GGD ziet lichte stijging coronabesmettingen

Gepubliceerd: 06-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 06-08-2020 16:45

De GGD Noord- en Oost-Gelderland merkt dat het aantal besmettingen in het werkgebied toeneemt. Waar eerder 0,2% van de coronatests in de teststraten in Zelhem en Apeldoorn positief was, is dit in de vorige week gestegen tot 0,5% van de bezoekers.

Vorige week is in Zelhem een derde teststraat geopend

“Na een maand van bijna geen besmettingen zien we nu een lichte toename van het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus”, laat de GGD Noord- en Oost-Gelderland weten. “Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de meeste besmettingen zijn te herleiden naar de privésituatie. Mensen lopen het virus vaak op tijdens een feestje, bij vrienden of familie thuis. Een klein aantal besmette personen geeft aan mogelijkerwijs besmet te zijn geraakt tijdens een bezoek aan het westen van ons land.”

De GGD houdt per gemeente het aantal coronabesmettingen van een week geleden bij. Uit deze situatieschets blijkt dat er in de week van 25 tot 31 juli sprake was van enkele nieuwe besmettingen. Het RIVM meldt in de cijfers tot 4 augustus dat Berkelland en Montferland in de Achterhoek met twee positieve tests de meeste personen met een bevestigde besmetting hebben. Oost Gelre, Bronckhorst en Doetinchem kennen één inwoner die positief is getest op het coronavirus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)