GGD verspreidt gegevens van 460 stappers

Gepubliceerd: 06-07-2021 19:07. Bijgewerkt: 07-07-2021 12:19

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) heeft per ongeluk de contactgegevens van ruim vierhonderd bezoekers van discotheek City Lido in Groenlo verspreid. De stappers werden benaderd voor een bron- en contactonderzoek.

"Wij hebben onmiddellijk de betreffende mail ingetrokken, wat bij een groot deel van de geadresseerden gelukt is", zegt Jan Willem Brethouwer, manager publieke gezondheid bij de GGD NOG. De mailadressen die werden aangeschreven waren ook voor andere ontvangers zichtbaar. Dit omdat ze in de cc-regel in plaats van de bcc-regel werden gezet. "Wij betreuren zeer dat de gegevens van 460 bezoekers op deze manier bij de andere bezoekers terecht zijn gekomen", aldus Brethouwer.

Op de feestavond waren negenhonderd gasten aanwezig, waarvan drie mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus. De manager publieke gezondheid laat weten dat betrokkenen zijn geïnformeerd en dat er excuses zijn aangeboden: "Het proces wordt na dit incident onder de loep genomen. Ook is er melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)