GGD klaar voor uitvoeren van meer tests

Gepubliceerd: 29-05-2020 13:05.

De GGD Noord- en Oost Gelderland start maandag met het testen van iedereen met milde klachten op een besmetting met het coronavirus. Via een landelijk telefoonnummer kan een afspraak worden gemaakt, waarna de test wordt uitgevoerd in Zelhem of Vaassen.

Sinds begin april is er een teststraat in Zelhem

“Mogelijk zullen mensen bij de opstart wat langer moeten wachten, omdat zeer grote aantallen mensen zich tegelijk willen melden”, zo laat de GGD Noord- en Oost Gelderland weten in aanloop naar het ruimere testbeleid. Iedereen met milde klachten die kunnen duiden op een coronabesmetting, zoals geur- en reukverlies, koorts, acute benauwdheid en verkoudheidsklachten, zijn welkom voor een coronatest in de teststraat in Vaassen of Zelhem. Daarbij wordt met een wattenstaafje een monster genomen, waarna de uitslag binnen 24 tot 48 uur bekend is.

Mocht een persoon positief testen op corona, volgt een bron- en contactonderzoek. “Besmette personen gaan vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan”, aldus de GGD. “De nauwe contacten die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen wordt ook gevraagd om twee weken thuis te blijven en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)