GGD bereikt bijna grens van testcapaciteit

Gepubliceerd: 24-11-2021 15:11. Bijgewerkt: 24-11-2021 15:31

De grote vraag naar coronatesten bij de testlocaties van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in de Achterhoek zorgt ervoor dat het twee dagen kan duren voordat er een test kan worden afgenomen. De GGD geeft aan tegen de grenzen van de testcapaciteit aan te lopen en is naarstig op zoek naar testers.

“Op dit moment zijn we weer mensen aan het opleiden”, aldus de GGD NOG. “We zetten alles op alles om de benodigde opschaling te bewerkstelligen.” Sinds vorige week dinsdag zijn er meer dan 26.000 testen afgenomen in de teststraten in de Achterhoek, dat komt neer op een stijging van negen procent ten opzichte van een week eerder. Ook het percentage positieve tests is in die periode gestegen. De afgelopen week was 21 procent van de testen positief, ten opzichte van 19,3 procent in de week daarvoor.

Het is voor de GGD niet exact duidelijk hoeveel testen er zijn afgenomen op de testlocaties in de Achterhoek. “Het is erg druk en we hebben besloten om even geen specifieke dagcijfers of cijfers per locaties aan te leveren”, laat de GGD NOG desgevraagd weten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)