Gezinnen redden het zwembad in Steenderen

Gepubliceerd: 24-06-2019 10:06. Bijgewerkt: 24-06-2019 10:25

Een succesvolle donateursactie heeft het zwembad in Steenderen verzekerd van een goede toekomst. Na een subsidiestop van de gemeente Bronckhorst werd de actie, waar vooral gezinnen op reageerden, met succes gestart.

“Wij wisten dat dit zou komen”, aldus bestuurslid Nicole Koekoek van het Burgemeester Kruijffbad en organisator van de actie. “Het gaat ook zeker niet slecht met ons zwembad, we draaien goed maar dit willen we vooral zo houden tot in de verre toekomst.” Door de subsidiestop van de gemeente loopt het zwembad op jaarbasis 37.500 euro mis, een bedrag dat kan worden opgevangen door het succesvolle verloop van de donateursactie.

In totaal schreven dit jaar tweehonderd gezinnen zich in als donateur. Vijf jaar geleden schreven vijfhonderd gezinnen zich al in tijdens een eerdere actie, wat het totaal aantal donateurs op negenhonderd brengt. Eerder werd ook al een badeendjes-actie gehouden. “Zolang al die geweldige vrijwilligers zich blijven inzetten voor ons prachtige zwembad blijven we nog jaren open!”, aldus Koekoek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)