Gewijzigd De Graafschap ontmoet Jong AZ

Gepubliceerd: 30-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 30-11-2017 15:43

Trainer Henk de Jong heeft door een aantal schorsingen en blessures zijn opstelling flink moeten aanpassen voor het thuisduel tegen Jong AZ. Onder meer Robert Klaasen en Tim Receveur maken vrijdagavond hun rentree in de basiself.


"Je kan er zielig over doen", aldus trainer Henk de Jong. "Maar ik wist maandag tijdens de wedstrijd al dat we twee schorsingen erbij hadden. Dan ben ik alweer aan het denken." In het duel tegen Jong AZ kan hij niet beschikken over Andrew Driver en Mark Diemers door schorsingen. Daarnaast zijn Myenty Abena, Youssef El Jebli en Sjoerd Ars geblesseerd. Voor Robert Klaasen, Tim Receveur en Elvio van Overbeek wacht daarom een basisplaats. "Naar de buitenwereld toe lijkt het puzzelen", aldus middenvelder Klaasen. "Maar wij als groep weten dat er genoeg anderen kunnen spelen. Het moet geen probleem zijn."

Volgens trainer De Jong zijn er ook bij de wisselspelers geen scheve gezichten. "Alle twintig spelers zijn voor mij belangrijk", benadrukt de trainer, die aangeeft geen wanklank te horen. "En als iemand weg wil, mag hij ook weg, maar dat is totaal niet aan de orde." Jong AZ promoveerde vorig jaar vanuit de Tweede Divisie naar de Jupiler League en draait vooralsnog mee in het rechterrijtje. "Hun kracht is het voetballende gedeelte", zo schat Klaasen zijn voormalig werkgever in. "Maar ze nemen daar ook veel risico in. We moeten ze daarin overtreffen."

Winterstop voor Abena en El Jebli
De ziekenboeg van De Graafschap lijkt voorlopig niet leeg te stromen. De verwachting is dat zowel Youssef El Jebli als Myenty Abena dit kalenderjaar niet meer in actie komen. Aanvallende middenvelder El Jebli viel tegen FC Den Bosch uit met een knie- én enkelblessure. Myenty Abena raakte tegen NEC geblesseerd aan zijn been. Hoewel de hoop bestond op een spoedig herstel, blijkt zijn blessure een stuk ernstiger. Sjoerd Ars zijn neus wordt vrijdag rechtgezet na de breuk die hij opliep tegen Den Bosch.

Opstelling:
Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Receveur, Klaasen, Serrarens; Van Overbeek, Van den Hurk, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)