Gevonden spullen Zwarte Cross verzameld

Gepubliceerd: 19-07-2017 13:07. Bijgewerkt: 20-07-2017 9:08

Gemeente Oost Gelre heeft weer tientallen mobieltjes, passen en brillen binnengekregen die gevonden zijn op de Zwarte Cross. Dit jaar kunnen rijbewijzen en identiteitsbewijzen echter niet meer opgehaald worden op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.


“Vanwege mogelijke identiteitsfraude schrijft de wet ons voor dat we die niet meer terug mogen geven”, aldus Chris Frencken van gemeente Oost Gelre. “Identiteitskaarten worden vernietigd en rijbewijzen sturen wij terug naar het RDW.”

Oost Gelre heeft alle verloren spullen van de Feestfabriek ontvangen. “Wij registreren alles en maken een lijst, die delen we ook online”, aldus Frencken. “We verbazen ons elk jaar weer wat er binnenkomt.” De hoeveelheid spullen is vergelijkbaar met het aantal gevonden spullen van vorig jaar. “Tientallen sleutels en pasjes, twintig telefoons en twintig portemonnees.” De spullen worden drie maanden bewaard bij gemeente Oost Gelre. Op het gemeentehuis kunnen de spullen worden opgehaald. “Daarna gaan we kijken of we er goede doelen blij mee kunnen maken, lukt het niet dan gaan we het vernietigen.”

Voor meer nieuws en video's over de Zwarte Cross klik hier.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)