Get A Grip laat de stem van jongeren horen

Gepubliceerd: 04-11-2021 15:11.

Sinds maandag is Get A Grip, een organisatie die jongeren begeleidt bij het vinden van een plek in de maatschappij, dagelijks te horen tussen 10.00 en 11.00 uur op REGIO8 met een uitzending vanuit hun eigen radiostudio. De jongeren brengen onder begeleiding van ervaren radiomakers de stem van hun eigen generatie naar buiten.


“Je komt hier met een reden en we werken met bepaalde doelen aan ons herstel en de terugkeer in de maatschappij”, vertelt nieuwslezeres Vera Wellink. “Dan is het heel belangrijk; wat speelt er bij ons, wat houdt ons bezig. En dat is voor iedereen natuurlijk anders.” De deelnemers van Get A Grip proberen allemaal door het radioprogramma een persoonlijk doel te verwezenlijken en zichzelf te ontwikkelen. Dat ze met een eigen show te horen zijn op REGIO8 is mede te danken aan leermeester Balthazar van Puffelen: “Anderhalf jaar geleden begonnen we daar over te praten, zo van: het zou toch te gek zijn als we met alles en iedereen van Get A Grip een live-programma kunnen maken vanuit onze eigen studio.” De show wordt gemaakt door een nieuwe generatie radiomakers, ze willen dan ook de stem van hun generatie verkondigen op de radio. “Jongeren moeten veel meer hun stem laten horen over wat ze willen en wat ze vinden”, aldus Van Puffelen.

De radiomakers merken dat ze persoonlijk veel stappen zetten door het meewerken aan de radio-uitzendingen van Get a Grip. "Ik denk dat je het zelfvertrouwen heel mooi in een radio-uitzending van jezelf terug voelt”, zegt nieuwslezeres Vera Wellink. “Het is heel fijn dat je dat mee kan nemen met radio maken en je hier je talenten ontwikkelt.” Op de vraag of ze trots op zichzelf is? “Als je hoort dat je het goed doet, ja, dan ben ik trots op mezelf.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)