Gesink richt zich na herstel op Vuelta

Gepubliceerd: 29-06-2021 13:06. Bijgewerkt: 29-06-2021 13:39

Robert Gesink raakte maandag betrokken bij een valpartij in de derde etappe van de Tour de France. De 35-jarige wielrenner uit Varsseveld brak zijn sleutelbeen, stapte af en verlegt nu zijn blik op de Ronde van Spanje.

"Ineens twee plekken voor mij schiet Geraint Thomas met zijn handen van het stuur door een drempeltje ofzo", blikt de wielrenner terug via de kanalen van zijn team Jumbo-Visma. "Ik kon nergens meer heen, ik probeerde nog over hem heen te springen, maar dat ging ook niet en ik ging over de kop en de rest is ongeveer bekend." Voor Gesink was het dit jaar de tiende keer dat hij aan de start van het grootste wielerevenement van het jaar stond. "Het is wel heel zuur om op dag drie de Tour te moeten verlaten met een fractuur."

Gesink verwacht snel te kunnen herstellen van de blessure: "Het lijkt wel goed te zijn, ik heb al een keer eerder mijn sleutelbeen gebroken." De geboren Achterhoeker weet inmiddels wat hij kan verwachten: "Ik verwacht dat dit vrij snel moet kunnen gaan, ik heb verder nergens last van qua pijn, maar het is wel gebroken dus je kunt niet verder fietsen."

Blik op Vuelta

Voor Gesink is de Ronde van Spanje, die start op zaterdag 14 augustus, de eerste wedstrijd die op de agenda staat na zijn geplande herstelperiode. "Op dit moment is dat iets waar je nog niet erg veel zin in hebt", geeft de Achterhoeker eerlijk toe. "Maar als je straks weer fit genoeg bent om te kunnen fietsen, dan gaan we er gewoon weer tegenaan."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)