Gesink geselecteerd voor WK wegwielrennen

Gepubliceerd: 15-09-2020 10:09.

Robert Gesink uit Varsseveld is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het WK wielrennen op de weg in Italië. Gesink moet zijn teamgenoot bij Jumbo-Visma Tom Dumoulin bijstaan in zijn jacht op de regenboogtrui.

"We missen met de geblesseerde Bauke Mollema een mogelijke troef, waarvan ik verwacht had dat hij op dit parcours prima tot zijn recht zou komen", aldus Moerenhout over zijn selectie. "Bauke zou met Tom Dumoulin de kopman voor de wegwedstrijd zijn. Zijn noodgedwongen afzegging verandert onze tactiek wel enigszins. Tom zal nog altijd als troef uitgespeeld worden, maar we kunnen met deze groep met een open blik naar de koers kijken. Met coureurs die allemaal in prima doen zijn momenteel en op dit WK – waar het nauwelijks vlak is – goed uit de voeten kunnen."

Naast Gesink en Dumoulin komen ook Antwan Tolhoek, Pascal Eenkhoorn, Dylan van Baarle, Pieter Weening, Sam Oomen en Martijn Tusveld voor Nederland aan het vertrek. De 34-jarige Gesink rijdt op dit moment de Tour de France en probeert de gele trui van Primoz Roglic veilig te stellen aankomende zondag, als de Ronde van Frankrijk eindigt in Parijs. De wegwedstrijd op het WK wielrennen staat gepland voor zondag 27 september.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)