Gesink en Bouwman willen prijzen pakken

Gepubliceerd: 15-01-2018 12:01.

De Achterhoekse wielrenners Robert Gesink en Koen Bouwman willen in het nieuwe seizoen prijzen pakken. Met hun team Lotto-Jumbo aast het tweetal op succes in de grote aankomende rondes.


“Ik heb hard moeten werken om van best ver terug te komen”, zegt Robert Gesink, die op dit moment in Tour Down Under (Australië) voor het eerst sinds zijn val in de Tour de France weer een koers rijdt. “Ik heb drie maanden in een korset gezeten, maar nu ben ik er klaar voor.” Naast de ervaren Gesink is ook jongeling Koen Bouwman klaar voor het nieuwe seizoen. “Ik ben nog steeds een knecht in het team, maar ik ga in kleinere wedstrijden meer mijn kans krijgen”, aldus de Ulftenaar.

Bouwman verraste vorig jaar door een etappe in de Critérium du Dauphiné te winnen. “De testen geven aan dat ik nu nog beter ben geworden”, zegt Bouwman. “Ik hoop daarom voor een klassement te gaan rijden, ik heb een sterk eindschot en hoop dat ik veel kan aanvallen.” Als beloning van zijn goede prestaties mag Bouwman dit seizoen aan de Giro d’Italia deelnemen. “Daar ben ik blij mee”, zegt hij. “Ik ben benieuwd hoe ik daar tot mijn recht kom, de parcoursen moeten mij wel liggen.”

Magische drie winnen
Waar Bouwman aan het begin van zijn carrière staat, hoopt Gesink nu eindelijk te pieken in etappezeges. “Ik ben daar anderhalf jaar geleden mee begonnen, toen ging het heel goed in de Vuelta”, zegt de 31-jarige Varssevelder, die destijds de koninginnenrit op zijn naam schreef. De Achterhoeker hoopt nu hetzelfde te bewijzen in de Giro d’Italia en de Tour de France. “Dat is wel een beetje mijn droom, de motivatie is daar en als ik er alles aan doe gaat dat vast een keer lukken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)