Gesink en Bouwman trots op de Achterhoek

Gepubliceerd: 26-06-2017 15:06.

Robert Gesink en Koen Bouwman hebben genoten van het NK Wielrennen in Montferland. Hoewel de Achterhoekers met hun team LottoNL-Jumbo geen overwinning binnensleepten, zijn ze trots op het enthousiasme langs het parcours.


"Samen met Koen mee zitten was voor ons allebei heel erg mooi", vertelt Robert Gesink na afloop van de wegwedstrijd. Hij en Koen Bouwman zaten mee in een kopgroep die op het hoogtepunt een voorsprong van zes minuten had. "Elke ronde werd honderden keren onze naam geroepen", memoreert Bouwman. Uiteindelijk werd de groep met de Achterhoekers op anderhalve ronde voor de finish bijgehaald en ging sprinter Ramon Sinkeldam met de Nederlandse Titel aan de haal. "Maar ik denk dat we ons goed hebben laten zien aan onze eigen streek", aldus de 23-jarige Ulftenaar.

Gesink ziet dat deze regio mede door het NK meer en meer een wielergebied wordt. Ook het peloton is volgens de Varssevelder positief over de Achterhoek. "Ik hoor mannen allemaal laaiend enthousiast, eindelijk weer een mooi NK-parcours", aldus Gesink, die genoten heeft: "Ik denk dat we een mooie koers gezien hebben. De Achterhoek is zeer zeker een perfect gebied om met de fiets rond te komen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)