Geplande zorg gaat door in het Slingeland

Gepubliceerd: 22-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 22-12-2020 17:03

De planbare zorg in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem blijft in ieder geval tot vrijdag gewoon doorgaan. Ook is er momenteel geen sprake van een nijpend tekort aan personeel, wat betekent dat werknemers gewoon vrij kunnen zijn tijdens de feestdagen.

“We hebben het momenteel onder controle, maar dat neemt niet weg dat het echt zwaar is voor ons personeel”, laat een woordvoerder namens het ziekenhuis weten. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft ziekenhuizen gevraagd om niet-urgente zorg af te schalen. “Wij beraden ons op dit moment hoe we daar vanaf maandag gehoor aan kunnen geven”, zegt de woordvoerder. “Maar tot vrijdag gaat de geplande zorg gewoon door. We vragen patiënten nadrukkelijk om niet zelf contact op te nemen."


Ondanks de gevoelde druk is het intrekken van verloven in het Slingeland niet aan de orde. “Wij hebben mensen gevraagd of ze extra willen werken, maar we hebben geen verloven ingetrokken”, aldus de woordvoerder. “We realiseren ons heel goed dat mensen die vrij zijn met Kerst, daar ook heel erg aan toe zijn. We hebben mensen gevraagd om vrijwillig te werken, daarmee komen we in ieder geval de komende dagen goed door.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)