Geplaagd De Graafschap op bezoek bij NEC

Gepubliceerd: 22-03-2018 14:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 12:12

De Graafschap gaat vrijdagavond met de nodige personele problemen op zoek naar een resultaat in Nijmegen. Trainer Henk de Jong mist in vergelijking met het duel tegen Jong Ajax in ieder geval drie verdedigers.


"Je kan daar ook verrassen", aldus trainer Henk de Jong in aanloop naar het duel tegen de nummer twee van de ranglijst. "Het zal bloed, zweet en tranen gaan kosten, maar dat is helemaal niet erg. Daar gaat niemand dood aan." Middenvelder Frank Olijve denkt niet dat De Graafschap last heeft van de vele afwezigen. "We missen wel een aantal spelers, maar zij missen er ook een paar." NEC kan door interlandverplichtingen geen beroep doen op uitblinkers Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld. "We hebben hartstikke goede vervangers", vindt Olijve. "Dus we gaan er gewoon een mooie wedstrijd van maken."

De Graafschap moet na drie wedstrijden zonder zege naar beneden kijken op de ranglijst. Het gat met nummer dertien Almere City bedraagt nog maar zes punten. "Wat wij tegen FC Dordrecht hebben laten liggen zit je nu weer om de nek", vindt De Jong. Na die thuisnederlaag speelde de ploeg gelijk tegen Fortuna Sittard en verloor het van Jong Ajax. "Nu speel je tegen de derde ploeg uit de top drie. Je weet van te voren dat het lastig is, maar daar hoef je niet van in de war te raken."

Drie wijzigingen in de defensie
Tegen NEC kan de trainer geen beroep doen op Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Myenty Abena en Fabian Serrarens door schorsingen. Daarnaast zijn Anthony van den Hurk en Andrew Driver nog altijd geblesseerd. "Het is nog even afwachten met Jordy Tutuarima, maar ik denk dat dat goedkomt", zegt de trainer, doelend op de heupblessure van zijn linksback. "Maar we kunnen het allemaal wel vrij logisch oplossen." De trainer lijkt te opteren voor een defensie met Bart Straalman en Kevin van Diermen als centrale verdedigers, geflankeerd door Tutuarima en Rannick Schoop.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)