Geplaagd De Graafschap ontvangt Jong PSV

Gepubliceerd: 18-01-2018 15:01. Bijgewerkt: 18-01-2018 15:40

De Graafschap kent de nodige personele problemen in aanloop naar het thuisduel tegen Jong PSV. Met maar één behaald punt in de laatste vier wedstrijden snakken de Superboeren vrijdagavond naar een broodnodige zege.


"Het gaat in ieder geval om de punten", aldus trainer Henk de Jong, die niet tevreden is over de resultaten van de laatste weken. "We zitten iets moeilijker in het voetbal, maar als we de punten hier thuis houden zou ik heel blij zijn." In het duel tegen Cambuur Leeuwarden was De Graafschap niet bij machte om de tegenstander onder hoge druk te zitten. Tegen Jong PSV blijft dat het doel. "We moeten er gewoon volle bak op, zoals je tegen elke Jong-ploeg moet doen", vindt verdediger Bart Straalman. "Het zijn vaak jonge jongens, dus we moeten ze pakken op het fysieke voordeel dat we misschien hebben."

De storm die de regio teisterde, zorgde dat de selectie donderdag maar een dik half uur kon trainen op de velden van DZC’68. "De pylonen blijven niet staan en de ballen waaiden weg, gewoon heel lastig", zo legt verdediger Bart Straalman de situatie uit. Door de slechte resultaten van de laatste weken is De Graafschap inmiddels gezakt naar de achtste plaats. "We hebben goede wedstrijden gehad, maar ook hele slechte", zo schetst Straalman de wisselvallige vorm. "Maar alles staat nog dicht bij elkaar, dus alles is nog mogelijk."

Veel afwezigen bij De Graafschap

De Graafschap mist in het thuisduel tegen Jong PSV in ieder geval Elvio van Overbeek (meniscus), Anthony van den Hurk (knie) en Tim Receveur (hamstring) door blessures. Daarnaast is aanvoerder Sven Nieuwpoort geschorst na zijn rode kaart in de slotfase tegen Cambuur. "Dat is wel een aderlating", beaamt De Jong, die zijn opstelling niet prijs wilde geven. "Maar we hebben nog genoeg over."

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Olijve, Diemers; Van Mieghem, Ars, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)