Genomineerde ijsboer blij met nominatie

Gepubliceerd: 26-10-2016 10:10. Bijgewerkt: 26-10-2016 10:42

Melkveehouder en ijsboer Ronald Pelgrom van IJsboerderij ‘De Steenoven’ uit Hummelo is erg blij met zijn nominatie voor de Agrafiek Award 2016. De award is een beloning voor innovatieve en duurzame ondernemers.


“Hartstikke leuk. Je bent er dagelijks mee bezig, met je bedrijf en met je werk. Dan is het leuk dat het op een andere manier wordt gewaardeerd”, zegt melkveehouder Ronald Pelgrom. De Hummelose ijsmaker is genomineerd in de categorie ‘Melkveehouderij’. “Ik denk met name om het innovatieve karakter van ons bedrijf."

IJs en milkshakes
Pelgrom gaat in de regio, maar ook in de rest van het land, evenement af met zijn boerenijs. Zo maakte hij voor de Zwarte Cross het Nozemijs. “We proberen van onze melk een heel mooi product te maken, in de vorm van ijs en milkshakes. We bakken op Mañana Mañana biespannenkoeken. Zo proberen we een mooie draai te geven aan een normaal product als melk.”

Op woensdag 2 november vindt de uitreiking van de Agrafiek Award 2016 plaats op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. “Ik denk wel dat we een kans maken, maar er zijn natuurlijk ook twee andere mooie bedrijven genomineerd. Het is voor ons al mooi om er bij te zitten.” Een meerkoppige jury zal bepalen wie de award mee naar huis mag nemen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)