Gendringse bodyfitnesster wil naar Amerika

Gepubliceerd: 26-10-2018 11:10. Bijgewerkt: 26-10-2018 11:48

De 32-jarige bodyfitnesster Bernice Sangers uit Gendringen wil uitkomen in de Amerikaanse Pro League om zich te plaatsen voor haar ultieme doel, de Mister Olympia-wedstrijd in Las Vegas. Om dit doel te bereiken moet de huidige Nederlands kampioene eerst afrekenen met de concurrentie in een kwalificatiewedstrijd in Frankfurt dit weekend.


"Het is een hele belangrijke wedstrijd", aldus Sangers. "Dames van over de hele wereld die komen daar naar toe om een kans te maken op een 'Pro Card'." Bodyfitness is een van de onderdelen die tot het bodybuilden worden gerekend. "Het gaat om de schouders, een goeie rug en goeie benen. Die klasse die ligt me wel. Ik word ook wel eens een 'muscle midget' genoemd. Ik heb de juiste lengte en het juiste frame. Dat zijn genetische eigenschappen die je moet hebben om te slagen."

Mocht de Gendringse zich plaatsen voor de wedstrijden in Amerika, is Sangers de eerste Nederlandse die dat weet te presteren. Dat zou echter niet betekenen dat de Achterhoek een topsporter kwijt is. "Je weet nooit wat er op je pad komt, maar ik blijf gewoon in Nederland wonen", aldus Sangers. "Daarom is het voor mij ook belangrijk om wat sponsoren binnen te halen. Als je de wedstrijden in Amerika gaat doen, praat je over serieus geld." Om dat voor elkaar te krijgen heeft de atlete een crowdfunding-actie opgezet.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)