Gemengde gevoelens bij Ten Brinke na Dakar

Gepubliceerd: 19-01-2019 23:01. Bijgewerkt: 21-01-2019 12:09

Coureur Bernhard ten Brinke kijkt met gemengde gevoelens terug op de Dakar 2019. Door mechanische pech viel de Zeddamer in de achtste etappe uit en moest daarmee de Dakar drie dagen voor de finish verlaten.

“Het was een Dakar met twee gevoelens”, aldus Ten Brinke. “Ik heb deze week al gepost: ‘I love it, I hate it’. Mijn team Toyota won weliswaar, maar ik heb hem zelf helaas niet uit kunnen rijden.” De teleurstelling na het verlaten van de Dakar was zeker aanwezig bij de coureur. “Je moet de feiten onder ogen zien. Het is gebeurd, je laat het achter je, kijkt vooruit en we gaan weer door.” Zaterdagavond werd de thuiskomst met familie, vrienden, bekenden en sponsors van Ten Brinke gevierd bij zalencentrum De Gracht in ’s-Heerenberg. “Dit is gewoon geweldig. Zelfs Samantha Steenwijk kwam nog even optreden. Dat is gewoon hartstikke leuk.”

Ten Brinke kijkt alweer vooruit naar de Dakar 2020 en wil daar zeker weer aan de start verschijnen. “Samen met Toyota hebben we weer als doel om de Dakar te winnen. Daar willen we ons op gaan focussen.” De coureur wil een aantal dingen wel anders gaan aanpakken. “We willen meer rally’s gaan rijden in de voorbereiding. Over drie weken gaan we naar Qatar en dan door naar Abu Dhabi, Kazachstan, Turkmenistan en Spanje. Dan zijn we maximaal voorbereid en gefocust op de Dakar.”

Foto: Bernhard Ten Brinke Racing

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)