Gemeentes verdeeld over warenmarkten

Gepubliceerd: 20-03-2020 13:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 13:23

De gemeentes in de Achterhoek zijn verdeeld over de vraag of de warenmarkten doorgang kunnen vinden. Vooralsnog gaan de markten in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland door, terwijl de markt in Winterswijk eerder werd verboden door burgemeester Joris Bengevoord.

"De markt in Doetinchem gaat door, met inachtneming van de maatregelen zoals die in heel het land gelden", aldus Doetinchem. "De kramen staan wat verder uit elkaar en we vragen mensen om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. De markt is belangrijk in de voedselvoorziening." Op de Doetinchemse markt staan geen statafels en banken om producten te nuttigen. Oude IJsselstreek en Montferland laten de markten in onder meer Varsseveld, 's-Heerenberg en Didam ook doorgaan, ditzelfde geldt voor markten in de gemeente Aalten.

De markt in Winterswijk werd eerder verboden, volgens de gemeente met name vanwege de grootschaligheid, de aantrekkingskracht op het grensgebied en de grootschalige uitbraak van het coronavirus in Kreis Borken. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft aan dat zij het landelijk beleid volgen en dat het aan de gemeentes is om markten doorgang te verlenen.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)