Gemeentes strikt op naleving carbidregels

Gepubliceerd: 30-12-2020 15:12.

Carbidliefhebbers in Montferland en Oude IJsselstreek kunnen op oudejaarsdag van 10.00 uur tot 18.00 uur naar hartenlust knallen, mits zij zich aan de gestelde regels houden. De gemeentes hameren er op dat alle veiligheids- en coronamaatregelen strikt nageleefd moeten worden en zullen daar met handhavers en politie op controleren.

"Gezien de huidige situatie maken wij ons wel zorgen over grote groepen", laat een woordvoerder namens Oude IJsselstreek weten. Bij de gemeente zijn ruim zeventig aanmeldingen binnengekomen. REGIO8 sprak enkele jongeren uit de gemeente die aangeven hun carbidactiviteiten niet aan te melden bij de gemeente. "Als we ons melden, is de kans veel groter dat we gecontroleerd worden", laten zij anoniem weten. De gemeente herkent deze signalen niet, maar houdt wel rekening met het feit dat er mensen carbid gaan schieten die zich niet gemeld hebben.

Burgemeester Otwin van Dijk heeft een hartenkreet over voor inwoners van Oude IJsselstreek. "De reguliere zorg wordt enorm afgeschaald om coronapati├źnten te helpen, het leger wordt zelfs ingezet omdat er gigantische tekorten zijn in zorgpersoneel", aldus Van Dijk, die hoopt dat mensen zich aan de gestelde regels houden. "Achterhoekers zijn nuchtere mensen. Het zou wel sneu zijn als mensen blijken dat niet aan te kunnen. Dat kan ik me nauwelijks voorstellen."

45 aanmeldingen in Montferland
Bij de gemeente Montferland zijn tot woensdagochtend 45 aanmeldingen binnengekomen om carbid te schieten. "Dat is een fors aantal en we verwachten vandaag (woensdag, red.) nog meer aanmeldingen", aldus een woordvoerder. In Doetinchem werd eerder al besloten om dit jaar een verbod in te stellen op het carbidschieten.
Foto: REGIO8 (archief)

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)