Gemeenten willen behoud volwaardig SKB

Gepubliceerd: 03-12-2019 9:12.

Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland leggen zich niet neer bij de voorgenomen sluiting van de afdelingen Verpleegkunde en Kindergeneeskunde in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Santiz wil de afdelingen verhuizen naar het Slingeland Ziekenhuis.

Vertegenwoordigers van Santiz en de gemeenten hadden maandag een 'pittig maar constructief' gesprek over de plannen, zegt een gemeentewoordvoerder van Winterswijk tegen Omroep Gelderland. Over de plannen ontstond vorige week al ophef over de mogelijke sluiting van afdelingen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Santiz liet toen weten dat er sprake was van voornemens voor de lange termijn, en dat de afdeling intensive care in ieder geval gewoon onderdeel blijft van het SKB.

De gemeente Winterswijk is blij dat de intensive care behouden blijft, maar spreekt wel van maatschappelijke onrust en commotie over het idee verloskunde en kindergeneeskunde te schrappen in Winterswijk. Een formeel besluit daarover valt in februari, maar volgens Winterswijk is de kans klein dat die twee afdelingen in het SKB blijven.

'Deskundigen en initiatieven'
Daar leggen Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland zich dus niet bij neer: “We gaan deskundigen raadplegen en houden alle maatschappelijke initiatieven hierover goed in de gaten”, aldus de woordvoerder van Winterswijk. Een petitie voor het behoud van een volwaardig SKB is inmiddels meer dan zesduizend keer ondertekend.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)