Gemeentebelangen verliest in Berkelland

Gepubliceerd: 17-03-2022 0:03. Bijgewerkt: 17-03-2022 5:35

Op basis van de voorlopige uitslagen in Berkelland verliest Gemeentebelangen Berkelland (GB) drie zetels, daarmee is de partij de grote verliezer in de gemeente. Ondernemend Berkelland (OBL) krijgt er juist drie zetels bij en is met vijf zetels de voorlopige winnaar.


Ondanks de winst van OBL, lijkt het CDA de grootste partij te blijven in Berkelland. De christendemocraten leveren twee zetels in, maar houden er zes over. "Daarmee ben ik toch tevreden", zegt fractievoorzitter Theo Helmers. OBL gaat van twee naar vijf zetels en is daarmee de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. "Wij gaan er voor zorgen dat we de kiezer niet in de steek laten", zegt Eddie van de Steeg. Of OBL ook in het college gaat komen weet van de Steeg niet. "Dat is niet aan ons, maar we staan overal open voor. " Ook D66 en de PvdA hebben winst, beide partijen krijgen er één zetel bij. GroenLinks blijft op twee zetels staan.

Grote verliezer is GB, zij verliezen drie zetels en gaan van vijf naar twee. Ook de VVD moet één zetel inleveren en houdt er drie over. De enige nieuwkomer is de Berkellandse Burgerpartij, die komt met één zetel in de gemeenteraad. Het opkomstpercentage is met 60,73% slechts een fractie lager dan vier jaar geleden.

Verkiezingen 2018
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen bleef het CDA in Berkelland de grootste partij, zij wonnen toen één zetel en kwamen daarmee op acht. De enige andere partij die dat jaar een zetel won was de VVD. De PvdA en D66 verloren in 2018 beide één zetel.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)