Gemeente waarschuwt illegale putgebruikers

Gepubliceerd: 29-07-2019 15:07. Bijgewerkt: 29-07-2019 16:48

Oude IJsselstreek benadrukt dat de ruim tweehonderd openbare putten in het buitengebied niet gebruikt mogen worden voor besproeiing. De gemeente gaat bij herhaaldelijk illegaal gebruik handhavend optreden.

“Deze geboorde putten zijn aangebracht voor het onttrekken van grondwater voor noodgevallen, zoals brand”, zo laat Oude IJsselstreek weten over de ongeveer 250 putten in het buitengebied. “Deze mogen dan ook alleen als bluswatervoorziening door de brandweer gebruikt worden en niet voor bijvoorbeeld besproeiing.” Volgens de gemeente worden de putten door de aanhoudende droogte en het opgelegde verbod op het onttrekken van oppervlaktewater regelmatig voor andere doeleinden gebruikt, iets dat strafbaar is op basis van een gemeentelijke verordening.

Oude IJsselstreek roept op tot het niet gebruiken van de putten. “Illegaal en onkundig gebruik kan een defect aan de geboorde put veroorzaken wat weer grote gevolgen heeft bij het bestrijden van een brand”, aldus de gemeente. In eerste instantie wordt de gebruiker gesommeerd de put niet te gebruiken, maar bij een volgende overtreding wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat vervolgens over de strafmaat.

Foto: Oude IJsselstreek

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)