Gemeente maakt dorpshuizen coronaproof

Gepubliceerd: 22-04-2021 14:04.

De dorpshuizen in Nieuw-Dijk, Loil, Kilder, Braamt en Zeddam worden toegankelijker en coronaproof gemaakt. Montferland zorgt dat er ruim dertigduizend euro beschikbaar voor onder meer het aanschaffen van desinfectiemiddelen.

"Met deze subsidie kunnen onze kernen hun dorpshuizen zó aanpassen dat de dorpsbewoners straks veilig samen kunnen komen", laat wethouder Oscar van Leeuwen namens de gemeente weten. "Het is goed om te zien dat er zo hard gewerkt wordt om fysiek samenkomen op een veilige manier weer mogelijk te maken." Montferland heeft beroep gedaan op een provinciale subsidieregeling en heeft daarom nu ruim 36.000 euro om te verdelen over dorpshuizen in de verschillende kernen.

In Nieuw-Dijk gaat dorpshuis de Meikever met de subsidie de toegankelijkheid verbreden en verbeteren. In Loil worden onder andere airco's aangepast en komen er mobiele kapstokken en spatschermen. Ook Kilder krijgt een deel van de subsidie en gaat hiermee een sanitizer station aanschaffen. In Zeddam wordt de ventilatie van het dorpshuis aangepast en in Braamt komt een desinfectiezuil.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)