Gemeente koopt grond in Beek voor huizen

Gepubliceerd: 20-01-2022 16:01. Bijgewerkt: 20-01-2022 18:09

Montferland koopt meer dan twintigduizend vierkante meter grond in Beek aan voor de realisatie van een zestigtal woningen met zelfbewoningsplicht. Het college stemde dinsdag in met twee koopovereenkomsten voor een bedrag van bijna negen ton.

"We streven op dit stuk grond, net als in Zeddam, naar gemêleerde bouw met een variatie tussen (betaalbare) koop- en huurwoningen", geeft wethouder Walter Gerritsen aan. Vijftig procent van de nieuwbouw zal een betaalbare woning zijn en daarvan 25 procent sociale huur. De betaalbare woningen zijn voornamelijk voor starters. "De kavels die wij zelf uitgeven hebben een zelfbewoningsplicht voor drie jaar", laat de wethouder weten. "Dat betekent dat de koper van een woning voor drie jaar verplicht is om de woning zelf te bewonen. Hiermee voorkomen we dat beleggers kavels opkopen en de woningen voor hoge prijzen doorverkopen of duur verhuren.”

De gekochte grond ligt ten noordoosten van de rotonde Sint Jansgildestraat-Arnhemseweg en kost de gemeente 35 euro per vierkante meter, wat neerkomt op ruim 860.000 euro. Als alles rond is, gaat de gemeente in gesprek met de buurt over de invulling van het plan. “Omwonenden mogen meedenken over hoe en waar ze de nieuw te bouwen woningen op het perceel indelen,” legt Gerritsen uit. Hoeveel woningen de gemeente zelf gaat bouwen wordt bekend zodra het bestemmingsplan rond.

Foto: REGIO8 (Archief)


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)