Gemeente blijft voorlopig in Gouden Handen

Gepubliceerd: 23-01-2020 9:01. Bijgewerkt: 23-01-2020 11:37

De raadszaal en de gemeentelijke diensten kunnen voorlopig in het pand Gouden Handen in 's-Heerenberg blijven. De coalitiepartijen komen donderdagavond tijdens de raadsvergadering met een voorstel voor behoud, maar op termijn wordt gezocht naar een andere locatie in ’s-Heerenberg.

“Na november is er veel reuring geweest”, zegt fractievoorzitter Ap Dieker van het CDA. Door een bezuinigingsmaatregel zouden de raadszaal en het gemeentepunt worden verplaatst naar het gemeentehuis in Didam, maar dat gaat met het voorstel van CDA, Lokaal Belang, VVD en D66 van tafel. “Inwoners hebben duidelijk aangegeven dat ze het niet eens zijn met de beslissing", vindt Dieker, wijzend op de petitie die bijna tweeduizend keer is ondertekend. Lokaal Belang-fractievoorzitter Jan van Halteren vult aan: “De petitie liegt er niet om. Dat kun je niet zomaar naast je neerleggen. Het leeft enorm in 's-Heerenberg, zowel bij jong als bij oud.”

De sluiting van Gouden Handen als locatie is niet van de baan, ook de bezuiniging gaat volgens Dieker door, en is al deels gerealiseerd. “Door de serviceverlening van de gemeente anders te organiseren, door op afspraak te gaan werken en een stelpost in de begroting te gebruiken die we aanspreken, vragen we het college om voor maart 2021 een bestuurlijk centrum ergens in 's-Heerenberg te organiseren”, zo legt de CDA-fractievoorzitter de motie die donderdagavond wordt behandeld uit. Gouden Handen blijft tot uiterlijk eind 2023 als bestuurlijk centrum gehandhaafd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)