Gelukkig De Graafschap pakt punt in Emmen

Gepubliceerd: 31-08-2018 22:08. Bijgewerkt: 01-09-2018 2:07

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het uitduel tegen mede-promovendus FC Emmen. Door een late treffer van Fabian Serrarens eindigde de wedstrijd alsnog in 1-1.


Na een onrustige beginfase was de eerste serieuze kans van de wedstrijd voor De Graafschap. Stef Nijland had 0-1 moeten maken, maar stuitte op de benen van doelman Kjell Scherpen. Daarna was Emmen gevaarlijk, een combinatie van oud-Superboeren Caner Cavlan en Alexander Bannink leverde bijna een treffer op. Zeker vlak voor rust hield doelman Hidde Jurjus de Superboeren wonderbaarlijk overeind, nadat vooral Nicklas Pedersen tot tweemaal toe erg kansrijk was.

Na rust heerste FC Emmen en bleef De Graafschap ondanks een kansenregen toch overeind, weer omdat doelman Jurjus veelvuldig in de weg lag. De Doetinchemmers kwamen er zelf sporadisch uit, zo kon Fabian Serrarens na een goede voorzet van invaller Jordy Thomassen bijna trefzeker zijn. Na 82 minuten leek Emmen zijn terechte overwinning te behalen, nadat Bannink een frummelgoal maakte: 1-0. In de slotminuten bezorgde Serrarens de Superboeren alsnog een punt, door eerst op de paal te koppen en uit de rebound alsnog te scoren. 

Door deze puntendeling staat De Graafschap na vier wedstrijden op vier punten in de Eredivisie, na de eerdere overwinning op Feyenoord. Na de interlandperiode komt VVV-Venlo op bezoek in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)