Gelderland

Filteren op datum:         

Zorgen bij agrariërs om Jacobskruiskruid

Gepubliceerd op: 04-08-2021 18:06

Agrariërs maken zich zorgen over het ecologische maaibeleid dat steeds meer Achterhoekse gemeenten hanteren. Planten en onkruid krijgen steeds meer ruimte om te groeien in de bermen, wat ook zorgt voor een opkomst van het giftige Jacobskruiskruid op het boerenland omdat het zaad het land op waait.

Bezwaren tegen de Europaweg ongegrond

Gepubliceerd op: 04-08-2021 15:30

Omwonenden van de Europaweg in Doetinchem hebben woensdag nul op het rekest gekregen bij de Raad van State. Ze stapten naar de hoogste bestuursrechter met een reeks bezwaren, onder meer vanwege het verdwijnen van een oversteek, maar werden niet in het gelijk gesteld.

Housheer uitgeschakeld op Spelen in Tokio

Gepubliceerd op: 04-08-2021 15:17

Handbalster Dione Housheer uit Ulft is woensdag uitgeschakeld in de kwartfinale van de Olympische Spelen in Tokio. In het duel met Frankrijk verloor de Nederlandse handbaldames met 32-22. 

Geen problemen bij testen voor Superboeren

Gepubliceerd op: 04-08-2021 10:10

Stichting Open Nederland, de aanbieder van Testen voor Toegang, verwacht geen probleem voor supporters die een negatieve testuitslag moeten halen voor de eerste thuiswedstrijd van De Graafschap. Supporters zonder een geldig vaccinatie- of herstelbewijs kunnen een test afnemen bij de landelijke organisatie zodat ze een negatieve test kunnen laten zien bij de poorten van de Vijverberg.

Streep door rolstoelwandeling Bronckhorst

Gepubliceerd op: 03-08-2021 15:27

De jaarlijkse rolstoeltocht Roll-over Bronckhorst heeft besloten dat de zestiende editie van het evenement, door de opgelegde maatregelen voor het evenement, niet door kan gaan. Voor veel mensen met een loop-beperking is de tocht vaste prik, maar nu ze zullen moeten wachten tot volgend jaar mei.

Geschiedenis herleeft op oogstdag in Bekveld

Gepubliceerd op: 03-08-2021 14:27

Tijdens de traditionele oogstdagen bij recreatie- en kinderboerderij Feltsigt in Bekveld gingen bezoekers de afgelopen dagen terug in de tijd. Ondanks het tegenvallende weer werden er ouderwetse manieren van oogsten getoond aan het publiek.

Vrije inloop voor vaccinatie op twee locaties

Gepubliceerd op: 03-08-2021 09:27

Personen die nog geen eerste coronaprik hebben gehad kunnen zich deze week zonder afspraak laten vaccineren in Borculo en Lichtenvoorde. De GGD Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat in verband met de drukte de toeloop tijdelijk kan worden stopgezet.

Tweede Ambachtendag bij museum Erve Kots

Gepubliceerd op: 02-08-2021 08:01

Het draaien van touw, het bakken van een broodje en zien hoe klompen gemaakt worden, het kon allemaal op de tweede Ambachtendag van dit jaar in Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Het museum bracht bezoekers voor één dag weer terug in de geschiedenis.

Bronckhorst verstrekt weer gratis bomen

Gepubliceerd op: 29-07-2021 11:02

Grondeigenaren in het buitengebied van Bronckhorst krijgen ook dit jaar weer een gratis boom onder het motto 'Een boom mot kun'n'. De bomen worden gefinancierd door de gemeente en de provincie Gelderland.

Montferland wil meer ruimte voor DocksNLD

Gepubliceerd op: 28-07-2021 13:25

Montferland stelt door middel van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) acht hectare extra beschikbaar voor de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD-2 in 's-Heerenberg. Op deze aangewezen grond is onder meer ruimte voor het huisvesten van arbeidsmigranten.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)