Gelderland

Filteren op datum:         

Twee locaties in beeld voor Staring College

Gepubliceerd op: 17-07-2019 10:03

Berkelland richt zich op twee locaties voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. Zowel de huidige plek aan de Beukenlaan als een locatie bij sportpark De Wildbaan worden na een eerste afvalronde nader onderzocht.

Miva Las Vegas geopend op Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 16-07-2019 17:46

Op het festivalterrein van de Zwarte Cross is dinsdagmiddag het mindervalidenhotel Miva Las Vegas geopend. De openingshandeling voor de overnachtingsvoorziening voor mindervaliden werd verricht door minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Metal en rock krijgen podium in Gendringen

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:03

Liefhebbers van harde rockmuziek trokken de stoute schoenen aan en organiseerden dit weekend het eerste Powerplant Open Air-festival in openluchttheater Engbergen bij Gendringen. De organisatie wilde Achterhoekse rock- en metalbands de kans geven om zich in hun eigen omgeving te laten zien.

Achterhoek krijgt status agro-innovatieregio

Gepubliceerd op: 15-07-2019 15:45

De Achterhoek heeft van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit officieel de status van agro-innovatieregio gekregen. De Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA), een organisatie die duurzame landbouw faciliteert in de regio, krijgt van Den Haag de ruimte om te experimenteren met nieuwe methoden. Voor de organisatie voelt dat na jaren van pionieren als een beloning.

De Graafschap-supporters in actie na boete

Gepubliceerd op: 15-07-2019 15:29

Verschillende supportersgroepen van De Graafschap zijn een actie gestart om de door de KNVB opgelegde boete te financieren. De Graafschap kreeg de boete vanwege het gebruik van vuurwerk tijdens de sfeeracties in de nacompetitieduels tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam.

Veertig miljoen euro voor wonen en landbouw

Gepubliceerd op: 15-07-2019 15:27

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft maandag namens zes ministeries de ‘Regio Deal Achterhoek’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Het Rijk en de regio investeren gezamenlijk veertig miljoen euro, waarbij de aanpak van leegstand en het realiseren van kringlooplandbouw de belangrijkste onderdelen zijn.

Tweedehands fietsen op de Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 15-07-2019 11:08

Een tweedehands fiets kopen zodat je veilig naar huis kunt na een bezoek aan de Zwarte Cross. Het kan dankzij de speciale tijdelijke showroom bij de fietsenstalling op het festivalterrein in Lichtenvoorde.

Lichtenvoorde bloeit door jarig bloemencorso

Gepubliceerd op: 12-07-2019 14:02

Lichtenvoorde maakt zich op voor de negentigste editie van het steeds populairder wordende Bloemencorso. Tijdens de traditionele maquettepresentatie lieten de bouwers de achttien bijzondere creaties zien die begin september door de straten rollen tijdens het dahliaspektakel.

Blauwalg in Lichtenvoordse Wentholtpark

Gepubliceerd op: 12-07-2019 13:27

In de vijver in het Wentholtpark in Lichtenvoorde is blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Straalman stapt met dubbel gevoel over

Gepubliceerd op: 12-07-2019 12:01

Bart Straalman heeft De Graafschap na tien jaar verlaten voor een avontuur bij Sarpsborg 08 in Noorwegen. Na vreemde contractonderhandelingen met een harde deadline in Doetinchem, is de Winterswijker blij met zijn kans in een ander land.

Meer nieuws
Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)