Gelderland

Achterhoekers in voorselectie WK handbal

De Ulftse Dione Housheer en Lynn Knippenborg uit Zieuwent zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Nederland voor het WK handbal in Japan. De twee Achterhoekers maken onderdeel van een groep van 28 speelsters.

Lees verder

Politie bekijkt toekomst cellencomplexen

De politie Oost-Nederland onderzoekt de toekomst van arrestantenzorg in Overijssel en Gelderland en moet mogelijk meerdere van de negen arrestantencomplexen, waaronder die in Doetinchem, sluiten. Gemeenten maken zich zorgen, maar door een gebrek aan capaciteit laat de politie weten gedwongen te moeten ingrijpen.

Lees verder

Van Raam winnaar van Guus Hiddink Award

Fietsfabrikant Van Raam uit Varsseveld versloeg donderdagavond Bronckhorst Hi-Tech en CAD2M in de strijd om de Guus Hiddink Award. De prijs die bedoeld is voor een Achterhoeks bedrijf die met een bijzondere aanpak een voorbeeld is voor andere ondernemers in de regio, werd in het Amphion uitgereikt.

Lees verder

Jan Cremer onthult muurgedicht in Groenlo

Schrijver en dichter Jan Cremer komt zondag een muurgedicht van zijn hand onthullen in Groenlo. Het muurgedicht is geplaatst op een gevel van een pand op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat in het centrum van het stadje.

Lees verder

Zorgen over bezuinigingen in Doetinchem

Organisaties die te maken krijgen met de bezuinigingen in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen kenbaar gemaakt aan raadsleden. Vertegenwoordigers van verschiillende sectoren spraken in tijdens een raadsbijeenkomst over de bezuinigingen.

Lees verder

Groenlo voor zevende keer terug naar 1627

Re-enactors en liefhebbers vanuit heel Europa strijken dit weekend neer in Groenlo om de belegering van het stadje Grol in 1627 opnieuw te beleven. De opbouw is in volle gang en het straatbeeld begint steeds authentieker te worden in aanloop naar de historische strijd met de Spanjaarden.

Lees verder

Doetinchemmers slachtoffer van babbeltruc

Meerdere mensen zijn woensdagmiddag in Doetinchem de dupe geworden van een babbeltruc. De oplichters hebben bankpassen en pincodes buit weten te maken.

Lees verder

Aantal huurders Kruisberg bijna verdubbeld

Het aantal huurders in De Kruisberg in Doetinchem is het afgelopen halfjaar bijna verdubbeld tot een klein dertigtal. Ondanks dat het pand zeker verkocht wordt, vinden ondernemers veelvuldig de weg naar de voormalige gevangenis.

Lees verder

Jongere mishandelt duo in park Winterswijk

Een man is zondagavond geslagen en geschopt in een park in Winterswijk nadat een groep jongeren werd aangesproken op hun afval. Ook werd een vrouw geduwd, waarna ze op de grond viel.

Lees verder

Volleyballers Orion winnen tegen Dynamo

Active Living Orion heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen. In Doetinchem werd bekerwinnaar Draisma Dynamo, ook al tegenstander in de strijd om de Supercup, woensdagavond met 3-1 in sets verslagen.

Lees verder

Mogelijk link tussen Wehl en inbraak Duiven

Een verdachte situatie aan de Stationsstraat in Wehl staat mogelijk in verband met de inbraak bij een juwelier in Duiven. Daders gingen er na het incident in de nacht van dinsdag op woensdag met een onbekende buit vandoor.

Lees verder

Achterblijvers volgen boerenprotest op voet

Terwijl honderden agrariërs woensdag met trekkers richting het westen trokken om te protesteren tegen het voorgenomen stikstofbeleid van de overheid, moest het werk op de boerenbedrijven doorgaan. Melkveehouder Frank Simmes uit Netterden bleef achter en zag hoe familieleden van hem in Den Haag hun stem lieten horen.

Lees verder

Buurt wil uitbreiding Almende voorkomen

Buurtbewoners van het Almende College in Silvolde willen dat de nieuwbouw van de school op die locatie wordt opgeschort. Dinsdag was er een zitting bij de Raad van State in Den Haag, waarbij omwonenden onder meer hun zorg uitspraken over mogelijke verkeersproblematiek.

Lees verder

Beurs slaat brug naar mensen in armoede

De beurs op het Stap Vooruit Festival bij de SSP-Hal in Ulft moet mensen die in armoede leven meer duidelijkheid geven bij welke instanties zij terecht kunnen met vragen over schuldenproblematiek. De gemeente ziet een stijgende lijn in de mensen met een kleine knip en wil een helpende hand bieden.

Lees verder

Verrassing voor boeren op terugweg protest

Een aangename verrassing voor boeren die woensdagavond op de terugweg van de protesten in Den Haag over de snelweg tussen Beek en Babberich rijden. Bij het tankstation van Paul Kuster kunnen ze namelijk gratis komen tanken.

Lees verder

Vijftal woningen boven winkelpand in Ulft

De eigenaar van een winkelpand aan de Frank Daamenstraat in Ulft is voornemens om zijn bedrijf te verbouwen en op de bovenverdieping een vijftal woningen te realiseren. Het college van Oude IJsselstreek verleent in principe medewerking aan de plannen.

Lees verder

De Graafschap-spelers in Future-team KNVB

Jeugdspelers Jesper van Riel, Jim van der Logt en Philip Brittijn van de onder 16 van De Graafschap zijn geselecteerd voor het Future-team van Oranje onder 16. Daarnaast staat doelman Sten Kremers op de stand-by lijst voor deze selectie.

Lees verder

Jonge agrariërs massaal naar demonstratie

Honderden agrariërs uit de Achterhoek zijn woensdagochtend in alle vroegte met hun trekkers richting het westen gereden. De veelal jonge boeren gaan in Den Haag opnieuw protesteren tegen het landelijke stikstofbeleid, maar maken eerst een stop bij het RIVM nabij De Bilt.

Lees verder

’s-Heerenberger herstelt na val en wint EK

Mike Keuben uit 's-Heerenberg is de kersverse Europees Kampioen zijspancross. Een bijzondere prestatie, want na een ernstige crash in februari tijdens het reguliere seizoen hing zijn leven nog aan een zijden draadje.

Lees verder

Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem

Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder en ook het betaald parkeren in de avonduren wordt ingevoerd. Het college stelt deze en andere maatregelen voor om het structurele tekort op het parkeerproduct terug te dringen.

Lees verder

Boerenprotest door aan tafel en op weg

Na het succes van het boerenprotest van maandag voor de agrarische sector in Gelderland volgt de komende periode overleg met de provincie. Voor 1 november moet er volgens LTO Noord nieuw beleid liggen, waarna gesprekken volgen met Den Haag.

Lees verder

Deel Liemersweg in Doetinchem weer open

Het gedeelte van de Liemersweg vanaf de rotonde met de Edisonstraat tot de bebouwde komgrens is vanaf dit weekend weer geopend voor verkeer. De opening van dit deel staat gelijk aan een afsluiting op een andere plek.

Lees verder

Politiek reageert geschokt op vechtpartij

De politiek in Doetinchem reageert geschokt op de grote vechtpartij afgelopen weekend in het centrum van de stad. Volgens een aantal partijen moet de discussie over cameratoezicht zo snel mogelijk worden gevoerd.

Lees verder

Succes voor boeren na protest in Arnhem

Honderden trekkers hebben maandag het plein bij het provinciehuis in Arnhem overgenomen. Achterhoekse agrariërs en hun collega's uit de rest van Gelderland voerden actie tegen het stikstofbeleid en de gevolgen daarvan voor de sector en boekten met het opschorten van de regels resultaat.

Lees verder

Gelderland gaat stikstofbeleid veranderen

Provincie Gelderland heeft maandagmiddag besloten om per 22 oktober het stikstofbeleid rondom de landbouw aan te passen. Dat betekent een overwinning voor de Achterhoekse agrariërs die maandag bij het provinciehuis protesteerden.

Lees verder

Valse start competitie voor kampioen Orion

Active Living Orion heeft zaterdagavond een matige start van de competitie beleefd. De regerend landskampioen uit Doetinchem ging op bezoek bij Sliedrecht Sport met 3-1 onderuit.

Lees verder

Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht op OKT

Volleybalster Lonneke Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht tijdens de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De volleybaldames spelen in januari een Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) met een nieuwe trainer.

Lees verder

Superboeren geven stadion opfrisbeurt

De achterwanden op de tribunes van Stadion De Vijverberg in Doetinchem hebben zaterdag na ruim negentien jaar weer een opfrisbeurt gekregen. Supporters van De Graafschap gingen met kwasten en verfrollers aan de slag om de muren een nieuw likje blauwe en witte verf te geven.

Lees verder

Protesten agrariërs krijgen navolging

De landelijke protesten van agrariërs krijgen volgende week navolging. Een kamerbrief van minister Schouten over de stikstofkwestie doet Achterhoekse boeren besluiten om mee te doen met de actie van Farmers Defence Force.

Lees verder

Troonrede voor begroting Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek heeft een gat van ruim 3.9 miljoen euro in de begroting van 2019, die donderdag gepresenteerd werd. Met name door de transformatie in het sociaal domein die in 2018 in gang is gezet, probeert de gemeente dat gat zo veel mogelijk op te vangen.

Lees verder

Oude IJsselstreek hangt regenboogvlag uit

Ter ere voor nationale Coming Out Day hangt Oude IJsselstreek vrijdag de regenboogvlag uit. Doetinchem en Montferland kiezen ervoor om de vlag niet uit te hangen.

Lees verder

Winkel in Varsseveld wordt wooncomplex

Het winkelpand aan de Burgemeester van der Zandestraat in Varsseveld wordt omgetoverd tot drie senioren- en vier starterswoningen. Oude IJsselstreek staat positief tegenover de plannen van de eigenaar van het pand.

Lees verder

Bouwman en Gesink van start in Lombardije

Koen Bouwman en Robert Gesink staan zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije. Het is het laatste monument van het jaar, zoals de vijf grootste wielerklassiekers van het jaar worden genoemd.

Lees verder

De Gruitpoort ontvangt Jo Visser Award

De Gruitpoort in Doetinchem heeft de Jo Visser Award in de wacht gesleept voor het project ‘Jonge Rotten’, waarbij mensen van verschillende generaties tijdens activiteiten van elkaar leren. De Jo Visser Award is bedoeld voor mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor waardige ouderenzorg.

Lees verder

Moestuin Erfgoed Landfort gereconstrueerd

Stichting Erfgoed Landfort gaat de verdwenen moestuin op het terrein van Huize Landfort reconstrueren. De historische tuin werd ontworpen door de bekende landschapsarchitect Johan David Zocher jr. en is van grote waarde voor het landgoed en de omgeving van Megchelen.

Lees verder

Insluiper in woning overlopen in Gaanderen

Een bewoner van een woning aan de Plenariumstraat in Gaanderen heeft woensdagavond een insluiper overlopen. De dader vluchtte snel het huis uit en heeft daarbij buit meegenomen.

Lees verder

Politie stuit op hennepkwekerij in Gaanderen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een hennepkwekerij opgerold aan de Van Damstraat in Gaanderen. Daarbij werd de bewoner van het pand en een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden.

Lees verder

Ten Brinke tweede in slotetappe in Marokko

Rallycoureur Bernhard ten Brinke uit Zeddam en zijn navigator Tom Colsoul zijn in de slotetappe van de Rallye du Maroc tweede geworden. Het duo was al eerder in de rally het zicht op een goede plek in het klassement kwijtgeraakt.

Lees verder

DRU Industriepark viert tienjarig bestaan

Het DRU Industriepark bestaat deze maand tien jaar en dat wordt in het laatste weekend van oktober gevierd. Het park in Ulft heeft de gemeente in de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s gekost, maar volgens geestelijk vader John Haverdil is dat geld het dubbel en dwars waard geweest.

Lees verder

Treinen Achterhoek moeten toegankelijker

Als het aan de provincie Gelderland ligt moeten treinen in de Achterhoek over een aantal jaren duurzamer en toegankelijker worden voor reizigers. Dat blijkt uit een Nota van Uitgangspunten die de provincie Gelderland en Overijssel hebben vastgesteld, vooruitlopend op de nieuwe aanbesteding voor regionale treindiensten.

Lees verder

Achterhoek wil jonge 'bankzitters' activeren

Onderwijsinstanties, UWV en gemeenten hebben een actieplan opgesteld om in contact te kunnen komen met bankzitters, jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder werk, opleiding of uitkering. Het doel is om hen weer een zinvolle dagbesteding te geven en daarom wordt de zoektocht gestart op de plek waar deze doelgroep zich zou moeten bevinden.

Lees verder

Van den Boomen verkozen tot beste speler

De Graafschap-speler Branco van den Boomen is verkozen tot beste speler van de eerste periode. De middenvelder kreeg de meeste stemmen in een onlineverkiezing van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Boete voor huisvesten van arbeidsmigranten

Montferland gaat een dwangsom van vijftigduizend euro innen bij de eigenaar van het pand aan de Stokkumseweg 55 in 's-Heerenberg. Geconstateerd is dat, in strijd met het bestemmingsplan, er arbeidsmigranten worden gehuisvest.

Lees verder

Achterhoekers delen weer duurzame tips uit

Eigenaren stellen met De Achterhoekse Duurzame Huizenroute voor de zevende keer hun energiezuinige en duurzame woning open. Ieder jaar kunnen bezoekers op de eerste zaterdag van november duurzame praktijkvoorbeelden bekijken en tips krijgen over hoe ze het beste energie kunnen besparen.

Lees verder

Lichtenvoordse crossers willen nieuwe baan

De Fietscrossclub Lichtenvoorde is op zoek naar een nieuwe locatie voor de bouw van een nieuwe baan om in de toekomst NK-wedstrijden te organiseren. Zaterdag organiseerde de crossclub een regiowedstrijd voor 250 crossers, die graag een meer uitdagende baan zouden zien.

Lees verder

Bronckhorst creëert eigen leerwerkcentrum

Bronckhorst gaat een leerwerkcentrum oprichten voor begeleiding van inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt. Na opheffing van de GT Delta gaat de gemeente vanaf 1 januari 2020 zelfstandig de Wet sociale werkvoorziening (WSW) uitvoeren.

Lees verder

Doetinchem denkt mee over bezuinigingen

Organisaties die te maken krijgen met de komende bezuinigingen in de gemeente Doetinchem zijn hierover maandagmiddag in gesprek gegaan met het gemeentebestuur. Zo'n vijftig belangstellenden kwamen af op de informele bijeenkomst in de Steck.

Lees verder

Mini Manna ontvangt voetbalkaarten

De sociale hulpwinkel Mini Manna in Doetinchem krijgt voor mensen die in armoede zitten kaarten voor thuiswedstrijden van De Graafschap. De instantie is een samenwerking aangegaan met de voetbalclub en hoofdsponsor AgriBioSource.

Lees verder

Orion verslaat Dynamo en wint Supercup

De volleyballers van Active Living Orion hebben zondag de eerste prijs van het nieuwe seizoen gepakt. Door in een spannende vijfsetter af te rekenen met bekerwinnaar Draisma Dynamo, is de landskampioen uit Doetinchem de winnaar van de Supercup.

Lees verder

Orion vol voor minste prijs van het seizoen

Na een periode van oefenwedstrijden start het seizoen voor de volleyballers van Active Living Orion zondagmiddag echt met de strijd om de Supercup in de eigen Topsporthal. De landskampioen uit Doetinchem ontvangt bekerwinnaar Draisma Dynamo en hoopt de prijzenkast verder te vullen.

Lees verder

Bezuiniging Montferland raakt voorzieningen

Montferland komt mede door een gebrek aan financiële middelen vanuit het Rijk structureel drie miljoen euro tekort. Om het huishoudboekje op orde te krijgen stelt het college onder meer voor om het zwembad in Didam te sluiten en het gemeentepunt Gouden Handen in 's-Heerenberg op den duur dicht te doen.

Lees verder

Halloweenfeest Anholter Schweiz afgelast

Het jaarlijkse Halloween-evenement in het Biotopwildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, gaat dit jaar niet door. Het dierenpark kreeg het niet voor elkaar om voldoende vrijwilligers te vinden voor de horroravonden.

Lees verder

Oude IJsselstreek verbreedt kindpakket

Oude IJsselstreek wil met het uitbreiden van het kindpakket ieder kind de kans geven om mee te doen in de samenleving. De gemeente biedt met het pakket ouders een vergoeding voor zwemles, computerregeling en huiswerkbegeleiding aan.

Lees verder

Breinburg opgenomen in selectie van Aruba

Gregor Breinburg van De Graafschap is opgeroepen voor de nationale selectie van Aruba. Het team van bondscoach Martin Koopman speelt in de interlandperiode twee wedstrijden in de CONCACAF Nations League.

Lees verder

Montferland wil nieuw toeristisch platform

Om de toeristische sector in de gemeente te versterken is Montferland voornemens om het Toeristisch Platform Montferland (TPM) op te richten. Vertegenwoordigers van verschillende belanghebbenden nemen zitting in het platform, dat de huidige adviescommissie vervangt.

Lees verder

Toekomst zwembad Didam weer in gevaar

Het is opnieuw een onzekere tijd voor zwembad De Hoevert in Didam. In 2016 dreigde de gemeente Montferland al de subsidie voor de accommodatie te stoppen en nu lijkt de sluiting van het zwembad onvermijdelijk vanwege de komende bezuinigingen en de afschrijving van het gebouw eind 2020.

Lees verder

Doetinchem wil dertig panden in verkoop

Doetinchem is voornemens om een dertigtal gemeentelijke panden in de verkoop te zetten. De gemeente kampt met een tekort van negen miljoen euro en brengt momenteel keuzerichtingen in kaart om het gat in de begroting te dichten.

Lees verder

Leonardo da Vinci inspireert in het CIVON

Na in Amsterdam en Boedapest te hebben gestaan, is een interactieve expositie over Leonardo Da Vinci vanaf woensdag opgesteld in Ulft. De komende twee maanden kunnen bezoekers kennis maken met de ideeën en werken van de wereldberoemde Italiaanse kunstenaar en uitvinder in het CIVON Innovatiecentrum.

Lees verder

Agrariërs trots maar sceptisch na protest

Als één van de duizenden agrariërs was melkveehouder Arnold Tijhuis uit Terborg dinsdag aanwezig bij het grote boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Hij genoot gigantisch van de saamhorigheid onder de verschillende sectoren, maar kijkt de komende weken sceptisch naar politiek Den Haag wat de reactie zal zijn op de roep vanuit de boerenwereld.

Lees verder

Arrestaties na nieuwe diefstal Winterswijk

De politie heeft dinsdagnacht een 27-jarige man, een 24-jarige vrouw, en een 15-jarig meisje aangehouden na een diefstal op het bedrijventerrein Dennenoord in Winterswijk. Het drietal, woonachtig in Winterswijk, was bezig met het stelen van diesel uit meerdere voertuigen.

Lees verder

Montferland trekt beurs voor speeltuin Didam

Montferland stelt 15.000 euro beschikbaar voor het nieuwe speelterrein aan de Albert Schweitzerschool in Didam. Het geld is bedoeld om onder meer hekken om het veld te zetten en om doelen en vangnetten te plaatsen. 

Lees verder

Honderden bestuurders op de bon in Vorden

De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole uitgevoerd op de N319 bij Vorden. Ruim 350 weggebruikers werden betrapt op een overtreding van de maximumsnelheid.

Lees verder

Waterspeelplaats op DRU in Ulft vervangen

De waterspeelplaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft wordt opnieuw aangelegd. Uit onderzoek blijkt volgens Oude IJsselstreek dat de betonconstructie vervangen moet worden.

Lees verder

Recreatie in Achterhoek staat er goed op

Het gaat goed met de verblijfsrecreatie in de Achterhoek, maar het kan altijd beter. Dat is de conclusie uit het onderzoek dat het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd uitvoerde in opdracht van de Achterhoekse gemeenten in samenwerking met Achterhoek Toerisme.

Lees verder

Nieuw complex fusieclub FC Bergh geopend

Het hernieuwde sportcomplex Marinus van Rooijen van de fusieclub FC Bergh in ’s-Heerenberg is geopend. De eerste thuiswedstrijd van de nieuwe vierdeklasser tegen VV Etten eindigde in een 2-3 verlies, maar desondanks waren er voldoende vrolijke gezichten te zien.

Lees verder

Herleving Ondernemersprijzen in Amphion

De organisatie van de Ondernemersprijzen Achterhoek wil drie jaar na de eerste editie, waarin onder andere de Guus Hiddink Award werd uitgereikt, het dit jaar grootser aanpakken. Schouwburg Amphion is op donderdagavond 17 oktober het decor van de Ondernemersprijzen.

Lees verder

Zwarte Cross wint weer Festileaks-award

De Zwarte Cross is voor de tweede keer op rij verkozen door Festileaks als ‘Beste Randprogramma’. Het Festival in Lichtenvoorde won de publieksprijs ten koste van vijftig andere festivals in heel Europa.

Lees verder

Varssevelder vrijgesproken van omkoping

Een 63-jarige man uit Varsseveld is dinsdag vrijgesproken van omkoping. De rechtbank acht niet bewezen dat de man in zijn functie bij de Politieacademie een tegendaad zou uitvoeren voor het ontvangen van een geldbedrag.

Lees verder

Dieren niet dupe van massaal boerenprotest

Achterhoekse agrariërs zijn dinsdag massaal richting Den Haag getrokken om te protesteren tegen het kabinetsbeleid en het imago dat bestaat over het boerenleven. Colonnes van trekkers trokken in het holst van de nacht richting de Hofstad, maar ook in allerlei tourbussen zijn de boeren gezamenlijk onderweg om een vuist te maken.

Lees verder

Achterhoek met trekkers naar boerenprotest

Achterhoekse boeren vertrokken dinsdagnacht met de trekker naar het Malieveld in Den Haag om dinsdagmiddag te protesteren tegen het huidige landbouwbeleid. De negatieve aandacht die de sector krijgt en het voornemen van D66 om de veestapel in te krimpen, vanwege de stikstofuitstoot, is de druppel is voor boeren uit de regio.

Lees verder

Doetinchem moet pijnlijke keuzes maken

Doetinchem staat de komende tijd voor scherpe keuzes. De gemeente komt in 2019 negen miljoen tekort, onder meer ontstaan door oplopende kosten in de jeugdzorg en het sociale domein. Als er geen maatregelen worden genomen stijgt het tekort in 2023 naar twaalf miljoen. Daarom gaat de onroerende zaakbelasting (ozb) met vijf procent omhoog, wordt parkeren duurder en wordt er bezuinigd op het minima-beleid en de zorg.

Lees verder

Doetinchem scherpt regels rond lachgas aan

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond een motie aangenomen om het gebruik en de verkoop van lachgas verder aan te scherpen. Burgemeester Mark Boumans betreurt de verkoop van lachgas aan minderjarigen, waardoor ondernemers in zijn gemeente ook nog eens snel geld verdienen.

Lees verder

Expositie over jubileum stadhuis Doetinchem

Drie vrijwilligers hebben uit ruim tweehonderd foto’s een expositie samengesteld van dertig afbeeldingen over de geschiedenis van het stadhuis van Doetinchem. De tentoonstelling is gemaakt ter gelegenheid van het vijftig jarige jubileum van het gemeentegebouw.

Lees verder

De Graafschap jaagt op eerste periodetitel

De Graafschap-trainer Mike Snoei kan vrijdagavond in het uitduel met Roda JC weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Door de goede resultaten van de afgelopen weken en met de periodetitel in zicht zijn de kleine blessures van Ralf Seuntjens en Jordy Tutuarima sneller verdwenen.

Lees verder

Bouwman thuis bij excellerend Jumbo-Visma

Koen Bouwman is tevreden over het afgelopen wielerseizoen in dienst van de steeds sterker wordende wielerploeg Jumbo-Visma. De wielrenner uit Ulft was een belangrijke knecht voor kopman Primoz Roglic in de Giro d’Italia, maar de grootste prestatie volgde in de staart van het seizoen met gouden medailles op de gemengde ploegentijdrit op het EK én op het WK.

Lees verder

Komst Van der Valk Doetinchem weer stapje dichterbij

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond enthousiast gereageerd op de komst van een Van der Valk hotel aan de Europaweg. Het ontwerp voor het nieuwe hotel zal de komende zes weken nog ter inzage komen te liggen, waarbij een ieder zijn zienswijze op mag geven.

Lees verder

Lokaal Belang wil af van Achterhoek Raad

Lokaal Belang Oude IJsselstreek wil af van de Achterhoek Raad. De partij vindt dat de raad slechts dient als stemvee voor democratische legitimering en noemt daarnaast de oververtegenwoordiging van VVD en CDA in de Board geen juiste afspiegeling van de regio.

Lees verder

FNV wil in regio belangrijker zijn voor jeugd

Het FNV heeft een nieuw pand geopend in het centrum van Doetinchem. De nieuwe locatie moet het kloppende hart worden van het vakbondswerk in de Achterhoek, waarbij wordt ingezet op verjonging van het ledenbestand.

Lees verder

Tweede aanvoerder Klaasen thuis bij Roda JC

Robert Klaasen is tevreden met zijn zomerse overstap van De Graafschap naar Roda JC. In aanloop naar het duel met zijn oud-werkgever van vrijdagavond geeft hij aan dat zijn salaris nog gewoon wordt overgemaakt en dat hij het gevoel heeft dat er meer in het vat zit voor de huidige nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Onderzoek naar aardwarmte bij Steenderen

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken wordt deze week onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid tot aardwarmtewinning in het buitengebied bij Steenderen. Er worden geluidsgolven de grond ingestuurd om zo de aardlagen in kaart te brengen.

Lees verder

Glasvezel wordt aangelegd in zestien kernen

Glasvezel Buitenaf gaat glasvezel aanleggen in zestien kleine kernen in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Berkelland. Woensdag werd bekend gemaakt dat de vraagbundeling in de regio Achterhoek Midden is geslaagd.

Lees verder

Toekomst processie in Azewijn gewaarborgd

De toekomst van de bijna tweehonderd jaar oude processie in Azewijn blijft gewaarborgd, ondanks dat het kerkgebouw mogelijk zijn geloofsfunctie verliest. Een werkgroep die gaat over het behoud van het gebouw heeft expliciete afspraken gemaakt met de parochie over de processie, waardoor de traditie door kan blijven gaan.

Lees verder

Doetinchem zoekt plek voor arbeidsmigranten

Doetinchem vindt dat huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten goed geregeld moet zijn en is daarom op zoek naar geschikte woonruimte. Bedrijven kloppen de afgelopen jaren regelmatig aan bij Achterhoekse gemeenten met een vraag naar huisvesting voor de arbeidskrachten, wat reden is voor de gemeente om kaders te stellen.

Lees verder

Silvolde-GOES live te volgen op Optimaal FM

Het duel in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker tussen Sportclub Silvolde en GOES is woensdagavond live te horen op Optimaal FM. De winnaar van de wedstrijd speelt in de volgende ronde tegen SC Cambuur.

Lees verder

Moeizame start bij eerste Spelen voor Senioren

De eerste Achterhoekse Spelen voor Senioren vonden dinsdag en woensdag plaats op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Hoewel verschillende verenigingen meer dan twintig verschillende sporten aanboden voor de aanwezige 55-plussers, liep het qua deelnemers nog niet bepaald storm.

Lees verder

Geen plannen voor De Graafschap-zebrapad

De zebrapaden in de kleuren van De Graafschap verdwijnen de komende periode uit het straatbeeld in Doetinchem. Op dit moment zijn er geen plannen om ze opnieuw aan te leggen, maar de gemeente houdt een slag om de arm.

Lees verder

Nieuwe ronde gratis bomen in Doetinchem

Doetinchem biedt de inwoners van de wijken de Huet en het Weerdje dit najaar een gratis boom aan. Sinds 2016 deelt de gemeente beurtelings bomen uit in verschillende dorpen en wijken.

Lees verder

Bijenhotel op begraafplaatsen Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst plaatst bijenhotels op de vijf algemene begraafplaatsen in de gemeente. Doel van de plaatsing is het verbeteren van de biodiversiteit.

Lees verder

Britten herdenken Lancaster bij Zelhem

Op de algemene begraafplaats in Zelhem is dinsdagochtend de crash van de Lancaster ED470 herdacht door de Britse regering bij het graf van de omgekomen bemanningsleden. Nabestaanden van de zes omgekomen vliegeniers en enkele genodigden waren bij de herdenkingsceremonie aanwezig.

Lees verder

Graafschap College wil praktijkplek in stad

Het Graafschap College wil een voormalig winkelpand in het centrum van Doetinchem inrichten als praktijklocatie voor mbo-studenten Economie & Dienstverlening. Daarnaast komt er in het pand ruimte voor een informatiepunt voor scholings- en loopbaanvraagstukken.

Lees verder

Oldtimerfestival gaat vol gas op nieuwe plek

Het Oldtimerfestival in Meddo mocht dit jaar op de nieuwe locatie aan de Eibergseweg meer deelnemers dan vorig jaar ontvangen. Het is geen uit het oog, uit het hart wat betreft de weilanden aan de Illegoorseweg, maar de nieuwe stek werd door de organisatie, deelnemers en bezoekers omarmd.

Lees verder

Oude IJsselstreek start met afvalcampagne

De zwerfafvalcampagne van Oude IJsselstreek is maandagochtend afgetrapt met een opruimactie bij basisschool de Meeander in Varsseveld. Na voorbereidende lessen in de klas gingen de leerlingen, gewapend met een prikstok en een vuilniszak, samen met wethouder Janine Kock op pad om zwerfafval op te ruimen.

Lees verder

Inwoners warm gemaakt voor Hart van Loil

Ruim tweehonderd inwoners van Loil maakten zondag kennis met de ambitieuze plannen voor het dorpscentrum. De initiatiefnemers van de regiegroep Hart van Loil nemen dorpshuis De Zomp en de naastgelegen kerk en pastorie over en willen met een investering van twee miljoen euro een toekomstbestendig dorpshart creëren.

Lees verder

Verenigingen pakken podium in Doetinchem

Meer dan dertig verenigingen hebben zich zondag gepresenteerd op het plein voor het stadhuis in Doetinchem. De zevende editie van de Sportmarkt trok meer dan tweeduizend bezoekers naar het centrum.

Lees verder

Bouwman wereldkampioen gemengde tijdrit

Koen Bouwman is zondag wereldkampioen geworden met het Nederlands team tijdens het WK in het Verenigd Koninkrijk. De wielrenner uit Ulft reed met zijn team naar een gouden medaille op het onderdeel gemengde ploegentijdrit.

Lees verder

Eerste 'oorlogsfietstocht' SDH druk bezocht

De eerste fietstocht van de Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) is goed bezocht. 25 mensen fietsten de route van twaalf kilometer langs het oorlogsverleden van Doetinchem.

Lees verder

Succestrainer Knippenborg vertrekt bij RKZVC

Laurens Knippenborg neemt na dit seizoen afscheid van hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent. De succestrainer zat zeven jaar bij de dorpsclub en wist daarin van de derde klasse naar de hoofdklasse te promoveren.

Lees verder

Sportschool Physique in Terborg bulkt door

Sportschool Physique in Terborg is flink aan het bulken geslagen en gaat met vijfhonderd vierkante meter uitbreiden. Een van de redenen van de verbouwing is dat het ledenaantal van de zaak blijft stijgen.

Lees verder

De Graafschap puzzelt tegen FC Eindhoven

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Eindhoven de voormalig werkgever van huidig Superboer Branco van den Boomen en een van de verrassingen van de competitie tot nu toe. Na een druk programma met twee wedstrijden in één week, is onder meer het meespelen van aanvoerder Ralf Seuntjens nog onzeker bij de ploeg.

Lees verder

Azora zoekt geld voor extra beweeggroep

Azora wil bij woonzorgcentrum Debbeshoek in Ulft een extra beweeggroep starten om ouderen de gelegenheid te geven om samen in beweging te komen. De zorgorganisatie is opzoek naar voldoende middelen, zodat er geen nee meer verkocht hoeft te worden aan ouderen die belangstelling hebben.

Lees verder

Gemeenten gezakt voor test bereikbaarheid

Oude IJsselstreek en Oost Gelre zijn gezakt voor een test over de bereikbaarheid per e-mail. Waar de zes overige gemeentes in de Achterhoek keurig na twee dagen hun mail beantwoorden, kwam het antwoord bij de twee genoemde gemeentes pas na één maand.

Lees verder

Stijging WW-uitkeringen in de Achterhoek

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand augustus tot ruim drieduizend gestegen. De lichte stijging volgt daarmee de trend van de andere toenames in de Gelderlandse gemeentes. 

Lees verder

Diamond nummer één in loting Doetinchem

De huidige exploitant van coffeeshop Diamond is de nummer één in de gemeentelijke loting voor het mogen uitbaten van een coffeeshop in Doetinchem. Door de uitverkiezing gaat de exploitant nu het selectie- en gunningstraject van de gemeente doorlopen.

Lees verder

De Graafschap wil brug slaan naar de KNVB

In het uitvak van De Graafschap waren maandagavond tegen NEC meerdere fakkels te zien naast een spandoek met de tekst ‘IN-DRUK-WEK-KEND’, een sneer naar KNVB-voorzitter Michael van Praag. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van de Doetinchemse voetbalclub keurt het gebruik van vuurwerk ten strengste af, maar merkt dat de leefwereld van supporters en de voetbalbond steeds meer uiteen loopt en luidt de noodklok.

Lees verder

Jeugd krijgt les over gevaren van zwerfafval

Vertegenwoordigers van Oude IJsselstreek gaan de komende dagen langs acht basisscholen in de gemeente om leerlingen te wijzen op de gevaren van zwerfafval. In het buitengebied kan het weggooien van plastic en andere troep leiden tot de dood van weidedieren. Reden om schooljeugd te wijzen op hun effect op de omgeving.

Lees verder

Voorkeurslocatie nieuwe school in Vorden

Bronckhorst en het schoolbestuur van Achterhoek VO gaan voor de realisatie van een nieuwe, gecombineerde school voor voortgezet onderwijs met ingebouwde sporthal aan de Almenseweg in Vorden. De nieuwbouw moet de huidige school ’t Beeckland en de bestaande sporthal vervangen.

Lees verder

Fietsroutes langs oorlogsverleden Doetinchem

De Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) heeft twee fietsroutes gemaakt die leiden langs de diverse oorlogsgeschiedenis van Doetinchem. Het idee voor de routes ontstond omdat sommige plekken behoorlijk ver van elkaar liggen.

Lees verder

Dialectmuziek krijgt podium op Plat Gespöld

Op het streektaalfestival Plat Gespöld werd afgelopen weekend de Gelderse Kleiroze 2019, een prijs voor dialectmuziek, uitgereikt. De jury had tot grote tevredenheid met zestien genomineerden een overvloed aan nummers om uit te kiezen.

Lees verder

Silvolde geniet van kermis zonder prikkels

Op de kermis in Silvolde vond zondag voor de allereerste keer in Oude IJsselstreek een prikkelarm uurtje plaats. De felle lichten werden gedoofd en harde muziek werd uitgezet om mensen die dit slecht kunnen verdragen ook de kans te geven om te genieten van de attracties.

Lees verder

Gedeputeerde brengt bezoek aan Varsseveld

Peter Kerris bracht vrijdagmiddag een bezoek aan Varsseveld. De gedeputeerde reikte een prijs uit aan het bedrijf Van Raam en maakte kennis met de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt, die valt onder de Achterhoek Board.

Lees verder

Dubbelspoor krikt bereikbaarheid regio op

Het vernieuwde dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam is vrijdagochtend officieel in gebruik genomen. Na een zomer vol werkzaamheden moet het nieuwe spoorgedeelte van vier kilometer zorgen voor een betere spoorverbinding van en naar de Achterhoek.

Lees verder

Actie om kikkerpopulatie op peil te houden

De Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek is een poelenproject gestart om zo de leefomgeving van de boomkikker in stand te houden. Dit doen ze omdat de boomkikker ondanks eerdere maatregelen officieel op de rode lijst staat en wederom met uitsterven wordt bedreigd.

Lees verder

Goede zomer voor toerisme in Achterhoek

Vakantiegangers weten volgens campingeigenaren en de Stichting Achterhoek Toerisme ook deze zomer de Achterhoek goed te vinden. Hoewel exacte cijfers ontbreken, wordt er mede door de goede weersomstandigheden wederom een stijging van het aantal toeristen in de regio verwacht.

Lees verder

Duitse snelweg A3 bij Emmerich afgesloten

De Duitse snelweg A3 wordt een weekend lang afgesloten tussen de afslag Emmerich en de afslag Elten. Dat is nodig om een zestig jaar oude brug tussen Stokkum en Elten te slopen.

Lees verder

Nikki Prein uit Kilder gaat voor Miss Earth

Nikki Prein, de kersverse Miss Beauty of the Netherlands, gaat op 26 oktober voor de titel Miss Earth. Op de Filipijnen moet de Kilderse de strijd aangaan met tientallen vrouwen uit de hele wereld.

Lees verder

Neerslagtekort in Achterhoek is opgelopen

Het neerslagtekort in de Achterhoek is dit jaar opgelopen tot rond de 300 millimeter. Dat blijkt uit gegevens van het KNMI, dat het neerslagtekort van april tot september heeft onderzocht.

Lees verder

Werk aan Liemersweg mogelijk eerder klaar

De werkzaamheden aan de Liemersweg in Doetinchem zijn mogelijk eerder klaar. Aanvankelijk was eind november de verwachte einddatum, maar door het werk anders in te richten kan een maand worden bespaard.

Lees verder

Dusink van De Graafschap naar VV Duno

Andreas Dusink maakt per direct de overstap naar zaterdaghoofdklasser VV Duno uit Doorwerth. De 21-jarige Ulftenaar kwam vorig seizoen nog uit voor Jong de Graafschap.

Lees verder

Nieuwenhuis bij selectie voor wereldbekers

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie voor de eerste twee wereldbekers veldrijden van het seizoen. De wielrenner uit Zelhem staat twee weekenden op rij aan de start in Amerika.

Lees verder

Israëlische studenten bezoeken Bronckhorst

Bronckhorst krijgt donderdag een bezoek van twintig Israëlische studenten. De groep onderzoekt verschillende aanpakken en processen van lokale overheden buiten Israël.

Lees verder

Thomas ten Brinke wereldkampioen karten

De 14-jarige Thomas ten Brinke uit Zeddam is dit weekend wereldkampioen karten geworden. In de Finse plaats Alahärmä won hij zijn race in de OKJ-Klasse.

Lees verder

Achterhoek is een eigen voetbalbeurs rijker

De Achterhoek is sinds afgelopen weekend een voetbalbeurs rijker. Handelaren vanuit het hele land kwamen richting het Kelrehuus in Kilder op zoek naar de meest uiteenlopende voetbalspullen om hun verzameling uit te breiden.

Lees verder

Inbraak in de protestantse kerk in Hummelo

In de Nederlands Hervormde kerk in Hummelo is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Wat er exact is buitgemaakt is onbekend.

Lees verder

Bouwman in selectie WK wegwielrennen

Wielrenner Koen Bouwman is door bondscoach Koos Moerenhout opgenomen in de selectie voor het WK wegwielrennen. De Ulftenaar zit in het mixed relay-team met onder meer Bauke Mollema en Amy Pieters.

Lees verder

Uitvoering van centrumplan in Didam gestart

De starthandeling voor de eerste fase van de uitvoering van het centrumplan Didam is maandagochtend feestelijk verricht. In de aankomende jaren krijgt het centrum een facelift, met het Oranje Erf als de eerste plek waar nieuwe parkeerruimte wordt gerealiseerd.

Lees verder

Wit-Russen veroordeeld na strooptochten

Twee mannen uit Wit-Rusland zijn veroordeeld tot celstraffen van vijf maanden. Ze zijn schuldig bevonden aan winkeldiefstallen die onder meer in de Achterhoek werden gepleegd.

Lees verder

Landskampioen Visser stapt over naar AZ

Dani Visser komt deze jaargang als eSporter uit voor AZ Alkmaar. Vorig seizoen veroverde de 18-jarige inwoner van Emmeloord nog de landstitel in de eDivisie voor De Graafschap.

Lees verder

Bestuursvoorzitter van Achterhoek VO stopt

Bestuursvoorzitter Henk van der Esch van Achterhoek VO gaat volgend jaar met pensioen. In zijn functie gaf hij leiding aan veertien scholen voor voortgezet onderwijs verspreid door de regio.

Lees verder

Boekje helpt kinderen Doetinchem natuur in

Het boekje ’50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’ helpt Doetinchemse kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken. Het initiatief voor de boekjes is landelijk, lokale versie voor de gemeente Doetinchem wordt nu samengesteld.

Lees verder

Truckrun bezorgt regio onvergetelijke dag

Een stoet van 95 claxonnerende vrachtwagens trok zaterdagochtend door de regio tijdens de eerste editie van de Truckrun Achterhoek. Het evenement is bedoeld om kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking een onvergetelijke dag bezorgen.

Lees verder

Steeds meer alleenwonenden in Achterhoek

Steeds meer inwoners van de Achterhoek wonen alleen, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee volgen de gemeenten in de regio een landelijke trend.

Lees verder

Geschiedenis van Terborg komt tot leven

De vertoningen van het openluchtspel "Het straatje dat zich stad mocht noemen" in het kader van het 600 jarige bestaan van Terborg zijn compleet uitverkocht. Verdeeld over donderdag, vrijdag en zaterdag brengen vijfhonderd mensen een bezoek aan het speciale decor in het hart van het stadje om de geschiedenis in levende lijve te aanschouwen.

Lees verder

Braamt wil flinke facelift voor leefbaarheid

Een ambitieus plan van de Dorpsraad waarbij het volledige hart van Braamt op de schop gaat moet zorgen dat het dorp leefbaar blijft. Bewoners hebben de angst dat hun thuis verandert in een spookdorp na onder meer het vertrek van voetbalvereniging Sint Joris en hopen op goedkeuring van gemeente en provincie voor het 1,8 miljoen euro kostende project.

Lees verder

Vak 22 dicht tijdens wedstrijd De Graafschap

De onafhankelijke tuchtcommissie van de KNVB heeft De Graafschap in beroep een boete van 15.000 euro opgelegd voor het gebruik van vuurwerk in de nacompetitieduels met Cambuur Leeuwarden en Sparta. Daarnaast blijft vak 22 als strafmaat één thuiswedstrijd leeg.

Lees verder

Oude IJsselstreek breidt monumentenlijst uit

Oude IJsselstreek heeft 39 panden aangewezen als mogelijke toevoegingen aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het betreft onder meer de voormalige pastorie in Megchelen en het aardappelkoelhuis in Varsseveld.

Lees verder

Technische jubileumeditie van bloemencorso

De wagens die zondag tijdens de negentigste editie van het bloemencorso door de straten van Lichtenvoorde trekken zitten vol technische hoogstandjes. Corsogroepen voegen gedurende de jaren steeds meer technieken toe om een gooi te doen naar de titel. 

Lees verder

Pilot voor getraumatiseerde statushouders

Getraumatiseerde statushouders in Doetinchem, Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Oude IJsselstreek, die moeite hebben met inburgeren, worden bij dat inburgeringstraject ondersteund. Het betreft een groep van ongeveer twintig statushouders uit de vijf gemeenten.

Lees verder

Breuk Oude IJsselstreek en Laborijn is vaag

Er blijft veel onduidelijk over het voornemen van Oude IJsselstreek om uit de sociale dienst Laborijn te stappen. Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor raadsleden uit de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten.

Lees verder

Bezoekers kerkdienst verdubbeld door dialect

De speciale dialectkerkdienst in Zelhem bij het Museum Smedekinck trok zondag het dubbele aantal bezoekers van een normale viering. Waar een dienst in de Lambertikerk zelden meer dan honderd geïnteresseerden trekt, kwamen nu bijna tweehonderd mensen naar het museum toe.

Lees verder

Geen straatverlichting in deel Steenderen

Door een onbekend ondergronds probleem doet de straatverlichting in een gedeelte van Steenderen het al twee weken niet. In de straten tussen de Bronkhorsterweg en de Eiken blijft het ’s avonds donker.

Lees verder

Stadsfeest wil groeien naar grote namen

Duizenden bezoekers hebben dit weekend samen in het centrum van Doetinchem het Stadsfeest gevierd. De organisatie merkt dat verschillende onderdelen van het feest een gevarieerde doelgroep trekken en door het groeiende budget wordt steeds meer mogelijk.

Lees verder

Tante Rikie stopt als directrice Zwarte Cross

De komende Zwarte Cross wordt de laatste met Tante Rikie als festivaldirectrice. Op de laatste editie van het zeventigjarige boegbeeld, met als thema ‘Jullie kunnen het!’, wordt ze op spectaculaire wijze uitgezwaaid.

Lees verder

Man mishandeld nabij kermis Winterswijk

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld nabij het kermisterrein in Winterswijk. Hij werd volgens de politie meerdere malen geschopt en geslagen.

Lees verder

Overlast door afsluitingen in Doetinchem

Wegwerkzaamheden aan de Liemersweg tussen Doetinchem en Wehl zorgden maandag en dinsdag voor veel verkeersoverlast. Weggebruikers op de toegangswegen naar het centrum staan voornamelijk tijdens de ochtend- en avondspits vast.

Lees verder

De Graafschap-middenvelder in team Aruba

Gregor Breinburg maakt onderdeel uit van de selectie van Aruba. De nationale ploeg van het eiland speelt wedstrijden tegen Guyana en Antigua en Barbuda in het kader van de Concacaf Nations League.

Lees verder

Geparkeerd busje gestript in Lichtenvoorde

Een busje is afgelopen weekend gestript in een parkeerkelder in Lichtenvoorde. Toen de eigenaar maandagochtend terugkwam, merkte hij dat zijn voertuig een behoorlijk aantal onderdelen miste.

Lees verder

Pand voormalige basisschool Ruurlo te koop

Berkelland heeft het voormalige pand van de St. Willibrordusschool aan de Stationsstraat in Ruurlo te koop gezet. Potentiële gegadigden kunnen tot 31 december 2019 een bod uitbrengen, mits er een weloverwogen plan kan worden gepresenteerd.

Lees verder

Normaal eregast op jubileum Høkersweekend

De veertigste editie van het Høkersweekend trok dit weekend anhangers uit heel Nederland naar Zelhem. Speciale gast was de band Normaal zelf, de organiserende fanclub hoefde weinig moeite doen om de oude rockers naar Café De Tol te krijgen voor hun tweede optreden van dit jaar.

Lees verder

Jong Oranje treft Cyprus op De Vijverberg

Trainer Erwin van de Looi heeft de selectie bekend gemaakt van Jong Oranje. De ploeg speelt dinsdag 10 september de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Cyprus in Doetinchem.

Lees verder

N18 op de schop voor asfaltwerkzaamheden

De N18 tussen Varsseveld en Groenlo gaat eind september op de schop vanwege asfaltwerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met vier nachten aan werkzaamheden.

Lees verder

De Graafschap in KNVB-beker tegen Vitesse

De Graafschap is zaterdagavond in de beker gekoppeld aan Vitesse. De wedstrijd wordt eind oktober gespeeld in stadion GelreDome in Arnhem.

Lees verder

Kilderse Prein wint nationale missverkiezing

Nikki Prein uit Kilder is vrijdag uitgeroepen tot Miss Beauty of The Netherlands. De Achterhoekse, die eerder al gekroond werd tot Miss Beauty of Gelderland, mag nu Nederland gaan vertegenwoordigen op Miss Earth.

Lees verder

Aanhoudingen na mishandeling Winterswijk

Een jongeman is donderdagavond mishandeld op de kermis in Winterswijk. De politie heeft twee personen aangehouden.

Lees verder

Casper de Gier wint bronzen medaille op EK

Casper de Gier heeft vrijdagavond een bronzen medaille gepakt op de puntenkoers tijdens het Europees kampioenschap (EK) op de weg in het Spaanse Pamplona. De skeeleraar uit Laag-Keppel had evenveel punten als de Fransman Quentin Giraudeau, maar de Achterhoeker kwam sneller over de finish.

Lees verder

Erepenning Doetinchem voor Günter Giesen

Günter Giesen heeft vrijdagavond de zilveren erepenning van de gemeente Doetinchem gekregen. Hij werd onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor het Stadsfeest.

Lees verder

Tweede ZomerOndernemer werpt vruchten af

23 jongeren hebben tijdens hun zomervakantie een eigen bedrijf opgezet met behulp van de ZomerOndernemer. Aan de tweede editie van het project deden deelnemers uit de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Oude IJsselstreek mee, maar de organisatie wil in de toekomst graag het concept uitbreiden naar de rest van de regio.

Lees verder

Achterhoekse kevers jagen op podiumplaats

Coureurs Marco Raben en Rik Pasman strijden beiden mee om de bovenste plaatsen in de Keverklasse bij het Nederlands Kampioenschap Autocross. De concurrentie is stevig en met de races in Lochem en Albergen nog op het programma, moeten de Achterhoekers het maximale uit hun auto halen om op het podium te eindigen.

Lees verder

Vier ton voor verbouw Boerenbondgebouw

Gelderland zet meer dan vier ton in voor de verbouwing van het Boerenbondgebouw in Zieuwent. In het pand komen energieneutrale en gasloze starterswoningen, terwijl op de grond ook acht koopwoningen worden gebouwd.

Lees verder

Liemersweg in Doetinchem gaat op de schop

De Liemersweg in Doetinchem gaat op de schop in de maanden september en oktober. Door het vele gebruik van de weg is deze aan slijtage onderhevig en moet het asfalt vervangen worden.

Lees verder

Hogenkamp richt haar pijlen op de top-100

Richèl Hogenkamp haalt kracht uit haar eerste deelname aan een grandslamtoernooi in bijna anderhalf jaar tijd. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de US Open was Donna Vekic dinsdag te sterk, maar de 27-jarige Doetinchemse ziet de plaatsing als een bevestiging van haar ambitie.

Lees verder

De Graafschap jaagt op nieuwe zege in Oss

De Graafschap hoopt de succesvolle seizoenstart vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss een vervolg te geven. Hoewel aanwinst Branco van den Boomen onderdeel uitmaakt van de selectie, lijkt trainer Mike Snoei vast te houden aan de basisopstelling van vorige week.

Lees verder

Nieuw contract Tutuarima bij De Graafschap

Jordy Tutuarima heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. De 26-jarige linksback ligt nu tot de zomer van 2021 vast bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Zelhem extra thuis voor kinderen uit Parijs

Zeven jaar lang is het huis van een gezin in Zelhem al het tijdelijke thuis voor kinderen uit de Parijse buitenwijken. Maximaal zestien weken per jaar creëren gastouders Hélène Pellegrini en Arno Duitshof met medewerking van gastoudervereniging Symbiose een thuis voor wat inmiddels als hun eigen kroost is gaan voelen.

Lees verder

Plan voor zestig nieuwe woningen Silvolde

Op het voormalige terrein van de buizenfabriek in Silvolde moeten zestig woningen worden gebouwd voor starters en senioren. Initiatiefnemer Groenvast heeft een conceptplan ingeleverd bij de gemeente Oude IJsselstreek die positief tegenover het plan staat.

Lees verder

Gemeente sluit drugspanden in Silvolde af

Oude IJsselstreek heeft twee panden in Silvolde aangewezen als drugspand en verzegeld. In totaal zijn er dit jaar zes panden in de gemeente om een soortgelijke reden op slot gegaan.

Lees verder

Van den Boomen tekent bij De Graafschap

De Graafschap heeft zich verzekerd van de diensten van Branco van den Boomen. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van FC Eindhoven en heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Doetinchem.

Lees verder

Jolink wil nieuw Normaal-concert in Lochem

Frontman Bennie Jolink van Normaal wil volgend jaar opnieuw een groot concert geven op Hemelvaartsdag in Lochem. Beoogd organisator Mojo is bekend met de wens van de zanger uit Hummelo, maar geeft aan dat het plan nog niet definitief is.

Lees verder

Stadsfeest ambitieus na aantal zware jaren

De 34e editie van het Stadsfeest in het centrum van Doetinchem start donderdag met de Dancetour en de Klassieke Avond. De organisatie van het feest wil na een aantal lastige jaren weer groeien naar een groot evenement voor een brede doelgroep.

Lees verder

Winterswijk verbiedt lachgas op Volksfeest

Tijdens het Winterswijkse Volksfeest van komend weekend wordt extra gecontroleerd op het gebruik van lachgas. Burgemeester Joris Bengevoord heeft een verbod laten opnemen in de vergunning voor het feest en de gemeente wil bovendien een lokaal verbod op het gebruik van lachgas.

Lees verder

Recordaantal bezoekers voor Stadsmuseum

De expositie over de 65-jarige geschiedenis van De Graafschap in het Stadsmuseum is de best bezochte sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie. Met ruim drieduizend bezoekers hebben meer mensen het museum in Doetinchem gevonden dan tijdens eerdere tentoonstellingen.

Lees verder

Van Nispen tekent contract bij De Graafschap

Matthijs van Nispen heeft een contract voor een jaar getekend bij De Graafschap. Voor het 21-jarige talent uit de eigen jeugdopleiding is het zijn eerste verbintenis.

Lees verder

Misstanden op 23e editie van Zwarte Cross

De Zwarte Cross is op de afgelopen editie geconfronteerd met onder meer ongewenste intimiteiten, homofobe en racistische uitingen en wildplassen. De festivalorganisatie heeft een statement geschreven waarbij wordt aangegeven dat bezoekers die zich hier schuldig aan maken niet op het festival thuishoren.

Lees verder

Brandweer vult visvijver in Wehl met water

De brandweer heeft op verzoek van de visvereniging in Wehl een vijver gevuld. Dat deden brandweerlieden met behulp van waterkanonnen.

Lees verder

Na dertig jaar weer buitenbad in Doetinchem

Na een periode van dertig jaar kan er in de stad Doetinchem weer in een buitenbad gezwommen worden. Zwembad Rozengaarde opende zaterdag een gloednieuw zwembad, mét bijbehorende glijbaan.

Lees verder

Onderzoek naar bomen in straat door Beek

Montferland gaat een bomenonderzoek uitvoeren in de Sint Jansgildestraat in Beek. De gemeente wil de verkeersveiligheid van ‘het mooiste laantje van de gemeente’ aanpakken.

Lees verder

14-jarige opgepakt na steekincident Doetinchem

De politie heeft zondagmiddag een 14-jarige jongen uit Oude IJsselstreek aangehouden in verband met een steekincident in Doetinchem. Een 13-jarig meisje raakte daarbij lichtgewond.

Lees verder

Doetinchem wil toegankelijke sportclubs

Doetinchem gaat de toegankelijkheid van sportaccommodaties en sportclubs onderzoeken. Het onderzoek richt zich op fysieke aspecten, digitale en schriftelijke toegankelijkheid.

Lees verder

Biggen omgekomen na val bij Loerbeek

Een aantal biggen zijn vrijdag om het leven gekomen in Loerbeek. Ze waren in een mestkelder gevallen.

Lees verder

Ambitieuze start Montferlandse fusieclubs

De allereerste wedstrijd tussen de Montferlandse fusieclubs FC Bergh en VV Montferland, om de Veltins Pokal, is vrijdagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Ondanks dat beide clubs op sportief vlak ambitieus zijn, moet er bij de accommodaties nog het nodige werk verricht worden voordat het seizoen gaat beginnen.

Lees verder

Hogenkamp plaatst zich voor de US Open

Richèl Hogenkamp heeft zich vrijdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open. Ze wist af te rekenen met Varvara Gracheva uit Rusland in de laatste kwalificatieronde.

Lees verder

El Jebli naar Al-Faisaly in Saudi-Arabië

De Graafschap raakt aanvallende middenvelder Youssef El Jebli definitief kwijt. De smaakmaker van de Superboeren maakt de overstap naar Al-Faisaly uit Saudi-Arabië, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend.

Lees verder

3D-project moet regio verbinden op steiger

Negen Achterhoekse gebouwen hebben sinds donderdag een tijdelijk nieuw thuis gevonden op de flaneersteiger bij de Oude IJssel in Doetinchem. De miniaturen, die eerder tentoongesteld werden bij het Stadsmuseum, moeten de verbondenheid tussen de Achterhoek en Doetinchem versterken voor bewoners en bezoekers van de regio.

Lees verder

De Graafschap hoopt op coulance van KNVB

Bij de onafhankelijke tuchtcommissie in Zeist diende donderdagavond de zaak tussen De Graafschap en de KNVB. De Doetinchemse voetbalclub ging in beroep tegen de strafeis waarbij onder meer drie vakken moeten worden afgesloten in een competitiewedstrijd, met name omdat in de ogen van de club de verkeerde mensen worden bestraft.

Lees verder

Dinxperloër veroorzaakt ongeval bij Rhede

Een 29-jarige automobilist uit Dinxperlo heeft donderdag een ongeval veroorzaakt in Duitsland. Omdat hij onder invloed was van amfetamine heeft hij bovendien zijn rijbewijs in moeten leveren.

Lees verder

Housheer in voorselectie van handbaldames

Dione Housheer maakt onderdeel uit van de voorlopige selectie voor de aanstaande EK-kwalificatieduels van het Nederlands handbalteam. De Ulftse handbalster is een van de 23 spelers die zijn opgenomen in de ploeg.

Lees verder

Onderzoek naar wonen arbeidsmigranten

Montferland onderzoekt samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente herbergt op dit moment 2.500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties.

Lees verder

Shirtverkoop De Graafschap beter dan ooit

De shirtverkoop van De Graafschap is deze jaargang beter dan ooit. Zowel het uit- als het thuisshirt vliegt volgens de Doetinchemse voetbalclub over de toonbank, waarbij het absolute record van het ‘D’ran-shirt’ inmiddels is verbroken.

Lees verder

Oost Gelre wil nieuwe woningen realiseren

Een onderzoek naar de woningbouwbehoefte van Oost Gelre laat zien dat er meer vraag is dan aanbod in iedere kern van de gemeente. Het college wil daarom snel aan de slag om in totaal tweehonderd woningen te laten realiseren.

Lees verder

Negatief zwemadvies voor water bij Etten

De provincie Gelderland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor recreatiecentrum Scholtenhof in Etten. Eerder werd al gewaarschuwd voor de aanwezigheid van blauwalgen.

Lees verder

Zeddammer ziet projectorkest meer groeien

Het Nederlands Symfonie Project staat aan de vooravond van een reeks concerten op podia in Gelderland. Het projectorkest, dat zeven jaar geleden in de Achterhoek is ontstaan, is uitgegroeid tot een succes met talentvolle musici en conservatoriumstudenten uit het hele land.

Lees verder

De Graafschap scherpt het mediabeleid aan

De Graafschap heeft besloten het mediabeleid rond trainingen aan te scherpen. Cameraploegen mogen voortaan slechts beelden draaien van de warming-up en rondo's, terwijl interviews over aankomende duels worden beperkt tot de dag voor de wedstrijd.

Lees verder

Hogenkamp één winst verwijderd van US Open

Richèl Hogenkamp heeft ook de tweede kwalificatieronde voor de US Open winnend afgesloten. Door de overwinning op de Russin Valeria Savinykh is ze nog één zege verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi.

Lees verder

Kinderstop voor jubilerende KiVaDa in Ulft

Met tweehonderd aanmeldingen loopt het storm tijdens de vijftigste editie van de Kinder Vakantie Dagen (KiVaDa) in Ulft. De organisatie wil onder meer kinderen die niet op vakantie kunnen door geldgebrek de kans bieden om toch te genieten van de vrije dagen, maar merkt dat het door een vrijwilligerstekort steeds lastiger wordt.

Lees verder

Drankrijder bij Beek heeft openstaande boetes

De politie heeft dinsdagavond een bestuurder van de snelweg A12 bij Beek geplukt. De man bleek teveel gedronken te hebben en had daarnaast nog boetes openstaan, hoewel dat niet de reden was om hem staande te houden.

Lees verder

Kampioen Orion hongerig naar nieuw succes

Regerend landskampioen Active Living Orion is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Bij de volleybalmannen uit Doetinchem is na het afgelopen successeizoen voldoende honger aanwezig om ook dit jaar voor de prijzen te spelen.

Lees verder

Dode en zieke vogels in vijver bij Eibergen

Bij een vijver aan de Borculoseweg nabij Eibergen zijn dode en zieke watervogels aangetroffen. Het Waterschap Rijn en IJssel heeft het sterke vermoeden dat botulisme de oorzaak is.

Lees verder

El Jebli ontbreekt op training De Graafschap

Youssef El Jebli staat woensdag niet op het trainingsveld van De Graafschap. De middenvelder heeft toestemming gekregen om in gesprek te gaan met een andere club.

Lees verder

Hogenkamp zet stap richting de US Open

Richèl Hogenkamp is geplaatst voor de tweede kwalificatieronde voor de US Open. De Doetinchemse tennisster versloeg de Zwitserse Ylena In-Albon dinsdagavond in twee sets.

Lees verder

Wonion zet in op efficiënt zelfstandig wonen

Oude IJsselstreek en woningcorporatie Wonion hebben de handen ineen geslagen om te zorgen dat mensen met een beperking en ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Door een toenemende zorgvraag willen beide partijen efficiënter omgaan met het verhuren van aangepaste huurwoningen, waarbij een verhuizing van bewoners een optie is.

Lees verder

Doorgang bij Gouden Handen afgesloten

Woonzorg Nederland heeft de hekken rond het terrein van Gouden Handen in ’s-Heerenberg afgesloten. Omwonenden gebruikten het terrein als kortere route naar het stadspark, maar wegens overlast is gekozen om een slot te plaatsen.

Lees verder

Huntelaar stapt over naar hoofdklasser DUNO

Koen Huntelaar uit Hummelo speelt dit seizoen voor hoofdklasser DUNO uit Doorwerth. Het contract van de 21-jarige middenvelder bij De Graafschap liep aan het eind van het afgelopen seizoen af.

Lees verder

Gesink met team Jumbo-Visma naar de Vuelta

Robert Gesink maakt onderdeel uit van de selectie van wielerploeg Jumbo-Visma voor de Vuelta d'Espana. De ploeg ziet de wielrenner uit Varsseveld als ondersteuner voor de klassementsrenners in de wielerkoers.

Lees verder

Akte oprichting Binnenstad Bedrijf getekend

De akte van oprichting voor het Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD) is ondertekend. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente richten met het initiatief op een vermindering van leegstand en een bruisend centrum.

Lees verder

Vernielingen op terrein van sv Bredevoort

Op het terrein van sv Bredevoort zijn afgelopen weekend vernielingen gepleegd. Een van de doelen van de voetbalvereniging is in brand gestoken.

Lees verder

Silvolde zet stap naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Hoofdklasser Sportclub Silvolde is een stap dichterbij het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Op bezoek bij tweedeklasser VEV'67 werd zaterdag met 0-3 gewonnen.

Lees verder

Jubilerende Varsseveldse optocht ambitieus

Voor de vijftigste keer sierden wagens en loopgroepen de straten van Varsseveld tijdens de optocht van de Volksfeesten. De organisatie merkt dat deelnemers dit jaar extra uitpakten voor de jubileumeditie.

Lees verder

Petitie voor behoud parkeerplaatsen Didam

Meer dan dertig parkeerplaatsen op het Onze Lievevrouweplein in Didam moeten plaatsmaken voor een evenementenplein. Met het verdwijnen van de parkeerplaatsen vrezen de ondernemers voor minder klanten.

Lees verder

Zorgpartijen in actie tegen groeiende wachtlijsten

Zorgorganisaties Markenheem, Sensire en Azora openen begin 2020 in Gaanderen voor het eerst een gezamenlijk woonzorgcomplex. De partijen merken dat samenwerking noodzakelijk is om de groeiende wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de Achterhoek op te vangen.

Lees verder

Montferland sluit drugspand in Braamt

Burgemeester Peter de Baat van Montferland heeft een drugspand in Braamt voor de duur van drie maanden afgesloten. In de woning werd naast een wietkwekerij ook een nepvuurwapen en een handelshoeveelheid harddrugs gevonden.

Lees verder

Overkapping van Kasteel Huis Bergh voltooid

De werkzaamheden aan een nieuwe overkapping over de binnenplaats van Huis Bergh zijn afgerond. De koepel beschermt de originele deuromlijsting uit het jaar 1701.

Lees verder

Prikkelarm uurtje op kermissen in de regio

In Silvolde vindt dit jaar voor het eerst een ‘prikkelarme kermis’ plaats. Ook op de kermissen in Groenlo en Didam is ruimte voor een uurtje zonder harde geluiden en flitsende lichten.

Lees verder

Gemeenten bekostigen pilot tegen anorexia

Zes Achterhoekse gemeenten gaan een pilot bekostigen voor jeugdigen die behandeld worden tegen anorexia. Door het bekostigen van de pilot kan de zorg volgens de gemeenten van dichtbij worden geleverd.

Lees verder

Banden gedumpt in buitengebied bij Azewijn

In het buitengebied van Azewijn zijn een tiental banden gedumpt. De afgelopen periode werden ook al banden achtergelaten nabij Gendringen en Silvolde.

Lees verder

De Graafschap mist supporters in Maastricht

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij MVV in Maastricht voor de tweede overwinning van het seizoen. Supportersgroepen van de Doetinchemse voetbalclub hebben besloten tot een boycot van de wedstrijd, hoewel trainer Mike Snoei het gemis betreurt ziet hij zijn ploeg als favoriet in stadion De Geusselt.

Lees verder

Zomerschool bezoekt senioren Azora in Ulft

De zomerschool in Ulft bezocht zorgcentrum De Meulenbeek van Azora als onderdeel van de lessencyclus die speciaal opgezet is voor kinderen van nieuwkomers en statushouders. Het doel van het zes weken durende lesprogramma is om op een speelse manier het taalniveau van de kinderen op peil te houden of te verbeteren.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen overstijgt gemiddelde

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand juli verder gedaald naar een totaal van ruim drieduizend. De daling is sterker dan landelijk en ook sterker dan in andere Gelderse regio’s.

Lees verder

Bouw Joop Sarsplein vertraagd tot najaar

De realisatie van het horecaplein aan de Grutstraat in Doetinchem heeft vertraging opgelopen doordat onderdelen voor het plein niet op tijd geleverd zijn. Deze zomer zou het Joop Sarsplein, zoals het horeacaplein gaat heten, klaar zijn maar de officiële oplevering is nu uitgesteld tot het najaar.

Lees verder

Eerste De Graafschap los op De Bezelhorst

Het eerste elftal van De Graafschap trainde woensdag voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld op De Bezelhorst in Doetinchem. Sinds dit seizoen betrekken de jeugd en het vlaggenschip van de club na jaren weer een gezamenlijke accommodatie.

Lees verder

Agent gewond bij arrestatie in Winterswijk

Een agent is dinsdagmiddag gewond geraakt tijdens het aanhouden van een 54-jarige man. Hij kon zich niet legitimeren en verzette zich hevig tijdens de arrestatie.

Lees verder

Raad stelt vragen na boycot Superboeren

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Maastricht heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de boycot van De Graafschap-supporters. De supporters zijn niet tevreden over de manier waarop zij moesten afreizen naar het uitduel met MVV.

Lees verder

Twee Achterhoekse treinen naar Friesland

Twee treinstellen van vervoersmaatschappij Arriva worden verplaatst vanuit de Achterhoek naar Friesland. De voertuigen gaan als vervanging voor twee treinen die momenteel worden gerepareerd als gevolg van een ongeval.

Lees verder

Abdulahi tekent contract bij Zweedse club

Liban Abdulahi heeft een verbintenis tot het einde van het seizoen getekend bij Jönköpings Södra IF. De 23-jarige middenvelder stond de vorige jaargang onder contract bij De Graafschap.

Lees verder

Wagenbouwers bijna klaar voor volksfeesten

Het Varsseveldse Volksfeest wordt dit jaar voor de vijftigste keer afgetrapt door de optocht met praalwagens op donderdagavond. Voor veel van de deelnemende groepen, die op dit moment de laatste hand aan hun wagens leggen, is de optocht het hoogtepunt van het feestweekend.

Lees verder

Cross Gendringen gaat voor continuïteit

Het geluid van knallende uitlaten en scheurende motoren galmde afgelopen weekend door het buitengebied van Gendringen tijdens de 42e editie van de Autocross. Op het evenement, waar ook de vierde ronde van het NK werd verreden, kwamen ruim drieduizend bezoekers af.

Lees verder

Ulfts transportbedrijf naar Aziatische markt

Don Trucking uit Ulft is officieel partner geworden van de Pakistaanse vervoerder AK Transport. Het logistieke bedrijf uit de Achterhoek ziet in de zogenaamde CPEC-route kansen in de Oost-Aziatische markt.

Lees verder

Eerste kavelruil in project Bronckhorst

Binnen het kavelruilproject van Bronckhorst zijn de eerste gronden geruild van eigenaar. De gemeente wil agrarische en niet-agrarische grondeigenaren de kans geven om efficiënter te werken en hoopt daarnaast de natuur te versterken.

Lees verder

Hogenkamp prolongeert titel in Koksijde

Richèl Hogenkamp heeft dit weekend de titel veroverd op het ITF-toernooi van Koksijde. De Doetinchemse tennister versloeg in de Belgische plaats de uit Frankrijk afkomstige Oceane Dodin.

Lees verder

Vernielingen bij De Wegwijzer in Dinxperlo

Vandalen hebben vernielingen aangebracht aan OBS De Wegwijzer in Dinxperlo. De politie weet wie de daders zijn.

Lees verder

Van Mieghem aan de kant bij De Graafschap

De Graafschap moet het de komende wedstrijden stellen zonder Daryl van Mieghem. De vleugelaanvaller liep in het openingsduel met Cambuur Leeuwarden een blessure aan zijn kuitbeen op.

Lees verder

Wijnboeren uit regio blij met warme weer

De Achterhoekse wijnboeren wrijven in hun handen met de afgelopen twee droge en warme zomers. Het mooie weer betekent voor wijnboer Leon Masselink van Wijngoed Montferland echter wel een veranderd eindproduct en een aangepaste werkwijze.

Lees verder

Brugspringers worden extra gewaarschuwd

Het Waterschap Rijn en IJssel hangt borden op bruggen over de Oude IJssel om het brugspringverbod te verduidelijken. De boete voor het springen van een brug ligt rond de 140 euro, maar deze zomer is er nog niemand beboet.

Lees verder

Vrijwilligers herstellen graven in Beek

Een tiental vrijwilligers heeft donderdagochtend de schade aan de graven op de begraafplaats in Beek hersteld. Door de hoosbui van een week geleden, waarin zeker 60 millimeter regen viel, werd de grond onder meer dan twintig graven weggespoeld.

Lees verder

Trainingen FC Bergh in Lengel en Stokkum

De eerste trainingen van de nieuwe voetbalvereniging FC Bergh vinden niet plaats op het eigen terrein. Omdat de velden in ’s-Heerenberg nog niet klaar zijn, wordt uitgeweken naar Lengel en Stokkum.

Lees verder

Blauwalg in water Scholtenhof in Etten

In recreatieplas Scholtenhof in Etten is blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Doetinchemmer opgepakt voor mishandeling

Een 19-jarige man uit Doetinchem is donderdagochtend vroeg aangehouden voor het mishandelen van twee beveiligers van een uitgaansgelegenheid in Zeeland. Nadat hij uit de campingdiscotheek in Scharendijke werd gezet, liep de situatie uit de hand.

Lees verder

Twee jongens beroven man in Doetinchem

Een man is woensdagavond beroofd op de Stokhorstweg in Doetinchem. Hij was op de fiets onderweg toen hij door twee jongens werd opgevangen.

Lees verder

Landwinkel Ulft bijna klaar voor heropening

De landwinkel van Wim en Gerrie Luemes in Ulft is na de verwoestende brand van augustus 2018 bijna klaar voor heropening. Zowel de winkel als het woonhuis van het gezin ging verloren door het vuur, waarna een onrustige periode volgde.

Lees verder

Maastricht betreurt boycot van Superboeren

Maastricht vindt het jammer dat supporters van De Graafschap massaal hebben besloten om de uitwedstrijd tegen MVV van vrijdagavond 16 augustus te boycotten. Aanleiding voor de boycot is het verplicht moeten afreizen met een combiregeling voor supporters van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Koen Bouwman pakt goud op EK wielrennen

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Mix Team Relay bij het EK wielrennen in Alkmaar. Het onderdeel stond voor het eerst op het programma.

Lees verder

De Graafschap huurt Jeremy Helmer van AZ

De Graafschap huurt Jeremy Helmer van eredivisionist AZ. De 22-jarige aanvallende middenvelder blijft tot het einde van het seizoen in Doetinchem.

Lees verder

Vernielingen aan theater bij Gendringen

Vandalen hebben vernielingen aangericht in Openluchttheater Engbergen. Verschillende randen van de bakstenen zitbanken zijn afgebroken doordat boomstammen het theater in zijn gegooid.

Lees verder

Bossen veranderen door extreme droogte

Staatsbosbeheer experimenteert in Achterhoekse bossen met nieuwe boomsoorten omdat het extreme neerslagtekort grote invloed heeft op aanwezige beplanting. Door de tweede extreem droge zomer op rij heeft de letterzetter vrij spel in de fijnsparren en slaan lariksen bruin uit, zelfs de welkome hoosbui van vrijdag zorgde voor schade in het bos.

Lees verder

Man veroordeeld voor misbruiken dochter

Een 43-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdag veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Hij kreeg een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd, naast een verplichte behandeling.

Lees verder

Optimisme voor start seizoen De Graafschap

De Graafschap leeft hoopvol toe naar de seizoenstart tegen Cambuur Leeuwarden van vrijdagavond. Wedkantoren, spelers, staf, directie, allemaal zien ze de Doetinchemse voetbalclub als de titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Grond onder graven Beek weggespoeld

Door de hoosbui van vrijdagavond is de grond onder meerdere graven op het kerkhof in Beek weggespoeld. Omdat op sommige plekken de grond is verzakt en gevaar kan opleveren voor bezoekers van de begraafplaats zijn de graven met rood-witte linten afgezet.

Lees verder

Osasuna verslaat De Graafschap in oefenpot

De Graafschap heeft zondagmiddag de voorbereiding afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Osasuna. Met de beoogde basisopstelling op het veld wisten de Superboeren niet echt een vuist te maken tegen de Spanjaarden.

Lees verder

Overlast station Didam duurt nog een week

Treinreizigers tussen Arnhem en Doetinchem zullen ook de komende week nog overlast ervaren van de werkzaamheden aan het spoor. In Didam betekent dat voor een aantal reizigers een kilometer omlopen om bij de vervangende bussen in de Pittelderstraat, aan de andere kant van het station, te komen.

Lees verder

Oplichter opgepakt na ziekenhuisbezoek

Een man is zondag opgepakt bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk dankzij een tip van het oplettende ziekenhuispersoneel. De man bleek een landelijk gezochte oplichter te zijn.

Lees verder

Minister gaat markt op met streekproducten

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil de waardering voor streekproducten vergroten en is van plan een handelsmissie te starten in eigen land. In de Achterhoek wordt de stap met gejuich ontvangen, want partijen zien kansen te over.

Lees verder

Mindervaliden testen festival Huntenpop

Voor mindervaliden is het vaak letterlijk een drempel om een festival te bezoeken. Huntenpop vind het belangrijk dat een festival toegankelijk is voor deze speciale doelgroep en dus werd het terrein in Ulft getest door een aantal mindervalide festivalbezoekers.

Lees verder

Hilderink tekent contract bij De Graafschap

Milan Hilderink heeft een verbintenis voor drie seizoenen getekend bij De Graafschap. Voor de 16-jarige verdediger uit Steenderen is het zijn eerste contract.

Lees verder

Vakken De Graafschap open tegen Cambuur

Alle seizoenkaarthouders van De Graafschap kunnen aanwezig zijn bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Omdat het beroep tegen de opgelegde sanctie vanuit de KNVB nog loopt, is de voorgenomen straf niet geldig voor de wedstrijd.

Lees verder

Wanddecoratie in raadszaal Montferland

Een nieuwe wanddecoratie moet de raadszaal van Montferland in Gouden Handen meer karakter geven. Het college adviseert te kiezen voor een oude afbeelding van het voormalige klooster in ’s-Heerenberg.

Lees verder

Droogte heeft financiële impact op agrariërs

De droogte en hitte van deze zomer hebben financieel veel impact op de agrarische sector in de Achterhoek. Om zoveel mogelijk opbrengst van het land te krijgen, boren sommige landbouwers naar grondwaterbronnen om de gewassen te kunnen bewateren, maar die investering levert niet direct profijt op.

Lees verder

Dijkgraaf adviseert over besteding miljarden

Dijkgraaf Hein Pieper van het Waterschap Rijn en IJssel is verkozen tot expert voor de Europese Horizon Mission Board over klimaatverandering en sociale transformatie. De raad gaat de Europese Commissie adviseren over de besteding van onder meer onderzoeksgelden.

Lees verder

Renovatie van gymzaal in Kilder vervroegd

De renovatie van de sportvloer en de kleed- en sanitaire ruimten van de gymzaal in Kilder wordt door Montferland naar voren gehaald. Basisschool De Laetare huurt de zaal van de gemeente en startte afgelopen juni met succes een petitie om de slechte staat van de gymzaal onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Achterhoekse vlag in hart en huid van regio

Een jaar na de introductie van de Achterhoekse vlag wordt het symbool steeds meer omarmd door de regio en is het onderdeel geworden van het straatbeeld en het dagelijkse leven. De vlag wordt in verschillende vormen gezien, zoals wapperend aan vlaggenmasten, op het shirt van De Graafschap en nu zelfs ook bij de Doetinchemse barbier Joucke Modderkolk op zijn bovenbeen.

Lees verder

Zandbedrijf Roelofs niet naar Raad van State

Zandbedrijf Roelofs stapt niet meer naar de Raad van State over de zandwinning bij Nieuw-Dijk. De buurt en de politiek hebben Roelofs voldoende vertrouwen gegeven over de aanpassing van het geplande werkterrein om de beroepsprocedure in te trekken.

Lees verder

Dierenkliniek in Etten nieuwe sprong in diepe

Voor Thea Giesbers was de oprichting van de Mobiele Dierenkliniek in 2016 een sprong in het diepe. Inmiddels heeft de rondrijdende ambulance voor dieren in haar ogen een plek in regio veroverd en volgt een nieuwe stap voor Giesbers, met de start van een daadwerkelijke praktijk in Etten.

Lees verder

Droogte in Achterhoek evenaart recordjaren

De droogte in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel evenaart volgens de Unie van Waterschappen de 'recordjaren' 1976 en 2018. Het neerslagtekort in de regio is opgelopen tot 242 millimeter en daarmee is de Achterhoek na Twente de droogste regio van het land.

Lees verder

Verdachte mannen opgepakt in Winterswijk

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie verdachte personen opgepakt in Winterswijk. De drie konden zich niet legitimeren en verplaatsten zich door het dorp.

Lees verder

De Graafschap favoriet voor kampioenschap

Twee wedkantoren zien De Graafschap in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen als dé titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel Toto en Unibet keren het minst uit bij een kampioenschap van de Doetinchemmers.

Lees verder

Dronken Amsterdammer beboet in Winterswijk

De politie is dinsdag in Winterswijk gestuit op een dronken Amsterdammer die over straat zwalkte. Er is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap, maar ook voor baldadigheid.

Lees verder

Doetinchem krijgt speciale parkeerplaatsen

Doetinchem gaat parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen en jonge gezinnen realiseren in de gemeente. Het idee ontstond tijdens de in juni gehouden ideeënmarkt en werd onlangs omarmd door de raad.

Lees verder

Crossspektakel Silvolde over provinciegrens

Met ruim tweehonderd deelnemers trekt het Achterhoekse Crossspektakel ook steeds meer liefhebbers van over de provinciegrens naar Silvolde. De organisatie voegt ieder jaar nieuwe elementen en klasses toe om de groei vast te houden.

Lees verder

Huntenpop volledig op schop voor 30e editie

Het festivalterrein van Huntenpop in Ulft gaat voor de dertigste editie volledig op de schop. Het hoofdpodium is verplaatst naar de kant van het DRU-terrein en daarnaast pakt de organisatie tijdens de verjaardag onder meer uit met een reuzenrad en een vuurwerkshow.

Lees verder

Dekzeilen en banden gedumpt in Aalten

In de buurt van het industrieterrein in Aalten is eind vorige week afval gedumpt. Onbekenden hebben onder meer dakzeilen en een aantal banden achtergelaten.

Lees verder

Montferland verplaatst werk aan rotonde

Montferland verplaatst de geplande werkzaamheden aan de rotonde Bievankweg-Beekseweg-Ruigenhoek in Didam met enkele maanden. Het knooppunt wordt van 7 tot en met 25 oktober aangepakt.

Lees verder

Bouwman rijdt wegwedstrijd tijdens het EK

Koen Bouwman is door bondscoach Koos Moerenhout toegevoegd aan de selectie voor de wegkoers tijdens het EK wegwielrennen in Alkmaar. De Ulftse wielrenner neemt de plek in van Niki Terpstra.

Lees verder

Internationaal spektakel op de DRU in Ulft

De Achterhoek Spektakel Toer trok dit jaar artiesten uit de hele wereld richting het DRU Industrieterrein in Ulft. Duizenden bezoekers zorgen ervoor dat de organisatie alweer kan denken aan de volgende editie, ondanks onzekerheid over de te ontvangen subsidie.

Lees verder

Gemeente waarschuwt illegale putgebruikers

Oude IJsselstreek benadrukt dat de ruim tweehonderd openbare putten in het buitengebied niet gebruikt mogen worden voor besproeiing. De gemeente gaat bij herhaaldelijk illegaal gebruik handhavend optreden.

Lees verder

Jarige Trekkertrek in Nieuw-Wehl voelt als reünie

Voor de tiende keer veranderde het buitengebied van Nieuw-Wehl in een crossbaan voor bulderende trekkers. Hoewel het evenement groeit en inmiddels negentig deelnemers heeft, richt de Trekkertrek zich met onder meer kinderattracties op vertier voor jong en oud in een vertrouwde setting.

Lees verder

Kaak hoogtepunt van zoektocht steengroeve

Een stuk kaak van enkele millimeters groot is het hoogtepunt van anderhalve week aan opgravingen in de steengroeve bij Winterswijk. Studenten van de Universiteit Utrecht (UU) zochten als elk jaar naar fossielen, waarbij de vondsten in de toekomst naast in Naturalis, ook in een bezoekerscentrum bij de groeve zelf kunnen worden bezichtigd.

Lees verder

VVV’s in Achterhoek worden inspiratiepunt

Van een duf kantoor met stoffige folders naar een digitaal belevings- en inspiratiepunt. Vijf van de 22 VVV-kantoren in de Achterhoek worden omgebouwd tot inspiratiepunt. Naast Ulft zijn dat de kantoren in Groenlo, Winterswijk, Lochem en Zutphen.

Lees verder

Van Heertum tekent contract in Doetinchem

Jasper van Heertum heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Graafschap. De 21-jarige verdediger was de afgelopen periode al op proef bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Bahoui terug naar oude liefde AIK in Zweden

Nabil Bahoui keert terug naar AIK Solna in zijn thuisland Zweden. De 28-jarige aanvaller speelde het afgelopen halfjaar voor De Graafschap en beschikte over een aflopend contract.

Lees verder

Terugblik Zwarte Cross 2019 in drie minuten

Exact een week geleden barstte de Zwarte Cross 2019 los. Het zonovergoten uitverkochte festival in Lichtenvoorde bruiste als vanouds. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Lees verder

Weerboer Gerrit wil meedingen naar record

Het KNMI-weerstation in Hupsel bij Eibergen heeft donderdagmiddag de hoogste temperatuur ooit in de Achterhoek gemeten. Voor weerboer Gerrit Vossers was het een spannende dag, want bij hem in Silvolde liep het kwik op tot boven de veertig graden, maar een record pakt hij daar niet mee.

Lees verder

Weerstation Hupsel haalt recordtemperatuur

Het KNMI-weerstation in Hupsel heeft donderdag een recordtemperatuur van bijna veertig graden gemeten. Daarmee is het de hoogst gemeten temperatuur ooit in de Achterhoek.

Lees verder

Vissen gered uit drooggevallen wateren

De Hengelsport Federatie Midden Nederland (HFMN) staat door de droogte in de startblokken om vissen te redden uit droogvallende wateren in de regio. De eerste reddingsoperaties hebben inmiddels plaatsgevonden in Lichtenvoorde en Varsseveld.

Lees verder

Megaklus aan het spoor bij Didam van start

De verbeterwerkzaamheden aan het spoor tussen Zevenaar en Didam zijn donderdag gestart. De komende achttien dagen is beperkt treinverkeer mogelijk door de ‘megaklus’, waarbij onder meer het spoor gedeeltelijk wordt verdubbeld.

Lees verder

Zinderende hitte neemt Achterhoek over

De temperaturen lopen woensdag richting de veertig graden in de Achterhoek. Waar kinderen genieten van waterpret in het centrum van Doetinchem, heeft zorgorganisatie Azora een hitteprotocol ingevoerd voor kwetsbare bewoners.

Lees verder

Waterschap koelt bruggen over de Oude IJssel

Drie ophaalbruggen over de Oude IJssel worden de komende twee dagen gekoeld. Door de hoge temperatuur bestaat volgens het Waterschap Rijn en IJssel de kans dat de bruggen uitzetten.

Lees verder

Bedrijf gaat centrum Doetinchem oppoetsen

Weg met de leegstand en de binnenstad als een aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen om te vertoeven en te winkelen. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente Doetinchem mikken met het op te richten Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD) op een bruisende binnenstad.

Lees verder

Bronckhorst strooit wegen vanwege hitte

Bronckhorst is woensdag gestart met het strooien van zout en zand op diverse wegen in de gemeente. Dit om te voorkomen dat het wegdek beschadigd raakt door de hoge temperatuur.

Lees verder

Regio wil huizen voor starters en ouderen

De colleges van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk kiezen ervoor om in de toekomst vooral te bouwen voor starters en ouderen. Na goedkeuring van de gemeenteraden in september moet ook de provincie nog akkoord gaan met de plannen.

Lees verder

Waterschap controleert extra op brugspringen

Het Waterschap Rijn en IJssel intensiveert de controles op het springen van bruggen. De afgelopen weken zijn tientallen brugspringers al gewaarschuwd, waar vorige zomers slechts vijf tot acht waarschuwingen werden uitgedeeld.

Lees verder

Zwarte Cross-spullen op het gemeentehuis

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt vol met honderden gevonden voorwerpen van festival de Zwarte Cross. Waar voorheen nog wel eens vreemde objecten hun weg richting het gemeentehuis vonden, bleef het dit jaar voornamelijk bij pasjes, zonnebrillen en sleutels.

Lees verder

Chiazor op amateurbasis naar De Graafschap

Dylan Chiazor van IJsselmeervogels sluit op amateurbasis aan bij de selectie van De Graafschap. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de tweededivisionist afgekocht om in Doetinchem voor zijn kans te gaan.

Lees verder

Peuter bevrijd uit een auto in Eibergen

De brandweer in Eibergen heeft maandagmiddag een peuter bevrijdt uit een auto. De peuter zat opgesloten in de auto doordat de sloten onverwacht dicht waren gevallen en niet meer open gingen.

Lees verder

Zwarte Cross voelt als editie van uitersten

De uitverkochte editie van de Zwarte Cross kende veel hoogtepunten, maar ook een groot dieptepunt met het overlijden van een 18-jarige campingbezoeker uit Vragender. De organisatie kijkt dan ook met dubbele gevoelens terug op de editie.

Lees verder

Karssenberg nieuwe secretaris Doetinchem

Gerben Karssenberg is de nieuwe gemeentesecretaris van Doetinchem. De geboren Achterhoeker wordt met ingang van 9 september adviseur van het college van burgemeester en wethouders en geeft samen met het managementteam leiding aan de ambtelijke organisatie.

Lees verder

Rel rond bebording op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft gereageerd op de rel die is ontstaan over een satirisch bedoeld bord en een zeil op het festivalterrein. Zo maakte onder meer rap-artiest Sevn Alias zich boos over de in zijn ogen 'schandalige' uitingen, waarna de organisatie besloot het bord en zeil te verwijderen.

Lees verder

Koorbazen brengen spektakel op Zwarte Cross

Het a capella mannenkoor Koorbazen maakte er zondagmorgen een waar spektakel van in de theaterweide op de Zwarte Cross. In het buitenpodiumtheater zongen de maar liefst 52 koorleden een divers aanbod aan muziek.

Lees verder

Hermans pakt ONK-titel op de Zwarte Cross

Koen Hermans is zaterdagmiddag Nederlands kampioen geworden op de Zwarte Cross. De zijspancrosser uit Hengelo had voor het weekend al een voorsprong in het kampioenschap en gaf deze niet meer weg.

Lees verder

Verplaatsing markt Doetinchem onderzocht

Doetinchem gaat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar een verplaatsing van de zaterdagmarkt naar het Simonsplein. Een motie daartoe haalde donderdag een ruime meerderheid tijdens de raadsvergadering.

Lees verder

Raad akkoord met bijdrage gevel Amphion

De gemeenteraad van Doetinchem stelt een investeringsbijdrage van 2,3 miljoen beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.

Lees verder

Geen extra staanplaatsen bij De Graafschap

De Graafschap realiseert aankomend seizoen geen extra staanplaatsen op de Spinnekop-tribune. Hoewel uit een enquête blijkt dat de wens er bij een gedeelte van de supporters wel is, zijn de meningen verdeeld over de wenselijkheid van een nieuw ‘staanvak’.

Lees verder

Voorlopig geen oplossing voor Hogenkamp

De gemeente ziet op korte termijn geen oplossing voor de problematiek rond basisschool Hogenkamp in Doetinchem. Volgens wethouder Maureen Sluiter begint het proces richting een nieuw gebouw nu van voor af aan. 

Lees verder

Sproeiverbod ingesteld vanwege de droogte

Vanaf donderdagmiddag is het verboden om water uit rivieren, sloten, beken, meren en vijvers te halen in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel. De Achterhoek is volgens de organisatie door lage waterstanden en een fors neerslagtekort bijna net zo droog als in het extreem droge jaar 2018.

Lees verder

Shuttle rijdt weer door centrum Doetinchem

Vanaf vrijdag rijdt de elektrische hop-on hop-off shuttle weer door het centrum van Doetinchem. Na een pilot in 2018 heeft het gratis vervoersmiddel inmiddels een plek veroverd in de binnenstad.

Lees verder

Industrie draagt daling WW-uitkeringen

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand juni verder gedaald. Volgens het UWV kampen veel werkgevers met personeelstekorten, waarbij de industrie als sprekend voorbeeld wordt genoemd.

Lees verder

Kruising in Groenlo veiliger voor fietsers

Vrijliggende fietspaden, voorrang voor fietsers en ruimere bochten vormen de - voorlopige - oplossing voor het verkeersprobleem op de kruising van de Winterswijkseweg met de Oude Winterswijkseweg in Groenlo. De aanleg van een rotonde of ingrijpende reconstructie van de veelbesproken kruising is voorlopig geen optie.

Lees verder

Serrarens stapt over naar Poolse competitie

Fabian Serrarens speelt het komende seizoen in de Poolse competitie. De 28-jarige aanvaller heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Arka Gdynia, dat uitkomt op het hoogste niveau.

Lees verder

Blauwalgoverlast in Blauwe Meer onderzocht

Aalten stelt een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen van de jaarlijkse blauwalgoverlast in het Blauwe Meer. De gemeente wil de zwemfunctie van het water bij Dinxperlo behouden.

Lees verder

Twee locaties in beeld voor Staring College

Berkelland richt zich op twee locaties voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. Zowel de huidige plek aan de Beukenlaan als een locatie bij sportpark De Wildbaan worden na een eerste afvalronde nader onderzocht.

Lees verder

Miva Las Vegas geopend op Zwarte Cross

Op het festivalterrein van de Zwarte Cross is dinsdagmiddag het mindervalidenhotel Miva Las Vegas geopend. De openingshandeling voor de overnachtingsvoorziening voor mindervaliden werd verricht door minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Lees verder

Metal en rock krijgen podium in Gendringen

Liefhebbers van harde rockmuziek trokken de stoute schoenen aan en organiseerden dit weekend het eerste Powerplant Open Air-festival in openluchttheater Engbergen bij Gendringen. De organisatie wilde Achterhoekse rock- en metalbands de kans geven om zich in hun eigen omgeving te laten zien.

Lees verder

Achterhoek krijgt status agro-innovatieregio

De Achterhoek heeft van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit officieel de status van agro-innovatieregio gekregen. De Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA), een organisatie die duurzame landbouw faciliteert in de regio, krijgt van Den Haag de ruimte om te experimenteren met nieuwe methoden. Voor de organisatie voelt dat na jaren van pionieren als een beloning.

Lees verder

De Graafschap-supporters in actie na boete

Verschillende supportersgroepen van De Graafschap zijn een actie gestart om de door de KNVB opgelegde boete te financieren. De Graafschap kreeg de boete vanwege het gebruik van vuurwerk tijdens de sfeeracties in de nacompetitieduels tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam.

Lees verder

Veertig miljoen euro voor wonen en landbouw

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft maandag namens zes ministeries de ‘Regio Deal Achterhoek’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Het Rijk en de regio investeren gezamenlijk veertig miljoen euro, waarbij de aanpak van leegstand en het realiseren van kringlooplandbouw de belangrijkste onderdelen zijn.

Lees verder

Tweedehands fietsen op de Zwarte Cross

Een tweedehands fiets kopen zodat je veilig naar huis kunt na een bezoek aan de Zwarte Cross. Het kan dankzij de speciale tijdelijke showroom bij de fietsenstalling op het festivalterrein in Lichtenvoorde.

Lees verder

Lichtenvoorde bloeit door jarig bloemencorso

Lichtenvoorde maakt zich op voor de negentigste editie van het steeds populairder wordende Bloemencorso. Tijdens de traditionele maquettepresentatie lieten de bouwers de achttien bijzondere creaties zien die begin september door de straten rollen tijdens het dahliaspektakel.

Lees verder

Blauwalg in Lichtenvoordse Wentholtpark

In de vijver in het Wentholtpark in Lichtenvoorde is blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Straalman stapt met dubbel gevoel over

Bart Straalman heeft De Graafschap na tien jaar verlaten voor een avontuur bij Sarpsborg 08 in Noorwegen. Na vreemde contractonderhandelingen met een harde deadline in Doetinchem, is de Winterswijker blij met zijn kans in een ander land.

Lees verder

Idyllische beuken op de Haart vallen om

Vier beuken in een bos vlak bij de Spiekerdijk op de Haart bij Aalten zorgen niet langer voor een idyllisch doorkijkje. Als gevolg van de droogte zijn de vier beuken spontaan omgevallen.

Lees verder

Zwarte Cross ondanks plaag in startblokken

Over één week gaat de Zwarte Cross van start en dus wordt er druk opgebouwd op het festivalterrein in Lichtenvoorde. Grootste uitdagingen voor de organisatie zijn de eikenprocessierups en het op tijd aangeleverd krijgen van alle benodigde materialen. 

Lees verder

Showdowner Twan Kruis gehuldigd in Wehl

De kersverse Nederlands Kampioen Showdown Twan Kruis uit Nieuw-Dijk is woensdagavond gehuldigd bij Showdownvereniging Bon Bini in Wehl. De Nieuw-Dijker was zichtbaar verbaasd door de verrassing van familie en verenigingsgenoten.

Lees verder

Straalman tekent bij het Noorse Sarpsborg

Bart Straalman speelt volgend seizoen op het hoogste niveau in Noorwegen. De 22-jarige verdediger uit Winterswijk heeft een contract voor één seizoen getekend bij Sarpsborg 08.

Lees verder

Forse strafeis na vuurwerk bij De Graafschap

De aanklager van de KNVB wil De Graafschap een boete van 15.000 euro en één wedstrijd zonder supporters in de vakken 22,23 en 24 opleggen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in de nacompetitieduels met Cambuur en Sparta. De club gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel.

Lees verder

Aarden wal zinloos tegen geur leerlooierij

De aanleg van een aarden wal is volgens de Raad van State zinloos tegen de geurhinder van leerlooierij Vitelco Leather, voorheen Rompa, in Lichtenvoorde. Omwonenden probeerden de aanleg af te dwingen, maar de rechterlijke instantie stelt de gemeente Oost Gelre in het gelijk.

Lees verder

Oude IJsselstreek lanceert app Ongehinderd

Oude IJsselstreek wil de meest toegankelijke gemeente van Nederland zijn en om die ambitie kracht bij te zetten is dinsdagavond de app Ongehinderd gelanceerd op het gemeentehuis in Gendringen. De applicatie laat mensen met een visuele of lichamelijke beperking zien hoe toegankelijk publieke locaties zijn.

Lees verder

Bouwman rijdt op het EK samen met Vos

Koen Bouwman maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie voor het EK wegwielrennen in eigen land. De Ulftse wielrenner rijdt bij de teamrelay onder meer samen met Marianne Vos.

Lees verder

Blauwalg geconstateerd in de Grolse gracht

In de Grolse gracht in Groenlo is door het Waterschap Rijn en IJssel blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Wethouder is gedoe rond Boogie Woogie beu

Wethouder Wim Aalderink van Winterswijk is het ‘hele gedoe’ rondom muziekschool Boogie Woogie zat. Opmerkingen uit buurgemeenten Oost Gelre en Aalten als ‘stuurloos schip’ en ‘meebetalen aan Cultuurkwartier in Winterswijk’ zijn Aalderink in het verkeerde keelgat geschoten.

Lees verder

De Graafschap wint nipt bij eersteklasser DZC

De Graafschap heeft dinsdagavond een benauwde 2-3 zege geboekt op bezoek bij plaatsgenoot en eersteklasser DZC’68. Verschillende jeugdspelers, waaronder de dinsdag gecontracteerde Jonathan Vergara Berrio, kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen op een sfeervol Sportpark Zuid.

Lees verder

Montferland pakt 's-Heerenberg-Oost aan

In ’s-Heerenberg-Oost zijn er zorgen over de toekomst van de wijk. Montferland komt nu met een plan om het gebied aan te pakken.

Lees verder

Lichtenvoordenaar moet rijbewijs inleveren

Een 52-jarige man uit Lichtenvoorde is woensdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een forse snelheidsovertreding. Hij reed meer dan zestig km/u te hard in het buitengebied van Winterswijk.

Lees verder

Jongere ouderen vinden de feesttent in Ulft

Een week voor de start van de drie kermissen in Ulft namen ouderen de feesttent van schutterij De Eendracht over tijdens het muziekevenement voor 65-plussers. De ruim vijfhonderd steeds jonger wordende enthousiastelingen maakten er een groot spektakel van, met muziek, dans en cabaret.

Lees verder

Doetinchemmer veroordeeld na breken kaak

Een 52-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Na het breken van de bovenkaak van zijn toenmalige vriendin wordt hij voor twee jaar geplaatst in een inrichting voor stelselmatige daders.

Lees verder

Keppel staat op tegen ‘ambitieloze’ woonvisie

De Dorpsraad Keppel en Eldrik stoort zich aan het beoogde woonbeleid van Bronckhorst en heeft een eigen plan ontwikkeld voor de voormalige voetbalvelden in Hoog-Keppel. In plaats van een veld vol zonnepanelen, ziet de belangengroep meer in een kleinschalige woonwijk Hessendaal met zonnepanelen op de daken.

Lees verder

Zorgen om wapengebruik Oude IJsselstreek

Na meerdere steekpartijen met jonge slachtoffers in de regio was wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde zaterdagavond decor van een open gesprek tussen jongeren en onder meer burgemeester Otwin van Dijk tijdens de derde Fataal-avond. Oude IJsselstreek is bezorgd om het wapenbezit en –gebruik en wil inzicht krijgen in de leefwereld van de jeugd.

Lees verder

De Vries spitsentrainer bij De Graafschap

Voormalig profvoetballer Mark de Vries gaat voor De Graafschap aan de slag als spitsentrainer. De 43-jarige ex-aanvaller voetbalde in het verleden onder meer voor Cambuur Leeuwarden en het Schotse Heart of Midlothian.

Lees verder

Hotel voor mindervaliden op Zwarte Cross

De Zwarte Cross realiseert dit jaar ruim twintig overnachtingsplekken voor mindervaliden op de camping. In samenwerking met revalidatiecentrum Het Roessingh uit Enschede hoopt de organisatie drempels weg te nemen voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Lees verder

Springkussen verdeelt Winterswijkse politiek

Een groen springkussen met het partijlogo en CDA’ers die in een groene polo meeliepen tijdens de SamenLoop voor Hoop in Winterswijk. Ongepast, vinden D66 en Winterswijks Belang. "We hebben met zijn alleen een mooi bedrag opgehaald, dáár gaat het om", zegt Wim Wassink, fractievoorzitter van het CDA in Winterswijk.

Lees verder

Klaasen van De Graafschap naar Roda JC

Robert Klaasen stapt van De Graafschap over naar Roda JC in Kerkrade. Na het succesvol doorlopen van de medische keuring tekent de 25-jarige middenvelder voor twee seizoenen in Limburg.

Lees verder

Doetinchem lokt IKEA naar bedrijvenpark

Doetinchem wil meer kansen voor het bedrijfsleven in de gemeente gaan benutten.  Door nieuw beleid van de gemeente krijgen duurzame en innovatieve bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen, zoals op het A18 Bedrijvenpark in Wehl wordt daarin het grote voorbeeld.

Lees verder

Ludger krijgt voorproefje van Buitengewoon

Leerlingen van het Ludger College kregen vrijdag een voorproefje te zien van Theaterfestival Buitengewoon. Na het uitgebreid gevierde jubileum van vorig jaar staat zondag weer een divers gezelschap aan artiesten in de binnenstad van Doetinchem op de 26e editie van het festival.

Lees verder

Loos alarm voor explosieven in Doetinchem

Bij de aanhouding van een 32-jarige man in Doetinchem zijn vrijdagochtend mogelijk explosieven gevonden. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) komt ter plaatse aan de Beethovenlaan.

Lees verder

Vierde jaar voor onzeker Nieuwe Dijkhuis

Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem kan in ieder geval tot 1 december van dit jaar doorgaan. Of het inspiratiecentrum daarna ook toekomst heeft op de huidige locatie, hangt af van een eventuele verkoop van het pand en bereidheid van een nieuwe eigenaar.

Lees verder

De Graafschap niet voorbij hoofdklasser AZSV

De Graafschap heeft donderdagavond de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij Achterhoek Cup-winnaar AZSV in Aalten werd het na een doelpuntloze eerste helft 1-1.

Lees verder

Burgzorg heeft gewenste transfer naar Spezia

Delano Burgzorg speelt komend seizoen voor het Italiaanse Spezia. De 20-jarige vleugelaanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de club die uitkomt in de Serie B.

Lees verder

Rondkomers doorbreekt taboe op schulden

Om schuldproblematiek onder jongeren uit de taboesfeer te halen is in de Gruitpoort in Doetinchem donderdag het project De Rondkomers gestart. De voorstelling ‘Eigen Schuld’ moet samen met een bijbehorend lesprogramma zorgen dat jeugd eerder hulp vraagt bij geldproblemen.

Lees verder

Buurt in Zeddam boos over toegang kermis

Buurtbewoners aan de Benedendorpsstraat in Zeddam zijn boos op schutterij St. Johannes en de gemeente Montferland over de bereikbaarheid van het Gerrit Varwijkplein tijdens het komende kermisweekend. Volgens hen is er onvoldoende gekeken naar de verkeersdoorstroming die in het nauwe straatje tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Lees verder

Man rijdt onder invloed van wiet in Borculo

Een 19-jarige bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het rijden onder invloed van wiet. De man werd betrapt bij een controle in Borculo.

Lees verder

Van de Wardt wordt vervangen bij Laborijn

Wethouder Peter van de Wardt wordt vervangen in het dagelijks bestuur van de sociale dienst Laborijn. Er was woensdagavond in de gemeenteraad geen vertrouwen dat Van de Wardt, nadat hij eerder aankondigde dat Oude IJsselstreek voornemens is om uit Laborijn te treden, orde op zaken kan stellen.

Lees verder

Gildehuis in 2020 dorpshuis Beek en Loerbeek

Het gildehuis moet in 2020 het nieuwe dorpshuis zijn voor de dorpen Beek en Loerbeek. Na het rondkrijgen van de financiën met de nodige subsidies wil de stuurgroep volgend jaar beginnen met een flinke verbouwing van het pand.

Lees verder

Muurschilderijen zetten Silvolde op de kaart

Het derde muurschilderij van het project 'Muren Gluren' in Silvolde nadert zijn voltooiing. Aan de Terborgseweg is op de tuinmuur van de familie Zeelen een kunstwerk van de 'Silvoldsche Cement Pannenfabriek' aangebracht die in het verleden op deze plek heeft gestaan.

Lees verder

Iselinge Hogeschool krijgt nieuwe directeur

Anne-Marie Haanstra is door de raad van toezicht benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Ze volgt Ans van Eijndhoven op, die in augustus met pensioen gaat.

Lees verder

Streetball in gesprek over steekpartijen

Streetball Silvolde organiseert zaterdag voor de derde keer een Fataal-avond. Onderwerp is ditmaal zinloos geweld, naar aanleiding van meerdere steekincidenten waar inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek bij betrokken waren.

Lees verder

Luchtdichte huizen dagen studenten uit

Studenten van de opleiding Smart Building zijn in het CIVON op het DRU-complex in Ulft al tien weken bezig met de realisatie van twee luchtdichte huizen. Het Graafschap College speelt met de praktijkopdracht in op de veranderende wensen binnen het onderwijs.

Lees verder

Zorgboerderij Slangenburg opent deuren

Zorgboerderij Slangenburg zit na de verhuizing vanaf de Sint-Willibrordsabdij en een flinke verbouwing alweer vier maanden op een eigen locatie in het buitengebied van Doetinchem, wat reden was om na dertien jaar voor het allereerst een open dag te organiseren. Werknemers, die onder meer werk verrichten voor de Voedselbank en Staatsbosbeheer, laten maar wat graag zien wat ze uitvoeren op en om de boerderij.

Lees verder

Swim to Fight Cancer gaat voor de drie ton

Op het Goede Doelen Toernooi van City Beach in Doetinchem heeft de organisatie van Swim to Fight Cancer de plannen voor volgend jaar bekend gemaakt. Op 13 september 2020 vindt de zwemtocht plaats bij Braamt, met een streefbedrag van bijna 300.000 euro.

Lees verder

Hulpeloze bejaarde gevonden in Winterswijk

De politie heeft maandagochtend een alleenstaande bejaarde in hulpeloze toestand aangetroffen in een woning in Winterswijk. Agenten gingen ter plaatse na een melding van een thuiszorgorganisatie die de situatie niet vertrouwde.

Lees verder

De Graafschap voorbij regioteam in oefenpot

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen zaterdagavond op een snikheet veld van SVDW in Doetinchem met 8-0 gewonnen tegen een regioteam. Verschillende jeugdspelers kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen tegen de amateurvoetballers uit de Achterhoek.

Lees verder

Achterhoekse hoofdklassers weten indeling

De Achterhoekse hoofdklassers AZSV, Silvolde, RKZVC en Longa’30 weten hun tegenstanders voor het aankomende seizoen. De eerste derby tussen RKZVC en Longa wordt in het weekend van 15 september gespeeld in Zieuwent.

Lees verder

Ulftenaar op trainingskamp met selectie PSV

Steven Theunissen maakt onderdeel uit van de PSV-selectie voor het trainingskamp in Zwitserland. Voor de linksback uit Ulft is het de eerste keer dat hij bij de selectie van het eerste zit.

Lees verder

Sevenich met waterpolodames naar het WK

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de WK-selectie van de Nederlandse waterpolodames. De ploeg vertrekt na een toernooi in eigen land naar Zuid-Korea voor het toernooi.

Lees verder

Raadslid Rob Mos uit fractie LBM gezet

Raadslid Rob Mos is uit de fractie van Lokaal Belang Montferland gezet. Het vertrouwen in het Didamse raadslid is door de fractie opgezegd, nadat een meerderheid in de raad Mos afwees om voorzitter te worden van een nieuwe commissie.

Lees verder

FNV bezorgd over uittreden Oude IJsselstreek

FNV is verbaasd en bezorgd over de voorgenomen uittreding van Oude IJsselstreek uit sociale dienst Laborijn. De vakbond roept op tot verbeteringen en hoopt dat de gemeente zich samen met partners Doetinchem en Aalten richt op de huidige organisatie.

Lees verder

Emotionele Theo Overbeek-memorial in Ulft

Verschillende prominenten koersten donderdagavond mee in de memorial ter ere van Achterhoeks wielercoryfee Theo Overbeek, die onderdeel was van de teruggekeerde Ronde van Ulft. Na een emotionele minuut stilte mocht weduwe Wilma de koers met onder meer organisator Koen Bouwman in gang schieten.

Lees verder

Doetinchem pakt bedrijventerreinen aan

Doetinchem gaat zorgvuldiger kijken naar de inrichting van de acht bedrijventerreinen in de gemeente. Met een voorgenomen beleidskader wilde de gemeente onder meer een uitsterfconstructie voor kringloopwinkels hanteren, maar de raad floot de wethouder Maureen Sluiter donderdagavond terug.

Lees verder

De Graafschap start oefencampagne bij SVDW

De Graafschap speelt zaterdagavond haar eerste duel in aanloop naar het nieuwe seizoen. Op het veld van SVDW in Doetinchem neemt de selectie van nieuwe trainer Mike Snoei het op tegen een regioteam.

Lees verder

Streep door vergunning voor mestfabriek

De Rechtbank Gelderland heeft de omgevings- en waterwetvergunningen voor de beoogde mestverwerkingsinstallatie op bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo vernietigd. Er is onvoldoende duidelijk gemaakt waarom er geen milieueffectenrapport is gemaakt.

Lees verder

Stadspoort icoon vergroenend Doetinchem

De nieuwe, groene poort bij de ingang van het centrum van Doetinchem moet een icoon worden voor de stad. Hoewel de stadspoort nog wat kaal is en er zowel positieve als negatieve geluiden te horen zijn over het bouwwerk, heerst met name tevredenheid over de beeldbepalende entree van de groener wordende binnenstad.

Lees verder

Doetinchem eist vertrouwen van Laborijn

De raad van Doetinchem heeft donderdagavond een raadsbrede motie aangenomen, waarin het bestuur van Laborijn wordt gevraagd om rust en vertrouwen voor klanten terug te laten keren en waarin wordt opgedragen tot optimalisatie van de dienstverlening, bejegening en ondersteuning van klanten. De oppositie liet het niet bij de motie en ging het debat aan met wethouder Jorik Huizinga tot ontsteltenis van de coalitiepartijen.

Lees verder

Muziekles voor alle Achterhoekse leerlingen

In gezelschap van mediamagnaat Joop van den Ende en 350 basisschoolleerlingen is donderdag het convenant 'Meer Muziek in de Klas' ondertekend. Achterhoekse schoolbesturen, gemeenten, muziekverenigingen en muziekscholen gaan, mede door bijdragen van het Rijk en diverse sponsoren, zorgen dat er vanaf 2022 ruim 20.000 kinderen in de regio structureel muziekles krijgen.

Lees verder

Renovatie bloemenbuurt Didam krijgt vorm

De plannen voor de renovatie en vernieuwing van de bloemenbuurt in Didam krijgen vorm. Maandagavond krijgen bewoners van de wijk een eerste uitwerking van de plannen te zien tijdens een inloopavond, waarna in het najaar een begin wordt gemaakt met de renovatie.

Lees verder

Bewoner bedreigd met wapen in Doetinchem

Een Doetinchemmer is woensdagavond bij zijn woning bedreigd met een vuurwapen of een daarop lijkend voorwerp. De politie zoekt getuigen van het incident.

Lees verder

Vrouwen willen nieuw onderzoek Laborijn

De Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek willen dat de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten excuses aanbieden naar aanleiding van de ontstane situatie rond sociale dienst Laborijn. Daarnaast roept de organisatie op tot nieuw onderzoek voor beleid wordt aangepast.

Lees verder

Watergevecht in Doetinchem wordt traditie

Het City Beach-zandveld in het centrum van Doetinchem was woensdagmiddag decor van een kleddernat watergevecht. De door ondernemers georganiseerde vriendschappelijke strijd begint na vier jaar uit te groeien tot een ware traditie.

Lees verder

Montferland maakt beleid voor zandwegen

Montferland trekt komend jaar ruim een miljoen euro uit voor het onderhoud aan zand- en halfverharde wegen. Daarnaast wordt na een stijging in het aantal klachten beleid opgesteld voor eventuele maatregelen aan de wegen.

Lees verder

12.000 stukken bijeen rond NK Wielrennen

De jurist die Montferland in de arm heeft genomen om onderzoek te doen naar de financiën rond het NK Wielrennen in 2017 heeft ruim 12.000 documenten verzameld over het evenement. Vanaf 1 augustus liggen de documenten voor raadsleden ter inzage op het gemeentehuis in Didam.

Lees verder

Nieuwe Terborgseweg moet veiliger zijn

Na negen maanden van werkzaamheden is de Terborgseweg in Doetinchem weer geopend voor al het verkeer. Hoewel de ondernemers aan de Terborgseweg een stuk inkomsten zijn misgelopen, zijn ze blij dat de verkeersveiligheid verbeterd is. 

Lees verder

Beperkt treinverkeer door werk in zomer

Reizigers moeten tussen 25 juli en 11 augustus rekening houden met minder treinverkeer door werkzaamheden aan het spoor bij Zevenaar, Didam en Wehl. Tijdens de zogenaamde ’18-daagse treinvrije periode’ wordt volgens de provincie Gelderland dag en nacht gewerkt.

Lees verder

Transfervrije Narsingh tekent in Armenië

Furdjel Narsingh verruilt De Graafschap transfervrij voor FC Ararat-Armenia. De buitenspeler kwam bij de Doetinchemmers niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Lees verder

Laborijn gaat actief aan de slag met klachten

Het dagelijks bestuur, de directie en de organisatie van Laborijn willen op korte termijn aan de slag met een aantal aanbevelingen uit het rapport van bureau Berenschot. Een aantal concrete verbeteracties zijn inmiddels al genomen zo laat het dagelijks bestuur dinsdagmiddag weten.

Lees verder

Nieuwe MRI Slingeland Ziekenhuis komt via dak

Een nieuwe MRI-scan is dinsdagmiddag met een hijskraan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem in gehesen. De bijzonder grote operatie biedt het ziekenhuis de mogelijkheid om patiënten sneller en makkelijker te helpen.

Lees verder

Plaag eikenprocessierups dwingt tot keuzes

De regio wordt geteisterd door een ware plaag van de eikenprocessierups. Waar de provincie eerder al aangaf de ongekend grote hoeveelheid rupsen niet aan te kunnen, worden ook gemeenten gedwongen tot het maken van keuzes.

Lees verder

Zelhem trotse gastheer van warme TrialGP

Het terrein van Zelhemse Auto en Motorclub werd dit weekend overgenomen door behendigheidskunstenaars op twee wielen. Met ronkende motoren werden hellingen en rotsblokken bedwongen tijdens de eerste editie van de TrialGP in Zelhem.

Lees verder

Waterpoloster Sevenich terug in Nederland

Waterpoloster Vivian Sevenich keert na twee seizoenen in Hongarije terug naar Nederland om voor UZSC in Utrecht te gaan spelen. De Lichtenvoordse wil zich samen met de andere internationals zo goed mogelijk voorbereiden op plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio.

Lees verder

Bestrijding eikenprocessierups duurt langer

De bestrijding van de eikenprocessierups langs provinciale wegen duurt langer dan gepland. Door de aanwezigheid van ondergrondse nesten en rupsen van verschillende leeftijden moeten sommige nesten nogmaals worden weggezogen.

Lees verder

Verkeersproef 's-Heerenberg geen succes

De verkeersproef die Montferland in 's-Heerenberg is gestart op de Emmerikseweg is na anderhalve week afgebroken. De verkeersremmende maatregelen die genomen werden zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 

Lees verder

BROODS koopt zwembad De Blenk in Ulft

Broodjesbar en drive-thru BROODS heeft zwembad De Blenk in Ulft gekocht. Eigenaresse Daphne Kempers wil van het leegstaande pand in Ulft een kopie maken van BROODS in Zeddam.

Lees verder

De Graafschap gaat vol voor kampioenschap

De Graafschap is de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondagmiddag gestart met de eerste training voor een klein duizendtal supporters op het veld van SVDW in Doetinchem. De ploeg van de nieuwe trainer Mike Snoei neemt deze jaargang met niks minder genoegen dan promotie, het liefst via een kampioenschap.

Lees verder

Nieuwenhuis zesde op Europese Spelen

Wielrenner Joris Nieuwenhuis is zesde geworden tijdens de wegwedstrijd op de Europese Spelen in Minsk. De Zelhemmer eindigde op 41 seconden achter de Italiaanse winnaar Davide Ballerini.

Lees verder

Gezinnen redden het zwembad in Steenderen

Een succesvolle donateursactie heeft het zwembad in Steenderen verzekerd van een goede toekomst. Na een subsidiestop van de gemeente Bronckhorst werd de actie, waar vooral gezinnen op reageerden, met succes gestart.

Lees verder

AZSV pakt Achterhoek Cup voor tweede keer

Hoofdklasser AZSV uit Aalten heeft zaterdagavond voor de twee keer de Achterhoek Cup gewonnen. In de finale werd eersteklasser DZC’68 na shoot-outs verslagen.

Lees verder

De Graafschap wil doelman Jurjus behouden

De Graafschap wil komend seizoen wederom op huurbasis gebruik maken van de diensten van Hidde Jurjus. De doelman staat nog twee jaar onder contract bij PSV.

Lees verder

Doetinchem opent inschrijving coffeeshop

Doetinchem opent de inschrijving voor een exploitatievergunning voor een coffeeshop op woensdag 26 juni. Omdat de vergunning voor Diamond in september afloopt, kunnen geïnteresseerden in aanmerking komen om een nieuwe zaak te openen.

Lees verder

Twee verdedigers op proef bij De Graafschap

Fahd Aktaou en Jasper van Heertum trainen de komende periode mee bij De Graafschap. De verdedigers hopen een contract af te dwingen bij de Doetinchemse eerstedivisionist en staan zondag al op het veld tijdens de eerste training.

Lees verder

Streep door plan voor crematorium in Etten

De Raad van State heeft het bestemmingsplan van Oude IJsselstreek voor het nieuw te bouwen crematorium in Etten van tafel geveegd. Buurtbewoners die de zaak hadden aangespannen reageren verheugd op de uitspraak.

Lees verder

Baas maakt overstap naar De Graafschap

Roland Baas heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Graafschap. De verdediger is na Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Ralf Seuntjens en Jesse Schuurman de vijfde zomerse versterking van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Onrust bij cliënten na vertrek Oude IJsselstreek

Sinds de publicatie van het vernietigende rapport van Bureau Berenschot over misstanden binnen sociale dienst Laborijn zijn bij het meldpunt van de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek zestien nieuwe meldingen binnengekomen. Cliënten maken zich volgens de vrouwen zorgen om het voorgenomen vertrek van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst.

Lees verder

Aanvoerder Jong Vitesse naar De Graafschap

Jesse Schuurman maakt de overstap van Vitesse naar De Graafschap. De aanvoerder van de beloftenploeg van de Arnhemmers tekent in Doetinchem een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen.

Lees verder

FightNight in Doetinchem groeit uit voegen

De boksers van COB Doetinchem bereiden zich voor op een van de hoogtepunten van het jaar. In de eigen bloedhete en uitverkochte bokshal staat zaterdagavond de zesde editie van de FightNight op het programma, wat voor Sportman van het Jaar Stanley Koemans de eerste thuiswedstrijd in zes jaar tijd wordt.

Lees verder

Krapte op Achterhoekse arbeidsmarkt groeit

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is ten opzichte van een jaar geleden met ruim 22% gedaald. Volgens het UWV hebben werkgevers in de regio steeds meer moeite om personeel te vinden.

Lees verder

Duitsers gepakt met softdrugs in Winterswijk

Drie Duitse mannen zijn donderdagochtend gepakt met een onbekende hoeveelheid wiet en hasj. Het trio was voornemens om de softdrugs mee te nemen over de grens.

Lees verder

Blauwalg in het Blauwe Meer bij Dinxperlo

In het Blauwe Meer bij Dinxperlo zijn blauwalgen aangetroffen. De provincie heeft een waarschuwing afgegeven voor het zwemwater.

Lees verder

De Graafschap hengelt ‘Seun of God’ binnen

De Graafschap heeft Ralf Seuntjens vastgelegd als versterking voor het nieuwe seizoen. De aanvaller zat zonder contract nadat zijn verbintenis bij VVV-Venlo afgelopen mei werd ontbonden.

Lees verder

Varsselder niet gehoord bij aanpassing N817

Inwoners van Varsselder voelen zich niet gehoord in de plannen van Oude IJsselstreek en de provincie voor de Oude IJsselweg N817 tussen hun dorp en Ulft. Het voornemen is om een fietssluis te plaatsen als overgang en de Varsselderseweg in te richten als ontsluitingsweg, maar ruim tweehonderd mensen hebben met de ondertekening van een petitie aangegeven niks te zien in de plannen.

Lees verder

Honderden dode vissen nabij Winterswijk

In de Osink-Bemersbeek in het buitengebied van Winterswijk zijn honderden dode vissen gevonden. De sterfte is het gevolg van een lekkage van chloorhoudend water.

Lees verder

Zeepkisten waardige vervanger voor Lievelde

De zeepkistenrace in Lievelde heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld tot een waardige opvolger van het Wolcorso. Meer dan veertig deelnemende teams waagden zich aan het spectaculaire parcours vanaf een zeven meter hoge schans.

Lees verder

Van Mieghem jaar langer bij De Graafschap

Daryl van Mieghem speelt ook komend seizoen in het shirt van De Graafschap. Het aflopende contract van de vleugelaanvaller is met een seizoen verlengd.

Lees verder

Orion start competitie bij Sliedrecht Sport

Regerend landskampioen Active Living Orion uit Doetinchem start de competitie op bezoek bij Sliedrecht Sport. Dat blijkt uit het programma dat volleybalbond NeVoBo heeft gepresenteerd.

Lees verder

Oude IJsselstreek spreekt met cliënten Laborijn

Oude IJsselstreek organiseert drie inloopuren om in gesprek te gaan met cliënten van Laborijn. De gemeente besloot vorige week uit de sociale dienst te stappen naar aanleiding van het vernietigende rapport van Berenschot.

Lees verder

Zorgen om financiële toekomst Doetinchem

Doetinchem maakt zich zorgen over de toekomstige financiën en vreest vanaf 2021 geen sluitende meerjarenbegroting meer te kunnen presenteren. Dat bleek dinsdag tijdens de presentatie van de kadernota van de gemeente.

Lees verder

Terborg krijgt geen genoeg van verjaardag

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg en daar wordt gedurende het jaar 2019 met verschillende evenementen bij stilgestaan. Tijdens het officiële verjaardagsweekend kwamen vierhonderd huidig- en oud-Terborgenaren samen om bij het ontbijt verhalen over de stad te delen.

Lees verder

Ruim twee miljoen voor herstel van Amphion

Het college van Doetinchem wil 2,3 miljoen euro investeren in het herstel van de gevels van Schouwburg Amphion. Bij goedkeuring van de raad verwacht het theater dat na de zomer wordt begonnen met herstelwerkzaamheden, waarmee een einde komt aan de voortslepende problematiek.

Lees verder

De Graafschap legt nieuwe verdediger vast

De Graafschap heeft zich voor komend seizoen versterkt met Toine van Huizen. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van Telstar waar zijn contract afliep en tekent een contract voor twee jaar.

Lees verder

Winterswijk wil nieuwe ijsbaan bij FC Trias

Winterswijk is voornemens om een nieuwe ijs- en skeelerbaan te realiseren in een weiland nabij het sportpark van voetbalclub FC Trias. Sinds de schaatsbaan aan de Misterweg weg moest door uitbreiding van HSF Logistics zocht de gemeente naar een nieuwe plek.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2019 in Vorden

De zevende editie van Mañana Mañana trok afgelopen weekend bijna 30.000 festivalgangers naar Vorden. De bezoekers waren voor even ver weg van de grijze massa en dansten, ontspanden en genoten rond Kasteel Vorden van muziek, eten en toch ook de heerlijke zon. Kijk, luister en geniet mee van Mañana Mañana 2019!

Lees verder

Breinburg eerste aanwinst De Graafschap

Gregor Breinburg is de eerste aanwinst van De Graafschap voor het nieuwe seizoen. De middenvelder komt over van Sparta, waar hij niet in aanmerking kwam voor een nieuwe verbintenis, en tekent voor één jaar met een optie voor een extra seizoen.

Lees verder

's-Heerenbergenaar bestraft na slaan vrouw

Een 37-jarige man uit ’s-Heerenberg is veroordeeld voor het mishandelen van zijn partner en haar 9-jarige zoontje. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken opgelegd, inclusief een aantal bijzondere voorwaarden.

Lees verder

Silvolde alsnog van start in de KNVB Beker

Sportclub Silvolde komt komend seizoen alsnog uit in de voorronde van de KNVB Beker. Door de promotie van Sparta Nijkerk is er een plek vrijgekomen voor de hoofdklasser.

Lees verder

Loonsverhoging voor personeel van Aviko

Medewerkers van aardappelfabrikant Aviko uit Steenderen krijgen een loonsverhoging van ruim vijf procent. De stijging komt voort uit een nieuwe tweejarige cao.

Lees verder

Staf van jeugd De Graafschap bijna compleet

De jeugd van De Graafschap heeft de staf voor komend seizoen bijna rond. Na een leegloop is onder meer voormalig Superboer Mees Siers inmiddels toegevoegd aan de trainersstaf.

Lees verder

Mañana Mañana bruist meer dan voorheen

De keuze van De Feestfabriek om het chillen dit jaar wat meer los te laten op Mañana Mañana, zorgde voor een bruisende editie. Er was nog genoeg ruimte om rustig aan te doen, maar vanaf het middaguur werd er bij de verschillende podia meer gedanst dan voorheen. Tot grote blijdschap van de organisatie.

Lees verder

PvdA-fracties bezorgd over cliënten Laborijn

De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren.

Lees verder

Van der Doelen geniet van functie op Mañana

De organisatie van Mañana Mañana stelde voor deze editie voor het eerst festivalambassadeurs aan die artiesten konden aandragen. Ambassadeur, singer-songwriter en tevens vaste gast Björn van der Doelen genoot van zijn nieuwe functie, ondanks zijn eigen afwezigheid op het programma.

Lees verder

Bezoekers dansen modder droog op Mañana

Bezoekers van Mañana Mañana laten zich niet afschrikken door de regen en de bijbehorende modder. Geheel in het thema 'Ver weg van de grijze massa' wordt er flink op los gedanst in de bossen rondom Kasteel Vorden.

Lees verder

Inwoners willen veiliger kruispunt Terborg

Tijdens een inloopavond die onlangs door de gemeente Oude IJsselstreek werd gehouden is er opnieuw met inwoners gepraat over de gevaarlijke verkeerssituatie op het Sint Jorisplein in het centrum van Terborg. Inwoner Frans Zeelen vindt het hoog tijd om de verkeerssituatie aan te pakken.

Lees verder

Website Wehl feestelijk gelanceerd met bord

De Stichting Toerisme & Promotie Wehl heeft vrijdagmorgen een website over het dorp gelanceerd. Dit werd feestelijke gevierd door het onthullen van een bord met het webadres langs de A18 door wethouder Ingrid Lambregts.

Lees verder

Regen deert campingbezoekers Mañana niet

Zon en regen wisselden elkaar donderdagmiddag af bij de opening van de camping van Mañana Mañana. De wisselvallige weersomstandigheden weerhielden vele bezoekers er echter niet van om in goede sferen hun slaapplekken op te zetten. 

Lees verder

Oude IJsselstreek treedt terug uit Laborijn

De gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten om terug te treden uit de sociale dienst Laborijn. De gemeente is niet tevreden over de manier waarop Laborijn omgaat met haar cliënten en het wil zo snel mogelijk de menselijke maat weer terug hebben.

Lees verder

Stevige conclusies in onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot trekt stevige conclusies uit de werkwijze binnen sociale dienst Laborijn. Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de klanten zich kleinerend, minachtend en respectloos behandeld voelt.

Lees verder

Eindexamenscholieren gratis naar Mañana

De Feestfabriek laat eindexamenscholieren donderdag gratis naar binnen bij Mañana Mañana op vertoon van hun cijferlijst. Woensdag horen de middelbare scholieren of zij geslaagd of gezakt zijn voor hun eindexamen.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil meer groene energie

De gemeente Oude IJsselstreek heeft voorwaarden opgesteld voor lokale duurzame energieopwekking. De gemeente heeft als ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn en dit te stroomlijnen.

Lees verder

Berenschot presenteert onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot presenteert woensdagavond haar onderzoek over sociale dienst Laborijn aan raadsleden van de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Aanleiding voor het onderzoek zijn de klachten over het wantrouwen en bejegenen van cliënten van Laborijn.

Lees verder

Care4Life run wil geld ophalen voor goede doelen

Met de Care4Life run van de Stichting BAX2Give proberen tientallen Achterhoekers een flink geldbedrag op te halen voor vier goede doelen. Ruim zestig deelnemers maken te voet of per fiets een tocht van Maastricht naar Doetinchem.

Lees verder

Doetinchem brengt fietsparkeervakken aan

Doetinchem heeft fietsparkeervakken aangebracht op meerdere plekken in de binnenstad. De aanpassing komt vooruit uit de pilot van fietsen door de binnenstad.

Lees verder

Leerling Metzo College wint fotowedstrijd

De 13-jarige Marijn Beretta uit Doetinchem, leerling van het Metzo College, heeft een landelijke fotowedstrijd van de Onderwijsraad gewonnen. Zijn winnende foto hangt deze maand in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

Lees verder

Roparunners gaan voor hoge opbrengst

De Roparunners van het Graafschap College gaan naar eigen zeggen ruim twintigduizend euro ophalen ten behoeve van de zorg van kankerpatiënten. Het afgelopen weekend liepen er 26 deelnemers van Hamburg naar Rotterdam om geld om te halen voor meerdere goede doelen omtrent de ziekte.

Lees verder

SPECIAL | Olderwets Høken met Normaal

De bandleden van Normaal betraden op Hemelvaartsdag als reünie weer de bühne in Lochem. Tijdens 'Olderwets Høken' gingen twintigduizend fanatieke anhangers, die waren opgewarmd door Miss Montreal, De Boetners en Rowwen Hèze, compleet uit hun dak toen de dialectrockers het podium betraden. Herbeleef dat magische moment in deze special van REGIO8. Met bijdrages van De Boetners, Jack Poels en een exclusief interview met bassist Willem Terhorst.

Lees verder

Graafschap College loopt voor goede doelen

Lopers en begeleiders van het Graafschap College vertrokken vrijdagmorgen naar Hamburg waar de Roparun, die de deelnemende teams over ruim 550 kilometer naar Rotterdam voert, zaterdag start. Het team van het Graafschap College wil middels deelname aan de Roparun meerdere goede doelen bedienen, in plaats van slechts één onderzoek.

Lees verder

Tafeltennissers Hercules toch in eredivisie

De tafeltennissers van Hercules spelen volgend seizoen toch in de eredivisie. Eerder degradeerden de Terborgenaren naar de eerste divisie, maar omdat Itass DKT'70 uit de eredivisie stapt mag Hercules op basis van hun rating volgend jaar toch op het hoogste niveau uitkomen.

Lees verder

Bezuiniging clubs Montferland bijna rond

Het is de voetbalclubs in Montferland bijna gelukt om de bezuiniging van twee ton op het onderhoud van de sportparken te realiseren. De clubs komen tot een bedrag van 182.000 euro en daarmee is ruim 90 procent binnengehaald.

Lees verder

Bijna honderd reekalfjes gered in Winterswijk

De Wildbeheereenheid Winterswijk heeft in de afgelopen twee jaar bijna honderd reekalfjes gered van de scharen van hakselaars. Door de inzet van een drone met warmtesensor zijn de diertjes in het hoge gras opgespoord.

Lees verder

Sensire pakt overlast eikenprocessierups aan

Sensire pakt vanaf vrijdag zelf overlast van de eikenprocessierups bij verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem aan. De klachten bij bewoners en medewerkers over de rups namen de afgelopen dagen drastisch toe.

Lees verder

Vordenaar ontwerpt shirt van Mañana

Modeontwerper Antoine Peters uit Vorden heeft een exclusief shirt ontworpen voor het festival Mañana Mañana. Met het T-shirt wil De Feesfabriek het nieuwe motto, ’ver weg van de grijze massa’, meer vorm geven.

Lees verder

Terrein 'Gat van Roelofs' wordt aangepast

Omwonenden van de zandwinning ‘het gat van Roelofs’ in Nieuw-Dijk hebben overeenstemming bereikt met Zandbedrijf Roelofs over de aanpassing van het geplande werkterrein. Het zandwiel komt op een andere plek op het terrein te staan, waardoor de overlast voor buurtbewoners beperkt kan worden.

Lees verder

Over De Top heeft weinig last van storm

Het Over De Top Festival in Lichtenvoorde is druk bezig met de opbouw voor de tiende editie dit weekend. De organisatie ondervond weinig hinder van de stormachtige weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

Lees verder

Dialectlessenproject krijgt vervolg in regio

In het nieuwe schooljaar gaan er nog meer scholen meedoen aan het dialectlessenproject ‘Wiesneus’. Ook de basisscholen in Montferland sluiten volgend jaar aan bij het project.

Lees verder

Kerkgebouw in Loil krijgt nieuwe invulling

De kerk in Loil wordt getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie, met voornamelijk een culturele invulling. Het geloofsgebouw in Loil is één van de zes kerken, van de Parochie H. Gabriël, die zijn geloofsfunctie niet meer behoud.

Lees verder

Buurt Etten vecht tegen komst crematorium

Omwonenden langs de Zeddamseweg in Etten staan donderdag bij de Raad van State om hun bezwaren toe te lichten over het toekomstige crematorium dat daar wordt gebouwd. De buurtbewoners zijn al vanaf het begin van het traject tegen het crematorium en vrezen voor veel overlast.

Lees verder

Weinig te zien van controle eindexamengala

Tijdens het eindexamengala van het Gerrit Komrij College in Winterswijk was dinsdagmiddag weinig te merken van aangekondigde controles van voertuigen door de politie. Door handhavers van de gemeente werd wel een 'oogje in het zeil gehouden' en gekeken of de stoet veilig door het centrum van Winterswijk kon rijden.

Lees verder

Basisschool Bontebrug krijgt Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation heeft dinsdag in samenwerking met TenneT bij basisschool De Bontebrug een Schoolplein 14 gerealiseerd. Door het toevoegen van speellijnen en toestellen kunnen de leerlingen actiever buitenspelen dan voorheen.

Lees verder

Henk Bloemers terug bij De Graafschap

Henk Bloemers is per afgelopen zaterdag toegevoegd aan de commerciële staf van De Graafschap. Hij zal zich gaan richten op de groei in Oost Achterhoek.

Lees verder

Terborg krijgt groen stadspark in centrum

In de omgeving van de oude St. Jorisschool en de Kameleon in Terborg wordt een groen stadspark aangelegd. Hiermee wordt het terrein na de sloop van de voormalige basisschool de Kameleon opnieuw ingericht.

Lees verder

Dode zwaantjes gevonden in 's-Heerenberg

Een voorbijganger heeft zondag in 's-Heerenberg een doos gevonden met daarnaast twee dode jonge zwaantjes. Hoe de dieren om het leven zijn gekomen is nog onbekend.

Lees verder

Palmeiras wint wederom Terborg Toernooi

Palmeiras heeft zich gekroond tot winnaar van het Terborg Toernooi, door FC Midtjylland uit Denemarken in de finale met 1-0 te verslaan. Vorig jaar ging de titel ook naar de Brazilianen.

Lees verder

Terborg Toernooi leunt op inzet vrijwilligers

Tweehonderd vrijwilligers zijn ook dit jaar weer een belangrijke pilaar onder het succes van het Terborg Toernooi. Van gastouder tot omroepster is de belangrijke inzet van personen een onmisbaar onderdeel van het voetbaltoernooi voor jeugdteams onder de 19 jaar.

Lees verder

Casper de Gier wint NK Inline puntenkoers

Casper de Gier uit Laag Keppel heeft op het NK Inline skaten de puntenkoers op zijn naam geschreven. De skeeleraar was er zelf nog het meest verbaasd over.

Lees verder

Grote ontlading bij terugkomst Bergh in het Zadel

Stichting Bergh in het Zadel heeft 1.150.000 euro opgehaald met een fietstocht van 1365 kilometer naar Leipzig ten behoeve van de bestrijding van kanker. Onder luid applaus werden de deelnemers en betrokken zaterdagmiddag bij terugkomst ontvangen in het centrum van ’s-Heerenberg.

Lees verder

Peter Verhaegh opent eigen kickboksschool

Kickbokser Peter Verhaegh heeft zijn eigen kickboksschool geopend in de voormalige gevangenis de Kruisberg in Doetinchem. In de oude bajes hoopt Verhaegh andere jongeren te enthousiasmeren voor de vechtsport.

Lees verder

Moderne bushalte aan N316 bij Keijenborg

De provincie Gelderland start maandag met de aanleg van een zogenaamde 'bushalte 2.0' aan de N316 bij Keijenborg. De nieuwe bushalte met extra openbaar vervoersvoorzieningen moet een voorbeeld zijn voor toekomstige bushaltes in de hele provincie.

Lees verder

Winterswijk trekt bijna twee ton uit voor dak

Het college van Winterswijk stelt de raad voor om 175.000 euro te investeren in het vervangen van de dakbedekking van theater De Storm. De afgelopen jaren neemt het aantal lekkages volgens de gemeente enorm toe.

Lees verder

Leegloop in jeugdopleiding De Graafschap

Een vijftal trainers, waaronder oud-voetballer Tim Bakens, neemt na dit jaar afscheid van de jeugdopleiding van De Graafschap. De leegloop is een combinatie van doorselecteren vanuit de club en een gebrek aan toekomstperspectief voor de trainers.

Lees verder

Toekomst school Loil na aanpassing norm

Scholenstichting LiemersNovum heeft de opheffingsnorm voor Daltonbasisschool St. Jozef in Loil verlaagd naar tachtig leerlingen. Door de aanpassing kijkt de dorpsschool met een goed gevoel naar de toekomst.

Lees verder

Snelweg A18 dicht vanaf Doetinchem-Oost

De snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting op de N18 bij Varsseveld wordt in het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni gedeeltelijk afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit aan een ecoduct.

Lees verder

Terugreis Bergh in het Zadel in goede sferen

De fietsers van Bergh in het Zadel keren in goede sferen terug naar 's-Heerenberg. Het leeuwendeel van de retourtocht naar Leipzig zit er op en door het ontbreken van ongevallen en zware blessures is de groep positief gestemd over een goede aankomst in Nederland.

Lees verder

Politie schrijft boetes na tips van inwoners

De politie in Bronckhorst heeft dinsdag in opdracht van inwoners uit de gemeente gehandeld. Agenten voerden onder meer snelheidscontroles uit, waarbij diverse bekeuringen werden uitgeschreven.

Lees verder

Anhangers draaien warm voor Hemelvaart

Liefhebbers van de boerenrockers van Normaal kijken al maanden uit naar het grote concert van donderdag. De vierde editie van de Høkersmarkt bij café de Tol in Zelhem stond dan ook vooral in het teken van warmdraaien voor de terugkeer van de band in Lochem.

Lees verder

Slingeland ziekenhuis mag bouwen naast A18

Het Slingeland Ziekenhuis mag de nieuwe locatie bouwen onderaan de afrit van de A18 bij Doetinchem. De Raad van State heeft bezwaarmakers in het ongelijk gesteld.

Lees verder

Doetinchem sluit jaarrekening af met tekort

De gemeente Doetinchem heeft vorig jaar een tekort moeten noteren van één miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers over het jaar 2018.

Lees verder

Nieuwe jaarlijkse wielerkoers rondom Ulft

Ulft krijgt na definitieve goedkeuring van de gemeente Oude IJsselstreek op donderdag 27 juni een nieuwe wielerkoers. Onder meer Koen Bouwman en Jelle Nijdam doen mee aan de ‘Ronde van Ulft’.

Lees verder

Achterhoeks 'Eco Office' in race voor prijs

Zeven studenten van het Graafschap College maken met hun ontwerp ‘The Eco Office’ kans op een landelijke ontwerpwedstrijd. Samen met veertien andere teams hebben zij een duurzaam gebouw gemaakt om mee te dingen tijdens de SlimCirculair Challenge.

Lees verder

Populaire steenuilen uit Winterswijk geringd

De jonge steenuilen van onlineplatform Beleef de Lente in Winterswijk zijn zaterdag geringd. De kleine vogeltjes zorgden voor groot enthousiasme bij de bezoekers die van heinde en verre naar Winterswijk kwamen.

Lees verder

Zorgorganisaties samen voor de nachtzorg

Zorgorganisaties Sensire, Marga Klompé en Careaz gaan samenwerken om ’s nachts zorg aan te kunnen bieden in het oosten van de Achterhoek. De drie hopen met de zogenaamde ‘Nachtzorg’ de zorg beschikbaar en bereikbaar te houden voor alle inwoners.

Lees verder

Mañana Mañana wil dit jaar meer gas geven

De organisatie van Mañana Mañana in Vorden wil het festival dit jaar meer laten bruisen dan voorgaande jaren. Om dat te bewerkstelligen zijn er andere keuzes gemaakt in de programmering en is er een nieuwe kaartsoort verkocht.

Lees verder

Weg tussen Laag-Keppel en Wehl afgesloten

De N814 van Laag-Keppel naar Wehl wordt vanaf maandag 10 juni een werkweek lang afgesloten. Naast werkzaamheden aan het asfalt, wordt ook de brug over de Oude IJssel aangepakt.

Lees verder

De Graafschap laat zelf pendelbussen rijden

De Graafschap heeft door de staking in het openbaar vervoer besloten zelf busvervoer te regelen rond de wedstrijd tegen Sparta van dinsdagavond. De bussen van Arriva rijden door een staking niet.

Lees verder

De Graafschap op drempel unieke handhaving

De finale van het seizoen breekt dinsdagavond aan voor De Graafschap op de eigen Vijverberg. De ploeg van trainer Henk de Jong kan zich in de return met Sparta veilig spelen voor de eredivisie, een bijzondere prestatie gezien de geschiedenis.

Lees verder

Doedag rond de dood doorbreekt taboes

Jongeren en andere geïnteresseerden maakten zaterdag in de Lambertikerk in Zelhem op een laagdrempelige manier kennis met de dood. Door een zogenaamde doedag, waarbij onder meer doodskisten en lijkwagens op een speelse manier werden ingezet, wilde de organisatie met name voor jonge geïnteresseerden taboes doorbreken.

Lees verder

PvdA grootst in Doetinchem en Montferland

De PvdA is bij de verkiezingen voor het Europees Parlement de grootste partij geworden in de gemeenten Doetinchem en Montferland. In Oude IJsselstreek bleek het CDA het meest populair.

Lees verder

Emotionele start tocht Bergh in het Zadel

Emoties maakten zich vrijdagochtend meester van deelnemers en betrokkenen van stichting Bergh in het Zadel op het Stadsplein in ’s-Heerenberg. De bijna negentig wielrenners leggen de komende week een route af naar Leipzig in het oosten van Duitsland ten behoeve van de bestrijding van kanker.

Lees verder

Weg tussen Braamt en Doetinchem dicht

De N316 tussen Doetinchem en Braamt gaat begin juni op de schop. De provincie voert onderhoudswerkzaamheden uit, waardoor de weg gedurende tien dagen wordt afgesloten.

Lees verder

Zorgen om weerbaarheid bomen Achterhoek

De Bomenstichting Achterhoek maakt zich grote zorgen over de invloed van de droogte op bomen. De stichting roept inwoners van de regio op om eenmaal per week jonge bomen in de omgeving zelf water te geven.

Lees verder

Netterden loopt niet warm voor Europa

De Achterhoek ging donderdag naar de stembus voor de Europese verkiezingen. In het grensdorp Netterden was er aan het einde van de middag een aanzienlijk lagere opkomst dan bij de vorige editie.

Lees verder

Hogenkamp niet in actie op Roland Garros

Richel Hogenkamp komt dit jaar niet in actie op Roland Garros. De Doetinchemse tennisster werd donderdagmiddag uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

Lees verder

Oost Gelre is dementievriendelijke gemeente

Oost Gelre mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. De gemeente ontving het certificaat omdat zij zich actief inzetten voor de aanpak van dementie.

Lees verder

De Graafschap pakt landstitel in de eDivisie

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel in de eDivisie gepakt. De 17-jarige was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk voor Heracles Almelo-eSporter Bryan Hessing.

Lees verder

Liverpool keurt complex Terborg Toernooi

In aanloop naar de veertigste editie van het Terborg Toernooi voor jeugdteams onder 19 jaar eind deze maand kwam een delegatie van de Premier League club Liverpool FC naar het stadje om de locatie te keuren. Head of education and welfare Phil Roscoe liet zich rondleiden op de Paasberg en was tevreden met wat hij zag.

Lees verder

Twintig woningen op plek van Hotel Moors

Op de plek van het voormalige Hotel Moors in Zeddam zullen in totaal twintig vrijstaande woningen en appartementen worden gerealiseerd. Zo maakte de ontwikkelaar B&O Vastgoed duidelijk op een bijeenkomst voor buurtbewoners.

Lees verder

Finalisten van Achterhoek Cup zijn bekend

De finalisten van de Achterhoek Cup voor amateurclubs uit de regio zijn bekend. DZC’68 uit Doetinchem versloeg DVC’26 in de tweede halve finale en treft zodoende AZSV in de finale.

Lees verder

Verdrievoudiging van Achterhoekse derby's

Door het 1-1 gelijkspel in de derby tussen RKZVC en Sportclub Silvolde komen er komend seizoen drie Achterhoekse teams uit in de hoofdklasse. De kersverse winnaar van de Rinus Michels Award Laurens Knippenborg kan met zijn team uit Zieuwent namelijk niet meer promoveren naar de derde divisie.

Lees verder

Leerlingen ontdekken ijzer op DRU in Ulft

Het lidmaatschap van de Ring van Europese IJzersteden krijgt deze week concreet vorm op het DRU-terrein in Ulft. Ruim 260 leerlingen uit Oude IJsselstreek én Emmerich maken als onderdeel van de projectweek IJzerwijs kennis met het bewerken van metaal.

Lees verder

De Vijverberg in rechterrijtje qua grasmat

Spelersvakbond VVCS heeft de grasmat van De Vijverberg in Doetinchem beoordeeld als elfde beste veld van de eredivisie. Het veld van De Kuip in Rotterdam is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de winnaar.

Lees verder

Boh Foi Toch en Danny Vera op Huntenpop

Danny Vera, Boh Foi Toch en Heideroosjes treden dit jaar op tijdens de dertigste editie van Huntenpop. De organisatie van het festival in Ulft maakte dinsdag in totaal negen nieuwe artiesten bekend.

Lees verder

Bouwman alleen tevreden met winst Giro

Koen Bouwman is de eerste week van de Giro d’Italia met zijn ploeg Jumbo-Visma goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic ligt met een tweede plaats in het klassement op schema voor een mogelijke eindzege en met minder neemt de wielrenner uit Ulft geen genoegen.

Lees verder

Politiek wil regio naar stembus voor Europa

Grensoverschrijdend werken en mobiliteit zijn belangrijke thema’s voor de PvdA en VVD in aanloop naar de Europese Verkiezingen. Daarom hopen de partijen dat de Achterhoek zich massaal laat horen bij het stemmen op 23 mei, om zo deze punten in Brussel op de agenda te krijgen.

Lees verder

Rijksmuseum keert terug op de Zwarte Cross

Het Rijksmuseum zet deze zomer voor de tweede keer een pop-up atelier neer op de Zwarte Cross. Bezoekers kunnen hier zelf schilderen, dit jaar in de stijl van Rembrandt van Rijn.

Lees verder

Didammer krijgt fiets dankzij hardlopers

Bart Berendsen uit Didam heeft zaterdag dankzij de opbrengst van de Kramp Run, een hardloopevenement in Varsseveld, een fiets met trapondersteuning gekregen. De 15-jarige Didammer kan door een lichamelijke beperking zelf niet meer fietsen.

Lees verder

Buurtschapsborden gestolen in Winterswijk

In het buitengebied van Winterswijk zijn diverse buurtschapsborden gestolen. De gemeente Winterswijk doet maandag aangifte van de daad.

Lees verder

Hulp voor studenten met huurachterstand

Wooncorporatie Sité en het Graafschap College willen samen studenten met een huurachterstand vroegtijdig ondersteuning bieden. De organisaties gaan daarbij uit van het idee dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees verder

Trainer Bakens vertrekt bij De Graafschap

Tim Bakens vertrekt na afloop van dit seizoen als jeugdtrainer bij De Graafschap. De oud-voetballer uit Doetinchem gaat aan de slag als trainer van de onder 19 van Almere City.

Lees verder

De Graafschap start play-offs bij Cambuur

De Graafschap start zondagavond aan de nacompetitie met een uitwedstrijd in Friesland tegen Cambuur Leeuwarden. Trainer Henk de Jong wil eerste spits Charlison Benschop niet op kunstgras laten spelen en spaart hem zodoende tegen zijn toekomstig werkgever.

Lees verder

Knippenborg winnaar Rinus Michels Award

Laurens Knippenborg is vrijdagmiddag uitgeroepen tot de winnaar van de Rinus Michels Award. De RKZVC-trainer won in de categorie beste amateurtrainer.

Lees verder

Nieuwenhuis in selectie Europese Spelen

Wielrenner Joris Nieuwenhuis is door bondscoach Koos Moerenhout gekozen in de Nederlandse selectie voor de wegwedstrijd op de Europese Spelen. De 23-jarige Zelhemmer maakt dit seizoen zijn profdebuut bij Team Sunweb.

Lees verder

Meer toegankelijkheid wc's in Oude IJsselstreek

De werkgroep 'inclusie' van de gemeente Oude IJsselstreek wil meer toegankelijke openbare toiletten. Daarom startte de werkgroep onlangs een actie waarbij ondernemers met een sticker op hun raam aangeven dat mensen hier naar het toilet kunnen, zonder dat zij verplicht zijn om wat te kopen of te gebruiken.

Lees verder

Oranjefietsroute geopend in Montferland

Montferland heeft donderdagmiddag officieel de Oranjefietsroute van Apeldoorn naar Moers geopend. Gedeputeerde Conny Bieze van provincie Gelderland gaf het startschot voor de route van 225 kilometer.

Lees verder

De Graafschap is tevreden over Ajax-thuis

De Graafschap kijkt met tevredenheid terug op het verloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax. Los van de festiviteiten bleef het in en rond het stadion rustig tijdens het kampioensduel van de Amsterdammers.

Lees verder

Achterhoek laat kracht zien op Lentediner

Ambassadeurs van de Achterhoek hebben woensdagavond in Den Haag aan Eerste en Tweede Kamerleden de mogelijkheden die de regio biedt aan de rest van Nederland kenbaar gemaakt. Tijdens het traditionele Lentediner probeerde de afvaardiging de Haagse politici van het potentieel van de streek te overtuigen.

Lees verder

Man aangehouden bij politieactie in Ulft

De politie heeft woensdagmiddag in de F.B. Deurvorststraat in Ulft een man aangehouden. Daarbij werd de hulp van een arrestatieteam ingeroepen.

Lees verder

Grensgemeenten intensiveren samenwerking

Montferland, Emmerich en Zevenaar onderzoeken hoe ze de strategische ligging van de drie gemeenten gezamenlijk kunnen uitbuiten. De drie willen onder meer van het Montferlandse bedrijventerrein DocksNLD, de Emmerichse haven en de aanwezige infrastructuur een logistieke hotspot maken.

Lees verder

Voetbaltoernooi in herinnering van Tijmen

Voetbalvereniging MvR uit ’s-Heerenberg organiseert op 15 juni het eerste Tijmen Internationaal Toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar. Onder meer Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC’68 komen in actie.

Lees verder

Doesburgse opgepakt na bellen van 112

Een 59-jarige vrouw uit Doesburg is in haar woonplaats aangehouden na het herhaaldelijk bellen van het alarmnummer. Agenten moesten uiteindelijk de deur van haar woning forceren.

Lees verder

Club Déjàvu in Dinxperlo definitief dicht

Club Déjàvu in Dinxperlo sluit definitief de deuren. De exploitant heeft geen bezwaar of beroep aangetekend tegen het besluit van de burgemeester van Aalten.

Lees verder

De Graafschap kijkt voorbij duel met Ajax

De Graafschap heeft geen illusies dat de wedstrijd tegen Ajax nog consequenties heeft voor de stand in de eredivisie. De Superboeren kijken verder vooruit, naar de eerste wedstrijd in de play offs, en proberen de zure nasmaak van de oorwassing door Vitesse woensdag van zich af te spelen.

Lees verder

Doetinchem heeft blauw-witte zebrapaden

De gemeente Doetinchem heeft dinsdag op twee plekken in het centrum de zebrapaden blauw-wit laten spuiten. Op social media werd de gemeente een tijdje geleden uitgedaagd om een zebrapad in de Graafschap-kleuren te maken. 

Lees verder

Feestvierder fietst door na botsing met auto

Een jongen is zondagavond tegen een geparkeerde auto gefietst op de Kempersdijk in Neede en is daarna door gereden zonder zich te melden bij de eigenaar. De jongen kwam hoogstwaarschijnlijk van een kampioensfeest af van Sportclub Neede.

Lees verder

Hyballa blijkt geen optie voor De Graafschap

FC DAC 1904-trainer Peter Hyballa is niet meer in beeld om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub polste de Duitse oefenmeester, maar zijn overgang blijkt geen optie.

Lees verder

Mogelijk unicum door promotie van Longa’30

Longa’30 uit Lichtenvoorde is zondagmiddag kampioen geworden in de eerste klasse. Daardoor komen er volgend seizoen mogelijk voor het eerst in de geschiedenis drie Achterhoekse ploegen uit in de hoofdklasse zondag.

Lees verder

Achterhoek Orion pakt titel na vijf-setter

Achterhoek Orion is zondagmiddag voor de tweede keer in de historie landskampioen geworden. De ploeg van trainer Martijn van Goeverden had vijf sets nodig in het belissende duel met Abiant Lycurgus in Groningen.

Lees verder

Koninklijke Erepenning voor schutterij Loil

Het Schuttersgilde Loil-Vooruit heeft zaterdagmiddag een Koninklijke Erepenning ontvangen uit de handen van burgemeester Peter de Baat. De vereniging, die dit jaar het honderdjarig bestaan viert, kreeg de onderscheiding voor de verbindende rol die het speelt in het dorp.

Lees verder

Het bewogen eredivisieseizoen van De Graafschap

De beslissende fase van de competitie is aangebroken voor De Graafschap. De ploeg van trainer Henk de Jong mag nog hopen op rechtstreekse handhaving, maar daar ging een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten aan vooraf.

Lees verder

Eibergse dansers strijden voor WK-ticket

Dansgroep E for Excellent uit Eibergen moet alles op alles zetten om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap (WK) streetdance dat in augustus plaats gaat vinden. Dit weekend mag het team van dansschool Odival uit Eibergen op het Europees Kampioenschap (EK) streetdance een ticket proberen te bemachtigen voor het WK.

Lees verder

Politie Winterswijk treft geladen wapen aan

De politie Winterswijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een geladen vuurwapen in beslag genomen. Een persoon is aangehouden voor het bezit van het wapen.

Lees verder

Orion gaat beslissend duel onbevangen in

Achterhoek Orion speelt zondag de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap volleybal. Om in het Martiniplaza in Groningen te kunnen winnen van Lycurgus heeft de ploeg de knop snel om moet zetten nadat de titel in de eigen topsporthal bleef liggen.

Lees verder

Mammoetresten gevonden in Doesburg

Bij baggerwerkzaamheden in de IJssel bij de Fraterwaard in Doesburg zijn mammoetresten aangetroffen. Volgens de gemeente is het aannemelijk dat er een heel mammoetskelet in de grond ligt.

Lees verder

Droogte gaat Achterhoek blijvend veranderen

De droogte die is ontstaan door de zinderende zomer van afgelopen jaar, laat in de Achterhoek nog steeds zijn sporen na. Boswachters en het Waterschap Rijn en IJssel zijn van mening dat als er nog een dergelijke zomer voorkomt, het landschap blijvend zal veranderen. Volgens hen is dat geen mogelijkheid, maar een zekerheid en is het enkel de vraag op wat voor termijn dat gaat plaatsvinden.

Lees verder

SP Oude IJsselstreek gefrustreerd door spot

De SP Oude IJsselstreek kan zich niet vinden in een campagnevideo van de landelijke afdeling en neemt er nadrukkelijk afstand van. In het filmpje is een persiflage van PvdA-politicus Frans Timmermans in beeld gebracht.

Lees verder

Winterswijker nog driehonderd dagen cel in

Een 34-jarige man uit Winterswijk is door de politie in zijn woonplaats aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf van meer dan driehonderd dagen uitzitten na een eerdere veroordeling.

Lees verder

Duitse snelweg A3 nabij Emmerich dicht

De Duitse snelweg A3 wordt komend weekend in beide richtingen afgesloten bij Emmerich. Dat moet omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan een brug over de weg.

Lees verder

Nationale status voor jeugd De Graafschap

De voetbalacademie van De Graafschap krijgt de nationale status. Dit is na een internationale voetbalacademie het tweede niveau dat een jeugdopleiding kan bereiken.

Lees verder

Nieuw woonbeleid Bronckhorst biedt ruimte

Bronckhorst wil in het nieuwe woonbeleid meer ruimte geven aan de woonwensen van inwoners. De gemeente spreekt uit meer ruimte te willen bieden voor experimentele woonvormen als tiny houses en het splitsen van woningen.

Lees verder

Inwoners willen aanpak leegstand en wonen

De aanpak van leegstand, woonwensen en bereikbaarheid zijn belangrijke zaken die in de regio moeten worden aangepakt. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het inwonerspanel Achterhoek Spreekt, waarbij werd gevraagd wat er de komende tien jaar moet worden aangepakt in de regio.

Lees verder

Vida vindt Hyballa passen bij De Graafschap

Kristopher Vida ziet Peter Hyballa als een geschikte kandidaat om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De oud-Superboer is momenteel speler onder de oefenmeester bij het Slowaakse FC DAC 1904 en snapt dat zijn voormalige club interesse heeft in de trainer.

Lees verder

Nieuw inzicht over aanpak laaggeletterdheid

Oude IJsselstreek heeft nieuwe inzichten opgedaan over de aanpak van laaggeletterdheid in gemeente. Maandagavond werd een speciale informatieavond georganiseerd in de DRU Cultuurfabriek, waarbij meerdere experts aan het woord kwamen.

Lees verder

Bundeling brengt streekproducten bij horeca

Meer dan twintig producenten van streekproducten hebben onder leiding van Combigro Helmink de handen ineengeslagen om hun producten van het Achterhoekse land dichter bij de lokale horeca te krijgen. Het vijfjarige project werd maandag feestelijk opgestart met een streekproductenmarkt in stadion De Vijverberg.

Lees verder

Kunst en Kunstig in Zeddam slaat jaar over

Kunst en Kunstig in Zeddam vindt dit jaar niet plaats. De organisatie van het jaarlijkse festival richt zich voor de editie van 2020 op een andere locatie en besluit dit jaar over te slaan.

Lees verder

Recreanten in Stroombroek gewaarschuwd

Gelderland waarschuwt gebruikers van recreatiegebied Stroombroek voor te steile oevers. Dat kan volgens de provincie leiden tot gevaarlijke situaties voor zwemmers.

Lees verder

Knippenborg genomineerd voor trainersprijs

Laurens Knippenborg is een van de zes genomineerden voor de titel ‘Beste amateurtrainer seizoen 2018/2019’. Onder zijn leiding promoveerde RKZVC uit Zieuwent de afgelopen drie seizoen op rij als kampioen.

Lees verder

Inwoners sturen politie aan in Bronckhorst

Inwoners kunnen dinsdag 28 mei bepalen waar de politie in Bronckhorst aandacht aan besteed. De hulpdienst zet extra personeel in om de verzoeken tijdens ‘Rent-A-Cop’ te kunnen honoreren.

Lees verder

Winterswijkers dichtbij spelen uniek duel

Het derde elftal van de zaterdagtak van FC Winterswijk maakt kans om een unieke wedstrijd te spelen. Zondag hoorde het team dat zij bij de tien finalisten zitten, waarvan er uiteindelijk één live op FOX Sports tegen de oud-profs van FC de Rebellen speelt.

Lees verder

Verdeelpunt mijlpaal in aanleg van glasvezel

In het buitengebied van Doetinchem is maandagmorgen nabij kasteel Slangenburg een glasvezelverdeelpunt geplaatst. Hoewel de werkzaamheden in Achterhoek Zuid nog tot het einde van het jaar duren, zijn de eerste adressen in Oude IJsselstreek reeds aangesloten op het snelle netwerk.

Lees verder

Twee nieuwe spelers voor Achterhoek Orion

Achterhoek Orion heeft midspelers Leuan Lamb en David Bes gepresenteerd als aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Daarnaast blijft Israëlisch international Shalev Saada langer actief in Doetinchem.

Lees verder

Oud-burgemeester onthult portretten DRU

Oud-burgemeester Hans Alberse onthult op vrijdag 17 mei een nieuwe reeks aan arbeidsportretten op het DRU Industriepark. Het is de vierde keer dat een serie foto’s wordt geplaatst bij de grote schoorsteen in Ulft.

Lees verder

Sevenich en Slöetjes grijpen titels over grens

Lonneke Slöetjes (volleybal) en Vivian Sevenich (waterpolo) uit Lichtenvoorde hebben afgelopen weekend sportsucces geboekt over de grens. Sloetjes werd kampioen met VakifBank Istanbul, terwijl Sevenich de Hongaarse beker greep met UVSE.

Lees verder

Jongens aangehouden voor reeks inbraken

De politie heeft twee jongens zestien en achttien jaar oud uit Neede aangehouden. Het duo wordt verdacht van meerdere inbraken.

Lees verder

Line-up voor Zwarte Cross is bijna compleet

De Zwarte Cross heeft de line-up voor de editie van 2019 zo goed als rond. Met toevoeging van artiesten als Rondé, Wulf, Paul Elstak en schaatskampioen Kjeld Nuis zijn er nu in totaal 233 acts geboekt.

Lees verder

Feestelijk jubileumjaar voor Cultuurfabriek

De DRU Cultuurfabriek in Ulft kiest dit theaterseizoen voor een extra feestelijk programma. Het DRU Industriepark bestaat dit jaar tien jaar, wat reden is voor onder meer een festivalweekend.

Lees verder

De Gier verovert zilver op marathon Heerde

Casper de Gier is donderdag twee geworden bij de skeelermarathon in het centrum van Heerde. De skeeleraar uit Laag-Keppel moest in een sterk deelnemersveld alleen de Belg Bart Swings voor zich dulden.

Lees verder

De Graafschap speelt oefenpot bij vv Viod

De Graafschap speelt op zaterdag 29 juni een oefenwedstrijd tegen een regioteam op het veld van vv Viod in Doetinchem. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.

Lees verder

Volg Achterhoek Orion tijdens de beslissing

REGIO8 en Optimaal FM volgen Achterhoek Orion in de beslissing om het landskampioenschap volleybal. Luister 5 mei live vanaf 13.30 uur naar Optimaal FM of kijk na afloop op REGIO8 voor een registratie en reacties op de wedstrijd. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met Omroep Gelderland.

Lees verder

Bakkerij in Doetinchem vernield bij inbraak

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bakkerij in Doetinchem. De zaak is daarbij flink overhoop gehaald.

Lees verder

Orion op poleposition voor de landstitel

Achterhoek Orion heeft woensdagavond het derde duel in de best-of-five serie met 3-2 van Abiant Lycurgus in Groningen gewonnen, waardoor de ploeg van Martijn van Goeverden zondag bij winst van het vierde duel landskampioen is. Na een slechte start en een 2-0 achterstand in sets, rechtte Orion de rug en pakte de winst.

Lees verder

School als brug tussen uitkering en werk

Oude IJsselstreek en de Anton Tijdinkschool in Terborg gaan samen aan de slag om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen in de metaalbranche. De samenwerking moet er ook voor zorgen dat het grote tekort aan arbeidskrachten in de maakindustrie afneemt.

Lees verder

Trainers een jaar langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft de aflopende contracten van assistent Richard Roelofsen en keeperstrainer Edwin Susebeek verlengd. Beide trainers blijven een jaar langer in dienst bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Weinig interesse voor woningen Sinderen

De starterswoningen aan de Kromkamp in Sinderen kunnen op weinig interesse rekenen. Op de locatie mogen acht woningen gebouwd worden, maar de verkoop loopt ondanks inzet van Sinderens Belang nog geen storm.

Lees verder

Bank in Lichtenvoorde wordt parkeerplaats

Oost Gelre is voornemens om het voormalige Rabobank-pand bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde te slopen. Het terrein wordt als het aan het college ligt ingericht als parkeerplaats om tijdelijke problematiek aan te pakken.

Lees verder

Berry Powel zoekt parels voor De Graafschap

Berry Powel gaat voor zijn oude voetbalclub De Graafschap op zoek naar nieuwe parels in binnen- en buitenland. De aanvaller heeft al verschillende lijntjes uitgegooid naar oud-Superboeren om een netwerk om zich heen te bouwen en staat te popelen om te starten als de nieuwe coördinator scouting op De Vijverberg.

Lees verder

Overkapping voor binnenplaats Huis Bergh

Een grote hijskraan heeft dinsdagochtend een staalconstructie en een koepel naar de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg getakeld. De overkoepeling beschermt de originele deuromlijsting uit het jaar 1701, die een nieuw thuis vindt in het hart van het middeleeuwse bouwwerk.

Lees verder

Bezoekers backflippen op Zwarte Cross

De Zwarte Cross geeft bezoekers dit jaar de kans om zelf onderdeel te zijn van de traditionele stunt op het festival. Een motorcoureur gaat samen met een vrijwilliger een tandembackflip uitvoeren.

Lees verder

KNVB komt met nieuw schema voor play-offs

De KNVB heeft het nieuwe schema voor de play-offs om promotie naar de eredivisie bekend gemaakt. Mocht De Graafschap nacompetitie spelen, komt het zondag 19 mei voor het eerst in actie.

Lees verder

Housheer en Knippenborg bij handbaldames

Dione Housheer uit Ulft en de Zieuwentse Lynn Knippenborg zijn opgeroepen voor het Nederlands handbalteam. De selectie van trainer Emmanuel Mayonnade speelt twee wedstrijden tegen Rusland.

Lees verder

Opmars van elektrisch rijden in motorsport

Elektrisch rijden is bezig aan een opmars in de motorsport en staat op de TrialGP in Zelhem voor het eerst als aparte wedstrijd op de agenda. Motorrijders zijn nog niet daverend enthousiast, maar de organisatie in Zelhem ziet het als een onomkeerbaar proces.

Lees verder

Echtparen krijgen lintje in Oude IJsselstreek

Burgemeester Otwin van Dijk reikte vrijdagochtend negen onderscheidingen uit aan inwoners van zijn gemeente tijdens de traditionele lintjesregen. Acht van hen, waaronder twee echtparen, werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, één persoon zelfs als Ridder.

Lees verder

Achterhoek Orion wil valse start rechtzetten

Achterhoek Orion hoopt zondag in de eigen Topsporthal de stand in de finale om het landskampioenschap volleybal tegen Abiant Lycurgus gelijk te trekken. De eeuwige rivaal uit Groningen heeft de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen, maar de Doetinchemmers vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en lef.

Lees verder

Weg vrij voor nieuwbouw Almende College

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van een VMBO-school nabij het bestaande Almende College in Silvolde.

Lees verder

Locatie voor brede school in 's-Heerenberg

Montferland is voornemens om de nieuw te vormen brede school in 's-Heerenberg rondom het kruispunt bij restaurant Forest te bouwen. Volgens de gemeente is dit na jaren van onderzoek en vele afwegingen dit de meest geschikte plek om basisscholieren uit de omgeving in een pand onder te brengen.

Lees verder

Contract Rondeel bij De Graafschap verlengd

Het aflopende contract van Jordy Rondeel bij De Graafschap is verlengd. De derde doelman uit Keijenborg blijft na de zomer actief voor de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Opnieuw drugspand in 's-Heerenberg dicht

Een woning in 's-Heerenberg is aangewezen als drugspand en woensdag voor de duur van drie maanden afgesloten. Midden januari werd door de politie verschillende drugs aangetroffen in de woning.

Lees verder

Tien jaar strijd tegen afval in Doetinchem

Tien jaar lang verzamelen de jonge leden van de BeestenBende al zwerfafval in de Doetinchemse straten, vijvers en parken. Hoewel er al kilo’s aan onder meer plastic troep is opgeruimd, blijven de kinderen strijden voor een schone stad.

Lees verder

Line-up voor tiende Over De Top is compleet

De line-up voor de tiende editie van festival Over De Top in Lichtenvoorde is compleet. De organisatie hoopt met 26 bands en vijftien dj’s verspreid over vijf podia het bezoekersrecord van 4.500 gasten te overtreffen.

Lees verder

Tegels ruilen voor planten bij Waterschap

Inwoners van Doetinchem kunnen zaterdag 4 mei hun tuintegels ruilen tegen een plant bij het Waterschap Rijn en IJssel. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor ‘klimaatvriendelijke tuinen’.

Lees verder

VuurFestival #4 | Het vuur ontbrandt!

Tijdens Pasen is de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze vierde aflevering kijken we naar het eindresultaat.

Lees verder

Doetinchem wil ruimere zondagopenstelling

Doetinchem wil de zondagopenstelling voor zogenaamde ‘PDV-bedrijven’ op de Verheulsweide en Wijnbergen bij wijze van proef verruimen. Ondanks tegenstand van wethouder Henk Bulten van CU-SGP mogen de winkels van het college een jaar lang 52 dagen open.

Lees verder

Zware knieblessure voor aanvaller Hendriks

Cambuur Leeuwarden-aanvaller Sam Hendriks heeft maandag in het duel tegen FC Den Bosch zijn voorste kruisband afgescheurd. De Doetinchemmer komt in ieder geval dit seizoen niet meer in actie.

Lees verder

Groen licht voor supermarkt in Vorden

Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de vestiging van een nieuwe supermarkt in Vorden. De Coop moet worden gerealiseerd in het voormalige Rabobank-pand aan de Zutphenseweg.

Lees verder

Pionieren met ijzer op DRU-terrein in Ulft

Zeven teams met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk en Nederland kwamen dit weekend op het DRU Industriepark in Ulft bijeen om op een eeuwenoude manier ijzererts te winnen. Tijdens het zogeheten Rennfeuer evenement konden bezoekers en deelnemers bij elkaar de leer afkijken.

Lees verder

Officiële aftrap van 600 jaar stad in Terborg

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg, wat reden is voor bijzonder feest. Meer dan driehonderd leerlingen van basisschool Dynamiek trokken dinsdag in optocht achter beschermheilige Sint Joris en de draak aan richting het centrum, als officiële aftrap van een jaar vol festiviteiten.

Lees verder

Jeugddetentie na gewapende overval Winterswijk

Een 18-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor onder meer een gewapende overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. Naast zeven maanden jeugddetentie moet de man een intensieve behandeling volgen na diverse delicten.

Lees verder

Hercules op rand degradatie na verliespartij

De tafeltennissers van Hercules mogen zich opmaken voor een beslissingswedstrijd om handhaving in de eredivisie. Na de nederlaag in de play-downs tegen Avanti is het duel met Scyedam de laatste reddingsboei.

Lees verder

Paasvuur illegaal in brand gezet in Eibergen

Onbekenden hebben maandagavond een paasvuur in brand gezet in Eibergen. De gemeente Berkelland had geen toestemming gegeven voor het traditionele vuur.

Lees verder

Drie arrestaties na aanrijding in Gelselaar

Drie personen in een auto zijn zondag op de vlucht geslagen na het aanrijden van een fietser in Gelselaar. De 86-jarige man werd van achteren geraakt en raakte daarbij ernstig gewond.

Lees verder

Uitgebreide registratie Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. REGIO8 maakte in samenwerking met ZSOM Omroep Groenlo een uitgebreide registratie van het evenement.

Lees verder

Achterhoek Orion verliest eerste finaleduel

Achterhoek Orion heeft de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap volleybal verloren. In Groningen was Abiant Lycurgus met 3-1 te sterk.

Lees verder

VuurFestival #3 | Regelgeving omtrent vuur

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze derde aflevering kijken we naar de regelgeving omtrent het paasvuur en wat de gemeente vindt van de traditie.

Lees verder

Orion vol vertrouwen voor eerste finaleduel

Achterhoek Orion start zondagmiddag vol vertrouwen aan de finale voor het landskampioenschap volleybal. De Doetinchemmers reizen voor de eerste wedstrijd in de best-of-five serie af naar Groningen voor het duel met Abiant Lycurgus.

Lees verder

VuurFestival #2 | Opbouw van festivalterrein

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze tweede aflevering kijken we naar de opbouw van het festivalterrein, de fundering van een goed feest.

Lees verder

Leonardo gaat spelen voor Dutch Scorpions

Leonardo Vitor Santiago gaat voetballen voor de BSC Dutch Scorpions. De oud-veldvoetballer van onder meer Ajax en Feyenoord sluit dit zomerseizoen aan bij de beachvoetballers uit Doetinchem.

Lees verder

Verkeershinder op A18 door aanleg ecoduct

Vanwege werkzaamheden aan de nieuwe ecoduct over de A18 verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder op de snelweg. De verwachte extra reistijd zal ongeveer vijf minuten zijn.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen in regio zet door

Het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV de afgelopen maand gedaald. Daarnaast biedt het opkomende horecaseizoen volgens de organisatie kansen voor werkzoekenden.

Lees verder

Nieuw compliment mantelzorgers Montferland

Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland dat eerst helemaal zou worden wegbezuinigd, blijft nu toch in een andere vorm voor mantelzorgers bestaan. De gewijzigde invulling van het mantelzorgcompliment maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.

Lees verder

VuurFestival #1 | Begin van het paasvuur

REGIO8 zendt een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze eerste aflevering kijken we naar de beginjaren van het paasvuur, dat uit is gegroeid tot het vuurfestival. En wat er allemaal nodig is om de enorme houtstapel te verzamelen.

Lees verder

Kerkje Laag-Keppel na jaar in ere hersteld

Na bijna een jaar verbouwen en restaureren is het kerkje in Laag-Keppel weer in ere hersteld. Door het authentieke gebouw van binnen nadrukkelijker in te richten als kunstgalerie heeft het pand tevens een nieuwe invulling gekregen.

Lees verder

Nieuwe hoofd- en naamsponsor voor Orion

Het eerste herenteam van Orion gaat vanaf volgend seizoen een volledig nieuwe koers varen met de nieuwe hoofd- en naamsponsor Active Living. De visie van het gezondsheidsmanagementbedrijf moet niet enkel tot uiting komen in de clubkleuren en op de vloer, maar bovenal in de mentaliteit van het team.

Lees verder

Bronckhorst gelast vier paasvuren definitief af

Bronckhorst heeft een viertal paasvuren definitief verboden. De traditionele vuren in Bekveld, Hummelo, Kranenburg en Velswijk mogen niet worden aangestoken.

Lees verder

Unieke Achterhoekse Spelen starten in Aalten

In navolging van de Special Olympics worden eind juni in Aalten de eerste Achterhoekse Unieke Spelen georganiseerd. Het evenement moet eens per twee jaar worden georganiseerd door een van de gemeenten in de regio.

Lees verder

Plan voor zonnepark op velden Baakse Boys

Een initiatiefnemer heeft het plan opgevat om een ‘solarpark’ aan te leggen op de voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys. De gemeenteraad wordt binnenkort gevraagd om een verklaring van geen bedenkingen.

Lees verder

Tien fietsen gestolen bij oude school Neede

Politie Berkelland is op zoek naar een zestal van in totaal tien fietsen die gestolen zijn bij het gebouw van de oude MaxX-school aan de parallelweg in Neede. De politie werd vorige week via een aangifte gewezen op de diefstal van de fietsen.

Lees verder

Pumptrack beweegt kinderen in Oost Gelre

Oost Gelre organiseert de komende maanden een Pumptrack-toer door alle kernen van de gemeente om kinderen enthousiast te krijgen voor de fietssport en ze meer te laten bewegen. Bij pumptrack is het de bedoeling een bepaald traject af te leggen zonder tussendoor te trappen en gebruik te maken van de snelheid van de heuveltjes.

Lees verder

Louwsma stopt als rector Almende College

Roelof Louwsma stopt met het ingaan van de zomervakantie als rector van het Almende College. Hoewel hij aangeeft de Achterhoek trouw te blijven, was Louwsma voor zijn gevoel klaar op de school met locaties in Ulft en Silvolde.

Lees verder

ONK Trial in Zelhem testcase voor organisatie

ZAMC uit Zelhem was afgelopen weekend gastheer van het Open Nederlands Kampioenschap Trial. Een tachtigtal deelnemers uit binnen- en buitenland waagden zich aan het uitdagende parcours met rotsblokken uit heel Europa tijdens het evenement dat tegelijkertijd een testcase was voor de TrialGP.

Lees verder

Man uit Berkelland onwel na ruiken aan fles

Een man is zaterdag onwel geworden toen hij rook aan een fles die hij gevonden had in een bosperceel in Ruurlo. De gemeente waarschuwt haar inwoners om soortgelijke flessen te laten liggen.

Lees verder

Paasvuren op tocht door natuurbrandrisico

Oude IJsselstreek, Berkelland en Montferland verbieden het aansteken van paasvuren. Het risico op natuurbranden is volgens deze gemeenten door de aanhoudende droogte momenteel te hoog.

Lees verder

Lichtenvoorde loopt uit voor Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. Het lijdensverhaal van Jezus kreeg dit jaar voor het eerst een regionaal aspect door de deelname van acteurs en muzikanten uit de hele Achterhoek.

Lees verder

TEASER | Vierdelige special over VuurFestival

REGIO8 zendt vanaf donderdag een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil transformatie jeugdzorg

Oude IJsselstreek transformeert de jeugdzorg door middel van een bestuursopdracht en wil zorg vanuit het gemeentehuis dichter bij de inwoners brengen. De gemeente hoopt onder meer het jaarlijks miljoenentekort op het sociaal domein in te perken en is inmiddels een zoektocht gestart naar geschikte samenwerkingspartners.

Lees verder

Achterhoek Orion presenteert nieuwe spelers

Achterhoek Orion heeft vier spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De Doetinchemse volleybalploeg strijdt dit seizoen nog volop voor de landstitel, maar kijkt al naar de volgende jaargang.

Lees verder

Orion bereikt finale na spannende wedstrijd

De volleyballers van Achterhoek Orion hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale om het landskampioenschap in de eredivisie. In een bomvolle SaZa Topsporthal werd er in een spannend duel tegen Draisma Dynamo weliswaar met 2-3 verloren, maar voor de Doetinchemmers was dat net genoeg om een plek in de finale te bemachtigen.

Lees verder

De Graafschap past zich niet aan voor PSV

De Graafschap gaat zondagmiddag in Eindhoven uit van de eigen kracht en past de strijdwijze niet aan voor het duel met PSV. De kampioensstrijd met Ajax wordt mogelijk beslist op doelsaldo, maar de Superboeren zijn niet bang voor de gedeeld koploper van Nederland.

Lees verder

FIOD doorzoekt woning belastingadviseur

De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) heeft donderdag een huiszoeking gedaan bij een 69-jarige man in de gemeente Oost Gelre. De man wordt verdacht van belastingfraude en zou 300.000 euro aan aftrekposten hebben verzonnen.

Lees verder

Inwoners Gaanderen winnen prijs bij loterij

Zeven inwoners van Gaanderen zijn woensdag verrast met een mooie geldprijs. De bewoners van de Pinnedijk wonnen in totaal een bedrag van 287.500 euro in de Postcode Loterij.

Lees verder

De Staat en Navarone naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die optreden op het festival. Onder meer de rockbands De Staat en Navarone en de Duitse zanger Heino komen in juli naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Zusjes uit Silvolde naar Italië voor EK Twirlen

De 11-jarige Bastiënne en haar 9-jarige zusje Benthe uit Silvolde vertrekken volgende week naar Italië voor het Europees Kampioenschap Twirlen. De sport, een combinatie van dans, ballet en ritmische gymnastiek met een zogenaamde baton, speelt een grote rol in het leven van de familie Den Hartog.

Lees verder

Snelweg door regio blijft toekomstmuziek

De Achterhoek hoeft niet te rekenen op een 2x2-baans snelweg tussen Enschede en Varsseveld. De Achterhoek Board kreeg vanuit de Achterhoek Raad opdracht om dit richting 2030 te realiseren, maar ondanks de gedeelde wens ziet de Board meer potentie in ‘smart-aanpassingen’.

Lees verder

Politie duidt grensoverschrijdende achtervolging

De Politie Doetinchem spreekt van een goede grensoverschrijdende samenwerking bij de achtervolging die woensdagochtend eindigde in Beek. Door Europese afspraken konden de hulpdiensten aan beide kanten van de grens goed samenwerken na een overval op een Duits tankstation.

Lees verder

Voetbalster Worm niet bij selectie voor WK

Siri Worm uit Doetinchem is buiten de boot gevallen voor het Wereldkampioenschap in Frankrijk. De voetbalster van het Engelse Everton zit niet bij de 23-koppige selectie van Nederland.

Lees verder

Geboortegolf markeert lente in Anholter Schweiz

Een ware geboortegolf markeert voor Dierenpark Anholter Schweiz, vlak over de grens bij Gendringen, het begin van het voorjaar. Drie pasgeboren dassen en een jong ottertje werden dinsdag onderworpen aan een gezondheidscontrole.

Lees verder

De Graafschap start verkoop seizoenkaarten

De Graafschap is woensdag gestart met de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen. Daarmee is de club twee dagen eerder dan vorig jaar.

Lees verder

Winterswijk besluit spoorovergang te sluiten

Het college van Winterswijk heeft besloten de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente is voornemens een brug te plaatsen zodat langzaam verkeer het spoor nog wel kan oversteken.

Lees verder

Doetinchem krijgt De Graafschap-zebrapad

Doetinchem krijgt een zebrapad in de clubkleuren van De Graafschap. Het is nog niet duidelijk waar de blauw-witte oversteekplaats wordt gerealiseerd.

Lees verder

Meerdere scooters gestolen in Winterswijk

In Winterswijk zijn de afgelopen zes weken volgens de politie vijf scooters gestolen. In vier gevallen ging het daarbij om een zogenaamd ‘retromodel’.

Lees verder

Doetinchemse dansers treden op voor Koning

De leden van danstheatergezelschap Sky Motion uit Doetinchem treden op Koningsdag op voor de Koninklijke familie. Op 27 april beklimmen de dansers de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort voor een bijzondere voorstelling.

Lees verder

Winterswijk pas optie na proef Daybreaker

Arriva is tevreden over het eerste weekend van de nachtelijke treinverbinding tussen Arnhem en Doetinchem. Doorrijden naar Winterswijk is tijdens de proefperiode echter nog geen optie.

Lees verder

Hercules treft Avanti in strijd om lijfsbehoud

De tafeltennissers van Hercules uit Terborg treffen Avanti in de zogenaamde ‘play-downs’. De eerste ploeg met twee overwinningen in de ‘best of three’-serie blijft behouden voor de eredivisie.

Lees verder

Politie Oost Gelre treft gewonde fietser aan

De politie in Oost Gelre heeft afgelopen weekend 's nachts tweemaal een jongen aangetroffen in een gevaarlijke situatie. De twee waren afzonderlijk in een gevaarlijke situatie beland.

Lees verder

Doetinchem beboet na plaatsen van borden

Doetinchem gaat na het plaatsen van verkeersborden met duidelijke regels de handhaving op fietsen in de binnenstad intensiveren. Momenteel wordt slechts gewaarschuwd als er na 12.00 uur ’s ochtends wordt gefietst in het centrum.

Lees verder

Vernielingen zorgen voor frustratie in Ulft

Op verschillende plekken in Ulft, waaronder op het Halifax-herdenkingsbord en in een speeltuintje nabij de Tarwestraat, hebben vandalen dit weekend met verf voorwerpen beklad. Zo werden er onder meer beledigende leuzen op tafeltennistafels geschreven en werd een mislukt hakenkruis in het gras getekend.

Lees verder

Varsseveld Toernooi ondanks PSG afgelast

Het Varsseveld Toernooi voor voetbalteams onder 17 jaar gaat dit jaar niet door. Hoewel met Paris Saint Germain een topdeelnemer in de startblokken stond, is na een aantal late afzeggingen besloten de 23e editie van het toernooi te cancelen.

Lees verder

De Liemerse Techniekdag kiest voor de jeugd

De Liemerse Techniekdag wil de jeugd op een steeds jongere leeftijd enthousiasmeren voor een beroep in die sector. Om niet te overlappen met schoolinitiatieven voor vervolgopleidingen en om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te brengen met techniek, heeft de organisatie in Beek gekozen voor een doelgroep van negen tot veertien jaar.

Lees verder

Orion met één been in finale om landstitel

De heren van Achterhoek Orion staan met één been in de finale om het landskampioenschap door zaterdag met 3-0 van SV Land Taurus te winnen. De Doetinchemmers moeten zich nu focussen op de laatste allesbeslissende wedstrijd tegen Draisma Dynamo om een finaleplek voor het landskampioenschap te bemachtigen.

Lees verder

De Graafschap fel op verkoop Ajax-kaarten

De Graafschap is fel op personen die toegangskaarten voor de uitverkochte thuiswedstrijd tegen Ajax op internet doorverkopen. De voetbalclub wil na de vorige confrontatie met de Amsterdammers alles op alles zetten voor een veilig verloop.

Lees verder

Fietssnelweg Doetinchem-Emmerich kansrijk

Een fietssnelweg tussen Doetinchem, Zevenaar en Emmerich heeft een groot potentieel. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd in opdracht van de Euregio Rijn en Waal.

Lees verder

Fietsersbond vindt situatie stad gevaarlijk

De Fietsersbond in Doetinchem spreekt van een onverantwoorde situatie wat betreft fietsen in de binnenstad. Door een gebrek aan handhaving na het middaguur ontstaat volgens de belangengroep een gevaarlijke situatie.

Lees verder

VV Montferland een feit na akkoord leden

Op ledenvergaderingen van vv Zeddam en Sint Joris is vrijdagavond ingestemd met de fusie tot voetbalvereniging vv Montferland. Daarmee is de laatste stap in het fusieproces tussen de clubs gezet.

Lees verder

Montferlandse fusieclub verder als FC Bergh

De nieuwe Montferlandse fusieclub, die bestaat uit de verenigingen MvR, VVL, en Stokkum, gaat FC Bergh heten. Blauw-zwart worden de nieuwe clubkleuren die de voetbalvereniging vanaf het seizoen 2019-2020 gaat gebruiken.

Lees verder

Mogelijk vergiftigde oehoe gevonden in Winterswijk

De politie heeft vrijdagmiddag een mogelijk vergiftigde oehoe gevonden in het buitengebied van Winterswijk. Er wordt vooralsnog uitgegaan van een misdrijf.

Lees verder

Nachttreinen van Arnhem naar Doetinchem

Vervoerder Arriva start zaterdagnacht een proef met een nachttrein van Arnhem naar Doetinchem. Uitgaansbezoekers krijgen zo de kans om vanuit de provinciehoofdstad terug te keren naar de Achterhoek.

Lees verder

Taakstraf voor Doetinchemmer na mishandeling

Een 27-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand en een taakstraf van 180 uur. In september 2017 mishandelde hij een man op een feest in Ulft.

Lees verder

Nieuwbouw in dorpshart van Varsseveld

Het dorpshart van Varsseveld krijgt er de komende jaren honderd woningen en een supermarkt bij. De woningbouw is het voortvloeisel van de gebiedsvisie van Oude IJsselstreek, waarbij nu onder meer de zuivelfabriek, het Poppeliers-pand en het Helmink-pand als locaties in beeld zijn.

Lees verder

De Graafschap met rouwbanden tegen AZ

De Graafschap draagt tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ zaterdag rouwbanden naar aanleiding van het overlijden van Annet Kuipers. Kuipers was vele jaren in verschillende functies actief voor de Doetinchemse eredivisionist.

Lees verder

Gemeente akkoord met bewoning Halfweg

Het college van Oude IJsselstreek verleent medewerking aan bewoning van het voormalige café Halfweg in het buitengebied van Terborg. De indiener van de bestemmingsplanwijziging wil daarnaast een kleinschalig bedrijf beginnen in de voormalige horecagelegenheid.

Lees verder

Gendringen krijgt gebiedsvisie voor centrum

Oude IJsselstreek stelt een gebiedsvisie voor het centrum van Gendringen op. De kansen en mogelijkheden voor het gebied worden op deze manier in kaart gebracht.

Lees verder

Spaghettiberg in buitengebied van Miste

In het buitengebied van Miste is de politie op een berg spaghetti gestuit. Waar de grote hoeveelheid ongekookte pasta vandaan komt, is niet bekend.

Lees verder

Nieuw clublied De Graafschap opgenomen

De Boetners en Bennie Jolink hebben zondag samen een nieuw clublied opgenomen ter ere van het 65-jarig jubileum van De Graafschap. ’t Geet hier spoken van Jovink is in een nieuw ‘Superboeren-jasje’ gegoten.

Lees verder

Bronckhorst bespaart met slimme lampen

De vervanging van de openbare verlichting in Bronckhorst door ledverlichting is voltooid. Volgens de gemeente wordt het energieverbruik daardoor gehalveerd.

Lees verder

Recyclingbedrijf opent locatie in Winterswijk

Recyclingbedrijf Winterswijks Metaal Recycling Jan Verhaegh heeft de nieuwe locatie in Winterswijk woensdag officieel in gebruik genomen. Daarmee is na bijna vijftien jaar voorbereiding de verhuizing vanaf het oude bedrijventerrein Dennenoord gerealiseerd.

Lees verder

Nieuwe afsluiting Terborgseweg Doetinchem

De Terborgseweg in Doetinchem wordt vanaf maandag wederom gedeeltelijk afgesloten. Ditmaal worden de afslagen naar de Melkweg en de Stationsstraat afgesloten.

Lees verder

Kinderen krijgen les over historie Terborg

Leerlingen van basisschool Dynamiek in Terborg krijgen de komende weken geschiedenisles in het kader van het 600-jarig bestaan van de stad. De kinderen horen van alles over de rijke historie.

Lees verder

Man rijdt vijftig kilometer te hard op de N315

Een bestuurder werd woensdagmiddag door de politie betrapt toen hij vijftig kilometer per uur te hard reed op de N315 in Ruurlo. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lees verder

Einde conflict tussen De Graafschap en Zuil

De Graafschap en commercieel directeur Martine Zuil zijn overeengekomen om per mei officieel uit elkaar te gaan. Daarmee komt een einde aan een langslepend conflict tussen beide partijen.

Lees verder

Politie Winterswijk houdt twee dieven aan

De politie in Winterswijk heeft dinsdag twee dieven aangehouden. Het betreft twee inwoners van de grensgemeente.

Lees verder

Hercules zet goede stap in degradatiestrijd

De tafeltennissers van Hercules hebben zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de eredivisie. Met steun van het thuispubliek werd concurrent Scyedam in de eigen hal in Terborg met 4-2 verslagen.

Lees verder

Programmering Mañana Mañana is compleet

Met het presenteren van 21 nieuwe artiesten is de line-up voor zevende editie van Mañana Mañana compleet. Onder meer Robin Borneman, The She’s en cabaretier Klaas Prins zijn toegevoegd aan de programmering.

Lees verder

Canadese country sluit seizoen Nieuwe Dijkhuis af

Het derde theaterseizoen van het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem wordt afgesloten door twee Canadese countryartiesten. Pharis en Jason Romero treden op zaterdag 13 april als laatste op.

Lees verder

Warme maaltijd voor bewoners Grotenhuys

Oudere bewoners van appartementencomplex Grotenhuys uit Doesburg zijn verzekerd van warme maaltijden. Na eerdere zorgen is met Smakelijk Thuys een nieuwe aanbieder van het warme eten gevonden.

Lees verder

Achterhoeks succes op NK halve marathon

Saskia Weinans uit Gendringen heeft zondagmiddag brons veroverd tijdens het NK halve marathon in Venlo. Varssevelder Gert-Jan Wassink werd bij de mannen negende.

Lees verder

Diefstal uit auto’s in woonwijk Doetinchem

Onbekenden hebben donderdag en vrijdag ingebroken in geparkeerde auto’s in Doetinchem. In de wijk Dichteren werden onder meer complete sturen gestolen.

Lees verder

Anhangers enthousiast over nieuw werk Jolink

Ruim honderd enthousiaste Anhangers kwamen zaterdagmiddag naar boekhandel Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem voor het nieuwe werk van Bennie Jolink. De zanger hield daar een signeersessie en voor de vele fans was dat een mooi moment om hem te ontmoeten.

Lees verder

De Jong krijgt waardering van supporters

Als blijk van waardering kreeg trainer Henk de Jong vrijdag een kaart met daarop bijna tweehonderd bedankjes van de supporters van De Graafschap. De Friese oefenmeester vertrekt na dit seizoen naar Cambuur Leeuwarden, zodat hij meer tijd met zijn gezin kan doorbrengen.

Lees verder

Dorpsauto blijft rijden in Oude IJsselstreek

De proef met de dorpsauto in de kernen van Netterden en Breedenbroek van de afgelopen drie jaar, wordt verlengd. Zowel Oude IJsselstreek als de organisaties die de auto's exploiteren spreken van een groot succes.

Lees verder

Eerste namen jubileumeditie Huntenpop

Level 42, Ilse DeLange en Snollebollekes komen in augustus een optreden verzorgen op Huntenpop. De organisatie maakte vrijdagmiddag de eerste namen bekend.

Lees verder

Montferland stemt in met fusie voetbalclubs

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de fusieplannen van MVR, VVL en Stokkum en Zeddam en Sint Joris. Ook stemde de raad in met de financiële ondersteuning die de verenigingen vroegen van de gemeente.

Lees verder

Doetinchem wil betere match statushouders

Doetinchem wil statushouders nog beter begeleiden naar werk. Van de 525 statushouders die vanaf 2014 in de gemeente zijn heeft veertien procent inmiddels betaald werk gevonden, maar volgens wethouder Jorik Huizinga is dat veel te weinig.

Lees verder

Barney en Mighty Mike darten op Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft vrijdag voor de aankomende editie twee bijzondere nieuwe namen bekendgemaakt. Raymond 'Barney' van Barneveld en Michael 'Mighty Mike' van Gerwen gaan in Lichtenvoorde met elkaar de strijd aan op het festival.

Lees verder

Doetinchem ontmoedigt oplaten ballonnen

De raad van Doetinchem heeft ingestemd met het actief ontmoedigen van het oplaten van ballonnen binnen de gemeente. Verenigingen, scholen en organisatoren van evenementen worden actief geïnformeerd om daar voortaan van af te zien.

Lees verder

Koeien dansen weer erg vrolijk de wei in

De lente is begonnen en dat betekent dat koeien in de regio deze dagen voor het eerst sinds lange tijd weer de wei in mogen. Dat zorgde donderdagochtend in De Heurne niet enkel voor vreugde bij de koeien, maar het koeiendansen zorgde ook voor een lach bij de veehouder en de aanwezige toeschouwers.

Lees verder

Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Het Terborg Toernooi presenteerde woensdagavond de deelnemende teams aan de jubileumeditie van het jaarlijkse jeugdtoernooi. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er niet geloot, maar werden de teams van onder andere De Graafschap en Vitesse na een presentatie van toparbiter Bas Nijhuis ingedeeld in de verschillende groepen.

Lees verder

Montferland introduceert Ambtenarenplaatjes

Montferland introduceert in navolging van het succes van verschillende spaaracties bij supermarkten hun eigen stickervariant. De zogeheten 'Ambtenarenplaatjes' worden vanaf maandag, 1 april, verstrekt.

Lees verder

Man uit Almere aangehouden in Winterswijk

Een man uit Almere is woensdag aangehouden in Winterswijk. Een conflict op straat ging aan de aanhouding vooraf.

Lees verder

Orion zet goede reeks voort met winst

Orion heeft de goede reeks van de afgelopen weken woensdagavond doorgezet. In de SaZa Topsporthal werd Zaanstad met 3-0 verslagen.

Lees verder

Pabostudenten nemen scholen in regio over

Studenten uit het derde leerjaar van de pabo van Hogeschool Iselinge uit Doetinchem nemen deze week diverse basisscholen over in de regio waaronder OBS De Slinger in Aalten. De leerkrachten van de toekomst staan deze week voor het eerst op eigen benen.

Lees verder

Mos steunt contractverlenging van Hofstede

Ondanks kritiek van supporters en uit de organisatie op het functioneren van Peter Hofstede is voorzitter Martin Mos overtuigd van de toekomstplannen van De Graafschap. Hij staat achter de keuze van de club om een jaar langer door te gaan met de manager voetbalzaken.

Lees verder

Politie waarschuwt voor straatverkopers

De politie in Winterswijk waarschuwt voor buitenlandse werklieden die aan de deur klussen proberen binnen te halen. Volgens de politie is momenteel een groep actief in het buitengebied.

Lees verder

De Graafschap bindt Burgzorg en Tutuarima

De Graafschap heeft de opties in de contracten van Jordy Tutuarima en Delano Burgzorg gelicht. De Doetinchemse eredivisionist heeft daarentegen de contracten van Robert Klaasen en Sven Nieuwpoort formeel opgezegd.

Lees verder

Nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel'

De inwoners van Montferland hebben een nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel' gekozen. Uit een peiling blijkt dat 'Burgemeester van Breemenweg' als favoriet wordt gezien voor de weg tussen de N816 en de N316.

Lees verder

Montferland wil aanhaken bij energiefonds

Montferland wil 1,2 miljoen euro stoppen in een regionaal aanjaagfonds voor duurzame energieopwekking. Lokale initiatieven in de Achterhoek die een duurzaam energieproject willen opstarten kunnen via het fonds een financiële ondersteuning krijgen.

Lees verder

Vermiste Zeddamse gevonden bij uitkijktoren

De vermiste Zeddamse die maandag door de politie met man en macht werd gezocht is gevonden. De vrouw werd aangetroffen bij de uitkijktoren in Stokkum.

Lees verder

Achterhoeks inwonerspanel zoekt jonge leden

Voor het inwonerspanel Achterhoek Spreekt zoekt de Achterhoek Board meer inwoners die hun stemmen willen laten horen voor de plannen die er zijn met het bedrag dat vrijkomt uit de Regio Deal. Inmiddels hebben vierduizend panelleden een vragenlijst ingevuld, maar de regio wil meer aanmeldingen om een meer representatieve groep te krijgen.

Lees verder

Orion doet goede zaken in kampioenspoule

Achterhoek Orion heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het Nederlands kampioenschap volleybal. In Groningen werd regerend landskampioen Abiant/Lycurgus met 2-3 verslagen.

Lees verder

Jubileumeditie van halfvasten in Angerlo

De traditionele Halfvastenoptocht trok zondagmiddag weer door het centrum van Angerlo. De beste wagens, loopgroepen en orkesten zorgden er voor de twintigste keer voor dat de duizenden bezoekers langs de kant, onder een heerlijk zonnetje, hun ogen uitkeken.

Lees verder

Ellens restaurant Zelhem sluit haar deuren

Ellens Restaurant in Zelhem sluit op 1 april na twintig jaar de deuren. Het overlijden van de man van Ellen Berntsen is de reden van de sluiting.

Lees verder

Oldtimerfestival Meddo gaat toch door

Het Oldtimerfestival in Meddo gaat dit jaar alsnog door op een andere locatie. Vorig jaar meldde de organisatie dat het geen beschikking had over een plek en daarom het festival moest annuleren.

Lees verder

Museum opent expositie over De Graafschap

Het Stadsmuseum in Doetinchem heeft tot zondag 25 augustus een tentoonstelling over voetbalclub De Graafschap. Verschillende hoogte- en dieptepunten uit het roemruchte verleden komen terug in de expositie over de 65-jarige geschiedenis van de Superboeren.

Lees verder

Doetinchem herdenkt aanslag in Utrecht

Ruim honderd mensen kwamen vrijdagavond naar het Simonsplein in Doetinchem voor een herdenking die naar aanleiding van de aanslag in Utrecht plaatsvond. Er werd onder andere een minuut stilte gehouden en dat bracht veel emoties los bij de aanwezigen.

Lees verder

Contractverlenging voor Kaak bij TOP Oss

Lion Kaak heeft zijn contract bij TOP Oss met drie jaar verlengd. De 27-jarige middenvelder uit Hengelo is bezig aan zijn tweede seizoen bij de eerstedivisionist.

Lees verder

VNOG wil jeugd enthousiasmeren met spel

De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (VNOG) probeert met het organiseren van jeugdbrandweerwedstrijden jongeren enthousiast te maken voor een carrière bij de hulpdiensten. De wedstrijden worden tevens gebruikt om samenwerking, zelfs grensoverschrijdend, te verbeteren.

Lees verder

De Veemarkt wil biljartsport levendig houden

De Veemarkt uit Doetinchem probeert de biljartsport in de Achterhoek op peil te houden. Door toernooien als het NK Artistiek te organiseren en met teams mee te strijden in de landelijke top hoopt de biljartvereniging levensvatbaar te blijven.

Lees verder

Verkeersonderzoek Winterswijk met drone

Gelderland heeft dinsdag voor het eerst een verkeersonderzoek uitgevoerd met een drone. In Winterswijk werden gegevens verzameld ter voorbereiding op een groot onderhoud in 2021.

Lees verder

Doetinchemse jongeren herdenken aanslag

Doetinchemse jongeren herdenken vrijdagavond op het Simonsplein in de stad de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag. Ze roepen daarbij iedereen die mee wil doen op om zich aan te sluiten.

Lees verder

Rijdersparade voor races Varsselring Hengelo

Voorafgaand aan de internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo vindt dit jaar opnieuw een rijdersparade plaats. De coureurs presenteren zich vrijdagavond 10 mei aan het publiek in het dorpscentrum.

Lees verder

CDA verliest 1 zetel bij waterschapsverkiezing

Bij de voorlopige uitslag van de verkiezingen voor het Waterschap Rijn & IJssel is een minimaal verschil ten opzichte van vier jaar geleden te zien. Het CDA verliest een zetel aan de PvdA.

Lees verder

Geen vergrijzing bij dansgardes in de regio

Vergrijzing krijgt vooralsnog geen vat op de Dansgardewereld in de Achterhoek. Jeugdige dansgroepen als de Dynamic Dancers uit Gendringen en De Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg hebben geen moeite om deelnemers te vinden aan wedstrijden.

Lees verder

Brigitte Kaandorp komt naar de Zwarte Cross

Het Britse White Lies, het uit Zweden afkomstige Royal Republic en Brigitte Kaandorp komen naar de Zwarte Cross. De organisatie maakte donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend die op komen treden op het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Rustpauze voor groene energie Montferland

Montferland maakt een pas een op de plaats als het gaat om de mogelijke locaties voor zonneparken en windmolens. Wethouder Oscar van Leeuwen praat in april eerst de raad bij over het proces.

Lees verder

De Graafschap verliest oefenduel bij PEC Zwolle

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle verloren. Waar de Superboeren enkele weken geleden nog ruim wonnen in de competitie, was de thuisploeg nu met 4-2 te sterk voor de reservespelers.

Lees verder

Herinrichting Aaltense Goor en Zwarte Veen

Na de zomer wordt er gestart met de herinrichting van Het Aaltense Goor en de Zwarte Veen. Het vernieuwde uitvoeringsprogramma is definitief vastgesteld.

Lees verder

Twee festivalambassadeurs voor Mañana

Björn van der Doelen en Vedran Mirčetić zijn aangesteld als festivalambassadeurs van Mañana Mañana. De twee muzikanten worden creatieve meedenkers voor het festival in Vorden.

Lees verder

Aantal WW-uitkeringen in regio daalt weer

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in februari weer gedaald na een stijging in januari. Er werden minder dan vierduizend uitkeringen verstrekt.

Lees verder

Doetinchem brengt stembureau naar jeugd

Op het Graafschap College in Doetinchem was woensdag een speciaal stembureau gevestigd om jongeren bij de verkiezingen te betrekken. Aanvankelijk zou er ook een verkiezingsfestival met activiteiten plaatsvinden, maar die zijn door de gebeurtenissen in Utrecht afgelast.

Lees verder

De Jong ondanks kritiek blij met Cambuur

Henk de Jong is woensdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden. De huidig trainer van De Graafschap wilde door privéomstandigheden zijn contract in Doetinchem niet verlengen en keert komend seizoen, ondanks kritiek, terug naar Friesland.

Lees verder

Bezoekerscentrum WOII in Doetinchem geopend

Door het luiden van de klok van de voormalige aula aan de Loolaan in Doetinchem is dinsdagmiddag het bezoekerscentrum Tweede Wereldoorlog Doetinchem geopend. In het centrum is speciale aandacht voor de bombardementen op de stad waarbij in maart 1945 ongeveer 140 mensen om kwamen.

Lees verder

Doetinchem geeft ruimte aan windmolens

Doetinchem geeft initiatiefnemers de ruimte om met omwonenden te werken aan de ontwikkeling van zonneparken en windmolens. De projecten moeten bijdragen aan de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

Lees verder

Organisaties willen de visstand herstellen

Het Waterschap Rijn en IJssel en de Hengelsport Federatie Midden Nederland werken samen om de vispopulatie in de regio op peil te brengen. Zaterdag worden in de Berkel nabij Lochem in totaal honderdtwintig karpers uitgezet, maar ook voor andere wateren wordt gekeken naar opvulling.

Lees verder

Doetinchem onderzoekt glazen plaat kazemat

Doetinchem onderzoekt of de kazemat middels een ondergrondse bak met glazen plaat in de toekomst te zien zal zijn voor publiek. Dat heeft het college dinsdag besloten.

Lees verder

Achterhoek wil criminelen uit buitengebied

Achterhoekse gemeenten gaan gezamenlijk de strijd aan tegen criminaliteit binnen het project Keurmerk Veilig Buitengebied. Met de slogan 'Criminelen, kiek uut!' wordt gepoogd ondermijnende criminaliteit in de vorm van onder meer drugslabs en hennepkwekerijen tegen te gaan.

Lees verder

Politie Groenlo vraagt hulp bij twee situaties

De wijkagent van Groenlo roept inwoners op om meer informatie te verstrekken over meerdere situaties die afgelopen weekend plaats hebben gevonden. Zo vond er een inbraak plaats en werd een situatie gemeld met een verdacht persoon in de hoofdrol.

Lees verder

SP hangt onderbroeken op bij Laborijn

Leden van de SP-fractie Doetinchem hebben maandagavond onderbroeken met teksten opgehangen bij het gebouw van Laborijn in Doetinchem. Met deze actie vraagt de partij aandacht voor de misstanden binnen de sociale dienst.

Lees verder

Politie in de regio extra alert na incident

De Politie Oost-Nederland is extra alert na het incident dat maandagochtend plaatsvond in Utrecht. Daar werden in een tram meerdere schoten gelost, een daad met een terroristisch motief.

Lees verder

Bronckhorst wil aanpassing Wildenborchseweg

De Wildenborchseweg in Vorden staat als het aan het college van Bronckhorst ligt een grondige renovatie te wachten. De gemeente wil dat gemotoriseerd verkeer om de driehonderd meter een snelheidsremmer tegenkomt.

Lees verder

Italiaans bedrijf Raico gaat door als Kramp

De Italiaanse groothandel voor agrarische onderdelen Raico gaat voortaan door het leven als Kramp. De Varsseveldse onderneming had het Zuid-Europese bedrijf vorig jaar al overgenomen.

Lees verder

Achterhoek Orion wint zonder setverlies

Achterhoek Orion heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op sv Land Taurus. Alleen in de eerste set bleven beide ploegen bij elkaar in de buurt, daarna walste Orion met 3-0 over het team uit Houten heen.

Lees verder

Eeuwenoude linde bij Radstake gaat weg

De iconische linde voor dansgelegenheid Radstake in Heelweg moet worden verwijderd. De meer dan driehonderd jaar oude boom is volgens de leiding van de horecagelegenheid getroffen door honingzwam.

Lees verder

Turkse Mert zoekt geschikte stamceldonor

De 13-jarige Mert uit Gaanderen is ernstig ziek en heeft een beenmergtransplantatie nodig. Hij kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Zijn familie is al jaren op zoek naar een juiste match, maar een geschikte donor is nog niet gevonden.

Lees verder

Groene kunstmestmachine officieel in gebruik

De machine die Groene Weide Meststof, een kunstmestvervanger, uit dierlijke meststof maakt, is officieel in gebruik genomen. De nieuwe meststof moet ervoor zorgen dat boeren straks geen kunstmest meer hoeven te gebruiken.

Lees verder

Beelden van Beleef de Lente staan online

De camera’s van Beleef de Lente in Winterswijk zijn online gegaan. Vogelliefhebbers kunnen op het online platform van de Vogelbescherming onder meer de verrichtingen van de Achterhoekse steenuilen en kauwen volgen.

Lees verder

Winterswijker cel in voor mishandeling ex

Een 49-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een celstraf van vier maanden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.

Lees verder

Spiel mir Einer failliet verklaard door rechter

Spiel mir Einer uit ’s-Heerenberg is door de Rechtbank Gelderland failliet verklaard. Het evenementenbureau organiseerde onder meer muziekreizen en muziekevenementen.

Lees verder

Grondwaterpeil regio herstelt zich langzaam

Volgens het Waterschap Rijn en IJssel herstelt het grondwaterpeil in de regio zich langzaam na de droge zomer van afgelopen jaar. De regen van de afgelopen periode is volgens de organisatie meer dan welkom, aangezien hoger gelegen gronden nog wel problemen kennen.

Lees verder

Rusland laatste kans voor MS-patiënt Elma

Bij de 37-jarige Elma Lamers uit Gendringen is 2,5 jaar geleden de ziekte MS ontdekt. Nadat medicijnen een averechts effect op haar bleken te hebben, besloot Lamers met haar gezin dat een rigoureuze stamceltransplantatie in Rusland haar laatste optie is.

Lees verder

Hamdaoui nog niet klaar bij De Graafschap

Mohamed Hamdaoui hoopt in de zomer op een nieuwe kans bij De Graafschap. Momenteel is hij als wisselspeler op weg naar de titel met FC Twente, maar na het seizoen keert hij terug naar Doetinchem.

Lees verder

Van der Heide vertrekt ook bij De Graafschap

In navolging van hoofdtrainer Henk de Jong vertrekt assistent-trainer Sandor van der Heide na dit seizoen bij De Graafschap. Ook hij zoekt een nieuwe werkgever in de omgeving van Friesland.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil iedereen aan het werk

Oude IJsselstreek start in mei met een experimenteel project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Bij succes kan de proef leiden tot een besparing van maximaal 1,4 miljoen euro.

Lees verder

Boomfeestdag gevierd in Idinkbos Sinderen

In het kader van de landelijke Boomfeestdag zijn woensdagochtend in het Idinkbos bij Sinderen zeventig lindebomen aangeplant. Leerlingen van basisschool De Wegwijzer werden opgetrommeld om de bomen te planten.

Lees verder

‘Zuur’ CDA kraakt uitgaven van Winterswijk

CDA-raadslid Steven Vuijk zet in zijn raadsrubriek grote vraagtekens bij de plannen van Winterswijk om Dennenoord te saneren en andere grote uitgaven te doen. Coalitiepartij Winterswijks Belang noemt de uitspraken van het raadslid van de nieuwe oppositiepartij onwaar en vooral ‘zuur’.

Lees verder

Winterswijk pakt rups aan met nestkastjes

Winterswijk wil meer koolmeesjes en pimpelmeesjes lokken door gratis nestkasten uit te delen. De vogels moeten de eikenprocessierups bij wijze van proef gaan bestrijden.

Lees verder

Montferland wil helder woonwagenbeleid

Meerdere partijen hebben dinsdagavond in de commissievergadering van Montferland opgeroepen om te komen tot een woonwagenbeleid. Op dit moment zijn er vier plekken gereserveerd voor woonwagenbewoners in de gemeente, maar een aantal inwoners die tijdens de vergadering heeft ingesproken ziet graag dat de standplaatsen voor woonwagens worden uitgebreid.

Lees verder

Kinderbad Stroombroek houdt op te bestaan

Het kinderbad op recreatiegebied Stroombroek in Braamt houdt op te bestaan. Het pierenbad voldoet niet aan meer de huidige regels die gelden en is daarnaast sterk verouderd.

Lees verder

Stormachtige Elverloop vol sfeer in Nieuw-Wehl

De Elverloop in Nieuw-Wehl, een sponsorloop voor het goede doel, had door het slechte weer met 138 deelnemers veel minder lopers dan de tweehonderd van vorig jaar. Ondanks druilerige omstandigheden zorgden cliënten van zorginstelling Elver voor het nodige enthousiasme rondom de start- en finish.

Lees verder

Achterhoekers in actie op het Gelders Debat

Maurits Gemmink (Ulft) van de SP en VVD’er Jan Markink (Borculo) kruisen maandag de degens met collega-lijsttrekkers tijdens het Gelders Debat. De twee zijn de enige Achterhoekse deelnemers aan het verkiezingsdebat dat Omroep Gelderland organiseert.

Lees verder

PSG, Barça én Grol op het Marveldtoernooi

Het Marveldtoernooi heeft het deelnemersveld voor de dertigste editie van het toernooi voor jeugdspelers onder 15 jaar bekend gemaakt. Internationale topclubs als Paris Saint Germain, Manchester City en FC Barcelona kruisen in Groenlo de degens met het jeugdteam van de plaatselijke SV Grol.

Lees verder

Woning in Groenlo dicht na drugsvondst

Een woning in Groenlo is door Oost Gelre aangewezen als drugspand en afgesloten. Donderdag werden in het pand drugs gevonden en meerdere aanhoudingen verricht.

Lees verder

Vertrek De Jong is klap voor De Graafschap

Het besluit van trainer Henk de Jong om na dit seizoen te stoppen komt hard aan bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub is inmiddels een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer, maar het aanstaande vertrek van de Fries laat in Doetinchem wel zijn sporen na.

Lees verder

Herdenking verbindt Megchelen en Rees

De Sint-Martinuskerk in Megchelen stroomde zondagmiddag vol voor de tiende editie van de herdenking van dwangarbeid in Arbeitslager Groin in Rees. 1.700 dwangarbeiders vluchtten tijdens de oorlogsjaren weg uit Duitsland en werden in het Achterhoekse dorp opgevangen, een gebeurtenis die de grensdorpen tot de dag van vandaag verbindt.

Lees verder

De Jong stopt als trainer van De Graafschap

Henk de Jong stopt na dit seizoen als trainer van De Graafschap. De Friese oefenmeester heeft zijn besluit maandagochtend kenbaar gemaakt aan de spelersgroep.

Lees verder

De Graafschap vol vertrouwen naar Willem II

De Graafschap treedt zaterdagavond op bezoek bij bekerfinalist Willem II aan zonder de geblesseerde doelman Hidde Jurjus en spits Charlison Benschop. De Superboeren reizen desondanks met vervangers Nabil Bahoui en Nigel Bertrams in de basis vol vertrouwen af naar Tilburg.

Lees verder

Bijltjesmaand voor spelers De Graafschap

De Graafschap voert in maart gesprekken met spelers over hun toekomst bij de Doetinchemse voetbalclub. Achttien spelers van de eredivisionist beschikken over een aflopend contract, terwijl de club ook interesse verwacht in eigen spelers.

Lees verder

Kauwen vergezellen steenuilen in Winterswijk

In het nieuwe seizoen van Beleef de Lente krijgen de steenuilen op een erf in Winterswijk door de plaatsing van een nestkast mogelijk gezelschap van kauwen. Na de start trekt het onlineplatform van de Vogelbescherming de afgelopen jaren meer dan een miljoen vogelliefhebbers naar de webcambeelden.

Lees verder

De Jong gefrustreerd door berichtgeving

Henk de Jong stoort zich aan de geruchten over een mogelijke overstap naar een andere voetbalclub. De trainer van De Graafschap heeft een contractverlenging in beraad, maar twijfelt door privéomstandigheden.

Lees verder

Gedragsverandering nodig van A12-verkeer

Gelderland, Rijkswaterstaat, betrokken gemeenten en het bedrijfsleven hebben donderdagochtend afgesproken maatregelen te nemen voor het filegevoelige traject tussen de Duitse grens en knooppunt Velperbroek. Weggebruikers hoeven echter niet te rekenen op verbetering van infrastructuur.

Lees verder

Minister bespreekt kansen van Regio Deal

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tevens verantwoordelijk voor de Regio Deals, was woensdagmiddag op werkbezoek in de Achterhoek. Bij Kramp in Varsseveld besprak ze de mogelijkheden die de regio heeft met de twintig miljoen euro vanuit Het Rijk.

Lees verder

Club Déjàvu moet deuren sluiten van Aalten

Club Déjàvu in Dinxperlo moet van Aalten de deuren sluiten. Sinds de opening in 2017 zijn er volgens de gemeente problemen geweest, waarbij de politie meerdere malen heeft moeten optreden voor 'onregelmatigheden binnen en buiten het pand'.

Lees verder

De Graafschap blij met functioneren klankbord

De Graafschap is tevreden over het functioneren van de drie leden van het klankbord. De voetbalclub ziet geen noodzaak om meer voetbaltechnische kennis toe te voegen aan de organisatie in de vorm van een commissaris en ziet het drietal als belangrijke adviseurs voor de toekomst van de scouting, de jeugdopleiding en het eerste team.

Lees verder

Zelhem in startblokken voor WK-wedstrijd

Motorclub ZAMC uit Zelhem is eind juni gastheer van een wedstrijd in het wereldkampioenschap Trial, de TrialGP. Door rotsblokken te importeren uit onder meer Denemarken en Duitsland wordt een parcours klaargemaakt op de voormalige vuilnisbelt om de wereldtop te kunnen ontvangen.

Lees verder

Jurjus weken aan de kant bij De Graafschap

Hidde Jurjus is naar verwachting zes weken uitgeschakeld bij De Graafschap. De doelman liep in het duel tegen ADO Den Haag een hamstringblessure op.

Lees verder

Bronckhorst pakt Industriepark Zelhem aan

Bronckhorst gaat samen met pandeigenaren het Industriepark Zelhem herstructureren. Een gebiedsregisseur gaat met ondernemers de verkaveling evalueren terwijl ook de bereikbaarheid onder de loep wordt genomen.

Lees verder

Iseldonk versiert het gemeentehuis als stunt

Leden van Stichting Iseldonk hebben dinsdagmiddag als carnavalsstunt het gemeentehuis van Oude IJsselstreek versierd. Burgemeester Otwin van Dijk deed afgelopen weekend tijdens de sleuteloverdracht een oproep daartoe. Toch kwam deze actie als een complete verrassing.

Lees verder

De Jong wacht met verlengen van contract

Henk de Jong zegt De Graafschap de wacht aan voor wat betreft een verlenging van zijn aflopende contract. Privéomstandigheden zorgen dat de Friese trainer de beslissing over een langer verblijf voorlopig voor zich uitschuift.

Lees verder

Dakloze man veroordeeld na aanrandingen

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld voor onder meer de vernieling van een ruit in Wehl en zeven aanrandingen. Hij verbleef in het Domushuis toen hij verschillende strafbare feiten pleegde.

Lees verder

Opnieuw Kamervragen gesteld over Laborijn

Er zijn opnieuw Kamervragen ingediend over sociale dienst Laborijn. Jasper van Dijk (SP) gaat negentien vragen stellen in het vragenuurtje dat dinsdag in de Tweede Kamer wordt gehouden.

Lees verder

Code geel deert optocht van Vlègeldarp niet

De carnavalsoptocht in Vlègeldarp, zoals Beek tijdens het carnaval heet, leed niet onder de code geel die het KNMI had afgekondigd vanwege de harde wind. Onder toeziend oog van een trotse Prins Pim de 1e van c.v. De Dösvlègels trokken ruim tachtig wagens door de drukbezochte straten.

Lees verder

Cornielje ontvangt carnavalsonderscheiding

Clemens Cornielje is zaterdag in Leutekum onderscheiden in de Orde van de Positieve Umdraey. De voormalig Commissaris van de Koning is de elfde die de orde van carnavalsvereniging De Umdraeyers in ontvangst mag nemen.

Lees verder

Jong Oranje blijft op de Vijverberg spelen

Jong Oranje speelt ook tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021 haar thuiswedstrijden op de Vijverberg. De KNVB heeft de samenwerking met de Doetinchemse voetbalclub verlengd.

Lees verder

Orion verslaat angstgegner Lycurgus thuis

Achterhoek Orion heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Zaterdagavond werd thuis in de Topsporthal angstgegner Abiant Lycurgus met 3-1 verslagen.

Lees verder

Carnaval in Doetinchem traditioneel gestart

Het carnaval in Doetinchem is zaterdagochtend weer losgebarsten na de traditionele sleuteloverdracht in de raadzaal. Burgemeester Mark Boumans heeft met de overhandiging van de sleutel aan Stadsprins Bertie 1 de macht van de stad overgedragen aan carnavalvierend 'Leutekum'.

Lees verder

Kupers loopt halve finale EK Indoor net mis

Atleet Thijmen Kupers heeft bij de Europese Kampioenschappen Atletiek Indoor in Glasgow net naast een ticket voor de halve finale gegrepen. De middellangeafstandsloper uit Lengel kwam vrijdagavond in zijn serie over 800 meter 0.01 seconde tekort voor de volgende ronde.

Lees verder

Woede om openblijven overgang Winterswijk

Gelderland en ProRail zijn zeer teleurgesteld over het besluit van Winterswijk om de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversweg in stand te houden. De partijen beraden zich op hun bijdrage voor de beveiliging van twee andere overwegen in de gemeente.

Lees verder

Winkels Montferland langer open op zondag

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de verruiming van winkeltijden op zon- en feestdagen. Wel steunde een meerderheid van de raad een amendement waarin de winkels op de christelijke feestdagen Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Nieuwjaarsdag gesloten blijven.

Lees verder

Studenten ook komende drie jaar bij politie

Ook de komende drie jaar kunnen studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid van het Graafschap College stagelopen bij de politie. Op het bureau in Doetinchem is een nieuwe overeenkomst ondertekend met vertegenwoordigers van de school.

Lees verder

Taskforce op tekort jeugdzorg Doetinchem

Doetinchem stevent op basis van prognoses af op een tekort van ongeveer 4,2 miljoen euro op jeugdzorg. Inmiddels is een taskforce ingericht om inzicht te krijgen in de budgettaire overschrijding van dertig procent.

Lees verder

Voorstelling Veur Altied naar de filmhuizen

De opname van de theatervoorstelling Veur Altied over De Graafschap is de komende maanden te zien in filmhuizen in de regio. Met een filmticket krijgen bezoekers daarnaast toegang tot de jubileumexpositie in het Stadsmuseum in Doetinchem.

Lees verder

Politie waarschuwt thuiszorg voor inbraken

De politie waarschuwt thuiszorgorganisaties en bewoners van huizen met sleutelkastjes voor mogelijke inbraken. Deze week sloegen dieven toe in Ruurlo en Borculo door de kastjes open te breken.

Lees verder

Cafetaria Litjes viert feest met ’s-Heerenberg

Het 35-jarig bestaan van Cafetaria Litjes in ‘s-Heerenberg was woensdag reden voor een bijzondere actie. Klanten vielen over elkaar heen om voor 35 cent een frietje, frikadel, kroket of bamischijf te bemachtigen.

Lees verder

Extra kaarten Normaalconcert uitverkocht

De tweeduizend extra kaarten voor het Olderwets Høken concert van de band Normaal waren donderdagochtend binnen een minuut vergeven. Hiermee is het concert op Hemelvaartsdag in Lochem definitief uitverkocht.

Lees verder

Regio Achterhoek start nieuw inwonerspanel

Regio Achterhoek is sinds woensdag een nieuw inwonerspanel gestart. Onder de naam van Achterhoek Spreekt kunnen inwoners en ondernemers in de regio twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek over de toekomst van de Achterhoek.

Lees verder

Ex-Superboer wacht op kans in eerste PSV

Met tien basisplaatsen in de eerste divisie maakt Steven Theunissen dit seizoen flink wat minuten in het shirt van Jong PSV. De 19-jarige Ulftenaar is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Eindhovenaren en droomt van een plek in het eerste van de regerend landskampioen.

Lees verder

Sproeiverboden in de regio zijn opgeheven

Waterschap Rijn en IJssel heeft het verbod voor het onttrekken van oppervlaktewater in haar gebied per direct opgeheven. Dat betekent dat het weer toegestaan is om water uit rivieren en beken te onttrekken in de Achterhoek en de Liemers.

Lees verder

Dromen van profvoetbal op de Talentendag

Een kleine honderd deelnemers kwamen maandag af op de Talentendag van De Graafschap. Gelukszoekers uit onder meer Amsterdam, Nijmegen en zelfs Brazilië probeerden hun droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken op de voetbalvelden van De Bezelhorst.

Lees verder

Extra kaarten voor concert van Normaal

Voor het uitverkochte concert Olderwets Høken van de band Normaal in Lochem komen donderdag extra kaarten in de verkoop. Dat heeft concertorganisatie MOJO dinsdag bekend gemaakt.

Lees verder

Lammetjeszesling geboren in Gelselaar

In de stal van de familie Riethorst in Gelselaar is zondagavond een lammetjeszesling geboren. Dat is bijzonder, want normaal krijgt een schaap gemiddeld maar drie lammetjes per keer.

Lees verder

Wegen De Graafschap en Lötters scheiden

De Graafschap en hoofdscout Marcel Lötters hebben een overeenkomst getroffen en zijn na een periode van dertig jaar definitief uit elkaar gegaan. De Doetinchemse voetbalclub bezint zich momenteel op de toekomst van de scouting.

Lees verder

Zeddamse prins plaatst kritische muzieknoot

Prins Tonny II van De Paverts uit Zeddam plaatst een kritische muzieknoot voor de carnavalsoptochten in de regio. De prins, tevens dj bij Optimaal FM en REGIO8, gaf zaterdag voorafgaand aan de optocht aan dat hij hoopt dat de jeugd de muziektraditie van het feest in ere houdt.

Lees verder

Buurt niet blij met crematorium in Etten

Buurtbewoners aan de Zeddamseweg in Etten zijn niet blij met de toekomstige plannen voor een crematorium. De raad van Oude IJsselstreek stemde vorige week in met het bestemmingsplan, maar de buurt gaat zich nog beraden over vervolgstappen.

Lees verder

Poging tot inbraak in woning in Eibergen

In een woning in Eibergen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een poging tot inbraak plaatsgevonden. Dat meldt de politie Berkelland op Facebook.

Lees verder

Vier wedstrijden schorsing voor Serrarens

Fabian Serrarens is voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen PEC Zwolle. De Graafschap laat weten niet in beroep te gaan tegen de straf.

Lees verder

Orion-speler wil geen titel zonder spelen

Achterhoek Orion-volleyballer Joris Marcelis wil het landskampioenschap dat Abiant Lycurgus vorig jaar pakte niet overnemen. Oud-trainer Redbad Strikwerda riep op om de titel alsnog aan de Doetinchemmers te geven wegens de financiële perikelen bij kampioen Abiant Lycurgus, maar Marcelis ziet de uitspraak vooral als afleiding.

Lees verder

Slooptocht in de omgeving van Ruurlo

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen gepleegd op de route tussen Beltrum en Ruurlo en tussen Barchem en Ruurlo. De daders zijn nog niet gevonden.

Lees verder

Vrijwilligers druk met stadspoort Terborg

Over precies twee maanden is het zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg. In het kader van dit jubileumjaar wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Zo worden er twee veertiende eeuwse stadspoorten gereproduceerd, die straks in het stadje te zien moeten zijn.

Lees verder

Onafhankelijk onderzoek naar Laborijn

Wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek heeft donderdag in de raadsvergadering opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek over de klachten binnen sociale dienst Laborijn. Het onderzoek is bedoeld om te onderzoeken wat er mis gaat binnen de werkwijze van het bedrijf.

Lees verder

Studenten straat op voor inbraakpreventie

Studenten van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid van het Graafschap College gingen donderdagmiddag de straten van Lichtenvoorde op om de meldingsbereidheid in de gemeente te vergroten. Samen met een handhaver van de gemeente gingen ze de deuren langs om inwoners informatie te verschaffen over wat te doen bij een verdachte situatie.

Lees verder

Teams Walking Football Toernooi bekend

Het deelnemersveld voor het eerste ‘Achterhoekse Walking Football Toernooi’ is rond. Onder meer De Graafschap, NEC en FC Twente doen op woensdag 20 maart met een team mee aan het toernooi op de velden van vv Doetinchem.

Lees verder

Aaltenaar met zelfgemaakt wapen opgepakt

De politie heeft woensdagmiddag een Aaltenaar aangehouden voor wapenbezit en overtreding van de Wet Natuurbescherming. Daarbij is een zelfgemaakt vuurwapen in beslag genomen.

Lees verder

Laborijn herkent wantrouwen en angst niet

Directrice Betty Talstra herkent zich niet in de klachten dat cliënten extreem worden gewantrouwd en tot in detail worden gecontroleerd. Ze zou graag het gesprek over die klachten willen hebben.

Lees verder

Man met nepvuurwapen gepakt in Zeddam

De politie heeft woensdagochtend in Zeddam een man aangehouden voor wapenbezit. De man lag in zijn auto te slapen, met een nepvuurwapen zichtbaar in zijn voertuig.

Lees verder

Projectleider tegen ondermijning Achterhoek

De acht Achterhoekse gemeenten gaan één front vormen in de strijd tegen ondermijning in de regio. Een projectleider coördineert de komende twee jaar de gezamenlijke strijd, waarbij een lokale aanpak van onder meer drugsproductie, mensenhandel, witwassen en zorgfraude centraal staat.

Lees verder

Meerdere verkeerscontroles in Bronckhorst

Tijdens meerdere verkeerscontroles heeft de politie in Bronckhorst dinsdag zeventien bekeuringen uitgedeeld. Op vijf locaties in de gemeente voerde de politie de controles uit.

Lees verder

Laborijn trekt boetekleed aan na klachten

Laborijn heeft woensdagavond in een schriftelijke reactie laten weten serieus te kijken naar de klachten die zijn binnen gekomen. De sociale dienst herkent zich in het beeld dat de afgelopen jaren de bejegening en de benadering van cliënten niet altijd goed is gegaan.

Lees verder

Achterhoek Orion start aan kampioenspoule

Voor de volleyballers van Achterhoek Orion breekt zaterdagavond met de start van de kampioenspoule de beslissende fase van de competitie aan. In sporthal Rozengaarde bereiden de lange mannen zich voor op het openingsduel tegen Draisma Dynamo van voormalig Orion-trainer Redbad Strikwerda in Apeldoorn.

Lees verder

De Graafschap presenteert nieuwe esporter

De Graafschap heeft Mike Boesveld gepresenteerd als nieuwe, regionale esporter. In eerste instantie blijft de 18-jarige esporter uit Gaanderen tot de zomer bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Doetinchem steekt ton in kinderboerderij

Het college van Doetinchem stelt de gemeenteraad voor om 95.000 euro te investeren in de kinderboerderij Kokiezier. Na goedkeuring wordt het bedrag onder meer gebruikt om de toegankelijkheid en de faciliteiten voor de medewerkers te verbeteren.


Lees verder

Man en vrouw uit Ulft opgepakt met hennep

Tijdens een internationale politie-actie die gericht was op bestrijding van mobiel banditisme en de handel in verdovende middelen, zijn dinsdag een man en een vrouw uit Ulft aangehouden. Ze vervoerden 2,5 kilo hennep.

Lees verder

Kamervragen over werkwijze van Laborijn

Tweede Kamerleden Gijs van Dijk en John Kerstens van de PvdA hebben dinsdag Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de werkwijze binnen de sociale dienst Laborijn. In de vragen roepen zij de staatssecretaris op om te onderzoeken of de schrijnende aard die wordt geschetst door cliënten die bij de sociale dienst voor de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek werkzaam zijn klopt.

Lees verder

Fietsenmakersmarathon levert duizend euro op

Vijftig uur lang achtereenvolgend banden plakken, kettingen wisselen en verlichting vervangen. Het gebeurde afgelopen weekend bij Hofstede Tweewielers in Borculo tijdens de zogenoemde 'fietsenmakersmarathon'. De winkel haalde in totaal duizend euro op met de actie, waarvan de totale opbrengst gaat naar de stichting 'Spieren voor Spieren'.

Lees verder

Achterhoek op weg naar nieuw sportakkoord

De Achterhoekse gemeenten hebben maandag op de Vijverberg in Doetinchem met ambassadeurs en partners van gedachten gewisseld over hoe sport en bewegen de komende jaren als middel ingezet kan worden in de regio. Alle partijen streven naar een regionaal sportakkoord dat in het najaar van 2019 gepresenteerd moet worden.

Lees verder

Fietsendief met drugs op zak aangehouden

De politie Winterswijk heeft dinsdag een fietsendief opgepakt. Een inwoner van het dorp werd op de Torenstraat staande gehouden.

Lees verder

Dutch Bowl Gendringen groeit uit voegen

De Dutch Bowl groeit met volle wachtlijsten en uitpuilende locaties in Lichtenvoorde en Gendringen uit haar voegen. Met een toekomstige uitbreiding in het aantal spelershotels blijft de organisatie van het tennistoernooi voor jeugdspelers ambitieus.

Lees verder

De Graafschap strikt Nabil Bahoui uit Zweden

De Graafschap heeft de 28-jarige Nabil Bahoui vastgelegd. De achtvoudig Zweeds international zat zonder club nadat zijn contract vorige maand werd ontbonden bij Grasshoppers.

Lees verder

Carnavalsoptocht in zonovergoten Braamt

In Braamt is zondag de eerste grote carnavalsoptocht van de regio gehouden. Een stoet aan vrolijke wagens van allerhande bouwgroepen trok door het dorp, uiteraard gadegeslagen door veel publiek langs de kant.

Lees verder

Weerboer Vossers stopt als fractievoorzitter

Gerrit Vossers is gestopt als fractievoorzitter van Lokaal Belang in Oude IJsselstreek. De Silvoldenaar kan zijn dagelijkse werkzaamheden niet meer combineren met zijn politieke taak.

Lees verder

Housheer en Knippenborg bij selectie Oranje

Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent zijn opgeroepen voor het Nederlands handbalteam. Het is de eerste selectie van de debuterende bondscoach Emmanuel Moyannade.

Lees verder

De Graafschap komend seizoen in hummel

De Graafschap speelt met ingang van komend seizoen in shirts van het merk hummel. De Doetinchemse voetbalclub gaat een verbintenis aan tot 2023.

Lees verder

Gereanimeerde man Gaanderen overleden

De man die onlangs door twee jongens op de grens van Gaanderen en Terborg gereanimeerd is, is alsnog overleden. Desondanks is de familie de jongens dankbaar, omdat ze nu afscheid hebben kunnen nemen.

Lees verder

De Graafschap wil vechten tegen FC Utrecht

De Graafschap gaat zondagmiddag voor de derde thuiszege op rij tegen FC Utrecht. De griepgolf is inmiddels aan De Vijverberg voorbij getrokken, want op Stef Nijland na kan trainer Henk de Jong beschikken over een fitte selectie.

Lees verder

Fusieclubs Montferland blij met vervolgstap

Het collegebesluit van Montferland om 1,5 miljoen te investeren in de voetbalaccommodaties in ’s-Heerenberg en Zeddam is met gejuich ontvangen. Hoewel Braamt, Lengel en Stokkum hun club verliezen, heerst in de kantine van MvR vooral blijdschap over de volgende stap in het fusietraject.

Lees verder

Fiscus ontvangt 1.8 miljoen euro van Aalten

Aalten heeft 1.8 miljoen euro terugbetaald aan de Belastingdienst, na een uitspraak van de Hoge Raad. Een vijftien jaar lang durend geschil dat voortkwam uit de verkoop van twee schoolgebouwen ging daaraan vooraf.

Lees verder

De Kruisberg is broeinest van bedrijvigheid

Met onder meer lokale kerkgemeenschap LEEF! en elektrisch brommerwerk BREKR is een veelzijdig gezelschap ontstaan in De Kruisberg. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de oude gevangenis in Doetinchem te koop staan, maar tot de verkoop is het een broeinest van bedrijvigheid.

Lees verder

Kaya uit Doetinchem op reis met pestverhalen

De Doetinchemse Kaya van Dikkenberg reist op Valentijnsdag het land door met als liefdesbrieven vermomde pestverhalen. Ze hoopt zo mensen aan het denken te zetten over pesten en de gevolgen ervan, iets dat zij aan den lijve heeft ondervonden.

Lees verder

Man (66) veroordeeld na stalken ex-partner

Een 66-jarige man uit Lichtenvoorde is veroordeeld voor het langdurig stalken, bedreigen en mishandelen van zijn ex-partner. Hij kreeg een werkstraf en een deels voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Lees verder

Bronckhorst sluit loods in Vorden voor jaar

Een loods in Vorden is door burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst voor de duur van een jaar gesloten. In het pand werd eind januari een grote hennepkwekerij opgerold.

Lees verder

De Graafschap evalueert uitvak Feyenoord

De Graafschap spreekt op korte termijn met Feyenoord over de ontstane situatie bij het uitvak rondom het duel van zaterdag. Een sfeeractie mocht niet mee naar binnen en er zou een dreigende sfeer zijn ontstaan.

Lees verder

Achterhoekse scholieren leren debatteren

Vmbo-scholieren van acht scholen uit de regio zijn onder leiding van een jury met elkaar in debat gegaan tijdens het Achterhoek Debat op het Metzo College in Doetinchem. Bij de behandeling van de verschillende stellingen leren de scholieren om zich uit te spreken over onderwerpen als aantrekkelijk wonen in de Achterhoek, veilig vrijen en de druk van het presteren op school.

Lees verder

The Passion in Lichtenvoorde gaat regionaal

De belangstelling voor The Passion in Lichtenvoorde is in de afgelopen drie jaar zo hard gegroeid, dat de organisatie voor de vierde editie de opvoering een regionaal karakter geeft. De vertelling van de lijdensweg van Christus zal dit jaar worden opgevoerd onder de naam The Passion Achterhoek en verplaatst worden van het Marianum naar de Hamalandhal.

Lees verder

Montferland wil investeren in sportparken

Montferland wil de portemonnee trekken voor fusievereniging VV Montferland en de toekomstige fusieclub in ’s-Heerenberg. Beide nieuwe voetbalverenigingen kunnen rekenen op de nodige investeringen.

Lees verder

Achterhoek geeft wederopbouw een podium

Elf Achterhoekse gemeenten starten een project waarbij wordt ingegaan op de periode van de wederopbouw. Na de Tweede Wereldoorlog stond Nederland voor een grote opgave, die volgens de organiserende partijen parallellen kent met het heden.

Lees verder

Zoektocht naar naam 'ontbrekende schakel'

De Provincie Gelderland en de gemeente Montferland schakelen de hulp van inwoners in om de 'ontbrekende schakel' een straatnaam te geven. Voorlopig wordt de nieuw aan te leggen verbindingsweg aangeduid als 'ontbrekende schakel'.

Lees verder

Minister zet vrijwilligers Terborg in zonnetje

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandagavond een aantal gastgezinnen van het Terborg Toernooi in het zonnetje gezet. Tijdens een werkbezoek ging de minister langs bij de organisaties van Terborg 600 jaar en het internationale jeugdtoernooi, en overhandigde enkelen een bloemetje.

Lees verder

Hans Keuper vertaalt dialectmagazine voor jeugd

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper is de eerste ambassadeur van het in dialect geschreven kindermagazine Wiesneus. De dialectlessen die voortkomen uit het magazine zijn bedoeld om jeugd in de Achterhoek enthousiast te maken voor dialect.

Lees verder

De Graafschap scout een regionale esporter

Stadion De Vijverberg stond voor even in het teken van digitaal voetbal. Tijdens een speciaal selectietoernooi kregen supporters van De Graafschap de kans om zich in de kijker te spelen als nieuwe esporter van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Borculose muziekshow afgelast door Brexit

De Achterhoekse muziekproductie The Music Show Scotland last de show die het gezelschap dit jaar zou spelen in Glasgow af. Door de Brexit werd het optreden te onzeker, waarmee een droom in duigen valt voor de groep uit Borculo.

Lees verder

Community Goed Geaard valt in goede aarde

Het initiatief Goed Geaard van de Lichtenvoordse Melanie Garstenveld is in een jaar tijd uitgegroeid tot een community met ruim 1.500 leden. Garstenveld merkt dat de bereidheid om geaardheid bespreekbaar te maken aan de Achterhoekse keukentafels is gegroeid, maar de initiatiefneemster hoopt daarnaast een ander doel te realiseren.

Lees verder

Fedde Schoemaker met kajak richting Oslo

Fedde Schoemaker uit Gaanderen gaat op twee april met een kajak van Doetinchem naar Oslo in Noorwegen varen. Voor de 22-jarige wereldreiziger is de kajaktocht van drieduizend kilometer een wens die in vervulling gaat.

Lees verder

Drie miljoenste glasvezelaansluiting in Aalten

In het buitengebied van Aalten is vrijdagmiddag de drie miljoenste glasvezelaansluiting van Nederland gerealiseerd. Op zorgboerderij De Neeth werd de aansluiting gemaakt in het bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer.

Lees verder

Grieperig De Graafschap wil resultaat in Kuip

De Graafschap kampt met een ware griepgolf in aanloop naar het uitduel tegen Feyenoord. Desondanks gaan de Superboeren, die onder meer basisspelers Jordy Tutuarima en Javier Vet missen, gesteund door ruim zevenhonderd uitsupporters voor een resultaat in De Kuip.

Lees verder

Jongen wordt geslagen op straat in Groenlo

Een 13-jarige jongen is op vrijdag 11 januari meerdere malen op straat geslagen door twee leeftijdsgenoten. Zowel op de Ruurloseweg en de kruising van de Bernard van Halenstraat met de Prins Mauritsstraat werd de jongen belaagd.

Lees verder

Joop Sarsplein moet gereed zijn in de zomer

Voor de realisatie van een horecaplein aan de Grutstraat in Doetinchem is donderdag een overeenkomst getekend tussen de eigenaren en de gemeente. Het Joop Sarsplein, zoals het horecaplein gaat heten, moet rond de zomer klaar zijn.

Lees verder

Elver creëert logeerlocatie in Nieuw-Wehl

Elver tovert het pand ‘Het Maatwerk’ in Nieuw-Wehl in ieder geval één weekend per maand om in een plek waar zorgbehoevenden die nog thuis wonen kunnen logeren. Om de logees een leuk weekend te bezorgen, maar ook om de ouders te ontlasten.

Lees verder

Infopunt verkeersplan 's-Heerenberg geopend

Montferland spreekt de komende week met inwoners over drie verkeersvarianten die moeten zorgen voor ontlasting van de Drieheuvelenweg in ‘s-Heerenberg. Door de aanleg van de ontbrekende schakel vanaf Zeddam ontstaat een nieuwe situatie.

Lees verder

Black Eyed Peas komen naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die in juli optreden op het festival. Onder meer de Black Eyed Peas, Rowwen Hèze, Beef en Sevn Alias komen naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Nostalgie ten top bij quiz over De Graafschap

In het kader van het 65-jarig jubileum van De Graafschap werd woensdagavond in de supporterskantine bij De Vijverberg de Slimste Superboeren-quiz gehouden. In een bont gezelschap van supporters, oud-spelers en trainers was het team van Tim Bakens uiteindelijk de winnaar, maar meedoen was belangrijker dan winnen op de avond vol nostalgie.

Lees verder

Ex-voetballer De Graafschap neergeschoten

Yassine Abdellaoui is volgens Het Parool woensdagavond neergeschoten in Amsterdam. De oud-speler van De Graafschap zou in zijn been zijn geraakt.

Lees verder

Buurt wil nieuw gesprek over Gat van Roelofs

Omwonenden van de toekomstige zandwinlocatie in Nieuw-Dijk bij Didam geven aan dat er geen akkoord is over het plan van zandwinner Roelofs. De buurt gaf dinsdagavond in de commissievergadering van de gemeente Montferland aan niet blij te zijn met de locatie van het toekomstige depot, omdat dit het zicht van de buurtbewoners zou beperken.

Lees verder

Aanhoudingen na invallen in Doetinchem

De politie heeft dinsdagavond in Doetinchem meerdere aanhoudingen verricht in een langlopend drugsonderzoek. Agenten vielen drie woningen en een kapperszaak binnen.

Lees verder

Ten Brinke met Colsoul naar Dakar in 2020

Bernhard ten Brinke gaat samen met de Belgische navigator Tom Colsoul toewerken naar de Dakar Rally van volgend jaar. De twee reden eerder in 2014 en 2015 al samen.

Lees verder

CDA teleurgesteld in coalitie Winterswijk

Het CDA is teleurgesteld in de voorgenomen coalitie in Winterswijk. De grootste partij van de gemeente valt buiten de voorgenomen samenwerking tussen vier partijen.

Lees verder

IJsselkade gaat zich richten op cocktails

Het pop-up eetcafé De IJsselkade in Doetinchem is dinsdagochtend officieel overgedragen aan de nieuwe 21-jarige eigenaresse Yade Wortelboer. Zij neemt het stokje over van haar ouders die eerder als mede-eigenaren bij de horecazaak betrokken waren.

Lees verder

Zakken hennepafval gedumpt in Winterswijk

Een lading hennepafval is gedumpt aan de Ratumseweg in Winterswijk. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees verder

Zwaar jaar voor rijders Expeditie Noordkaap

De deelnemers van Expeditie Noordkaap zijn zondagavond na een week touren weer teruggekeerd in Nederland. Door barre weersomstandigheden bleek het een moeilijkere tocht dan voorgaande edities.

Lees verder

Wim Elferdink (CDA) stopt als wethouder

Wim Elferdink van het CDA in Winterswijk zal in een nieuwe coalitie niet meer terugkeren als wethouder. Het besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen maakte hij dinsdag bekend.

Lees verder

Poging tot doodslag met auto in Terborg

Een automobilist heeft zaterdagavond op de Prins Constantijnstraat in Terborg getracht een vrouw te raken met zijn voertuig. De politie spreekt van poging tot doodslag en zoekt getuigen.

Lees verder

Drukte voor eerste Truckrun in Achterhoek

Chauffeurs waren er snel bij tijdens de inschrijving voor de eerste Truckrun in de Achterhoek. Binnen vijftien minuten waren alle honderd plaatsen volgeboekt voor het evenement dat kinderen en volwassenen met een ziekte of een beperking een onvergetelijke dag moet bezorgen.

Lees verder

Veroordeling na mishandeling in Dinxperlo

Een 19-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling in Dinxperlo. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk.

Lees verder

Daan en Teun gehuldigd voor heldenactie

Daan en Teun ten Brink zijn maandagochtend op hun basisschool in 's-Heerenberg in het zonnetje gezet, omdat ze het leven van hun oma hebben gered. De jongens twijfelden geen moment toen de 75-jarige vrouw onwel werd en schakelden de hulpdiensten in.

Lees verder

Voedselbank kan niet met Mini Manna markt

De Voedselbank Oost-Achterhoek ziet geen heil in een samenwerking met de Mini Manna Markt. Oude IJsselstreek zoekt naar een nieuwe manier voor voedselverstrekking aan minima, maar de Voedselbank noemt een eventuele samenwerking in de huidige vorm onmogelijk.

Lees verder

Zoektocht naar coalitie Winterswijk gestart

De partijen uit de Winterswijkse gemeenteraad geven zichzelf tot vrijdag de tijd om een nieuwe coalitie te vormen. Mocht dit niet lukken, wordt een informateur in de arm genomen.

Lees verder

ABBA geeft bewoners thuisgevoel in Sydehem

Bewoners van verzorgingshuis Sydehem zijn na een jaar afwezigheid weer terug op hun vertrouwde stek in Zeddam. Na een grondige renovatie is er door het concept van kleinschalig wonen meer rust gecreëerd voor de ouderen met dementie of met een intensieve zorgvraag.

Lees verder

Kickbokser Verhaegh via Siam-Gym naar top

Kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is overgestapt van team Luyken naar de Siam-Gym. De 17-jarige atleet droomt van deelname aan kickboksgala Glory en denkt in Valkenswaard grote stappen te zetten richting de wereldtop.

Lees verder

CDA trekt stekker uit coalitie in Winterswijk

Het CDA in Winterswijk zegt haar vertrouwen op in de coalitie in Winterswijk. De partij zegt dat de samenwerking met coalitiepartner Winterswijks Belang steeds moeizamer is geworden.

Lees verder

Oude IJsselstreek gaat meer afval scheiden

Oude IJsselstreek is vrijdagochtend gestart met een nieuwe proef over afval scheiden. Met een zogenaamde BEST-tas kunnen inwoners een half jaar lang actief boeken, elektronica, speelgoed en textiel scheiden van ander afval.

Lees verder

Montferland zoekt stukken over NK Wielrennen

Montferland stelt naar aanleiding van een vraag van raadslid Henk Groote alles in het werk om informatie te achterhalen omtrent het NK Wielrennen dat in 2017 meer dan vier ton over het beschikbare budget ging. Hoewel er aanvankelijk weerstand bestond tegen de zoektocht, ging het college uiteindelijk akkoord.

Lees verder

Inbraak in Café de Kletskop in Lichtenvoorde

In Café de Kletskop in Lichtenvoorde is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De daders vluchtten weg van het pand aan de Broekboomstraat nadat ze werden overlopen.

Lees verder

De Graafschap vindt nieuwe back in Ligeon

De Graafschap heeft Ruben Ligeon tot het einde van het seizoen gehuurd van PEC Zwolle. De 26-jarige vleugvelverdediger is vrijdagavond niet speelgerechtigd voor het duel tegen NAC Breda.

Lees verder

BROODS bouwt aan dromen vanuit Zeddam

In drie jaar tijd is BROODS uit Zeddam uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met uitbreidingsplannen in de regio. In Ulft is de eerste mogelijk nieuwe locatie voor een broodjeszaak gevonden, maar de dromen van eigenaresse Daphne Kempers uit Stokkum reiken verder.

Lees verder

Jonge levensredders willen voorbeeld zijn

Niels Verheijen (18) uit Terborg en Bram Verheij (16) uit Etten hopen met hun goede daad een voorbeeld te stellen. Het duo redde zaterdag door een snelle reanimatie het leven van een man op de grens van Gaanderen met Terborg.

Lees verder

Doetinchemmer geeft veel om en door DAF

Theo Jansen, eigenaar van het onlangs heropende DAF-museum in Doetinchem, geeft niet alleen veel om DAF, maar ook heel veel dóór DAF. Door zijn collectie tentoon te stellen geeft hij niet enkel een nostalgisch gevoel aan de bezoekers, maar de opbrengst van de kaartverkoop doneert hij aan het goede doel.

Lees verder

Airbagdief Dichteren herkenbaar in beeld

Een dief die het gemunt heeft op airbags in de Doetinchemse wijk Dichteren is dankzij een particuliere beveiligingscamera herkenbaar in beeld gebracht. De beelden waren dinsdagavond te zien in Opsporing Verzocht.

Lees verder

Recordjaar voor recreatieplassen in de regio

Leisurelands spreekt van een recordjaar voor de recreatieplassen in de regio. In totaal bezochten volgens de beheerder 300.000 meer mensen de recreatiegebieden in de Achterhoek ten opzichte van een jaar eerder.

Lees verder

Abena verlaat De Graafschap met pijn in hart

Myenty Abena maakt de overstap naar FC Spartak Trnava met pijn in zijn hart. De 24-jarige verdediger ziet meer kans op speeltijd in Slowakije, maar geeft aan behoorlijk verknocht te zijn geraakt aan de Achterhoek in zijn anderhalf jaar bij De Graafschap.

Lees verder

Arriva past de dienstregeling nog niet aan

Arriva is niet van plan om op voorhand de dienstregeling aan te passen voor de aangekondigde winterse omstandigheden. De treinen rijden gewoon volgens plan.

Lees verder

Twee jongeren redden leven in Terborg

Twee jongeren van zestien en achttien jaar oud hebben zaterdag het leven van een man gered op de grens van Terborg en Gaanderen. Door snel te handelen en te reanimeren kon hij worden gered.

Lees verder

Werkstraf na diefstal van Dierenambulance

De rechtbank heeft een 71-jarige man uit Gaanderen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Hij stal met een bankpas meer dan 20.000 euro van de Dierenambulance Doetinchem Winterswijk. 

Lees verder

Voedselbank krijgt geld van boze gemeente

Voedselbank Oost-Achterhoek ontvangt alsnog het gevraagde subsidiebedrag over 2018 en 2019 van Oude IJsselstreek. Naar aanleiding van het dreigement om te stoppen met het leveren van voedselpakketten besluit de gemeente het geld over te maken, maar de wethouder stoort zich wel ernstig aan de opstelling van de stichting.

Lees verder

De Graafschap huurt doelman Bertrams

De Graafschap heeft doelman Nigel Bertrams gehuurd van het Deense FC Nordsjælland. De keeper blijft tot het einde van het seizoen bij de Superboeren.

Lees verder

Prijzenregen bij Doetinchemse Sportverkiezing

Sportend Doetinchem is maandagavond in het zonnetje gezet in Schouwburg Amphion. Naast bekende sporters als Richel Hogenkamp en Stanley Koemans werden ook een aantal maatschappelijke sportactiviteiten geëerd met een prijs.

Lees verder

Ostendorp ziet gesprek met supporters zitten

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zou het toejuichen als supporters in gesprek gaan met de directie. In de wedstrijden tegen Excelsior en Fortuna Sittard was een spandoek te zien gericht tegen manager voetbalzaken Peter Hofstede, waarna trainer Henk de Jong een oproep deed.

Lees verder

Veel sensatie bij start Expeditie Noordkaap

Vijftien teams zijn zondag in Lichtenvoorde onder spectaculaire omstandigheden gestart aan de vierde editie van Expeditie Noordkaap. De deelnemers rijden tijdens de achtdaagse tourrit door Scandinavië richting de Noordkaap om vervolgens weer terug te keren naar de Achterhoek.

Lees verder

‘t Neije Raethuys open na flinke renovatie

‘t Neije Raethuys in ’s-Heerenberg is zaterdag na een flinke renovatie officieel geopend. Het nieuwe onderkomen van de Heemkundekring Bergh moet na de investering van bijna een miljoen euro een toeristische trekpleister worden voor Montferland.

Lees verder

Verdediger Abena tekent bij Spartak Trnava

Myenty Abena maakt per direct de overstap van De Graafschap naar FC Spartak Trnava. De Doetinchemse voetbalclub werkte mee aan een vertrek van de verdediger.

Lees verder

De Graafschap-icoon Koolhof overleden

Jurrie Koolhof is op 59-jarige leeftijd overleden. De voormalig trainer en voetballer van De Graafschap was al een tijdlang ziek.

Lees verder

Nieuwenhuis bij selectie voor WK Veldrijden

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie van de eliterenners bij de Wereldkampioenschappen Veldrijden. De coureur uit Zelhem reist in het eerste weekend van februari af naar Denemarken.

Lees verder

Leven en bewegen in SSP-Hal tijdens fair

Helpgewoon Buurtsport organiseert 3 februari een (Be)leef- en Beweegfair voor iedereen in de SSP-Hal in Ulft. Het is geen typische sport- of lifestylebeurs, leggen buurtsportcoaches in Oude IJsselstreek Dennis Kock en Geke Schuurman uit.

Lees verder

Mogelijk cultuurprijs in Oude IJsselstreek

De PvdA heeft donderdagavond een motie ingediend om een Kunst- en Cultuurprijs in te stellen voor de gemeente Oude IJsselstreek. De partij vindt dat dergelijke uitingen gestimuleerd dienen te worden.

Lees verder

Voedselbank in conflict met Oude IJsselstreek

De Voedselbank Oost Achterhoek is in een conflict verwikkeld met de gemeente Oude IJsselstreek. De organisatie dreigt met het niet leveren van pakketten wanneer geen akkoord wordt bereikt.

Lees verder

Gezelligheid troef bij jarige Seniorenbond

De Seniorenbond Gendringen en omstreken vierde haar 25-jarige bestaan met een borreltje in de hand tijdens een feestelijk samenzijn. De bond brengt ouderen uit de regio samen en helpt om eenzaamheid tegen te gaan.

Lees verder

Forse toename aantal daklozen Doetinchem

De temperatuur daalt ’s nachts onder nul en dat betekent dat er een winterprotocol is ingesteld om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen. Iriszorg ziet sinds de zomer een forse toename in het aantal daklozen en heeft in Doetinchem bedden klaarstaan voor 28 mensen.

Lees verder

Werkstraf voor Zevenaarder na aanrijding

Een 22-jarige man uit Zevenaar heeft een werkstraf van honderd uur opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een ongeval in Duiven in 2017. Daarnaast krijgt de man een voorwaardelijk rijontzegging van zes maanden.

Lees verder

Groen licht voor zorgcentrum Gendringen

Een meerderheid van de raadsleden van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouwplannen van woon-zorgcentrum Maria Magdalena Postel (MMP) in Gendringen. Alleen de oppositiepartijen SP, PvdA en VVD-raadslid Richard de Lange stemden tegen.

Lees verder

Broods wil vestiging openen in zwembad Ulft

Het college van Oude IJsselstreek verleent medewerking aan de vestiging van Broods in een gedeelte van voormalig zwembad De Blenk in Ulft. De broodjesbar met een locatie in Zeddam wil een horecazaak openen in het pand.

Lees verder

Van Dijk leest voor aan peuters in Voorst

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek las in het kader van de Nationale Voorleesdagen donderdagochtend voor op Kinderopvang Natuur-luck in Voorst. De Voorleesdagen worden georganiseerd om het voorlezen bij jonge kinderen te stimuleren.

Lees verder

The Wailers komen naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die in juli optreden op het festival. Onder meer Bökkers, Plork en de Aannemers en The Wailers komen naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Genomineerden voor Beste Boek bekend

De genomineerden voor de titel ‘Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018’ zijn woensdagmiddag bekend gemaakt. In totaal zijn er vijf boeken in de race voor de titel.

Lees verder

Kinderboek moet het dialect levend houden

Femke van Wijk wil met haar nieuwe kinderboek ’ABC tot XYZ – Doet i-j ook met’ de streektaal bij de jeugd in leven houden. Onder grote belangstelling werd de eerste uitgave van het boekje met Achterhoekse benamingen van dieren overhandigd aan Tante Rikie.

Lees verder

Benschop nieuwe aanvaller De Graafschap

De Graafschap heeft woensdag Charlison Benschop gepresenteerd als nieuwe aanvaller. Hij komt op huurbasis over van FC Ingolstadt en blijft tot het einde van het seizoen.

Lees verder

Derde titel op rij voor Doetinchemse boksers

Stanley Koemans en Anouk Echteld van boksschool COB in Doetinchem hebben zich in Rotterdam gekroond tot Nederlands kampioen. Het is het derde jaar op rij dat beide boksers de titels mee terug naar de Achterhoek nemen.

Lees verder

Wereldtitels voor Groenlose vogelliefhebber

Vogelliefhebber Frans Harbers uit Groenlo is wereldkampioen geworden met zijn kleurkanaries op de Mondial, het belangrijkste vogelevenement ter wereld met duizenden deelnemers. Hij troefde de concurrentie af in de categorieën agaat geel intensief en agaat kobalt rood mozaïek.

Lees verder

Meerdere botbreuken door gladheid in regio

De ziekenhuizen in Winterswijk en Doetinchem merken een stijging in het aantal botbreuken bij mensen. Door de gladheid kwamen vanaf dinsdag meer dan tien mensen binnen met diverse breuken.

Lees verder

Grootschalige opknapbeurt voor Beinum

De wijk Beinum in Doesburg staat een grootschalige opknapbeurt te wachten. In samenspraak met bewoners van de wijk wordt de buitenruimte flink onder handen genomen.

Lees verder

Studenten doen mee aan ontwerpwedstrijd

Zeven studenten van de opleiding communicatie en Smart Building van het Graafschap College doen voor het eerst mee aan de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair. Onder begeleiding van een architect en docenten van het Graafschap College ontwerpen de studenten een duurzaam gebouw en een communicatieplan in opdracht van buitendienst Buha en gemeente Doetinchem.

Lees verder

Volop ijspret op schaatsbaan in Doetinchem

De opening van de ijsbaan op Sportpark Zuid in Doetinchem is met gejuich ontvangen. IJsvereniging IJD’96 verwacht tot in ieder geval donderdag dagelijks vijfhonderd bezoekers te verwelkomen.

Lees verder

Bestuurders op de bon in woonwijk Wehl

De politie heeft de afgelopen periode gecontroleerd op snelheidsovertredingen op de Beekseweg in Wehl. Verschillende bestuurders werden daarbij op de bon geslingerd.

Lees verder

Aaltense wielerploeg groeit op trainingskamp

De Aaltense wielerploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers belegde afgelopen weekend een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. De ploeg die vorig jaar Nederlands kampioen werd bij de clubteams werkt er hard aan om 2019 nog succesvoller te maken.

Lees verder

Israëlische aanwinst voor Achterhoek Orion

Achterhoek Orion heeft Shalev Saada gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 26-jarige buitenaanvaller is een international van Israël en beschikt daarnaast over de Zweedse nationaliteit.

Lees verder

Start bouw StadsHub Doetinchem vertraagd

De realisatie van de StadsHub, het zes verdiepingen tellende hotel- en appartementencomplex voor jongeren bij het station in Doetinchem, loopt vertraging op. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat in de loop van 2019 de schop in de grond gaat.

Lees verder

De Gier wil podium als opstapje gebruiken

Casper de Gier uit Laag-Keppel is trots op zijn derde plek bij de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen. Maandag reed de beloftenrijder zichzelf verrassend naar een podiumplek, wat mogelijk deuren opent richting volgend seizoen.

Lees verder

IJsbaan Aalten als eerste open in de regio

De schaatsbaan in Aalten was maandagavond de eerste plek in de regio waar geschaatst kon worden. De nieuw gerealiseerde baan van IJsvereniging de Harde was ook voor het eerst geopend voor het publiek.

Lees verder

Trio cel in voor grootschalige wietteelt

Drie mannen uit Doetinchem en Ulft zijn veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Het trio was volgens de rechtbank verantwoordelijk voor diverse hennepkwekerijen in de regio. 

Lees verder

Winkels Montferland nog niet langer open

Wethouder Martin Som heeft het voorstel om de openingstijden op zondag te verruimen voorlopig teruggetrokken. De Albert Heijn in Didam had hierop aangedrongen bij Montferland, maar Som wil eerst onderzoeken of er wel genoeg draagvlak is bij andere ondernemers.

Lees verder

Artiest Van Dijk debuteert bij Ulftse carnaval

Burgemeester Otwin van Dijk heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt als carnavalsartiest bij de pronkzitting van Stichting Iseldonk in Ulft. Voor de burgervader was zijn deelname een bijzondere ervaring.

Lees verder

Project 'Electrocar' wint prijs van EUREGIO

Het project ‘Electrocar’ heeft de People-to-People-EUREGIO-prijs gekregen. Het initiatief wordt geprezen om de directe lokale grensoverschrijdende mobiliteit.

Lees verder

IJsbaan in Doetinchem gaat dinsdag open

De ijsbaan op Sportpark Zuid in Doetinchem gaat dinsdagochtend voor het eerst open. Momenteel laat ijsvereniging IJD’96 het water onder de vier centimeter dikke ijslaag weglopen.

Lees verder

Terborg Toernooi presenteert eerste teams

Het Terborg Toernooi heeft de eerste deelnemers voor de jubileumeditie bekend gemaakt. Op de veertigste editie van het toernooi voor onder 19-teams doet onder meer de Engelse topclub Tottenham Hotspur mee.

Lees verder

Gemengde gevoelens bij Ten Brinke na Dakar

Coureur Bernhard ten Brinke kijkt met gemengde gevoelens terug op de Dakar 2019. Door mechanische pech viel de Zeddamer in de achtste etappe uit en moest daarmee de Dakar drie dagen voor de finish verlaten.

Lees verder

Montferland gastheer van NK voor bedrijven

Montferland is dit jaar de eerste gastheer van het NK Wielrennen voor bedrijven. Op 16 en 23 juni wordt gestreden op de wielrenfiets, maar ook op de mountainbike.

Lees verder

Doneeractie voor zieke Jill (22) uit Zelhem

Om de ernstig zieke 22-jarige Jill Wijshake uit Zelhem in de langdurige strijd tegen beenmergkanker te helpen, is haar familie een doneeractie gestart. Jill kreeg woensdag te horen dat ze Acute Lymfatische Leukemie (ALL) heeft en de eerste chemobehandeling in een reeks van vier zit er inmiddels op.

Lees verder

Alsnog elfde editie Hanzedag in Doesburg

De elfde editie van de Hanzedag in Doesburg gaat dit jaar alsnog door. Aanvankelijk nekte een tekort aan vrijwilligers het evenement, maar een nieuw bestuur biedt uitkomst.

Lees verder

Sluiting Domus voorlopig niet aan de orde

De sluiting van Domus in Wehl is voorlopig niet aan de orde volgens burgemeester Mark Boumans. De gemeenteraad in Doetinchem kreeg donderdagavond de gelegenheid om vragen te stellen aan het college over de meerdere malen in opspraak geraakte daklozen- en verslaafdenopvang. 

Lees verder

Klimaat Klaor mikt op bedrijven in Oost Gelre

In het kader van het project Klimaat Klaor werden woensdag voor het eerst drie klimaatbomen geplant bij het bedrijf Dusseldorp in Lichtenvoorde. Na een aantal afgeronde projecten, zoals de wateropvanggebieden, wil de projectgroep zich de komende tijd meer op ondernemers gaan focussen.

Lees verder

Sjoerd Ars op zijn plek bij Fortuna Sittard

Sjoerd Ars is op zijn plek als technisch manager van Fortuna Sittard. In aanloop naar het duel van zijn huidig werkgever tegen De Graafschap geeft de oud-aanvaller uit Didam aan met name in de praktijk veel te leren over het vak.

Lees verder

Jacobskerk Winterswijk maanden in steigers

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het carillon in de Jacobskerk in Winterswijk, beklom het college de nauwe, donkere kerktoren. De kerk staat de komende maanden wegens restauraties samen met het klokkenspel in de steigers.

Lees verder

Doelman Etemadi stapt over naar Almere City

Agil Etemadi maakt per direct de overstap van De Graafschap naar Almere City FC. De 31-jarige doelman tekent een contract voor 2,5 jaar bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen sterker dan verwacht

De daling van het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek over het afgelopen jaar is volgens het UWV sterker dan verwacht. Aan het eind van 2018 ontvingen een kwart minder mensen een uitkering dan aan het begin van het jaar.

Lees verder

Veel animo voor avondrondleiding kazemat

Een kleine tweehonderd mensen hebben dinsdagavond een kijkje genomen bij de blootgelegde kazemat in Doetinchem. Er werden rondleidingen gegeven waarbij de bezoekers een inkijkje kregen in de geschiedenis van de kazemat. 

Lees verder

De Graafschap zet vier spelers in de etalage

Liban Abdulahi, Robert Klaasen en Myenty Abena mogen van De Graafschap uitkijken naar een andere club. Daarnaast mag Mohamed Hamdaoui op huurbasis vertrekken.

Lees verder

Wietkwekerij gevonden in woning Silvolde

De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij opgerold in Silvolde. In de woning stonden honderden wietplanten.

Lees verder

Wederom auto-inbraken in wijk Doetinchem

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag sturen gestolen uit geparkeerde auto’s in de wijk Dichteren. Tot nu toe zijn twee aangiftes binnen, maar de politie gaat uit van meer inbraken.

Lees verder

Ten Brinke door autopech uitgevallen in Dakar

Voor Zeddammer Bernhard ten Brinke is de Dakar Rally 2019 voorbij. De autocoureur heeft door mechanische pech op enkele kilometers afstand van de finish van de achtste etappe moeten opgeven.

Lees verder

De Graafschap stopt samenwerking met Nike

De Graafschap is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe shirtleverancier. De club wil zichtbaarder worden in de regio en zoekt naar een partij die kleinschaliger is, zodat meer inspraak mogelijk is.

Lees verder

De Graafschap gelijk tegen AZ in laatste testcase

De Graafschap heeft in de laatste testcase voor zondag de competitie wordt hervat, met 2-2 gelijkgespeeld tegen een gemixt team van eerste elftalspelers en beloften van AZ. Trainer Henk de Jong startte het duel met een basiselftal waarvan de fundamenten vastliggen voor het duel met Fortuna. 

Lees verder

Jubileumvlag van Terborg600 gepresenteerd

Het comité Terborg600 heeft zondag de officiële jubileumvlag feestelijk gepresenteerd. De groep wil met de nieuwe vlag het 600-jarig bestaan van de stad meer onder de aandacht brengen bij de inwoners van Terborg.

Lees verder

Verdediger Tim Keurntjes kan los bij TOP Oss

Verdediger Tim Keurntjes is speelgerechtigd voor TOP Oss. De Doetinchemse voetballer sloot in september op amateurbasis aan bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar kan nu ook in actie komen.

Lees verder

App voor werkzoekenden Oost-Achterhoek

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) heeft dinsdag de app ‘SDOA werkt’ gelanceerd. Met de app kunnen werkzoekenden en cliënten van de Sociale Dienst makkelijker zoeken naar banen.

Lees verder

Slingeland sluit tijdelijk aantal afdelingen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem sluit donderdagmiddag tot vrijdagochtend tijdelijk een aantal afdelingen. Dit is noodzakelijk omdat het digitale ziekenhuisinformatiesysteem wordt aangepast.

Lees verder

Jong Oranje tegen Mexico in Doetinchem

Jong Oranje speelt op vrijdag 31 mei een oefenwedstrijd tegen Jong Mexico. De wedstrijd wordt gespeeld in stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Lees verder

KWcross groeit ondanks gemis topatleten

De KroeseWeverscross in Winterswijk moest het zondag vanwege visumproblemen zonder de Marokkaanse toplopers doen. Ondanks het ontbreken van de Noord-Afrikaanse atleten kijkt de organisatie met een nieuw deelnemersrecord tevreden terug op de achtste editie.

Lees verder

Nieuw clublied De Graafschap voor jubileum

In het kader van het 65-jarig jubileum van De Graafschap schrijven De Boetners samen Bennie Jolink een nieuw clublied. De bewerking van 't Geet Hier Spoken van Jovink komt uit in het jubileumjaar van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Regenboogvlag gehesen bij de DRU in Ulft

Op de DRU Cultuurfabriek in Ulft is maandagmorgen op initiatief van Optimaal FM-DJ Rob Spijker een regenboogvlag gehesen. De vlag is het antwoord op de zogenaamde 'Nashville-verklaring' die vorige week in het nieuws was.

Lees verder

Autoruit gesloopt bij poging diefstal Azewijn

Tijdens een poging tot diefstal is zondagnacht een autoruit kapotgemaakt in Azewijn. Bij de poging zijn geen spullen uit de auto gestolen.

Lees verder

Opnieuw onderhoud wegen in Bronckhorst

Een aantal wegen in Bronckhorst moeten na eerdere asfaltwerkzaamheden opnieuw worden aangepakt. De kosten van de tweede opknapbeurt zijn voor de rekening van de wegenbouwer.

Lees verder

Orion wint op bezoek bij rivaal Lycurgus

Achterhoek Orion heeft zondagmiddag regerend landskampioen Abiant Lycurgus verslagen. In Groningen wonnen de Doetinchemse volleyballers met 1-3 in sets.

Lees verder

Gratis bomen voor Dichteren en Wijnbergen

Inwoners van de wijken Dichteren en Wijnbergen in Doetinchem kunnen zich aanmelden voor een gratis boom. De gemeente geeft deze bomen weg aan haar inwoners in het kader van het 3000-bomen plan.

Lees verder

Eerste 'Elverfilm' enthousiast ontvangen

De film ‘High 5’ werd zaterdag met luid applaus ontvangen tijdens de première bij de Gruitpoort in Doetinchem. De productie is onder leiding van filmproducent Jorn Snelting gemaakt met mensen uit de regio die een beperking hebben.

Lees verder

Bartjan repareert auto's voor minima

Bartjan Tijman uit Doetinchem repareert auto’s voor mensen die krap bij kas zitten. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt na een moter ongeluk, maar wil op deze manier wat terug doen voor mensen die een garage niet kunnen betalen.

Lees verder

Huntenpop doel voor Plork en de Aannemers

De Achterhoekse band Plork en de Aannemers wil in hun laatste jaar nog een keer alles uit de kast halen, voor ze eind 2019 afscheid nemen van het publiek. Voor het zeventiende en laatste jaar hebben de bandleden nog één groot doel.

Lees verder

De regenboogvlag in Doetinchem gehesen

Oppositiepartij SP Doetinchem hees donderdagochtend zelf de regenboogvlag bij het stadhuis, nadat de gemeente dat naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring niet deed. Bij protestantse kerken in Doetinchem wordt de vlag wel gehesen, wat erg belangrijk is volgens de plaatselijke predikant.

Lees verder

Rust terug in buurt 'Truckershotel' in Ulft

Iets minder dan een jaar na de commotie die ontstond rondom de invulling van de voormalige Huishoudschool in Ulft, is de storm in de buurt inmiddels gaan liggen. Duidelijk is nu dat er een bed and breakfast in het pand gaat komen, maar de commotie die in eerste plaats rondom de plannen van het Truckershotel ontstond ging de eigenaar niet in de koude kleren zitten.

Lees verder

Steel Panther komt naar de Zwarte Cross

Festival de Zwarte Cross heeft wederom enkele namen uit het programma bekend gemaakt. Zo komen onder andere Steel Panther, Kraantje Pappie, Donnie en The Mavericks naar het festivalterrein in Lichtenvoorde.

Lees verder

Voedselbank Doetinchem verruimt criteria

De Voedselbank Doetinchem verruimt de criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Het normbedrag is nu 215 euro per maand voor een eenpersoons huishouden en dit bedrag wordt nu met 90 euro per persoon verhoogd.

Lees verder

Taalambassadeur voor gesprek naar minister

Taalambassadeur Ab Reijgersberg uit Eibergen is na zijn brandbrief over autochtone laaggeletterdheid door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgenodigd voor een gesprek in Den Haag. Als regionale taalambassadeur roept Reijgersberg op tot een andere aanpak in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Lees verder

Albert Heijn niet naar nieuwe plek in Didam

De Albert Heijn in Didam mag de vestiging niet verplaatsen naar een nieuwe plek in het centrum. Eigenaar Ton Ten Have had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Montferland om alsnog in het nieuwe centrumplan te worden opgenomen, maar verloor deze.

Lees verder

Siri Worm bij selectie trainingskamp Oranje

Siri Worm is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor de 25-koppige selectie van het Nederlands Vrouwenelftal. De Doetinchemse linksback van Everton gaat maandag 14 januari mee op trainingskamp naar Zuid-Afrika.

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie in teken van Sint Joris

Burgemeester Otwin van Dijk trok tijdens de nieuwjaarsreceptie van Oude IJsselstreek in Terborg de parallel tussen de legende van Sint Joris en de huidige tijd. Sint Joris is de beschermheilige van de stad die dit jaar viert dat het 600 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Lees verder

Toekomst van De Jong in februari besproken

De Graafschap evalueert in februari de toekomst van trainer Henk de Jong. De club wil eerst de reeks belangrijke wedstrijden van na de winterstop afwachten.

Lees verder

'Battle' moet beatboxen in regio promoten

Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem wil samen met de wereldberoemde beatboxer Bart Voogt het beatboxen promoten in de Achterhoek. Op de 'Beat Box battle of the East' kwamen de mondkunstenaars samen voor de aftrap van die ambitie.

Lees verder

Montferland wil misdaad verder afstraffen

Burgemeester Peter De Baat heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de nadruk gelegd op het thema criminaliteit in Montferland. Volgens de Baat gaat de gemeente het komende jaar de verschillende vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit verder uitwerken.

Lees verder

Zilveren eremedaille voor Hans Peter Helder

Hans Peter Helder ontving maandagavond de zilveren eremedaille van de gemeente Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans reikte de gedenkpenning tijdens de nieuwjaarsreceptie uit.

Lees verder

Doetinchem wil nieuwe kansen aangrijpen

Burgemeester Mark Boumans heeft in de nieuwjaarstoespraak zijn bewondering uitgesproken over de discipline en medewerking van inwoners tijdens de jaarwisseling in Doetinchem. Hij sprak een dankwoord uit aan alle hulpverleners die paraat stonden om te helpen.

Lees verder

Rixten vol plannen voor Villa Mondriaan

Charlotte Rixten staat te popelen om haar ideeën te realiseren bij Villa Mondriaan. De 25-jarige Groningse is de opvolgster van Judith Kadee en is daarmee de jongste museumdirecteur van Nederland.

Lees verder

Brandweer wil stokers risicobewust krijgen

De brandweer wil het aantal schoorsteenbranden terugdringen door stokers van houtkachels risicobewust te maken. De hulpdienst is druk met voorlichtingen over veilig stoken en adviseert stokers om vaker met hun schoorsteenveger te praten.

Lees verder

Inbreker heeft spijt en belt politie Doesburg

Een inbreker met spijt heeft zich gemeld bij de politie in Doesburg. De man had goede voornemens en wilde graag opnieuw beginnen.

Lees verder

Extra oplettendheid geboden in Winterswijk

De politie in Winterswijk vraagt om extra oplettendheid in de grensplaats. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom wordt er momenteel met regelmaat ingebroken.

Lees verder

Politie blikt terug op 2018 in de Achterhoek

De teamchef van Politie Achterhoek West, Patrick de Koeijer, blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. Met een forse daling in het aantal woninginbraken en geweldsdelicten spreekt de politie van een succesvol jaar.

Lees verder

Massaal vuurwerk ingeleverd in Doetinchem

Vuurwerkvegers in Doetinchem hebben dit jaar 141 zakken meer vuurwerk ingeleverd dan vorig jaar. Initiatiefnemer Buha laat weten dat er donderdag in totaal 933 zakken met vuurwerkafval ingeleverd zijn.

Lees verder

Walking Football-toernooi bij vv Doetinchem

Vv Doetinchem is woensdag 20 maart gastheer van het eerste ‘Achterhoekse Walking Football Toernooi’. Voorzitter Ger Melissen speelt daarmee in op de groei van de aangepaste variant van de voetbalsport.

Lees verder

Aanpak kruising Groenlo goed ontvangen

De initiatiefnemers van de 'petitie onveilige kruising Groenlo' hebben een positief gevoel overgehouden aan het overleg met de gemeente Oost Gelre. Tijdens het overleg zijn de korte termijnmaatregelen die onlangs genomen werden door de wethouder geëvalueerd en zijn er suggesties gedaan voor de toekomst.

Lees verder

De Baat blikt terug op 2018 in Montferland

Peter de Baat blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. De burgemeester genoot van de verbondenheid in zijn gemeente, maar rouwde om het overleden voetballertje Tijmen en gaat in op de aanpak van drugscriminaliteit in zijn gemeente.

Lees verder

Van Dijk over 2018 en 2019 in Oude IJsselstreek

Otwin van Dijk blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. De burgemeester kijkt tevreden terug op gesprekken met zijn inwoners in het kader van de toekomstvisie, maar hij gaat ook in op de TenneT-energiemasten en hij uit zijn zorgen over drugscriminaliteit.

Lees verder

Bevolkingskrimp in de Achterhoek zet door

In bijna alle gemeenten in de Achterhoek is het inwoneraantal in 2018 gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Lees verder

Teeuws weer in top drie beste corsowagens

De corsowagen ‘Toccata und Fuge’ van corsogroep Teeuws uit Lievelde is door corsoliefhebbers in Nederland verkozen tot een na mooiste wagen van 2018. De winst ging naar de creatie ‘Alert’ van corsogroep Stark Wark uit Vollenhove.

Lees verder

De Graafschap vist achter net bij De Leeuw

De Graafschap heeft geprobeerd Michael de Leeuw vast te leggen als nieuwe aanvaller. De oud-Superboer koos echter voor concurrent FC Emmen, waardoor de zoektocht naar aanvallende versterking een vervolg krijgt in het nieuwe jaar.

Lees verder

eSporter De Graafschap pakt landstitel

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel gepakt in het voetbalspel FIFA op de Playstation. In de finale was Visser over twee wedstrijden te sterk voor Tony Kok van PEC Zwolle.

Lees verder

Regio knalt het jaar uit met carbidschieten

De regio knalt traditioneel het oude jaar uit met het carbidschieten op 31 december. Ook in Zelhem werden de melkbussen van stal gehaald en galmden de luide knallen over de weilanden.

Lees verder

De Graafschap heeft Ajacied Matusiwa binnen

De Graafschap neemt Azor Matusiwa definitief over van Ajax. De 20-jarige middenvelder komt op huurbasis tot het einde van dit seizoen uit voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

Lees verder

Twee gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in

Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn de enige Achterhoekse gemeenten die vuurwerkvrije zones instellen voor nieuwjaarsnacht. Hoewel autoriteiten aangegeven te willen handhaven in de zones, blijkt dat in de praktijk een lastig verhaal.

Lees verder

Groot oliebollencircus in markthal Didam

In de markthal in het centrum van Didam is het oliebollencircus van bakker Paul Berntsen van start gegaan. Het is dit jaar voor het eerst dat studenten met de actie geld inzamelen voor de inwoners van Gambia.

Lees verder

Inbraak bij tennisvereniging Doesburg 2002

Bij tennisvereniging Doesburg 2002 is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Daarbij is er geld en goederen ontvreemd.

Lees verder

Heterdaadje bij hoveniersbedrijf Doetinchem

Bij een hoveniersbedrijf in Doetinchem is zaterdagmorgen rond 2.15 uur een inbreker op heterdaad betrapt. De man was bezig geweest bij een bedrijf aan de Turfweg toen de politie ter plaatse kwam.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #3

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het derde deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op de grote branden in Varsseveld en Didam, een stoffige editie van de Zwarte Cross en de invloed van de uitzonderlijke droogte op agrariërs in de regio.

Lees verder

Jan ter Voert uit Megchelen is overleden

Jan ter Voert, bekend van het gelijknamige Megchelse restaurant en café ‘Jan ter Voert’, is overleden. Ondanks zijn overlijden gaat de traditionele nieuwjaarsparty op 1 januari door.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #2

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het tweede deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op jeugdcriminaliteit in Doetinchem, de opening van de nieuwe N18 en de start van de zinderende zomerhitte.

Lees verder

Vrijspraak man uit Zevenaar na ontploffing

Een 46-jarige man uit Zevenaar is vrijgesproken voor het veroorzaken van een ontploffing van een brandblusser op oudjaarsavond 2015. Het 13-jarige nichtje van de Zevenaarder liep daarbij fors letsel aan haar been op.

Lees verder

Bouwman pakt zilver op NK achtervolging

Koen Bouwman heeft donderdag een zilveren medaille veroverd op het NK baanwielrennen in Apeldoorn. De wielrenner uit Ulft pakte de tweede plek op de individuele achtervolging.

Lees verder

Wethouder pakt kruising in Groenlo aan

Wethouder Karel Bonsen van Oost Gelre heeft maatregelen getroffen voor de gevaarlijke kruising in Groenlo. Onlangs werd er door inwoners een petitie gestart om de kruising Winterswijkseweg met de Parallelweg veiliger te maken.

Lees verder

De Graafschap wil Matusiwa huren van Ajax

De Graafschap wil Azor Matusiwa tot het einde van het seizoen huren. De middenvelder zit momenteel bij de selectie van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie

Lees verder

Vrouw (18) vermist in bosgebied Doetinchem

Een 18-jarige vrouw wordt donderdagmiddag vermist in Doetinchem. De politie is een grootschalige zoekactie gestart met onder meer speurhonden en een helikopter.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #1

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het eerste deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op de gemeenteraadsverkiezingen, de terugkeer van bier op de tribune bij De Graafschap en bijzondere prestatie van sterkoe Marieke!

Lees verder

Huisartsenzorg herkent zich niet in tekort

Huisartsenzorg Oude IJssel herkent zich niet in de geschetste tekorten van huisartsen in de Achterhoek. Minister Bruno Bruins luidde eerder de noodklok voor een nijpend tekort aan huisartsen in de toekomst.

Lees verder

Ruzie verraadt wietkwekerij in 's-Heerenberg

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag op een hennepkwekerij gestuit in een woning in 's-Heerenberg. Een melding van een conflict bracht agenten bij de kwekerij.

Lees verder

Burgemeester sluit drugspand in Neede

Burgemeester Joost van Oostrum heeft een bedrijfspand in Neede voor zes maanden gesloten. Eind november werd er een wietplantage aangetroffen.

Lees verder

Liefdadigheidsdiner in Ulft verbindt mensen

Mensen die het moeilijk hebben konden vrijdagavond een vorkje prikken tijdens een speciaal kerstdiner in de SSP-HAL in Ulft. Onder muzikale begeleiding de van Harmonie uit Ulft werd er een vijf gangen diner geserveerd met diverse culinaire en culturele gerechten.

Lees verder

Wereldwijde doorbraak lonkt voor FASHR

Esporter Dion ‘FASHR’ Derksen staat, nu hij de Benelux aan het ‘uitspelen’ is, aan de voet van een wereldwijde doorbraak. In deze documentaire nemen we een kijkje in het leven van de 22-jarige Doetinchemmer.

Lees verder

Nominatie Bengevoord als Beste Bestuurder

Burgemeester Joris Bengevoord is genomineerd in de verkiezing Beste Bestuurder Kleine Gemeente. De Winterswijker is samen met de burgemeester van Culemborg en een wethouder in Tubbergen in de race voor de titel.

Lees verder

Trekkers bulderen in regen bij Zone College

Zware regenval weerhield bijna tweehonderd leerlingen van het Zone.college er niet van om vrijdag traditioneel met de trekker naar school te komen. Op de laatste schooldag van het jaar trokken de trekkers door de straten van Doetinchem om de Kerstvakantie bulderend in te luiden.

Lees verder

Modelvliegliefhebbers los in sporthal Eibergen

Modelvliegliefhebbers kunnen in de wintermaanden terecht in De Pickerhal in Eibergen. Op in totaal drie indoor modelvliegdagen proberen huidige piloten jongeren enthousiast te krijgen voor de hobby.

Lees verder

Versteeg keert weer terug bij De Graafschap

Marlon Versteeg keert per direct terug bij De Graafschap. Door het terugtrekken van FC Lienden uit de tweede divisie wordt de verhuurperiode van de 21-jarige aanvaller stopgezet.

Lees verder

Buurt Moors blijft nog even in onzekerheid

Burgemeester Peter de Baat heeft nog geen contact opgenomen met de Bon Groep over de invulling en de plannen voor het voormalige hotel Moors in Zeddam. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Montferland.

Lees verder

Zeddam en Sint Joris presenteren identiteit

Vv Zeddam en Sint Joris gaan in het nieuwe seizoen voetballen onder de naam vv Montferland met rood-groen-zwart als clubkleuren. Donderdagavond werden de nieuwe naam, het nieuwe logo en de nieuwe clubkleuren gepresenteerd in de kantine in Braamt.

Lees verder

Business Jump slecht grenzen bij ICER in Ulft

Voor het vierde jaar deden scholieren van het Graafschap College mee aan de Business Jump. Samen met collega’s van de Fachhochschule in Bocholt kregen de ondernemers in de dop drie dagen lang les, met een finaledag in het ICER in Ulft als besluit.

Lees verder

Zwarte Cross maakt eerste namen bekend

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de eerste artiesten bekend gemaakt die in 2019 optreden. Onder meer Scooter, Beatcrooks, Boh Foi Toch, Brainpower en Kenny B komen naar de 23e editie van het festival.

Lees verder

Fränkel hoopt op zege van De Graafschap

Purrel Fränkel is door een aantal kleine blessures mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. In aanloop naar de Gelderse derby gaat de 42-jarige verdediger van hoofdklasser DUNO in op zijn legendarische doelpunt tegen Vitesse, de derby en het naderende einde van zijn carrière.

Lees verder

Kwart minder WW-uitkeringen in Achterhoek

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek lag eind november bijna een kwart lager dan een jaar eerder. Opvallend is dat de daling in Winterswijk achterblijft bij de andere gemeenten.

Lees verder

Winterswijk wil een Tiny Forest realiseren

Winterswijk wil een Tiny Forest realiseren om de natuur dichter bij de burger brengen. In samenspraak met scholen uit het dorp wordt gezocht naar een goede locatie.

Lees verder

Buurt is verpauperd pand in Zeddam zat

Meerdere buurtbewoners van het voormalige hotel Moors in Zeddam zijn het zat. Al meer dan zes jaar staat het pand aan de Benedendorpsstraat te verpauperen. De buurt wil dat de gemeente Montferland actie onderneemt.

Lees verder

A12 vanaf Beek dicht voor werkzaamheden

De snelweg A12 gaat in de nacht van woensdag op donderdag vanaf Beek richting Arnhem dicht voor asfaltwerkzaamheden. Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Lees verder

Bronckhorst op vingers getikt door rechter

De gemeente Bronckhorst heeft steken laten vallen bij de afhandeling van een rapport naar de vraag of commissielid Herman Stapelbroek van Gemeentebelangen Bronckhorst integer heeft gehandeld. Dat oordeelt de rechtbank in Zutphen.

Lees verder

Bronckhorst start met een Monumentenprijs

Bronckhorst voert vanaf het nieuwe jaar een Monumentenprijs in. De prijs moet volgens de gemeente het belang van monumenten onderstrepen en eigenaren motiveren om panden actief te onderhouden.

Lees verder

Nieuwbouw in Cultuurkwartier Winterswijk

Vervangende nieuwbouw in het Cultuurkwartier in Winterswijk is het meest wenselijk, blijkt uit een haalbaarheidsstudie die onlangs door Explorius Vastgoedontwikkeling in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. De bouw moet worden gerealiseerd aan het Weurden.

Lees verder

Behind the Corner wil opvolging na afscheid

Ondanks honderden publicaties en lobby-uren, voelden gemeenten en andere partijen zich te weinig geroepen tot doorpakken met muziekplatform Behind the Corner. Oprichter Meindert Bussink hoopt dat andere partijen in het ontstane gat springen na het afscheid, want de regio loopt in zijn ogen achter qua muzikale infrastructuur.

Lees verder

Moskee Terborg zet deur open voor iedereen

De Mimar Sinan Moskee in Terborg is zondag onder grote belangstelling geopend. Het nieuwe gebouw is volgens de lokale moslimgemeenschap niet alleen een gebedshuis, maar juist een plek om elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Eerste sportverkiezing Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek organiseert volgend jaar voor het eerst een eigen sportverkiezing. Via een speciaal daarvoor ingerichte site kunnen inwoners van Oude IJsselstreek tot en met 31 januari de sporters nomineren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

Lees verder

AGEM alarmeert voor buitenlandse partijen

De Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) roept gemeenteraden op om aan de eigen regio te denken bij het stellen van kaders voor de energietransitie. De maatschappij noemt het een risico dat Achterhoekse energiebronnen in buitenlandse handen vallen.

Lees verder

Bieze overtuigd van doortrekken snelweg A15

Conny Bieze is overtuigd van het doorgaan van de doortrekking van de snelweg A15 tot de A12 bij Zevenaar. Ondanks mogelijke problemen door een uitspraak van Europese Hof van Justitie, maakt de gedeputeerde zich geen zorgen.

Lees verder

Startsein voor spoorverdubbeling bij Didam

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is maandag officieel gestart. Het dubbele spoor moet de betrouwbaarheid van de lijn verbeteren en een eerste opstap zijn naar het verdubbelen van het spoor tot station Doetinchem de Huet.

Lees verder

Begraafplaats Varsseveld vol bij herdenking

Honderden belangstellenden kwamen zaterdagavond samen op begraafplaats Rentinkkamp in Varsseveld voor de tiende herinneringsavond. Juist in de donkere decembermaand is het volgens de organisatie belangrijk om het gemis van geliefden te delen.

Lees verder

Raad unaniem over ontwikkeling DRU-terrein

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de doorontwikkeling van het DRU Industriepark. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe overkoepelende entiteit tussen de huidige gebruikers.

Lees verder

Actiegroep Behoud Kleiput geeft niet op

De actiegroep Behoud Kleiput blijft zich de komende tijd verzetten tegen het minder diep maken van de kleiput. De gemeente is gestart met werkzaamheden bij de plas aan de Driemarkweg, maar het gezelschap laat in gesprek weten de bijl er niet bij neer te leggen.

Lees verder

Behind the Corner trekt de stekker eruit

Muziekplatform Behind the Corner stopt na zes jaar met haar activiteiten ten behoeve van de popmuziek in de Achterhoek. Het bestuur laat weten dat een gebrek aan ledengroei zorgt voor te weinig toekomstperspectief.

Lees verder

De Graafschap verwacht geen getergd Ajax

De Graafschap houdt in uitduel tegen Ajax vast aan dezelfde speelwijze als tijdens het gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. Trainer Henk de Jong wil in Amsterdam zijn huid zo duur mogelijk verkopen tegen de achtste finalist van de Champions League.

Lees verder

Hayo Canter Cremers stopt als raadslid D66

Raadslid Hayo Canter Cremers legt per 1 februari 2019 zijn functie bij gemeente Oude IJsselstreek neer. Het raadslid van partij D66 heeft zicht acht jaar lang ingezet voor de gemeente.

Lees verder

Anton Tijdink blij met vereiste nieuwbouw

Bedrijfstakschool Anton Tijdink neemt vrijdag een extra schoolgebouw in gebruik in Terborg. De nieuwbouw sluit naadloos aan bij de groeiende vraag naar technisch geschoold personeel bij bedrijven in de Achterhoek.

Lees verder

Laatste editie van Ulftse Festivaart in 2019

Het Ulftse evenement Festivaart ontvangt in 2019 haar laatste bezoekers. De organisatie wil een daling van het bezoekersaantal voor zijn, waardoor ze na dit jaar de stekker eruit trekken.

Lees verder

Housheer uit selectie voor halve finale EK

Dione Housheer uit Ulft is buiten de selectie gevallen voor de halve finale van het EK Handbal tegen Frankrijk. Angela Malestein is teruggekeerd voor het duel dat vrijdagavond w