Gelderland

Bedrijfsgebouw in Doetinchem is afgesloten

Een gebouw bij een tankstation waarin meerdere bedrijven zitten is door de burgemeester van Doetinchem gesloten. Er was volgens de gemeente sprake van een ‘zeer gevaarlijke situatie’ in het pand.

Lees verder

Appartementen op plek oude supermarkt

Op de plek waar nu de voormalige diepvriessupermarkt Helmink staat in Varsseveld, kunnen appartementen worden gebouwd. Er is een plan ingediend door een initiatiefnemer om een complex met ruim twintig woningen te bouwen.

Lees verder

Ook komende twee weken minder treinen

Arriva heeft ook de komende twee weken nog een tekort aan machinisten. Net als de afgelopen periode zullen er minder treinen rijden in de Achterhoek.

Lees verder

Nog geen golf, maar besmettingen lopen op

Het aantal positieve coronatests in de Achterhoek loopt gestaag op, maar van een nieuwe golf is volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland nog geen sprake. De organisatie roept inwoners op om verantwoordelijkheid te nemen nu het aantal coronagevallen weer stijgt.

Lees verder

Verheijen niet terug bij Sportclub Silvolde

Stéven Verheijen keert komend seizoen niet terug als hoofdtrainer van Sportclub Silvolde. De oefenmeester, die in 2020 begon bij de hoofdklasser, kampt met de naweeën van een auto-ongeluk en long-covid en wordt opgevolgd door Rob Haveman.

Lees verder

Nederlandse OV-kaart ook geldig in Emmerik

Het reizen tussen Emmerik en Nederland per trein is een stuk makkelijker geworden voor Nederlanders. De OV-chipkaart is vanaf deze week te gebruiken op drie stations in de Duitse gemeente Emmerik, tot grote vreugde van student Morris van Dee, die nu niet meer via Doetinchem naar Arnhem hoeft te gaan.

Lees verder

Optimisme bij eerste training De Graafschap

De Graafschap is woensdagavond onder een stralend zonnetje op De Bezelhorst gestart aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwkomers Siem de Jong en Alexander Büttner waren populair bij de supporters, die met honderden aanwezig waren langs het trainingsveld.

Lees verder

N18 nachtlang afgesloten voor werk

De N18 wordt maandagnacht op twee plaatsen afgesloten. Zowel tussen Groenlo en Lichtenvoorde, als tussen Harreveld en Lichtenvoorde-Zuid kan het verkeer geen gebruik maken van de weg.

Lees verder

Konings tekent contract bij FC Den Bosch

Joey Konings heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij De Graafschap. De 24-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij competitiegenoot FC Den Bosch.

Lees verder

Bronckhorst helpt organisaties met kosten

Bronckhorst wil maatschappelijke organisaties die in de knel raken door stijgende energieprijzen helpen. Door middel van een investeringsregeling moeten de partijen kunnen verduurzamen.

Lees verder

Lengelaar blokkeert graafwerk met trekker

Frans Gerritsen heeft woensdagochtend eigenhandig graafwerkzaamheden van Liander bij zijn huis in het buitengebied van Lengel tijdelijk tegengehouden. Met een trekker en een auto blokkeerde hij de aanleg van een stroomkabel, omdat hij fel tegen de groei van het bedrijventerrein DocksNLD is.

Lees verder

Achterhoekers strijdbaar op boerenprotest

Duizenden Achterhoekers reisden woensdag af naar de Veluwe om hun onvrede te uiten over de stikstofplannen van het kabinet. In Stroe hoopt de agrarische sector met het grootschalige protest de landelijke politiek te bewegen tot een andere keuze om de uitstoot in Nederland terug te dringen.

Lees verder

Locatie sporthal Ruurlo nog onduidelijk

Na jaren gesteggel over het verhuizen van de sporthal in Ruurlo is ook dinsdagavond geen definitief besluit gevallen. Een meerderheid van de Berkellandse raad is voor de Meene als locatie voor nieuwbouw, maar vanwege aanpassingen die de VVD wil zien is de stemming opgeschoven naar de volgende vergadering.

Lees verder

Breuer en Hese in staf van De Graafschap

De Graafschap heeft oud-voetballers Michel Breuer en Leon Hese toegevoegd aan de technische staf voor komend seizoen. Breuer wordt assistent-trainer, terwijl Hese video-analist wordt in Doetinchem.

Lees verder

Ook Lammers keert terug bij De Graafschap

Verdediger Jan Lammers stapt van TOP Oss over naar De Graafschap. Na Lion Kaak, Alexander Büttner en Siem de Jong is het de vierde voormalig Superboer die deze zomer terugkeert op het oude nest.

Lees verder

Achterhoekers massaal naar boerenprotest

Uit alle hoeken van de Achterhoek zijn woensdagochtend boeren vertrokken voor het landelijke protest in Stroe op de Veluwe. De agrariërs komen daarmee massaal in actie tegen de stikstofmaatregelen die het kabinet voor ogen heeft.

Lees verder

Leerlingen in actie op school in Noordijk

Leerlingen van de Tormijnschool in Noordijk hebben woensdagochtend op hun eigen manier stilgestaan bij het landelijke boerenprotest op de Veluwe. De kinderen mochten in boerenoverall en met kleine trekkers naar school komen.

Lees verder

De Graafschap legt verdediger Hillen vast

De Graafschap neemt verdediger Rio Hillen over van Ajax. De negentienjarige linksbenige centrumverdediger tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen.

Lees verder

Oppositie hekelt formatie in Berkelland

De nieuwe gemeenteraad van Berkelland heeft dinsdagavond ingestemd met het coalitieakkoord. Wel plaatsten de oppositiepartijen een aantal opmerkingen bij gemaakte keuzes van de formateur en de onderhandelaars.

Lees verder

Middenvelder Dekker stapt over naar TOP Oss

Middenvelder Rick Dekker heeft een contract getekend bij eerstedivisionist TOP Oss. De 27-jarige voetballer liep deze zomer uit zijn contract bij De Graafschap.

Lees verder

Nachtelijke afsluiting op snelweg A12 bij Beek

Twee afritten van de snelweg A12 worden de komende nachten afgesloten. In opdracht van Rijkswaterstaat worden lichtmasten ter hoogte van Beek vervangen.

Lees verder

Doetinchem is ‘er klaar mee’ na vechtpartij

Amateurclub vv Doetinchem hoopte zondag in Eefde te promoveren naar de tweede klasse, maar de wedstrijd tegen de Witkampers uit Laren ontaarde in een vechtpartij. Het duel werd stilgelegd en hoeft wat de voorzitter van de Achterhoekse voetbalvereniging betreft niet meer uit te worden gespeeld.

Lees verder

School voor Oekraïners in Montferland

Stichting Montferland Helpt, speciaal opgezet voor Oekraïense vluchtelingen, heeft een eigen school gerealiseerd op het bedrijventerrein in ’s-Heerenberg. De jongeren tussen de 11 en 17 jaar, die leerplichtig zijn, krijgen les op de bovenverdieping van een kantoorpand.

Lees verder

Sponsorloop in snikhete zon in Zelhem

Leerlingen van het Zone.college uit Doetinchem hebben vrijdag geld opgehaald voor de Dierenbescherming met een sponsorloop bij de ijsbaan in Zelhem. De organisatie lag bij vijfdejaars leerlingen en de deelnemers waren eerstejaars leerlingen van de middelbare school.

Lees verder

De Graafschap legt Xandro Schenk vast

De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verdediger komt over van Vendsyssel FF uit Denemarken.

Lees verder

Snelheidsborden bij N317 'in ieder geval iets'

Bij de kruising van de Slingerparallel (N317) met de Oude IJsselweg in Etten staan sinds deze week digitale snelheidsborden. De borden zijn geplaatst door de Provincie Gelderland om te zorgen voor bewustwording bij de weggebruikers na een storm van kritiek vanuit inwoners.

Lees verder

Ook komende week treinuitval in Achterhoek

Ook komende week vallen er treinen van Arriva uit de in de Achterhoek. De vervoerder kampt evenals de afgelopen dagen ook na zondag nog met een tekort aan inzetbare machinisten.

Lees verder

Tante Rikie gaat voor hit met Frans Bauer

De Feestfabriek heeft vrijdagochtend een duet tussen Tante Rikie en zanger Frans Bauer gelanceerd met de titel 'Hoofd, Schouders, Knie en Teen'. Tante Rikie zwaait dit jaar af als festivaldirectrice van de Zwarte Cross en dat is reden om de clip en het nummer uit te brengen.

Lees verder

Outdoor neemt maatregelen tegen hitte

Het paardensportevenement Outdoor Vragender treft komend weekend maatregelen vanwege de voorspelde hitte. Omdat de temperatuur oploopt tot mogelijk boven de dertig graden worden onder meer grote ventilatoren geplaatst om de paarden te koelen, maar van afgelasten is geen sprake.

Lees verder

De Graafschap contracteert Siem de Jong

De Graafschap heeft voormalig international Siem de Jong vastgelegd voor het komende seizoen. De middenvelder liep uit zijn contract bij SC Heerenveen en keert nu terug naar de club waar hij werd opgeleid, maar waarvoor hij nooit in actie kwam.

Lees verder

Platteland kraakt landelijke stikstofplannen

Het samenwerkingsverband P10 van plattelandsgemeenten, waar Bronckhorst en Berkelland onder vallen, kraakt de landelijke stikstofplannen. Er wordt opgeroepen om vooral samen met de sector en met lagere overheden te zoeken naar een oplossing.

Lees verder

Meerdere personen aangehouden bij grens

De Marechaussee heeft tijdens verschillende grenscontroles op de A12 deze week meerdere personen die illegaal in Nederland verbleven opgepakt. Onder andere zes Colombianen werden opgepakt bij de grens tussen Nederland en Duitsland.

Lees verder

Drukte bij Achterhoekse hondentrimsalons

In de afgelopen coronaperiode hebben veel mensen een hond aangeschaft. Met als gevolg dat er grote drukte is ontstaan bij hondentrimsalons, zo ook bij Christel Geerligs uit Ruurlo.

Lees verder

Zorgplekken in voormalige school Aalten

In het voormalige schoolgebouw aan de Willebrordstraat in Aalten komen twaalf nieuwe woonplekken, geschikt voor intensieve zorg. Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zegt dat er ouderen met een lichamelijke beperking komen te wonen.

Lees verder

Drukte bij de grens door Duitse feestdag

Wie donderdagochtend de weg op gaat, moet rekening houden met extra verkeersdrukte. De ANWB verwacht een massale toestroom van Duitse toeristen.

Lees verder

Groote krijgt project ontwikkeling DocksNLD

Tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college zijn dinsdag de portefeuilles verdeeld onder de wethouders. Wethouder Henk Groote, van Lijst Groot Montferland, heeft daarbij de portefeuille van de ontwikkeling van het industrieterrein in ‘s-Heerenberg gekregen en geeft aan geen XXL logistiek te willen creëren maar lokale industrie.

Lees verder

Coalitie Bronckhorst wil geen windmolens

Gemeentebelangen, CDA en PvdA hebben woensdag hun coalitieakkoord voor Bronckhorst gepresenteerd. De partijen willen er de komende jaren in het college onder meer alles aan doen om de komst van grote windmolens in de plattelandsgemeente tegen te gaan.

Lees verder

De Graafschap trapt competitie af in Zwolle

De Graafschap opent op zondag 7 augustus het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De KNVB heeft woensdagochtend het conceptschema voor de eerste divisie bekend gemaakt.

Lees verder

De Graafschap biedt kansen aan gevangenen

In het kader van 'niemand aan de zijlijn' heeft De Graafschap samen met uitzendbureau Seesing Flex een project op touw gezet waarbij gedetineerden uit de gevangenis in Zutphen voetbaltrainingen krijgen. Tijdens de trainingen wordt voetbal als middel gebruikt zodat de deelnemers leren samenwerken en om te gaan met tegenslagen.

Lees verder

Bijvelds verwacht op korte termijn witte rook

Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap verwacht voor de start van de voorbereiding nog twee tot drie nieuwe spelers te presenteren. Na een ontmoeting met aanvaller Mario Bilate ontstond dinsdag de nodige speculatie, maar de voormalig NAC-speler zit niet bij de nieuwe namen.

Lees verder

Sterke mannen terug in centrum Doetinchem

De Strongman Champions League keert na een coronastilte op zaterdag 18 juni terug in het centrum van Doetinchem. Veertien krachtpatsers wagen zich aan een serie uitdagingen om te laten zien wie de sterkste is.

Lees verder

Mañana Mañana trekt 27.000 bezoekers

Iets meer dan 27.000 festivalgangers kwamen afgelopen weekend naar Laren voor Mañana Mañana. Organisator de Feestfabriek blikt positief terug op een geslaagd weekend.

Lees verder

Bakkerij Sellink uit Meddo failliet verklaard

Bakkerij Sellink uit Meddo is afgelopen week door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. De gestegen graanprijzen, hoge energiekosten en een tekort aan personeel deden het familiebedrijf de das om.

Lees verder

Dit was de zaterdag van Mañana Mañana

Op de zaterdag van Mañana Mañana genoot het publiek onder zonnige omstandigheden van het festival. Voor jong en oud was er genoeg te zien en te beleven.

Lees verder

Chefkok kookt met stierenballen op festival

De Achterhoekse chefkok Nel Schellekens kookt tijdens Mañana Mañana met bijzondere gerechten. Ze haalt de beste smaken uit gewone producten en deelt dit met het festivalpubliek.

Lees verder

Stikstofuitstoot moet minder in Achterhoek

De stikstofuitstoot van agrariërs in de Achterhoek moet worden ingeperkt van de Nederlandse regering. Het kabinet presenteerde vrijdag de al eerder uitgelekte plannen, waarbij de boerensector in het hele land flink moet inkrimpen.

Lees verder

Petitie tegen fietsendiefstal op station Didam

Sen van Wessel (22) uit Didam is een petitie gestart om aandacht te vragen voor fietsendiefstal en vernielingen op het station in zijn woonplaats. De initiatiefnemer onderneemt actie na zijn eigen ervaringen op het station, hij raakte al meerdere rijwielen kwijt.

Lees verder

Doetinchem mag kosten gifvaten verhalen

De gemeente Doetinchem heeft in 2020 rechtmatig gehandeld met het toepassen van bestuursdwang om de opslag van blusschuim aan de Voltastraat te beëindigen. De kosten die daarvoor zijn gemaakt mogen worden verhaald bij eigenaar Rienko Rutgers, zo oordeelt de rechtbank. 

Lees verder

Snoei keert als trainer terug bij Telstar

Mike Snoei is komend seizoen de trainer van eerstedivisionist Telstar. Het is voor de Didammer de eerste club waar hij leiding aan geeft sinds zijn vertrek bij De Graafschap.

Lees verder

Truckstop van Achterhoekse mag blijven

Leana Evers uit Etten, tegenwoordig woonachtig in het Duitse Suderwick, dreigde voor de tweede keer in korte tijd haar truckstop nabij de grensovergang op de A12 kwijt te raken. Na weken vol slapeloze nachten en veel stress lacht de toekomst de jonge ondernemer weer tegemoet.

Lees verder

Boeren op scherp voor nieuwe protesten

Achterhoekse boeren staan volgens Rutger van Lier op scherp om te protesteren tegen de op handen zijnde stikstofplannen van het kabinet. De agrariër uit Halle reageert daarmee op de oproep van Agractie-voorman Bart Kemp, maar Van Lier wil niet wachten tot de aangekondigde actie op 22 juni.

Lees verder

Minder treinen door tekort aan machinisten

Arriva past de dienstregeling in de Achterhoek aan vanwege een tekort aan machinisten. Vanaf maandag vervallen er ‘enkele ritten’ op verschillende trajecten in de regio.

Lees verder

'Familieleden moeten helpen in de zorg'

Zorgorganisaties in de Achterhoek doen een oproep aan familieleden om in de zomerperiode een extra handje te helpen in de zorg. De werkdruk in de sector loopt volgens de partijen al jaren op in de zomerperiode en de coronapandemie heeft dit nog eens versterkt.

Lees verder

Tientallen boetes bij controle in Eibergen

De politie heeft donderdag samen met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en Team Verkeer een verkeerscontrole gehouden in Eibergen. In totaal zijn er honderd voertuigen aan een controle onderworpen.

Lees verder

‘De Graafschap moet er dit seizoen staan’

Peter Bijvelds verwacht nog zo’n zes á zeven nieuwe spelers te presenteren tijdens de huidige transferperiode. Dat zegt de technisch manager in de nieuwe aflevering van de podcast De Naoproat, waarin ook hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser en REGIO8-verslaggever Jasper Hazelaar te gast zijn.

Lees verder

Montferland installeert nieuw college

Het nieuwe college van Montferland is donderdagavond tijdens de raadsvergadering in ’s-Heerenberg geïnstalleerd. Tijdens het debat voorafgaand aan de installatie lieten oppositiepartijen VVD en CDA hun ongenoegen over het proces en het akkoord horen.

Lees verder

Bouwman breekt pols tijdens rit in België

Koen Bouwman moet na zijn uiterst succesvolle Giro d’Italia noodgedwongen rust pakken. De 28-jarige wielrenner uit Ulft heeft zijn pols gebroken toen hij onderuit ging tijdens het mountainbiken in België, waarbij hij zelf vindt dat hij er goed vanaf is gekomen.

Lees verder

Drugs aangetroffen bij grenscontrole A12

Een man uit Albanië en een man uit Montenegro zijn woensdagavond tijdens een grenscontrole op de A12 aangehouden. In het voertuig, waarin beide mannen zaten, vond de Marechaussee ruim vier kilo harddrugs.

Lees verder

Aaltenaar opgepakt na wilde achtervolging

Een 49-jarige man uit Aalten is in de nacht van woensdag op donderdag na een drietal waarschuwingsschoten en een wilde achtervolging aangehouden. Hij zou vuurwapengevaarlijk zijn en reageerde niet op aanwijzingen van de Koninklijke Marechaussee.

Lees verder

De Graafschap huurt rechtsback Schouten

De Graafschap huurt rechtsback Robin Schouten voor een jaar van het Deense SønderjyskE. De 24-jarige verdediger moet in Doetinchem de opvolger worden van Julian Lelieveld.

Lees verder

Boer niet terug als wethouder in Berkelland

Han Boer keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van Berkelland. Hoewel zijn partij D66 onderdeel wordt van de coalitie, is er volgens Boer zelf onvrede over zijn functioneren binnen de gemeentelijke organisatie.

Lees verder

Onderzoek naar opslag kernafval in Emmerik

De Duitse overheid onderzoekt of er in het gebied rondom Emmerik een opslag voor kernafval gerealiseerd kan worden. Voor 2031 moet Duitsland een afvalopslag gevonden hebben om het geproduceerde kernafval veilig te kunnen opslaan.

Lees verder

N313 richting Duitsland langer afgesloten

De werkzaamheden aan de Hamelandroute N313 zijn met twee weken vertraagd. Aan een bruggetje over de Boven Slinge bij Aalten is schade gevonden, dit moet eerst worden hersteld.

Lees verder

Van Schriek stapt over naar VVD Montferland

John van Schriek heeft zich na zijn vertrek bij Lokaal Belang Montferland aangesloten bij de VVD. De voormalig fractievoorzitter verliet zijn voormalige partij uit onvrede met de portefeuilleverdeling in het nieuwe college.

Lees verder

Montferland geniet van terugkeer carnaval

Voor het eerst in twee jaar tijd waren er in Didam, Loil en Nieuw-Dijk weer carnavalswagens te zien tijdens de optocht die eenmalig op Eerste Pinksterdag is gehouden. Meer dan vijftig grote wagens trokken door Montferland, aangevuld met tientallen loopgroepen en kleinere wagens.

Lees verder

Eigenaar jas gezocht na brand bij scouting

De politie in Oost Gelre is op zoek naar de eigenaar van een rode jas. De jas is aangetroffen in de omgeving van de Gasthuisstraat in Groenlo waar zondagochtend een gebouw van de scouting in vlammen opging.

Lees verder

Duizenden euro's boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft van de KNVB een geldboete van bijna zevenduizend euro gekregen vanwege 'wanordelijkheden door de aanhang'. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV op 29 april werd dit seizoen vuurwerk afgestoken.

Lees verder

Zweedse winnaar Karel Stegeman Toernooi

Het Karel Stegeman Toernooi in Ruurlo is gewonnen door Halmstads BK. De Zweedse ploeg was maandag in de finale met 1-0 te sterk voor KV Mechelen uit België.

Lees verder

Dialectles op Achterhoekse basisscholen

Voor het vijfde jaar maken basisschoolleerlingen in de hele Achterhoek spelenderwijs kennis met het Achterhoekse dialect. De leerlingen van groep 5 en 6 van bassischool de Christoffel uit Gendringen kregen woensdag bezoek van countryzangeres Sandra Vanreys, met als doel om de streektaal levendig te houden.

Lees verder

Superboeren fietsen mooi bedrag bij elkaar

Met de tocht 'Fietsen veur de Club' is zaterdag meer dan twintigduizend euro opgehaald door supporters van De Graafschap. Prominente en minder prominente Superboeren bestegen een ijzeren ros om tot wel tweehonderd kilometer door de Achterhoek te fietsen.

Lees verder

Hootchie Koe keert terug met een 'chillweide'

Het driedaagse festival Hootchie Koe keert na een coronastilte van twee jaar in het eerste weekend van juli terug in Varsseveld. De line-up bestaat onder meer uit de nodige tributebands, terwijl er ook een 'chillweide' is ingericht voor de jeugd.

Lees verder

D66 Montferland kraakt coalitieakkoord

Fractievoorzitter Freddy van Dijken van D66 uit zijn zorgen over het coalitieakkoord in Montferland. Volgens Van Dijken zijn alle beloften die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar zijn gedaan vals gebleken.

Lees verder

Doetinchem dertien miljoen euro in de plus

Doetinchem heeft het jaar 2021, mede door een tekort aan personeel, afgesloten met een overschot van ruim dertien miljoen euro. Het is het tweede jaar op rij dat de gemeente een bedrag van meer dan tien miljoen euro overhoudt, zo blijkt uit de jaarrekening.

Lees verder

College Oude IJsselstreek geïnstalleerd

Het nieuwe college van Oude IJsselstreek is donderdagvond tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. Tijdens het debat over het coalitieprogramma voorafgaand aan de installatie kwam er vanuit de oppositie de nodige kritiek.

Lees verder

Achterhoekers op Hoofdpodium Zwarte Cross

Het Achterhoekse duo Suzan en Freek staat op zaterdagmiddag 16 juli op het Hoofdpodium van de Zwarte Cross. Het festival maakte donderdag het blokkenschema bekend, ook Boh Foi Toch heeft dit jaar een plek op de main stage.

Lees verder

Oost Achterhoek grijpt publieksprijs voor erfgoed

Aalten, Winterswijk en Oost Gelre hebben donderdag de publieksprijs gewonnen tijdens de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs. Het prijzengeld van 25.000 euro ging wel aan de neus van de Achterhoekse gemeenten voorbij.

Lees verder

Verbeek keert terug naar FC Den Bosch

Danny Verbeek verlaat De Graafschap om terug te keren bij zijn oude club FC Den Bosch. De geboren Bosschenaar had in Doetinchem nog een doorlopend contract tot de zomer van 2023.

Lees verder

Drugs gevonden bij woninginval in Groenlo

Een 47-jarige man uit Groenlo is deze week opgepakt na een woninginval waarbij verschillende soorten hard- en softdrugs zijn gevonden. De politie kwam de locatie op het spoor tijdens een onderzoek naar minderjarige drugsgebruikers.

Lees verder

Van Heertum vindt nieuwe club in Bulgarije

Jasper van Heertum heeft met het Bulgaarse Botev Plovdiv een nieuwe club gevonden. Het contract van de 24-jarige verdediger bij De Graafschap liep dit seizoen af.

Lees verder

Honderden nieuwe woningen in Varsseveld

Oude IJsselstreek geeft ruimte voor de bouw van minimaal vierhonderd woningen op de woningbouwlocatie Varsseveld Noord. Het gaat om het gebied tussen de N18, N318, de Zelhemseweg en de Hiddinkdijk.

Lees verder

Kasteel Huis Bergh niet mooiste van land

Kasteel Huis Bergh is niet verkozen tot het allermooiste kasteel van Nederland. Op basis van een publieksstemming behoorde het kasteel in ‘s-Heerenberg tot de top vijf, maar een vakjury verkoos Kasteel Hoensbroek tot winnaar.

Lees verder

Coalitie Montferland wil DocksNLD draaien

Lijst Groot Montferland, Helder, de PvdA en Lokaal Belang Montferland hebben woensdag hun coalitieakkoord en wethouderskandidaten gepresenteerd. De partijen willen een poging wagen om DocksNLD alsnog naar het oosten te laten groeien, ook moet er een alternatief komen voor de wasservice.

Lees verder

Zelhemse boer stapt naar de rechter

De Zelhemse melkveehouder Ronald Beulink daagt de Nederlandse staat voor de rechter omdat hij openheid van zaken wil in de kwestie rondom de fosfaatrechten. Eerder vroegen ze de minister om openheid, maar die kregen ze niet en daarom stappen ze nu naar de rechter.

Lees verder

Van Schriek verlaat Lokaal Belang Montferland

Voormalig fractievoorzitter John van Schriek is uit Lokaal Belang Montferland (LBM) gestapt om raadslid te worden voor een andere partij. Hij neemt zijn bij de verkiezingen veroverde zetel mee, waardoor de nieuwe coalitie met één zetel minder start.

Lees verder

Slingeland opent De Graafschap-kinderkamer

Op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is dinsdagmiddag een kamer volledig in het thema van De Graafschap geopend door patiënt Lars met hulp van doelman Hidde Jurjus. De kamer moet er voor zorgen dat jonge patiënten even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen.

Lees verder

Opbouw Mañana van start op nieuwe locatie

Na twee jaar uitstellen vindt Mañana Mañana dit jaar voor het eerst plaats op de nieuwe locatie bij Kasteel Oolde in Laren. Het noodgedwongen vertrek in Vorden zorgt logistiek nog voor de nodige uitdagingen voor de organisatie.

Lees verder

De Graafschap zoekt 'snel' nieuwe sponsor

De Graafschap is met gepaste spoed op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor komend seizoen. AgriBioSource heeft kenbaar gemaakt niet meer op de voorzijde van het shirt te willen staan, de plek die afgelopen seizoen beschikbaar werd gesteld aan KWF Kankerbestrijding en KiKa.

Lees verder

Nog geen topdrukte bij Duitse pompstations

De 'tankrabatt' is sinds woensdag drie maanden lang van kracht in Duitsland, waardoor de prijs van brandstof daar een stuk goedkoper is dan in Nederland. In Emmerik was er 's ochtends een lichte toename qua drukte van gele kentekens, maar van een stormloop was geen sprake.

Lees verder

Raad Aalten wil af van de hondenbelasting

De gemeenteraad van Aalten wil af van de hondenbelasting. In de komende vier jaar moet het bedrag dat hondenbezitters nu nog betalen stapsgewijs worden afgebouwd.

Lees verder

Lelieveld stapt over naar RKC Waalwijk

Julian Lelieveld verruilt De Graafschap deze zomer voor eredivisionist RKC Waalwijk. De 24-jarige rechtsback liep in Doetinchem uit zijn contract en tekent in Noord-Brabant voor drie seizoenen.

Lees verder

Nieuwkomers leren fietsen in 's-Heerenberg

Nederland staat bekend als een fietsland, maar voor nieuwkomers is fietsen niet zo vanzelfsprekend. Eenmaal per week organiseert welzijnsorganisatie Welcom uit Montferland daarom een fietsles in ‘s-Heerenberg om mensen wegwijs te maken op een ijzeren ros.

Lees verder

Fractievoorzitter Morsink weg na 'coup'

OBL/BBB heeft Evelien Daalwijk aangesteld als nieuwe fractievoorzitter voor de lokale partij in de gemeente Berkelland. Zij volgt Bennie Morsink op, omdat er volgens de raadsleden onvoldoende vertrouwen is in het leiderschap van Morsink.

Lees verder

Laatste ochtendshow voor dj Jeroen Drogt

Dj Jeroen Drogt stopt met zijn vaste ochtendprogramma op werkdagen voor de Achterhoekse streekomroep REGIO8. De programmamaker gaat in het weekend aan de slag bij Radio Veronica.

Lees verder

Villa Ruimzicht behoudt Groene Michelinster

Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de Groene Michelinster, die het restaurant vorig jaar voor het eerst kreeg, behouden. Het restaurant Lokaal, gevestigd in Ruimzicht, is één van de in totaal negen restaurants in Gelderland die een ster mag dragen.

Lees verder

Bergkoning Koen Bouwman onthaald in Ulft

Buurtbewoners liepen maandag uit om Koen Bouwman na zijn succesvolle Giro d'Italia te ontvangen bij zijn ouderlijk huis in Ulft. Blauwe ballonnen werden opgehangen om de 28-jarige wielrenner te feliciteren met de grootste prestatie in zijn loopbaan, het winnen van twee etappes én het bergklassement in de wielerronde.

Lees verder

Verhoeven eregast bij sportschool in Didam

Kickbokser Rico Verhoeven bracht zondag twee uur lang een bezoek aan FeelGoodClub Aerofitt in Didam. De wereldkampioen kickboksen werd uitgenodigd vanwege het jubileum van de sportschool.

Lees verder

Feest bij SV Kilder vanwege 100-jarig bestaan

Kilder heeft afgelopen weekend feestgevierd vanwege het honderdjarig bestaan van de plaatselijke voetbalvereniging. De club werd in 1920 opgericht, maar vanwege de coronapandemie werd het jubileum op Sportpark de Tol twee jaar opgeschoven.

Lees verder

Lieftink (28) stapt over naar Helmond Sport

Elmo Lieftink maakt deze zomer de overstap naar Helmond Sport. Het contract van de 28-jarige middenvelder bij De Graafschap loopt af, waardoor hij transfervrij kan overstappen naar de competitiegenoot uit Noord-Brabant.

Lees verder

Vitesse winnaar van het Terborg Toernooi

Vitesse heeft zondagmiddag het Terborg Toernooi voor Onder 19-voetbalteams gewonnen. In de finale waren de Arnhemmers beter in het nemen van strafschoppen dan het Deense FC Midtjylland, waardoor er na tien edities nu geen Braziliaanse winnaar is.

Lees verder

Stoet met vrachtwagens voor zieke kinderen

In Kalkar is zaterdag de zesde editie van Wunderland Kalkar on Wheels van start gegaan. Honderd vrachtwagens rijden daarbij toeterend door Duitsland en Nederland om ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking een mooie dag te bezorgen.

Lees verder

De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark De Paasberg. Onder 19-teams van internationale topclubs als Tottenham Hotspur (Engeland) en Palmeiras (Brazilië) kruisen de degens met onder meer De Graafschap, dat met eerste elftalspelers Philip Brittijn en Devin Haen een gooi hoopt te doen naar de titel.

Lees verder

SPECIAL | Anhangers høken bij Normaal

Duizenden anhangers hebben er twee jaar op moeten wachten, maar op het concert van Normaal in Lochem konden ze donderdag weer ouderwets høken. Leadzanger Bennie Jolink en zijn dialectrockers grepen het podium en lieten het publiek als vanouds genieten.

Lees verder

Bouwman wint etappe en bergklassement

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft zich vrijdag verzekerd van de winst van het bergklassement in de Giro d’Italia. De Ulftenaar won vrijdag zijn tweede etappezege van deze ronde en stelde daarmee de blauwe trui veilig.

Lees verder

De Graafschap schuift acht jeugdspelers door

Acht spelers uit de jeugdopleiding van De Graafschap maken aankomend seizoen de stap naar de selectie. Jim van der Logt, Joran Hardeman, Maas Willemsen, Sisqo Lever, Levi Schoppema, Anis Yadir, Pim Lukassen en Ezra van der Heijden sluiten aan bij het eerste team.

Lees verder

Verhuizing supermarkt Gendringen dichterbij

De plannen voor een nieuwe supermarkt in Gendringen op de locatie van het leegstaande Woonplaza is, na goed keuring van het college, een stap dichterbij. De Coop, die wordt overgenomen door Plus, in het centrum wordt gesloopt en hiervoor komen woningen.

Lees verder

Inwoners Etten klaar met onveilige situatie

De kruising van de Slingerparallel (N317) en de Oude IJsselweg in Etten staat bij inwoners en de gemeente bekend als de gevaarlijkste van Oude IJsselstreek, in oktober vond er een dodelijk ongeval plaats met een veertien jarige fietser. Voor de Werkgroep Veilige Kruising vanuit Comité Dorpsbelangen Etten is de maat nu vol en willen ze actie.

Lees verder

Peperkamp ruilt snowboard voor wakeboard

Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in China komt de snowboardster nu weer tot rust in Nederland. Vanaf de oever van haar favoriete waterskibaan bij Enschede kijkt de achttienjarige met een goed gevoel terug op haar avontuur in Azië.

Lees verder

Gele kentekens keren terug bij Duitse pomp

Duitse tankstations kunnen zich opmaken voor een toeloop van auto’s met gele nummerborden uit Nederland. De accijns op benzine wordt woensdag met dertig cent verlaagd, waardoor de prijs in Duitsland ouderwets lager is dan in ons land.

Lees verder

Nieuwe wethouders Oude IJsselstreek bekend

John Haverdil (PvdA) en Marco Bennink (Lokaal Belang) zijn de nieuwe wethouders in de gemeente Oude IJsselstreek. De huidige coalitie van Lokaal Belang en CDA krijgt er met de PvdA een nieuwe partner bij, tot tevredenheid van de sociaaldemocraten.

Lees verder

Jeugdteam Hercules strijdt om landstitel

Het jeugdteam van tafeltennisvereniging Hercules uit Terborg strijdt op Hemelvaartsdag in Hilversum om de landstitel tegen Smash'70 uit Hattem. De afgelopen twee jaar is er geen finale gespeeld vanwege de coronapandemie, na drie jaar wachten hopen de Achterhoekse tafeltennissers gelijk het eremetaal binnen te slaan.

Lees verder

Bedreigingen na locatiekeuze hal Ruurlo

Het college van Berkelland maakte onlangs de keuze om de nieuwe sporthal in Ruurlo te bouwen naast zwembad De Meene. Zowel bewoners als gebruikers van de huidige sporthal, naast de plaatselijke voetbalclub, uitten dinsdagavond hun kritiek over de locatiekeuze.

Lees verder

Achterhoeks Wandelevent weer van start

De Achterhoekse Wandelvierdaagse kon de laatste twee jaar niet doorgaan vanwege corona, maar woensdag konden dan eindelijk de wandelschoenen weer uit de kast worden getrokken. Bij zowel de organisatie als bij de wandelaars zijn er volop blije gezichten te zien.

Lees verder

Bronckhorst laat miljoenen op plank liggen

Bronckhorst schrijft zwarte cijfers over 2021, maar er is tot frustratie van de wethouder negen miljoen euro op de plank blijven. Een tekort aan projectleiders zorgt er evenals corona voor dat plannen niet worden uitgevoerd, waardoor het geld nog niet is uitgegeven.

Lees verder

Van de Pavert vertrekt bij De Graafschap

Na meer dan 270 wedstrijden voor De Graafschap neemt Ted van de Pavert deze zomer afscheid van de voetbalclub. Het contract van de dertigjarige aanvoerder in Doetinchem wordt niet verlengd.

Lees verder

Groen licht voor nieuwbouw De Bongerd

De Raad van State heeft bezwaren die omwonenden hebben geuit over de nieuwe plannen voor winkelcentrum De Bongerd in Doetinchem van tafel geveegd. Buurtbewoners stapten begin dit jaar naar de Raad van State, omdat ze het niet eens zijn met de bouw van een toren voor het nieuwe winkelcentrum en vrezen voor verkeersoverlast.

Lees verder

Hofman voorgedragen in gemeente Rheden

Paul Hofman uit Drempt is voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Rheden. Op dit moment is hij nog wethouder in de gemeente Bronckhorst, waar zijn partij GroenLinks buiten de coalitieboot lijkt te vallen.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen Duitse club

De Graafschap oefent in aanloop naar het nieuwe seizoen onder meer tegen het Duitse Rot Weiss Oberhausen, Willem II en Roda JC. De voorbereiding van de ploeg van trainer Adrie Poldervaart begint op 22 juni.

Lees verder

Mogelijk 'needle spiking' in Doetinchem

Wat begon als een leuke stapavond liep zaterdag helaas heel anders af voor de 20-jarige Benthe uit Didam. Tijdens het uitgaan in het centrum van Doetinchem botste er iemand hard tegen haar been, waarna ze drie kwartier later opeens uit het niets in elkaar zakte.

Lees verder

Peuters maken kennis met het boerenleven

Peuters van kinderopvang ’t Hengeltje uit Hengelo, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zijn na twee jaar weer op bezoek bij de boerderij van Groot Roessink, waar in januari een koeiendrieling werd geboren. Dit in het kader van de themaweek waarin de peuters leren over de boerderij.

Lees verder

Oude IJsselstreek legt de bal bij bedrijven

In Oude IJsselstreek is donderdag het samenwerkingscontract getekend voor het ondernemersfonds, om zo het onderhoud van de industrieterreinen van Ulft en Varsseveld in eigen beheer te nemen. Ondanks dat de gemeente eindverantwoordelijk blijft voor de gebieden, kan het parkmanagement zo sneller beslissingen nemen.

Lees verder

Didammer zaait tuinen in voor biodiversiteit

Paul Tenniglo uit Didam wil de biodiversiteit een duwtje in de rug geven door in Montferland de tuinen in april en mei in te zaaien met een insectenvriendelijk zaadmengsel. Hij hoopt daarmee de insecten een handje te helpen.

Lees verder

Slöetjes wil leegloop in volleybal stoppen

Het tweejarige Achterhoeks Volleybalmasterplan moet de leegloop bij verenigingen een halt toeroepen. Met voormalig topvolleybalster Lonneke Slöetjes uit Lichtenvoorde is een stevige naam gevonden om de kar in deze regio te trekken.

Lees verder

Keepersschool Susebeek op plek in Borculo

Edwin Susebeek heeft met zijn Gelderse Keepersschool (GKS) de Veldhoek achter zich gelaten en is verhuisd naar de velden bij Buitencentrum Kerkemeyer in Borculo. Ondanks de nieuwe locatie blijft de ambitie in stand, het afleveren van keepers aan het prof- en amateurvoetbal.

Lees verder

Verlies van waterdruk in deel Achterhoek

Een flink aantal inwoners van de Achterhoek kan donderdagmiddag te maken krijgen met een lagere waterdruk. Er is volgens Vitens sprake van een lek dat gedicht moet worden.

Lees verder

Bijvelds werkt aan selectie De Graafschap

De Graafschap hoopt jeugdtrainer en TOP Oss-middenvelder Lion Kaak op korte termijn vast te leggen als ervaren kracht voor de eerste selectie. Technisch manager Peter Bijvelds is bezig zijn eerste selectie bij de Doetinchemse club samen te stellen, waarbij ook steeds meer duidelijk wordt welke spelers weggaan.

Lees verder

Helpende handen voor Mañana Mañana

Acht jongeren met een verstandelijke beperking krijgen van De Feestfabriek de kans om te helpen op het festival Mañana Mañana in Vorden. Het gaat om bewoners van De Wondere Wereld in Vorden, waar het idee van De Feestfabriek met veel blijdschap is ontvangen.

Lees verder

Van Schriek stapt op als fractievoorzitter

John van Schriek is per direct gestopt als fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland (LBM). Hij kan zich niet vinden in de wijze waarop een eventuele wethouder binnen de partij wordt benoemd, hij gaat wel verder als raadslid; hetzij bij LBM, als eenmansfractie of bij een andere partij.

Lees verder

Drugsvangst van twee miljoen euro bij grens

Een 58-jarige Nederlander is dinsdag aan het begin van de avond tegen de lamp gelopen bij een grenscontrole op de Duitse snelweg A3. Hij bleek verschillende soorten drugs met een geschatte straatwaarde van bijna twee miljoen euro bij zich te hebben.

Lees verder

Sensire wil woonwijk maken van Den Ooiman

Doetinchem geeft toestemming voor een grondige herontwikkeling van het zestig jaar oude verpleeghuis Den Ooiman. Eigenaar Sensire is van plan om de locatie om te bouwen tot een wijk waar tientallen reguliere woningen komen naast ruim zestig zorgstudio’s.

Lees verder

IJzerverleden Achterhoek zichtbaar bij DRU

Bij de grote schoorsteen De Fakkel op het DRU Industriepark in Ulft zijn dinsdagavond 58 nieuwe portretten van arbeiders onthuld. Niet alleen de ‘Huttekeerls’ van de DRU worden herinnerd met de serie foto's, ook ijzer- en metaalwerkers die zwoegden in andere Achterhoekse gieterijen krijgen een plek bij de voormalige fabriekspijp.

Lees verder

Prijzen voor ondernemers in Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst roept nieuwe titels voor ondernemers in het leven. Inwoners kunnen tot eind juni genomineerden aandragen in drie categorieën, de prijzen worden vervolgens in november uitgereikt.

Lees verder

Grasmat uitdaging voor Terborg Toernooi

Na twee afgelaste toernooien is Sportpark de Paasberg volgend weekend weer het decor van het Terborg Toernooi voor Onder 19-voetbalteams. Een delegatie van de Engelse topclub Tottenham Hotspur was dinsdag te gast in het stadje om de faciliteiten onder de loep te nemen.

Lees verder

Gerrit Vossers verlaat Lokaal Belang

Twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen ruilt Gerrit Vossers Lokaal Belang Oude IJsselstreek in voor de nieuwe partij van de gemeente: DorpEnPlattelandBeweging (DEPB). Het mislopen van een wethouderspositie is voor de populaire weerboer uit Silvolde reden om zijn raadszetel mee te nemen.

Lees verder

Ulderink weg als assistent-trainer FC Twente

Andries Ulderink vertrekt als assistent-trainer van eredivisionist FC Twente. De 52-jarige Achterhoeker, voormalig trainer van De Graafschap, laat weten andere ideeën te hebben over de invulling van technische zaken.

Lees verder

Burgemeester De Baat vraagt ontslag aan

Peter de Baat komt niet terug als burgemeester in Montferland. De burgemeester zit al sinds vorig jaar augustus thuis met hartklachten en burn-out verschijnselen.

Lees verder

Code geel voor onweer in de Achterhoek

Het KNMI geeft code geel af voor maandagmiddag in de Achterhoek. Het meteorologisch instituut verwacht onweersbuien met veel neerslag en mogelijk hagel.

Lees verder

Geen treinverkeer na aanrijding bij Vorden

Door een aanrijding met een bedrijfsbus is er op dit moment geen treinverkeer mogelijk tussen Vorden en Lichtenvoorde- Groenlo. De NS verwacht dat het treinverkeer zeker tot 15.00 uur vanmiddag stil ligt.

Lees verder

Bouwman grijpt etappezege in de Giro

Koen Bouwman heeft vrijdag de zevende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Naast zijn dagzege, greep de wielrenner uit Ulft ook de koppositie in het bergklassement en de bijbehorende blauwe trui.

Lees verder

Handbalster Knippenborg beëindigt carrière

Handbalster Lynn Knippenborg zet definitief een punt achter haar carrière. Eerder liet ze al weten te stoppen als international, maar op de website van haar Duitse werkgever Neckarsulmer SU geeft ze aan haar loopbaan na dit seizoen helemaal te beëindigen.

Lees verder

Doetinchem zet ’t Weerdje in als opvangplek

De voormalige woonzorglocatie ’t Weerdje in Doetinchem wordt ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Vanaf midden juni kunnen uiteindelijk ongeveer honderd personen een tijdelijk thuis vinden in het flatgebouw.

Lees verder

Bestrijding eikenprocessierups in volle gang

Met de zomer op komst is het seizoen van de eikenprocessierups in de Achterhoek weer begonnen. In Oude IJsselstreek hebben ze na jaren van bestrijden het gevoel dat de plaag onder controle is en dat inwoners minder last krijgen van de irriterende brandharen van de rups.

Lees verder

Formatie met Lokaal Belang Montferland

Nu het CDA uit de formatie is gestapt richten Helder, Lijst Groot Montferland en de PvdA hun pijlen op een andere vierde partij om een ruime meerderheid te realiseren in de gemeenteraad. De beoogde partij is Lokaal Belang Montferland (LBM) met drie zetels.

Lees verder

Dit jaar geen Avondvierdaagse in Ulft

De Ulftse Avondvierdaagse gaat niet door. Het wandelevenement in Ulft, dat op de agenda stond van 1 tot en met 4 juni, is dit jaar afgelast. De organisatie geeft als reden op de veiligheid rondom de Avondvierdaagse en verwijst naar een bericht op de eigen Facebookpagina.

Lees verder

Promotiekoorts loopt op bij De Graafschap

De promotiekoorts rond De Graafschap loopt voorzichtig op richting de return tegen FC Eindhoven van vrijdagavond. De ploeg van trainer Jan Vreman wordt gesteund door een vol uitvak in Noord-Brabant en hoopt na het 1-1 gelijkspel de volgende ronde te bereiken.

Lees verder

Worm keert bij PSV terug in Nederland

Siri Worm keert komend seizoen terug op de Nederlandse voetbalvelden. De dertigjarige verdedigster uit Doetinchem heeft een tweejarig contract getekend bij PSV.

Lees verder

Auto uitgebrand op straat in Doetinchem

Een geparkeerde auto is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand in een woonwijk in Doetinchem. De politie gaat uit van brandstichting als oorzaak en heeft linten gespannen op de locatie.

Lees verder

Treinverkeer in Achterhoek deels gestremd

Het treinverkeer in het oosten van de Achterhoek wordt eind mei aardig ontregeld. Eerst rijden er een weekend lang geen treinen tussen Zutphen en Winterswijk, waarna aansluitend het traject tussen Vorden en Winterswijk zes dagen treinloos blijft.

Lees verder

Beachvolleybal op voetbalveld Hoog-Keppel

Het oude voetbalveld van de voormalige voetbalvereniging H en K in Hoog-Keppel is op zaterdag 21 mei het decor van het nieuwe beachvolleybaltoernooi ‘Focus op Zand’. Vorige zomer werd er in coronatijd al zand gestort op de locatie, nu is op verzoek van de gemeente Bronckhorst een evenement georganiseerd.

Lees verder

Vluchtelingen vullen gaten op in horeca

Oekraïense vluchtelingen zijn volgens VNO-NCW een deeloplossing voor het grote personeelstekort bij Achterhoekse bedrijven. Horeca-ondernemer Robby Welling uit Doetinchem heeft inmiddels drie Oekraïners in dienst genomen bij Stadscafé Simons.

Lees verder

Zwembad en actievoerders vinden elkaar

Naar aanleiding van een Facebook-bericht waar honderden reacties op kwamen leek er woensdag bij het zwembad in Terborg een grote actie te ontstaan, maar dit liep met een sisser af. Inwoners maakten zich grote zorgen omdat ze niet meer met contant geld konden betalen bij De Paasberg en plaatsten daarom zelf een friettent.

Lees verder

Meer drollen nodig voor beeld van wolf

Foto’s en video’s zijn er genoeg, maar hoeveel verschillende wolven de afgelopen tijd daadwerkelijk in de Achterhoek hebben rondgelopen blijft onduidelijk. Er is DNA-materiaal nodig om een duidelijk beeld te krijgen van de verspreiding van de wolf en daar moeten inwoners bij helpen.

Lees verder

Stacaravans voor vluchtelingen in Vierakker

Bronckhorst plaatst zeven stacaravans voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Vierakker. Na een zoektocht naar een geschikte locatie zijn twee plekken in het dorp gevonden.

Lees verder

Rondeel keeperstrainer bij De Graafschap

Jordy Rondeel volgt komend seizoen Robert-Jan Zoetmulder op als keeperstrainer bij De Graafschap. De 27-jarige doelman uit Keijenborg gaat daarmee samenwerken met Hidde Jurjus, met wie hij in 2016 nog samenspeelde in het eerste van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Berkelland kiest plekken voor Oekraïeners

Berkelland heeft vier locaties aangewezen voor de langdurige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om gebouwen in Borculo, Ruurlo, Haarlo en Eibergen waar in totaal plek is voor 123 personen.

Lees verder

‘Duitsland kan oplossing zijn voor tekort’

Bouwen over de grens zou een deel van de oplossing van het woningprobleem kunnen zijn. Dat zegt Thed Maas, journalist van dagblad De Gelderlander en verantwoordelijk voor de verslaggeving in een deel van de grensstreek, in de vijfde aflevering van de Euregio Podcast.

Lees verder

Poldervaart wordt trainer De Graafschap

Adrie Poldervaart wordt komend seizoen de nieuwe trainer van De Graafschap. De huidige assistent van FC Groningen tekent een contract voor twee seizoenen in Doetinchem. 

Lees verder

Lucassen speelt komend seizoen voor NAC

Boyd Lucassen van Go Ahead Eagles speelt komend seizoen voor NAC Breda. De 23-jarige vleugelverdediger uit Kilder stond ook in de belangstelling van De Graafschap, maar tekent nu een contract voor drie jaar in Breda.

Lees verder

Leerlingen kieperen schoolplein vol met poep

Vierdejaars leerlingen van het Zone.college hebben dinsdagochtend een ludieke examenstunt uitgehaald in Borculo. Met behulp van trekkers kieperden ze een grote hoeveelheid paardenstront op het plein bij het schoolgebouw.

Lees verder

Zwarte Cross opnieuw helemaal uitverkocht

De Zwarte Cross is dinsdagochtend binnen dertig minuten opnieuw uitverkocht geraakt. Enkele duizenden teruggegeven kaarten voor het festival in Lichtenvoorde gingen in de verkoop en vlogen over de digitale toonbank.

Lees verder

Vliegsimulator in voormalig klooster in Ulft

Na anderhalf jaar bouwen wordt op zaterdag 11 juni In het voormalig klooster in Ulft een Boeing737-simulator van Vlieg-Beleving geopend. Eigenaar Theodoor Janzen, die eerder vanuit zijn huis in Terborg werkte, hoopt vanuit deze nieuwe locatie onder andere mensen met vliegangst te helpen.

Lees verder

Wolf houdt gemoederen bezig in Zelhem

De wolf houdt de gemoederen maandag bezig in de omgeving van Zelhem. Verschillende inwoners delen beelden van een ontmoeting, waarbij het dier zich weinig aan lijkt te trekken van mensen.

Lees verder

CDA stapt uit de formatie in Montferland

Het CDA stapt uit de coalitiebesprekingen in de gemeente Montferland. Dat is de conclusie na een gesprek dat de partij dit weekend had met formateur Arthur Boone en de fracties van PvdA, Helder en Lijst Groot Montferland.

Lees verder

Zonen zingen bij mannenkoor in Etten

Het Ettens Mannenkoor organiseerde zaterdag een 'Zonendag' waarbij eventuele toekomstige zangers kennis konden maken met het koor. De vereniging hoopt daarmee de aspirant-leden enthousiast te maken voor een lidmaatschap.

Lees verder

Orion moet landstitel aan Dynamo laten

De volleyballers van Active Living Orion moeten de landstitel dit jaar laten aan Draisma Dynamo. De ploeg uit Apeldoorn won zondag ook ook het derde duel in de finaleserie en is daarmee kampioen van Nederland.

Lees verder

Gendringen herdenkt met nieuw monument

Honderden oorlogsslachtoffers, waaronder Duitse militairen, worden vanaf vrijdag herdacht met het nieuwe monument 'Opdat wij niet vergeten' in Gendringen. Ruim 77 jaar na de Tweede Wereldoorlog vinden meerdere nationaliteiten elkaar bij het herdenken van het verleden.

Lees verder

Buitengewoon zoekt naar Brood-portretten

De bekende schilder en muzikant Herman Brood maakte in 1997 als gast van Theaterfestival Buitengewoon tien portretten van Doetinchemmers. De organisatie van het festival is nu op zoek naar deze werken om ze tijdens de editie van 2022 te laten zien in de binnenstad.

Lees verder

Kleef vereerd met ontvangst Bevrijdingsvuur

Voor het eerst in de geschiedenis is het traditionele Bevrijdingsvuur de Nederlands-Duitse grens overgegaan om ontstoken te worden in het centrum van Kleef. Ook voor de Duitsers is het belangrijk dat de Tweede Wereldoorlog niet vergeten wordt en kijken de aanwezigen vol bewondering naar de 4 en 5 mei-herdenkingen in het buurland.

Lees verder

Canadees leert dood van vader in Netterden

Na bijna tachtig jaar heeft Dennis Isfeld uit Canada van ooggetuige Wim Delleman te horen gekregen hoe zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog in Netterden om het leven kwam. Als dertigjarige vocht Einar Victor Isfeld met de geallieerden mee bij de bevrijding van de Achterhoek en werd tijdens een hinderlaag door Duits vuur in zijn buik getroffen.

Lees verder

DocksNLD splijtzwam bij formatiegesprekken

De fracties van de PvdA, Lijst Groot Montferland, Helder en het CDA starten zaterdag met de gesprekken voor het vormen van een coalitie. Dat blijkt uit het eindrapport van informateur Bert Berghoef dat dinsdagavond werd gepresenteerd in Gouden Handen in ’s-Heerenberg.

Lees verder

Visboer in Ruurlo bestrijdt inflatie met vis

Een unieke actie van Saïd Bahadi, de eigenaar van het Viscafé in Ruurlo geeft iedere dag gratis een bestelling weg aan een gezin dat moeite heeft om financieel rond te komen door de hoge prijzen. De torenhoge inflatiecijfers en de situatie in Oekraïne gaven voor de visliefhebber de aanleiding.

Lees verder

Lied helpt Loerbeek bij herdenken helden

Met het lied 'De Vri-jheid' staat zanger Joop Boxstart uit Wehl rond Dodenherdenking stil bij de crash van een Britse bommenwerper op de boerderij van de familie Giezen bij Loerbeek. In maart 1943 kwamen de acht bemanningsleden en een vader en zijn twee zoons om het leven, een gebeurtenis die ook dit jaar wordt herdacht in het dorp.

Lees verder

Wolf in Noordijk is nog geen blijvertje

Een boer heeft dinsdagochtend een wolf gezien én gefotografeerd op zijn land aan de Mengersdijk in het buitengebied van Noordijk. De melding is momenteel nog bijzonder te noemen, maar de Achterhoek moet zich volgens 'Wolven in Nederland' opmaken voor een definitieve vestiging van het dier.

Lees verder

Weer kaarten beschikbaar voor Zwarte Cross

De Feestfabriek gooit volgende week honderden nieuwe toegangsbewijzen voor de Zwarte Cross in de verkoop. Het gaat om teruggegeven kaarten voor het uitverkochte festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Bronckhorster veld wordt bloemenweide

Zes grasvelden in de gemeente Bronckhorst worden als proef omgevormd tot bloemenweides om zo meer ruimte te geven aan dieren en planten. De gazons, in Hengelo, Zelhem en Vorden, worden voortaan éénmaal per jaar gemaaid.

Lees verder

Van Haaren wordt formateur in Bronckhorst

Voormalig wethouder Marijke van Haaren wordt formateur in de gemeente Bronckhorst. Na het doorlopen informatieproces hopen Gemeentebelangen, CDA en PvdA eind deze maand tot een coalitieakkoord te komen.

Lees verder

Ronkende motoren terug op Varsselring

De Varsselring in het buitengebied van Hengelo was de afgelopen dagen het decor van de wegraces van de Hengelose Auto en Motorvereniging. Met ongeveer zevenduizend bezoekers rond het stratencircuit bij de Varsselse molen kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd raceweekend.

Lees verder

Orion dreigt de landstitel te verspelen

Active Living Orion heeft ook de tweede wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. Zaterdagavond werd in Apeldoorn met 3-1 in sets verloren van Draisma Dynamo, dat nog één zege nodig heeft om kampioen te worden.

Lees verder

Estland in picture bij terugkeer Huntenkunst

Na twee jaar zonder is het DRU Industriepark in Ulft op 20, 21 en 22 mei weer het decor van de internationale kunstmanifestatie Huntenkunst. Meer dan tweehonderd kunstenaars gebruiken de SSP HAL als expositieruimte, waarbij Estland deze editie speciale aandacht krijgt.

Lees verder

Doe Maar leeft door bij Winterswijkse band

Het overlijden van Doe Maar-frontman en leadzanger Henny Vrienten kwam maandag als een klap binnen bij de bandleden van Smoorverliefd, een Achterhoekse Doe Maar coverband. De mannen treden al ruim tien jaar op en zien de populaire Nederpopband als grootste Nederlandse formatie ooit.

Lees verder

Jolink springt in de bres voor Johan Derksen

Bennie Jolink neemt het op voor mediapersoonlijkheid Johan Derksen, die onder vuur ligt vanwege een verhaal over een kaars die hij al dan niet in een vrouw zou hebben gestoken. In een betoog laat de zanger uit Hummelo weten zich te storen aan ‘preuts gelul’ en hij ziet de uitspraken van Derksen als een onschuldig verhaal.

Lees verder

Huizen op braakliggende grond in Silvolde

Op de hoek van de Lichtenbergseweg en Reeënstraat in Silvolde mogen van Oude IJsselstreek vijftien woningen worden gerealiseerd. Op het stuk braakliggende grond komen levensloopbestendige sociale huurwoningen en zeven koopwoningen voor starters.

Lees verder

Stroomstoring in deel van Doetinchem

Een stroomstoring zorgt er vrijdagmorgen voor dat gedeeltes van Doetinchem zonder stroom zitten. Volgens netbeheerder Liander gaat het om minder dan achthonderd huishoudens.

Lees verder

Eltense asperges in trek bij Nederlanders

Winfried Derksen uit Elten werd vorig jaar door de coronamaatregelen gedwongen om zijn asperges bij verschillende Nederlandse verkooppunten aan te bieden. Een jaar later zijn de Nederlanders weer volop aanwezig bij Spargel Derksen in de Duitse grensplaats, waar het seizoen van het witte goud al in maart van start ging.

Lees verder

Donnie en Mooi Wark naar de Zwarte Cross

Donnie XL, Mooi Wark en het Achterhoekse hiphop-collectief Eastwave zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van de Zwarte Cross. Eerder werden onder andere Suzan en Freek, Danny Vera en Snelle bekendgemaakt.

Lees verder

Gemeente lokt winkels naar kern Hengelo

Als eerste ondernemer is Paulien Zweers met haar kledingwinkel met financiële steun van Bronckhorst verhuisd naar het centrum van Hengelo. De gemeente wil de winkels gecentreerd krijgen in het gebied rond de Remigiuskerk en heeft daarvoor meer dan een ton beschikbaar gesteld.

Lees verder

Drankrijder rijdt in op auto’s in Doetinchem

Een 21-jarige automobilist uit Ulft is donderdagochtend vroeg op twee auto’s gebotst bij een verkeerslicht in Doetinchem. Twee inzittenden van de andere voertuigen raakten gewond, terwijl de Ulftenaar onder invloed van alcohol bleek te zijn.

Lees verder

Extra shows Suzan en Freek in Amphion

De drie theatershows van Suzan en Freek in het Amphion waren zo snel uitverkocht dat het aantal optredens is verdubbeld tot zes. Schouwburg Amphion-directeur Charles Droste is trots dat het muzikale duo hun theatertour afsluit in Doetinchem.

Lees verder

Lintjesrecord laat Bronckhorsters stralen

Verspreid door de Achterhoek is dinsdag, op de laatste werkdag voor Koningsdag, de traditionele lintjesregen gehouden. Op het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo werden twaalf vrijwilligers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een recordaantal.

Lees verder

GBB formeert verder met CDA en PvdA

Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB) stapt het verdere formatieproces in met het CDA en de PvdA. Daarmee gaat de lokale partij tegen het aanvankelijke advies van de informateur in, die een coalitie met PvdA en de VVD als het meest kansrijk zag.

Lees verder

Ook VVD geen rol in Montferlandse coalitie

Informateur Bert Berghoef adviseert de gemeenteraad van Montferland om met Helder, Lijst Groot Montferland, PvdA en CDA te beginnen aan de formatiefase. Dat betekent dat naast D66 en Lokaal Belang Montferland ook de VVD geen deel meer gaat uitmaken van de coalitie.

Lees verder

Orion verliest bij start van de finaleserie

Active Living Orion heeft de eerste wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. De volleyballers uit Doetinchem moesten zaterdagavond in de eigen Topsporthal met 1-3 in sets de meerdere erkennen in Draisma Dynamo.

Lees verder

Suzan en Freek beleven droom in Ziggo Dome

Suzan en Freek uit Zieuwent en Harreveld kijken zeer tevreden terug op het eerste optreden dat ze zaterdagavond gaven in een uitverkochte Ziggo Dome. Voor het Achterhoekse muzikale duo zijn de twee concerten in Amsterdam de grootste die ze tot nu toe hebben gegeven in hun carrière.

Lees verder

Liberation Routes geopend in Didam

Ter gelegenheid van de bevrijding van Didam 77 jaar geleden, zijn donderdag de Liberation Routes gepresenteerd door de Oudheidkundige Vereniging Didam. De zes verschillende routes leiden je langs diverse plekken die met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben.

Lees verder

Appartementen in Wehl voor Oekraïners

In de Sensire-locatie Oldershove in Wehl zijn vier appartementen ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. In elk appartement kunnen drie mensen een woonplek vinden.

Lees verder

Nieuwe namen bekend voor Huntenpop

Goldband, Mothers Finest en The Partysquad zijn enkele nieuwe namen die toegevoegd zijn aan de line-up van Huntenpop. Eerder werd al bekend dat onder andere Danny Vera en Maan naar het festival in Ulft komen.

Lees verder

Bronckhorst koopt pinpas voor Oekraïners

Bronckhorst heeft driehonderd prepaid pinassen besteld voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee is een oplossing gevonden voor ontheemden die geen bankrekening kunnen openen omdat ze geen internationaal paspoort hebben.

Lees verder

Topsporters krijgen kans op Metzo College

Het Metzo College in Doetinchem is vanaf donderdag officieel een 'topsportvriendelijke school'. Door de toekenning van Topsport Gelderland moet het voor leerlingen makkelijker worden om topsport te combineren met lessen en toetsen op de middelbare school.

Lees verder

Extra treinen naar regio tijdens Koningsnacht

Arriva zet extra treinen in om feestvierders op Koningsnacht en Koningsdag naar de Achterhoek te vervoeren. Zowel dinsdag- als woensdagnacht zijn er meer reismogelijkheden tussen Arnhem en Winterswijk.

Lees verder

D66 Montferland betreurt keuze Berghoef

D66 Montferland-fractievoorzitter Freddy van Dijken betreurt de beslissing van de informateur. De politicus vindt dat Bert Berghoef een conclusie heeft getrokken zonder dat er inhoudelijk over de formatie is gesproken.

Lees verder

Schippers gezocht voor de Iesselganger

De Iesselganger is na onderhoud in de winterperiode dinsdagmiddag uit de SSP-Hal in Ulft gehaald en naar Terborg gebracht. De veertien meter lange boot staat aan de vooravond van een vaarseizoen in de Oude IJssel, maar voor de toekomst heeft de organisatie dringend vrijwilligers nodig.

Lees verder

Roelofsen ook volgend jaar bij De Graafschap

Assistent-trainer Richard Roelofsen heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. Naast de oud-aanvaller is ook de verbintenis van assistent Mees Siers verlengd.

Lees verder

Gaslekkage in centrum van Winterswijk

Bij werkzaamheden in het centrum van Winterswijk is woensdag een gasleiding kapotgegaan. Het gebied rondom de kapotte leiding is ruim afgezet.

Lees verder

Montferland stap dichter bij een coalitie

D66 en Lokaal Belang Montferland nemen geen deel meer aan de formatiegesprekken in de gemeente Montferland. Dat heeft Informateur Bert Berghoef geconcludeerd na de gesprekken die dinsdag werden hervat.

Lees verder

Nieuwenhuis ontpopt zich als klassiekerrijder

Joris Nieuwenhuis ontpopt zich dit voorjaar steeds meer als een ondersteunende kracht bij klassieke wielerwedstrijden. De wielrenner uit Zelhem doet deze week voor Team DSM mee aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, waarmee hij dit seizoen in totaal vijf voorjaarsklassiekers heeft gereden.

Lees verder

OBL valt buiten de coalitie in Berkelland

Ondernemend Berkelland (OBL) is buiten de coalitieformeringen gebleven van informateur Ellen Nauta, dat bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente. De CDA-politica deelde haar bevindingen en ziet een samenwerking tussen CDA, D66, VVD en PvdA als het meest kansrijk.

Lees verder

Nieuw talent bij Muziek Meeting Achterhoek

Achterhoekse muzikanten konden zaterdag tijdens de Muziek Meeting Achterhoek in De Gruitpoort in Doetinchem werken aan hun netwerk in de muziekwereld. De gratis dag werd georganiseerd door DRU poppodium, Amphion Cultuurbedrijf en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

Lees verder

Ter Horst dreigt vergunning kwijt te raken

Gelderland en Overijssel willen de vergunningen van afvalverwerker Ter Horst uit Varsseveld intrekken. Ook worden lopende aanvragen door de provincies afgekeurd omdat ze vermoeden dat er een groot risico is dat het bedrijf criminele activiteiten uitvoert.

Lees verder

Weg van Wehl naar snelweg A18 afgesloten

De Weemstraat, tussen het dorp Wehl en de snelweg A18, gaat in mei ruim twee weken dicht. Het asfalt wordt vervangen en de provincie voert aanpassingen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Lees verder

Orion mist matchpoints en grijpt naast beker

Active Living Orion heeft maandag de finale om de Nederlandse beker verloren. De lange mannen van trainer Dirk Sparidans kregen in Ede negen matchpoints, maar moesten de overwinning na vijf sets laten aan tegenstander Lycurgus.

Lees verder

Paaseierenzoektocht voor strijd tegen Lyme

In Gaanderen is zaterdag de grootste paaseierenzoektocht van de Achterhoek georganiseerd. De activiteit is opgezet om geld op te halen voor de stichting Femke Beats Lyme. 

Lees verder

Bennie Jolink ontwerpt Oekraïne-gitaar

Bennie Jolink, zanger en oprichter van Normaal, wil met een speciale gitaar het zwaar getroffen volk van Oekraïne een hart onder de riem steken. Ook heeft hij een shirt voorzien van een tekst waarmee hij laat weten wat hij van Poetin vindt.

Lees verder

Supermarkt Boni maakt entree in Achterhoek

Supermarktketen Boni wil een intrede maken in de Achterhoek door vestigingen te openen in Terborg, Wehl en Ruurlo. Het gaat om panden die momenteel nog dienst doen als Coop-supermarkt, maar die na de fusie met PLUS worden afgestoten.

Lees verder

Dit was The Passion 2022 in Doetinchem

Doetinchem was donderdagavond op Witte Donderdag het decor van The Passion, tijdens de landelijke televisie-uitzending op NPO1 was te zien hoe het kruis door de binnenstad trok. Het podium en tevens het eindpunt van de processie stond rondom de Catharinakerk op het Simonsplein.

Lees verder

Inwoners bieden petitie tegen DocksNLD aan

Dorpsraad Azewijn en Bewonersgroep Dorpsbelangen Lengel hebben donderdagavond een petitie met ruim zeshonderd handtekeningen aangeboden aan de Montferlandse gemeenteraad. Met de actie hopen de belangengroepen de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD tegen te gaan.

Lees verder

LIVEBLOG | The Passion vanuit Doetinchem

Doetinchem is donderdagavond de trotse gastheer van The Passion. In dit liveblog wordt een kijkje achter de schermen geboden van het paasspektakel, met zaken die niet op televisie te zien zijn.

Lees verder

Twee avonden de Passie in Zeddamse kerk

De Passie in Montferland, een initiatief van de Protestantse Gemeente ’s-Heerenberg-Zeddam, vindt donderdag- en vrijdagavond plaats in de Sint-Oswalduskerk in Zeddam. Na twee jaar zonder uitvoering kunnen de castleden het verhaal weer spelen.

Lees verder

Hendriks start in de basis tegen TOP Oss

Sam Hendriks staat vrijdagavond in de basis bij De Graafschap. De constructie in zijn huurcontract met Cambuur Leeuwarden is vernietigd, waardoor de spits tegen TOP Oss weer aan de aftrap staat.

Lees verder

Arrestaties na diefstallen in Achterhoek

De politie heeft negen verdachten aangehouden voor een reeks ‘brutale diefstallen’ van onder meer shovels en kranen. Tussen maart en juli vorig jaar werd er onder meer in ’s-Heerenberg, Silvolde, Terborg en Ulft dure apparatuur gestolen.

Lees verder

Festival Op ’t Arf in de Hiet terug in Halle

Ook deze zomer vindt het festival Op 't Arf in de Hiet plaats in Halle-Heide. De organisatoren zijn tevreden over de eerste editie van vorig jaar, wat reden is om in september opnieuw het festival te organiseren.

Lees verder

GBB neemt tijd voor formatie Bronckhorst

GroenLinks keert na de formatie mogelijk niet terug in het college in Bronckhorst, hoewel Gemeentebelangen (GBB) de deur voor de huidige coalitiepartner openhoudt. Informateur Rene van Dijk presenteerde woensdagavond zijn bevindingen en ziet een samenwerking tussen GBB, VVD en de PvdA als het meest kansrijk.

Lees verder

Filmfestival op zoek naar nieuwe filmmakers

Honderden middelbare scholieren uit de Achterhoek nemen woensdag deel aan het JAFA Filmfestival op het DRU Industriepark in Ulft. Het festival wordt onder andere georganiseerd om jongeren te stimuleren om op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.

Lees verder

Volleybalster Schoot inspireert leerlingen

Volleybalinternational Myrthe Schoot uit Winterswijk was woensdagochtend eregast bij basisschool De Pannevogel in Steenderen. Een groep van ongeveer honderd enthousiaste leerlingen kreeg les van de libero van het Nederlands team om de kinderen enthousiast te maken over het aankomende WK in eigen land.

Lees verder

Oplossing voor verkeersimpasse Laag-Keppel

Voor de langdurige verkeersproblematiek rond Laag-Keppel is een oplossing gevonden. Na overleg tussen ondernemers, belangengroepen en inwoners is er een advies aangedragen, wat onder meer betekent dat het doorgaande verkeer vanuit Wehl en Hummelo wordt geweerd uit het stadje.

Lees verder

Jongeren oefenen processie The Passion

Tientallen jongeren hebben dinsdagavond geoefend voor de processie en het dragen van het kruis voor The Passion in Doetinchem. Vanaf het Metzo College liepen de kruisdragers een route, die uiteindelijk eindigde op het Simonsplein.

Lees verder

Achterhoekers genieten van lenteweer

Na dagen van regen, kou en zelfs sneeuw is dinsdag de zon weer volop aanwezig in de Achterhoek. In Doetinchem zaten de terrassen goed vol en werd er genoten van het lenteweer.

Lees verder

Suzan en Freek winnen Edison voor album

Suzan en Freek winnen maandagavond de Edison Popprijs 2022 voor beste album met Dromen in Kleur. Het Achterhoekse duo heeft twee jaar aan het album gewerkt en bracht het in 2021 uit.

Lees verder

Baars over rode loper naar première 'Louis'

Voetbalfanaat Fred Baars uit Braamt en zijn vrouw Els waren maandagavond aanwezig bij de première van de film over voetbaltrainer Louis van Gaal in theater Tuschinski in Amsterdam. De oprichter van het Home of Football-voetbalmuseum in Braamt werd persoonlijk uitgenodigd door de bondscoach van het Nederlands Elftal.

Lees verder

Op skeelers door de straten van Nieuw-Dijk

De straten van Nieuw-Dijk zijn zondag omgetoverd tot elf Friese steden voor de Elstratentocht. De Toertocht met kinderen op rolschaatsen en skeelers werd voor de 35e keer georganiseerd door Open Jeugdwerk Nieuw Dijk.

Lees verder

Volleyballers van Orion jagen op eremetaal

De beslissende fase van het seizoen is aangebroken voor de volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem. De ongeslagen koploper van de eredivisie speelde zondag de laatste thuiswedstrijd in de kampioenspoule en versloeg Amysoft Lycurgus met 3-2 in sets.

Lees verder

Geen sportverkiezing in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek heeft besloten om de sportverkiezing een jaar door te schuiven vanwege een 'onvolwaardig sportjaar' in 2021. Tijdens de verkiezing in 2023 zullen sporters gehuldigd worden die in 2021 of 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Lees verder

Testlocaties in Achterhoek blijven voorlopig

De testlocaties van de GGD Noord- en Oost Gelderland in Groenlo en Doetinchem blijven voorlopig bestaan. Hoewel een positieve zelftest sinds maandag niet meer hoeft te worden bevestigd door de GGD, blijft de PCR-test voor bepaalde doelgroepen van belang.

Lees verder

Lucel schrijft coronaleed van zich af

Lucel ten Have uit Varsseveld komt in maart 2020 na besmetting met het coronavirus terecht op de IC in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, ze ondervindt daar nog steeds de gevolgen van. Lucel schrijft na haar opname over het ziek zijn, de langdurige revalidatie en het herstel het boek Adembenemend.

Lees verder

Danny Vera en Maan staan op Huntenpop

Maan, Danny Vera en De Boetners treden dit jaar op tijdens de 31e editie van Huntenpop. De organisatie van het festival in Ulft maakte vrijdag de eerste tien namen van de line-up bekend.

Lees verder

PvdA schuift aan in Oude IJsselstreek

Informateur Richard Berenschot adviseert de gemeenteraad van Oude IJsselstreek om een coalitie tussen Lokaal Belang, PvdA en CDA te onderzoeken. De Winterswijker, lid van lokale partij Morgen, presenteerde zijn advies donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Ulft.

Lees verder

Bibliotheek Didam op nieuwe locatie geopend

De bibliotheek in Didam is, na de verhuizing van de Schoolstraat naar Meulenvelden, klaar voor gebruik. De bieb in het woonzorgcentrum voor ouderen is na maanden van verbouwen geopend door Harry de Vries, de waarnemend burgemeester van Montferland.

Lees verder

Geen shows in openluchttheater Lichtenvoorde

Openluchttheater Lichtenvoorde heeft besloten dit jaar geen concerten en voorstellingen te organiseren. Door onder andere materiaal- en personeelstekorten kan het theater niet draaien op de manier hoe de organisatie dit graag zou willen.

Lees verder

Suzan & Freek komen naar de Zwarte Cross

Het Achterhoekse duo Suzan & Freek, Pip Blom en Fresku zijn donderdag toegevoegd aan de line-up voor de Zwarte Cross. Eerder werden onder andere Danny Vera, De Jeugd van Tegenwoordig en Snelle bekendgemaakt.

Lees verder

'Gemütlichheit' in Freiburg doet Vermeij goed

Vincent Vermeij heeft in relatieve stilte zijn debuut gemaakt in de Bundesliga voor zijn Duitse werkgever SC Freiburg. De aanvaller stapte afgelopen zomer over van MSV Duisburg naar het tweede elftal van de Zuid-Duitse club en speelde zich onder meer door een doelpunt vanaf eigen helft in de kijker bij het eerste.

Lees verder

Bronckhorst wil zwembad helpen met lasten

Bronckhorst wil onder meer sporthallen en zwembaden in de gemeente helpen met de stijgende energieprijzen. Onder meer zwembad De Brink in Zelhem deed een noodkreet uit richting de gemeente, wat reden is om voorwaarden op te stellen voor eventuele financiële hulp.

Lees verder

Omgeving De Woordhof wordt schoolzone

De omgeving van de basisschool in Hummelo wordt de komende weken in opdracht van de gemeente Bronckhorst ingericht als een schoolzone. Asfalt maakt plaats voor klinkers, tot tevredenheid van de leiding van De Woordhof.

Lees verder

Silo Art Tour krijgt vervolg in Beltrum

Boerenshop De Vuurdoorn in Beltrum is de volgende locatie van de Silo Art Tour door de Achterhoek. De hoge gevel van het voormalige mengvoederbedrijf wordt vanaf maandag onder handen genomen door kunstenaar GOMAD.

Lees verder

Meerdink tekent vijfjarig contract bij AZ

Mexx Meerdink, zoon van oud-international Martijn Meerdink, heeft een vijfjarig contract getekend bij eredivisionist AZ. De achttienjarige aanvaller uit Winterswijk zit dit seizoen bij de selectie van Jong AZ.

Lees verder

Brandweer naarstig op zoek naar vrouwen

Brandweerkorpsen in de Achterhoek maken zich zorgen over de toekomstige bezetting van de posten en willen daarom ook meer vrouwelijke collega's aantrekken. Ook in de toekomst moeten hulpdiensten de gewenste aanrijtijden haalbaar blijven, daarom zijn ze in Dinxperlo blij met de nieuwe vrouwelijke krachten.

Lees verder

Breedtesport winnaar bij Sportverkiezing

Volleybalclub Orion, wielrenner Koen Bouwman en paralympisch baanwielrenster Caroline Groot zijn maandagavond in de prijzen gevallen tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing over de jaren 2020 en 2021. In Schouwburg Amphion werd de lokale sportwereld in het zonnetje gezet, wat zorgde voor veel lachende gezichten.

Lees verder

Dertig vluchtelingen in Geesterense kerk

Een dertigtal vluchtelingen uit Oekraïne is dinsdagavond aangekomen bij de opvanglocatie in de voormalige gereformeerde kerk in Geesteren. In totaal is er nu plek voor vijftig oorlogsvluchtelingen in de gemeentelijke locaties in Berkelland.

Lees verder

Feestfabriek blij met eerste Startschotgala

De Feestfabriek kijkt met een gevoel van tevredenheid terug op de allereerste eerste editie van het Startschotgala. Hoewel het eerste festival van het jaar niet volledig uitverkocht was, is de organisatie blij met de duizenden bezoekers die wel naar Lichtenvoorde kwamen.

Lees verder

Robbemond assistent-trainer bij Willem II

Enkele weken na zijn ontslag bij De Graafschap treedt Reinier Robbemond in dienst bij eredivisionist Willem II. Hij is de opvolger van Denny Landzaat, die naar een club in Saudi-Arabië is vertrokken om assistent van John van den Brom te worden.

Lees verder

Boh Foi Toch laat Startschotgala swingen

Boh Foi Toch heeft zondagmiddag de bezoekers van het Startschotgala laten swingen met een optreden in de Megatent. Hoewel het koud was, genoten de dialectartiesten met volle teugen van het optreden.

Lees verder

Orion speelt finaleserie om de landstitel

Active Living Orion heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de strijd om de landstitel in het Nederlandse volleybal. De mannen uit Doetinchem versloegen Sliedrecht Sport zaterdagavond met 2-3 en zijn niet meer in te halen.

Lees verder

Dialectbands laten de Megatent schudden

De organisatie van het Startschotgala kijkt terug op een geslaagde tweede dag van het festival in Lichtenvoorde. In de rode Megatent genoten 13.000 bezoekers van regionale bands uit het hele land.

Lees verder

Tweede dag Startschotgala opnieuw koud

De tweede dag van het Startschotgala in Lichtenvoorde is opnieuw koud van start gegaan. Dat mag de pret bij veel bezoekers niet drukken, die blij zijn weer op een festival te staan.

Lees verder

IJskoude aftrap van het Startschotgala

Het festivalseizoen is vrijdagavond afgetrapt met de start van het driedaagse festival Startschotgala in Lichtenvoorde. De festivalgangers trotseerden de eerste dag kou, wind en sneeuw om aanwezig te zijn op het festival.

Lees verder

Tolk helpt vluchtelingen in Montferland

Het voormalige familiehotel Engelbarts is een van de opvanglocaties die in Montferland is gerealiseerd voor vluchtelingen uit Oekraïne. Inmiddels hebben 32 vluchtelingen, uit het door oorlog verscheurde land, een tijdelijk thuis gevonden in het hotel in Zeddam.

Lees verder

Duitsers tanken goedkoop in de Achterhoek

Waar Nederlanders normaal gesproken naar de oosterburen rijden om goedkoper te tanken, sierden Duitse kentekens vrijdag de rijen bij tankstations in de Achterhoek. Door een accijnsverlaging in Nederland is de brandstofprijs per liter goedkoper dan in Duitsland.

Lees verder

Achterhoekers trappen in 1 april-grappen

Bedrijven in de Achterhoek hebben de afgelopen dagen verschillende 1 april-grappen de wereld in geslingerd. Zo kwam fietsfabrikant Van Raam in Varsseveld met een bericht over de overheid die flitspalen langs fietspaden zou gaan plaatsen.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil nieuwe woonwijken

Oude IJsselstreek wil twee nieuwe woonwijken laten realiseren, in Ulft en in Gendringen. Over de definitieve invulling van de mogelijke woonwijken met honderden woningen gaat de gemeente in gesprek met inwoners.

Lees verder

Oorlog in Oekraïne raakt familieman Valeev

Ruslan Valeev keerde woensdag vijftien jaar na zijn vertrek bij De Graafschap even terug op De Vijverberg. De Oekraïner heeft levendige herinneringen aan zijn voetbaldagen in de Achterhoek, maar tegenwoordig zet hij zich vanuit zijn woonplaats Dusseldorf in om landgenoten in zijn door oorlog verscheurde thuisland te helpen.

Lees verder

Sluimerende coalitie kan beklonken worden

Komt er een eind aan de heerschappij van het CDA in Montferland? Het CDA heeft de oppositie na de verkiezingsuitslag het formatiestuur in handen gegeven en mag voor de vorm nog meepraten. Helder, Lijst Groot Montferland (LGM) en PvdA geven het stuur niet meer uit handen. Een analyse over een nieuwe coalitie in Montferland.

Lees verder

Tottenham treft De Graafschap in Terborg

Het Terborg Toernooi heeft woensdag het deelnemersveld voor het voetbaltoernooi voor Onder 19-teams bekend gemaakt tijdens de loting. Onder andere het Engelse Tottenham Hotspur, Borussia Mönchengladbach uit Duitsland en het Braziliaanse Fluminense komen in mei in actie.

Lees verder

Droogte is laatste risico voor paasvuren

Corona en een gebrek aan neerslag dwarsboomden organisaties de afgelopen jaren, maar dit jaar hopen liefhebbers in de Achterhoek weer paasvuren te zien branden. Hoewel de droogte roet in het eten kan gooien, groeit de hoop snoeiafval in Velswijk gestaag richting Eerste Paasdag.

Lees verder

Basisschool in Silvolde wordt opvanglocatie

Het voormalige schoolgebouw van De Drie Linden in Silvolde wordt een opvanglocatie voor vluchtelingen. In het pand kunnen tussen de 35 en 45 personen worden opgevangen.

Lees verder

Marcel Berendsen uit Kilder ontvangt lintje

Marcel Berendsen uit Kilder, voormalig raadslid voor het CDA in Montferland, heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Harry de Vries heeft hem benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Vrijdag sneeuw verwacht in de Achterhoek

De Achterhoek moet zich de komende dagen gaan klaarmaken voor een wit winterwonderland als we weerman Gerrit Vossers mogen geloven. Volgens de weerman neemt de komende nacht de bewolking toe en komt er ook wat neerslag mee.

Lees verder

Nieuwe gemeentesecretaris Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek heeft Ron Frerix uit 's-Heerenberg dinsdag aangesteld als nieuwe gemeentesecretaris. De 55-jarige opvolger van Marijke Verstappen is op dit moment in dienst bij de gemeente Almelo.

Lees verder

Leerlingen verkopen violen voor Oekraïne

Leerlingen van het Zone.college in Doetinchem verkopen deze week duizenden violen aan vrienden, familie en bekenden om geld op te halen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Met de bloemen spelen de leerlingen in op het lenteweer.

Lees verder

Vreman tot einde van het seizoen voor groep

Jan Vreman blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen de trainer van De Graafschap. Hij werd twee weken geleden aangesteld als de tijdelijke vervanger van de ontslagen Reinier Robbemond.

Lees verder

Bronckhorst wil caravans voor Oekraïners

Bronckhorst wil vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijk onderbrengen in zeven stacaravans. De gemeente wil meer dan twee ton uittrekken om deze huisvesting te realiseren.

Lees verder

Automobilist rijdt door na ongeval Didam

Een motorrijder uit Zeddam is zondagmiddag in Didam aangereden door de bestuurder van een blauwe auto. De automobilist reed na het ongeval door, waarbij de Zeddammer gewond werd achtergelaten.

Lees verder

Kampioensselectie eregast bij De Graafschap

De kampioensselectie van het seizoen 1990/1991 is vrijdagavond eregast rond het duel van De Graafschap met FC Emmen. De club werd onder trainer Simon Kistemaker ongeslagen kampioen in de eerste divisie, reden voor de erfgoedcommissie om de spelers uit te nodigen voor een reünie.

Lees verder

Bekers voor biertjes op het Startschotgala

Bezoekers kunnen komend weekend op het Startschotgala lege bekers inwisselen voor drankmuntjes. Bij een succesvolle proef wordt het inwisselen ook ingevoerd op Mañana Mañana en de Zwarte Cross.

Lees verder

Oppositie leidt de formatie in Montferland

Helder, Lijst Groot Montferland en PvdA hebben de leiding in het formatieproces in de gemeente Montferland stevig in handen gepakt. De huidige oppositiepartijen hebben gezamenlijk een meerderheid en presenteerden maandagavond een basisdocument aan de politiek en de inwoners.

Lees verder

EUREGIO wil inspraak rondom Noordtak

De EUREGIO wil dat de Nederlandse regering de Achterhoek en Twente gaat betrekken bij de realisatie van de eventuele aanleg van de Noordtak, de doorgetrokken goederenspoorlijn van de Betuweroute door de Achterhoek en Twente. Het grensoverschrijdende orgaan sprak zich uit tegen het feit dat de betrokken regio's niet worden gehoord.

Lees verder

Bronckhorst experimenteert met Bokashi

Bronckhorst doet mee aan een landelijke pilot met het toepassen van 'Bokashi'. Dit is een Japanse methode om groenafval om te vormen tot een soort compost, wat vervolgens door gemeente verspreid wordt in de natuur.

Lees verder

Oekraïens volkslied klinkt in Doetinchem

Honderden leden van Achterhoekse mannenkoren hebben zaterdag om klokslag 12.00 uur gezamenlijk het Oekraïense volkslied ten gehore gebracht op het Simonsplein in Doetinchem. Ook in steden in het westen zongen koren mee, maar het idee ontstond bij het Mannenkoor in Etten.

Lees verder

Brandts zou vasthouden aan trainer Vreman

Ernie Brandts juicht de keuze van zijn oude club De Graafschap voor Jan Vreman als interim-trainer toe. Hoewel de voetbaltrainer, geboren in Nieuw-Dijk, zelf ook interesse heeft in de vacature, zou hij vasthouden aan de nuchtere trainer uit Gendringen.

Lees verder

Man mogelijk mishandeld bij de Radstake

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag vermoedelijk mishandeld bij uitgaansgelegenheid De Radstake in Heelweg. De politie geeft aan dat er mogelijke meerdere personen bij betrokken waren en is een onderzoek gestart.

Lees verder

Orion verliest een set tegen Lycurgus

Active Living Orion heeft zaterdagavond ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Wel verloren de Doetinchemse volleyballers voor het eerst dit jaar een set in de Nederlandse competitie tijdens het duel met Amysoft Lycurgus: 2-3.

Lees verder

Plek voor Oekraïense vluchtelingen in kapel

Oekraïners die de oorlog in hun thuisland zijn ontvlucht ontmoeten elkaar sinds deze week in de Driekoningenkapel in Doetinchem. Alle hulp die in de gemeente loskomt om de vluchtelingen te helpen is gebundeld in de locatie bij het centrum.

Lees verder

Illya helpt de soldaten in Oekraïne

Illya Vyazovyy uit ’s-Heerenberg was op familiebezoek in Oekraïne, net buiten Kiev, toen vier weken geleden de oorlog uitbrak. In plaats van direct te vluchten besloot hij de Oekraïense soldaten eerst te helpen, waarna hij later alsnog met zijn familie vertrok uit het oorlogsgebied.

Lees verder

Duits tankstation verwacht weer topdrukte

De Duitse regering besloot donderdag om de accijns op brandstof voor een periode van drie maanden te verlagen om inwoners tegemoet te komen vanwege de hoge energieprijs. Bij Kuster Energy, dat verschillende pompstations heeft aan beide kanten van de grens, verwachten ze een flinke toeloop.

Lees verder

Poging tot beroving bij kerk in Didam

Op de Wilhelminastraat bij de kerk in Didam heeft woensdagavond een poging tot beroving plaatsgevonden. Het slachtoffer is een 43-jarige man in een scootmobiel.

Lees verder

Horecazaak wil meer ruimte voor terras

Het lenteweer lokt klanten naar de binnenstad van Doetinchem, maar Stadscafé Simons heeft woensdag een deel van het terras bij de Catharinakerk weg moeten halen. Gemeente Doetinchem trekt de verruiming die in de coronatijd gold in, tot frustratie van ondernemer Robby Welling.

Lees verder

VNOG bereidt zich voor op verder opschalen

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is hard op weg om de eerste tweeduizend opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne te realiseren. De organisatie bereidt zich voor op verdere opschaling en roemt de inzet van gemeenten.

Lees verder

Kamerlid Geurts informateur in Doetinchem

Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) wordt informateur in de gemeente Doetinchem. De 51-jarige politicus werd voor de opdracht gevraagd door het CDA, de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Mobiele keet trekt door Montferland

Jongeren in Montferland krijgen de aankomende tijd bezoek van de mobiele keet van Jongerenwerk Montferland, onderdeel van welzijnsorganisatie Welcom. De keet gaat langs alle kernen van de gemeente.

Lees verder

Doetinchem wil vluchtelingen in 't Weerdje

De voormalige woonzorglocatie ’t Weerdje in Doetinchem is in beeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente onderzoekt de komende weken hoeveel het kost om de locatie gereed te maken voor tussen de 250 en driehonderd personen.

Lees verder

Burgemeester Nauta informateur in Berkelland

Ellen Nauta wordt informateur in de gemeente Berkelland. De burgemeester van buurgemeente Hof van Twente is door het CDA gevraagd voor de rol.

Lees verder

De lente is begonnen in Anholter Schweiz

In Wildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, wordt de lente ingeluid met de geboorte van vier jonge dassen. Dit is niet de eerste keer dat de jonge roofdieren worden geboren in het park, maar de verzorgster ziet het als een mooi begin van het voorjaar.

Lees verder

Berghoef wordt informateur Montferland

Bert Berghoef wordt informateur bij het formatieproces in de gemeente Montferland. De voormalig burgemeester van Aalten is door de huidige oppositiepartijen Helder, Lijst Groot Montferland (LGM) en de PvdA gevraagd.

Lees verder

Aanhoudingen na vandalisme in Ruurlo

De politie heeft twee jongemannen aangehouden voor het plegen van meerdere vernielingen in Ruurlo. Er werd onder meer een hakenkruis op een rolluik bij een woning gespoten.

Lees verder

Berenschot informateur in Oude IJsselstreek

Lokaal Belang Oude IJsselstreek heeft Richard Berenschot gevraagd om als informateur te dienen tijdens het formatieproces in de gemeente. De Winterswijker stond de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als nummer vier op de kieslijst bij lokale partij Morgen.

Lees verder

Opvang vluchtelingen in Hotel De Lantscroon

In Hotel De Lantscroon in ’s-Heerenberg worden vanaf 4 april tot negentig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De 41 kamers in het pand worden daar nu gereed voor gemaakt.

Lees verder

Leerlingen proeven aan het boerenleven

Honderden basisschoolleerlingen uit de Achterhoek gingen dinsdag naar boerenbedrijven om een dagje te proeven aan het boerenleven vanuit de nieuwe stichting 'Met de Klas de Boer op'. De kinderen van groep 8 van basisschool De Meene uit Zelhem waren welkom bij het melkveebedrijf van Jan Borgman in Vierakker.

Lees verder

Opbouw van het Startschotgala is begonnen

Het eerste paaltje voor de opbouw van het Startschotgala is dinsdagochtend de grond ingegaan in het buitengebied van Lievelde. Na een lange coronaperiode zonder evenementen van De Feestfabriek trappelt het personeel om weer een festival te beleven.

Lees verder

Ton Menke kijkt tevreden terug op carrière

Na 24 jaar in de gemeenteraad komt er een einde aan de politieke carrière van huidig PvdA Oude IJsselstreek-fractievoorzitter Ton Menke. De Ulftenaar kijkt terug op een turbulente tijd in de gemeentepolitiek, maar blijft enthousiast over het werk in de lokale politiek.

Lees verder

Achterhoekse zorg slaakt noodkreet

Ziekenhuizen, zorgorganisaties en andere partijen luiden de noodklok voor de zorg in de Achterhoek. Vanwege oplopende coronabesmettingen zijn er handen tekort, waardoor de druk volgens de organisaties in de gehele sector oploopt en personeel onder hoogspanning staat.

Lees verder

Handbalster Knippenborg stopt bij Oranje

Handbalster Lynn Knippenborg uit Zieuwent beëindigt haar interlandcarrière. Na meer dan honderd interlands neemt de dertigjarige speelster van de handbaldames definitief afscheid van Oranje.

Lees verder

Verlichting Rijnbrug gaat uit voor klimaat

De Stadt Emmerik doet van vrijdagavond tot zondagavond de lampen op de Rijnbrug uit vanwege het internationale Earth Hour-initiatief. Emmerik roept alle inwoners en bedrijven in de stad op om mee te doen.

Lees verder

De Graafschap geeft training in gevangenis

Trainers van voetbalclub De Graafschap gaan wekelijks een sportief programma aanbieden aan veroordeelden in de gevangenis in Zutphen. Doel is om de gedetineerden te begeleiden naar een baan of werkervaringsplek als de celstraf is afgelopen.

Lees verder

REGIO8 zendt serie ‘Wij zijn Montferland’ uit

Streekomroep REGIO8 zendt vanaf zaterdag 26 maart de serie ‘Wij zijn Montferland’ uit op de verschillende kanalen. Wekelijks komen de mooiste plekjes en de interessantste verhalen uit de gemeente voorbij in het nieuwe programma.

Lees verder

Orion ook in kampioenspoule oppermachtig

De volleyballers van Orion zijn de kampioenspoule zaterdagavond gestart met een simpele overwinning op Sliedrecht Sport. In de eigen Topsporthal werd geen set weggegeven door de Doetinchemmers, die met 3-0 wonnen.

Lees verder

School haalt 13.000 euro op voor Oekraïne

Leerlingen van de Mariaschool uit Ulft hadden vrijdag een sponsorloop voor hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee is een bedrag van ruim 13.000 euro opgehaald dat wordt overgemaakt naar Giro 555.

Lees verder

Huis Bergh in top vijf van mooiste kastelen

Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg is door naar de finaleronde van de ANWB-verkiezing 'het allermooiste kasteel van Nederland'. Het Achterhoekse kasteel behoort volgens meer dan 25.000 mensen tot een van de vijf mooiste kastelen van Nederland.

Lees verder

Gemeentebelangen is aan zet in Bronckhorst

Gemeentebelangen Bronckhorst zit voor de eerste keer als grootste partij op de bestuurdersstoel als het gaat om het formatieproces in de gemeente. De hegemonie van het CDA in de plattelandsgemeente is met acht zetels voor de lokale partij doorbroken.

Lees verder

Vreman vereerd door keuze De Graafschap

Clubicoon Jan Vreman keert vrijdagavond tegen MVV Maastricht terug als trainer van het eerste elftal van De Graafschap. De Gendringenaar werd deze week benaderd om Reinier Robbemond tijdelijk te vervangen en hoefde niet lang te twijfelen.

Lees verder

CDA opnieuw de grootste in Oost Gelre

Net als vier jaar geleden is het CDA de grote winnaar geworden in Oost Gelre. Ook hier groeide een lokale partij, OOG groeit van vijf naar zes zetels.

Lees verder

HMV-BBB is lokale winnaar in Aalten

In Aalten is Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging (HMV-BBB) woensdagavond de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen. De partij stijgt van één naar vier zetels in de gemeenteraad.

Lees verder

Zwarte Cross komt met reeks nieuwe acts

DI-RECT, De Dijk en Snelle zijn donderdag door de Zwarte Cross toegevoegd aan de line-up voor het festival. De Nederlandse acts treden op tijdens de eerste editie van het festival sinds 2019.

Lees verder

KIJK TERUG | Uitslagenavond in Achterhoek

REGIO8 zendt woensdagavond op het YouTube-kanaal een programma uit rondom de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen. Verslaggevers staan in Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Winterswijk om de kijker op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Lees verder

FvD behaalt zetel in raad Doetinchem

Forum voor Democratie behaalt in Doetinchem één zetel en is daarmee de enige nieuwkomer in de gemeenteraad. CDA blijft de grootste partij in de gemeente, maar verliest wel twee zetels op basis van de voorlopige einduitslag.

Lees verder

Lokaal Belang is weer de grootste partij

Lokaal Belang is met tien zetels opnieuw de grootste partij in de Oude IJsselstreek op basis van de voorlopige uitslag. De nieuwe politieke partij Dorp en Platteland Beweging behaalt vier aantal zetels en is daarmee de grote winnaar.

Lees verder

Gemeentebelangen verliest in Berkelland

Op basis van de voorlopige uitslagen in Berkelland verliest Gemeentebelangen Berkelland (GB) drie zetels, daarmee is de partij de grote verliezer in de gemeente. Ondernemend Berkelland (OBL) krijgt er juist drie zetels bij en is met vijf zetels de voorlopige winnaar.

Lees verder

CDA niet meer de grootste in Bronckhorst

Het CDA is op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag voor het eerst niet meer de grootste partij in plattelandsgemeente Bronckhorst. De lokale partij GemeenteBelangen (GBB) wint twee zetels en neemt de rol over van de christendemocraten.

Lees verder

Voor Winterswijk is de grote winnaar

Voor Winterswijk is zoals verwacht de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen in Winterswijk. De partij van oprichter Tom van Beek is van twee naar vijf zetels gegaan en is daarmee de grootste in Winterswijk. "We gaan de politiek uit de ivoren toren halen", zei Van Beek in een eerste reactie.

Lees verder

Helder is de grote winnaar in Montferland

Nieuwkomer Helder is de grote winnaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Montferland en behaalt evenals Lijst Groot Montferland vijf zetels op basis van de voorlopige uitslag. Lokaal Belang Montferland lijkt de grote verliezer te worden met een verlies van drie zetels.

Lees verder

LIVEBLOG | Stembussen zijn gesloten

De Achterhoek kon tot vanavond 21.00 uur naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In dit liveblog houdt REGIO8 je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de verschillende gemeenten rondom de uitslagenavond.

Lees verder

Inwoners Montferland stemmen vanuit auto

Inwoners van Montferland kunnen ook dit jaar vanuit hun auto stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de Gemeentewerf in Beek is, net als vorig jaar met de landelijke verkiezingen, weer een drive-through ingericht.

Lees verder

De Graafschap neemt organisatie onder loep

De Graafschap geeft de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds na het ontslag van trainer Reinier Robbemond de ruimte voor een eventuele reorganisatie. Clubicoon Jan Vreman neemt de trainerstaken bij het eerste elftal in ieder geval de komende weken over, terwijl de club zich beraadt op de toekomst.

Lees verder

Burgemeesters planten laatste jubileumboom

Naar aanleiding van de achthonderdste verjaardag van de Stadt Bocholt worden er achthonderd nieuwe bomen geplaatst in de grensplaats. Donderdag wordt de laatste geplant, door de burgemeester van Aalten en Bocholt.

Lees verder

Kiezers Doetinchem onderweg naar stembus

Ook in Doetinchem zijn de stembussen open voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met nog één dag te gaan tot aan de verkiezingsuitslag, weten sommige inwoners van de stad nog steeds niet op wie ze gaan stemmen.

Lees verder

De Graafschap spreekt over toekomst trainer

De toekomst van trainer Reinier Robbemond is dinsdagavond onderdeel van gesprek bij de reguliere vergadering van de raad van commissarissen van De Graafschap. De oefenmeester moet vrezen voor zijn baan na een slechte reeks resultaten van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Titelhouder bij terugkeer Terborg Toernooi

De Braziliaanse titelhouder Palmeiras, De Graafschap en FC Midtjylland uit Denemarken doen deze lente mee aan het Terborg Toernooi. Na drie jaar vindt er in mei weer een editie van het voetbaltoernooi voor Onder 19-teams plaats.

Lees verder

PvdA Doetinchem aangevallen op meldpunt

Tijdens het laatste verkiezingsdebat van REGIO8 en Omroep Gelderland kruisten de Doetinchemse politici dinsdagavond de verbale degens in het stadhuis. Tien lijsttrekkers, alleen Forum voor Democratie was afwezig, spraken onder meer over de binnenstad en het afvalbeleid.

Lees verder

Verkiezingsdebat Gemeente Doetinchem

Tien politici uit Doetinchem gaan maandagavond 14 maart de verbale strijd met elkaar aan tijdens het vierde en laatste verkiezingsdebat van REGIO8 en Omroep Gelderland voor de gemeenteraadsverkiezingen. De uitzending vanaf het gemeentehuis in Doetinchem is vanaf 19.30 uur live te volgen.

Lees verder

Eerste Achterhoek Cup voor wielrenners

De organisatie van De Ronde van de Achterhoek heeft dit weekend voor het eerst een districtcompetitie onder de naam Achterhoek Cup georganiseerd. In Eibergen en Aalten kwamen jonge talentvolle wielrenners bij elkaar om naast het bestaande aanbod meer wedstrijden te kunnen rijden om zich te ontwikkelen.

Lees verder

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Montferland

Gemeente Montferland brengt geschikte plekken in beeld om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Het voormalige familiehotel Engelbarts in Zeddam is als eerste aangewezen als een van deze huisvestingslocaties.

Lees verder

Nieuwe partij met huifkar naar de stembus

Kandidaatraadsleden van de nieuwe politieke partij DorpEnPlattelandBeweging zijn maandagochtend samen naar het stembureau in het gemeentehuis van Oude IJsselstreek gegaan. De ludieke rondrit in een huifkar en het stemmen was voor lijsttrekker Herman Vreeman de afsluiter van een turbulente campagne.

Lees verder

Ruim dertig vluchtelingen welkom in Vorden

Gemeente Bronckhorst heeft een eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne aangewezen in Vorden. In groepsaccommodatie De Hooge Weide komt op korte termijn ruimte voor maximaal 35 mensen.

Lees verder

Orion sluit competitie af zonder verlies

Active Living Orion heeft de reguliere competitie afgesloten als ongeslagen koploper in de eredivisie. De volleyballers uit Doetinchem wonnen de laatste wedstrijd zaterdagavond met 3-0 tegen Numidia Topvolleybal Limburg.

Lees verder

Opvang voor vluchtelingen in Gaanderen

Deze week openen de eerste opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne in Doetinchem. De eerste plek heeft de gemeente zondag bekend gemaakt, in het voormalige verpleeghuis Sint Jozef in Gaanderen.

Lees verder

Huntelaar keert in andere rol terug bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar treedt in dienst bij Ajax. Hij wordt voor twee jaar toegevoegd aan de technische organisatie van de voetbalclub uit Amsterdam, waarvoor hij eerder als actief voetballer meer dan 250 wedstrijden speelde.

Lees verder

Opvanglocaties in drie oostelijke gemeenten

De gemeenten Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland hebben locaties aangewezen voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om vakantiepark De Twee Bruggen (Winterswijk), Marveld Recreatie in Groenlo en locaties in Ruurlo en Geesteren.

Lees verder

Basisschoolleerlingen maken gracht schoon

In de gracht in Groenlo zijn vrijdagochtend kinderen van basisschool de Ni-je Veste druk bezig geweest met het opruimen van zwerfafval in het water. De actie is onderdeel van het landelijke project NLdoet.

Lees verder

De raad gaat de straat op in Montferland

De raad in Montferland is donderdag voor de eerste keer samen op pad in aanloop naar de verkiezingen. Onder het motto: 'De Raad Op Straat' gaan de partijen alle kernen van de gemeente af.

Lees verder

Streep door Bevrijdingsspektakel in Etten

Het bevrijdingsspektakel van het Ettens Mannenkoor onder de naam ‘Van Bezetting tot Vrijheid’ is definitief afgelast. Ondanks de recente versoepelingen wil de organisatie niet het risico lopen dat het evenement in oktober opnieuw moet worden uitgesteld.

Lees verder

Achterhoekse Wandelvierdaagse weer terug

De Achterhoekse Wandelvierdaagse staat voor dit jaar, na twee jaar afwezigheid, weer op de agenda. Wandelaars kunnen van 25 mei tot 28 mei verschillende routes lopen tijdens de zestiende editie van het wandelevenement.

Lees verder

Politie plaatst beelden van vernieling auto's

De politie heeft beelden online gezet van een man die verdacht wordt van het vernielen van drie auto's van handhavers van de Gemeente Berkelland. Er werden begin januari onder meer ruiten van de voertuigen ingegooid.

Lees verder

Bijvelds wil meer lef zien bij De Graafschap

Peter Bijvelds is donderdag gepresenteerd als nieuwe technisch manager van De Graafschap. De 56-jarige Noord-Brabander wil met ingang van komend seizoen in Doetinchem een elftal neer zetten met een duidelijke stijl.

Lees verder

Euregionaal natuurgebied in de markt gezet

Het gebied rond de Eltenberg en het Bergherbos moet de aankomende jaren toeristisch beter op de kaart komen te staan. Natuurmonumenten, Stichting Huis Bergh, Stadt Emmerich am Rhein en de gemeente Montferland werken daarvoor samen, om zo de kwaliteit van het gebied te verhogen.

Lees verder

The Passion is start voor meer activiteiten

The Passion is op 14 april in Doetinchem de start van meer activiteiten die rond het paasspektakel in de Achterhoekse stad plaatsvinden. Zo gaat een rondreizend evenement de wijken in, komt er een Achterhoekse editie en wordt er een ‘Alles kump goed’-app gelanceerd.

Lees verder

Debat in Oude IJsselstreek ontvlamt niet

Verbaal vuurwerk bleef woensdagavond uit tijdens het verkiezingsdebat van REGIO8 en Omroep Gelderland in Oude IJsselstreek. Met drie nieuwkomers gaat het politieke landschap op de schop, maar de vraag is of er een andere partij dan Lokaal Belang de grootste wordt.

Lees verder

Verhuispremie voor ondernemers in Hengelo

Bronckhorst biedt uitbaters van winkels en horecazaken in Hengelo een eenmalige verhuispremie als ze met hun zaak verplaatsen naar het dorpshart. De gemeente wil een levendig centrum creëren rond één locatie in het dorpshart.

Lees verder

LIVE | Verkiezingsdebat Oude IJsselstreek

Acht politici uit Oude IJsselstreek gaan woensdagavond 9 maart de verbale strijd met elkaar aan tijdens het derde verkiezingsdebat van REGIO8 en Omroep Gelderland in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De uitzending vanaf het DRU industriepark is vanaf 19.30 uur live te volgen.

Lees verder

Meer woningbouw in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek maakt haast met de ambitie om tot 2030 ruim duizend woningen gebouwd te krijgen. De gemeente heeft plannen voor woningbouw ontvangen van inwoners en geeft nu groen licht voor de bouw van meer dan 450 woningen.

Lees verder

Ulftse ondernemers uiten zorgen om DRU

Ondernemers in het winkelcentrum van Ulft maken zich zorgen over de groei van het DRU Industriepark en zijn bang dat er een tweede centrum ontstaat. Volgens voorzitter Bob Schoemaker van ondernemersvereniging De Hanze moet er tussen beide locaties een betere verbinding komen.


Lees verder

Bronckhorst gaat berm minder vaak maaien

Bronckhorst gaat vanaf dit jaar tachtig procent van de bermen in de gemeente ecologisch beheren. Dat betekent dat de begroeiing op sommige plekken 'hoger en ruiger' wordt, wat het aantal planten en dieren ten goede moet komen.

Lees verder

Orion naar finale van Nederlandse beker

Active Living Orion heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de Nederlandse beker. In de eigen Topsporthal waren de Doetinchemse volleyballers een stuk sterker dan VCN, de nummer voorlaatst in de competitie.

Lees verder

Gezochte Tsjech gevonden nabij Winterswijk

Een dertigjarige man uit Tsjechië is dinsdagavond aangehouden in het bosgebied bij Winterswijk, nabij de grens met Duitsland. Hij wordt internationaal gezocht vanwege diefstal.

Lees verder

Spreekuur voor mensen met prikangst in Lichtenvoorde

De GGD Noord- en Oost Gelderland start per direct met een speciaal spreekuur voor mensen met prikangst. Mensen kunnen daarvoor terecht bij een speciaal ingerichte ruimte naast de vaste vaccinatielocatie in Lichtenvoorde.

Lees verder

Bijvelds volgt Hofstede op bij De Graafschap

Peter Bijvelds is met ingang van komend seizoen de nieuwe manager voetbalzaken van De Graafschap. Op dit moment is de 65-jarige Noord-Brabander directeur van competitiegenoot TOP Oss, hij tekent in Doetinchem voor twee jaar.

Lees verder

REGIO8 sluit aan bij actiedag voor Oekraïne

Radiozender REGIO8 sluit maandag aan bij de landelijke actiedag van Giro555 voor Oekraïne. Gedurende de dag wordt aandacht besteed aan regionale hulpacties, ook wordt gesproken met andere betrokkenen over de situatie in het Oost-Europese land.

Lees verder

Orion als koploper naar de kampioenspoule

Active Living Orion sluit de reguliere competitie af als koploper in de Nederlandse volleybalcompetitie. De Doetinchemmers wonnen zondagmiddag zonder setverlies tegen Talentteam Papendal en zijn niet meer in te halen.

Lees verder

Voortvluchtige bierdrinker betrapt in Didam

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag aangehouden in Didam. Hij moet in zowel Nederland als het buitenland nog celstraffen uitzitten.

Lees verder

Zelhem staat een opknapbeurt te wachten

Het centrum van Zelhem moet de komende jaren een flinke opknapbeurt krijgen. Ruim vier jaar lang is er door de werkgroep Vitale Kernen in samenwerking met de gemeente gewerkt aan een toekomstbeeld voor het dorp, waarvan de plannen inmiddels met behulp van een maquette zijn gepresenteerd aan inwoners.

Lees verder

Politici debatteren op het DRU Industriepark

De acht lijsttrekkers van de politieke partijen in Oude IJsselstreek gaan woensdagavond 9 maart met elkaar in debat. De politici spreken op het DRU Industriepark onder meer over de versplintering in de lokale politiek.

Lees verder

Partijen Montferland botsen over DocksNLD

DocksNLD en de wasservice in Montferland waren thema’s die centraal stonden tijdens het grote verkiezingsdebat van REGIO8 en GLDStemt, dat woensdagavond werd gehouden in het gemeentehuis in Didam. Ook de huisvesting van arbeidsmigranten en woningbouw kwamen ter sprake.

Lees verder

Nederland is geen hoogrisicogebied meer

Nederland wordt vanaf donderdag niet meer gezien als een hoogrisicogebied door Duitsland. Omdat de omikronvariant van het coronavirus minder gevaarlijk is wordt meer ruimte geboden aan grensverkeer.

Lees verder

DRU wil doorgroeien na winst Gulden Feniks

Het DRU Industriepark in Ulft ziet het winnen van de Gulden Feniks als een mooi compliment voor alle stappen die zijn gezet sinds de opening in 2009. Voor John Haverdil, die als wethouder van Oude IJsselstreek betrokken was bij de start, begint de droom die hij had met het complex steeds meer werkelijkheid te worden.

Lees verder

Historisch kanon omgeduwd in 's-Heerenberg

Een historisch kanon in het centrum van ’s-Heerenberg is afgelopen weekend tijdens carnaval omver getrokken. Daarbij is ook een gedenkplaat voor gesneuvelde soldaten beschadigd, tot frustratie van initiatiefnemer Wilco Bosch.

Lees verder

Kerktoren kleurt geel-blauw voor Oekraïne

De Catherinakerk in het centrum van Doetinchem kleurt vanaf dinsdag elke avond geel-blauw als steunbetuiging aan Oekraïne. De gemeente wil zich inzitten voor de opvang van vluchtelingen en merkt ook dat er veel steun uit de samenleving komt.

Lees verder

Ulftse steun voor bevolking van Oekraïne

Naar aanleiding van de inval van de Russen in Oekraine zijn ondernemers Erna en Wouter Mecking uit Ulft een actie gestart om de mensen in het oorlogsgebied te helpen. Tien jaar geleden leerden ze Ivan uit Charkov kennen tijdens het EK Voetbal, via hem proberen ze nu de bevolking van het Oost-Europese land te steunen.

Lees verder

Brandweer Didam trots op nieuwe kazerne

De brandweer in Didam, die eerst gehuisvest was in het centrum op de Burgemeester Kronenburglaan, is na 64 jaar verhuisd naar een gloednieuwe kazerne op de Vincwijcweg aan de rand van het dorp. Dit omdat het oude gebouw gedateerd is.

Lees verder

Nieuwenhuis met DSM naar Strade Bianche

Joris Nieuwenhuis doet dit jaar voor Team DSM mee aan de Strade Bianche. De wielrenner uit Zelhem maakt onderdeel uit van het zevenkoppige team dat deelneemt aan de wedstrijd.

Lees verder

Duitsers bereiden opvang Oekraïners voor

De districten Kleef en Borken, vlak over de grens met de Achterhoek, bereiden zich voor op de mogelijke komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Er wordt onder meer gekeken waar er eventuele opvanglocaties kunnen komen.

Lees verder

Needenaar verliest bewustzijn bij beroving

Een twintigjarige man uit Neede is zondagochtend vroeg slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Hij werd in Haaksbergen beroofd van enkele goederen, waarna de daders ervandoor gingen.

Lees verder

Spoor van vernielingen in dorp Ruurlo

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er op meerdere plaatsen in Ruurlo vernielingen gepleegd. Er is onder meer een hakenkruis op een rolluik gespoten.

Lees verder

Orion verslaat Taurus zonder verlies van set

Active Living Orion blijft onoverwinnelijk in de Nederlandse volleybalcompetitie. Taurus werd zaterdagavond met 0-3 verslagen in sporthal De Kruisboog in Houten.

Lees verder

Beruchte Drieheuvelenweg moet veiliger

De gemeenteraad van Montferland wil er alles aan doen om te zorgen dat de Drieheuvelenweg tussen Zeddam en ’s-Heerenberg een stuk veilig en begaanbaar gemaakt wordt. Op het stuk weg tussen restaurant Forest en tankstation Shell wordt onder meer te hard gereden.

Lees verder

Acute problemen door stijgende energieprijs

Doetinchemse ouderen die rond moeten komen van een AOW dreigen door de explosief stijgende energieprijzen in acute problemen te komen. Inwoner Rene Paat heeft een minimaal inkomen en vraagt de gemeente om extra hulp, maar krijgt voorlopig van Doetinchem niet meer dan budgetbeheer.

Lees verder

REGIO8-debat in gemeentehuis Montferland

Het gemeentehuis in Didam is woensdagavond het decor van het Montferlandse verkiezingsdebat. De zeven lijsttrekkers gaan onder meer in debat over de groei van bedrijventerrein DocksNLD bij ’s-Heerenberg.

Lees verder

Zangeres van Kaam trots op eerste eigen EP

Negen jaar na haar winst van het televisieprogramma The Voice Kids komt Laura van Kaam met haar eerste EP. De inmiddels 23-jarige Dinxperlose singer-songwriter heeft het heft in eigen handen genomen en zelf de muziekkeuze bepaalt.

Lees verder

Postduivenvereniging Zelhem is uitgevlogen

Postduivenvereniging De Koerier in Zelhem houdt na meer dan vijftig jaar op te bestaan. Het clubgebouw wordt verkocht aan de gemeente Bronckhorst vanwege een verbouwing van sporthal De Pol, wat reden is om de vereniging op te heffen.

Lees verder

Gemeente steunt woningbouw in Heelweg

Oude IJsselstreek steunt de plannen om acht nieuwe woningen aan de rand van Heelweg te realiseren. Het initiatief komt uit de wens van een aantal jongeren om in de kern te kunnen blijven wonen.

Lees verder

GB Berkelland verliezer bij verkiezingsdebat

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vond donderdagavond het verkiezingsdebat van REGIO8, Nieuws uit Berkelland en Omroep Gelderland plaats in Borculo. Berkellandse politici gingen met elkaar in debat over onderwerpen als de sporthal Ruurlo en de energietransitie, terwijl voormalig wethouder Anjo Bosman schitterde door afwezigheid.

Lees verder

Boh Foi Toch en Chef’Special naar Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdagmiddag artiesten bekend gemaakt die zullen optreden tijdens het festival op 14 tot en met 17 juli in Lichtenvoorde. Onder andere Chef’Special, Krezip en de Achterhoekse band Boh Foi Toch naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Discussie over locatie sporthal Ruurlo

Het proces rond de nieuwe sporthal in Ruurlo verloopt al langer tumultueus. Daarbij gaat het vooral om de locatie waar de sporthal van acht miljoen zou moeten worden gebouwd.

Lees verder

Drie Didamse tieners in finale missverkiezing

Simone, Jadey en Lynn uit Didam zijn finalist bij de Miss Teen of Gelderland-verkiezing. De drie tieners maken zaterdag allemaal kans op de titel, maar zijn al blij dat ze hun Montferlandse dorp samen mogen vertegenwoordigen.

Lees verder

Achterhoek Cup voor jonge wielrenners

De Ronde van de Achterhoek organiseert samen met wielerverenigingen uit de regio in het weekend van 12 en 13 maart de Achterhoek Cup voor junioren tussen de vijftien en achttien jaar. Tijdens het nieuwe side-event van de wielerronde kunnen jeugdige renners zich in beeld rijden bij scouts en talentcoaches.

Lees verder

Orion door naar halve finale van de beker

Active Living Orion heeft zich in de eigen Topsporthal geplaatst voor de halve finale van de beker. De Doetinchemse volleyballers versloegen Taurus in de kwartfinale met 3-0 in sets.

Lees verder

Drukte op de DRU bij ophalen energieboxen

Het ophalen van gratis energiebespaarboxen zorgde dinsdag voor een ware verkeerschaos op het DRU Industriepark in Ulft. Huiseigenaren die een woning hebben met een waarde van maximaal 200.000 euro en huurders komen in aanmerking voor de doos en daar maakten bijna drieduizend inwoners van Oude IJsselstreek gebruik van.

Lees verder

Debatten richting verkiezingen op REGIO8

Streekomroep REGIO8 organiseert samen met Omroep Gelderland in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in de Achterhoek vier debatten. Politici uit de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem, Montferland en Berkelland gaan met elkaar de verbale strijd aan.

Lees verder

Achterhoekse bossen niet veilig na stormen

Stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben voor grote schade gezorgd in de Achterhoekse bossen. Staatsbosbeheer is momenteel druk bezig met het veilig maken van paden en wegen door omgevallen bomen te verwijderen, maar boswachter Doreen Rugers raadt wandelaars aan om voorlopig niet het bos in te gaan.

Lees verder

Herdenking Rademakersbroek zonder publiek

Bij de jaarlijkse herdenking op woensdag 2 maart in Varsseveld zijn dit jaar wederom geen bezoekers welkom ondanks de versoepelingen in de coronamaatregelen. Elk jaar wordt herdacht dat in een tarweveld aan het Rademakersbroek 46 mannen zijn gefusilleerd door de Duitse bezetter.

Lees verder

Loil sluit coronaperiode af met stamppot

Meer dan duizend inwoners van het Montferlandse dorp Loil hebben zaterdag door vrijwilligers een stamppot thuisbezorgd gekregen. Veertien maanden geleden vond de eerste 'Stamppot-Express' plaats om mensen samen te brengen in coronatijd, deze editie diende als afsluiter van de coronaperiode.

Lees verder

Toch nog een ‘Kafbal’ voor Beek en Loerbeek

Carnavalsvereniging De Dösvlègels uit Beek kan zaterdag na twee jaar coronastilte weer het traditionele Kafbal houden. Tijdens de voorverkoop van de kaarten was duidelijk dat de organisatie over animo niet hoeft te klagen.

Lees verder

Miljoenen voor sporthallen in Bronckhorst

Bronckhorst trekt tien miljoen euro uit voor het verduurzamen van vier sporthallen in de gemeente. Volgend jaar start de aanpak met ’t Jebbink in Vorden, waarna de gemeentelijke hallen in Zelhem, Hengelo en Steenderen volgen.

Lees verder

Orion en Bouwman in race voor sportprijs

De genomineerden voor de acht categorieën binnen de Doetinchemse Sportverkiezing zijn maandag bekend gemaakt. Sportploegen Orion en De Graafschap maken kans op een prijs over de jaren 2020 en 2021, terwijl ook wielrenners Koen Bouwman en Joris Nieuwenhuis een titel kunnen winnen.

Lees verder

Verbouwing dorpshuis Azewijn kan starten

Mede vanwege de sluiting van de kerk als ontmoetingsplek voor de inwoners van Azewijn, wil Stichting Dorpshuis Azewijn een plek creëren waar alle verenigingen uit het dorp terecht kunnen. Met behulp van de provincie en de gemeente is de financiering rond en kan de verbouwing beginnen.

Lees verder

Olympiër Peperkamp onthaald in Zelhem

Snowboardster Melissa Peperkamp is donderdagnacht verrast door buren, vrienden en familie tijdens haar terugkeer van de Olympische Winterspelen in China. De Zelhemse behaalde knap een zesde plek tijdens de finale van de Big Air.

Lees verder

Kerkplein in Gendringen klaar voor gebruik

Het vernieuwde Kerkplein in Gendringen is donderdag geopend door wethouder Ria Ankersmit. Bij de vernieuwing is ook rekening gehouden met zorgcentrum De Oevelgunne dat midden op het plein staat.

Lees verder

Geen vervolging na vondst van babylijkje

Niemand wordt strafrechtelijk vervolgd na de vondst van het babylijkje in maart 2021 in 's-Heerenberg. Dat laat het Openbaar Ministerie weten nu het onderzoek is afgerond.

Lees verder

Halfvasten Angerlo wil volgend jaar knallen

Voor het derde jaar op rij is er geen traditionele halfvastenoptocht in Angerlo, waar normaal gesproken de mooiste carnavalswagens uit de regio te bewonderen zijn. Ook het bijbehorende feest gaat dit jaar niet door. 

Lees verder

Opfrisbeurt voor gracht Kasteel Huis Bergh

Bij Kasteel Huis Bergh zijn ze druk bezig met het uitbaggeren van de gracht, dit om de vieze lucht uit het water te halen. De laatste keer dat dit gebeurde was ongeveer veertig jaar geleden, maar na een onderzoek in 2017 bleek dat het water aan verversing toe was.

Lees verder

Montferland Run gered door subsidie

Het college van Montferland heeft ingestemd met het voortzetten van de jaarlijkse subsidie voor de Montferland Run, waardoor de jaarlijkse hardloopwedstrijd kan blijven bestaan. Het gaat daarbij om een bedrag van 25.000 euro.

Lees verder

Peperkamp zesde in Olympische Finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem is maandagnacht zesde geworden in de finale van de Big Air op de Olympische Winterspelen. De zeventienjarige maakte dit jaar haar debuut op de Spelen.

Lees verder

Valentijnsdrukte bij Steentjes in Silvolde

Bij tuincentrum Steentjes in Silvolde staan de Valentijnboeketjes klaar om verkocht te worden. Vooral aan het einde van de dag verwacht eigenaar Robert Steentjes drukte in zijn zaak.

Lees verder

Peperkamp geplaatst voor Olympische finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft in de nacht van zondag op maandag de finale van de Big Air op de Olympische Winterspelen bereikt. De zeventienjarige plaatste zich als elfde voor de eindstrijd van dinsdag.

Lees verder

Actie De Graafschap-supporters bij stadion

Enkele tientallen supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond voorafgaand aan het duel met FC Dordrecht het parkeerterrein van het stadion betreden om een tekst op een muur te plaatsen. Ze wilden met de actie hun onvrede tonen tegen het toestaan van beperkt publiek.

Lees verder

Dubbele aantal kaarten voor Startschotgala

Duizenden kaarten voor het Startschotgala in Lichtenvoorde zijn vrijdagochtend over de toonbank gegaan, waarna De Feestfabriek besloot het aantal beschikbare kaarten te verdubbelen tot twintigduizend per dag. De verkoop zorgt voor vrolijke gezichten bij de organisator, die met het driedaagse festival een zomer vol feesten willen aftrappen.

Lees verder

Paul Berntsen stopt met zijn bakkerij in Didam

Na dertig jaar hoeft bakker Paul Berntsen uit Didam vanaf begin juni niet meer elke dag vroeg op te staan om brood te bakken. De 55-jarige ondernemer verkoopt zijn zaak aan Paul Koenen uit Westervoort en neemt afscheid van zijn eigen bakkerij.

Lees verder

Realisatie van zonnepark bij Silvolde dichtbij

Ontwikkelaar LC Energy heeft in hoger beroep bij de Raad van State alsnog de verleende vergunning voor de aanleg van Zonnepark Havebos bij Silvolde toegekend gekregen. Eerder werd de vergunning bij de bestuursrechter ongeldig verklaard na een bezwaar van oudheidkundige vereniging Old Sillevold.

Lees verder

Van der Neut verlaat politiek in Berkelland

Ondanks zijn tweede plek op de CDA-kieslijst in Berkelland stopt Maikel van der Neut binnenkort definitief als wethouder. De bestuurder vertrekt naar woningcorporatie Welbions in Hengelo en keert ook niet terug als raadslid.

Lees verder

Alpaca Witje overleden aan infectie

Alpaca Witje van de Kinderboerderij in Didam is in november overleden aan een infectie, zo blijkt uit een uitgevoerde autopsie. De beheerder hoopt dat passanten en bezoekers de dieren voortaan niet meer voeren en geen zwerfafval meer achterlaten. 

Lees verder

Gulden Feniks voor het DRU Industriepark

Het DRU Industriepark in Ulft is donderdag een van de winnaars geworden van de Gulden Feniks 2021. De voormalige ijzergieterij, waar nu onder meer een theater en verschillende bedrijven zitten, krijgt de prijs uitgereikt in de categorie gebiedsontwikkeling.

Lees verder

Almende omgetoverd tot Olympisch Dorp

Het Almende College in Silvolde is tijdens de Olympische Winterspelen omgedoopt tot een Achterhoeks wintersportgebied, maar dan zonder de sneeuw. Door verschillende sporten te doen kunnen leerlingen ontdekken of er een toekomstig Olympisch kampioen op school rondloopt.

Lees verder

De Graafschap op 'uitverkochte' Vijverberg

De Graafschap speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht voor het maximale aantal supporters die ontvangen mogen worden volgens de geldende coronamaatregelen. Eerder lieten SpinSide Doetinchem en supportersvereniging Superboeren weten niet naar de wedstrijd te komen omdat ze het niet eens zijn met de regelgeving.

Lees verder

Genomineerden 'Beste Boek' zijn bekend

De vijf genomineerden voor de prijs van het ‘Beste Boek Achterhoek en Liemers 2021’ zijn bekend gemaakt. De winnaar wordt begin maart bekend gemaakt bij de start van de week van het Achterhoekse en Liemerse boek.

Lees verder

Bronckhorst wil extra huizen in vijf kernen

Bronckhorst heeft vijf extra plekken aangewezen in de gemeente waar in totaal 425 nieuwe woningen kunnen worden gebouwd. Het gaat om uitbreidingslocaties in achtereenvolgens Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen en Hummelo.

Lees verder

Recorddrukte in teststraten van de GGD

Bij teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) in de Achterhoek is sprake van recorddrukte door de stijgende besmettingscijfers. Mensen die zich willen testen moeten gemiddeld 24 tot 36 uur wachten voordat ze terecht kunnen voor een afspraak.

Lees verder

Zelhemse geniet van Olympische Winterspelen

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem kijkt vanuit het Olympisch dorp in China tevreden terug op haar debuut op de Olympische Winterspelen, hoewel ze zich niet plaatste voor de finale op slopestyle. De zeventienjarige hoopt dat ze bij het onderdeel Big Air de Spelen goed af kan sluiten.

Lees verder

Helder nieuwste lokale partij in Montferland

Lokale politieke partijen zijn de afgelopen verkiezingen bezig met een opmars in de verschillende Achterhoekse gemeenteraden. In Montferland is de partij Helder van Rob Mos een lokale nieuwkomer bij de aankomende verkiezingen en volgens hoogleraar Marcel Boogers liggen er kansen.

Lees verder

McDonald’s in Doetinchem tijdelijk dicht

De McDonald’s in Doetinchem gaat midden februari anderhalve week dicht vanwege een verbouwing. Vanaf maandag 14 februari is de fastfoodketen aan de Ettenseweg gesloten.

Lees verder

Man laat zijn geslachtsdeel zien in Zelhem

De politie zoekt een man die uit het niets zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan in ieder geval twee vrouwen in Zelhem. Er zijn twee meldingen binnengekomen over een dergelijk incident.

Lees verder

Supporters De Graafschap boycotten duel

SpinSide Doetinchem en supportersvereniging Superboeren maken een statement tegen de coronamaatregelen waardoor voetbalstadions voor maximaal voor één derde gevuld mogen zijn. De supporters zijn het niet eens met de opstelling van De Graafschap en gaan vrijdag niet naar het stadion.

Lees verder

Spruit algemeen directeur van Laborijn

Jeroen Spruit is benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Laborijn. Hij was sinds het vertrek van Jan-Henk Janssen in oktober al actief als waarnemer bij de sociale dienst van de gemeenten Doetinchem en Aalten.

Lees verder

Boh Foi Toch is de studio weer ingedoken

De dialectrockers van Boh Foi Toch zijn de studio van Dick Kemper in Doetinchem ingedoken om vier nummers op te nemen. De band van frontman Hans Keuper hoopt dat de coronasituatie het toelaat om binnenkort weer op het podium te staan.

Lees verder

Grote uitruk voor Duitser zonder rijbewijs

Een 35-jarige man uit Duitsland is vrijdagmiddag in Winterswijk aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. De politie rukte grootschalig uit omdat het even leek of de bestuurder wilde vluchten.


Lees verder

Ruime keuze voor stemmer in Achterhoek

De deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Achterhoek zijn vrijdag bekendgemaakt. In meerdere gemeenten bevinden zich opvallende nieuwkomers op de kieslijsten, zo zijn Forum voor Democratie en bondgenootschappen met de BoerBurgerBeweging (BBB) voor het eerst terug te vinden.

Lees verder

Van Meijeren lijsttrekker FvD in Doetinchem

Lambert van Meijeren wordt de lijsttrekker voor Forum voor Democratie in Doetinchem. De kieslijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen werden vrijdagochtend officieel vastgesteld op het stadhuis in Doetinchem.

Lees verder

Groen licht voor visie 's-Heerenberg-Oost

Montferland kan beginnen met het aanpakken van de verpaupering in 's-Heerenberg-Oost. De gemeenteraad heeft donderdagavond de visie voor de wijk vastgesteld.

Lees verder

Sinderense school gaat ondanks acties dicht

Basisschool De Wegwijzer in Sinderen gaat op 1 augustus definitief dicht. Dat heeft het overkoepelende schoolbestuur Paraat Scholen besloten, ondanks de protesten van de actiegroep.

Lees verder

Man uit 's-Heerenberg krijgt gevangenisstraf

Een 33-jarige man uit ’s-Heerenberg is veroordeeld voor een poging tot doodslag van zijn toenmalige buurman. Hij moet anderhalf jaar de cel in en bovendien een geldsom betalen aan het slachtoffer.

Lees verder

Kensington en Bökkers naar Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft een tweede reeks aan artiesten bekend gemaakt die dit jaar optreden tijdens het festival. Onder meer Bökkers, Kensington, Typhoon en Mart Hoogkamer komen in juli naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Moeizame transfertijd voor De Graafschap

De laatste transperiode van De Graafschap onder zijn leiding is voor Peter Hofstede moeizaam verlopen. Ondanks het benaderen van meerdere spelers kwam uiteindelijk alleen Sam Hendriks naar Doetinchem, waar de manager voetbalzaken had gehoopt op meer aanvallende impulsen.

Lees verder

Bronckhorst ziet kansen voor Zelhemhuus

Bronckhorst ziet veel kansen voor de komst van een Zelhemhuus als thuis voor cultuur, welzijn en zorg in Zelhem. De Lambertikerk en de dorpsboerderij zijn in beeld als locaties, hoewel er volgens de gemeente niet één plek hoeft te worden gekozen.

Lees verder

Reyhan hoeft dwangsom niet te betalen

De dwangsom van vijftigduizend euro die uitzendbureau Reyhan moest betalen aan de gemeente Montferland komt te vervallen. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

Lees verder

Doetinchem wil woningen in Amphionpark

De gemeente Doetinchem wil aan de oostkant van het Amphionpark ongeveer 150 woningen en appartementen in verschillende prijsklassen bouwen. Daarnaast wordt het park opnieuw ingericht en vergroend.

Lees verder

Supporters zijn welkom tegen FC Dordrecht

Een beperkt aantal seizoenkaarthouders van De Graafschap kan vrijdagavond 11 februari naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De Doetinchemse voetbalclub mag binnen de huidige coronamaatregelen één derde van het stadion vullen en besluit dat te doen.

Lees verder

Gemeente wil grond in Kilder voor huizen

Montferland wil twee percelen in Kilder aankopen om woningbouw in het dorp mogelijk te maken. De gemeente trekt bijna 170.000 euro uit om de grond te bemachtigen.

Lees verder

Veehouder mag stikstofruimte overdragen

Een veehouder die geheel of gedeeltelijk stopt krijgt van de provincie de ruimte om zeventig procent van de stikstofruimte over te dragen. De vrijgekomen ruimte moet binnen 25 kilometer worden ingezet van het stoppende bedrijf.

Lees verder

Wissing vervangt Bussink als heemraad

Floor Wissing-Kunst is de opvolger van Berand Jan Bussink als heemraad van het Waterschap Rijn en IJssel. Bussink, voormalig wethouder en Statenlid, is met pensioen gegaan.

Lees verder

Dorpen maken vuist tegen groei DocksNLD

De leden van Dorpsraad Azewijn, Dorpsbelangen Lengel en de Plattelandsraad voeren actie in een uiterste poging om de uitbreiding van DocksNLD tussen Azewijn en Lengel te stoppen. De actiegroepen hopen het richting de verkiezingen het belangrijkste thema te maken.

Lees verder

Feestfabriek wil seizoen in april aftrappen

De Feestfabriek wil het festivalseizoen in het eerste weekend van april aftrappen met het Startschotgala waar onder meer Rowwen Hèze, Heino en The Dirty Daddies optreden. Het evenement stond al ingepland onder de naam ‘Mega Immuun Party’, maar is door de organisatie omgedoopt.

Lees verder

Studenten terug op het Graafschap College

De locaties van het Graafschap College in de Achterhoek zijn maandag weer volledig opengegaan. Na een periode waarin veel digitaal les werd gegeven, zijn alle mbo-studenten nu weer welkom in de klaslokalen.

Lees verder

Orion verliest geen set bij rivaal Dynamo

Active Living Orion heeft zondagmiddag de topper tegen nummer twee Draisma Dynamo in Apeldoorn gewonnen. De volleyballers uit Doetinchem blijven daardoor de ongeslagen koploper in de eredivisie.

Lees verder

Parade van trekkers bij verzorgingshuizen

Tientallen boeren hebben vrijdagavond bewoners van verschillende verzorgingshuizen in Ulft en Gendringen een hart onder de riem gestoken met een lichtjestocht. Na een heftige periode met onder meer een corona-uitbraak, wilden de initiatiefnemers zorgen voor een leuke avond.

Lees verder

Hendriks mag hopen op debuut tegen ADO

De Graafschap hoopt met het huren van Sam Hendriks de problemen met het scoren van doelpunten op te lossen. De aanvaller uit Doetinchem keert terug bij de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal en is zondag inzetbaar in het uitduel met ADO Den Haag.

Lees verder

Bronckhorst stelt woningbouwambitie vast

Bronckhorst geeft tot 2030 ruimte voor de bouw van ongeveer tweeduizend nieuwe woningen. Tegen de wens van enkele partijen in staat de gemeente ook nieuwbouw toe in de buurt van geitenhouderijen, ondanks een advies van de GGD.

Lees verder

Hendriks keert terug bij De Graafschap

Sam Hendriks wordt door De Graafschap de rest van het seizoen gehuurd van Cambuur Leeuwarden met een optie voor een extra jaar. Daarmee keert de aanvaller uit Doetinchem terug bij de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

Lees verder

Achtervolging eindigt op plein Bredevoort

De achtervolging van een verdacht voertuig in de omgeving van Winterswijk is donderdagnacht geëindigd op een plein in Bredevoort. Van inzittenden was geen enkel spoor te bekennen toen agenten de auto aantroffen.

Lees verder

Zonnepark Keppelseweg is stap dichterbij

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met de ontwerpplannen voor het zonnepark Keppelseweg tussen Doetinchem en Langerak. Het zonnepark, met een oppervlakte van 8,5 hectare, moet in de toekomst stroom opwekken voor ruim 2.700 huishoudens.

Lees verder

Dorpshart van Steenderen gaat op de schop

Het dorpshart van Steenderen staat een grootschalige opknapbeurt te wachten. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een totale investering van 1,2 miljoen euro, waarmee de kern moet veranderen in een verblijfsplek.

Lees verder

Shanice doorstaat 'hel' op vliegveld Istanbul

De vakantie van de 25-jarige Shanice Priscilla de Loos uit Doetinchem eindigde de afgelopen dagen in een ware hel op het vliegveld van Istanbul. Door een sneeuwstorm bleef haar terugvlucht naar Nederland aan de grond, waarna ze twee dagen aan haar lot werd overgelaten.

Lees verder

Brug over de Oude IJssel geplaatst in Ulft

De plaatsing van de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Oude IJssel in Ulft is donderdag van start gegaan. De nieuwe waterovergang, die vanaf eind februari weer open gaat, is gemaakt van gebruikte materialen.

Lees verder

Doorzoeking bij uitzendbureau in 's-Heerenberg

De opsporingsdienst van de Arbeidsinspectie heeft woensdag verschillende locaties van uitzendbureau Reyhan doorzocht. Het uitzendbureau uit 's-Heerenberg wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering.

Lees verder

Zwarte Cross komt met eerste acts voor 2022

De Zwarte Cross heeft donderdag de eerste artiesten aangekondigd die dit jaar optreden tijdens het festival. Onder meer Danny Vera, De Jeugd van Tegenwoordig en de Dropkick Murphys komen in juli in Lichtenvoorde.

Lees verder

Nieuw contract voor Sparidans bij Orion

Het contract van trainer Dirk Sparidans bij Active Living Orion is met twee jaar verlengd. De voormalig Nederlands international is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Doetinchemse volleyballers.

Lees verder

Lago Lago komende drie jaar op Stroombroek

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt is in ieder geval de komende drie jaar de thuisbasis van festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat ontvouwde de plannen enkele maanden geleden, woensdag is een meerjarig akkoord bereikt met beheerder Leisurelands.

Lees verder

Orion mét publiek door in nationale beker

Active Living Orion heeft na de zege in de competitie ook in de beker een simpele overwinning geboekt op Sliedrecht Sport. In de eerste wedstrijd waarbij publiek weer welkom was in de Topsporthal won de thuisploeg woensdagavond met 3-0 in sets.

Lees verder

Vreugde bij De Tol na heropening horeca

Na de versoepeling van de coronamaatregelen openden horecazaken in de Achterhoek woensdag massaal de deuren. Bij Eetcafé De Tol in het buitengebied van Zelhem heerst opluchting dat ze eindelijk weer gasten kunnen ontvangen.

Lees verder

Nieuwenhuis maakt rentree in de woestijn

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem maakt begin februari in de Saudi Tour zijn rentree op de racefiets. De afgelopen weken heeft de wielrenner van Team DSM aangegrepen om te herstellen van een rugblessure, waardoor hij het seizoen in het door hem geliefde veldrijden moest overslaan.

Lees verder

Jesper gehuldigd als held van Bronckhorst

De elfjarige Jesper Vieberink uit Zelhem is door de gemeente Bronckhorst in het zonnetje gezet met het lintje ‘Held van Bronckhorst’. Enkele weken geleden was hij alleen thuis toen er brand uitbrak in zijn woning, waarna hij de brandweer inseinde.

Lees verder

Theaters in de Achterhoek kunnen weer open

Medewerkers van het Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem en het DRU Industriepark in Ulft staan te popelen om weer publiek te ontvangen. Het kabinet maakte dinsdagavond bekend ruimte te bieden aan de cultuursector, wat in de Achterhoek met ingetogen vreugde wordt ontvangen.

Lees verder

Echtpaar zoekt doorrijder na aanrijding

Het leven van Bertha de Wilde en Jan Kabel veranderde op woensdagochtend 5 januari plotsklaps door een aanrijding in hun woonplaats Ulft. De 66-jarige vrouw werd met haar fiets op straat achtergelaten na een ongeval op de Debbeshoek, sindsdien ontbreekt ieder spoor van de betrokken automobilist.

Lees verder

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen. In het Slingeland in Doetinchem gaat het dinsdag om enkele patiënten, terwijl er in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk geen enkele coronapatiënt meer ligt.

Lees verder

Achterhoekse economie onder druk

De Achterhoekse economie staat onder druk omdat duizenden inwoners de komende jaren stoppen met werken en van hun pensioen gaan genieten, blijkt uit de Achterhoek monitor. Door vergrijzing is het probleem in de regio groter dan elders in Gelderland en de gevolgen voor de economie zijn fors.

Lees verder

Doetinchem sleept Groen Award binnen

Doetinchem heeft een award in de wacht gesleept voor ‘meeste groen per inwoner’ tijdens de Groene Stad Challenge 2021. Gemeenten werden tijdens deze challenge uitgedaagd om meer te vergroenen en de gezondheid van inwoners te bevorderen.

Lees verder

Zelhem opgeschrikt door een inbraakgolf

Inbrekers hebben afgelopen weekend op meerdere plekken in Zelhem toegeslagen. Bij voetbalclub ZZC’20 werd met een koevoet voor duizenden euro’s schade aangericht, terwijl op andere locaties spullen werden weggenomen.

Lees verder

Toekomstbeeld Oude IJssel in kaart gebracht

Oude IJsselstreek heeft een toekomstplan gepresenteerd voor het gebied rondom de Oude IJssel onder de naam ‘Het Landschapspark Oude IJssel’. De ideeën zijn voortgekomen uit de toekomstvisie van de gemeente en initiatieven die zijn aangedragen door inwoners bij de 'Praotbus'.

Lees verder

De Graafschap ontsnapt tegen Almere City

De Graafschap is vrijdagavond ontsnapt aan puntenverlies in het thuisduel met hekkensluiter Almere City. De thuisploeg kwam lange tijd tot geen enkele kans, maar invaller Giovanni Korte zorgde in de slotfase alsnog voor de winnende treffer: 1-0.

Lees verder

Van Kaam geen slachtoffer bij The Voice

Zangeres Laura van Kaam is geen slachtoffer geworden van seksueel overschrijdend gedrag tijdens haar deelname aan The Voice Kids. De artiest uit Dinxperlo zat in het team van Marco Borsato, maar laat weten met een goed gevoel terug te kijken op haar tijd bij het programma.

Lees verder

Supporters De Graafschap maken statement

Supporters van De Graafschap zijn vrijdagavond de tribunes opgegaan van stadion De Vijverberg tijdens het duel met Almere City FC. Enkele tientallen personen liepen de Spinnekop-tribune op om een statement te maken, waarna de wedstrijd werd stilgelegd.

Lees verder

Pool met drie jaar celstraf betrapt in Beek

Een 38-jarige Pool is na een grenscontrole in de nacht van donderdag op vrijdag bij Beek aangehouden. Hij moet nog een celstraf van drie jaar uitzitten in zijn thuisland, onder meer vanwege rijden onder invloed.

Lees verder

Testlocatie Doetinchem dinsdag in gebruik

De nieuwe testlocatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Doetinchem wordt dinsdag in gebruik genomen. De locatie vervangt de vorige testplek van de organisatie op het A18 Bedrijvenpark in Wehl.

Lees verder

Russische ‘servicebommen’ doen Orion das om

Active Living Orion heeft donderdagavond met een harde nederlaag afscheid genomen van de Europese CEV Cup. Nadat de uitwedstrijd eerder met 3-0 werd verloren, bleek de Europese grootmacht Zenit Kazan ook in Doetinchem met 0-3 in sets te sterk.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil eenheid tegen Noordtak

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek nam donderdag een motie aan waarmee ze alles in werking zetten om de aanleg van de Noordtak van de Betuweroute door de Achterhoek ter discussie te stellen en te voorkomen. Met de motie willen de fracties laten zien dat het samen optrekken bij dit onderwerp belangrijk is.

Lees verder

Gemeente koopt grond in Beek voor huizen

Montferland koopt meer dan twintigduizend vierkante meter grond in Beek aan voor de realisatie van een zestigtal woningen met zelfbewoningsplicht. Het college stemde dinsdag in met twee koopovereenkomsten voor een bedrag van bijna negen ton.

Lees verder

Nieuwe uitstraling voor centrum Didam

In het centrum van Didam is sinds de start van de uitvoering van het centrumplan al heel wat veranderd. Zo is de richting van het verkeer aangepast en zijn er grote witte bakken geplaatst rondom de kerk.

Lees verder

Bronckhorst biedt ruimte in buitengebied

Bronckhorst wil meer ruimte geven voor de realisatie van woningen in het buitengebied. Daarmee komt de gemeente onder meer agrariërs tegemoet die met hun bedrijf willen stoppen, evenals inwoners die woningen willen splitsen.

Lees verder

Vrouw vast na mishandeling in Doetinchem

Een 61-jarige man uit Doetinchem heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag gewond gemeld op het politiebureau in zijn woonplaats. Hij zou slachtoffer zijn geworden van een mishandeling, waarna een vrouw is aangehouden.

Lees verder

De Graafschap laat keuze bij het kabinet

De Graafschap hoopt de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op vrijdag 11 februari voor publiek te kunnen spelen. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp heeft vertrouwen dat het kabinet gehoor geeft aan de oproep vanuit de voetbalwereld en vraagt supporters om daarop te wachten.

Lees verder

Carnavalsverenigingen verplaatsen optocht

De carnavalsverenigingen uit Loil en Nieuw-Dijk hebben besloten carnaval te verplaatsen naar het Pinksterweekend in de lente. Daarmee hopen ze de vele wagenbouwers in de omgeving, die het al twee jaar moeten doen zonder de grote optocht in Didam, tegemoet te komen en duidelijkheid te geven.

Lees verder

Bronckhorst pakt overlast milieuparkjes aan

Het succes van het afvalbeleid van Bronckhorst zorgt voor overvolle milieuparkjes in meerdere kernen. Inwoners scheiden als een van de besten in Nederland hun afval, waardoor de gemeente in actie moet komen vanwege de overvolle containers op de inleverpunten.

Lees verder

Hendriksen nieuwe lijsttrekker voor LBD

Lokaal Belang Doetinchem (LBD) heeft een nieuwe lijsttrekker gevonden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jeroen Hendriksen, al jaren actief als fractievolger van de partij, zal Henri George Moïze de Chataleux opvolgen, die afgelopen zomer werd ontmaskerd als fantast.

Lees verder

Arrestatie bij tankstation in Winterswijk

Bij een tankstation aan de Stationstraat in Winterswijk is maandagavond een persoon aangehouden die mogelijk een vuurwapen in bezit had. Na onderzoek is er geen wapen gevonden.

Lees verder

GGD verhuist testlocatie naar Doetinchem

De testlocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Wehl verhuist evenals de vaccinatielocatie naar Doetinchem. De organisatie hoopt vanaf volgende week te kunnen testen in de nieuwe locatie aan de Havenstraat.

Lees verder

Didamse carnavalsgroep bouwt door

Dat carnaval door corona mogelijk in februari niet doorgaat, heeft er bij carnavalsgroep De Drietbuulen niet voor gezorgd dat ze thuis zijn gebleven. In een schuur in Didam zijn ze al enige tijd bezig met bouwen en dat terwijl ze nog niet weten wanneer ze de wagen aan het grote publiek kunnen laten zien.

Lees verder

Amphion niet open als ‘Kapsalon Theater’

Het theater van Amphion Cultuurbedrijf haakt woensdag niet aan bij het landelijke initiatief ‘Kapsalon Theater’. Verschillende theaters laten gasten tijdens een knipbeurt optredens aanschouwen, maar de Doetinchemse schouwburg haakt niet aan omdat het volledig open wil gaan.

Lees verder

Minder bezoekers voor recreatieplassen

De vier recreatiegebieden van Leisurelands in de regio zagen het aantal bezoekers het afgelopen jaar flink teruglopen. Met name Stroombroek (Braamt) en ’t Hilgelo (Winterswijk) kenden een forse daling van tienduizenden personen.

Lees verder

Orion pakt dertiende overwinning op rij

Active Living Orion blijft vooralsnog ongenaakbaar in de Nederlandse volleybalcompetitie. De ongeslagen koploper uit Doetinchem won zaterdag opnieuw, ditmaal met 0-3 in sets bij VCN in Capelle aan den IJssel.

Lees verder

Horeca in ’s-Heerenberg voor één dag open

Verschillende horeca uit Montferland hebben zaterdag de deuren geopend als protestactie tegen de coronamaatregelen. Onder andere grandcafé De Snor en restaurant HJ'57 in ’s-Heerenberg doen mee met de actie. 

Lees verder

Pieter Omtzigt steunt verzet tegen Noordtak

Uitgerekend Pieter Omtzigt, het bij het CDA opgestapte Kamerlid, steunt het CDA in Oost Gelre bij het verzet tegen de eventuele aanleg van de Noordtak. De aangenomen motie voor het onderzoek naar het doortrekken van de Betuwelijn dwars door de Achterhoek werd in de Tweede Kamer mede ingediend door het CDA.

Lees verder

Zelhemse klaar voor debuut op Winterspelen

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem maakt zich op voor haar eerste Olympische Winterspelen. Als zeventienjarige stapt ze aan het einde van deze maand op het vliegtuig naar de Chinese hoofdstad Peking, maar het voelt voor haar niet als een droom die uitkomt.

Lees verder

De Graafschap wil valse start wegpoetsen

De Graafschap hoopt de valse start van de tweede seizoenshelft vrijdagavond om te draaien op bezoek bij Excelsior. De Rotterdammers werden de afgelopen week geplaagd door coronabesmettingen, maar trainer Reinier Robbemond rekent zich niet rijk.

Lees verder

Nieuwe directeur voor Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg heeft vanaf begin februari een nieuwe directeur. Heidi van Limburg Stirum neemt de functie over van Marijke Brouwer, die met pensioen gaat.

Lees verder

Beurs laatste hoop voor school op Sinderen

Door drie studiebeurzen tot tienduizend euro aan te bieden hoopt een actiegroep basisschool De Wegwijzer in Sinderen alsnog open te houden. Door dalende leerlingenaantallen dreigt sluiting aan het einde van het schooljaar, waarna het de eerste kern van de gemeente Oude IJsselstreek zou worden zonder een basisschool.

Lees verder

Burgemeesters handhaven niet bij opening

Verschillende ondernemers uit de Achterhoek zijn van plan om zaterdag hun winkels te openen, mochten er geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens de persconferentie van vrijdag. In onder meer Oude IJsselstreek en Montferland volgen geen boetes voor de winkeleigenaren.

Lees verder

Orion pakt geen set tegen Zenit Kazan

Active Living Orion heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de achtste finale van de CEV Cup verloren. De Europese grootmacht Zenit Kazan was in Rusland met 3-0 te sterk voor de Doetinchemmers.

Lees verder

Maatregelen over de grens aangescherpt

De coronamaatregelen over de grens worden vanaf donderdag aangescherpt. Gevaccineerde personen die in Noordrijn-Westfalen naar een restaurant willen, krijgen te maken met het zogenaamde 2G-plus-beleid.

Lees verder

Doetinchem wil uitzicht voor ondernemers

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem roept namens het college het kabinet op om meer rekening te houden met kleine ondernemers. Vrijdag volgen mogelijk aanpassingen van de coronamaatregelen, waarbij de burgervader hoopt dat er perspectief komt voor onder meer eigenaren van kleine winkels.

Lees verder

Uitbreiding van milieuparkjes in Bronckhorst

Bronckhorst komt in actie om de overlast van bijgeplaatste vuilniszakken en dozen op een aantal milieuparkjes in te perken. Op tien locaties, waaronder in Hengelo, Hummelo en Zelhem, wordt een extra container geplaatst.

Lees verder

Wietkwekerij opgerold in woning in Neede

In een woning in Neede is dinsdag een hennepkwekerij gevonden. Volgens de politie ging het om een professioneel opgezette plantage.

Lees verder

Ondernemers in Ulft willen zaterdag open

Verschillende ondernemers uit Ulft zijn van plan om zaterdag hun winkels open te gooien, mochten er geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens de nieuwe coronapersconferentie. Volgens Erna Mecking, eigenaresse van een kledingzaak, is bij meerdere collega's de maat vol.

Lees verder

Koe Zwaantje 12 bevalt van drieling in Hengelo

Koe Zwaantje 12 is maandag op Melkveebedrijf Familie Groot Roessink in Hengelo bevallen van een drieling. Het was reden voor de familie om beschuit met roze muisjes te eten, want een dergelijke geboorte is nog niet eerder voorgekomen op de boerderij.

Lees verder

Reeën en das gespot in Doetinchemse tuinen

Doetinchem heeft de resultaten bekend gemaakt van het project waarbij een jaar lang wildcamera's in tuinen werden geplaatst. In totaal werden veertien soorten zoogdieren gespot, waaronder dassen, vossen en eekhoorns.

Lees verder

Vrije inloop op vaccinatielocatie Doetinchem

Personen kunnen vanaf woensdag zonder afspraak een vaccinatie tegen het coronavirus halen in de nieuwe locatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Doetinchem. Later hoopt de organisatie dit ook mogelijk te maken in Lichtenvoorde.

Lees verder

Priklocatie Doetinchem klaar voor gebruik

De nieuwe vaccinatielocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Doetinchem vervangt vanaf dinsdag de oude plek op het bedrijventerrein in Wehl. Hoewel de locatie kleiner lijkt, gaat de verhuizing niet ten koste van de prikcapaciteit.

Lees verder

Kuster stopt na deze periode als wethouder

Bert Kuster staat niet open voor een nieuwe periode als wethouder in Oude IJsselstreek. Hij staat wel als lijstduwer op de kieslijst van Lokaal Belang richting de gemeenteraadsverkiezing, die wordt aangevoerd door huidig wethouder Ria Ankersmit.

Lees verder

Roemeen opgepakt na grenscontrole bij Beek

Een 32-jarige man uit Roemenië is zondagmiddag aangehouden bij een grenscontrole op de A12 ter hoogte van Beek. De man bleek internationaal gesignaleerd te staan omdat hij een gevangenisstraf open heeft staan.

Lees verder

Esselink tekent bij topclub Apoel Nicosia

Bert Esselink heeft een mooie transfer te pakken binnen de Cypriotische competitie. De 22-jarige verdediger uit ‘s-Heerenberg verlaat PAEEK voor een overstap naar de topclub Apoel Nicosia.

Lees verder

Gravenberch wil vertrekken bij De Graafschap

Danzell Gravenberch wil deze transferwindow vertrekken bij De Graafschap. De spits van de Doetinchemse club moest het tegen VVV-Venlo opnieuw doen met een korte invalbeurt, waardoor hij op zoek wilt naar een andere club.

Lees verder

Carnaval 's-Heerenberg verplaatst naar juni

Het carnaval in 's-Heerenberg vindt dit jaar grotendeels in de lente plaats. Na enkele digitale momenten rond het traditionele weekend eind februari, volgen onder meer de optocht en het feest in juni.

Lees verder

Kringloopwinkel gaat open en krijgt boete

Kringloopwinkel Warm in Ruurlo heeft vijfduizend euro boete van de gemeente Berkelland gekregen omdat de zaak tegen de coronaregels in vrijdag de deuren opende. De opening was een dag eerder op de social mediakanalen aangekondigd.

Lees verder

Verhuizing Coop Gendringen weer op tafel

Het leegstaande Woonplaza-pand aan het Willem Alexanderplein in Gendringen wordt mogelijk ingevuld door supermarkt Coop. Door de verhuizing zijn er kansen voor woningbouw in de huidige locatie van de winkel aan de Grotestraat.

Lees verder

Verheijen blijft langer bij Sportclub Silvolde

Stéven Verheijen is ook volgend seizoen de trainer van Sportclub Silvolde. Het contract van de voetbaltrainer bij de hoofdklasser is met één jaar verlengd, met een optie voor een extra jaar.

Lees verder

Tienduizenden euro's schade na Nieuwjaar

In de Achterhoek is rond de jaarwisseling voor tienduizenden euro's schade aangericht aan onder meer straatmeubilair, speeltoestellen en een skatepark. Desondanks spreken de acht gemeenten over het algemeen van een rustige jaarwisseling.

Lees verder

Dierentuin hoopt op terugkeer Nederlanders

De dierentuin in het Duitse Kleef, Tiergarten Kleve, is bezig met een uitbreiding en modernisering van het huidige park. Door miljoenen euro's te investeren hopen ze op een vernieuwde uitstraling waarmee veel Nederlandse gasten moeten worden gelokt.

Lees verder

Initiatief 'Pak Bak' in Didam na eigen ervaring

Na zelf financieel een moeilijke tijd te hebben gehad is ook Maymoona van den Berg uit Didam gestart met het helpen van mensen die menstruatie- of verzorgingsproducten niet kunnen betalen. Bij haar huis staat, in navolging van haar plaatsgenote Linda Koster, een bak waar mensen verzorgingspullen uit kunnen halen.

Lees verder

CDA Doetinchem ageert tegen Noordtak

CDA Doetinchem verstuurt deze week een brandbrief aan de landelijke fractie om een vuist te maken tegen de mogelijke aanleg van de Noordtak van de Betuweroute. In november nam de Tweede Kamer met steun van het CDA een motie aan om onderzoek te doen naar de meerwaarde van de route.

Lees verder

Vaccinatielocatie Doetinchem opent dinsdag

De GGD Noord- en Oost-Gelderland opent dinsdag de deuren van de vaccinatielocatie aan de Havenstraat in Doetinchem. De nieuwe locatie vervangt de huidige locatie op het A18 Bedrijvenpark in Wehl.

Lees verder

Automobilist rijdt door na botsing in Ulft

Een automobilist is woensdagochtend doorgereden na een aanrijding met een fietsster in Ulft. De politie laat weten op zoek te zijn naar de bestuurder.

Lees verder

Geen drukte bij voedselbanken door corona

Voedselbanken in de Achterhoek zien geen stijging in het aantal klanten vanwege de coronacrisis. Hoewel deze trend in grote steden wel wordt gezien, is er in deze regio volgens bestuursleden nog geen sprake van.

Lees verder

Poolse man opgepakt na grenscontrole

Een 26-jarige man uit Polen is woensdag aangehouden na een grenscontrole. Hij is eerder veroordeeld tot een celstraf en stond bovendien gesignaleerd als ongewenste vreemdeling in Nederland.

Lees verder

Inwonersaantal van de Achterhoek groeit

Het aantal inwoners van de Achterhoek is over het jaar 2021 gestegen, wat voor bestuurders reden is om de krimp vaarwel te zeggen. Alleen de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Berkelland kenden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tot begin december een lichte afname.

Lees verder

De Graafschap verliest van Wuppertaler

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Wuppertaler SV verloren. De ploeg uit de Regionalliga West, het vierde niveau van Duitsland, was op het veld van vv Doetinchem met 0-1 te sterk.

Lees verder

Gratis menstruatiespullen in voortuin Didam

Linda Koster heeft in haar tuin in de Doctor Ariënsstraat in Didam een box geplaatst met menstruatieproducten die gratis af te halen zijn voor meisjes die het financieel niet breed hebben. De initiatiefneemster heeft de box gevuld met tampons en maandverband en hoopt zo menstruatie-armoede in haar buurt tegen te gaan.

Lees verder

Orion zonder winst uit voorbereiding

De volleyballers van Active Living Orion kijken terug op twee nederlagen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft van de competitie. De mannen van trainer Dirk Sparidans verloren van het Belgische Knack Roeselare en Lindemans Aalst.

Lees verder

SPECIAL | DE VRIES BLIKT TERUG OP 2021

REGIO8 blikt in een eindejaarsinterview met waarnemend burgemeester Harry de Vries terug op het jaar 2021 in de gemeente Montferland. De bestuurder is in oktober gestart als vervanger van Peter de Baat en gaat onder meer in op de wasservice en de bestuurlijke crisis waar de gemeente mee kampte.Lees verder

SPECIAL | Boumans blikt terug op 2021

REGIO8 blikt in een eindejaarsinterview met burgemeester Mark Boumans terug op het jaar 2021 in Doetinchem. Het was het jaar waarin gestart is met het afvoeren van de gifvaten, De Graafschap promotie op het laatste moment ontglipte en waarin corona een grote impact had op de samenleving.

Lees verder

SPECIAL | Voorzitter Mos blikt terug op 2021

REGIO8 blikt in gesprek met De Graafschap-voorzitter Martin Mos vanuit zijn stamkroeg in Beek terug op het jaar 2021. De geboren Groninger vervult de functie sinds 2015 en is nog niet klaar bij de Doetinchemse voetbalclub, maar zelden was hij zo weinig in voetbalstadions te vinden als in de afgelopen twaalf maanden in coronatijd.

Lees verder

SPECIAL | Directeur Degen blikt terug op 2021

REGIO8 blikt met mededirecteur Ronnie Degen van De Feestfabriek uit Hengelo terug op het jaar 2021 waarin het bedrijf deels in buitenlandse handen kwam. De festivalorganisator zou in totaal vier grote evenementen organiseren, maar door de coronapandemie konden deze allemaal niet doorgaan.

Lees verder

Run op categorie 1-vuurwerk bij Ros in Didam

De verkopers in de voormalige sportwinkel Ros Sport in Didam merken dat er door het ingestelde vuurwerkverbod een ware run op categorie 1-vuurwerk is ontstaan. Het is de laatste keer dat de eigenaren richting de jaarwisseling vuurwerk kunnen verkopen voordat het pand in het centrum wordt gesloopt.

Lees verder

Honderden carbidschieters in de Achterhoek

Op honderden plekken in de Achterhoek wordt rond de jaarwisseling weer carbid geschoten, maar dat gebeurt wel onder voorwaarden. Verschillende gemeenten geven aan dat er gehandhaafd wordt mochten er overtredingen worden geconstateerd.

Lees verder

Oliebollencircus in Didam in startblokken

In de Markthal in Didam is het oliebollencircus van bakker Paul Berntsen weer opgebouwd voor de laatste dagen van het jaar. Dit jaar kunnen klanten de tienduizenden oliebollen afhalen door een parcours in de hal te lopen.

Lees verder

FVD doet gooi naar zetels in Doetinchem

Forum voor Democratie (FVD) doet in maart 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Doetinchem. Het is de enige Achterhoekse gemeente waar de partij een gooi doet naar een zetel.

Lees verder

Huntelaar maakt indruk bij De Graafschap

De Graafschap zet de deur wijd open voor een eventueel dienstverband van Klaas-Jan Huntelaar als (jeugd)trainer bij de voetbalclub. De voormalig topspits loopt op dit moment twee dagen per week mee in de jeugdopleiding.

Lees verder

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek

De grote circustent van Circus Bolalou op het terrein van Markant Outdoor bij Stroombroek in Braamt moet tot pijn van de eigenaresse worden afgebroken zonder dat er ook maar één voorstelling is gegeven. Door de coronamaatregelen blijft de piste van Steffie Rutten dicht.

Lees verder

Zesduizend euro door marathon Azum FM

De dj's van online radiozender Azum FM hebben met hun marathonuitzending tijdens de kerstdagen meer dan zesduizend euro opgehaald voor Stichting Dorpshuis Azewijn. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor de verbouwing van het dorpshuis.

Lees verder

Orion wil Champions League met Active Living

Active Living is ook de komende drie jaar de hoofdsponsor van de volleyballers van Orion. Het bedrijf is ambitieus en hoopt met de Doetinchemse club naast nationaal succes op structurele basis deel te nemen aan de Champions League.

Lees verder

Elektriciteitsnet in Achterhoek stroomt vol

Het elektriciteitsnet raakt in delen van de Achterhoek vol, waardoor er volgens netbeheerder Liander tot 2025 geen nieuwe bedrijven op het elektriciteitsnet van Bedrijvenpark A18 (Wehl) en DocksNLD2 (’s-Heerenberg) aangesloten kunnen worden. Huizenbouw, digitalisering, de energietransitie en een groeiende economie zorgen voor een explosief stijgende vraag.

Lees verder

Doetinchemse horeca zorgt voor kerstdiners

Horecazaken uit Doetinchem zorgen dat bijna achthonderd personen met een minimaal inkomen vrijdagavond alsnog kunnen genieten van een kerstdiner met drie gangen. Met het project 'Het Grootste Kerstdiner' hopen de initiatiefnemers en alle andere betrokkenen de donkere dagen voor minima én de horeca op te fleuren.

Lees verder

Eerste jeugdburgemeester voor Montferland

Burgemeester Harry de Vries van Montferland hoopt binnenkort een juniorversie van zichzelf te verwelkomen. Met een kinderburgemeester hoopt de gemeente meer jongeren te betrekken bij de politiek.

Lees verder

Brandstichter van Maserati veroordeeld

Een 35-jarige man uit Etten is onder meer veroordeeld voor het in brand steken van een Maserati ruim twee jaar geleden. Hij heeft een celstraf van 18 maanden opgelegd gekregen, welke hij in voorarrest heeft uitgezeten.

Lees verder

Ars zoekt met 'nerds' innovatie bij Fortuna

Sjoerd Ars geniet van zijn werk als technisch manager van eredivisionist Fortuna Sittard. Het stoppen van Peter Hofstede als manager voetbalzaken van De Graafschap lijkt de deur te openen voor een eventuele terugkeer naar de voetbalclub uit Doetinchem, maar ondanks een aflopend contract is de 37-jarige Didammer niet met een vertrek uit Limburg bezig.

Lees verder

Azum FM haalt geld op voor dorpshuis

De dj's van online radiozender Azum FM gaan op eerste kerstdag om 12.00 uur 's middags tot tweede kerstdag middernacht weer een marathonuitzending houden. Ze willen hiermee geld ophalen voor Stichting Dorpshuis Azewijn.

Lees verder

Nederlander rijdt dronken over sportveld

Drie Nederlandse mannen maakten dinsdag met een auto een rondje over een atletiekbaan nadat ze bij een glühweinkraam in Kleef waren geweest. De bestuurder van het voertuig is in afwachting van een strafzaak.

Lees verder

Slowaak aangehouden bij grenscontrole

Een man uit Slowakije is donderdag tijdens een grenscontrole op de A12 ter hoogte van Beek aangehouden. De man reed onder invloed van drugs.

Lees verder

Bronckhorst geeft cadeau aan getroffenen

Bronckhorst wil partijen die getroffen zijn door de lockdown een hart onder de riem steken door middel van een kerstgeschenk. Meer dan honderdvijftig organisaties kunnen rekenen op een bezoek van wethouder, burgemeester of een medewerker van de gemeente.

Lees verder

Regeringen willen minder grensbewegingen

Demissionair premier Mark Rutte heeft donderdag samen met de premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Hendrik Woest, opgeroepen om grensbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Over de grens bij 's-Heerenberg, in Emmerik, zijn de winkels nog gewoon open en daar merken ze sinds de lockdown een toename in het aantal Nederlandse klanten.

Lees verder

Kerstboom met hartjes in Beek voor KiKa

Het huis van Helmut Nuij uit Beek is door de felle kerstverlichting een ware trekpleister tijdens de kerstdagen. Dit jaar heeft hij zijn versierde huis verbonden aan een actie voor KiKa om geld op te halen voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Lees verder

Woningbouw op plek school in Gaanderen

Het college van Doetinchem stemt in met een plan voor woningbouw op de locatie van de leegstaande Augustinusschool in Gaanderen. Er is ruimte voor het realiseren van rond de 25 woningen.

Lees verder

Actie voor Gendringse moeder en zoon

De auto waarmee Jordy en Ria Stevens uit Gendringen jaarlijks de Achterhoekse Kerstpakketten Actie uitvoeren is dinsdag door een ongeluk total loss geraakt. Mike Gerritsen uit Borculo hoopt dat er via een crowdfunding genoeg geld opgehaald wordt voor een nieuw vervoersmiddel voor moeder en zoon.

Lees verder

Fortes gaat met Kaapverdië naar Afrika Cup

De Graafschap-speler Jeffry Fortes maakt onderdeel uit van de selectie van Kaapverdië voor de Afrika Cup. Het toernooi gaat op zondag 9 januari van start en wordt georganiseerd in Kameroen.

Lees verder

OV-chipkaart nog niet bruikbaar in Emmerik

De Nederlandse OV-chipkaart is op z’n vroegst in maart volgend jaar te gebruiken op de treinstations in Emmerik, over de grens bij ’s-Heerenberg. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen duurt volgens vervoerder Arriva langer.

Lees verder

Doetinchem staat zonnepark bij Wehl toe

Het college van Doetinchem verleent medewerking aan de bouw van een zonnepark in het buitengebied van Wehl. De locatie moet rond de twee hectare groot worden en ruim zeshonderd huishoudens van stroom voorzien.

Lees verder

Eerste Achterhoekse Pride Maand in 2022

De klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk wil de maand juni volgend jaar met een groep jongeren omdopen tot Achterhoekse Pride Maand onder de naam ‘Trots in de Achterhoek’. De planning is volgens initiatiefnemer Michiel Wopereis nog onduidelijk, maar hij hoopt dat het in de regio veel aandacht krijgt.

Lees verder

Kortste dag startpunt voor het Oosterlicht

De lampen van het Oosterlicht zijn dinsdagavond ontstoken op 24 verschillende plekken, waarvan eentje in Duitsland. Het is de zesde keer dat de schijnwerpers verschillende plaatsen in de Achterhoek verbinden tijdens de donkere dagen rond de jaarwisseling.

Lees verder

Doetinchem krijgt vaccinatielocatie van GGD

De GGD Noord- en Oost-Gelderland opent een extra vaccinatielocatie in de gemeente Doetinchem. Naast de locatie in Wehl wordt het binnenkort mogelijk om een prik te halen aan de Havenstraat op het bedrijventerrein.

Lees verder

Gestolen scooters gevonden in Doetinchem

De politie heeft zondag in Doetinchem twee gestolen scooters gevonden. Een persoon vluchtte op een van de gemotoriseerde tweewielers weg en is sindsdien niet meer gezien.

Lees verder

Stichting vindt coronaprotest ongepast

Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde noemt het protesteren bij een oorlogsmonument in de plaats ongepast en uiterst kwetsend. Tientallen personen verzamelden zich zondagavond bij het monument om tegen het coronabeleid te demonstreren.

Lees verder

Kreis Borken roept om in Nederland te blijven

De bestuurder van de Duitse Kreis Borken roept Nederlanders en Duitsers op om het aantal grensbewegingen terug te dringen. Hij maakt zich zorgen over het aantal besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus.

Lees verder

Zeven meter lang kerstdorp in Zeddam

Wat begon met zeven kleine huisjes in een woonkamer in Zeddam is uitgegroeid tot een kerstdorp van meer dan zeven meter lang. Willie Rutjes en zijn vrouw Els maken al acht jaar lang samen met buurman Wilco Lubbers een kerstdorp, om dat te realiseren wordt de woonkamer van Wilco elk jaar verbouwd.

Lees verder

Orion als ongeslagen koploper de winter in

De volleyballers van Active Living Orion sluiten het jaar af als ongeslagen koploper van de eredivisie. De Doetinchemmers wonnen de laatste competitiewedstrijd van 2021 zaterdagavond met 1-3 in sets van hekkensluiter RECO ZVH.

Lees verder

Honderden kilo's vuurwerk onderschept

Bij een grootschalige controle in het grensgebied van Nederland en Duitsland is zaterdag door de politie meer dan driehonderd kilo consumentenvuurwerk gevonden en in beslag genomen. Met name auto's die uit Duitsland kwamen werden aan een controle onderwerpen.

Lees verder

Moeder Teresa Stichting te zien op REGIO8

Televisiezender REGIO8 zendt zondag een door de Moeder Teresa Stichting geproduceerde documentaire uit over de projecten in het oosten van Europa. De uitzending is voor de Ulftse stichting een alternatief voor het live-evenement met collectes, dat voor de coronacrisis jaarlijks rond de feestdagen werd gehouden.

Lees verder

Drieheuvelenweg krijgt geen 'veilige berm'

De berm van de Drieheuvelenweg tussen Zeddam en ’s-Heerenberg wordt niet veiliger gemaakt. Met name het stuk weg tussen tankstation Shell en de kruising bij restaurant Forest, waar geen grasbetonblokken zijn geplaatst, zorgt volgens de PvdA voor problemen.

Lees verder

Peters ziet Achterhoek wegzakken in Top 2000

De schuur achter het huis van Niels Peters uit Wehl is ook dit jaar weer omgetoverd tot een Top 2000-café voor zijn jaarlijkse quiz. Vanachter zijn eigen bar presenteert hij zaterdag de tweede online editie voor honderden muziekliefhebbers, voor volgend jaar hoopt hij dat de Achterhoekse nummers weer stijgen op de lijst na het wegzakken in deze editie.

Lees verder

Vechtpartij en mishandeling in Winterswijk

In Winterswijk is donderdagavond op twee verschillende plekken gevochten. Een man werd volgens de politie mishandeld na een aanrijding door een scooter, terwijl er later op de avond een vechtpartij plaatsvond.

Lees verder

Geen woonwijk in plaats van DocksNLD2

De oppositiepartijen van Montferland deden donderdagavond tijdens de raadsvergadering een ultieme poging om de voorgenomen realisatie van DocksNLD2 terug te draaien om in plaats daarvan een woonwijk te ontwikkelen. De oproep van Lijst Groot Montferland, PvdA en Helder kwam naar aanleiding van een aangenomen motie in de Tweede Kamer, maar werd niet omarmd.

Lees verder

Nieuwenhuis slaat seizoen in veldrijden over

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem komt dit winterseizoen niet in actie in het veldrijden. In overleg met zijn ploeg, Team DSM, is besloten het seizoen over te slaan om zich voor te bereiden op onder meer de voorjaarsklassiekers op de weg.

Lees verder

Zwarte Cross blijft op zelfde plek na akkoord

De Zwarte Cross kan in Lichtenvoorde blijven nu er een akkoord is bereikt met de motorcrossclub MACL. Organisator De Feestfabriek had een conflict over de huur van het circuit op de Besselinkschans, maar nu is er een overeenkomst voor onbepaalde tijd gesloten tussen de partijen.

Lees verder

Geen onderzoek naar nieuwe school in Halle

De bouw van een nieuwe basisschool nabij de sportvelden in Halle wordt niet onderzocht als onderdeel van het huisvestingsplan voor het onderwijs van de Gemeente Bronckhorst. Oppositiepartijen PvdA en D66 wilden dat donderdagavond afdwingen, maar kregen niet voldoende steun.

Lees verder

Orion is door en treft topploeg in CEV Cup

Active Living Orion is door naar achtste finale van de Europese CEV Cup. Na een eerdere overwinning zonder setverlies in eigen huis werd TSV Jona ook in Zwitserland verslagen, waardoor een ontmoeting wacht met de Europese grootmacht Zenit Kazan.

Lees verder

Oost en West 's-Heerenberg moet één worden

Montferland gaat samen met woningcorporatie Plavei, bewoners en onder meer de politie de verpaupering aanpakken in de wijk ’s-Heerenberg Oost. De plannen daarvoor zijn nu samengevat in een visie, die er onder andere voor moeten gaan zorgen dat het oosten en het westen van ’s-Heerenberg bij elkaar komen.

Lees verder

Run op carbid bij De Heide Smid in Halle

Voor het tweede jaar op rij floreert de verkoop van carbid door het ingestelde landelijke vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. De Heide Smid in Halle heeft ruim honderden kilo's meer ingekocht dan vorig jaar om alle liefhebbers te kunnen voorzien van de grondstof voor het carbidschieten.

Lees verder

Hotel Heitkamp gaat verder als Kultuurhuus

Het voormalige Hotel Heitkamp in het centrum van ‘s-Heerenberg opent na twee jaar opnieuw de deuren als Kultuurhuus Heitkamp. Het bestuur wil na de coronaperiode een thuis zijn voor inwoners en verenigingen van het stadje, maar moet nog even wachten voor het volledig open kan gaan.

Lees verder

Koster financieel directeur De Graafschap

Melanie Koster is vanaf het nieuwe jaar de financieel directeur van De Graafschap. De 43-jarige Zeddamse volgt Remon Enting op, die de overstap maakt naar eredivisionist Heracles Almelo.

Lees verder

Vuurwerkvondst in box bij stad Doetinchem

In een kelderbox onder een appartementencomplex bij het centrum van Doetinchem is woensdag een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden. De politie heeft de huurder van de ruimte ter plekke aangehouden.

Lees verder

Definitieve ‘go’ voor complex in Keijenborg

De bouw van de nieuwe accommodatie van onder meer voetbalclub Keijenburgse Boys in Keijenborg start in de eerste helft van het nieuwe jaar. De initiatiefnemers hopen het complex voor het einde van 2022 te openen.

Lees verder

Bronckhorst gaat voor tweeduizend woningen

Bronckhorst wil tot 2030 ruimte geven voor de realisatie van tussen de 1.700 en 2.200 extra woningen. De gemeente spreekt van een gespannen woningmarkt, mede door een grotere instroom van mensen van buitenaf.

Lees verder

Woningen in voormalige school in Velswijk

Bronckhorst wil de leegstaande Mammoetschool in Velswijk verkopen zodat er woningen kunnen worden gerealiseerd. In het gebouw moeten zes appartementen komen, terwijl op het terrein ruimte is voor een twee-onder-een-kapwoning.

Lees verder

Kartkampioen Valentino (10) helpt kinderen

Valentino Cornelissen uit Doetinchem is pas tien jaar oud en nu al NXT Dutch Open kartkampioen 2021 in de leeftijdscategorie van 7 tot 13 jaar. Op de kartbaan in Eefde geeft hij zijn kennis door aan zevenjarigen die beter willen worden in de sport.

Lees verder

Bronckhorst koopt bedrijfspand in Zelhem

Bronckhorst heeft een pand en perceel van een bedrijf aan het Industriepark in Zelhem overgenomen. Daarmee sorteert de gemeente voor op de herstructurering van het verouderde bedrijventerrein.

Lees verder

Normaal geeft weer een concert in Lochem

De boerenrockers van Normaal willen op Hemelvaartsdag in 2022 weer een groot openluchtconcert geven op het terrein van de Tractorpulling in Lochem. Het concert van dit jaar werd afgelast.

Lees verder

Boerencoöperatie neemt De Marke niet over

Het agrarisch innovatiecentrum De Marke in Hengelo wordt niet overgenomen door een boerencoöperatie. De initiatiefnemers hebben de financiën niet rond kunnen krijgen, maar het onderzoek op de locatie gaat wel door in samenwerking met de universiteit van Wageningen.

Lees verder

Vernieuwde IJzerroute gelanceerd bij DRU

 Op het DRU Industriepark in Ulft is maandag een vernieuwde route langs de ijzerhistorie van de Achterhoek en het Duitse Munsterland gelanceerd. De 66 kilometer lange route loopt van Doesburg tot aan het Duitse Bocholt en gaat langs twaalf gieterijen in de regio.

Lees verder

De Huttepiepen blazen de winter tegemoet

Bij het Ketelhuis Op het DRU industriepark in Ulft is zondag de jaarlijkse midwinterhoornwandeling van start gegaan. De route, van ongeveer 13 kilometer, is georganiseerd door De Huttepiepen uit Ulft.

Lees verder

Bestuurder spoorloos na ongeval bij Wehl

Een automobilist is zaterdagnacht op de Broekhuizerstraat in Wehl rechtdoor over de rotonde gereden en in de sloot beland. De inzittenden zijn er na het ongeval vandoor gegaan.

Lees verder

2G over grens is wennen voor Nederlanders

Sinds vorige week vrijdag gelden er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen strengere coronaregels vanwege de hoge besmettingscijfers. Een van de meest ingrijpende maatregelen is de 2G-regel, waar ook Nederlandse bezoekers in de grensstad Emmerik mee geconfronteerd worden.

Lees verder

Housheer jubileert op wereldkampioenschap

Dione Housheer uit Ulft ontpopt zich op het wereldkampioenschap in Spanje als dragende kracht van de Nederlandse handbaldames. De 22-jarige rechteropbouwspeelster is met Oranje door naar de hoofdfase van het toernooi, waar onder meer een ontmoeting met topland Noorwegen wacht.

Lees verder

Roeiers splitsen zich af van wsv De Ank

Honderd roeiers splitsen zich vanaf het nieuwe jaar af van Watersportvereniging De Ank en gaan verder als zelfstandige organisatie. De Achterhoekse Roeivereniging De Ank hoopt binnen de huidige loods aan de Oude IJssel in Doetinchem op termijn te groeien naar 150 leden.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil grond voor fietspad

Oude IJsselstreek wil de recreatie- en toerismesector versterken door een fietsverbinding tussen Gendringen en Sinderen aan te leggen. De gemeente moet grond kopen van grondeigenaren om de beoogde fietspaden te kunnen realiseren.

Lees verder

Gendringenaar toont LEGO-liefde in expositie

Jan Finkenflügel uit Gendringen toont zijn fascinatie voor Lego Technic momenteel met een expositie in de binnenstad van Doetinchem. Na een oproep in De Gelderlander kreeg hij van het Binnenstadbedrijf een ruimte aangeboden en daar maakt hij dankbaar gebruik van.

Lees verder

Noordrijn-Westfalen start 'kindervaccinaties'

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen start volgende week vrijdag met het vaccineren van kinderen. Jeugdigen tussen de vijf en elf jaar komen in aanmerking voor deze speciale kindervaccinaties.

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie Oude IJsselstreek in zomer

De gemeente Oude IJsselstreek heeft gekozen om de nieuwjaarsreceptie van 2022 in de zomer te houden vanwege de huidige coronasituatie. Het moment wordt gelijk gebruikt als kennismaking met de nieuwe gemeenteraadsleden.

Lees verder

Taal grootste barrière bij werken in Euregio

Werken over de grens is in de grensstreek van Nederland en Duitsland nog niet zo voor de hand liggend. Dat zeggen Nicky Eppich en Alexandra Arens, adviseurs voor respectievelijk de gemeenten Winterswijk en Aalten, in de nieuwste editie van de Euregio Podcast van REGIO8.

Lees verder

Winkel Festival hoopt op een feestelijk 2022

Feestwinkel Festival uit Doetinchem moet sinds de start van de coronacrisis klap op klap verwerken. De verkoop van vuurwerk en carnavalskostuums zorgt normaal voor een groot deel van de inkomsten, maar de nieuw aangelegde vuurwerkbunker blijft door het vuurwerkverbod leeg.

Lees verder

Lichtproject zet Doetinchem in schijnwerpers

Het centrum van Doetinchem wordt in de wintermaanden in de schijnwerpers gezet tijdens ‘Doetinchem VerbindT’. Het lichtproject, dat na enkele testdagen vrijdag echt van start gaat, is een samenwerking tussen het Binnenstadbedrijf, het Stadsmuseum en de VVV.

Lees verder

F16’s en F35’s vliegen boven de Achterhoek

Inwoners van Doetinchem en omstreken werden woensdagavond opgeschrikt door overvliegende straaljagers. Volgens de Koninklijke Luchtmacht gaat het om oefeningen waarbij piloten hun nachtbrillen testen.

Lees verder

Korter wachten op coronatest door Defensie

De GGD Noord- en Oost Gelderland, waar de Achterhoekse testlocaties Wehl en Groenlo onder vallen, krijgt vanaf woensdag ondersteuning van militairen van de Luchtmobiele Brigade. De militairen worden ingezet om er onder andere voor te zorgen dat mensen sneller terecht kunnen voor een test.

Lees verder

Stad Doetinchem gebukt onder coronaregels

Het centrum van Doetinchem is door de coronamaatregelen momenteel na 17.00 uur 's middags uitgestorven. Horecazaken mogen de deuren daarna niet meer openen, wat na een reeks van inperkingen de volgende klap is voor eigenaren.

Lees verder

Wietkwekerij in woning Ulft opgerold na tip

In een woning in Ulft is woensdag een hennepkwekerij in opbouw gevonden. De eigenaar is aangehouden door de politie.

Lees verder

De Graafschap krijgt weer boete na vuurwerk

De Graafschap heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een boete van 5.000 euro gekregen voor ‘wanordelijkheden door de aanhang’. Tijdens uitwedstrijden tegen TOP Oss en VVV-Venlo werd dit seizoen vuurwerk afgestoken.

Lees verder

SKB helpt zorgorganisaties met boosterprik

Drie Achterhoekse zorgorganisaties gaan in het oosten van de regio in samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) zorgmedewerkers voorzien van een boostervaccinatie. Dit jaar hopen Marga Klompé, Sensire en Careaz 3.500 personeelsleden een prik te kunnen geven.

Lees verder

Achterhoekers scoren voor geplaatst Oranje

Het Nederlands handbalteam is geplaatst voor de volgende ronde van het wereldkampioenschap. De Achterhoekse Dione Housheer en Lynn Knippenborg waren dinsdag trefzeker in de laatste poulewedstrijd tegen Zweden, die eindigde in een gelijkspel.

Lees verder

Varken Mojo uit Gaanderen is een ster

Robin de Haan uit Gaanderen heeft haar varken Mojo opgeleid tot een ware artiest. Het dier kan naast schilderen onder meer basketballen en wordt zelfs gevraagd voor televisieoptredens en commercials, tot vreugde van haar trotse eigenaresse.

Lees verder

Samenwerking De Graafschap bekrachtigd

De Graafschap heeft het samenwerkingsverband met PSV maandagavond voor het gewonnen duel met Jong PSV bekrachtigd. De voetbalclubs werken samen op het gebied van jeugdscouting.

Lees verder

Soepactie in Varsseveld weer met drive-thru

De traditionele ‘soepactie’ van muziekvereniging Jubal vindt vanwege de coronasituatie weer plaats via een drive-thru. Sinds 1993 zamelt de vereniging uit Varsseveld via de verkoop van erwtensoep en rookworsten geld in voor onder meer instrumenten.

Lees verder

Eerste vluchtelingen aangekomen in Zelhem

De eerste vijftien minderjarige asielzoekers zijn maandag vanuit Ter Apel aangekomen op De Betteld bij Zelhem. De camping doet vanwege het grote tekort aan opvangplaatsen bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot eind maart dienst als thuis voor maximaal vijftig vluchtelingen.

Lees verder

Europese wedstrijd van Orion is uitgesteld

De Europese wedstrijd tussen Active Living Orion en TSV Jona uit Zwitserland van donderdag is uitgesteld. Vanwege de coronasituatie in het Alpenland kan de return niet plaatsvinden.

Lees verder

Bronckhorst plaatst twee 'slimme pompen'

Inwoners en bezoekers van de gemeente Bronckhorst kunnen gratis gebruik maken van Slimme Bandenpompen in Vorden en Zelhem. Tijdens het pompen van de banden krijgt de automobilist gelijk informatie over de bandenspanning en hoeveel er bespaard kan worden op brandstof, CO2 en overige kosten.

Lees verder

Unieke sportvoorzieningen voor Didam

Open Club de Nevelhorst is samen met de gemeente Montferland en drie sportverenigingen bezig om een nieuwe en unieke vorm van sporten op te zetten in Didam. Zo hopen ze door de aanleg van onder andere een interactieve speelmuur, een freerunpark en een krachtheuvel meer mensen aan het sporten te krijgen.

Lees verder

Verbod op vuurwerkverkoop in Duitsland

Wegens het toenemende aantal besmettingen zijn er sinds donderdag nieuwe coronamaatregelen van kracht in Duitsland. Hoewel er geen algeheel vuurwerkverbod is, wordt er voorlopig geen vuurwerk meer verkocht aan consumenten.

Lees verder

N18 wordt meerdere nachten afgesloten

De N18 wordt deze maand meerdere nachten afgesloten tussen Varsseveld en Lichtenvoorde. Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 13 december onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg.

Lees verder

Gereedschap gestolen uit kazerne in Vorden

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij de brandweerkazerne in Vorden. Daarbij zijn onder meer een spreider en rammen gestolen die vrijdagochtend nog worden vervangen.

Lees verder

Wonen kan bij geitenhouderijen Bronckhorst

Bronckhorst houdt initiatieven voor woningbouw in een straal van twee kilometer rond geitenhouderijen ondanks een advies van de GGD niet tegen. Bij omwonenden van dergelijke bedrijven komt een longontsteking vaker voor, maar de gemeente wil niet wachten op een onderzoek naar de mogelijke invloed op de gezondheid.

Lees verder

De Vijverberg voldoet aan eisen bij controle

De Graafschap heeft na het instorten van een deel van het stadion van NEC een extra controle laten uitvoeren van stadion De Vijverberg. De tribunes in Doetinchem voldoen volgens de club aan alle eisen, wel zijn enkele ‘haarscheuren’ gevonden in het beton.

Lees verder

Landal bij Braamt wil groeien voor toeristen

Landal Stroombroek bij Braamt wil het vakantiepark uitbreiden met in totaal 21 grote woningen, voor acht, twaalf en zestien personen. Montferland hoopt dat de groei bij kan dragen aan het toerisme in de gemeente.

Lees verder

Grootste Albert Heijn van regio geopend

Supermarktketen Albert Heijn heeft woensdag de tijdelijke vestiging geopend aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. De locatie van de supermarkt in woonwijk De Huet is gesloten omdat deze niet meer voldoet aan de eisen van het hoofdkantoor.

Lees verder

Meer groen in buitengebied Oude IJsselstreek

Op de 21e plantdag van de Wildbeheereendheid in Oude IJsselstreek zijn in samenwerking met de gemeente honderden bomen en duizenden struiken geplant. Wethouder Ria Ankersmit stak haar handen uit de mouwen en hielp mee in het buitengebied van Voorst.

Lees verder

Brand in vuilniswagen Winterswijk geblust

De lading van een vuilniswagen is dinsdagmiddag in brand gevlogen in Winterswijk. De chauffeur heeft grotere schade voorkomen door het afval op straat te dumpen.

Lees verder

Carbidschieten ingeperkt in Bronckhorst

Het carbidschieten wordt in Bronckhorst rond de jaarwisseling net als vorig jaar ingeperkt. De nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente werd donderdagavond aangenomen, maar van een verbod is geen sprake.

Lees verder

Sportclub Silvolde zet wekker voor training

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen amateursporters na 17.00 uur in de middag niet meer het veld op. Bij hoofdklasser Sportclub Silvolde lieten ze het er niet bij zitten en startte de training onder leiding van Stéven Verheijen dinsdag om 07.00 uur ‘s ochtends.

Lees verder

Bejaarde bewoner gewond na woningoverval

Een bejaarde bewoner is in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld bij een woningoverval in Winterswijk. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Lees verder

Supporters nemen afscheid van Kistemaker

Supporters van De Graafschap zijn maandagmiddag naar Heemskerk afgereisd om oud-trainer Simon Kistemaker een laatste eer te bewijzen. Met een erehaag van fakkels werd de kist van de overleden oefenmeester richting het crematorium begeleid.

Lees verder

Eerste kerstbomen verkocht in Doetinchem

Hoewel Sinterklaas het land nog niet heeft verlaten, is de verkoop van kerstbomen in de Achterhoek alweer gestart. Kweker Jan Ellmann uit Doetinchem besloot door de coronacrisis nóg een week eerder te starten dan vorig jaar en daar maakten zijn klanten dankbaar gebruik van.

Lees verder

Housheer en Knippenborg met Oranje naar WK

Dione Housheer uit Ulft en de Zieuwenste Lynn Knippenborg gaan met het Nederlands handbalteam naar het wereldkampioenschap. Het toernooi wordt in december gespeeld in Spanje.

Lees verder

Betteld wil thuis zijn voor vluchtelingen

Camping de Betteld in Zelhem hoopt vanaf maandag 6 december tot eind maart een warm thuis te zijn voor maximaal vijftig minderjarige vluchtelingen. De eigenlijke startdatum van 1 december is uitgesteld omdat het niet haalbaar is, maar van afstel is volgens campingeigenaar Gerhard Hobelman geen sprake.

Lees verder

Chocoladedroom in station Vorden dichtbij

De droom van Michael Bink en Magdalena Haverkamp om Chocolaterie Magdalena te vestigen in het voormalig stationsgebouw van Vorden lijkt werkelijkheid te worden. De gemeenteraad van Bronckhorst stemde donderdagavond in met de aankoop, ondanks onvrede over de constructie.

Lees verder

Vluchtelingen mogelijk later naar Zelhem

De komst van de groep van maximaal vijftig minderjarige vluchtelingen naar Zelhem wordt opgeschoven als de voorwaarden niet op orde zijn. Onder meer de dagbesteding en beveiliging moet door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geregeld zijn voor de asielzoekers naar Camping De Betteld komen.

Lees verder

Boosterprik voor zorgpersoneel Slingeland

In het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is deze week gestart met het zetten van de zogenaamde ‘boosterprik’. In eerste instantie worden werknemers in de acute zorg uitgenodigd om de derde vaccinatie tegen het coronavirus te halen.

Lees verder

Bronckhorst wil tien buurten van aardgas af

Bronckhorst kiest tot 2030 jaarlijks een nieuwe buurt uit om van het aardgas af te halen. Momenteel lopen proeven in Zelhem en Bronkhorst, de gemeente wil met intensieve begeleiding en steun van het Rijk zorgen dat acht andere wijken volgen.

Lees verder

De Graafschap vergeet Kistemaker nooit

Voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden. De dood van de karakteristieke oefenmeester zorgt voor rouw in de Achterhoek en in de voetbalwereld, hoewel het verlies niet onverwacht kwam.

Lees verder

Man uit Silvolde slachtoffer van babbeltruc

Een oudere man uit Silvolde is begin maart opgelicht door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. De man heeft telefonisch contact opgenomen met het slachtoffer met een smoes over een nieuw systeem.

Lees verder

Nieuwe woningen in centrum 's-Heerenberg

In het voormalige pand van de Rabobank in ’s-Heerenberg is begonnen met de bouw van vijftien appartementen. De eerste en de tweede verdieping van het gebouw heeft daarvoor een woonbestemming gekregen van de gemeente Montferland.

Lees verder

GGD bereikt bijna grens van testcapaciteit

De grote vraag naar coronatesten bij de testlocaties van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in de Achterhoek zorgt ervoor dat het twee dagen kan duren voordat er een test kan worden afgenomen. De GGD geeft aan tegen de grenzen van de testcapaciteit aan te lopen en is naarstig op zoek naar testers.

Lees verder

Vuilstort Zelhem wordt mogelijk Energietuin

Op de voormalige vuilstort De Langenberg in Zelhem wil de gemeente Bronckhorst samen met meerdere partijen een Energietuin starten. Solarpark de Kwekerij in Hengelo wordt gebruikt ter inspiratie.

Lees verder

Rijnbrug Emmerik dit weekend afgesloten

De Rijnbrug in Emmerik is komend weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting heeft volgens uitvoerder Strassen.NRW te maken met de afronding van de eerste bouwfase van het groot onderhoud aan de brug.

Lees verder

Kaartverkoop Mega Immuun Party uitgesteld

De Feestfabriek heeft besloten om de kaartverkoop voor de Mega Immuun Party voorlopig uit te stellen in verband met de huidige coronaontwikkelingen. Het festival staat gepland van vrijdag 1 tot zondag 3 april 2022.

Lees verder

Kistemaker (81) was een held op De Vijverberg

Voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darm- en prostaatkanker, met uitzaaiingen in de longen en de lever.  Daarbij leed hij enorm onder het overlijden vorig jaar van zijn vrouw Thea, die vorig jaar na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd overleed door alvleesklierkanker.

Lees verder

Enting laat De Graafschap 'goed' achter

Afzwaaiend financieel directeur Remon Enting is trots dat hij De Graafschap achterlaat met een positief eigen vermogen en 'een gezonde basis' voor de toekomst. Enting, die in januari de club na zes jaar verlaat voor Heracles Almelo, ziet het positieve eigen vermogen als de vrucht van jarenlang werk.

Lees verder

Uitgebrande transformator op transport

De oude transformator, die in 2019 is uitgebrand bij het hoogspanningsstation in Langerak, wordt deze week vervangen. Het 320 ton zware apparaat is maandagnacht met een bijzonder transport naar de kade in Doetinchem gebracht, waar dinsdagochtend de nieuwe transformator per boot is aangekomen.

Lees verder

Waterstofbus in Doetinchem voor onderzoek

Als onderdeel van het onderzoek naar de brand is maandag een nieuwe waterstofbus geleverd aan Arriva in Doetinchem. Vorige maand brandde een gloednieuwe bus uit, er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak.

Lees verder

Portugese verpleegkundigen in Achterhoek

Om het dreigende tekort in de ouderenzorg op te vangen halen zorgorganisaties Careaz en Marga Klompé werknemers uit Zuid-Europa. Aan het eind van dit jaar moeten in totaal tien Portugese verpleegkundigen worden ingezet in de Achterhoek.

Lees verder

Vijftig vluchtelingen opgevangen in Zelhem

Camping De Betteld in Zelhem wordt tijdelijk een opvanglocatie voor maximaal vijftig alleenstaande, minderjarige vluchtelingen. Vanaf begin december tot eind maart worden de asielzoekers opgevangen in een groepsaccommodatie.

Lees verder

Wunderland vreest strop door coronaregels

Wunderland Kalkar, een pretpark over de grens bij 's-Heerenberg, vreest de uitwerking van de nieuwe coronamaatregelen in Noordrijn-Westfalen. Nederland is sinds zondag een hoog-risicogebied voor Duitsland, terwijl maandag de 2G-controleregel in de recreatieve sector in de deelstaat is ingegaan.

Lees verder

Horeca als dagbesteding aan rivier in Ulft

Op het terrein langs de Oude IJssel in Ulft, tussen het DRU Industriepark en de brug Oversluis, komt een horecagelegenheid als dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Volgend jaar zomer hoopt initiatiefneemster Jolanda Hettinga het pand te openen.

Lees verder

Sint Drive bij Radstake op herhaling na succes

Sinterklaas, zijn Pieten en het paard Ozosnel waren zaterdag en zondag de hoofdgasten bij een speciale drive-through van de Radstake in Heelweg. Met bijna tweeduizend enthousiaste kinderen als gast heeft de organisatie besloten komend weekend een tweede editie te houden.

Lees verder

Livestream 's-Heerenberg Oost uitgesteld

De livestream over de toekomstplannen van ’s-Heerenberg Oost is zaterdag door een technische storing niet doorgegaan. Meerdere inwoners hadden de middag vrijgehouden om de digitale bijeenkomst van de gemeente Montferland te kunnen volgen.

Lees verder

Snelweg A12 meerdere nachten afgesloten

De snelweg A12 gaat eind deze maand en begin december enkele nachten dicht vanaf Zevenaar richting Duitsland. Rijkswaterstaat brengt gedurende in totaal vijf nachten onder meer een nieuwe asfaltlaag aan op één van de rijbanen.

Lees verder

Orion blijft koploper na winst op Lycurgus

Active Living Orion heeft zaterdagavond de topper tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In de eigen Topsporthal waren de volleyballers uit Doetinchem met 3-1 in sets te sterk.

Lees verder

Duitse handelaar snapt niks van verbod

Eigenaar Hayo Wolff van de Duitse vuurwerkhandelaar Heron Fireworks heeft geen enkel begrip voor het besluit van de Nederlandse overheid om een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen. Doel van het verbod is de druk op de zorg verminderen, maar Wolff zet daar vraagtekens bij en verwacht veel klanten vanuit Nederland.

Lees verder

Nederland wordt weer hoogrisicogebied

Nederland wordt door Duitsland vanaf zondag door de hoge besmettingscijfers weer als hoogrisicogebied aangewezen. Zo is er naast de registratie- en quarantaineverplichting ook weer een testplicht van kracht voor mensen die niet, of niet volledig, gevaccineerd zijn.

Lees verder

Twee aanhoudingen na controle op A12

Tijdens een grenscontrole zijn vrijdag op de snelweg A12 twee mannen tegen de lamp gelopen. Een Duitser werd betrapt op meerdere overtredingen, waaronder het rijden onder invloed.

Lees verder

Autopsie na onverwachte dood alpaca Witje

Bij de kinderboerderij in Didam hebben ze één van de twee alpaca’s moeten laten inslapen, nadat hij door onbekende reden ziek werd. Op dit moment wordt er een autopsie uitgevoerd, maar de beheerder verwacht dat het komt door het voeren van verkeerd voedsel door onbekenden.

Lees verder

Landgoedeigenaar Hengelo bezorgd over reeën

Meerdere reeën worden volgens de eigenaresse jaarlijks slachtoffer van loslopende honden op Landgoed ’t Zand in Hengelo en Zelhem. Hélène Victorine de Fremery maakt zich zorgen over het leed van de dieren en roept bezoekers op om rekening te houden met de natuur en viervoeters aan te lijnen.

Lees verder

Jos de Bakker sluit locatie in centrum Ulft

Het filiaal van bakkerij Jos de Bakker in Ulft sluit eind deze maand voorgoed de deuren na twintig jaar brood en lekkernijen in het centrum te hebben verkocht. Dit omdat er geen broodbakkers meer voorhanden zijn.

Lees verder

Giftig blusschuim afgevoerd uit Doetinchem

De vier silo’s met het giftige blusschuimwater worden vanaf komende week stapsgewijs afgevoerd van bedrijventerrein De Huet in Doetinchem. In opdracht van de gemeente moeten wekelijks meerdere tankwagens de giftige substantie afvoeren naar het buitenland.

Lees verder

Derby tussen RKZVC en Longa is uitgesteld

De wedstrijd tussen Longa’30 uit Lichtenvoorde en RKZVC in Zieuwent van zaterdagavond is afgelast. De huidige coronasituatie is reden om een streep te zetten door de derby in Oost Gelre.

Lees verder

Orion baalt ondanks Europese overwinning

Active Living Orion heeft zich woensdag in een lege Topsporthal geplaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup. De Doetinchemse volleyballers versloegen IBB Polonia London met 3-2 in sets, nadat de wedstrijd in Engeland eerder in een reglementaire 0-3 winst werd omgezet.

Lees verder

Wildpark over de grens heet otter welkom

Voor het eerst in twee jaar tijd is er in Wildpark Anholter Schweiz over de grens bij Gendringen een otter geboren. Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen die gelden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen hoopt het dierenpark dat de aanwinst veel bezoekers trekt.

Lees verder

Talententuin ook komende jaren op de DRU

De Talententuin vindt ook de komende jaren plaats op het DRU Industriepark in Ulft. De organisatie van het evenement, waarvan de editie van dit jaar is doorgeschoven, heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Oude IJsselstreek.

Lees verder

Montferland koopt grond voor woningen

Montferland heeft bijna drie hectare landbouwgrond in Zeddam aangekocht voor de realisatie van woningen. Op de locatie kunnen tussen de 45 en vijftig woningen worden gebouwd.

Lees verder

Noordrijn-Westfalen kiest voor 2G-methode

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil met ingang van maandag gebruik maken van de 2G-methode in de vrijetijdssector, waar onder meer horeca, pretparken en voetbalwedstrijden onder vallen. Ondanks de lagere besmettingscijfers ten opzichte van andere deelstaten, kiest Noordrijn- Westfalen voor strengere regels.

Lees verder

Zonnige toekomst voor voetbalveld in Baak

De voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys hebben een nieuw leven gekregen als zonnepark De Baakermat. Meer dan vijfduizend zonnepanelen wekken vanaf deze week energie op, op de plek waar het Baakse voetbal ooit floreerde.

Lees verder

Locatie voor boosterprik in Lichtenvoorde

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) begint vrijdag met het zetten van de eerste zogenaamde boosterprikken. Naast de bestaande vaccinatielocatie in Wehl opent er maandag 29 november een tweede locatie in de Achterhoek in het gebouw van de voormalige Brede School in Lichtenvoorde.

Lees verder

Hofstede 'trots' op jaren bij De Graafschap

Peter Hofstede vertrekt na zeven jaar in zijn huidige functie aan het einde van dit seizoen bij De Graafschap. De oud-spits en huidig technisch manager op De Vijverberg spreekt van een 'moeilijk, pijnlijk afscheid', maar zegt er ook vrede mee te hebben. 

Lees verder

Stadsboulevard van Doetinchem krijgt vorm

De stadsboulevard aan de Oude IJssel bij het centrum van Doetinchem krijgt steeds meer vorm. Na een maandenlange afsluiting is de weg langs de binnenstad sinds maandag weer open voor het verkeer, met een blauwwit pad als meest in het oog springende vernieuwing.

Lees verder

Syriërs gepakt na vluchtpoging bij de grens

De bestuurder van een Duits busje is maandagavond opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij vervoerde zeven Syrische vreemdelingen, die tijdens de aanhouding op de vlucht sloegen in een bosgebied bij Babberich.

Lees verder

Plofkraak in Emmerik met Nederlandse auto

In de Duitse ngrensplaats Emmerik is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak gepleegd. De daders sloegen na het incident op de vlucht in een auto met Nederlandse kentekens.

Lees verder

Uitslaande zolderbrand in woning Silvolde

Een uitslaande brand op een zolder van een woning in Silvolde heeft maandagmiddag voor veel rookontwikkeling gezorgd. In de woning zat volgens de politie een hennepkwekerij.

Lees verder

Jumping de Achterhoek weer geannuleerd

Het internationale paardensportconcours Jumping de Achterhoek is voor het tweede jaar op rij geannuleerd. Het evenement kan niet doorgaan vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Lees verder

Rode kaart voor Lelieveld is geseponeerd

De rode kaart van De Graafschap-verdediger Julian Lelieveld is geseponeerd. De rechtsback ontving de prent zondagmiddag in de slotfase van het 1-1 gelijkspel tegen Telstar.

Lees verder

Sinterklaas warm onthaald in Doetinchem

Onder toeziend oog van duizenden mensen is de pakjesboot gearriveerd in Doetinchem, de goedheiligman kwam met zijn pieten aan op de Bleek onder begeleiding van luid gezang van vele kinderen. Of het feest door kon gaan was nog maar de vraag naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen.

Lees verder

Orion wint in aanloop naar week met toppers

Active Living Orion heeft in aanloop naar een belangrijke week zondagmiddag met 0-3 gewonnen van hekkensluiter Numidia TopVolleybal Limburg. De Doetinchemse volleyballers spelen woensdag de Europese thuiswedstrijd tegen het Engelse IBB Polonia London en zaterdag tegen nummer twee Amysoft Lycurgus.

Lees verder

Nieuwe kans ondernemersprijs in Bronckhorst

Bronckhorst gaat opnieuw aan de slag met het opzetten van een jaarlijkse prijs voor ondernemers. Enkele jaren geleden lukte het niet om het van de grond te krijgen, maar de gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een nieuw voorstel.

Lees verder

Supporters volgen De Graafschap bij stadion

Enkele honderden supporters van De Graafschap zijn zondagmiddag samengekomen bij het stadion van de voetbalclub in Doetinchem. Zij volgen de wedstrijd tegen Telstar op een scherm op de openbare weg.

Lees verder

REGIO8 start podcastserie over de Euregio

REGIO8 start volgende week met een podcastserie over de Euregio Rijn-Waal. Maker Raymond Janssen gaat in gesprek met betrokkenen om te onderzoeken wat Nederlanders en Duitsers in de grensstreek bindt.

Lees verder

Gratis knipbeurt voor minima in Doetinchem

Kapper Christiaan Roverts zet zijn nieuwe mobiele kapperswagen De Gulde Krul tot Kerst op vrijdagen in om minima bij Stichting Mini Manna in Doetinchem een gratis knipbeurt te geven. Antoine Spall was de eerste klant die plaats mocht nemen in de stoel, tot zijn eigen vreugde.

Lees verder

Corona dwingt Slingeland tot afschalen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem schaalt de planbare zorg af in verband met de coronasituatie. De komende tijd worden er meer bedden ingericht voor coronapatiënten, waardoor geplande afspraken niet door kunnen gaan.

Lees verder

Huntenpop in spanning voor persconferentie

Het bestuur van Huntenpop wacht in spanning de persconferentie van vrijdagavond af waarin mogelijk een verbod op evenementen wordt afgekondigd. De grote vraag is vervolgens met ingang van welk moment, want de SSP-hal op het DRU Industriepark in Ulft is volledig aangekleed voor het Oktoberfest van vrijdagavond.

Lees verder

Woonlasten stijgen niet in Bronckhorst

Inwoners van Bronckhorst hoeven gemiddeld genomen niet meer te betalen aan belastingen, terwijl de gemeente een bedrag van bijna drie miljoen euro overhoudt. Donderdagavond werd de laatste begroting van het huidige college tijdens een digitale vergadering vastgesteld.

Lees verder

De Vries werkt aan toekomst Montferland

Harry de Vries is sinds begin oktober waarnemend burgemeester van Montferland, hij is benoemd voor minimaal één jaar en vervangt daarmee de zieke Peter de Baat. De waarnemend burgemeester leert de gemeente nu goed kennen.

Lees verder

De Graafschap mist goals voor titelambitie

De Graafschap heeft meer doelpunten nodig om dit seizoen een serieuze titelkandidaat te zijn. Met Danzell Gravenberch, Devin Haen en Joey Konings strijden drie aanvallers om de spitspositie, maar geen van drieën lijkt de Doetinchemmers zonder playoff-voetbal naar de eredivisie te schieten.

Lees verder

Messen gevonden bij jongere in Winterswijk

Bij het controleren van een groep jongeren in Winterswijk zijn woensdag twee messen aangetroffen. Tegen de persoon die de messen op zak had is proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder

Verenigingen blazen carnavalsfeesten af

De feesten rondom de jaarlijkse aftrap van carnaval in Zeddam en Loil gaan deze week als gevolg van de stijgende coronabesmettingen niet door. Hoewel de carnavalsvierders toe zijn aan een feest, was de beslissing voor beide besturen geen moeilijke.

Lees verder

Lokale 'helden en helpers' bij intocht van Sint

De Sinterklaasintochten in de Achterhoek kunnen ondanks de aangescherpte coronamaatregelen doorgaan. Verschillende gemeenten drukken de organiserende partijen wel op het hart om de maatregelen in acht te nemen en ook de inzet en het uiterlijk van Pieten is besproken.

Lees verder

Doetinchemmer jaren de cel in na ontvoering

Een 39-jarige man uit Doetinchem moet meer dan drie jaar de cel in vanwege een poging tot zware mishandeling en ontvoering. Samen met een man uit Valburg ontvoerde hij een man in een auto.

Lees verder

De Graafschap speelt gelijk tegen Vitesse

De reserves van De Graafschap hebben dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Vitesse met 1-1 gelijk gespeeld. Ook de eredivisionist uit Arnhem trad op trainingscentrum Papendal aan met wissel- en jeugdspelers.

Lees verder

Celstraf na verkrachten van pleegdochter

Een 53-jarige man uit Aalten is veroordeeld tot een celstraf vanwege het seksueel misbruiken en verkrachten van het dochtertje van zijn toenmalige vriendin, wat later zijn pleegdochter werd. Hij moet zes jaar de gevangenis in.

Lees verder

Natuurcentrum kans voor boerderij Overstegen

De boerderij in natuurpark Overstegen in Doetinchem biedt kansen om omgebouwd te worden tot natuurcentrum. De gemeenteraad wil dat er een onderzoek komt om te kijken of het plan financieel haalbaar is.

Lees verder

Uitbraak in het Slingeland onder controle

De uitbraak van het besmettelijke norovirus in het Slingeland in Doetinchem is onder controle. Er is geen opnamestop meer van kracht op verpleegafdeling N2 in het ziekenhuis.

Lees verder

Alleen nog 'testen op afspraak' in regio

Vanaf dinsdag kan er alleen nog een coronatest bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) gedaan worden wanneer hier een afspraak voor is ingepland. De optie ‘testen zonder afspraak’ is door de toegenomen drukte vervallen.

Lees verder

Lichtfestijn 'De Belevenis' in park Megchelen

Het park Berkenhof in Megchelen is vrijdag en zaterdag omgetoverd tot het grote licht festijn 'De Belevenis.' Na een jaar van afwezigheid, is er dit jaar flink uitgepakt.

Lees verder

Doetinchem blij met toewijzing The Passion

KRO-NCRV en de gemeente Doetinchem hebben maandag bekend gemaakt dat het muzikale paasevenement The Passion in 2022 gehouden wordt in de Achterhoek. Op 14 april, Witte Donderdag, vindt het evenement voor het eerst plaats in de provincie Gelderland en in de Achterhoek.

Lees verder

The Passion 2022 komt vanuit Doetinchem

The Passion komt volgend jaar op 14 april naar Doetinchem. Het is voor het eerst dat het muzikale paasevenement plaats vindt in de provincie Gelderland en in de Achterhoek.

Lees verder

Orion verslaat regerend kampioen Dynamo

Active Living Orion heeft zaterdagavond gewonnen van regerend landskampioen Draisma Dynamo. In de eigen topsporthal werd er na een spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Lees verder

Concert in Dinxperlo voor WensAmbulance

In Kulturhus Noaberz in Dinxplerlo is vrijdagavond een benefietconcert georganiseerd. Het concert is gegeven om geld op te halen voor de stichting WensAmbulance Oost Nederland.

Lees verder

Deveny tweede bij verkiezing Miss Curve

De 19-jarige Deveny Linnenbank uit Doetinchem heeft in oktober meegedaan aan de missverkiezing Miss Curve. Ze is daarbij 1st runner up Princess of Curves 2020/21 geworden, dit is de tweede plek in de jongere leeftijdscategorie.

Lees verder

Montferland wil starterslening veranderen

De gemeenteraad van Montferland wil de maximale aankoopprijs om in aanmerking te komen voor een starterslening in de gemeente verhogen. Het huidige bedrag van 225.000 euro sluit volgens de fracties niet meer aan op de prijzen die op de huizenmarkt betaald moeten worden.

Lees verder

Pool opgepakt nabij grensovergang A3

Een 28-jarige man uit Polen is donderdagmiddag nabij de grensovergang met Elten aangehouden. Hij werd in zijn thuisland gezocht wegens diefstal en is gearresteerd.

Lees verder

Get A Grip laat de stem van jongeren horen

Sinds maandag is Get A Grip, een organisatie die jongeren begeleidt bij het vinden van een plek in de maatschappij, dagelijks te horen tussen 10.00 en 11.00 uur op REGIO8 met een uitzending vanuit hun eigen radiostudio. De jongeren brengen onder begeleiding van ervaren radiomakers de stem van hun eigen generatie naar buiten.

Lees verder

C. Missetstraat gaat binnenkort weer open

Auto’s en fietsers kunnen vanaf maandag 15 november weer gebruik maken van de C. Missetstraat en de Gaswal in de binnenstad van Doetinchem. Het vernieuwen en verleggen van de weg is dan helemaal afgerond.

Lees verder

In januari duidelijkheid over onveilige N318

In januari wordt er meer duidelijk over aanpassingen aan de N318 bij Aalten. De provinciale weg langs het dorp, met verschillende oversteekplaatsen voor fietsers, wordt al langer als onveilig bestempeld.

Lees verder

Genomineerden Gelderse Kleiroze bekend

De drie genomineerde nummers voor het streektaalmuziekfestival Plat Gespöld in Ulft zijn bekendgemaakt. Een van de nummers krijgt op het festival de Gelderse Kleiroze uitgereikt.

Lees verder

Auto achtergelaten na ongeval Emmerik

Een auto met een Nederlands kenteken is in de nacht van zaterdag op zondag na een ongeval in Emmerik achtergelaten. De inzittenden zijn te voet vertrokken na het ongeluk.

Lees verder

Test- en vaccinatielocatie Wehl schaalt op

De coronatest- en vaccinatielocatie in Wehl is na enkele aanpassingen en uitbreidingen op tijd klaar voor een mogelijke nieuwe golf. De mogelijkheid om gebruik te maken van een vrije inloop voor testen en vaccineren zorgt voor veel drukte bij de locatie op het A18 Bedrijvenpark.

Lees verder

Doetinchem eert doden op Dia de Los Muertos

De Stichting Behoud Stads- en Ambtsbegraafplaats Doetinchem bestaat vijftien jaar en hoopt door het vieren van 'Dia de los Muertos' meer aandacht te krijgen voor de rustplaats. De begraafplaats uit 1829 is voorzien van kaarsen, bloemen en Zuid-Amerikaanse versieringen.

Lees verder

Diefstal fietscomputers van e-bikes in Didam

De politie in Montferland waarschuwt inwoners van Didam en omstreken voor diefstal van fietscomputers die op e-bikes bevestigd zitten. Vooral fietscomputers van het merk Bosch worden meegenomen.

Lees verder

Spectaculaire vuurwerkshow in Eibergen

Een vuurwerkshow heeft zondagavond in Eibergen het Halloweenweekend en de opening van het vernieuwde centrum spectaculair afgesloten. Ruim tienduizend bezoekers kwamen op de Spaanse vuurwerktraditie Mascleta Nocturna af en die kwamen niet alleen uit Eibergen, maar uit alle windstreken van het land.

Lees verder

Griezels door Wehl tijdens Halloweentocht

In de straten van Wehl zijn zondagavond meer dan 35 verklede figuranten de straat op gegaan om honderden kinderen te trakteren op een snoepje en de volwassenen de stuipen op het lijf te jagen, tijdens een Halloweentocht. Wat begon als een initiatief van één Halloweenvierder is uitgegroeid naar een evenement voor het hele dorp.

Lees verder

Orion boekt winst in aanloop naar topper

Active Living Orion heeft zaterdagavond ook de vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Sliedrecht Sport werd er na een spannende wedstrijd met 2-3 gewonnen.

Lees verder

Kop Koenders Möl weer terug op plek

Met het plaatsen van de kap is vrijdagochtend een volgende mijlpaal bereikt in het herstel van de Koenders Möl bij Braamt. Eigenaar Harry Wezendonk keek met trots toe en is blij dat de renovatie steeds meer vorm krijgt.

Lees verder

Besselink trots op doorgaan in Bronckhorst

Marianne Besselink is donderdag herbenoemd als burgemeester van Bronckhorst. In haar dankwoord aan de gemeenteraad sprak ze haar zorgen uit over het verhardende debat in de samenleving en gaf ze aan trots te zijn dat ze zes jaar door kan.

Lees verder

De Graafschap wil winst tegen geplaagd ADO

De Graafschap hoopt vrijdagavond na twee gelijke spelen op de eigen De Vijverberg het thuispubliek weer te trakteren op een overwinning. Het geplaagde ADO Den Haag, dat vanwege licentieproblemen zes punten in mindering kreeg, is volgens trainer Reinier Robbemond een lastige tegenstander.

Lees verder

Station Vorden is droom voor Chocolaterie

Na meer dan tien jaar leegstand ligt er een concreet en realistisch plan voor het stationsgebouw in Vorden. Chocolaterie Magdalena wil het enige station in Bronckhorst overnemen, opknappen en inzetten als ‘chocoladepoort’ van de gemeente.

Lees verder

Eerste waterstofbus Arriva in Achterhoek

De eerste waterstofbus van vervoerder Arriva is deze week aangekomen in de Achterhoek. De komende tijd moeten er nog negen voertuigen vanuit Polen naar Doetinchem worden gebracht, waarna ze vanaf december onderdeel uitmaken van de dienstregeling.

Lees verder

Visstropers opgepakt in Winterswijk

Twee Oost-Europeanen zijn in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het stropen van vis in Winterswijk. Ze hadden onder meer een beschermde vissoort bij zich.

Lees verder

De Graafschap haalt ouderen uit isolement

Op stadion De Vijverberg in Doetinchem is woensdag het startschot gegeven voor het project Veur Altied. Door muurschilderingen te tonen en de oudere gasten spelletjes te laten doen met elkaar én oud-spelers van de club, hoopt De Graafschap ouderen uit het sociaal isolement te halen.

Lees verder

Van Dijk wil zes jaar door als burgemeester

Otwin van Dijk staat open voor herbenoeming als burgemeester in Oude IJsselstreek. De huidige zesjarige ambtstermijn van de 46-jarige bestuurder loopt komende zomer af.

Lees verder

Twaalf starterswoningen op Saronixterrein

Op het Saronixterrein in Doetinchem komen twaalf starterswoningen. De bedoeling is dat de huizen tegenover de Lidl-supermarkt komen te staan en eind 2022 worden opgeleverd.

Lees verder

Duitse brandweer rijdt op Nederlands alarm

De brandweer uit het Duitse Suderwick is sinds zaterdag aangesloten op het Nederlandse alarmsysteem als volgende stap in de verregaande samenwerking tussen de korpsen. Op deze manier kunnen Duitse brandweerlieden hun Nederlandse collega's sneller helpen.

Lees verder

Bronckhorst deelt eerste geboortebomen uit

De komende vier jaar worden pasgeborenen in Bronckhorst welkom geheten met een geboorteboom. Zaterdag werden de eerste tientallen bomen uitgedeeld op de gemeentewerf in Hengelo, met als doel om de gemeente groener te maken.

Lees verder

De Graafschap vol ambitie naar PEC Zwolle

De Graafschap gaat dinsdagavond op bezoek bij PEC Zwolle in de eerste ronde van het bekertoernooi. Trainer Reinier Robbemond ziet geen duidelijke favoriet in het duel van zijn ploeg met de hekkensluiter van de eredivisie.

Lees verder

Enting verlaat De Graafschap voor Heracles

Financieel directeur Remon Enting verlaat De Graafschap met ingang van het nieuwe jaar. Na zes jaar bij de Doetinchemse club stapt hij over naar eredivisionist Heracles Almelo.

Lees verder

Onduidelijke kruising in Dichteren aangepakt

De belijning op een 'onduidelijke kruising' in de Doetinchemse wijk Dichteren is aangepast. Met het aanbrengen van extra haaientanden is de kruising in de ogen van schooldirecteur Lilian Weenk veiliger geworden.

Lees verder

Crosser Hermans weer met Franse bakkenist

Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo rijdt komend seizoen met de Franse bakkenist Nicolas Musset. De Achterhoekse crosser wil met zijn nieuwe partner gaan voor de wereldtitel.

Lees verder

Orion met één verloren set alleen koploper

Active Living Orion heeft zaterdagavond ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de eigen Topsporthal in Doetinchem werd ComputerPlan VCN met 3-0 in sets verslagen.

Lees verder

Weerboer schrikt niet van hevige windhoos

De Achterhoek werd deze week opgeschrikt door een windhoos in 's-Heerenberg en een vermoedelijke valwind in Zelhem. Weerboer Gerrit Vossers vond de beelden spectaculair, maar geeft aan dat de natuurfenomenen niet uniek zijn voor de regio.

Lees verder

Houtskoolmakers trotseren herfst bij de DRU

Tot maandag is het weiland tegenover het DRU-terrein bij de Oude IJssel in Ulft het domein van Nederlandse en Franse houtskoolmakers. De houtskool moet transformeren in een kunstwerk, dit om het lidmaatschap van de Ring van Europese IJzersteden in drie stappen zichtbaar te maken.

Lees verder

Rijnbrug in Emmerik nog twee jaar in steigers

Twee jaar lang ondervindt verkeer al hinder van werkzaamheden aan de Rijnbrug bij Emmerik en dat houdt voorlopig niet op. Sinds de opening in 1965 is er geen groot onderhoud geweest aan het grote bouwwerk, weggebruikers moeten daarom nóg twee jaar rekening houden met deelafsluitingen.

Lees verder

Trouwring gevonden in kringloop Groenlo

In een kringloopwinkel in Groenlo is donderdag een gouden trouwring opgedoken. Een vrijwilliger kwam het juweel tegen in een doos met kerstspullen, inmiddels is een zoektocht naar de eigenaar gestart.

Lees verder

Tbs na mishandelen psychiater in Terborg

Een 36-jarige man is veroordeeld voor het mishandelen en bedreigen van een psychiater in een zorginstelling in Terborg. Naast een celstraf van negen maanden is hem tbs met voorwaarden opgelegd.

Lees verder

De Graafschap zoekt goals tegen VVV-Venlo

De Graafschap speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen degradant VVV-Venlo. De Venlonaren hebben het overgrote deel van hun punten in eigen huis behaald, aanvoerder Jeffry Fortes verwacht dan ook geen makkelijke avond in De Koel.

Lees verder

Doetinchemmer cel in na zware mishandeling

Een 25-jarige man uit Doetinchem is donderdag door de rechtbank in Zutphen schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling. Hij heeft een gevangenisstraf van negentig dagen opgelegd gekregen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk.

Lees verder

Schade na windhoos over camping in Zelhem

Een windhoos is donderdagochtend over camping De Betteld bij Zelhem getrokken. Hoewel niemand gewond is geraakt, is er wel de nodige schade ontstaan.

Lees verder

Huntelaar loopt mee in jeugd De Graafschap

Klaas-Jan Huntelaar loopt de komende periode mee in de jeugdopleiding van De Graafschap om zich te oriënteren op een mogelijke loopbaan als trainer. Eerder deze week dook de voormalig topspits nog op bij Vitesse.

Lees verder

Voortvluchtige man opgepakt in Gaanderen

Een voortvluchtige man is dinsdagavond na een korte achtervolging aangehouden bij een woning in Gaanderen. Hij is opgepakt omdat hij nog een gevangenisstraf van 79 dagen open heeft staan.

Lees verder

Achterhoekse jongeren als maatje gezocht

Vrijwilliger Lieke Schuurman gaat één keer in de week bij zorginstelling Careaz in Dinxperlo op bezoek bij mevrouw Wilgenhof, in het kader van het initiatief om jongeren aan senioren te koppelen. Het project 'Achterhoekse maatjes' georganiseerd door stichting JOW!, bestond al in andere delen van Nederland, maar is nu ook naar de Achterhoek gekomen.

Lees verder

Inbrekers slaan weer toe in Bronckhorst

Bij Buurthuis D'n Draejer in Velswijk is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Enkele weken geleden werd er ook al ingebroken op locaties in Keijenborg, de politie ziet een trend in de gemeente Bronckhorst.

Lees verder

Verkeersboetes in Duitsland fors omhoog

De verkeersboetes bij verschillende overtredingen in Duitsland worden vanaf volgende maand verhoogd. Automobilisten die harder rijden dan de maximumsnelheid zijn twee keer zoveel geld kwijt aan een bekeuring.

Lees verder

Cheque voor eigenaren van Koenders Möl

Montferland draagt 25.000 euro bij aan de restauratie van de 165 jaar oude Koenders Möl in Braamt. De gemeente wil met het geldbedrag bijdragen aan het behoud van historische gebouwen in de gemeente.

Lees verder

's-Heerenberg viert 66 jaar carnaval met boek

Ter ere van het 66-jarig jubileum van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen uit 's-Heerenberg is er een jubileumboek gekomen met de hoogtepunten van de laatste 22 jaar. Zaterdag werd tijdens een feestelijke presentatie het boek getoond aan de carnavalsvierders uit Waskupenstad.

Lees verder

Nieuwe organisator voor kermis in Didam

Na twee jaar zonder kermis geniet Didam vanaf zaterdag weer van de verschillende attracties die nu nog op het raadhuisplein staan. De kermis wordt vanaf dit jaar georganiseerd door Jan Hachmang, die aangeeft dat de coronaperiode erg zwaar is geweest.

Lees verder

Geen tweede editie van Achterhoek Rally

De tweede Achterhoek Rally in de omgeving van Eibergen gaat niet door. De organisatie heeft de vergunningen niet rond kunnen krijgen en twijfelt of er ooit nog een rally kan plaatsvinden in de gemeente Berkelland.

Lees verder

Voetbalclub DVC treurt om dood van Nick (32)

Voetbalvereniging DVC'26 uit Didam organiseert maandagavond een inloopavond voor de 32-jarige Nick Groot Bruinderink, die zondag door een noodlottig ongeval om het leven kwam. De man was volgens de voorzitter een gewaardeerd lid van de voetbalclub.

Lees verder

Doetinchem start campagne tegen wietteelt

Doetinchem start een campagne tegen de toename van hennepteelt in de gemeente. Het afgelopen anderhalf jaar zijn er in de gemeente elf wietkwekerijen opgerold.

Lees verder

Motoren scheuren door buitengebied Zelhem

Na een afwezigheid van een jaar konden ruim driehonderd motorcrossers zaterdag weer losgaan in de omgeving van Zelhem. De 42e editie van de Jan van Beek Rit leidde deelnemers door de buitengebieden tijdens de Enduro ONK-wedstrijd.

Lees verder

Klimaatmiljoenen druppel op gloeiende plaat

Elf gemeenten uit de regio kunnen de komende vijf jaar twintig miljoen euro inzetten om het water van piekbuien in stedelijk gebied beter te verwerken. Het bedrag moet bijdragen aan het waterrobuust en klimaatbestendig maken van de Achterhoek richting 2050.

Lees verder

Eerste setverlies van het seizoen voor Orion

Active Living Orion heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Barneveld wonnen de Doetinchemmers met 1-3 van Simplex/SSS.

Lees verder

Beruchte rotonde in Doetinchem afgesloten

De Mercuriusstraat in Doetinchem wordt voorlopig afgesloten voor verkeer vanaf de Energieweg. Op de rotonde tussen de twee straten vonden de afgelopen tijd meerdere ongevallen plaats.

Lees verder

Iraniër (39) veroordeeld voor mensensmokkel

De 39-jarige man uit Iran die afgelopen juni in Didam is gearresteerd voor mensensmokkel is veroordeeld tot negen maanden celstraf. De man vervoerde vier Syrische asielzoekers vanuit Wenen naar Nederland.

Lees verder

Jeugd maakt kennis met techniek bij CIVON

Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 krijgen tot 2024 techniekonderwijs in het CIVON Innovatiecentrum in Ulft. Meerdere partijen, waaronder de gemeente Oude IJsselstreek, hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend.

Lees verder

Lisa nieuwe jeugdburgemeester Bronckhorst

Lisa Ankersmid uit Keijenborg is donderdag verkozen tot de nieuwe jeugdburgemeester van Bronckhorst. Zeven kandidaten die in groep 7 van basisscholen in de gemeente zitten waren in de race, na onder meer een presentatie en een debat werd Lisa verkozen door de jury.

Lees verder

GGD schaalt af na succes van vaccinatietour

De vaccinatietour van de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) heeft gezorgd voor bijna tweeduizend nieuwe coronavaccinaties in de Achterhoek. Oost Gelre is de eerste gemeente in Oost Nederland die de negentig procent vaccinatiegraad heeft behaald, wat reden is voor de GGD om af te schalen.

Lees verder

Besmettingen na driedaags evenement in Ulft

Meerdere bezoekers van het driedaagse ‘Terug De Tent In’ in Ulft zijn de afgelopen dagen positief getest op het coronavirus. Het organiserende Schuttersgilde Sint Joris noemt het een domper op een goed verlopen weekend en roept gasten met klachten op om zich te laten testen.

Lees verder

Montferland gaat voor zelfbewoningsplicht

Montferland gaat in opdracht van de raad onderzoeken of het mogelijk is om een zelfbewoningsplicht in te stellen. De gemeenteraad gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan niet voor beleggers en investeerders te willen bouwen, maar voor inwoners.

Lees verder

Inbraak bij cafetaria de Rotonde Varsseveld

Een of meerdere inbrekers hebben donderdagochtend vroeg ingebroken bij cafetaria de Rotonde in Varsseveld. Het is niet bekend of daarbij buit is gemaakt.

Lees verder

Borculo verliest busverbinding met Deventer

Buslijn 56 tussen Borculo en Deventer wordt door vervoerder Arriva opgeheven. Reizigers, waaronder scholieren en studenten, moeten vanaf december via Zutphen reizen.

Lees verder

Sportbedrijf Doetinchem verder als Sport-ID

Sportbedrijf Doetinchem neemt vanaf donderdag weer een nieuwe identiteit aan en gaat verder onder de naam Sport-ID. De overkoepelende sportorganisatie van de gemeente beheert en exploiteert gemeentelijke sporthallen en Sportcentrum Rozengaarde, met als doel om meer inwoners aan het sporten te krijgen.

Lees verder

Achterhoeks bedrijf Rensa wint ‘familieprijs’

Het Achterhoekse Rensa heeft woensdagavond de EY Family Business Legacy Award gewonnen. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van onder meer Jumbo en de VDL Groep.

Lees verder

Vijf Testen voor Toegang-plekken in regio

Het aantal locaties voor Testen voor Toegang in de Achterhoek is donderdag gegroeid naar vijf. In Doetinchem kunnen mensen zich nu ook laten testen op een plek aan de Walstraat, naast de al bestaande testlocatie.

Lees verder

Doetinchemmer (25) vast na vondst van wapen

Een 25-jarige man uit Doetinchem is aangehouden nadat er bij hem een vuurwapen is gevonden. Ook is in zijn woning een onbekende hoeveelheid harddrugs gevonden.

Lees verder

Huntenpop indoor doekje voor bloeden

Het programma voor de indoor editie van Huntenpop in de SSP HAL in Ulft is bekend gemaakt. Verspreid over drie dagen hoopt de organisatie volgende maand 2.500 bezoekers te ontvangen.

Lees verder

Europese Bedrijfsspelen in de Achterhoek

Twee onderdelen van de Europese Bedrijfsspelen vinden komende zomer plaats in de Achterhoek. De volleybalwedstrijden worden gespeeld in de Topsporthal in Doetinchem, terwijl Montferland gastheer is van het wielrennen.

Lees verder

Testen voor Toegang kan weer in Doetinchem

Mensen kunnen vanaf woensdag weer een afspraak in Doetinchem maken om een QR-code te krijgen door middel van Testen voor Toegang. Dinsdag was Borculo de enige overgebleven locatie in de Achterhoek.

Lees verder

Aanvaller Haen scoort voor Oranje onder 18

Devin Haen heeft dinsdag twee keer gescoord voor Oranje onder 18. De zeventienjarige aanvaller van De Graafschap kwam in actie tegen leeftijdsgenoten uit Oostenrijk en had een flink aandeel in de 4-2 overwinning.

Lees verder

Achterhoek blinde vlek Testen voor Toegang

Achterhoekers die in de regio een Testen voor Toegang-afspraak willen maken kunnen momenteel alleen terecht in Borculo. Aanbieder Open Nederland is vanaf maandag overgestapt op een nieuw systeem, waarbij testaanbieders zélf aangeven waar ze locaties openen.

Lees verder

Orion goed van start onder nieuwe trainer

Active Living Orion is het seizoen onder de nieuwe trainer Dirk Sparidans prima gestart met twee overwinningen zonder setverlies op rij. De volleybalmannen uit Doetinchem hopen op eremetaal, maar de nieuwe oefenmeester ziet een eventueel kampioenschap niet als belangrijkste doel.

Lees verder

Wiesneus geeft 'hippe' streektaal een podium

De kleine zaal van het Amphion in Doetinchem zat twee keer tot de nok toe vol om de groeiende populariteit van de Achterhoekse streektaal te vieren. Waar het begon met enkele tientallen lessen onder de noemer Wiesneus, willen na vier jaar steeds meer basisscholen leerlingen kennis laten maken met het dialect.

Lees verder

GGD sluit coronateststraat in Winterswijk

De testlocatie van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Winterswijk sluit vanaf volgende week haar deuren. De testcapaciteit gaat volledig over naar de een nieuwe plek in Groenlo.

Lees verder

Doetinchemmer gepakt met te veel alcohol

Tijdens een controle in Boxmeer is maandag een 37-jarige man uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingenomen door de politie.

Lees verder

Omrijden door werkzaamheden Dinxperlo

In opdracht van de gemeente Aalten vinden vanaf maandag werkzaamheden plaats aan de Beggelderdijk in Dinxperlo. Vanaf maandag 25 oktober is een gedeelte van de weg volledig afgesloten voor een reconstructie.

Lees verder

Eerste windmolen compleet in Netterden

De eerste windmolen van Windpark Den Tol is zondag voorzien van de wieken. In totaal moeten er begin volgend jaar negen windturbines draaien in het buitengebied van Netterden.

Lees verder

Orion koploper na tweede overwinning op rij

Active Living Orion uit Doetinchem heeft zaterdagavond ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Tijdens de eerste thuiswedstrijd werd er met 3-0 gewonnen van RECO ZVH uit Zevenhuizen.

Lees verder

Kuster wil waterstof op de kaart zetten

De parkeerplaats bij stadion De Vijverberg in Doetinchem is vrijdag en zaterdag het domein van de Achterhoekse Waterstofdagen. Aan het eind van dit jaar wordt het grootste waterstofstation van Europa door Kuster geopend bij de stad, maar over de brandstof is volgens de organisatie nog weinig bekend in de regio.

Lees verder

De Graafschap mist internationals in Almere

De Graafschap treft zondagavond met Almere City een ploeg die net als de Doetinchemmers de ambitie heeft om te promoveren. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek staat na een stroeve start op de zestiende plek, maar trainer Reinier Robbemond rekent zich niet rijk.

Lees verder

Doetinchem wil snel beslissen over rotonde

Het college van Doetinchem wil op korte termijn met een oplossing komen voor de beruchte rotonde tussen de Mercuriusstraat en de Energieweg. Inmiddels ligt er een rapport van een onafhankelijk adviesbureau op het gemeentehuis.

Lees verder

Heitkamp wordt dorpshuis van 's-Heerenberg

Het voormalige hotel Heitkamp in 's-Heerenberg is omgedoopt tot Kultuurhuus Heitkamp. De organisatie verwacht nog voor het einde van het jaar de deuren van het nieuwe dorpshuis te kunnen openen.

Lees verder

Doetinchemmer (28) cel in na slaan met fles

Een 28-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk. In 2019 sloeg hij tijdens het carnaval in de stad een man met een fles tegen zijn hoofd bij het uitgaan.

Lees verder

Didamse zanger brengt ode aan thuisdorp

Zeven jaar na ‘Als Didammer ben ik geboren’ komt zanger Jeremy Derksen met een nieuw nummer over zijn dorp. De single ‘Ik kom uit Didam’, geschreven door de eveneens in Didam geboren Frank Swenne, is na anderhalf jaar op de plank te hebben gelegen donderdag uitgekomen.

Lees verder

Denice schittert op de Boerinnenkalender

Boerendochter en paraveterinair Denice Bruins uit Netterden heeft haar overall verruild voor rode lingerie in de nieuwste editie van de Boerinnenkalender. De twintigjarige wil met haar deelname aandacht vragen voor de boerensector, die volgens haar onder vuur ligt.

Lees verder

Aanvoerder Van de Pavert geopereerd

De Graafschap-aanvoerder Ted van de Pavert is geopereerd aan een knieblessure. De verdediger kreeg tijdens het herstel van zijn jukbeenblessure klachten aan zijn knie.

Lees verder

Oude IJsselstreek grijpt naast landelijke prijs

Oude IJsselstreek heeft naast de prijs van ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ gegrepen. Het Limburgse Stein werd donderdag door de vakjury boven de Achterhoekse gemeente verkozen.

Lees verder

Supporters niet geweerd uit Flevoland

De Graafschap-supporters werden verrast door een eis bij de kaartverkoop voor het uitduel met Almere City van zondagavond. Zij zouden voor 18.30 uur niet welkom zijn in Flevoland, maar volgens de voetbalclub uit die provincie wordt de soep niet zo heet gegeten.

Lees verder

Iselinge Hogeschool behaalt topbeoordelingen

De associate degree van Iselinge Hogeschool en het Graafschap College uit Doetinchem is uitgeroepen tot beste van Nederland. Ook is de pabo-opleiding van de school voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Topopleiding, dat blijkt uit de Hbo Keuzegids 2022.

Lees verder

Geboortebomen voor baby's in Bronckhorst

Pasgeborenen krijgen de komende vier jaar van de gemeente Bronckhorst een gratis boom aangeboden. Zestig personen hebben zich inmiddels aangemeld voor de eerste uitgifte, zij kunnen kiezen uit in totaal tien bomen.

Lees verder

Eerste overwinning wielrenner Leemreize

Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo heeft een Franse wielerronde voor beloften, de Ronde van de Isard, gewonnen. Hij greep na een lange solo de ritzege in de laatste etappe en eindigde bovenaan in het eindklassement.

Lees verder

Treinverkeer ligt weer plat in de Achterhoek

Tussen de stations in Didam en Winterswijk rijden zaterdag en zondag geen treinen. Het is het tweede weekend binnen een maand tijd dat er in een groot deel van de Achterhoek geen treinverkeer is.

Lees verder

Oevelgunne thuis voor bewoners en dorp

Enkele maanden na de verhuizing vinden bewoners steeds meer hun plek in het nieuwe woonzorgcentrum De Oevelgunne in Gendringen. De locatie van zorgorganisatie Azora in het hart van het dorp werd afgelopen weekend officieel geopend, maar is al sinds de zomer in gebruik.

Lees verder

Roemeen vast na controle in 's-Heerenberg

Bij een controle van de Marechaussee in 's-Heerenberg is vrijdag een Roemeen aangehouden. De bijrijder van het voertuig werd aangehouden tijdens een reguliere controle omdat hij nog een te betalen schadevergoeding open had staan van 7.500 euro.

Lees verder

Dierencentrum opent deuren voor Dierendag

Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem opende zondag in het kader van Werelddierendag haar deuren voor het publiek. Hoewel de publieke belangstelling tegenviel, heeft de organisatie wel aandacht kunnen vragen voor de huisvesting van de dieren.

Lees verder

St. Martinus Greffelkamp viert weer feest

Na een lange periode zonder schuttersleven was het afgelopen weekend eindelijk feest voor de honderdjarige schutterij St. Martinus uit het Didamse buurtschap Greffelkamp. Het jubileumfeest kon door corona eerder niet doorgaan, maar alle nu nog levende oud-Koningen waren aanwezig om de verjaardag te vieren.

Lees verder

Zanger Jolink komt terug op zijn uitspraken

Zanger Bennie Jolink komt maandag terug op zijn uitspraak over 'Asociale Achterlijke Wappie', waarmee hij doelde op mensen die geen coronavaccinatie nemen. Zijn post op sociale media kwam hem op veel kritiek te staan.

Lees verder

Man gepakt na tien jaar rijden zonder rijbewijs

Bij een grenscontrole in Winterswijk is zaterdag een man betrapt die al tien jaar zonder rijbewijs reed. Ongeveer zeventig auto’s werden tijdens de verkeerscontrole bij de landsgrens aan de kant gezet, daarnaast vond er een handhavingsactie plaats.

Lees verder

Slingeland stuurt brief voor derde coronaprik

Bepaalde patiënten met een ernstige afweerstoornis krijgen deze maand van het Slingeland Ziekenhuis een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Het daadwerkelijke vaccineren gebeurt bij de GGD.

Lees verder

Orion begint competitie met overwinning

De volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem zijn de competitie begonnen met een klinkende overwinning. Op bezoek bij Talentteam Papendal werd zonder een set weg te geven met 0-3 gewonnen.

Lees verder

Belevingswoning geopend in Doetinchem

Aan de Ruyslaan in Doetinchem is donderdag een belevingswoning geopend. Met de woning hopen de betrokken partijen, waaronder Sité Woondiensten, aan ouderen te laten zien hoe ze met gadgets langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Lees verder

d'Olde Waskupen vieren 66e verjaardag

Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg bestaat in oktober 66 jaar. Op zaterdag 16 oktober om 11.11 uur wordt daarom het jubileumboek over de periode van 2000 tot 2021 gepresenteerd.

Lees verder

Directeur De Storm krijgt bij afscheid lintje

De veelzijdige directeur stond bij vrijwel elke voorstelling bij de toegangsdeur om de bezoekers welkom te heten. Woensdagavond verliet Ineke van Empel Theater De Storm in Winterswijk door dezelfde deur, als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

Haen en Brittijn bij selectie Oranje onder 18

De Graafschap-spelers Devin Haen en Philip Brittijn zijn door bondscoach Martijn Reuser geselecteerd voor Oranje onder 18 dat in oktober een drielandentoernooi in Oostenrijk speelt. Door het toernooi missen de spelers het competitiduel met Almere City.

Lees verder

Gendringen moet in 2023 één school hebben

Gendringen moet in 2023 beschikken over een Integraal Kindcentrum (IKC) op de plek van de huidige Christoffelschool. De bestaande basisscholen én kinderopvang Humankind nemen intrek in de nieuwe locatie.

Lees verder

Vrachtwagen zorgt voor ton schade op A3

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is donderdagmiddag met zijn voertuig tegen de vangrail aangereden op de A3 bij Emmerik. Bij het ongeval raakte niemand gewond, maar is er naar schatting wel 140.000 euro schade ontstaan.

Lees verder

Woonlasten stijgen in Oude IJsselstreek

Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek betalen volgend jaar meer voor de woonlasten. Dat blijkt uit de vierde en laatste programmabegroting voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Turkije en Servië in Achterhoek tijdens WK

De vrouwen volleybalteams van Servië en Turkije verblijven tijdens het WK in 2022 in de Achterhoek. Daarnaast hebben nog twee ploegen hun thuisbasis in Bredevoort of Groenlo tijdens het topsportevenement dat deels in Nederland wordt gehouden.

Lees verder

Doetinchemse bedrijven krijgen podium

Bedrijven in Doetinchem kunnen zich volgend jaar tijdens een groot evenement presenteren aan het publiek. Met de Open Bedrijvendag Doetinchem op 25 en 26 maart 2022 hoopt belangenorganisatie IG&D Bedrijvig Doetinchem de deelnemers een imagoboost te kunnen geven.

Lees verder

Pizza-oven van Scouting in Didam vernield

Afgelopen weekend hebben ongenodigde gasten vernielingen aangebracht op het buitenterrein van de Scouting in Didam. De pizza-oven, die op het kampeerterrein bij de Nevelhorst stond, is bij het ongewenste bezoek vernield.

Lees verder

Studenten maken escape room op de DRU

Studenten van Mijn School, van het Graafschap College in Doetinchem, zijn de afgelopen twee jaar druk bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen escape room. Op dit moment zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang op het DRU Industriepark.

Lees verder

Veelpleger weer betrapt in Berkelland

Een voertuig van een inwoner uit de gemeente Berkelland is dinsdagavond in beslag genomen door de politie vanwege het meerdere malen rijden zonder rijbewijs. Het rijbewijs van de bestuurder was eerder door de politie al gevorderd.

Lees verder

Achterhoekse leerbedrijven samen verder

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) en Werkbaan Oost (WBO) gaan vanaf 2022 verder als Fijnder, Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek. De organisaties bundelen hun krachten om inwoners van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk beter te kunnen begeleiden.

Lees verder

Windpark bij Netterden krijgt eindelijk vorm

De bouw van in totaal negen windmolens in het buitengebied bij Netterden is maandag na enkele weken vertraging begonnen. Windpark Den Tol verwacht dat de molens begin volgend jaar draaien, maar na dinsdag ligt de aanleg weer tijdelijk stil.

Lees verder

Teler heeft 52 voetbalvelden vol pompoenen

Groentekwekerij Smits is vorig jaar gestart met het kweken van pompoenen en daarmee binnen een jaar gegroeid van vijf naar 26 hectare. Smits kweekt nu zestig verschillende soorten pompoenen op in totaal 52 voetbalvelden aan akkers in het buitengebied van de Heurne.

Lees verder

Inbrekers slaan toe op locaties in Keijenborg

In de nacht van maandag op dinsdag is bij zowel tennisvereniging De Keislag als bij het dorpshuis in Keijenborg ingebroken. Daarbij is uit het clubhuis van De Keislag een geldkistje buitgemaakt.

Lees verder

Graafschap College gaat voor Grenslandprijs

Het Doetinchemse Graafschap College is genomineerd voor de Grenslandprijs met hun project ‘Leren zonder Grenzen’. De Grenslandprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die een nauwere samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stimuleren.

Lees verder

Politie wil overlast bij De Hoevert stoppen

Groepen jongeren zorgen al langere tijd voor overlast bij het voormalige zwembad De Hoevert in Didam. Nadat er eerder al borden werden geplaatst, gaat de politie nu actief handhaven.

Lees verder

Falke en Jubal geëerd in Oude IJsselstreek

Bij de opening van het Achterhoekse Theaterseizoen op het DRU Industriepark in Ulft is door de gemeente Oude IJselstreek de Kunst- en de Cultuurprijs 2021 uitgereikt. Kunstenaar Jonah Falke uit Ulft en Harmonie Jubal uit Varsseveld vielen vrijdagavond in de prijzen.

Lees verder

Winterswijk heeft Testen voor Toegang-plek

Winterswijk heeft vanaf maandag een locatie voor ‘Testen voor Toegang’ aan de Kortestraat in het dorp. De locatie is in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid gerealiseerd.

Lees verder

’t Jebbink breidt in met geld van Bronckhorst

Bronckhorst draagt bijna zestigduizend euro bij aan de verbouwing van Sporthal ’t Jebbink in Vorden. De exploitant zet het bedrag in voor inbreiding van de kantine, als voorbode van een grotere renovatie.

Lees verder

Geen treinen tussen Doetinchem en Terborg

Door een beschadiging tijdens spoorwerkzaamheden rijden er voorlopig geen treinen tussen Doetinchem en Terborg. ProRail hoopt de beschadiging voor 16.30 uur maandagmiddag opgelost te hebben.

Lees verder

Gestopte Huntelaar terug op veld bij HC’03

Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag zijn rentree op het voetbalveld gemaakt bij amateurvereniging HC’03 uit Drempt. De 38-jarige topspits speelde met het zesde team mee in de gewonnen wedstrijd tegen het tiende team van Concordia Wehl.

Lees verder

De Graafschap tegen PEC Zwolle in beker

De Graafschap is zaterdagavond gekoppeld aan PEC Zwolle in de loting voor de eerste ronde van de beker. De wedstrijd wordt eind oktober gespeeld in het MAC³PARK-stadion in Zwolle.

Lees verder

Bromfietser (13) betrapt in Doetinchem

De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole uitgevoerd in Doetinchem. Daarbij is onder meer een dertienjarige bromfietser betrapt.

Lees verder

Voortvluchtige man (21) opgepakt in Aalten

Een voortvluchtige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is afgelopen week opgepakt in Aalten. De 21-jarige had nog een gevangenisstraf van 180 dagen openstaan.

Lees verder

Baasje doodgeschoten hond neemt stappen

De zestig kilo zware Cane Corso Max van de Poolse Helena Gwizdalska werd in mei door een agent doodgeschoten op straat in 's-Heerenberg omdat de hond agressief gedrag vertoonde. Haar advocaat Susan du Plessis wil de politie aansprakelijk stellen en mogelijk een schadevergoeding claimen omdat haar cliënt het incident als traumatisch en onterecht heeft ervaren.

Lees verder

Vrachtwagens halen vervuilde speeltuin leeg

De gemeente Montferland start maandag met het vervangen van de grond in de speeltuin aan het Rodingsveen in ’s-Heerenberg. De vervuilde grond wordt over de weg vervoerd met vrachtwagens die in totaal vierhonderd keer moeten rijden.

Lees verder

Nieuw kunstwerk Ulft memoreert ijzerverleden

Een kunstwerk bij de baileybrug in Ulft memoreert de jaarvergadering van de Ring van Europese IJzersteden. Oude IJsselstreek was dit jaar voor de tweede keer gastheer, nu bij de allereerste digitale variant van het internationale overleg.

Lees verder

Achterhoek spreekt over opvang vluchtelingen

Bestuurders in de Achterhoek zijn in gesprek over het creëren van opvanglocaties voor vluchtelingen. Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is de nood op dit moment hoog en wachten ook duizenden statushouders nog op doorplaatsing naar een woning.

Lees verder

Onvoldoende steun voor motie wasservice

Montferlandse oppositiepartijen hebben donderdagavond met een motie van afkeuring hun ongenoegen over de was- en strijkservice geuit. De motie van Lijst Groot Montferland, Fractie Rob Mos en de PvdA werd niet aangenomen.

Lees verder

Paraat bezorgd om school in Sinderen

Bestuurder Marjolein Wenting van Paraat Scholen maakt zich zorgen over de toekomst van basisschool De Wegwijzer. Wenting vindt dat de continuïteit van de kwaliteit van het onderwijs in gevaar komt door de dalende leerlingenaantallen en sluit een definitieve sluiting niet uit.

Lees verder

Mondkapje blijft verplicht in het Slingeland

Ondanks de landelijke versoepelingen van coronamaatregelen houdt het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vast aan de meeste voorschriften. Zo moeten patiënten, bezoekers en medewerkers ook na zaterdag een chirurgisch mondneusmasker dragen in het ziekenhuis.

Lees verder

Raad Bronckhorst kraakt communicatie TenneT

De gemeenteraad van Bronckhorst zet vraagtekens bij de communicatie van TenneT rond de plannen voor een opslaghal bij het elektriciteitsstation nabij Langerak. Ondanks de kritiek op het contact met de buurt, werd donderdag wel een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Lees verder

Brandweerkorpsen slechten de grens

De intensieve samenwerking tussen de brandweerkorpsen in Dinxperlo en het Duitse Suderwick is voor de brandweer een voorbeeld voor andere grensplaatsen. De dorpen zijn aan elkaar vergroeid, waardoor een gezamenlijke grensoverschrijdende kazerne een volgende stap kan zijn.

Lees verder

Meerdere overwegen dicht in Doetinchem

Meerdere overwegen in Doetinchem worden komend weekend afgesloten voor werkzaamheden aan het spoor. Onder meer de spoorwegovergang bij het centraal station is niet begaanbaar.

Lees verder

Haarloër weg als voorzitter zuivelcoöperatie

Erwin Wunnekink uit Haarlo stopt als voorzitter en lid van het bestuur van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Hij kondigde donderdag ook zijn afscheid aan als lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina.

Lees verder

Vordense wijnboer tevreden over wijnseizoen

Verschillende enthousiaste plukkers gingen woensdag de wijnranken van Wijnhoeve Elanova in het buitengebied van Vorden in om te beginnen met de eerste oogst van dit seizoen. Ondanks de weinige zonnige dagen deze zomer is wijnboer Rob Roth tevreden over de kwaliteit van zijn druiven.

Lees verder

Concerten voor vleugel in kerk Gaanderen

De piano in de Sint Martinuskerk in Gaanderen was na dertig jaar toe aan vervanging. Zes koren willen daarom door middel van vier concerten geld inzamelen voor de aanschaf van een nieuwe vleugel, die al wel is gekocht.

Lees verder

Kind (3) overleden na botsing in Isselburg

Een driejarig kind is overleden aan verwondingen opgelopen bij een eenzijdig ongeluk eerder deze maand in Isselburg, vlak over de grens bij Gendringen. Een traumahelikopter bracht het kind toen naar het ziekenhuis.

Lees verder

Boete voor voeren van dieren in Doetinchem

Personen kunnen in drie Doetinchemse parken beboet worden als zij dieren voeren. Het gaat om het Canadapark, het Bonanzapark in Overstegen en de vijver Beukenhage, op de locaties stonden al borden.

Lees verder

Aanhouding na inbraken in Winterswijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere diefstallen en inbraken in Winterswijk. De man wordt woensdag voorgeleid.

Lees verder

Bronckhorst wil stad verwarmen met biogas

De gemeente Bronckhorst ziet kansen om onder meer oude woningen in het monumentale stadje Bronkhorst te verwarmen met biogas. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat is ondersteund door 8RHK Ambassadeurs en plaatselijke ondernemers.

Lees verder

Fietspad van Duitsland richting Netterden

De ontbrekende schakel voor fietsers vanaf Emmerik richting Netterden wordt volgend jaar aangelegd. De komst van het fietspad is al twaalf jaar een wens van de Duitse gemeente.

Lees verder

Dj's nemen afscheid van naam Optimaal FM

Radiozender Optimaal FM heeft dinsdag na dertig jaar met een bijzondere programmering afscheid genomen van haar naam. Gestopte dj's waren samen met de huidige presentatoren te gast in de studio in Ulft om herinneringen op te halen en feest te vieren.

Lees verder

Verruiming wonen te laat voor Meilandjes

Bronckhorst wil de kaders verruimen voor het toevoegen van woningen in het buitengebied. Volgens de gemeente is dat nodig om onder meer vrijkomende boerenbedrijven in te vullen, inwoners kregen de afgelopen jaren geen ruimte voor onder meer woningsplitsing.

Lees verder

Woningen op Aviko-terrein in Hoog-Keppel

Op het voormalige terrein van aardappelverwerker Aviko in Hoog-Keppel komt ruimte voor in totaal drie woningen. De bestaande directeurswoning wordt een landhuis, daarnaast moet er een twee-onder-een-kap woning worden gebouwd.

Lees verder

Oost Gelre scoort hoog qua alcoholgebruik

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeenten Oost Gelre, Berkelland en Aalten hoog scoren met betrekking tot het aantal inwoners dat onder de categorie 'Zware Drinker' valt. Ook bij de categorie 'Overmatig Drinker' scoren de gemeenten Oost Gelre en Berkelland hoog.

Lees verder

Honden sluiten seizoen af in Hoog-Keppel

Het zwemseizoen is in Hoog-Keppel onder een stralend zonnetje afgesloten met het traditionele hondenzwemmen. Tientallen viervoeters gingen met hun baasje kopje onder in het Hessenbad.

Lees verder

Buha start met chippen van afvalcontainers

Afvalinzamelbedrijf Buha is begonnen met het chippen of omruilen van afvalcontainers in de gemeente Doetinchem. Het bedrijf hoopt voor november alle afvalcontainers te hebben gechipt of geruild.

Lees verder

Nieuw festival brengt Oerol naar Achterhoek

Bezoekers verplaatsten zich dit weekend per fiets tussen de podia in Halle-Heide tijdens de eerste editie van Op ’t Arf in de Hiet. Initiatiefnemers Maria en Bernard Lucassen raakten geïnspireerd door Oerol op Terschelling en zagen in de festivalloze zomer ruimte voor het nieuwe cultuur- en muziekevenement.

Lees verder

Laborijn wil voor maart een nieuwe directie

Jeroen Spruit en Liselotte Ansems vervullen de komende maanden als waarnemer directietaken voor sociale dienst Laborijn. De organisatie hoopt voor 1 maart een nieuwe directie te presenteren.

Lees verder

Hans Keuper wint eerste Willem Sluiter Prijs

Hans Keuper heeft zaterdag de allereerste Willem Sluiter Prijs gewonnen. De prijs is bedoeld voor iemand die de Achterhoek op een positieve manier vertegenwoordigt.

Lees verder

Zender Optimaal FM gaat verder als REGIO8

De naam van Optimaal FM houdt dinsdag op te bestaan, de radiozender gaat verder als streekomroep REGIO8. Na dertig jaar wordt daarmee afscheid genomen van de vertrouwde naam van het radiostation, dat eind jaren '80 ontstond in een kelder van voormalig hotel De Uitkijk in Zeddam.

Lees verder

Bus voor vrijheid van Eris uit Laag-Keppel

De elfjarige Eris uit Laag-Keppel heeft een nieuwe bus nodig uit medische noodzaak, maar ook voor haar eigen vrijheid. Door meervoudige gezondheidsproblemen is ze afhankelijk van medische apparatuur, volgens moeder Carolien is het nu zelfs bij spoedritten maar de vraag of ze tijdig naar het ziekenhuis kan rijden.

Lees verder

Aanhoudingen na autovernielingen Borculo

De politie heeft drie verdachten aangehouden naar aanleiding van autovernielingen die tussen 3 en 19 augustus plaatsvonden in Borculo. De drie zijn op dit moment weer vrij, maar worden nog steeds verdacht.

Lees verder

Vaccinatietour GGD doet Doetinchem aan

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD-NOG) probeert met pop-up priklocaties de vaccinatiegraad in de Achterhoek te vergroten. Donderdag konden studenten, medewerkers en omwonenden van de Iselinge Hogeschool in Doetinchem zich laten vaccineren of informatie over het vaccin ophalen.

Lees verder

Verbeek meerdere maanden aan de kant

Danny Verbeek is meerdere maanden uitgeschakeld door een schouderblessure. De 31-jarige middenvelder raakte geblesseerd in het verloren uitduel van De Graafschap met Jong AZ.

Lees verder

Voetbalclub FC Fortuna Elten kleurt oranje

Het eerste elftal van de Duitse voetbalvereniging FC Fortuna Elten kleurt onder leiding van de Nederlandse voetbaltrainer Dennis Rijkenbarg oranje. De Duitse grensplaats is in trek als woonplaats voor Nederlanders en de emigranten kiezen steeds vaker ervoor om in Duitsland te gaan voetballen.

Lees verder

Clubs op Sportpark Zuid openen de deuren

Alle verenigingen op Sportpark Zuid in Doetinchem openen zondag de deuren tijdens een open dag. Het is tegelijkertijd voor Sportbedrijf Doetinchem de opening van het nieuw ingerichte sportcomplex.

Lees verder

Beroep in zaak rond zonnepark Silvolde

Ontwikkelaar LC Energy heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de Arnhemse bestuursrechter om de vergunning van Zonnepark Havebos bij Silvolde te vernietigen. Volgens de ontwikkelaar is de rechter 'wat kort door de bocht gegaan' bij het nemen van zijn beslissing.

Lees verder

Smokkelaars actief bij vijfde Schmuggeltocht

Enkele honderden deelnemers gingen tijdens de vijfde editie van de grensoverschrijdende Schmuggeltocht terug in de tijd. Ze fietsten in het bezit van 'smokkelwaar' langs verschillende douaneposten in vijf verschillende grensgemeenten als knipoog naar het verleden.

Lees verder

Doetinchemmer cel in na verkrachting meisje

Een 21-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van meer dan twee jaar. Hij verkrachtte een dertienjarig meisje dat was weggelopen nadat hij haar een lift en hulp had aangeboden.

Lees verder

Geen treinen tussen Winterswijk en Didam

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er geen treinen tussen Winterswijk en Didam op zaterdag 25 en zondag 26 september. Reizigers moeten deze twee dagen rekening houden met een langere reistijd.

Lees verder

Swim to Fight haalt meer dan drie ton op

De waterplas bij Stroombroek in Braamt was zondag het decor van Swim to Fight Cancer Achterhoek. Honderden deelnemers storten zich in het koude water en haalden meer dan drie ton op voor de bestrijding van kanker door het KWF en het Slingeland Ziekenhuis.

Lees verder

Drietal aangehouden na poging pasfraude

Drie personen zijn vrijdag aangehouden na een poging tot het oplichten van een vrouw in Kilder. Een persoon die zich voordeed als bankmedewerker belde aan, maar werd direct in boeien geslagen.

Lees verder

'Poah-Lamborghini' gaat dwars door Europa

De bekende weerboer Gerrit Vossers kijkt met een gevoel van trots naar de 'Poah-Lamborghini' van Frank Huijink uit Doetinchem en Marwin Melis uit Arnhem. Het duo gaat met de supercar meedoen aan The Challenge 2021, waarbij ze duizenden kilometers door Europa afleggen.

Lees verder

Bakkerij speelt in op hit van Mart Hoogkamer

Bakkerij Nollen speelt met een alcoholische soes in op het succes van het nummer 'Ik Ga Zwemmen' van Mart Hoogkamer. De bakkerij, die onder meer een vestiging heeft in Borculo, vult de tijgersoezen met een vulling van Bacardi Lemon.

Lees verder

De Visser verrast door afscheid van Hiddink

De aankondiging van het afscheid van voetbaltrainer Guus Hiddink was een verrassing voor meesterscout en oud-voetbaltrainer Piet de Visser. De twee werkten samen bij De Graafschap, PSV en het Engelse Chelsea, maar een definitief stoppen zag de 86-jarige De Visser niet aankomen.

Lees verder

Beperkt treinverkeer richting Oberhausen

Treinreizigers moeten vanaf vrijdag rekening houden met een langere reistijd tussen de Nederlandse grens en het Duitse Oberhausen. In opdracht van Deutsche Bahn (DB) wordt onder andere een derde spoor aangelegd.

Lees verder

Elf nieuwe woningen in kern van Gelselaar

Berkelland heeft ingestemd met de bouw van elf nieuwe woningen in Gelselaar. Hoewel de bouw van zorgwoningen een optie was, is besloten om het oude gebied van bosbouwbedrijf Mensink in te zetten voor woningbouw.

Lees verder

Zone.college ruimt Oude IJssel bij Ulft op

Leerlingen van het Zone.college zijn donderdag met SUP boards de Oude IJssel bij Ulft opgegaan om afval uit het water te halen. De school wil daarmee zorgen dat kinderen meer aandacht hebben voor duurzaamheid en het klimaat.

Lees verder

Winterswijk winnaar Europese milieuprijs

Winterswijk heeft donderdagavond de European Green Leaf Award gewonnen. De prijs is door de Europese Commissie gecreëerd om gemeenten en steden te belonen voor inzet op het gebied van milieu en klimaat.

Lees verder

De Graafschap krijgt boete voor vuurwerk

De Graafschap heeft een boete van bijna tweeduizend euro opgelegd gekregen. De straf volgt na het afsteken van vuurwerk en gooien van voorwerpen door supporters tijdens het duel met Roda JC.

Lees verder

Wielrenster Groot gehuldigd door gemeente

Baanwielrenster Caroline Groot is donderdag door de gemeente Doetinchem gehuldigd met een sportmedaille. Ze veroverde op de Paralympische Spelen in Tokio een bronzen medaille op de vijfhonderd meter.

Lees verder

Sinderen maakt lawaai tegen sluiten school

Leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Sinderen trokken woensdagmiddag met een huifkar naar het gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen voor een lawaaiprotest. Sinderens Belang, de kinderen en de ouders voerden daar actie tegen de voorgenomen sluiting van de dorpsschool.

Lees verder

Bronckhorst koploper in coronavaccinaties

Meer dan driekwart van de volwassen in de Achterhoek is gevaccineerd tegen het coronavirus. De gemeente Bronckhorst kent procentueel de meeste volledig gevaccineerden.

Lees verder

Vermiste vrouw uit Winterswijk gevonden

De 22-jarige Winterswijkse vrouw, die al bijna een week vermist was, is in goede gezondheid gevonden. De familie laat via een bericht op Facebook weten dat ze terecht is.

Lees verder

Bouwman moet genoegen nemen met brons

Koen Bouwman uit Ulft heeft woensdag een bronzen medaille veroverd op het EK wegwielrennen. Op de gemengde ploegentijdrit ging thuisland Italië met de overwinning aan de haal.

Lees verder

Padel wint aan populariteit in Achterhoek

De bekendheid van Padel heeft een vlucht genomen in de Achterhoek. Bij LTC De Paasberg uit Silvolde heeft onder meer het aanleggen van twee nieuwe banen ervoor gezorgd dat het ledenbestand flink is gegroeid.

Lees verder

Nieuw wandelpad bij drukke locatie Almende

Oude IJsselstreek wil in het voorjaar een nieuw voetpad realiseren om de verkeersveiligheid te vergroten bij het Almende College in Silvolde. Door de uitbreiding van de school is de drukte in het Paasberggebied toegenomen.

Lees verder

Pieper wordt president Europees waterkoepel

Hein Pieper is maandag benoemd tot president van de European Union of Water Management Associations (EUWMA). De dijkgraaf en vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen gaat bij de Europese koepelorganisatie aan de slag met de implementatie van wetgeving en uitdagingen op het gebied van watermanagement.

Lees verder

Seizoen voor wielrenner Gesink is voorbij

Robert Gesink komt dit wielerseizoen niet meer in actie door een blessure aan zijn schouder. De 35-jarige wielrenner uit Varsseveld raakte tijdens de Tour de France geblesseerd na een valpartij.

Lees verder

Arie (67) is na meer dan dertig jaar uitgeblust

Met sirenes en zwaailichten kwam de brandweer maandagavond de straat van vrijwilliger Arie Wassink ingereden om hem op te halen. Na 33 jaar nam de 67-jarige Wassink uit Zelhem met een ludieke reddingsactie definitief afscheid van zijn collega-brandweerlieden.

Lees verder

Overname van boerderij De Patrijs bijna rond

Een milieuvriendelijke boerderij, waar de patrijs weer in de akkers scharrelt, dat is de droom van Johannes Regelink en Joanne Malotaux. Het paar investeert bijna vijf miljoen euro om de boerderij van de ooms van Johannes in Vorden over te kunnen nemen.

Lees verder

GGD start vaccinatietour door Achterhoek

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) trekt de komende tijd met een vaccinatietour door de Achterhoek met tijdelijke pop-up priklocaties. De komende maand doet de organisatie onder meer Aalten, Winterswijk en 's-Heerenberg aan.

Lees verder

Devin Haen trefzeker bij interlanddebuut

De Graafschap-speler van Devin Haen heeft maandag zijn debuut gemaakt voor Oranje onder 18 jaar en was gelijk trefzeker. De zeventienjarige aanvaller uit Zieuwent speelde een halfuur mee in 's-Gravenzande tijdens de 5-0 gewonnen wedstrijd tegen de Italiaanse leeftijdsgenoten.

Lees verder

Actie omtrent verkeerssituatie bij Almende

Het Almende College en de gemeente Oude IJsselstreek hebben maandagochtend de verkeerssituatie bij de middelbare school onder de aandacht gebracht bij leerlingen en buurtbewoners. Door de uitbreiding van de middelbare school in Silvolde is er een nieuwe verkeerssituatie ontstaan die meer aandacht vraagt als het gaat om de verkeersveiligheid.

Lees verder

De Tol dampt bij presentatie boek over Kelder

In een dampende feesttent bij de voormalige stamkroeg van Normaal, De Tol in Zelhem, is zaterdag het boek over Henk Kelder gepresenteerd. In zijn 25 jaar als voorzitter van het Anhangerschap Normaal maakte hij veel feesten mee, maar nog nooit ter ere van zichzelf.

Lees verder

Duitsland wordt een hoogrisicogebied

Bij terugkeer vanuit Duitsland moeten grensgangers vanaf maandag een coronabewijs kunnen laten zien. Duitsland word vanaf zaterdag aangewezen als hoogrisicogebied door Nederland, waardoor er inreisbeperkingen gelden.

Lees verder

Grensland College doorbreekt landsgrenzen

Met het doorknippen van een lint heeft demissionair minister Ingrid van Engelshoven donderdagmiddag in Winterswijk het nieuwe Grensland College geopend. De school gaat grensoverschrijdend onderwijs aanbieden aan zowel Nederlandse als Duitse studenten, op een niveau dat tussen het mbo en hbo ligt.

Lees verder

De Graafschap en Orion werken samen

Voetbalclub De Graafschap en de volleyballers van Active Living Orion slaan de handen ineen op het maatschappelijke gebied. Orion sluit zich onder meer aan bij de maatschappelijk tak van de Superboeren, Stichting De Graafschap Verbindt.

Lees verder

Wandelen in West-Achterhoek onderzocht

Inwoners van de westelijke Achterhoek moeten de komende vier jaar vaker de wandelschoenen aantrekken. Met het project ‘De pas er in’ hoopt de GGD in samenwerking met onder meer vier gemeenten duidelijk te krijgen hoe wandelinitiatieven kunnen worden versterkt.

Lees verder

Finaleplek voor 'toegankelijk' Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek is een van de vijf genomineerden voor de titel 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland'. Donderdag werd op het DRU Industriepark in Ulft voor de gelegenheid een opblaaskunstwerk geplaatst, in aanwezigheid van de leden van de werkgroep 'Onbeperkt Meedoen'.

Lees verder

Pop-up priklocaties in Aalten en Dinxperlo

Op drie locaties in de gemeente Aalten is het eind volgende week mogelijk om zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. De GGD Noord- en Oost-Gelderland gaat na het sluiten van de grote vaccinatielocaties nu iedere gemeente langs, waarbij Aalten de eerste is.

Lees verder

Roeiwedstrijd keert terug op Oude IJssel

Na een jaar afwezigheid vindt zaterdag de roeiwedstrijd de Oude IJssel Race weer plaats. Tijdens de wedstrijd geldt een vaarverbod op de rivier tussen Doesburg en de spoorbrug bij Doetinchem.

Lees verder

Afvalcontainers Doetinchem worden gechipt

Alle afvalcontainers die inwoners van de gemeente Doetinchem bij huis hebben staan worden de komende maanden gechipt of omgeruild voor een nieuwe container met chip. Met de chips in de afvalcontainers kan worden bijgehouden hoe vaak iedere container wordt geleegd.

Lees verder

Stroombroek is ‘kroonjuweel’ voor Lago Lago

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt moet volgend jaar zomer het decor zijn van het nieuwe, driedaagse festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat uit Amsterdam is na een lange zoektocht heel tevreden met de Montferlandse waterplas en omgeving als locatie.

Lees verder

Joods verleden zichtbaar op straat Terborg

Ter nagedachtenis aan Joodse inwoners van Terborg die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn dinsdag op acht locaties struikelstenen in de straat geplaatst. Voor de huizen waar ooit Joodse families woonden blinken nu in totaal achttien gouden stenen om de herinnering in leven te houden.

Lees verder

De Jong op huurbasis naar FC Barcelona

Luuk de Jong speelt dit seizoen op huurbasis voor de Spaanse topclub FC Barcelona. De 31-jarige voetballer uit Doetinchem wordt verhuurd door zijn huidige werkgever Sevilla.

Lees verder

Urban Sketches van plekken in Didam

De mooiste plekjes in Didam zijn terug te vinden in het schetsboek van kunstenares Regina Wolters. Door corona merkte Wolters dat ze aan het vereenzamen was en ze begon daarom met Urban Sketching, het ter plekke schilderen wat je ziet.

Lees verder

Drinkende Martien Meiland ligt onder vuur

Televisiekijkers zijn kritisch op het gedrag van Martien Meiland in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Tijdens een Solex-toer door het buitengebied van Bronckhorst is te zien hoe hij na het drinken van de nodige alcohol op een snorfiets rijdt.

Lees verder

Dorpendeal helpt Rekken bij leefbaarheid

In Rekken is vrijdag de eerste dorpendeal van de Achterhoek gesloten tussen partijen uit het dorp en de provincie Gelderland. Met het geld dat vrijkomt wil DorpsCoöperatie Rekken (DCR) de komende twee jaar onder meer werken aan de leegstaande kerken.

Lees verder

Aalten krijgt NK Pumptrack op nieuwe baan

Aalten is aangewezen als organisator van de Open Nederlandse Pumptrackkampioenschappen. Eind oktober komen de landelijke toppers naar de nieuwe pumptrackbaan toe, waarbij de KNWU meerdere redenen heeft om te kiezen voor Aalten. 

Lees verder

SGP presenteert lijsttrekkers bij verkiezingen

De ChristenUnie Doetinchem-Bronckhorst en de SGP Achterhoek hebben hun lijsttrekkers bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Henk Bulten en Dick Ebbers staan maart volgend jaar, evenals in 2018, bovenaan de kieslijsten.

Lees verder

Brug over Oude IJssel bij Terborg afgesloten

De brug over de Oude IJssel tussen Etten en Terborg wordt volgende week twee dagen afgesloten. Volgens planning kan het verkeer van maandag- tot woensdagochtend geen gebruik maken van de oversteek.

Lees verder

ADA is nieuwe partij in Oude IJsselstreek

Voormalig VVD-fractievoorzitter Richard de Lange is een nieuwe politieke partij gestart in Oude IJsselstreek. Met het Achterhoeks Democratisch Alternatief (ADA) doet het raadslid volgend jaar een gooi naar zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder

Amphion straat op met ‘dikste brochure ooit’

Het Amphion Cultuurbedrijf staat aan de vooravond van een nieuw theaterseizoen. Om het begin na een lange coronastilte van meer cachet te voorzien hebben medewerkers en vrijwilligers van de organisatie per fiets de 'dikste brochure ooit' door Doetinchem verspreid.

Lees verder

Overlast door vervoer voor windmolens

Het vervoeren van onderdelen voor de realisatie van windmolens op Windpark Den Tol in Netterden begint dinsdag. De initiatiefnemers waarschuwen voor mogelijke verkeershinder door het exceptionele transport.

Lees verder

Puzzeltocht mogelijk blijvertje bij Huis Bergh

Het Mechteld ten Ham-weekend in 's-Heerenberg moest het dit jaar door de coronabeperkingen onder meer doen zonder het traditionele Fluisterwoud bij Kasteel Huis Bergh. In plaats daarvan werd een puzzeltocht georganiseerd voor kinderen.

Lees verder

Politie grijpt in op rotonde in Winterswijk

De politie in Winterswijk heeft zaterdagavond moeten optreden nadat er vuurwerk werd afgestoken op de rotonde op de Peperbus. De burgemeester kijkt los van het incident positief terug op het Volksfeestweekend in het dorp.

Lees verder

Didam verwelkomt warmtesysteem

In de Bloemenbuurt in Didam is vrijdag een grote container geplaatst met daarin een warmtepomp. Het zogenaamde wijkproductiestation wordt aangesloten op het warmtenet waarmee tweehonderd woningen van woningcorporatie Plavei worden voorzien van warmte.

Lees verder

Berends spreekt met politiek Montferland

Commissaris van de Koning John Berends heeft de fractievoorzitters van de Montferlandse politieke partijen uitgenodigd voor een gesprek op het provinciehuis naar aanleiding van ziekmelding van de burgemeester. Er wordt uitgegaan van een langdurige afwezigheid van Peter de Baat.

Lees verder

Boeren strijden tegen anti-zuivelcampagne

De Achterhoekse melkveehouders Gerrit Bluemink en Marjan Leusink hebben aangifte gedaan tegen dierenbelangorganisatie Diervriendelijk Nederland vanwege een anti-zuivelcampagne. De aangifte 'wegens smaad en laster' bij het politiebureau in Doetinchem richt zich tevens persoonlijk op Frederieke Schouten, directeur van dierenrechtorganisatie Dier&Recht.

Lees verder

Weer streep door jubileum Montferland Run

De 25e editie van de Pfixx Solar Montferland Run, die gepland stond voor 5 december, gaat dit jaar voor de tweede keer op rij niet door. Vanwege onzekere factoren heeft het bestuur besloten het evenement te verplaatsen naar 2022.

Lees verder

Achterhoekse economie gegroeid in 2021

De economie in de Achterhoek is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van 2021 met 11 procent toegenomen. Hoewel de economische groei in dezelfde periode van 2020 door de coronacrisis sterk kromp, is de economische groei groter dan in 2019, vóór de coronapandemie.

Lees verder

Basisschool in Silvolde wordt een IKC

Oude IJsselstreek wijst de locatie van basisschool De Plakkenberg in Silvolde aan voor de ontwikkeling van een integraal kindcentrum (IKC). Het is nog niet duidelijk of er een volledig nieuwe locatie wordt gebouwd in het dorp.

Lees verder

De Graafschap treft concurrent in Emmen

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Emmen een mogelijke concurrent voor promotie naar de eredivisie. Hoewel de gedegradeerde Drentenaren met een dertiende plek na drie duels een stroeve start kennen van de competitie, verwacht trainer Reinier Robbemond geen makkelijke avond op de Oude Meerdijk.

Lees verder

Oude IJsselstreek vraagt inwoners om ideeën

Om inspiratie op te doen voor de toekomst van het gebied rond de Oude IJssel vraagt de gemeente Oude IJsselstreek inwoners om hulp met een zogenaamde 'Praotbus'. Onder meer de aanleg van een fietspad, meer ruimte voor boten en het creëren van een natuurgebied worden als opties aangedragen.

Lees verder

De Graafschap verlengt contract Hilderink

De Graafschap heeft het contract van Milan Hilderink (18) opengebroken en verlengd tot 2023. De club heeft een optie voor een extra seizoen opgenomen in de verbintenis voor de verdediger uit Steenderen.

Lees verder

Onderhoud aan wegen in Bronckhorst

De komende maanden worden verschillende wegen in de gemeente Bronckhorst onder handen genomen. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes, onder meer voor het herstel van asfaltlagen.

Lees verder

Bouwman met Nederland naar EK in Italië

Koen Bouwman maakt onderdeel uit van het Nederlands team voor het EK wielrennen op de weg in Italië. De 27-jarige wielrenner uit Ulft doet mee aan de wegwedstrijd en de mixed relay.

Lees verder

ZomerVakantieDag Gendringen groot succes

De allereerste ZomerVakantieDag in Gendringen, georganiseerd voor kinderen van zes tot twaalf jaar, is woensdag een groot succes geworden. Meer dan honderdtwintig kinderen namen woensdag in de volle zon deel aan de verschillende activiteiten op de voetbalvelden van VV Gendringen.

Lees verder

Alternatieve invulling kermis Lichtenvoorde

De kermis van Lichtenvoorde gaat dit jaar, op een andere manier dan gebruikelijk, toch door. Van zondag 12 september tot en met dinsdag 14 september zijn verschillende attracties te vinden op het Swite-terrein en de horeca uit Lichtenvoorde organiseert een eigen evenement.

Lees verder

De Graafschap wacht op reactie van kabinet

De Graafschap hoopt vrijdag 10 september in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam alle vakken in De Vijverberg normaal te kunnen openen, zodat het stadion voor twee-derde van het aantal plaatsen gevuld kan worden. Een afvaardiging van burgemeesters praat daar woensdag over met het demissionair kabinet.

Lees verder

Kerk Breedenbroek krijgt nieuwe invulling

De gesloten Sint-Petrus en Pauluskerk in Breedenbroek krijgt een nieuwe invulling. Stichting Cultuurkerk De Toekomst wil in het nieuwe gebouw een ontmoetingsplek realiseren voor inwoners, maar ook ruimte bieden aan de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap.

Lees verder

Plattelandsraad tegen uitbreiding DocksNLD

De Plattelandsraad Montferland is geschrokken van de acht hectare die de gemeente extra nodig heeft voor DocksNLD-2 nabij 's-Heerenberg. De grond waar een Wet voorkeursrecht gemeenten op is geplaatst komt bovenop de al eerder aangewezen hectaren waarmee het bedrijventerrein mag uitbreiden.

Lees verder

Plannen voor woningen in kerk Azewijn

De H. Mattheuskerk in Azewijn is verkocht aan projectontwikkelaar CV Capital, die naar verwachting op 31 augustus de sleutel van het gebouw in handen krijgt. De ontwikkelaar heeft plannen om vijftien of zestien appartementen te verwezenlijken in de leegstaande kerk.

Lees verder

REGIO8 en Ideaal starten samenwerking

REGIO8 en Radio Ideaal bundelen hun krachten met betrekking tot de nieuwsvoorziening. De omroepen uit Ulft en Zelhem hopen zo dieper de haarvaten van de samenleving in de gemeente Bronckhorst in te duiken.

Lees verder

Bekveldse Kinderboerderij onderdeel Silo Art

Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld is eind augustus een van de volgende plekken waar een deel van de Silo Art Tour gemaakt wordt. Na de lancering van het eerste kunstwerk in Aalten volgen de nieuwe locaties elkaar nu op.

Lees verder

Inbraak bij drie bedrijven in Vragender

In de nacht van zondag op maandag is bij drie bedrijven in Vragender ingebroken. De politie is op zoek naar de daders, maar heeft nog geen signalementen van de mogelijke verdachten.

Lees verder

Gewonde na val van bierfiets in Suderwick

Een negentienjarige man uit Rhede is zondagmiddag ten val gekomen en onder een bierfiets terecht gekomen in het Duitse Suderwick. De man zat als passagier op het voertuig.

Lees verder

Leemreize vierde in 'kleine Tour de France'

De Achterhoekse neoprof Gijs Leemreize is als vierde geëindigd in het eindklassement van de wielerwedstrijd Tour de L'Avenir, ook wel 'de kleine Tour de France voor jongeren' genoemd. Zondag stelde de wielrenner uit Ruurlo zijn eindklassering veilig.

Lees verder

Berkelfestival verbindt grensgemeenten

Het Openluchttheater in Eibergen was zaterdag gastheer van het grensoverschrijdende Berkelfestival. Jaarlijks wordt het evenement georganiseerd door één van de Duitse of Nederlandse gemeenten aan de rivier de Berkel, dit jaar was het de eer aan Berkelland.

Lees verder

Burgemeester Montferland meldt zich ziek

Burgemeester Peter de Baat van Montferland heeft zich vanaf maandag ziekgemeld. De burgervader kampt sinds eind vorig jaar onder meer met hartklachten en burn-out verschijnselen, reden om voorlopig rust te pakken.

Lees verder

Tijmen Toernooi vindt plek in voetbalwereld

De herinnering aan de op dertienjarige leeftijd overleden Tijmen Steenbergen leeft voort op het Onder 15-jeugdtoernooi dat zijn naam draagt in ’s-Heerenberg. Topclubs als Ajax, PSV, Bayer Leverkusen en winnaar Borussia Dortmund gingen de strijd aan op het tweede Tijmen Toernooi, tot vreugde van de vader van de naamgever.

Lees verder

Verboden middelen in Duitse auto in Woold

De politie is zondagavond een auto met gestolen Duitse kentekenplanten tegengekomen in het buitengebied van Winterswijk. In het voertuig werden na een controle verschillende verboden middelen gevonden, waaronder een steekwapen.

Lees verder

Jeugd beboet na afsteken zwaar vuurwerk

Enkele jongeren die vrijdagancht zwaar vuurwerk afstaken in Hengelo kunnen een bekeuring tegemoet zien. Een zeventienjarige jongen uit het dorp raakte gewond toen hij probeerde uit handen van de agenten te blijven.

Lees verder

Langere treinen van Arriva in Achterhoek

Treinreizigers in de Achterhoek krijgen vanaf maandag meer reismogelijkheden. Studenten en scholieren moeten vanaf dat moment weer naar school, daarom zet Arriva meer en langere treinen in voor het openbaar vervoer.

Lees verder

Meerdere voertuigen vernield in Borculo

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Borculo verschillende voertuigen vernield en opengebroken. Politie Berkelland is op zoek naar de daders.


Lees verder

Loerbeeks Limoncello-imperium groeit door

De in Loerbeek geproduceerde Achterhoekse Limoncello is een waar succesverhaal aan het worden. Honderden flessen per week moeten worden geproduceerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar de drank, terwijl Joris van Londen pas een paar maanden geleden in samenwerking met zijn partner Roel Tomassen op het idee kwam om het op de markt te brengen.

Lees verder

Duitser krijgt Nederlands brandweerkruis

De Duitse brandweercommandant Thomas Deckers heeft van Brandweer Nederland het zilveren Brandweerkruis ontvangen. De onderscheiding is uitgereikt naar aanleiding van de jarenlange inzet voor de grensoverschrijdende samenwerking.

Lees verder

Ook dit jaar geen jubileumeditie Kramp Run

De tiende editie van hardloopevenement Kramp Run in Varsseveld gaat ook dit jaar niet door. De jubileumeditie, die eigenlijk vorig jaar plaats had moeten vinden, staat nu gepland voor 2022.

Lees verder

Crowdfundingsactie gestart voor Jelani (7)

Ashmita Bajnath uit ’s-Heerenberg is genoodzaakt om een rolstoelbus te kopen, zodat ze op een goede manier voor haar verstandelijk beperkte zoon kan blijven zorgen. De moeder van de zevenjarige Jelani is daarom een crowdfunding gestart.

Lees verder

Geen openluchtconcert Normaal in Lochem

Het openluchtconcert van Normaal in Lochem gaat vanwege de geldende coronamaatregelen niet door. Organisator Mojo laat weten te zoeken naar een andere datum voor het optreden.

Lees verder

Dronken man steelt politieauto met honden

Een 28-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na het stelen van een politieauto met daarin politiehonden. De auto werd gevonden in Silvolde, waarna de verdachte na een intensieve zoektocht werd opgepakt.

Lees verder

Lichaam Breedenbroek blijkt van Turkse man

Het slachtoffer dat vrijdag 6 augustus aangetroffen werd in het buitengebied van Breedenbroek blijkt een 62-jarige man uit Turkije. De politie gaat uit van een misdrijf en doet onderzoek om meer te weten te komen over het overlijden.

Lees verder

Symfonie Project strijkt neer in Achterhoek

Voor de negende keer strijkt het Nederlands Symfonie Project neer in de Achterhoek voor een repetitieweek in aanloop naar een drietal bijzondere concerten. Onder leiding van artistiek leider Pim Cuijpers uit Zeddam oefent het veertigkoppige orkest voor het eerste optreden, dat traditiegetrouw plaatsvindt in Schouwburg Amphion.

Lees verder

Das blokkeert aanleg zonnepark in Silvolde

Tot vreugde van de oudheidkundige vereniging Old Sillevold heeft de bestuursrechter de verleende vergunning voor de aanleg van een zonnepark bij Silvolde verworpen. De vondst van een tunnel voor een das is, naast aanmerkingen op brandveiligheid, reden om het sein voor ‘Havebos’ op dit moment op rood te zetten.

Lees verder

ZomerVakantieDag voor jeugd in Gendringen

Verenigingen uit Gendringen hebben de handen ineen geslagen om de lokale jeugd een leuke dag te bezorgen nu onder meer de kermis en de KiVaDa door corona in het water vallen. Op 25 augustus wordt daarom de allereerste ZomerVakantieDag georganiseerd.

Lees verder

Achterhoekers bij selectie Oranje onder 18

Drie Achterhoekers zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje onder 18. Het team speelt begin september een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten uit Italië.

Lees verder

Mega Immuun Party verplaatst naar april

De Mega Immuun Party is door de Feestfabriek verplaatst naar 1 tot en met 3 april 2022. Het evenement, dat als alternatief voor de Zwarte Cross zou worden gehouden, gaat vanwege de huidige coronamaatregelen niet door.

Lees verder

3D-schilderingen in binnenstad Doetinchem

De binnenstad van Doetinchem doet de komende maanden dienst als openluchtmuseum met tien 3D-schilderingen. De organisatie van World Street Painting heeft tien artiesten uit binnen- en buitenland uitgenodigd om naar de stad te komen en de straten te veranderen in kunst.

Lees verder

Duitsers veroordeeld voor vals geld en wiet

Twee Duitsers uit Castrop-Rauxel zijn door de rechter veroordeeld na de vondst van onder meer vals geld en wiet in hun auto. Het duo liep tegen de lamp bij een controle nabij de grens op de snelweg A12.

Lees verder

Streep door Høkersweekend in Zelhem

Het bestuur van Anhangerschap Normaal heeft besloten om het jaarlijkse Høkersweekend voor de tweede keer op rij niet te laten doorgaan. Vanwege de coronamaatregelen ziet de organisatie geen mogelijkheid om het evenement door te laten gaan.

Lees verder

Stichting Re-free op zoek naar cadeaus

Stichting Re-free uit 's-Heerenberg is op zoek naar cadeautjes om rond het Sinterklaasfeest uit de delen aan kinderen van ouders met een lager inkomen. De stichting heeft alle opgespaarde cadeaus eerder gedoneerd aan de slachtoffers van de wateroverlast in Limburg.

Lees verder

Doetinchemse site Kleertjes.com verkocht

De Doetinchemse webshop voor kinderkleding Kleertjes.com is verkocht aan het grote online warenhuis Wehkamp. Van een definitief vertrek uit de Achterhoek is geen sprake volgens oprichtster Claudia Willemsen, die trots is dat haar 'kindje' wordt overgenomen.

Lees verder

Dieven gepakt in buitengebied Winterswijk

De politie heeft donderdagavond twee mannen uit Deventer aangehouden na het stelen van een shovel in Winterswijk. Het duo werd door de eigenaar betrapt in het buurtschap Huppel, waarna agenten in actie kwamen.

Lees verder

Bloemen op plek gecrashte auto in Wehl

Op de plek nabij Wehl waar donderdagmiddag de auto werd gevonden met daarin de twee vermiste meiden, zijn vrijdag in de loop van de ochtend meerdere bloemen neergelegd. Een negentienjarige Gaanderense kwam op de plek om het leven.

Lees verder

Vaccinatie zonder afspraak in Doetinchem

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) maakt het ook de komende tijd mogelijk om zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. Onder meer in Doetinchem geldt komende week een vrije inloop voor personen die nog geen eerste coronaprik hebben gehad.

Lees verder

Raad van State blokkeert groei geitenhouder

De Raad van State heeft een stokje gestoken voor de uitbreiding van een geitenhouderij nabij Zelhem. Het bedrijf aan de Schooltinkweg wilde groeien naar een kleine tweeduizend dieren, maar de gemeente Bronckhorst is teruggefloten.

Lees verder

Insluiper steelt spullen bij Antonia Terborg

Een insluiper heeft zichzelf maandag toegang verschaft tot zorgcentrum Antonia in Terborg. Daarbij zijn volgens zorgorganisatie Azora spullen van medewerkers gestolen.

Lees verder

Doelman Kremers tekent contract bij Ajax

Doelman Sten Kremers heeft zijn eerste contract getekend bij Ajax. De zeventienjarige doelman uit Lichtenvoorde werd vorig jaar overgenomen uit de jeugd van De Graafschap.

Lees verder

Grote zorgen om vermiste Myrthe en Ruth

Familie en vrienden maken zich grote zorgen om de vermissing van Myrthe Massop (19) uit Gaanderen en Ruth Rikken (22) uit Varsseveld. De twee gingen dinsdagavond wat drinken in het centrum van Doetinchem en sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Lees verder

Tientallen autobanden gedumpt bij Aalten

In het buitengebied van Aalten zijn tientallen gebruikte autobanden achtergelaten. De politie hoopt dat getuigen kunnen helpen in de zoektocht naar een dader.

Lees verder

Fortes tekent contract bij De Graafschap

Verdediger Jeffry Fortes heeft een contract voor één seizoen getekend bij De Graafschap. De 32-jarige Rotterdammer met Kaapverdiaanse roots was de afgelopen week op proef bij de ploeg van trainer Reinier Robbemond.

Lees verder

Braamts Stroombroek wordt festivalterrein

Lago Lago, een nieuw meerdaags festival, komt volgende zomer naar recreatiegebied Stroombroek in Braamt. Het evenement vindt in het eerste weekend van juli plaats.

Lees verder

Streekproducten bedankje voor president

De burgemeesters van Winterswijk en Enschede hebben twee manden met streekproducten naar de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier gestuurd. Hij liet vorige maand weten dat zijn landgenoten niet konden wachten tot ze weer naar de markten in de grensplaatsen konden gaan.

Lees verder

Westendorp groeit weer door breedtesport

Sportvereniging Westendorp had net als andere kleinere voetbalclubs in de regio te maken met een teruglopend ledenaantal. Het aanbieden van andere sporten en beweegmogelijkheden door het bestuur bleek vier jaar geleden een gouden greep, want inmiddels is de club gegroeid naar meer dan tweehonderd leden.

Lees verder

Kleiner Berkelfestival wil grens slechten

Het grensoverschrijdende Berkelfestival in Eibergen gaat alsnog door, maar wel in afgeslankte vorm. In het Openluchttheater Eibergen treden op zaterdag 21 augustus onder meer Wibi Soerjadi en Mart Hillen op.

Lees verder

Topdrukte bij Zomerschool in Montferland

Met negentig aanmeldingen kent de Zomerschool in Montferland dit jaar de drukste zomer ooit. Op twee locaties in Didam krijgen naast kinderen die net in Nederland zijn, nu ook veel Nederlandse middelbare- en basisschoolleerlingen les op taalgebied.

Lees verder

Jeugd gezocht voor wonen in Wesenthorst

De voormalige school Wesenthorst in Ulft wordt de komende maanden antikraak bewoond. Negen jongeren hebben inmiddels een thuis gevonden in de leegstaande locatie, maar beheerder Ad Hoc geeft aan dat er nog ruimte is voor tien andere bewoners.

Lees verder

Kinderen weer op kamp bij Vennebulten

Kinderkamp Vennebulten kan na een tussenpauze van een jaar door de coronacrisis weer kinderen verwelkomen om te ravotten en plezier te hebben in het buitengebied bij Varsseveld. Hoewel de hutten al volop in de steigers staan, was het doorgaan tot het laatste moment spannend.

Lees verder

Ruimte voor wonen in en bij kerk in Kilder

Montferland steunt de plannen voor woningbouw in en rond de kerk in Kilder. Boerstal Bouw wil daar minstens tien woningen realiseren, tot blijdschap van de plaatselijke dorpsraad en de wethouder.

Lees verder

Weg van Vorden naar Almen gaat dicht

De Almenseweg nabij Vorden wordt gedurende acht weken afgesloten. Op het kruispunt met de Lochemseweg wordt vanaf eind augustus een rotonde aangelegd door de provincie.

Lees verder

Duitse hulpvraag na vondst van lichaam

Ook Duitse inwoners van het grensgebied worden om hulp gevraagd in de zoektocht naar antwoorden rond het lichaam dat vrijdag werd gevonden bij Breedenbroek. De politie geeft aan 28 tips te hebben ontvangen en deze te onderzoeken.

Lees verder

Paarden vinden ritme op Outdoor Vragender

Na acht maanden kon Paardensportcentrum Lichtenvoorde de afgelopen vier dagen weer een groot springconcours organiseren. Waar er vanwege de coronacrisis nog een streep ging door het internationale Jumping de Achterhoek, gingen honderden paarden nu wel de springpiste in tijdens het nationale concours Outdoor Vragender.

Lees verder

Duitsland versoepelt regels voor Nederland

Duitsland ziet Nederland vanaf middernacht op zondag niet meer als een hoogrisicogebied. Dat heeft de Duitse tegenhanger van het RIVM, het Robert Koch Instituut, vrijdag bekend gemaakt.

Lees verder

Burgemeester sluit woning in Groenlo

Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre heeft vrijdag een woning aan Het Blik in Groenlo voor een periode van drie maanden gesloten. De woning is verzegeld na het aantreffen van een hennepkwekerij door de politie.

Lees verder

Vrij vaccineren in Doetinchem na succes

Vanwege het succes kunnen personen zich ook komende week zonder afspraak laten vaccineren in het werkgebied van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. De afgelopen week lieten bijna vierhonderd mensen zich zonder afspraak vaccineren in de Achterhoek.

Lees verder

Breinburg tekent contract bij ADO Den Haag

Gregor Breinburg heeft na een proefperiode een contract getekend bij ADO Den Haag. De 29-jarige middenvelder zat zonder club nadat hij in de zomer van 2020 vertrok bij De Graafschap.

Lees verder

Rechter verwerpt vergunning zonnepark

De bestuursrechter in Arnhem heeft de door Oude IJsselstreek verleende omgevingsvergunning voor de aanleg van zonnepark Havebos in Silvolde verworpen. Onder meer omwonenden maakten bezwaar tegen de plannen en werden vorige week door de rechtbank in het gelijk gesteld.

Lees verder

Huisvesting arbeidsmigranten bij DocksNLD

Montferland wil arbeidsmigranten een plek geven op bedrijventerrein DocksNLD bij ’s-Heerenberg. Hoeveel buitenlandse arbeidskrachten vlak buiten ‘s-Heerenberg een woning krijgen is nog niet bekend, wel hoopt de wethouder dat de toekomstige bewoners onderdeel uitmaken van de samenleving.

Lees verder

De Iesselganger gooit de trossen weer los

Na anderhalf jaar zonder vaart zijn de trossen van rondvaartboort De Iesselganger tot grote vreugde van de vrijwilligers weer losgegooid. De coronacrisis dwong de stichting achter de platboot vorig jaar tot een hard besluit, waardoor de rondvaarboot maandenlang aangemeerd bleef.

Lees verder

Missetstraat einde van maand afgesloten

Twee wegen bij het centrum van Doetinchem worden eind augustus afgesloten. De afsluiting maakt onderdeel uit van werkzaamheden voor de realisatie van de stadsboulevard bij de Oude IJssel.

Lees verder

Bouwman met Jumbo-Visma naar Vuelta

Koen Bouwman maakt evenals Robert Gesink onderdeel uit van de selectie van Jumbo-Visma voor de Ronde van Spanje. De 27-jarige wielrenner uit Ulft staat voor de derde keer aan de start van de Vuelta.

Lees verder

Nederlander gezocht op Duits vliegveld

Een Nederlandse man is woensdagmiddag naar aanleiding van een zoekactie gecontroleerd op Airport Weeze. Er stond een opsporingsbevel op de man zijn naam wegens het verduisteren van geld.

Lees verder

Leemans vindt nieuwe club in Denemarken

Clint Leemans heeft na zijn vertrek bij De Graafschap een nieuwe club gevonden. De 25-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij het Deense Viborg FF.

Lees verder

Zorgen bij agrariërs om Jacobskruiskruid

Agrariërs maken zich zorgen over het ecologische maaibeleid dat steeds meer Achterhoekse gemeenten hanteren. Planten en onkruid krijgen steeds meer ruimte om te groeien in de bermen, wat ook zorgt voor een opkomst van het giftige Jacobskruiskruid op het boerenland omdat het zaad het land op waait.

Lees verder

Bezwaren tegen de Europaweg ongegrond

Omwonenden van de Europaweg in Doetinchem hebben woensdag nul op het rekest gekregen bij de Raad van State. Ze stapten naar de hoogste bestuursrechter met een reeks bezwaren, onder meer vanwege het verdwijnen van een oversteek, maar werden niet in het gelijk gesteld.

Lees verder

Housheer uitgeschakeld op Spelen in Tokio

Handbalster Dione Housheer uit Ulft is woensdag uitgeschakeld in de kwartfinale van de Olympische Spelen in Tokio. In het duel met Frankrijk verloor de Nederlandse handbaldames met 32-22. 

Lees verder

Geen problemen bij testen voor Superboeren

Stichting Open Nederland, de aanbieder van Testen voor Toegang, verwacht geen probleem voor supporters die een negatieve testuitslag moeten halen voor de eerste thuiswedstrijd van De Graafschap. Supporters zonder een geldig vaccinatie- of herstelbewijs kunnen een test afnemen bij de landelijke organisatie zodat ze een negatieve test kunnen laten zien bij de poorten van de Vijverberg.

Lees verder

Streep door rolstoelwandeling Bronckhorst

De jaarlijkse rolstoeltocht Roll-over Bronckhorst heeft besloten dat de zestiende editie van het evenement, door de opgelegde maatregelen voor het evenement, niet door kan gaan. Voor veel mensen met een loop-beperking is de tocht vaste prik, maar nu ze zullen moeten wachten tot volgend jaar mei.

Lees verder

Geschiedenis herleeft op oogstdag in Bekveld

Tijdens de traditionele oogstdagen bij recreatie- en kinderboerderij Feltsigt in Bekveld gingen bezoekers de afgelopen dagen terug in de tijd. Ondanks het tegenvallende weer werden er ouderwetse manieren van oogsten getoond aan het publiek.

Lees verder

Vrije inloop voor vaccinatie op twee locaties

Personen die nog geen eerste coronaprik hebben gehad kunnen zich deze week zonder afspraak laten vaccineren in Borculo en Lichtenvoorde. De GGD Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat in verband met de drukte de toeloop tijdelijk kan worden stopgezet.

Lees verder

Tweede Ambachtendag bij museum Erve Kots

Het draaien van touw, het bakken van een broodje en zien hoe klompen gemaakt worden, het kon allemaal op de tweede Ambachtendag van dit jaar in Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. Het museum bracht bezoekers voor één dag weer terug in de geschiedenis.

Lees verder

Bronckhorst verstrekt weer gratis bomen

Grondeigenaren in het buitengebied van Bronckhorst krijgen ook dit jaar weer een gratis boom onder het motto 'Een boom mot kun'n'. De bomen worden gefinancierd door de gemeente en de provincie Gelderland.

Lees verder

Montferland wil meer ruimte voor DocksNLD

Montferland stelt door middel van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) acht hectare extra beschikbaar voor de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD-2 in 's-Heerenberg. Op deze aangewezen grond is onder meer ruimte voor het huisvesten van arbeidsmigranten.

Lees verder

Vaccinatiemedewerkers bedreigd in de regio

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) meldt dat medewerkers van de vaccinatielocaties in de regio worden geïntimideerd en bedreigd. Sommige werknemers zijn zelfs bedreigd op hun woonadres.

Lees verder

Energienet rond Oude IJsselstreek aangepakt

Netbeheerder Liander gaat het energienet in en rondom Oude IJsselstreek aanpakken om het toekomstbestendig te maken. Zo wordt een nieuw elektriciteitsnetwerk van 28 kilometer aangelegd en worden er vier nieuwe elektriciteitshuisjes geplaatst.

Lees verder

Badmintonclub trots op Syrische Olympiër

Badmintonclub Phido uit Doetinchem is trots dat er tijdens de Olympische Spelen een sporter met een verleden bij de Achterhoekse club deelnam. Badmintonner Aram Mahmoud kwam tijdens de Olympische Spelen uit voor het Olympisch vluchtelingenteam.

Lees verder

Inbraak bij Winterswijkse golfvereniging

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken bij Restaurant de Voortwisch en de golfwinkel op het terrein van de Winterswijkse golfvereniging. De politie was snel ter plaatse door een melding van een buurtbewoner.

Lees verder

Strengere regels voor reis naar Duitsland

Door het aanwijzen van Nederland als hoogrisicogebied door Duitsland gaan er vanaf dinsdag weer strengere inreisregels gelden. Zo is er naast de algemeen geldende registratie- en quarantaineverplichtingen ook weer een testplicht van kracht voor mensen die niet, of niet volledig, gevaccineerd zijn.

Lees verder

Grote controle waterschap bij Oude IJssel

Het Waterschap Rijn en Ijssel heeft vrijdag in samenwerking met sportvisserij Nederland en de politie een gezamenlijke controle uitgevoerd op en rond de Oude Ijssel. Er zijn in totaal negen boetes uitgeschreven.

Lees verder

Vissen wint aan populariteit in Achterhoek

Het aantal vissers is tijdens de afgelopen coronacrisis sterk toegenomen, zo merken ook de visverenigingen in de Achterhoek. Zaterdag streek de landelijke ZomerVISkaravaan neer in Vorden waar meer dan veertig kinderen op zoek gingen naar de grootste vangst van de dag.

Lees verder

Code geel voor onweer in de Achterhoek

Het KNMI heeft voor de Achterhoek code geel afgegeven voor maandag en dinsdag. Het instituut waarschuwt voor onweersbuien en veel neerslag in korte tijd.

Lees verder

Montferlanders gaan voor op woningmarkt

De gemeenteraad van Montferland wil onderzoeken of het mogelijk is om eigen inwoners voorrang te geven op nieuwbouwplannen en koopwoningen in de eigen kern. Een motie waarin het college opgeroepen werd om dit onderzoek te starten werd unaniem aangenomen door de raad.

Lees verder

SPECIAL | Dinxperience verbindt buurlanden

Het evenement Dinxperience heeft Nederland en Duitsland verbonden met meer dan honderd voorstellingen op 25 verschillende podia. REGIO8 geeft in deze special een overzicht van het spektakel in het teken van 75 jaar vrijheid.


Lees verder

Campings vangen gemis Duitsers snel op

Duitsers hebben massaal hun reserveringen op Achterhoekse campings en recreatieparken geannuleerd nu Nederland is bestempeld als risicogebied voor het coronavirus. Campingeigenaren hoeven zich geen zorgen te maken over de vrijgekomen plaatsen, want Nederlanders staan te trappelen om naar het oosten te komen.

Lees verder

TenneT krijgt groen licht voor hal Langerak

Bronckhorst steunt de plannen van netbeheerder TenneT voor de bouw van een opslaghal en een opleidingscentrum aan de Rouwenoordseweg bij Langerak. Ondanks een handtekeningenactie van omwonenden, verleent het college van de gemeente onder voorwaarden medewerking.

Lees verder

Woning in Vorden dicht na vondst van wiet

Een woning in het buitengebied tussen Vorden en Ruurlo is door de gemeente Bronckhorst afgesloten. In het pand werd onlangs een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold.

Lees verder

Libanees opgepakt nabij grensovergang A3

Een 39-jarige Libanees is woensdagmiddag nabij de Duitse grens bij 's-Heerenberg aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf van meer dan duizend dagen uitzitten in verband met het overtreden van de narcoticawet.

Lees verder

Euregio bundelt 'mooiste' grensroutes

Ter ere van het vijftigjarige bestaan van Euregio Rijn-Waal is er een brochure gemaakt met daarin tientallen wandel- en fietsroutes, sommigen grensoverschrijdend. Alle aangesloten gemeenten zijn gevraagd om hun mooiste route aan te leveren.

Lees verder

Blauwe Meer Dinxperlo weer blauwalgvrij

Bij Het Blauwe Meer in Dinxperlo zitten volgens de provincie Gelderland geen blauwalg meer in het zwemwater. In 2019 deed de gemeente Aalten onderzoek naar de kwaliteit van het water.

Lees verder

Groot onderhoud aan N18 vanaf Varsseveld

De N18 krijgt in opdracht van Rijkswaterstaat een ‘grondige opknapbeurt’. Tussen zondagavond 29 augustus en vrijdagochtend 10 september gaan delen van de weg tussen Groenlo en Varsseveld beurtelings dicht.

Lees verder

Doetinchem herdenkt Peter R. de Vries

Bij het gemeentehuis in Doetinchem hebben geïnteresseerden woensdag de kans gehad om Peter R de Vries te herdenken. Op het bordes is een lokale herdenkingsplek ingericht door de gemeente.

Lees verder

Kruispunt in Groenlo na zomer op de schop

Het kruispunt Winterswijkseweg-Oude Winterswijkseweg in Groenlo wordt na de zomer aangepast. De verkeerssituatie was volgens de gemeente Oost Gelre al jaren een aandachtspunt en gaat nu veiliger voor fietsers worden.