Gelderland

Praktijkwinkel Graafschap College geopend

Na vijf jaar plannen heeft de sector Economie en Dienstverlening van het Graafschap College dinsdag officieel een praktijkwinkel geopend aan de Boliestraat in Doetinchem. Ondanks de veranderingen in de retail, stelt de school dat de vraag naar een fysieke winkel in de toekomst nog steeds aanwezig is.

Lees verder

Elf aanmeldingen na werfdag brandweer

De brandweer Doetinchem heeft elf nieuwe vrijwilligers overgehouden aan de werfmiddag die zaterdag op het Simonsplein in Doetinchem werd georganiseerd. Hoewel er geen tekort is bij de Doetinchemse brandweerlieden, probeert het korps toch elk jaar nieuwe vrijwilligers in te lijven om de toekomst van de brandweer te kunnen waarborgen.

Lees verder

Sevenich naar halve finale van EK waterpolo

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde zich met de Nederlandse waterpolodames dinsdagmiddag geplaatst voor de halve finale van het EK in Hongarije. Slowakije werd met ruime cijfers aan de kant gezet.

Lees verder

Dode bij een bedrijfsongeval in Borculo

Bij een bedrijfsongeval op een boerderij in Borculo is dinsdagmiddag een persoon overleden. De man overleefde een val in de gierput niet.

Lees verder

Getroffen gezin wil niet terug naar woning

Het Griekse gezin dat zondag gewond raakte bij een kachelexplosie in Terborg, wil volgens de moeder niet terugkeren naar de woning. Haar 6-jarige dochtertje raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis in Nijmegen, maar is buiten levensgevaar.

Lees verder

Schurft aanwezig in verpleeghuis van Azora

Bij een bewoner van Woonzorgcentrum en verpleeghuis De Schuylenburgh in Silvolde is een zeer besmettelijke vorm van schurft vastgesteld. Meer dan honderd anderen worden preventief behandeld om uitbraak te voorkomen.

Lees verder

Gemeentelijke diensten gaan nog niet online

Inwoners van Doetinchem kunnen nog steeds geen gebruik maken van de internetdiensten die op de site van hun gemeente aangeboden wordt. Maandagmiddag is de situatie opnieuw beoordeeld en is besloten om de preventieve maatregel niet op te heffen.

Lees verder

Vossers in buutact bij pronkzittingen Ulft

Weerboer Gerrit Vossers uit Zillewold, zoals Silvolde wordt genoemd tijdens carnavalstijd, mocht samen met Dianca en Nora Disbergen de bühne betreden tijdens de pronkzittingen bij Stichting Iseldonk in Ulft. Onder andere de boeren en de Achterhoekse vlag werden tijdens de buutact op de hak genomen door het drietal.

Lees verder

Motorrijder rijdt te hard en moet rijbewijs inleveren

Een motorrijder is maandagochtend betrapt op een forse snelheidsovertreding in Winterswijk. Hij reed twee keer zo hard als de toegestane snelheid en moest zijn rijbewijs inleveren.

Lees verder

Orion spoelt bekerverlies weg met winst

Active Living Orion heeft het bekerverlies tegen Dynamo zaterdagavond weggespoeld met een simpele overwinning. Tegen hekkensluiter Zaanstad werd het 3-0.

Lees verder

Santiz sluit netwerk van ziekenhuizen af

Santiz, het overkoepelende bestuur van het Slingeland in Doetinchem en het Streekziekenhuis Konigin Beatrix (SKB) in Winterswijk, heeft zaterdag besloten om het interne computersysteem Citrix uit voorzorg stil te leggen. Buiten de ziekenhuismuren is het tijdelijk niet mogelijk om in te loggen op het netwerk.

Lees verder

Bezwaren tegen mast bij A18 afgewezen

De bezwaren tegen de komst van een zestien meter hoge reclamemast bij de snelweg A18 zijn door Doetinchem afgewezen. Marcel Bod uit Kilder is teleurgesteld dat zijn bezwaar niet ontvankelijk is verklaard.

Lees verder

Laura van Kaam biedt muziektalent podium

Zangeres Laura van Kaam uit Dinxperlo geeft met haar concertreeks 'PUUR' jonge talenten de kans om hun muziekkunsten aan een groter publiek te tonen. Iedere maand staat er in Oude IJsselstreek een concert gepland, waarbij jongeren samen met Van Kaam het podium betreden.

Lees verder

Tienduizenden bomen voor Montferland

Naar aanleiding van de Europese 'Green Deal', moeten volgens D66-raadslid Mark Heebing twintig- tot vijftigduizend bomen worden aangeplant in Montferland. De motie van de partij die opriep tot concrete invulling van het plan, werd unaniem aangenomen door de raad.

Lees verder

Gemeentelijke diensten preventief offline

Verschillende gemeenten in de Achterhoek hebben vrijdag voorzorgsmaatregelen getroffen op hun websites om hackaanvallen te voorkomen. Inwoners van Doetinchem, Winterswijk, Doesburg en Aalten kunnen daardoor geen gebruik maken van internetdiensten die worden aangeboden via de websites van de gemeenten.

Lees verder

Winterswijkse (43) moet rijbewijs inleveren

Een 43-jarige vrouw uit Winterswijk is vrijdagmorgen betrapt op een forse snelheidsovertreding. Ze heeft haar rijbewijs in moeten leveren.

Lees verder

Trainer De Jong verlengt contract bij AZSV

Dave de Jong is ook komend seizoen trainer van zaterdaghoofdklasser AZSV. De 44-jarige Doetinchemmer kwam anderhalf jaar geleden in dienst van de Aaltenaren.

Lees verder

Baas en Van Heertum in basis De Graafschap

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij Almere City op jacht naar de tweede overwinning van het nieuwe jaar. Trainer Mike Snoei mist vaste krachten Jordy Tutuarima en Toine van Huizen, waardoor Roland Baas en Jasper van Heertum in de basis beginnen tegen de nummer tien van de eerste divisie.

Lees verder

AgriBioSource blijft sponsor De Graafschap

Het bedrijf AgriBioSource is ook komend seizoen hoofdsponsor van De Graafschap. De verlenging van de verbintenis werd donderdagavond bekend gemaakt.

Lees verder

Genomineerden ‘Beste Boek’ van regio bekend

De genomineerden voor de titel ‘Beste Boek 2019’ in de Achterhoek en Liemers zijn door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers bekend gemaakt. De winnaar wordt op zondag 1 maart bekend gemaakt tijdens de start van de regionale boekenweek.

Lees verder

Aaltense wethouder is beste bestuurder

Wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten is donderdag door consultant Necker van Naem in samenwerking met tijdschrift Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot 'Beste Bestuurder kleine gemeente 2019'. Hij liet de wethouders van Lopik en Wijk bij Duurstede achter zich.

Lees verder

Verdediger Jan Lammers blijft bij TOP Oss

Jan Lammers blijft de komende periode actief voor TOP Oss. De 24-jarige verdediger uit Zevenaar trainde de afgelopen periode al mee bij de eerstedivisionist, maar is nu ook door de club vastgelegd.

Lees verder

Ecoduct Koekendaal in gebruik genomen

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van ecoduct Koekendaal over de A18 bij Doetinchem. De natuurbrug is woensdagmiddag in gebruik genomen, waardoor diersoorten vanuit verschillende delen elkaar weer vinden.

Lees verder

Eerste namen Zwarte Cross 2020 bekend

Zwarte Cross heeft donderdag de eerste namen bekend gemaakt voor de editie van dit jaar. Dropkick Murphys, Typhoon en Krezip komen onder meer naar het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Sevenich geniet van waterpolocultuur op EK

Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de groepsfase heeft Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde zich met de Nederlandse waterpolodames al geplaatst voor de kwartfinale van het EK in Hongarije. De 26-jarige geniet van de waterpolocultuur in haar voormalige woonplaats Boedapest en droomt van een finale tegen het thuisland.

Lees verder

Sité neemt 66 woningen in Doetinchem over

Sité Woondiensten neemt eind februari in totaal 66 huurwoningen in Doetinchem over van woningcorporatie Mooiland. De huurders en andere betrokken partijen zijn volgens Sité inmiddels ingelicht.

Lees verder

Orion uit beker na verlies tegen Dynamo

Active Living Orion uit Doetinchem is uitgeschakeld in de halve finale van het bekertoernooi. Tegenstander Draisma Dynamo uit Apeldoorn was woensdagavond met 1-3 (24-26, 20-25, 25-22 en 15-25) in sets te sterk.

Lees verder

Montferland stapt de markt op met rotondes

Montferland gaat de rotondes in de gemeente inzetten voor reclame-uitingen van ondernemers. Vanaf vrijdag is het voor geïnteresseerden mogelijk om een rotonde te ‘reserveren’, waarna de opbrengsten worden ingezet voor onderhoud.

Lees verder

Drie woninginbraken op één avond in Zelhem

In Zelhem hebben inbrekers woensdagavond in drie woningen toegeslagen. Het is niet bekend of er daarbij buit is gemaakt.

Lees verder

Toename van faillisementen in de Achterhoek

Het aantal faillissementen in de Achterhoek is vorig jaar met 28,6 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens het CBS gingen er 63 bedrijven en instellingen in 2019 kopje onder.

Lees verder

Bennie Jolink start eigen kunstexpositie

Velen kennen Bennie Jolink als de frontman van de band Normaal, maar vanaf komende vrijdag heeft hij ook zijn eigen expositie in het Stadsmuseum in Doetinchem. Een selectie van zijn tekeningen en ontwerpen, samen met niet eerder getoond werk, is opgenomen in de tentoonstelling.

Lees verder

Datering van Doesburgse mammoetresten

De mammoetbekken die in mei 2019 in de IJssel bij Doesburg is gevonden, is bijna vijftigduizend jaar oud. De mammoet heeft volgens gemeente Doesburg tussen negenenveertig- en drieënveertigduizend jaar geleden in Nederland rondgewandeld.

Lees verder

Berkelland wil paasvuurtraditie behouden

Berkelland wil de traditie van paasvuren behouden. Vorig jaar kon de brandweer de 79 paasvuren die waren aangevraagd niet allemaal vooraf kon controleren, waardoor er een aantal niet door konden gaan.

Lees verder

Top-10 plek voor het Graafschap College

Het Graafschap College staat in de top tien van beste opleidingsinstituten van Nederland op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs volgens de Keuzegids mbo 2020. Net als in 2019 eindigde de Doetinchemse school op een gedeelde negende plek.

Lees verder

De Graafschap legt aanvaller Mystakidis vast

Giannis Mystakidis heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij De Graafschap. De 25-jarige Griekse aanvaller was op het trainingskamp in Spanje op proef bij de selectie van trainer Mike Snoei.

Lees verder

Aaltenaar (16) opgepakt na beledigen politie

Een 16-jarige jongen uit Aalten is maandag aangehouden na het beledigen van agenten op het station in Winterswijk. Hij bezat volgens de politie geen geldig vervoersbewijs.

Lees verder

Zon, stappen en voetbal voor HC'03 in Spanje

De selectie van HC’03 uit Drempt heeft zich in het Zuid-Spaanse Benalmádena klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft. Waar betaald voetbalclubs zich alleen richten op voetbal, ging de focus bij de derdeklasser ook op ontspanning.

Lees verder

Winterswijk in race als 'Wandelgemeente van het Jaar'

Winterswijk is genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Wandelkrant Te Voet organiseert jaarlijks de verkiezing, die in het verleden ook al door de gemeente Bronckhorst werd gewonnen.

Lees verder

Hogenkamp niet in actie op Australian Open

Richèl Hogenkamp is uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde voor de Australian Open. De Doetinchemse tennisster verloor in twee sets van Xiyu Wang uit China.

Lees verder

Hofstede ook komend seizoen bij De Graafschap

Het contract van manager voetbalzaken Peter Hofstede bij De Graafschap wordt binnenkort verlengd. Ook hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser blijft langer verbonden aan de voetbalclub.

Lees verder

Burgemeesters willen brandweer grens over

De burgemeesters van Berkelland, Oost Gelre en Aalten pleiten voor betere samenwerking tussen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en de Duitse brandweer. Gezamenlijk hebben ze een amendement ingediend bij het algemeen bestuur van de VNOG.

Lees verder

Optimaal FM zoekt beste carnavalskraker

Nu het carnavalsseizoen weer begonnen is, is dj Twan van Zee van Optimaal FM in zijn programma Prima Hollandia een zoektocht gestart naar de Achterhoekse carnavalskraker van het jaar. Van Zee plaatst, net als in zijn prinsentijd, een kritische noot bij de muziektraditie van de jeugd en hoopt met de verkiezing dat het publiek de klassieke carnavalsnummers weer gaat omarmen.

Lees verder

Nieuwenhuis naar wereldbeker in Frankrijk

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie van Nederland voor de wereldbeker veldrijden in Frankrijk. De 23-jarige Zelhemse wielrenner is een van de acht teamleden voor de elite mannen.

Lees verder

Deelnemersrecord voor KroeseWeverscross

Met 360 lopers vestigde de KroeseWeverscross in Winterswijk zondag een nieuw deelnemersrecord in vergelijking met het jaar ervoor. Winnaars van de negende editie van de hardloopwedstrijd op de tien kilometer werden Jordy Kloet en Lotte Kleijn Winkel.

Lees verder

Geen Michelinster voor restaurants in regio

Restaurant Strandlodge in Winterwijk is de Michelinster kwijtgeraakt. Dat bleek maandag tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het DeLaMar-theater in Amsterdam.

Lees verder

Drankrijder betrapt door politie in Eibergen

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een drankrijder betrapt in Eibergen. Hij liep tegen de lamp nadat hij een afgesloten weg inreed.

Lees verder

Orion verspeelt punt tegen TT Papendal

Active Living Orion heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen Talent Team Papendal met 2-3 in sets gewonnen. Door de krappe winst verspelen de Doetinchemmers een punt in de strijd om de bovenste plekken.

Lees verder

Bedrijventerrein in Varsseveld breidt uit

Om de smart industry in Oude IJsselstreek te bevorderen, heeft de gemeente plannen gemaakt om het bedrijventerrein Hofskamp-Oost in Varsseveld uit te breiden. Het terrein moet met 25 hectare vergroot worden en het nieuwe deel gaat Hofskamp-Oost III heten.

Lees verder

Zorgen in Montferland over bezuiniging VNOG

De raad van Montferland is tegen het verdwijnen van een tweede tankautospuit voor de brandweerposten in zowel 's-Heerenberg als Didam. Een amendement om de voorgenomen bezuinigingen van de Veiligheidsregio Noord-en Oost Gelderland (VNOG) tegen te houden werd donderdagavond raadsbreed aangenomen.

Lees verder

De Graafschap op aanval tegen Jong Utrecht

De Graafschap heeft het vizier na het trainingskamp in Spanje vol gericht op de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen bleven de Superboeren steken op een gelijkspel tegen de beloftenploeg, maar dat moet vrijdagavond met een aanvallend middenveld anders zijn.

Lees verder

Kerk in Loil wordt ingericht voor carnaval

Het is misschien een wat ongewone plek, maar in Loil gaan ze volgende maand carnaval in een kerk vieren. Afgelopen najaar verloor carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers haar residentie door een heftige brand en dus moest men op zoek naar een nieuw onderkomen om het feest door te laten gaan. Door vele vrijwilligers in Loil wordt er de komende weken hard gewerkt om de kerk klaar te krijgen voor het carnaval.

Lees verder

't Dorpshuus in Varsselder gaat op de schop

De Stichting Gemeenschapshuis en de Vereniging Dorpsbelangen Varsselder-Veldhunten (VDVV) gaan 't Dorpshuus aan de Berghseweg verbouwen. Deze aanpassingen moeten leiden tot het verhogen van de toegankelijkheid en de mogelijkheden van het gebouw om toekomstbestendig te worden.

Lees verder

De Graafschap wil Mystakidis overnemen

De Graafschap wil aanvaller Giannis Mystakidis overnemen van PAOK Saloniki. De 25-jarige Griek was op het trainingskamp in Spanje op proef bij de selectie van trainer Mike Snoei en liet een goede indruk achter.

Lees verder

Kasteel Slangenburg weer open voor publiek

Kasteel Slangenburg in Doetinchem, dat normaal gesproken dient als gastenverblijf, is door samenwerking met de VVV weer voor even van binnen te bezichtigen. Het kasteel uit de 17de eeuw kenmerkt zich door prachtige muurschilderingen en het interieur dat authentiek is gebleven.

Lees verder

Erepenning voor levensredder uit Hengelo

Antoon Arendsen uit Hengelo heeft uit handen van burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst de Erepenning Menslievend Hulpbetoon ontvangen. De 76-jarige man haalde in oktober vorig jaar een buurjongen uit een auto na een ernstig verkeersongeval.

Lees verder

Poppenspel Braamt doorstaat tand des tijds

Ondanks de komst van iPads en computers zijn de poppenkastvoorstellingen in Het Land van Jan Klaassen in Braamt nog steeds aan de orde van de dag. Het kinderpark met het grootste poppentheater van NL vierde in de kerstvakantie zelfs met een speciale voorstelling, onder de naam ijskoningin, nogmaals het veertig jarig bestaan.

Lees verder

Shkolnik vertrekt bij het Graafschap College

Sarien Shkolnik stopt op 1 augustus als vicevoorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College. De zoektocht naar een opvolger gaat binnenkort van start.

Lees verder

Bodem zwembad in Winterswijk gerepareerd

De beweegbare bodem van zwembad Jaspers in Winterswijk is gerepareerd. Vanwege de herstelwerkzaamheden was het bad vanaf zondag dicht, maar momenteel loopt het lege zwembad weer vol.

Lees verder

CDA zoekt nieuwe wethouder Oude IJsselstreek

Het CDA is gestart met een zoektocht naar een nieuwe wethouder om zitting te nemen in het college van Oude IJsselstreek. Na het opstappen van CDA-wethouder Peter van de Wardt in december is er nog geen duidelijkheid over zijn opvolging.

Lees verder

Mañana Mañana genomineerd voor award

Mañana Mañana van De Feestfabriek maakt kans op een award van de Nederlandse Muziek Industrie. Het festival in Vorden is genomineerd in de categorie 'Beste Festivalconcept'.

Lees verder

De Graafschap gefocust terug uit Estepona

De Graafschap kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Estepona. De ploeg van trainer Mike Snoei keert gefocust terug naar de Achterhoek om de promotiejacht nieuw leven in te blazen, nadat het team onder de Spaanse zon nader tot elkaar is gekomen.

Lees verder

Leerlingen Zone.college hebben nieuw pand

Leerlingen van het Zone.college krijgen vanaf dinsdag les in het nieuwe pand aan de Gezellenlaan in Doetinchem. De moderne en duurzaam ingerichte locatie is opgericht omdat het vorige gebouw te breed en verouderd was.

Lees verder

De Baat toost op een inclusief Montferland

Burgemeester Peter de Baat heeft het nieuwe jaar in de gemeente Montferland geopend met het plaatsen van Artikel 1. Van de Grondwet in het gemeentehuis. Op de nieuwjaarsreceptie in Didam kregen daarnaast zes inwoners een ‘Pluim van de burgemeester’.

Lees verder

Blummel wil eredivisie in met De Graafschap

Sven Blummel is een nieuw gezicht bij De Graafschap op het trainingskamp in Spanje. De 23-jarige aanvaller liet zijn contract ontbinden bij Fremad Amager in Denemarken en moet de Superboeren gaan voorzien van de nodige doelpunten in de strijd om promotie.

Lees verder

Wethouder Aalten genomineerd voor prijs

Wethouder Hans te Lindert van Aalten is genomineerd voor de titel ‘Beste bestuurder Kleine Gemeente’. Collega-bestuurders en politici hebben de Achterhoeker aangedragen voor de verkiezing van vakblad Binnenlands Bestuur.

Lees verder

Oude IJsselstreek viert komend jaar vrijheid

De Nieuwjaarsspeech van burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek stond maandagavond in het teken van het thema 75 jaar vrijheid.  Komend jaar wordt daar op verschillende plekken in de gemeente bij stilgestaan.

Lees verder

Burgemeester Doetinchem wil D'ran in 2020

Burgemeester Mark Boumans wees maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak in schouwburg Amphion in Doetinchem op veranderingen. In een video waarin een hardlopende Boumans was te zien in een shirt van de Graafschap liet hij weten het voornemen te hebben om komend jaar meer te gaan sporten.

Lees verder

Active Living Orion opent jaar met winst

De volleyballers van Active Living Orion zijn het nieuwe jaar gestart met een overwinning. Op bezoek bij Advisie/SSS in Barneveld pakten de Doetinchemmers met een 0-3 zege in sets de volle buit.

Lees verder

Duizend zakken vuurwerkafval in Doetinchem

In Doetinchem is dit jaar een recordaantal zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Ruim duizend zakken vol afgestoken potten en pijlen kwamen bij Buha terecht.

Lees verder

Man uit Winterswijk (55) raakt rijbewijs kwijt

Een 55-jarige man uit Winterswijk is in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed meer dan vijftig kilometer per uur te hard.

Lees verder

Lekke banden zitten Ten Brinke dwars in Dakar

Bernhard ten Brinke uit Zeddam en zijn navigator Tom Colsoul hebben tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië vier keer een lekke band gekregen. Het duo van Toyota GAZOO Racing kwam uiteindelijk als zestiende over de eindstreep.

Lees verder

Twee jeugdspelers De Graafschap naar Zeist

Devin Haen en Sten Kremers van De Graafschap zijn door de KNVB opgeroepen voor een tweedaagse trainingsstage in Zeist. In totaal mogen 34 spelers zich melden bij trainer Martijn Reuser van Nederland onder 16.

Lees verder

Dertigjarige tweeling haalt zwemdiploma

De 30-jarige tweelingbroers Mark en Erik de Jong uit Zelhem hebben hun zwemdiploma A behaald. Vrienden en familie hadden de tweeling naar zwembad de Brink in hun woonplaats gelokt om ze als verjaardagscadeau te laten afzwemmen.

Lees verder

Vuurwerkstress bij dieren in Doetinchem

Het Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem heeft met Oud en Nieuw, ondanks het geldende vuurwerkverbod, overlast gehad van vuurwerk. Dit leidde volgens medewerkers tot stress bij de dieren in het asiel.

Lees verder

Café ’t Olde Veld in ’s-Heerenberg gaat dicht

Café ’t Olde Veld in ’s-Heerenberg gaat komende zomer definitief dicht. Het pand zal na woensdag 1 juli dienst gaan doen als opslagruimte.

Lees verder

Zeldzaam ijshaar gespot in Kilderse natuur

Op de Hettenheuvel in Kilder is op een boomstam ijshaar gespot. Dit bijzondere natuurverschijnsel is bij hoge luchtvochtigheid en temperaturen om het vriespunt te zien.

Lees verder

Eindejaarsinterview met burgemeester De Baat

In het eindejaarsinterview met burgemeester Peter de Baat blikken we terug op het jaar 2019 in de gemeente Montferland. Onder meer de discussie over bedrijventerrein DocksNLD bij Azewijn en de gevoelde tegenstelling tussen Bergh en Didam worden belicht, maar voor de burgervader zelf overheerst een positief gevoel vanuit bijzondere contactmomenten met inwoners.

Lees verder

Nieuwe oliebollenvorm in opmars in Didam

In de markthal in het centrum van Didam nadert het jaarlijkse oliebollencircus van Paul Berntsen het einde. De bakker bakte zo'n 70.000 oliebollen per dag, maar merkt dat sinds hij gestart is met online bestellingen niet iedereen ze persoonlijk komt ophalen.

Lees verder

Geen opzet bij dodelijk ongeval Doesburg

De politie gaat niet langer uit van opzet bij het verkeersongeval van vrijdagmiddag op de N317 nabij Doesburg. Een 80-jarige vrouw uit Velp kwam daarbij om het leven.

Lees verder

Achterhoek staat voor mistige jaarwisseling

De Achterhoek maakt zich dinsdag op voor een mistige jaarwisseling. Door de luchtvochtigheid is het volgens weerboer Gerrit Vossers moeilijk om het vuurwerk in de omgeving te zien.

Lees verder

Opbrengst voor daklozen gestolen in Winterswijk

In het pand van HIER Zorg aan de Misterweg in Winterswijk is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Het geld dat de afgelopen twee weken met diverse acties is opgehaald voor dak- en thuislozen is daarbij weggenomen.

Lees verder

De Graafschap legt aanvaller Blummel vast

De Graafschap heeft aanvaller Sven Blummel voor 2,5 seizoen vastgelegd. De 23-jarige speler kwam dit seizoen uit voor het Deense Fremad Amager.

Lees verder

Top 2000 vervangt kerkmuziek in Doetinchem

Traditionele kerkliederen werden zondag in het Kerkelijk Centrum de Wingerd in Doetinchem vervangen voor popnummers zoals Here Comes the Sun van The Beatles en open je ogen van BLØF. Aanwezigen zamelden tevens al zingend, tijdens de Top 2000-dienst in het thema ‘To Brighten the Dark’, geld in voor het goede doel.

Lees verder

Zwaarste vuurwerk populair in Doetinchem

De zwaarste categorie consumentenvuurwerk, die dit jaar voor het laatst wordt verkocht vanwege nieuwe regelgeving, is populair bij Dumphuis in Doetinchem. Maar dat geldt niet voor alle soorten in deze categorie, merken ze bij het verkooppunt.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | november & december

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden november en december.

Lees verder

Straatroof bij station De Huet in Doetinchem

Een vrouw is vrijdagmiddag slachtoffer geworden van een straatroof in Doetinchem. Volgens de politie stal 'een jongeman' haar portemonnee.

Lees verder

Koen Bouwman pakt zilveren medaille op NK

Koen Bouwman heeft vrijdag een zilveren medaille gewonnen op het NK Baanwielrennen in Alkmaar. De wegwielrenner uit Ulft pakte de tweede plaats bij de individuele achtervolging.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | september & oktober

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden september en oktober.

Lees verder

De Graafschap in Spanje tegen Europa FC

De Graafschap speelt tijdens het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd tegen een tegenstander uit Gibraltar. Op zaterdag 4 januari kruisen de Superboeren de degens met regerend Rock Cup-houder Europa FC.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | juli en augustus

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden juli en augustus.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | mei & juni

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden mei en juni.

Lees verder

Bakker stapt over naar amateurs Staphorst

Erik Bakker sluit aan bij de amateurs van vv Staphorst. De 29-jarige middenvelder speelde vorig seizoen voor De Graafschap, maar zijn contract in Doetinchem werd afgelopen zomer niet verlengd.

Lees verder

Tanken in Ruurlo en Groenlo het goedkoopst

Twee tankstations in de Achterhoek hebben de ‘Slim Tanken Award 2019’ in de wacht gesleept. De pompstations in Groenlo en Ruurlo leverden het afgelopen jaar de laagste gemiddelde literprijs voor Euro 95.

Lees verder

Holocaustmonument te zien in Bronckhorst

Bronckhorst gaat een deel van het lichtmonument Levenslicht dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet ontwerpen ter herinnering aan de Holocaust vertonen. Het gedeelte van het monument is eind januari tot begin februari te bekijken.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | maart & april

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden januari en februari.

Lees verder

Muzikant Ossevoort terug in Achterhoek

Muzikant Lizzy Ossevoort uit Halle is voor even teruggekeerd naar de Achterhoek om haar zangkunsten te laten horen in Schouwburg Amphion. In 2018 vertrok ze naar New York om een jazzstudie te volgen aan de Manhattan School of Music, nu is ze samen met haar internationale 'muziekfamilie' terug.

Lees verder

Atlete Esselink strijdt voor deelname Spelen

Meerkampster Marijke Esselink uit Winterswijk moet het komende halfjaar alles op alles zetten om plaatsing af te dwingen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De twintigjarige atlete hield de afgelopen weken een tiendaagse trainingsstage in Spanje om zich goed voor te bereiden op het komende seizoen.

Lees verder

Van Dik Hout op vijfde editie Hootchie Koe

Het jubilerende Van Dik Hout staat deze zomer op Hootchie Koe in Varsseveld. Begin mei vindt de vijfde editie van het festival plaats, dat gelijk valt met het 25-jarig jubileum van de band.

Lees verder

Jaaroverzicht REGIO8 | januari & februari

2019 zit er bijna op en de Achterhoek kende het afgelopen jaar de nodige hoogte en dieptepunten. In zes afleveringen blikt REGIO8 middels een jaaroverzicht terug op deze gebeurtenissen. In deze aflevering wordt er teruggeblikt op de maanden januari en februari.

Lees verder

De Graafschap contracteert Van der Heiden

De Graafschap heeft de 16-jarige middenvelder Ezra van der Heiden voor tweeënhalf jaar vastgelegd. Met het vastleggen van Van der Heiden heeft de Graafschap een zesde speler uit de eigen jeugdopleiding aan zich vast weten te binden.

Lees verder

Housheer gehuldigd door Oude IJsselstreek

Dione Housheer is door Oude IJsselstreek gehuldigd na het behalen van de WK-titel. De handbalster is afkomstig uit Ulft en werd maandag in het zonnetje gezet tijdens een speciale bijeenkomst.

Lees verder

Doetinchem verruimt parkeertijden centrum

In het nieuwe jaar moet je ook in de avond betalen om te parkeren in het centrum van Doetinchem. Nu kan je na 18.00 uur gratis parkeren, maar vanaf 1 januari 2020 worden de parkeertijden verruimd.

Lees verder

Transformator koelt af na brand in Langerak

De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een speciale operatie bij de verwoeste transformator op het hoogspanningsstation in Langerak. De machine van twintig bij twintig meter is door de brand van afgelopen dinsdag nog erg warm en daardoor brandgevaarlijk.

Lees verder

Meerdink verlengt contract bij Ulftse Boys

Martijn Meerdink is ook het komende seizoen trainer bij Ulftse Boys. De oefenmeester heeft zijn contract met een jaar verlengd bij de vierdeklasser.

Lees verder

Verdediger Lammers zoekt nieuw avontuur

Jan Lammers uit Zevenaar is na zijn voetbalavontuur in Indonesië terug in Nederland. De 24-jarige oud-Superboer vertrok in januari na periodes bij De Graafschap en RKC Waalwijk naar Borneo FC, maar raakte geblesseerd aan zijn knie en dat was voor de club reden om de noeste verdediger niet meer in te schrijven voor de competitie.

Lees verder

Plan N817 vindt doorgang ondanks bezwaar

Het plan van Oude IJsselstreek en de Provincie Gelderland voor de Oude IJsselweg N817 mag volgens de rechtbank doorgaan. Dorpsbelangen Varsselder-Veldhunten (VVDV) maakte bezwaar over de plannen voor de weg bij Varsselder.

Lees verder

Gruitpoort wil nieuwe stoelen in theaterzaal

Om de theaterbeleving weer optimaal te maken, wil de Gruitpoort in Doetinchem de ruim honderd oude klapstoeltjes in de theaterzaal vervangen. Om dit te kunnen realiseren is een crowdfundingactie opgestart om een deel van het benodigde budget op te halen.

Lees verder

ICT-afdankertjes krijgen een tweede leven

ICT-afdankertjes van vijf gemeentes uit de Achterhoek krijgen een tweede leven. De Doetinchemse Uitdaging gaat afgeschreven en oude apparatuur beschikbaar stellen voor lokale stichtingen en verenigingen.

Lees verder

Doetinchem verlaagt subsidie onterecht

Doetinchem heeft de subsidie voor zorgverlener Iriszorg voor beschermd wonen in 2017 onterecht verlaagd. Dat bepaalde de Rechtbank Gelderland in Arnhem vrijdagochtend.

Lees verder

Zandstra ook komend seizoen trainer Longa

Erik Zandstra is ook komend seizoen trainer van hoofdklasser Longa’30 uit Lichtenvoorde. De oefenmeester, vanaf 2017 in dienst, legt zijn werkzaamheden bij Go Ahead Eagles vanaf de zomer neer.

Lees verder

Petitie voorzieningen 's-Heerenberg aangeboden

Initiatiefnemers Gerard Frerix en Sjaak Reumer hebben donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering van Montferland hun petitie voor behoud van voorzieningen in ’s-Heerenberg aangeboden. Burgemeester Peter de Baat nam de bijna 2.600 handtekeningen in ontvangst.

Lees verder

De Graafschap wil goed afsluiten in Volendam

De Graafschap treft vrijdagavond in de laatste wedstrijd voor de winterstop met FC Volendam de beste ploeg van de tweede periode. Verdediger Toine van Huizen is nog een twijfelgeval bij de ploeg van trainer Mike Snoei, die bij een verliespartij de Palingboeren over zich heen zien stijgen op de ranglijst.

Lees verder

Zorgen over criminaliteit bij DRU in Ulft

Drugshandel, illegale straatraces en gebruik van lachgas, het DRU Industriepark in Ulft is volgens omwonenden buiten kantoortijden een plek waar overlastgevende activiteiten plaatsvinden. Oude IJsselstreek en de politie laten weten de locatie in de gaten te houden.

Lees verder

Raad Montferland stemt voor visie DocksNLD

Een meerderheid van de gemeenteraad in Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de structuurvisie voor uitbreiding van het bedrijventerrein DocksNLD aan de rand van 's-Heerenberg, bij Azewijn. In de visie staat beschreven hoe de gemeente de komende jaren denkt het gebied in te gaan richten qua bedrijven, gebouwen en natuur.

Lees verder

Talstra vertrekt als directeur van Laborijn

Betty Talstra is niet langer directeur van sociale dienst Laborijn. Haar taken werden afgelopen juni al overgenomen door waarnemend directeur Jan-Henk Janssen, die Talstra nu ook opvolgt bij Laborijn. 

Lees verder

Aanhoudingen na winkeldiefstal Winterswijk

Twee mannen zijn donderdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in Winterswijk. Ze zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Doetinchem.

Lees verder

Medicijnrestenpilot verplaatst in Winterswijk

De proef met betrekking op het zuiveren van medicijnwater uit afvalwater van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix(SKB) is dinsdag overgeplaatst naar de rioolwaterzuivering in Winterswijk. Met de verplaatsing treedt vanaf januari deel twee in werking van deze pilot.

Lees verder

Ulftse kerstmarkt zet mantelzorger centraal

Met een kerstmarkt in de DRU Cultuurfabriek in Ulft zette Oude IJsselstreek mantelzorgers uit de gemeente dinsdag in het zonnetje. Als blijk van waardering kregen zij op de markt waardebonnen waarmee ze bij lokale ondernemers een cadeau mogen uitzoeken.

Lees verder

Oude IJsselstreek verwelkomt zonnevelden

Oude IJsselstreek zet de deur open voor de realisatie van dertig hectare aan zonnevelden op vier verschillende locaties. Het streven van de initiatiefnemers en de gemeente is om de zonneparken in Netterden, Silvolde en nabij Etten in 2021 draaiende te hebben, met als grote doel om in 2030 als gemeente energieneutraal te zijn.

Lees verder

Geld voor herinrichting wegen bij Oude IJssel

Doetinchem heeft een budget van ruim vijf ton beschikbaar gesteld voor het inrichtingsplan Oude IJssel. De financiën zijn bedoeld voor de herinrichting van de Wijnbergseweg en Dichterseweg. 

Lees verder

Europees avontuur Orion stopt in België

Het Europese avontuur van Active Living Orion is woensdagavond met een 3-0 nederlaag in de returnwedstrijd tegen Lindemast Aalst ten einde gekomen. De eerdere thuiswedstrijd in de CEV Cup ging ook met 0-3 verloren.

Lees verder

Thomassen stapt over naar Helmond Sport

Jordy Thomassen verlaat De Graafschap na de komende wedstrijd tegen FC Volendam. De 26-jarige aanvaller stapt transfervrij over naar zijn oude club Helmond Sport.

Lees verder

Bronsvoort aanbevolen voor tweede termijn

De gemeenteraad van Oost Gelre heeft unaniem besloten om burgemeester Annette Bronsvoort aan te bevelen voor herbenoeming. In 2014 werd de 60-jarige bestuurder uit Hengelo aangesteld als vervanger van Marianne Kallen-Morren.

Lees verder

Achterhoekse agrariërs protesteren voor waardering

Honderden Achterhoekse agrariërs trokken woensdag met hun trekkers naar het provinciehuis in Arnhem om daar voor de tweede keer te protesteren. Ondanks dat boerenbelangenorganisaties opriepen om protestacties uit te stellen, wilden de Achterhoekers, met steun van Duitse collega's en andere sympathisanten, een vuist maken tegen het onrecht dat ze volgens hen wordt aangedaan.

Lees verder

Nieuw protest van Achterhoekse agrariërs

Honderden Achterhoekse en Duitse boeren zijn woensdagochtend in alle vroegte opnieuw bij elkaar gekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ondanks een oproep van de Farmers Defence Force om de acties niet door te laten gaan, rijden de boeren massaal richting Arnhem voor een nieuwe demonstratie.

Lees verder

Achterhoek sluit een MKB-deal met het Rijk

De Achterhoek heeft een MKB-deal gesloten met het Rijk. Het doel is om de arbeidsproductiviteit bij honderd Achterhoekse bedrijven in twee jaar tijd met minimaal vijf procent te verhogen.

Lees verder

Verheijen nieuwe trainer Sportclub Silvolde

Stéven Verheijen volgt Dennis van Beukering deze zomer op als trainer van Sportclub Silvolde. De 37-jarige oud-trainer van onder meer DZC’68 is momenteel nog in dienst van Quick '20 uit Oldenzaal.

Lees verder

Nieuw onderzoek naar verplaatsing Vitelco

De raad van Oost Gelre heeft dinsdagavond bepaald dat de gemeente moet opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor bedrijfsverplaatsing van leerverwerker Vitelo in Lichtenvoorde. Buurtbewoners ervaren regelmatig geuroverlast van het bedrijf en daarom vraagt de raad om concrete handhaving bij situaties van overlast.

Lees verder

Zorgen over verdwijnen rotonde Europaweg

Buurtbewoners van de wijken Dichteren en De Hoop in Doetinchem maken zich zorgen over de verdubbeling van de Europaweg. Voor een betere doorstroming van het verkeer moet de rotonde tussen de twee wijken in verdwijnen, waardoor fietsers en voetgangers straks extra om moeten fietsen.

Lees verder

Argwaan heerst bij 'Vrienden van het SKB'

Het plan voor het sluiten van twee afdelingen in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is van de baan. Voorlopig althans, zo is de gedachte in Winterswijk en de rest van oostelijke Achterhoek, want de stichting 'Vrienden van het SKB' juicht niet al te uitbundig en blijft waakzaam.

Lees verder

Duizend zakken winterkleding na actie op radio

De allereerste Warme Winterkledingactie van Optimaal FM en Get A Grip heeft zo'n duizend zakken winterkleding opgeleverd voor mensen in de Achterhoek die het moeilijk hebben. Bij kledingbanken en de Mini Manna in Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland waren de afgelopen dagen vrijwilligers druk in de weer om de laatste zakken ingeleverde kleding te verzamelen.

Lees verder

Duitsers doen mee aan Achterhoeks boerenprotest

Ook Duitse boeren sluiten aan bij het boerenprotest dat woensdag plaatsvindt in de Achterhoek. Uit een door de NOS gepubliceerde lijst blijkt dat het protest zich waarschijnlijk afspeelt bij het distributiecentrum van de Aldi in Groenlo, maar voor de boeren zelf is het nog onduidelijk.

Lees verder

Ulftse Gosseling wint award met toiletactie

De Ulftse Sandra Gosseling heeft de Doemee-award, de publieksprijs in Gelderland, gewonnen met haar toiletactie. Daarnaast won ze ook de stimuleringsprijs van vijfhonderd euro om haar initiatief verder uit te breiden.

Lees verder

Calderwood hervindt voetbalgeluk bij DOVO

Scott Calderwood hervindt na een pijnlijk vertrek bij FC Dordrecht en zijn afscheid bij DFS Opheusden op dit moment zijn voetbalgeluk bij DOVO in de derde divisie. De trainer vertrok na een conflict met zijn beoogde stroman uit Zuid-Holland, desondanks kijkt de Doetinchemse voetbaltrainer met een goed gevoel naar de toekomst.

Lees verder

Doetinchemse Kaya weer op pad met brieven

De Doetinchemse Kaya van den Dikkenberg wil weer op pad met als liefdesbrieven vermomde pestverhalen. Er is alleen een klein probleem: ze zoekt een bus om zo mobieler door het land te kunnen dan met de trein.

Lees verder

Dione Housheer is wereldkampioen handbal

De Ulftse handbalster Dione Housheer heeft zondag met Oranje geschiedenis geschreven door het WK in Japan te winnen. In een finale waardig duel werd Spanje met 29-30 verslagen, waardoor Nederland voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen werd.

Lees verder

Uittreden Laborijn krijgt in 2020 meer vorm

Het dagelijks bestuur van Laborijn is blij dat er duidelijkheid is over de toekomst van de sociale dienst. De raad van Oude IJsselstreek besloot donderdagavond om begin 2021 uit de gemeenschappelijke regeling te stappen, maar de daadwerkelijke uittreding heeft nog wat voeten in de aarde.

Lees verder

Politie in Doetinchem op zoek naar pinner

De politie zoekt naar een man die met een gestolen betaalpas in Doetinchem heeft gepind. Hij zou dit meerdere malen heb gedaan.

Lees verder

Regenboogvlag gehesen bij school Marianum

Scholengemeenschap Marianum heeft vrijdag een regenboogvlag gehesen ter ere van het 'Gender and Sexuality Alliance' (GSA) Netwerk. Dat is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn.

Lees verder

Achterhoekse boeren delen uit op de Dam

Tientallen Achterhoekse agrariërs zijn vrijdag aanwezig in het centrum van Amsterdam om Randstedelingen te trakteren op een boerenlunch. Ze hopen de gevoelde kloof tussen boeren en burgers weg te nemen met de nieuwe protestactie tegen het stikstofbeleid.

Lees verder

Housheer met Nederland naar WK-finale

De Ulftse Dione Housheer heeft zich vrijdagochtend met Oranje op het WK-handbal geplaatst voor de finale. In een zinderende halve finale won Nederland uiteindelijk met 33-32 van Rusland.

Lees verder

Nominaties voor Doetinchemse Sportverkiezing

Sportservice Doetinchem heeft vrijdag bekendgemaakt wie er door de vakjury genomineerd zijn voor een prijs tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing. Naast verwachte namen zoals Orion en Richel Hogenkamp zijn er ook een aantal verrassingen, waaronder het ontbreken van Nederlands kampioen boksen Stanley Koemans.

Lees verder

De Graafschap ontvangt ‘satellietclub’ Telstar

De Graafschap speelt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen middenmoter Telstar. Veel spelers van De Graafschap hebben een verleden bij de Witte Leeuwen, waardoor voorzitter Pieter de Waard van de club uit Velsen-Zuid de Superboeren in een interview gekscherend Telstar 2 noemde.

Lees verder

ZZC'20 wordt nieuwe voetbalclub in Zelhem

Door de naam en het logo vast te stellen, is een volgende stap gezet in de realisatie van een fusieclub in Zelhem. De naam Zelhem-Zelos Combinatie 2020, kortweg ZZC'20, is donderdagavond door een meerderheid van zeshonderd aanwezige leden gekozen.

Lees verder

Housheer droomt van WK-finale tegen Spanje

De Ulftse handbalster Dione Housheer speelt vrijdag met het nationale elftal de halve finale van het WK in Japan tegen het Russische team. De plek bij de laatste vier had de ploeg woensdag niet meer in eigen hand, maar nadat Noorwegen van Duitsland won barstte de feestvreugde los op de hotelkamers van Oranje. Het behalen van de halve finale is een bijzondere prestatie volgens Housheer.

Lees verder

Eens eem kiek'n #3: Get a Grip

In de serie 'Eens eem kiek'n' van REGIO8 bevindt vlogger Bart Sollman zich middenin het nieuws. In deze aflevering bezoekt hij de Doetinchemse organisatie Get a Grip, die druk bezig is met de inzamelingsactie Warme Winterkleding voor mensen die het moeilijk hebben.

Lees verder

Winkeldief (34) aangehouden in Winterswijk

Een vrouw uit Winterswijk is woensdag aangehouden voor een winkeldiefstal in haar woonplaats. Ze is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

Lees verder

Knippenborg wordt trainer van Rohda Raalte

Laurens Knippenborg wordt komend seizoen hoofdtrainer van eersteklasser Rohda Raalte. De 65-jarige trainer is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen als oefenmeester van RKZVC uit Zieuwent.

Lees verder

Orion verliest eerste Europese duel ruim

Active Living Orion heeft woensdagavond de eerste Europese wedstrijd van het seizoen verloren van Lindemans Aalst. In de eigen SaZa Topsporthal waren de gasten uit België met 0-3 te sterk voor de Doetinchemmers.

Lees verder

Verder onderzoek naar sneltrein Achterhoek

De provincie Gelderland gaat verder onderzoek doen naar de mogelijke invoering van een RegioExpres in de Achterhoek. De komende anderhalf jaar moet duidelijk worden of de snellere treinverbinding tussen Arnhem en Winterswijk vanaf 2026 kan rijden.

Lees verder

Initiatefnemers petitie voelen zich bedrogen

In 's-Heerenberg zijn woensdag handtekeningen verzameld om er voor te zorgen dat het afvalbrengstation in het stadje en het gemeentepunt in Gouden Handen niet verdwijnen. De initiatiefnemers, die online al bijna tweeduizend handtekeningen verzamelden, willen voorkomen dat ze in de toekomst naar Didam moeten.

Lees verder

Collectief verbod in supermarkten Doetinchem

Elf van de zeventien supermarkten in Doetinchem hebben de handen ineen geslagen om collectieve winkelverboden op te kunnen leggen. Het samenwerkingsverband, gesteund door de gemeente en de hulpdiensten, moet het fysieke en verbale geweld tegen personeel en winkeldiefstal een halt toeroepen.

Lees verder

Bronckhorst in actie tegen rupsenplaag

Met drie keer zoveel rupsen als een jaar eerder was er afgelopen zomer sprake van een ware plaag van de eikenprocessierups. De gemeente Bronckhorst gaat de rups intensiever bestrijden, zowel op de lange als op de korte termijn.

Lees verder

Fanatisme bij toernooi Achterhoeks curlen

Dertien teams streden tijdens Let it Snow in Lichtenvoorde om de winst in het toernooi Achterhoeks curlen. Waar de organisatie op voorhand het evenement als een ludieke actie voor ogen had, bleek dat er bloedfanatiek gespeeld werd door de deelnemers.

Lees verder

Huis Landfort wil trekpleister regio worden

Oude IJsselstreek gaat Huis Landfort in Megchelen ondersteunen middels een financiële bijdrage van 35.000 euro. Het landgoed is afhankelijk van bijdragen om herstelwerkzaamheden te kunnen verrichten zodat het in 2022 opengesteld kan worden voor publiek.

Lees verder

Politie Winterswijk vindt vier ton vals geld

De politie heeft een groot bedrag aan vals geld aangetroffen in Winterswijk. Het gaat om ruim vierhonderdduizend dollar.

Lees verder

Petitie woensdag fysiek in Gouden Handen

De petitie voor behoud van voorzieningen in ’s-Heerenberg ligt woensdag fysiek in Gouden Handen en in het dorpshuis in Zeddam voor ondertekening. De initiatiefnemers hopen op behoud van het afvalbrengstation en het gemeentepunt in Gouden Handen.

Lees verder

Vernieuwd Keetje haalt ruim 40.000 euro op

Na tien jaar het Simonsplein in Doetinchem als locatie gebruikt te hebben stond Het Keetje van de Moeder Teresa Stichting zondag binnen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Na een dag muziek maken bleek dat er ruim veertigduizend euro was opgehaald, een bedrag dat ten goede komt aan de allerarmsten in Oost-Europa.

Lees verder

Van Beukering stopt als trainer van Silvolde

Dennis van Beukering stopt na dit seizoen als trainer van Sportclub Silvolde. Na vier jaar komt er daarmee een einde aan het verblijf van de oefenmeester bij de huidige nummer 11 in de hoofdklasse.

Lees verder

Ulftse Housheer verliest opnieuw op WK

Het WK avontuur van Dione Housheer uit Ulft hangt met de nederlaag van Oranje tegen Denemarken aan een zijden draadje. De wedstrijd tegen de Denen eindigde in 27-24, waardoor de Nederlandse handbalsters afhankelijk zijn van de concurrentie en zelf moeten winnen van Zuid-Korea om nog door te gaan naar de halve finales.

Lees verder

Active Living Orion wint uit bij RECO ZVH

Active Living Orion heeft de uitwedstrijd tegen RECO ZVH zaterdagavond weten te winnen. De Doetinchemmers waren met 1-3 in sets te sterk voor de ploeg uit Zevenhuizen.

Lees verder

Actie voor warme winterkleding voor minima

Optimaal FM en Get A Grip gaan volgende week in samenwerking met de Kledingbanken en de Mini Manna in Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland winterkleding voor minima inzamelen. Met de actie Warme Winterkleding willen de organisaties zoveel mogelijk gezinnen die het moeilijk hebben een warme kerst laten beleven.

Lees verder

Oude IJsselstreek ziet lagere uittredingssom

Oude IJsselstreek denkt voor een afkoopsom 'tussen de twee en vier miljoen euro' uit sociale dienst Laborijn te kunnen stappen. Hoewel adviesbureau BDO uitgaat van een richtbedrag van bijna negen miljoen euro, verwacht de gemeente goedkoper uit te zijn.

Lees verder

Ulftse Housheer ziet Oranje stunten op WK

De Oranje handbaldames hebben in het WK-duel met Noorwegen met 28-30 een sensationele zege geboekt. De Ulftse Dione Housheer kreeg in de wedstrijd van vrijdagmiddag geen speeltijd van bondscoach Emmanuel Mayonnade.

Lees verder

Tienjarig jubileum voor Kersthuis in Hengelo

Dennis van Hagen beleeft dit jaar een jubileum met zijn fel verlichte Kersthuis in de Maanstraat in Hengelo. Hij startte de traditie tien jaar geleden met zijn inmiddels overleden vader en broer en heeft in de afgelopen jaren in hun herinnering zijn woning steeds uitbundiger opgetuigd.

Lees verder

‘Indiaan’ Franka op festival Mañana Mañana

Festival Mañana Mañana heeft de eerste namen gepresenteerd voor de editie van 2020. Onder meer Hilltop Howlers, Joan Franka en Jo Goes Hunting komen in juni volgend jaar naar het festival in Vorden.

Lees verder

Uittreden Laborijn kost gemeente miljoenen

Het uittreden van de gemeente Oude IJsselstreek uit Laborijn kost naar verwachting 8,9 miljoen euro. Dat werd vrijdagochtend bekend vanuit een berekening van een onafhankelijk bureau.

Lees verder

Inbreker vlucht met een buit uit Winterswijk

Een inbreker is donderdagavond overlopen in een woning in Winterswijk. De dief wist wel een buit mee te nemen in zijn aftocht.

Lees verder

Gemeente Oude IJsselstreek hoort uittreedsom Laborijn

De gemeente Oude IJsselstreek hoort vrijdagochtend het bedrag waarvoor het kan uittreden uit de sociale dienst Laborijn. Mogelijk gaat het om vele miljoenen die de gemeente zelf moet gaan betalen.

Lees verder

Joop Sarsplein overgedragen aan Hendrixen

De gemeente Doetinchem droeg woensdagmiddag het Joop Sarsplein over aan de familie Hendrixen. Het plein aan de Grutstraat is vernoemd naar de wijlen Doetinchemmer, die daar vlak voor zijn overlijden nog zijn goedkeuring aan heeft gegeven.

Lees verder

Cadeaus verdwenen bij Speelgoedbank Achterhoek

De Speelgoedbank Achterhoek heeft donderdag aangifte gedaan van de verdwijning van ten minste twintig cadeaus. De presentjes lagen klaar om uitgedeeld te worden aan kinderen toen ze vrijdag 22 november bleken te zijn weggenomen uit het pand in Winterswijk.

Lees verder

Dierenambulance schiet paard Sinterklaas te hulp

De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk is donderdagochtend het paard van Sinterklaas te hulp geschoten. Het dier beging in Zeddam een misstap en raakte daardoor geblesseerd, maar na hulp van een dierenarts kon het paard weer het dak op.

Lees verder

Ulftse Housheer wint met Oranje van Servië

De Oranje handbaldames hebben donderdagochtend met 23-36 voor de derde keer gewonnen in de poulefase van het WK handbal . De Ulftse handbalster Dione Housheer kwam in het duel met Servië in de slotfase binnen het veld en kwam één keer tot scoren.

Lees verder

Bestuur ziet geen perspectief voor Hogenkamp

Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Door een te hard groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie, maar een structurele oplossing is niet in zicht.

Lees verder

Man 's nachts in gezicht geslagen in Groenlo

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag plots in het gezicht geslagen in Groenlo. De knal kwam nadat hij jongeren aansprak op hun gedrag.

Lees verder

Ulftse Dione Housheer blij met minuten op WK

De Ulftse handbalster Dione Housheer is blij met de minuten die ze al heeft mogen maken op het WK, vanuit haar rol als reserve in de selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade. In de eerste drie duels in Japan scoorde ze in totaal zes doelpunten.

Lees verder

Arrestaties na drugsvondst Lichtenvoorde

Bij een controle in Lichtenvoorde heeft de politie dinsdagavond meer dan twee kilo aan harddrugs gevonden. Er zijn vijf verdachten door de politie opgepakt.

Lees verder

Weer vuurwerkvrije zones in Doetinchem

Doetinchem stelt net als vorig jaar vuurwerkvrije zones in voor de jaarwisseling. Daarnaast vraagt de gemeente aandacht voor carbidschieten en ontmoedigt ze het oplaten van wensballonnen om het nieuwe jaar in te luiden.

Lees verder

Verbouwing Kokiezier Doetinchem bijna af

Kinderboerderij Kokiezier in Doetinchem is bijna klaar met de grote verbouwing. In februari besloot de gemeente om bijna een ton in de boerderij te investeren zodat de toegankelijkheid en faciliteiten, met het plaatsen van onder meer een mindervalidentoilet, verbeterd konden worden.

Lees verder

Bouw van De Slingebeek in Gaanderen gestart

De bouw van de tijdelijke verpleeghuisvoorziening De Slingebeek in Gaanderen is maandag gestart. In april moeten de 32 verpleeghuisplaatsen en 32 tijdelijke huisvestigingsplekken gereed zijn, waarbij zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire de handen ineen slaan om het tekort aan locaties in de regio in te perken.

Lees verder

Schietpartij thema in Opsporing Verzocht

De schietpartij in Doetinchem is dinsdagavond onderwerp in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. In de buurt van het Slingeland Ziekenhuis werd zondagavond een auto meerdere keren beschoten. 

Lees verder

Legende Hazem Emam geniet bij De Graafschap

Egyptenaar Hazem Emam keerde zondag na achttien jaar terug op De Vijverberg in Doetinchem om als gast de wedstrijd De Graafschap-Go Ahead Eagles te bekijken. De 44-jarige oud-middenvelder werd opgevangen door zijn oud-trainer Rob McDonald en haalde naar hartenlust herinneringen op aan zijn tijd in de Achterhoek en zijn misgelopen transfer naar Ajax.

Lees verder

Stoet blokkeert kruising in stad Doetinchem

De politie onderzoekt het gedrag van een trouwstoet in het centrum van Doetinchem. De stoet blokkeerde zaterdagmiddag al toeterend een kruising bij de stad, terwijl diverse deelnemers fakkels afstaken.

Lees verder

LGM mist informatie rond NK Wielrennen

Lijst Groot Montferland mist informatie na het bekijken van de 12.000 documenten over het NK Wielrennen 2017 in Montferland. Volgens fractievoorzitter Henk Groote is hij nog niet klaar met het onderzoek naar het sportieve evenement, wat leidde tot een strop van vier ton voor de gemeente.

Lees verder

Suzan & Freek in de race voor twee Edisons

Muziekduo Suzan & Freek is genomineerd voor twee Edisons. De Achterhoekse muzikanten maken, mede door het succes van hun debuutalbum, kans op een prijs in de categorie ‘Pop’ en in de categorie ‘Nederlandstalig’.

Lees verder

Santiz ligt onder vuur van vrienden van SKB

De Stichting Vrienden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) verwijt het bestuur van Santiz, waar de ziekenhuizen SKB en Slingeland onder vallen, verantwoordelijk te zijn voor de afbraak van het ziekenhuis in Winterswijk. De overkoepelende organisatie zet volledig in op het nieuw te bouwen ziekenhuis in Doetinchem, zo is de gedachte in Winterswijk.

Lees verder

De Graafschap door stof na uitblijven stilte

De Graafschap heeft excuses aangeboden voor het uitblijven van een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-trainer Pim Verbeek. De club kreeg vragen van mensen die een herdenking mistten voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles.

Lees verder

Oosterlicht verbindt en verlicht Achterhoek

Op elf locaties in de Achterhoek worden op zondag 15 december lampen ontstoken om gezamenlijk het Oosterlicht te ontsteken. De lichten concentreren zich op het DRU Industriepark in Ulft, omdat die locatie tien jaar bestaat.

Lees verder

Politiek Montferland verdeeld over DocksNLD

De politiek in Montferland is verdeeld over de structuurvisie DocksNLD, waarin uitbreiding van het bedrijventerrein aan de oostelijke kant van 's-Heerenberg is opgenomen. De coalitiepartijen zien financiële voordelen en kansen voor werkgelegenheid, terwijl de oppositie vindt dat adviezen van het Rijk en de Provincie om goed na te denken over het bouwen van megadistributiehallen worden genegeerd.

Lees verder

Gelderland wil bomen kappen langs N315

Gelderland heeft een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Berkelland om 178 bomen te kappen langs de N315. Het weghalen van de bomen is nodig om de weg te verbreden.

Lees verder

Schouwburg Amphion weer Theater van het Jaar

Schouwburg Amphion in Doetinchem is voor de vierde keer uitgeroepen tot Theater van het Jaar. De prijs werd maandag uitgereikt tijdens de theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theaterproducenten in Nieuwegein.

Lees verder

Records bij Montferland Run gesneuveld

Bij de 24e editie van de Montferland Run is zondag zowel bij de mannen als bij de vrouwen het parcoursrecord gesneuveld. Na twee regenachtige edities werden onder ideale omstandigheden recordtijden gelopen door een deelnemersveld met topatleten van over de hele wereld.

Lees verder

Winterswijker (26) opgepakt voor bedreiging

Een 26-jarige man uit Winterswijk is zondagavond aangehouden voor het bedreigen van een medehuurder. Hij zit maandagmiddag nog vast voor verhoor.

Lees verder

Omwonenden fel tegen uitbreiding DocksNLD

Omwonden van bedrijventerrein DocksNLD bij 's-Heerenberg zijn fel tegen de uitbreiding van het industriepark, omdat het de natuur zou aantasten. De gemeenteraad vergadert maandagavond over de plannen, terwijl buurtbewoners hopen de politiek nog te beïnvloeden.

Lees verder

Housheer scoort bij eerste WK-overwinning

Handbalster Dione Housheer uit Ulft heeft bij de eerste WK-overwinning van de handbaldames een doelpunt weten te maken. Nederland won zondagavond in de tweede poulewedstrijd met 28-35 van Angola.

Lees verder

Federatie zet nieuwe vissen uit in vijvers regio

De Hengelsport Federatie Midden Nederland heeft zaterdagochtend in een aantal vijvers in de regio nieuwe vissen uitgezet. De organisatie wil daarmee wateren voor de sportvisserij aantrekkelijker maken.

Lees verder

Inwoners willen geen XXL-dozen in landschap: 'Dit tast het natuurgebied ernstig aan'

De gemeenteraad van Montferland praat maandagavond opnieuw over de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD aan de rand van 's-Heerenberg. De gemeente wil het terrein met 60 hectare uitbreiden en dat is tegen het zere been van inwoners uit Azewijn en Netterden, die hun buitengebied zien veranderen.

Lees verder

Santiz besluit in februari over toekomst SKB

Santiz neemt in februari een besluit over de toekomst van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. De overkoepelende organisatie gaat de komende periode intern overleggen over hoe het in de toekomst 'bereikbare, betaalbare en kwalitatief goede zorg' kan blijven bieden in de Achterhoek.

Lees verder

Swim to Fight Cancer duikt jaar in

In aanloop naar de derde editie van Swim to Fight Cancer wordt op woensdag 1 januari een officiële ‘Unox-nieuwjaarsduik’ georganiseerd in recreatieplas Stroombroek bij Braamt. Het zwemevenement heeft ook een nieuwe naam, Swim to Fight Cancer Achterhoek.

Lees verder

Talententuin in Ulft bloeit over de grens

Op de zevende editie van de Talententuin in de SSP-Hal in Ulft zijn ruim honderd bedrijven vrijdag op zoek geweest naar matches met werkzoekenden, stagiaires en ander talent. De organisatie besloot dit jaar niet enkel binnen de Achterhoek te zoeken naar geïnteresseerden, maar ook over de Duitse grens.

Lees verder

'Bizarre vraag' wordt realiteit voor het SKB

De gemeenteraad en het college van Winterswijk zijn zeer verontrust na de mededeling van de raad van bestuur van Santiz over het voornemen om drie afdelingen in het Winterswijkse Streekziekenhuis Koningin Beatrix te sluiten. Toch waren er al eerder signalen die in deze richting wezen, een tijdspad van gebeurtenissen rondom het Winterswijkse ziekenhuis.

Lees verder

Duidelijkheid over vissterfte in de Berkel

De leidingbreuk bij Lochem van vorig jaar november is volgens onderzoek van TNO veroorzaakt door een combinatie van factoren. De breuk ontstond doordat de verbinding tussen twee buizen niet optimaal was aangelegd en dit in de loop van de tijd is verzwakt.

Lees verder

Snel nieuwe controle voor seksclub Escape

Seksclub Escape in Doetinchem kan nog dit jaar een nieuwe controle tegemoet zien. Burgemeester Mark Boumans gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan bij constatering van overtredingen over te gaan tot sluiting.

Lees verder

Zwarte Cross wil 100% recycling in 2023

De Zwarte Cross wil in 2023 alle bekers en flessen die tijdens het festival gebruikt worden recyclen. Op de vorige editie hield de organisatie een pilot in het scheiden van afval, waardoor er duizenden kilo's minder afval werd geproduceerd.

Lees verder

Ziekenhuizen vanaf 2020 volledig rookvrij

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk worden met ingang van 2020 volledig rookvrij. De rookplekken en andere ‘rookfaciliteiten’ worden binnenkort verwijderd.

Lees verder

Kruisberg ingericht voor oorlogsverhalen

De stichting Doetinchem Herdenkt heeft twee voormalige gevangeniscellen in de Kruisberg ingericht in de staat van de Tweede Wereldoorlog. Vrijwilligers zullen vanaf zondag verhalen van enkele voormalig gevangenen vertellen, waaronder de geschiedenis van de Doetinchemse verzetsvrouw Iet Gerritsen.

Lees verder

Voormalig De Graafschap-trainer Verbeek overleden

Voormalig De Graafschap-trainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer was al een tijdlang ziek, waardoor hij sinds februari niet meer actief was als trainer.

Lees verder

Aalten energieneutraal met extra windmolens

Aalten hoopt door middel van extra windmolens en particuliere initiatieven voor zonneparken in 2030 energieneutraal te zijn. Het Aaltense Plan van Aanpak Duurzaamheid werd na drie amendementen en negen moties dinsdagavond door de gemeenteraad werd aangenomen.

Lees verder

Aankleding kracht Jumping de Achterhoek

Het Paardencentrum Lichtenvoorde bij Vragender staat deze weken volledig in het teken van Jumping de Achterhoek. Ruiters en paarden van over de hele wereld doen mee aan de zesde editie van het evenement, waar afgelopen weekend de jeugd de kans kreeg om zich te laten zien.

Lees verder

Gratis lampjes voor fietsers in Doetinchem

De landelijke campagne 'Ik val op!' bracht dinsdagavond het belang van fietsverlichting onder de aandacht in Doetinchem. Op De Bongerd werden fietslampjes uitgedeeld om met name jongeren te overtuigen met goede verlichting op de fiets te stappen.

Lees verder

Trainer Vreman maakt seizoen af bij SDOUC

Jan Vreman maakt het seizoen af als interim-trainer van tweedeklasser SDOUC. Het 54-jarige clubicoon van De Graafschap combineert zijn werkzaamheden als trainer van Jong De Graafschap met het hoofdtrainerschap in Ulft.

Lees verder

Aaltense winkeliers krijgen een cursus Duits

De cursus Duits voor winkeliers wordt door de Grenzhoppers Business School in december in Aalten gegeven. Het is na Winterswijk en Doetinchem de derde gemeente in de Achterhoek waar de cursus wordt aangeboden.

Lees verder

Groen licht voor derde supermarkt Vorden

Bronckhorst heeft een omgevingsvergunning verleend voor het vestigen van een supermarkt in een leegstaand gedeelte van een pand aan de Zutphenseweg in Vorden. Het gebouw, waar nu een baliefunctie van een bank, een apotheek en een makelaar in gevestigd zijn, staat grotendeels leeg.

Lees verder

Achterhoekse tappers strijden om NK-ticket

Biertappers uit de regio streden maandagavond bij café Kafe tegen elkaar om de beste biertapper van de Achterhoek te worden. De inzet van de Achterhoekse Biertapwedstrijd was een NK-ticket.

Lees verder

Pas geplaatste protestborden Wehl vernield

Drie protestborden die zondag door buurtbewoners in Wehl zijn geplaatst tegen de mogelijke komst van arbeidsmigranten zijn in de nacht van maandag op dinsdag vernield. Twee andere protestborden aan de Weemstraat zijn wel gespaard gebleven.

Lees verder

Duizenden planten in grond bij Gendringen

Tijdens de jaarlijkse plantdag van de Wildbeheereenheid verdwenen in totaal 5.200 bomen en struiken in de grond in de omgeving van Gendringen. Ruim 1.500 daarvan waren meidoornplanten, die langs de Aa-Strang bij Voorst een ware haag moeten gaan vormen.

Lees verder

Bijna half miljoen winst voor De Graafschap

De Graafschap heeft vorig seizoen afgesloten met een winst van bijna vijf ton. Ook het lopende seizoen verwacht de Doetinchemse club ondanks de degradatie zwarte cijfers te schrijven, mede door transferopbrengsten.

Lees verder

Boeren voeren actie langs snelweg A18

Agrariërs hebben maandagmiddag langs op- en afritten van snelwegen actie gevoerd als steun voor het Landbouw Collectief, die onderhandelen met de overheid over de aanpak van de stikstofcrisis. Zo ook bij de A18 in Doetinchem, waar de aanwezige boeren met de actie druk wilden uitoefenen op minister Carola Schouten.

Lees verder

Oude IJsselstreek pakt straatverlichting aan

Oude IJsselstreek pakt het komende jaar de openbare verlichting in Gendringen en Silvolde aan. In een vierjarig project worden in totaal rond de 1.100 lampen en vijfhonderd lantaarnpalen vervangen.

Lees verder

Boerenrock buldert op benefiet in Aalten

De Hofnar in Aalten was zondag toneel van een benefietconcert voor de actievoerende boeren van Farmers Defence Force. Rond de vijfhonderd mensen verzamelden zich om te genieten van boerenrock en om geld én moed op te halen voor aankomende protesten.

Lees verder

Alternatief voor parkeerplaatsen in Didam

Met maximaal negen parkeerplaatsen voor tijdelijk parkeren is er een alternatief gevonden voor het verdwijnen van dertig parkeerplaatsen op het Lieve Vrouweplein in Didam. De parkeerplaatsen zouden moeten wijken voor een evenementenplein, maar nu is er toch pleinruimte beschikbaar.

Lees verder

Wehl in actie tegen komst arbeidsmigranten

Buurtbewoners hebben zondag protestborden geplaatst langs de Weemstraat in Wehl. Ze zijn het niet eens met de mogelijke huisvesting van een groot aantal arbeidsmigranten in manege 't Meerenbroek.

Lees verder

Volleyballers Orion naar kwartfinale beker

Active Living Orion heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de nationale beker. De volleyballers uit Doetinchem wonnen met 0-3 in sets bij VoCaSa uit Nijmegen.

Lees verder

Olympische droom van Hiddink uiteen gespat

Guus Hiddink is teleurgesteld over zijn gedwongen vertrek als bondscoach van het Olympisch team van China. Hoewel de 73-jarige voetbaltrainer in zijn ogen goede resultaten boekte met de selectie, bleek de aanstelling van een nieuwe president van de Chinese voetbalbond reden voor zijn ontslag.

Lees verder

Brandweerlieden Oude IJsselstreek geëerd

Vier vrijwilligers van de brandweer uit Oude IJsselstreek zijn vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens zijn er drie jubilarissen gehuldigd en werd er afscheid genomen van acht brandweerlieden op de jaarlijkse brandweeravond.

Lees verder

Peters legt werk als raadslid tijdelijk neer

Heini Peters heeft tijdelijk zijn werk als raadslid neergelegd. Door gezondheidsklachten kan de fractievoorzitter van SP Oude IJsselstreek voorlopig geen taken meer uitvoeren.

Lees verder

Groei in klanten Voedselbank Doetinchem

De Voedselbank in Doetinchem krijgt steeds meer klanten. Ruim zevenhonderd inwoners van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst maakten de afgelopen maanden gebruik van de instelling.

Lees verder

Boeren zamelen geld in bij feest in Aalten

Boeren zamelen zondag bij het Boerenfeest in Aalten geld in voor Farmers Defence Force om nog meer actie te voeren. Met live-muziek en sprekers is er voor agrariërs, tussen alle protesten door, tijd voor wat ontspanning in evenementencentrum De Hofnar.

Lees verder

MVVA droomt van vrouwelijk Eredivisieteam

Vanaf eind december komt er een academie voor meiden- en vrouwen voetbal in de Achterhoek. Om nieuwe toppers in de regio te houden, kunnen meiden met voetbaltalent zichzelf verder ontwikkelen bij de academie van Hilde Gerritsen en Anouk ter Bille.

Lees verder

Terborgenaar helpt mensen met vliegangst

Theodoor Janzen uit Terborg heeft een bijzondere manier bedacht om mensen van hun vliegangst af te helpen. In zijn hobbykamer heeft hij een levensechte cockpit met vliegtuigcabine nagebouwd.

Lees verder

Onderzoek naar kosten uittreding Laborijn

Op korte termijn moet middels een onderzoek duidelijk worden wat de kosten zijn van uittreding van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst Laborijn. Dat heeft het algemeen bestuur van Laborijn vrijdagochtend besloten. Oude IJsselstreek moet hier voor het einde van het jaar een besluit over nemen.

Lees verder

Achtergelaten trailer blokkeerde rotonde

Een oplegger is vrijdagochtend achtergelaten op een rotonde in Kilder. De chauffeur kreeg pech en besloot de trailer een tijdlang op de weg neer te zetten toen hij een onderdeel ging halen.

Lees verder

De Graafschap rekent op zege tegen Jong PSV

Middenvelder Gregor Breinburg start vrijdagavond niet in de basis bij De Graafschap tegen Jong PSV. Trainer Mike Snoei verwacht een makkelijke wedstrijd tegen de nummer zeventien van de competitie en rekent op een ruime zege.

Lees verder

Dagenlange gaslekkage na koperdiefstal

Een gaslekkage heeft dagenlang kunnen uitstromen bij een leegstaande woning in Groenlo. Koperdiefstal ligt ten grondslag aan de lekkage.

Lees verder

Inwoners fel tegen uitbreiding DocksNLD

Inwoners van Azewijn en Netterden hebben zich donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering van Montferland fel uitgesproken over de uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD, op de grens van 's-Heerenberg en het buitengebied van Azewijn en Netterden. Het terrein moet met zestig hectare vergroot worden en daar zijn veel inwoners fel op tegen.

Lees verder

Orion legt midspeler Van Bemmelen vast

Active Living Orion heeft Bas van Bemmelen per direct toegevoegd aan de selectie. De 30-jarige oud-international van Nederland moet blessureproblemen binnen het team opvangen.

Lees verder

Doetinchemmers in zwaar weer in de watten

Veertig Doetinchemmers voor wie het leven op het moment niet rooskleurig is, werden door medewerkers van Buurtplein en studenten van het Graafschap College donderdag flink verwend. De uitverkozen deelnemers, die normaliter een schoonheidsbehandeling niet kunnen betalen en een zware periode achter de rug hebben, kregen een fysieke en mentale opfrisbeurt.

Lees verder

Wehl spaart voor speeltuin met snelheidsmeter

De eerste slimme snelheidsmeter van Gelderland staat sinds deze week aan de Koksgoedweg in Wehl. Met de zogenaamde Safety-Safe sparen mensen die zich aan de maximumsnelheid houden een gezamenlijk geldbedrag op.

Lees verder

Doortrekken snelweg A15 mogelijk vertraagd

Het doortrekken van de snelweg A15 vanaf Ressen naar Zevenaar loopt mogelijk een jaar vertraging op door de stikstofproblematiek. Dat blijkt uit een Kamerbrief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees verder

De Graafschap verlengt met Van de Pavert

Ted van de Pavert heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. De verdediger uit Varsselder staat nu tot de zomer van 2022 onder contract in Doetinchem.

Lees verder

Arrestaties na vondst wietkwekerij in Ruurlo

De politie heeft woensdag een grote hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand in Ruurlo. Daarbij zijn twee arrestaties verricht.

Lees verder

Bestuurster gewond bij botsing in Aalten

In Aalten is een bestuurster woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Drugspand Groenlo door gemeente gesloten

Oost Gelre heeft een drugspand in Groenlo voor de duur van drie maanden gesloten. Na de vondst van een hennepkwekerij kan de bewoner de komende tijd geen gebruik maken van de woning.

Lees verder

Trekkerprotest in het Slingeland Ziekenhuis

Personeel van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem staakte woensdag voor een betere cao in de zorg. Medewerkers storen zich aan het uitblijven van in hun ogen goede afspraken en protesteerden onder meer met een ludieke 'trekkeractie'.

Lees verder

Cellencomplex Doetinchem blijft voorlopig

Het arrestantencomplex in Doetinchem blijft minimaal een halfjaar langer bestaan. Hoewel de politie aangeeft dat het behoud van alle negen cellencomplexen in de regio Oost-Nederland niet mogelijk is, lukte het niet om voor 1 januari tot een besluit te komen over de sluiting.

Lees verder

Wel lach, geen traan bij reünie van Rietveld

Het Rietveld Lyceum bestaat honderdveertig jaar en dat werd gevierd met de laatste reünie die de school zal organiseren, vanwege een herstructurering in het Doetinchemse onderwijs. Honderden oud-leerlingen haalden herinneringen op door de school te zien, te ruiken en te herbeleven.

Lees verder

Winterswijker vast na zware mishandeling

Een 31-jarige man uit Winterswijk is dinsdag opgepakt voor een poging tot zware mishandeling. Onder invloed gaf de man onder meer kopstoot aan een dorpsgenoot.

Lees verder

Winterswijker gepakt met illegaal vuurwerk

Een 42-jarige man uit Winterswijk is betrapt tijdens het afsteken van illegaal vuurwerk. Bovendien maakte hij zich volgens de politie schuldig aan het beledigen van agenten.

Lees verder

Fusie tussen Sensire en Sutfene onderzocht

Zorgorganisaties Sutfene en Sensire onderzoeken de mogelijkheid om te fuseren. De twee zorginstellingen tekenen binnenkort een intentieverklaring en willen komend jaar verdere stappen zetten.

Lees verder

Drugsdealers opgepakt in Lichtenvoorde

De politie heeft in Lichtenvoorde twee aanhoudingen verricht op verdenking van het dealen van drugs. Het dealen vond volgens wijkagent Stephan van Beckhoven van Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender in heel Oost Gelre plaats.

Lees verder

Gebouwen in Ulft kleuren oranje voor actie

De Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek zet vanaf maandag twee gebouwen op het DRU Industriepark in oranje licht. Ze sluiten hiermee aan bij de internationale campagne Orange the World, waarmee aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen.

Lees verder

De Graafschap puzzelt richting versterking

De Graafschap wil in de winterstop graag een flankspeler toevoegen aan de selectie. De Doetinchemse voetbalclub heeft op dit moment geen budget voor versterking, maar wil creatief zoeken naar mogelijkheden om aan de wens van trainer Mike Snoei te voldoen.

Lees verder

Olympisch kampioen naar Montferland Run

Regerend olympisch kampioen Conseslus Kipruto is een van de vijf Keniaanse topatleten die dit jaar aan de start staan van de Pfixx Solar Montferland Run. Ook de Nederlandse marathonloper Michel Butter start zondag 1 december tijdens de hardloopwedstrijd over vijftien kilometer in 's-Heerenberg.

Lees verder

Bewoner betrapt inbrekers bij woning in Aalten

In Aalten hebben maandag vier woninginbraken plaatsgevonden. Bij de vijfde poging werden de daders volgens de politie gestoord door een bewoner.

Lees verder

Bijzondere podia voor Achterhoekse talenten

Met twintig locaties en meer dan dertig muzikanten kreeg het publiek tijdens de zesde Dag van de Achterhoekse Popmuziek de kans om kennis te maken met regionale artiesten. Hoewel de organisatie volgend jaar helemaal tot grote hoogte wil stijgen qua locaties, werden dit jaar met Arriva-treinen, een timmerbedrijf en de muziekstudio van Sandra Vriese in Westendorp al uiterst diverse plekken aangedaan.

Lees verder

Leefsamen Achterhoek tweede bij Award

Het project ‘Leefsamen Achterhoek’ heeft de tweede plek behaald bij de European Fire Safety Award 2019. Het initiatief van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) in samenwerking met onder meer Achterhoekse gemeenten heeft als doel om mensen langer thuis te laten wonen.

Lees verder

Personeel Slingeland sluit aan bij staking

Door het draaien van beperkte diensten sluiten verschillende afdelingen van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem woensdag aan bij de landelijke stakingsactie voor een betere cao in de zorg. Het gaat om de poliklinieken cardiologie, kaakchirurgie en urologie, terwijl de afdeling radiologie alleen spoedzorg oppakt.

Lees verder

Startsein bouw van nieuw Almende College

Het Almende College heeft vanaf begin 2021 een nieuw gebouw naast het huidige Isala in Silvolde. Ondanks eerdere bezwaren uit de buurt, werd maandagmiddag met het onthullen van een bord en het klinken van champagne de bouw van de vmbo-locatie officieel ingeleid.

Lees verder

Didammer cel in na misbruik van stiefdochter

Een 46-jarige man uit Didam is maandag veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn destijds zevenjarige stiefdochter. Hij heeft een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden opgelegd gekregen.

Lees verder

Twee gewonden bij frontale aanrijding Ulft

Bij een frontale aanrijding in Ulft zijn maandagmiddag twee mensen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Lees verder

Auto vat vlam tijdens rijden in Doetinchem

Een auto in Doetinchem is maandagochtend tijdens het rijden in brand gevlogen. Niemand raakte gewond bij het incident.

Lees verder

Snorder betrapt bij controle in Doetinchem

De politie heeft bij een horecacontrole in de nacht van zaterdag op zondag in Doetinchem een auto in beslag genomen. De eigenaar hiervan werd betrapt op illegale taxiwerkzaamheden.

Lees verder

Prijs voor hernieuwd kerkje in Laag-Keppel

Het kerkje in Laag-Keppel is een van de negen winnaars van de Pieter van Vollenhovenprijs. Deze honorering gaat naar monumentale kerken en kapellen die een andere bestemming hebben gekregen.

Lees verder

Sint krijgt warm onthaal in de Achterhoek

Sinterklaas werd met al zijn pieten het afgelopen weekend warm onthaald op diverse plekken in de Achterhoek. Nieuwspiet volgde voor REGIO8 de intochten van Doetinchem, Ulft en 's-Heerenberg.

Lees verder

Sportverkiezing op zoek naar genomineerden

Schouwburg Amphion is eind januari voor de derde keer het decor van de Doetinchemse Sportverkiezing. Topsporters, maar ook initiatieven voor de breedtesport en aangepaste sporters krijgen de kans om na een publieksnominatie in de prijzen te vallen tijdens de feestelijke avond.

Lees verder

Vermeij op plek bij koploper MSV Duisburg

Vincent Vermeij heeft zijn draai gevonden als basisspeler van koploper MSV Duisburg. De oud-aanvaller van De Graafschap heeft tot nu toe vijf competitiedoelpunten gemaakt en is positief verrast over het niveau van zijn ploeg op het derde niveau van Duitsland.

Lees verder

Oost Gelre gaat ruim 250 bomen kappen

Oost Gelre gaat de komende winterperiode gedwongen over tot de kap van 269 bomen. Uit een inspectie blijkt dat de bomen dood zijn of in zeer slechte staat verkeren.

Lees verder

Onderzoek naar inclusiviteit Bronckhorst

Bronckhorst gaat via onafhankelijk adviesbureau Moventem onderzoeken of iedereen in de gemeente mee kan doen in de samenleving. De gemeente roept mensen met een beperking en hun naasten op om mee te werken aan het onderzoek naar inclusie.

Lees verder

De Graafschap genoot van duel met MSV

De Graafschap heeft donderdagmiddag in Duisburg een oefenduel met MSV Duisburg verloren. De oefenpot tegen de Duitse tegenstander was een lang gekoesterde wens van De Graafschap en het ging tegen de ploeg van oud-Superboer Vincent Vermeij dan ook niet zozeer om het resultaat, maar vooral om de sfeer en het testen van wisselspelers.

Lees verder

Concert Normaal verkoopt razendsnel uit

Het concert '45 joar olderwets Høken' van Normaal is uitverkocht. De kaarten vlogen vrijdag binnen enkele minuten allemaal over de digitale toonbank.

Lees verder

Zoektocht naar naam voor Almende College

Het Almende College zoekt een naam voor het nieuwe gebouw in Silvolde dat naast het al bestaande Isala wordt gerealiseerd. De school gaat samen met de omgeving opzoek naar een geschikte naam en heeft daarom een namenwedstrijd georganiseerd.

Lees verder

Landgoed moet Voorst aantrekkelijk houden

Oude IJsselstreek verleent medewerking aan de ontwikkeling van een nieuw landgoed nabij de Marmelhorstweg en de Grensweg in Voorst. Met de realisatie van de 'woning met allure' moet het gebied rondom Engbergen aantrekkelijk blijven.

Lees verder

Montferland wil veilige route Bergherbos

Montferland wil de mountainbikeroute in het Bergherbos veiliger maken. Samen met Stichting Huis Berg en Natuurmonumenten worden er de komende vijf weken aanpassingen gedaan.

Lees verder

De Graafschap verliest duel met MSV Duisburg

De Graafschap heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg verloren. De Duitsers waren met 2-1 te sterk voor de Doetinchemmers.

Lees verder

Kilderse beauty Nikki blijft groots dromen

Nikki Prein, de Miss Beauty of the Netherlands, is na haar grote avontuur in de Filipijnen weer terug in de Achterhoek. De Kilderse wist in de internationale strijd om de titel ‘Miss Earth’ een knappe top 10 plek te bemachtigen, maar baalde een klein beetje van het mislopen van de finalestrijd om de podiumplaatsen. Ze blijft ook na haar internationale avontuur groots dromen. 

Lees verder

Parkeerterrein bij Meekenesch op de schop

Het parkeerterrein bij zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde wordt heringericht. Er worden acht camperplaatsen gerealiseerd.

Lees verder

Iconen samen bij boekpresentatie De Graafschap

In een volle supporterskantine en in aanwezigheid van meerdere clubiconen is woensdagavond bij stadion De Vijverberg het boek ‘65 jaar De Graafschap’ gepresenteerd. De 360 pagina’s van het werk staan vol met foto’s en bijzondere verhalen uit de geschiedenis van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Man betrapt tijdens vernieling tankstation

Een man is in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt bij een tankstation in Neede. Hij zou vernielingen hebben gepleegd aan het gebouw.

Lees verder

Nieuwe baan voor crossers Lichtenvoorde

Met het aandragen van een nieuwe crosslocatie gaat de wens van Fietscrossclub Lichtenvoorde mogelijk in vervulling. Oost Gelre wil de crossers samen met de Stichting Bloemencorso huisvesten in de wijk Flierbeek, ter hoogte van Het Veen en Het Brook.

Lees verder

Opnieuw dump in buitengebied Winterswijk

Onbekenden hebben autobanden gedumpt in het natuurgebied Kemperspoelen in Winterswijk. De laatste tijd wordt het buitengebied van het dorp vaker gebruikt als plek om afval achter te laten.

Lees verder

Muziek heeft toekomst in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek gaat een nieuwe vierjarige samenwerking aan met Muziekschool Oost Gelderland. Onderdeel van deze samenwerking is een pilot met muziekvereniging Jubal.

Lees verder

Altaarluiken verhuizen naar kerk Gaanderen

Vier historische altaarluiken uit de gesloten Georgiuskerk in Terborg blijven behouden voor de parochie en krijgen een nieuwe plek in de Sint Martinuskerk in Gaanderen. De zogenoemde 'retabels' van de beroemde architect Piere Cuypers zijn deze week in de kerk geplaatst.

Lees verder

Volkszanger geniet in eigen kringloopwinkel

Volkszanger Tinus Hoekstra is sinds twee maanden eigenaar van een eigen kringloopwinkel in zijn woonplaats Doetinchem. Omdat optredens met name plaatsvinden in het weekend verveelde de artiest zich doordeweeks, wat reden was om zich te omringen met tweedehands banken, lampen en cd’s.

Lees verder

Esbro heeft bedrijfsteam bij Concordia Wehl

Pluimveeslachterij Esbro uit Doetinchem speelt dit seizoen met een eigen voetbalteam mee bij Concordia in Wehl. Het is volgens de voetbalclub de eerste keer in de 105-jarige historie dat er een bedrijfsteam is.

Lees verder

Tachtig paasvuren is te veel in Berkelland

Berkelland wil volgend jaar minder paasvuur toestaan. De gemeente geeft aan dat er zeker paasvuren blijven bestaan, maar vindt de 79 aanvragen die dit jaar werden ingediend voor een vuur te veel.

Lees verder

Verdubbeling Europaweg prioriteit gemeente

Doetinchem blijft de verdubbeling van de Europaweg prioriteit geven. De Ondernemersvereniging hoopte op uitstel van het project omdat de werkzaamheden aan de Terborgseweg net zijn afgerond, maar de gemeente noemt de aanpassingen noodzakelijk.

Lees verder

Diefstallen in regio in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft in de uitzending van dinsdag 12 november aandacht besteed aan een man die meerdere diefstallen pleegde in de Achterhoek. Hij deed dit in vijf verschillende plaatsen.

Lees verder

Ministerie steunt strijd Majoor tegen misbruik

Als twaalfjarige jeugdspeler van Vitesse werd Renald Majoor uit Wehl slachtoffer van misbruik, waarna hij in 2017 met zijn verhaal naar buiten trad. Inmiddels heeft hij de stichting De Stilte Verbroken opgericht en met een tweejarige subsidie vanuit het Rijk kan hij fulltime aan de gang om sportverenigingen bij te staan in het voorkomen van misbruiksituaties.

Lees verder

Breinburg weer bij nationale ploeg Aruba

Gregor Breinburg is opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg van Aruba. De middenvelder van De Graafschap mist daardoor een oefenduel van zijn werkgever.

Lees verder

Normaal gaat weer Høken op Hemelvaartsdag

Normaal gaat in 2020 opnieuw in Lochem een optreden verzorgen op Hemelvaartsdag. De band speelt op 21 mei onder de noemer '45 joar olderwets Høken' op het terrein van Tractorpulling Lochem.

Lees verder

Militaire oefening bij Groenlo en Doesburg

Tientallen militairen voeren van maandag 18 tot vrijdag 22 november een militaire oefening uit in een gedeelte van de Achterhoek. De oefening wordt gehouden in een gebied tussen Zwolle, Ommen, Haaksbergen, Groenlo, Doesburg, Deventer en Elspeet.

Lees verder

Escaperoom Doetinchem verward met Escape

Escaperoom Doetinchem ontvangt boze reacties naar aanleiding van de uitzending van het programma Undercover in Nederland van zondag. In het programma worden misstanden bij privéclub Escape aan de kaak gesteld.

Lees verder

Zone.college heeft sleutels van nieuw pand

Het Zone.college heeft vrijdag de sleutels overhandigd gekregen van een nieuw schoolgebouw aan de Gezellenlaan in Doetinchem. Zo'n 850 leerlingen nemen begin januari intrek in het duurzame pand.

Lees verder

Minderjarige opgepakt na ruzie Doetinchem

Een minderjarige is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een geweldpleging in de binnenstad van Doetinchem. Volgens de politie ging het waarschijnlijk om een conflict na het uitgaan.

Lees verder

Petitie voor voorzieningen in ‘s-Heerenberg

Een petitie voor het behoud van voorzieningen in ’s-Heerenberg is meer dan duizend keer ondertekend. Het verdwijnen van het gemeentepunt uit Gouden Handen en een deel van het aanbiedstation is reden om de handtekeningenactie te starten.

Lees verder

Hollandse krielhaan kraait meest in Neede

Een Hollandse krielhaan is zondagmiddag winnaar geworden van de jaarlijkse hanenkraaiwedstrijd in Neede. Tijdens de wedstrijd, die sinds 1975 wordt georganiseerd, is volgens de organisatie meer dan vijfhonderd keer gekraaid.

Lees verder

Carnavalsseizoen in Ulft officieel afgetrapt

Stichting Iseldonk uit Ulft heeft zondag het carnavalsseizoen officieel afgetrapt met een traditionele elfde-van-de-elfdeviering. Tijdens het evenement werden de nieuwe carnavalsleuzen voor het aankomende seizoen bekend gemaakt en ook werd er afscheid genomen van Stadsprins Ton den Derde en jeugdprinses Quinty.

Lees verder

Orion wint voor vijfde keer op rij wedstrijd

Active Living Orion heeft zaterdagavond de vijfde competitiezege op rij geboekt. De Doetinchemmers waren thuis met 3-1 te sterk voor Talentteam Papendal.

Lees verder

Inwoners Kilder bezorgd om reclamemast

Buurtbewoners uit Kilder hebben bij de gemeente Doetinchem een bezwaar ingediend tegen het afgeven van een vergunning voor de plaatsing van een reclamemast aan de A18. Dinsdag vindt er een hoorzitting plaats.

Lees verder

Beweegbare bodem van Jaspers is defect

Aan de beweegbare bodem bij Zwembad Jaspers in Winterswijk is een defect opgetreden. Door het technisch probleem kan de bodem niet helemaal meer omhoog.

Lees verder

Zelhemse Nieuwenhuis mikt op podiumplek

Wielerprof Joris Nieuwenhuis heeft al drie wereldbekerwedstrijden veldrijden in de benen en staat aan de vooravond van het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. De Zelhemmer wil dit seizoen bij de elite laten zien dat hij mee kan doen voor de podiumplaatsen.

Lees verder

Het Slingeland Ziekenhuis zesde in Top 100

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft een zesde plek weten te bemachtigen in De Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ziekenhuis in Doetinchem valt onder de streekziekenhuizen en behaalde tachtig punten.

Lees verder

Matusiwa met Jong Oranje naar De Vijverberg

Oud-De Graafschap speler Azor Matusiwa keert met Jong Oranje terug op De Vijverberg. De middenvelder van FC Groningen zit voor de wedstrijden tegen Jong Gibraltar en Jong Engeland in de definitieve selectie.

Lees verder

Raad stemt over bezuinigingen Montferland

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond besloten over de bezuinigingen naar aanleiding van het tekort van drie miljoen euro. Er wordt een overnamekandidaat gezocht voor zwembad De Hoevert in Didam, terwijl de sluiting van het gemeentepunt in 's-Heerenberg en de samenvoeging van welzijnsorganisaties in stand blijven.

Lees verder

Holocaustmonument in Oude IJsselstreek

Een deel van het lichtmonument Levenslicht dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet ontwerpen ter herinnering aan de Holocaust, is ook in Oude IJsselstreek te zien. Het gedeelte van het monument valt in januari twee weken te bekijken.

Lees verder

De Graafschap volledig fit naar Helmond Sport

De Graafschap reist vrijdagavond met een volledig fitte selectie af naar Helmond Sport. De gedeeld koploper uit Doetinchem is favoriet tegen de nummer vijftien van de competitie, maar waakt voor onderschatting.

Lees verder

Juliette kinderburgemeester van Doetinchem

De tienjarige Juliette Fijten is de eerste kinderburgemeester van Doetinchem. Ze mag deze titel het hele schooljaar dragen.

Lees verder

Oude IJsselstreek stemt in met begroting

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met de nieuwe begroting waar een tekort van 3.9 miljoen euro door een greep uit de reserves wordt opgevangen. Dat gat is terug te leiden naar de transformatie van het sociaal domein, waar in 2018 al mee gestart is.

Lees verder

Oppositie Doetinchem voelt zich niet gehoord

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met een flink pakket aan bezuinigingsmaatregelen van in totaal negen miljoen euro. De OZB gaat met vijf procent omhoog, subsidies voor jeugdleden om te sporten worden verminderd en er wordt flink bezuinigd op het sociaal domein. De oppositiepartijen voelden zich totaal niet gehoord en volgens hen was alles al in beton gegoten.

Lees verder

Petities tegen bezuinigingen in Doetinchem

Jeugdleden van voetbalvereniging DZC'68 en ouderen van het Seniorenontmoetingspunt Doetinchem lieten donderdagavond van zich horen voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Burgemeester Mark Boumans kreeg van beide organisaties een petitie overhandigd, omdat ze het niet eens zijn met de voorgenomen bezuinigingen.

Lees verder

Vuurwerkvrijezone op aanvraag in Oost Gelre

Inwoners van Oost Gelre die met elkaar afspreken om tijdens de jaarwisseling in hun buurt geen vuurwerk af te steken kunnen een gratis bord krijgen van de gemeente om een vrijwillig vuurwerkvrij gebied te markeren. Dit kan gaan om een straat, pleintje, speeltuin of stuk groen in de buurt.

Lees verder

Streekproducten op burgemeestersontbijt

Tientallen leerlingen van basisschool De Meeander uit Varsseveld ontbeten donderdagochtend op het gemeentehuis in Gendringen met streekproducten. In het kader van het jaarlijkse burgemeestersontbijt werden ze, al etend, op het belang van een goede ochtendmaaltijd gewezen.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen MSV Duisburg

De Graafschap speelt op 14 november een oefenwedstrijd tegen het Duitse MSV Duisburg. Het duel wordt op het trainingscomplex van MSV aan de Westenderstrasse 36 afgewerkt.

Lees verder

Achterhoek geniet steeds meer van griezelen

De Achterhoek omarmt het griezelfestijn van Halloween steeds meer en dat komt onder andere tot uiting in het vierdaagse evenement Lakeside Horror rondom Stroombroek in Braamt. IJzige kreten galmen over het water, want bezoekers worden de stuipen op het lijf gejaagd door honderdtwintig acteurs in de meest uiteenlopende griezelrollen.

Lees verder

Doetinchemmer aangehouden voor graffiti

De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige Doetinchemmer aangehouden voor de bekladdingen van afgelopen weekend in Doetinchem. Op een politiewagen, het gemeentehuis en het pand van Iriszorg werden symbolen met graffiti gespoten.

Lees verder

Berkelland wil energieneutraal IKC bouwen

Berkelland wil zes miljoen euro uittrekken voor een Integraal Kindcentrum Het Simmelink in Eibergen. Het gaat om een nieuwbouwpand aan de Ketteringsteeg.

Lees verder

Zoektocht naar pleegouders in Achterhoek

In de Achterhoek is voor veertien kinderen nog geen pleeggezin gevonden. Medewerkers van Entrea Lindenhout gaan in de week van de pleegzorg samen met pleegouders de straat op in Ulft om aandacht te vragen voor dit tekort.

Lees verder

Bax Advocaten winnaar van de MBO-Award

Bax Advocaten Belastingkundigen uit Doetinchem is de winnaar geworden van de MBO-Award 2019. De Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Award werd dinsdagavond voor de zevende keer uitgereikt tijdens het Meet&Match evenement, georganiseerd door de Doetinchemse Uitdaging.

Lees verder

Intralox trekt naar het A18 Bedrijvenpark

Doetinchem verkoopt een kavel van vier hectare grond op het A18 Bedrijvenpark aan Intralox. Het industriële bedrijf, dat al gevestigd was in de regio, gaat een nieuw pand bouwen direct achter Rabelink Logistics.

Lees verder

Topatleten aan start 24e Montferland Run

De Nederlandse topatleten Susan Krumins en Khalid Choukoud doen mee aan de Pfixx Solar Montferland Run. Op zondag 1 december vindt de vijftien kilometer wedstrijd plaats in ’S-Heerenberg.

Lees verder

Doetinchem koopt watergang in De Zumpe

Doetinchem neemt een sloot in natuurgebied De Zumpe over van het Waterschap Rijn en IJssel. De gemeente betaalt een ‘symbolisch bedrag’ van rond de vierduizend euro voor de watergang.

Lees verder

Regionale scholen staken vanwege tekort

Op tientallen basis- en middelbare scholen in Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek wordt woensdag geen les gegeven. De docenten op deze scholen doen mee aan de landelijke stakingsdag, waarbij ook de leraren van de Mariaschool in Ulft aansloten.

Lees verder

Coffeeshop Rotterdammertje terecht op slot

Coffeeshop 't Rotterdammertje in Doetinchem is volgens de Raad van State in 2017 terecht door de gemeente gesloten op basis van het Bibob-advies. Volgens dat advies was er ‘ernstig gevaar’ dat de coffeeshop kon worden gebruikt voor strafbare activiteiten.

Lees verder

Geen aanhouding na bekladding Doetinchem

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht na de bekladdingen van dit weekend in Doetinchem. Op onder meer een politieauto en het gemeentehuis werden extremistische teksten en symbolen geplaatst.

Lees verder

Opnieuw nominatie voor theater Amphion

Schouwburg Amphion in Doetinchem is voor de achtste keer genomineerd in de verkiezing 'Theater van het Jaar'. De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) maakte dinsdag de genomineerden bekend door een grote taart te bezorgen bij het theater.

Lees verder

Juridische stap tegen aanpassing van de N817

Belangenvereniging Varsselder-Veldhunten stapt naar de voorzieningenrechter om het plan van Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland voor de Oude IJsselweg N817 aan te vechten. De belangenvereniging waarschuwt voor een verslechtering van de verkeersveiligheid.

Lees verder

Kippen en fazanten gestolen uit tuin Groenlo

Uit de tuin van Arnold Bleumink en Annemarie Damveld in Groenlo zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie fazanten en twee kippen gestolen. Ook bij het naastgelegen dierenpark De Halve Maan is een poging gedaan om dieren mee te nemen.

Lees verder

De Belevenis zet Megchelen in schijnwerpers

Vrijwilligersvereniging ’t Noaberschap heeft met het evenement De Belevenis het park van kwekerij Venhorst letterlijk in de spotlights gezet. De dit jaar opgerichte vereniging wil activiteiten organiseren op bijzondere plekken in de regio en het lichtevenement in Megchelen was daar het eerste concrete resultaat van.

Lees verder

Sportstimuleringsproject in 2020 uitgebreid

Het stimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ biedt in 2020 het hele jaar sportcursussen aan voor mensen met een beperking. Vorig jaar werden de cursussen alleen nog in maart en april aangeboden.

Lees verder

Ulftse Housheer in definitieve WK-selectie

De Ulftse handbalster Dione Housheer is door bondscoach Emmanuel Mayonnade geselecteerd voor het WK in Japan. Het eindtoernooi wordt gehouden van 30 november tot en met 15 december.

Lees verder

Bibliotheek in Ruurlo voor twee weken dicht

De bibliotheek Oost-Achterhoek gaat twee weken lang dicht. De bibliotheek in Ruurlo is begonnen met het egaliseren van de vloer.

Lees verder

Erfgoedsubsidie voor boerderij in De Heurne

Boerderij de Welsker in De Heurne ontvangt erfgoedsubsidie van de provincie Gelderland. De subsidie komt voort uit de regeling Functioneel Erfgoed 2019.

Lees verder

Achterhoeks speciaalbier steeds meer in trek

Het speciaalbier is steeds meer in trek in de Achterhoek. Op de allereerste Achterhoekse Bierbelevenis in Doetinchem bleek zondag dat de regionale brouwerijen ook een stijging merken in de afname van oostelijke biercreaties.

Lees verder

Nieuwenhuis in selectie voor EK veldrijden

De Zelhemse veldrijder Joris Nieuwenhuis is door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de EK-selectie. De Europese kampioenschappen vinden plaats in het Italiaanse Silvelle.

Lees verder

Orion boekt voor de vierde keer op rij zege

Active Living Orion heeft afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij een competitiezege geboekt. De Doetinchemmers wonnen moeizaam met 2-3 in de uitwedstrijd tegen Taurus en pakte daarmee niet de volle buit.

Lees verder

Man opgepakt na schietincident Gendringen

Een 31-jarige man uit de gemeente Aalten is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een schietincident in Gendringen. Hij wordt er van verdacht eerder in de nacht met een gasalarmpisool te hebben geschoten in de Wilhelminastraat.

Lees verder

Dinxperlose Van Koot in het zonnetje gezet

Rolstoeltennisster Aniek van Koot uit Dinxperlo is vrijdagavond onder het oog van duizenden voetbalsupporters gehuldigd in Stadion De Vijverberg. De sportster werd in het zonnetje gezet vanwege haar tennisprestaties van de afgelopen jaren.

Lees verder

Soepele inschrijving races Zwarte Cross

De crossklassen voor de Zwarte Cross van 2020 waren dit jaar binnen dertien minuten volgeboekt. Volgens de organisatie verliep de inschrijving op rolletjes.

Lees verder

Oude IJsselstreek is trots op toiletstickers

De 75e toiletsticker in Oude IJsselstreek werd donderdagmiddag door initiatiefneemster Sandra Gosseling geplakt bij de huisartspraktijk Schattevoet in Gendringen. Met de stickers wordt aangegeven dat gratis gebruik kan worden gemaakt van het toilet, waardoor mensen met bijvoorbeeld darmproblemen zonder zorgen de straat op kunnen.

Lees verder

Sfeeractie Superboeren steun aan boeren

Supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond de boeren ondersteunt met een sfeeractie. Voor het vak van de Brigata Tifosi werd een groot spandoek onthuld met een tractor, een koe, de Vijverberg en het logo van De Graafschap erop.

Lees verder

Büttner tekent bij New England Revolution

Alexander Büttner vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De 30-jarige voetballer uit Doetinchem heeft een contract getekend bij New England Revolution.

Lees verder

Katten in de Achterhoek vaker toegetakeld

Katten in de Achterhoek worden volgens de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk steeds vaker op de meest uiteenlopende en gruwelijke manieren toegetakeld. Zo werden er recentelijk drie katten in een beek bij Breedenbroek aangetroffen, waarbij een kat een kogel in haar schedel had.

Lees verder

Doetinchem wil onderzoek naar camera's

Na horecaondernemers en de politie is ook een meerderheid in de gemeenteraad van Doetinchem voorstander van cameratoezicht in de binnenstad. In een motie die donderdagavond door een groot deel van de raad werd gesteund, wordt de oproep gedaan om te onderzoeken waar en hoe er cameratoezicht kan komen in het centrum van de stad.

Lees verder

N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde dicht

Rijkswaterstaat voert tussen vrijdagavond 8 november en maandagochtend 18 november groot onderhoud uit aan het kruispunt van de N18 met de Hamelandweg. De weg tussen Lichtenvoorde en Groenlo moet daarvoor worden afgesloten.

Lees verder

Politie en horeca Doetinchem willen cameratoezicht in het centrum

Horecaondernemers en de politie in Doetinchem pleiten voor cameratoezicht in het centrum van de stad. Na de massale vechtpartij van drie weken geleden, waarbij er geweld werd gebruikt tegen hulpverleners, laaide de discussie over camera toezicht in het centrum van Doetinchem weer op. 

Lees verder

Scholieren ontdekken logistieke bedrijven

Meer dan zevenhonderd scholieren trokken donderdag kriskras door de regio om tijdens de eerste Dag van de Logistiek kennis te maken met werkgevers. Met het hoofdkantoor van Kramp in Varsseveld als uitvalsbasis poogt de organisatie om jongeren te interesseren voor een baan in de vergrijzende logistieke sector.

Lees verder

Naoberfonds honoreert eerste initiatieven

Het Berkellands Naoberfonds heeft voor het eerst subsidie toegekend aan drie burgerinitiatieven. Ze hebben samen een bedrag van in totaal 9.733 euro gekregen.

Lees verder

Automobiliste rijdt sloot in nabij Etten

Een automobiliste is donderdagochtend met haar auto in de sloot terechtgekomen tussen Etten en Ulft. Ze raakte daarbij niet gewond.

Lees verder

Hond na elf jaar terug in Gaanderen

Een vermiste hond is na meer dan tien jaar herenigd met haar baasjes. Dierencentrum Achterhoek laat weten dat de teckel, genaamd Limo, in zeer slechte staat op straat werd aangetroffen in Gaanderen.

Lees verder

Iselinge heeft topopleiding volgens gids

De pabo-opleiding van Iselinge Hogeschool in Doetinchem is door de Keuzegids Hbo 2020 uitgeroepen tot ‘topopleiding’. Het is het derde jaar op rij dat de Doetinchemse school het predicaat verdiend.

Lees verder

Raad Doetinchem bezorgd over sluiten cellen

De gemeenteraad van Doetinchem is bezorgd over de mogelijke sluiting van het cellencomplex in Doetinchem. Het CDA dient donderdagavond tijdens de raadsvergadering namens meerdere partijen een motie in, waarin staat dat burgemeester Mark Boumans er alles aan moet doen om dit te voorkomen.

Lees verder

Weer dump in buitengebied van Winterswijk

Onbekenden hebben deze week een stapel vloerbedekking achtergelaten bij Winterswijk. Het buitengebied van het dorp wordt veelvuldig gebruikt om afval te dumpen.

Lees verder

De Graafschap uitgeschakeld door Vitesse

De Graafschap is er dinsdagavond niet in geslaagd om te stunten in de KNVB-Beker. In het GelreDome was eredivisionist Vitesse met 2-0 te sterk voor de medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Plan voor woningen in winkelstraat Terborg

Op een braakliggend terrein in de winkelstraat van Terborg moet het mogelijk worden om twee woningen te realiseren. Als de gemeenteraad van Oude IJsselstreek eind november akkoord gaat, kan het bouwplan doorgang vinden.

Lees verder

DRU Industriepark heeft ambities te over

Het tienjarige bestaan van het DRU Industriepark werd afgelopen weekend gevierd. Als het aan de in januari opgerichte stichting DRU Industriepark ligt, valt er in de toekomst nog veel te realiseren op het terrein in Ulft.

Lees verder

De Graafschap verlaat over maand SVDW

De Graafschap traint komende maand voor het laatst op de voetbalvelden van SVDW in Doetinchem. De gemeente verwacht met ingang van december te starten met werkzaamheden om het sportcomplex terug te geven aan natuurgebied De Zumpe, hoewel de vergunningsaanvraag door de stikstofproblematiek nog niet wordt opgepakt.

Lees verder

Doetinchem gaat verduurzaming stimuleren

Doetinchem wil kleine en micro-ondernemingen stimuleren om te verduurzamen. Door een stimuleringslening beschikbaar te stellen, hoopt de gemeente het voor kleine bedrijven aantrekkelijker te maken om duurzaam te investeren in hun bedrijfsgebouwen.

Lees verder

Stoelendans met schoolpanden Doetinchem

Er wordt aankomend jaar een heuse stoelendans uitgevoerd met de invulling van Doetinchemse schoolgebouwen. Het middelbaar onderwijs in de gemeente wordt op een andere manier ingedeeld, met als resultaat dat het hoofdgebouw van het Ludger College aan de Vondellaan uiteindelijk in 2027 wordt gesloten.

De herindeling komt voort uit de oprichting van de twee nieuwe schoolorganisaties die het middelbaar onderwijs gaan verzorgen in Doetinchem, namelijk het Panora Lyceum en het Houtkamp College. In deze twee organisaties gaan de mavo, havo en vwo opleidingen van het huidige Rietveld Lyceum, het Ludger College en het Ulenhofcollege samen. De transitie gaat vanaf aankomend schooljaar in. Huidige basisscholieren in groep 8 kunnen dan nog slechts kiezen voor de onderbouw van het Panora Lyceum of het Houtkamp College. Om de transitie soepel te laten verlopen, wordt er door Achterhoek VO, de overkoepelende organisatie van het voortgezet onderwijs, een nieuw pand aangekocht. Dit betreft de huidige locatie van het Graafschap College aan de Ruimzichtlaan.

Om ervoor te zorgen dat de onderbouw en de bovenbouw van de twee nieuwe aanbieders goed gehuisvest worden, worden de huidige schoolgebouwen anders ingevuld. De onderbouw van het Panora Lyceum zal zich nestelen op de huidige locatie van de onderbouw van het Ludger College aan de Holterweg. De bovenbouw komt terecht in de locatie van het Ulenhofcollege aan de Bizetlaan. De onderbouw van het Houtkamp College kan terecht in het huidige schoolgebouw van het Graafschap College op de Ruimzichtlaan. De bovenbouw komt uiteindelijk in het huidige gebouw van het Rietveld terecht.

Hoofdlocatie Ludger College
Grote spil in de stoelendans is echter het hoofdgebouw van het Ludger College aan de Vondellaan. De locatie zal in 2027 haar deuren sluiten, maar wordt tot die tijd nog intensief gebruikt om de uitstroom van huidige middelbare scholieren natuurlijk te laten verlopen. Leerlingen van het Ludger College die na de zomer van 2020 naar het tweede jaar gaan, zullen deze gaan volgen in het hoofdgebouw in plaats van in het pand aan de Holterweg, zoals gebruikelijk was. Wanneer zij klaar zijn met hun middelbare schooltraject wordt het pand afgestoten, omdat het onder meer verouderd is.

Achterhoek VO en de andere betrokken partners hebben in de gehele puzzel bovenal ingezet op het behoud van het pand van het Rietveld Lyceum, omdat het een markant gebouw in de gemeente is. Het Metzo College doet niet mee aan de hele stoelendans, omdat op die school kader en beroepsopleidingen worden gegeven.

Foto: REGIO8

Lees verder

Fränkel is co-commentator bij bekerderby

Purrel Fränkel is dinsdagavond co-commentator bij de Gelderse derby tussen Vitesse en De Graafschap in de KNVB-Beker. De oud-speler van beide clubs schuift in het GelreDome aan voor het radioverslag van Optimaal FM.

Lees verder

Orion boekt een thuiszege tegen Advisie/SSS

Active Living Orion heeft afgelopen zaterdag de derde competitiezege geboekt. In het thuisduel versloegen de Doetinchemmers tegenstander Advisie/SSS met 3-1.

Lees verder

Voetbalclub Pax staat stil bij familiedrama

Voetbalvereniging Pax uit Hengelo stond zondag met onder meer een minuut stilte en het dragen van rouwbanden stil bij het overlijden van Ab en Geke Meenink. Het familiedrama dat zich vorige week afspeelde in een woning aan de Julianalaan heeft een grote impact op het dorp en de voetbalclub.

Lees verder

Kilderse Prein grijpt naast titel Miss Earth

Nikki Prein uit Kilder kijkt met een voldaan gevoel terug op Miss Earth 2019. Nederlands mooiste eindigde op een vijfde plaats bij de internationale verkiezing, waaraan 85 missen van over de hele wereld deelnamen.

Lees verder

Jong en oud 72 uur samen in Gruitpoort

Zes jongeren en zes ouderen uit Doetinchem gaan 72 uur lang de uitdaging aan om elkaar tijdens activiteiten beter te leren kennen tijdens de Slowdate Overnight. Vrijdagochtend stond er voor de deelnemers in de Gruitpoort een workshop stijldansen op het programma.

Lees verder

Doetinchem wil ruimte voor woningbouw

Doetinchem wil initiatiefnemers van nieuwe woningen meer ruimte bieden om deze te realiseren. Met de nieuwe woningbouwstrategie moet bouwen naar behoefte mogelijk worden en wordt geprobeerd om leegstand van woningpanden te voorkomen.

Lees verder

Griezelen met educatief randje in Silvolde

Jongerencentrum De Lichtenberg organiseert zaterdagavond voor de derde keer de Strong Horrornight in Silvolde. Behalve griezelen willen de jongeren de bezoekers ook iets bijbrengen over de kernramp in Tsjernobyl in 1986.

Lees verder

Grondwaterpeil in Achterhoek niet stabiel

Het Waterschap Rijn en IJssel ziet voorlopig geen reden om de verboden op het onttrekken van grondwater en oppervlaktewater in te trekken. De droogte van afgelopen zomer heeft nog altijd groot effect op waterstanden in de regio.

Lees verder

De Graafschap waakt voor onderschatting

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Dordrecht de nummer laatst van de eerste divisie. Waar verdediger Toine van Huizen nog niet fit genoeg is voor een basisplek, staat achter de naam van aanvaller Ralf Seuntjens nog een vraagteken.

Lees verder

Aanpassing campingbeleid was lastig besluit

De organisatie van de Zwarte Cross noemt het besluit om minderjarigen te weren van de camping en het rennerskwartier lastig. Ondanks het vrije karakter van het festival zag de Feestfabriek zich door de huidige tijdsgeest gedwongen tot de beslissing.

Lees verder

De Graafschap accepteert straf voor NEC-uit

De Graafschap heeft een boete van 7.500 euro en een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek opgelegd gekregen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in het uitduel met NEC. De Doetinchemse voetbalclub accepteert de strafeis.

Lees verder

Azewijn fel tegen uitbreiding van DocksNLD

De dorpsraad in Azewijn maakt zich boos over het plan van Montferland om het bedrijventerrein DocksNLD uit te breiden. Het terrein in 's-Heerenberg moet met 60 hectare vergroot worden en daar is de dorpsraad fel op tegen.

Lees verder

Werk aan Liemersweg in Doetinchem klaar

De Liemersweg in Doetinchem gaat vrijdag aan het einde van de dag weer open voor het verkeer. De werkzaamheden aan de weg zorgden de afgelopen periode voor flinke verkeersoverlast.

Lees verder

Secretaris Ted Evers weg bij Montferland

Gemeentesecretaris Ted Evers is na vijftien jaar niet meer in dienst bij de gemeente Montferland. Over de reden en voorwaarden van zijn vertrek wil de gemeente niks kwijt.

Lees verder

Jeugdspeler Haen bij Nederland onder 16

Jeugdspeler Devin Haen van De Graafschap is opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 16 jaar. De in Winterswijk geboren aanvallende middenvelder is een van de 35 spelers in de voorlopige selectie.

Lees verder

Raad van State geeft Almende groen licht

De uitbreiding van het Almende College op de Isala-locatie in Silvolde kan voorlopig doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van een aantal omwonenden woensdag van tafel geveegd.

Lees verder

Doetinchem trekt ton uit voor herstel muur

Doetinchem wil ruim een ton uittrekken voor herstelwerkzaamheden aan de buitenmuur van Het Kleurrijk in de wijk Dichteren. Door constructiefouten laat een deel van het tegelwerk aan de buitenzijde van het schoolgebouw los.

Lees verder

Condoleanceregister voor echtpaar Hengelo

Op het gemeentehuis van Bronckhorst is woensdag een condoleanceregister geopend voor Ab en Geke Meenink uit Hengelo. Het echtpaar kwam maandag om het leven bij een familiedrama in hun woning.

Lees verder

Man uit Berkelland opgepakt na wapenvondst

Een 21-jarige inwoner van Berkelland is woensdagochtend aangehouden voor illegaal vuurwapenbezit. In zijn woning werden dinsdag na een tip een gasalarmpistool en een CO2-wapen gevonden.

Lees verder

Bronckhorst stopt financiering gymzalen

Bronckhorst is voornemens om De Meisterkamp in Halle, de Thorbeckezaal in Zelhem en de gymzaal Keijenborg te sluiten. De beweegruimten liggen volgens de gemeente ver onder de norm qua gebruiksuren, wat reden is om de financiering met ingang van 2024 stop te zetten.

Lees verder

Stroomstoring in groot deel Montferland

Een stroomstoring heeft woensdagochtend een groot deel van Montferland getroffen. De omgeving van 's-Heerenberg tot aan Vethuizen heeft geen elektriciteit.

Lees verder

Oprit N18 dicht bij Groenlo door asfaltering

Provincie Gelderland gaat van 25 oktober tot en met 28 oktober het asfalt op een gedeelte van de N319 in Groenlo vervangen. Vanwege de werkzaamheden zijn de op- en afritten van de N18 afgesloten.

Lees verder

Rijbewijs ingenomen bij controle Doetinchem

Een bestuurder is het rijbewijs kwijtgeraakt bij een alcohol- en drugcontrole in Doetinchem. De politie controleerde van zaterdag op zondag aan het begin van de nacht op de Gaswal.

Lees verder

Puntverlies De Graafschap bij Jong Utrecht

Na twee gelijke spelen op rij heeft De Graafschap vrijdagavond ternauwernood een uitglijder kunnen voorkomen bij Jong FC Utrecht. Ook op Sportpark Zoudenbalch werd er gelijkgespeeld, door een late treffer van Branco van den Boomen: 2-2.

Lees verder

Landelijke Popronde debuteert in Doetinchem

Het landelijk reizend muziekfestival de Popronde is dit jaar voor het eerst te gast in Doetinchem. Het concept biedt opkomende bands en singer-songwriters de mogelijkheid om tour-en speelervaring op te doen.

Lees verder

Achterhoekers in voorselectie WK handbal

De Ulftse Dione Housheer en Lynn Knippenborg uit Zieuwent zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Nederland voor het WK handbal in Japan. De twee Achterhoekers maken onderdeel van een groep van 28 speelsters.

Lees verder

Politie bekijkt toekomst cellencomplexen

De politie Oost-Nederland onderzoekt de toekomst van arrestantenzorg in Overijssel en Gelderland en moet mogelijk meerdere van de negen arrestantencomplexen, waaronder die in Doetinchem, sluiten. Gemeenten maken zich zorgen, maar door een gebrek aan capaciteit laat de politie weten gedwongen te moeten ingrijpen.

Lees verder

Van Raam winnaar van Guus Hiddink Award

Fietsfabrikant Van Raam uit Varsseveld versloeg donderdagavond Bronckhorst Hi-Tech en CAD2M in de strijd om de Guus Hiddink Award. De prijs die bedoeld is voor een Achterhoeks bedrijf die met een bijzondere aanpak een voorbeeld is voor andere ondernemers in de regio, werd in het Amphion uitgereikt.

Lees verder

Jan Cremer onthult muurgedicht in Groenlo

Schrijver en dichter Jan Cremer komt zondag een muurgedicht van zijn hand onthullen in Groenlo. Het muurgedicht is geplaatst op een gevel van een pand op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat in het centrum van het stadje.

Lees verder

Zorgen over bezuinigingen in Doetinchem

Organisaties die te maken krijgen met de bezuinigingen in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen kenbaar gemaakt aan raadsleden. Vertegenwoordigers van verschiillende sectoren spraken in tijdens een raadsbijeenkomst over de bezuinigingen.

Lees verder

Groenlo voor zevende keer terug naar 1627

Re-enactors en liefhebbers vanuit heel Europa strijken dit weekend neer in Groenlo om de belegering van het stadje Grol in 1627 opnieuw te beleven. De opbouw is in volle gang en het straatbeeld begint steeds authentieker te worden in aanloop naar de historische strijd met de Spanjaarden.

Lees verder

Doetinchemmers slachtoffer van babbeltruc

Meerdere mensen zijn woensdagmiddag in Doetinchem de dupe geworden van een babbeltruc. De oplichters hebben bankpassen en pincodes buit weten te maken.

Lees verder

Aantal huurders Kruisberg bijna verdubbeld

Het aantal huurders in De Kruisberg in Doetinchem is het afgelopen halfjaar bijna verdubbeld tot een klein dertigtal. Ondanks dat het pand zeker verkocht wordt, vinden ondernemers veelvuldig de weg naar de voormalige gevangenis.

Lees verder

Jongere mishandelt duo in park Winterswijk

Een man is zondagavond geslagen en geschopt in een park in Winterswijk nadat een groep jongeren werd aangesproken op hun afval. Ook werd een vrouw geduwd, waarna ze op de grond viel.

Lees verder

Volleyballers Orion winnen tegen Dynamo

Active Living Orion heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen. In Doetinchem werd bekerwinnaar Draisma Dynamo, ook al tegenstander in de strijd om de Supercup, woensdagavond met 3-1 in sets verslagen.

Lees verder

Mogelijk link tussen Wehl en inbraak Duiven

Een verdachte situatie aan de Stationsstraat in Wehl staat mogelijk in verband met de inbraak bij een juwelier in Duiven. Daders gingen er na het incident in de nacht van dinsdag op woensdag met een onbekende buit vandoor.

Lees verder

Achterblijvers volgen boerenprotest op voet

Terwijl honderden agrariërs woensdag met trekkers richting het westen trokken om te protesteren tegen het voorgenomen stikstofbeleid van de overheid, moest het werk op de boerenbedrijven doorgaan. Melkveehouder Frank Simmes uit Netterden bleef achter en zag hoe familieleden van hem in Den Haag hun stem lieten horen.

Lees verder

Buurt wil uitbreiding Almende voorkomen

Buurtbewoners van het Almende College in Silvolde willen dat de nieuwbouw van de school op die locatie wordt opgeschort. Dinsdag was er een zitting bij de Raad van State in Den Haag, waarbij omwonenden onder meer hun zorg uitspraken over mogelijke verkeersproblematiek.

Lees verder

Beurs slaat brug naar mensen in armoede

De beurs op het Stap Vooruit Festival bij de SSP-Hal in Ulft moet mensen die in armoede leven meer duidelijkheid geven bij welke instanties zij terecht kunnen met vragen over schuldenproblematiek. De gemeente ziet een stijgende lijn in de mensen met een kleine knip en wil een helpende hand bieden.

Lees verder

Verrassing voor boeren op terugweg protest

Een aangename verrassing voor boeren die woensdagavond op de terugweg van de protesten in Den Haag over de snelweg tussen Beek en Babberich rijden. Bij het tankstation van Paul Kuster kunnen ze namelijk gratis komen tanken.

Lees verder

Vijftal woningen boven winkelpand in Ulft

De eigenaar van een winkelpand aan de Frank Daamenstraat in Ulft is voornemens om zijn bedrijf te verbouwen en op de bovenverdieping een vijftal woningen te realiseren. Het college van Oude IJsselstreek verleent in principe medewerking aan de plannen.

Lees verder

De Graafschap-spelers in Future-team KNVB

Jeugdspelers Jesper van Riel, Jim van der Logt en Philip Brittijn van de onder 16 van De Graafschap zijn geselecteerd voor het Future-team van Oranje onder 16. Daarnaast staat doelman Sten Kremers op de stand-by lijst voor deze selectie.

Lees verder

Jonge agrariërs massaal naar demonstratie

Honderden agrariërs uit de Achterhoek zijn woensdagochtend in alle vroegte met hun trekkers richting het westen gereden. De veelal jonge boeren gaan in Den Haag opnieuw protesteren tegen het landelijke stikstofbeleid, maar maken eerst een stop bij het RIVM nabij De Bilt.

Lees verder

’s-Heerenberger herstelt na val en wint EK

Mike Keuben uit 's-Heerenberg is de kersverse Europees Kampioen zijspancross. Een bijzondere prestatie, want na een ernstige crash in februari tijdens het reguliere seizoen hing zijn leven nog aan een zijden draadje.

Lees verder

Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem

Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder en ook het betaald parkeren in de avonduren wordt ingevoerd. Het college stelt deze en andere maatregelen voor om het structurele tekort op het parkeerproduct terug te dringen.

Lees verder

Boerenprotest door aan tafel en op weg

Na het succes van het boerenprotest van maandag voor de agrarische sector in Gelderland volgt de komende periode overleg met de provincie. Voor 1 november moet er volgens LTO Noord nieuw beleid liggen, waarna gesprekken volgen met Den Haag.

Lees verder

Deel Liemersweg in Doetinchem weer open

Het gedeelte van de Liemersweg vanaf de rotonde met de Edisonstraat tot de bebouwde komgrens is vanaf dit weekend weer geopend voor verkeer. De opening van dit deel staat gelijk aan een afsluiting op een andere plek.

Lees verder

Politiek reageert geschokt op vechtpartij

De politiek in Doetinchem reageert geschokt op de grote vechtpartij afgelopen weekend in het centrum van de stad. Volgens een aantal partijen moet de discussie over cameratoezicht zo snel mogelijk worden gevoerd.

Lees verder

Succes voor boeren na protest in Arnhem

Honderden trekkers hebben maandag het plein bij het provinciehuis in Arnhem overgenomen. Achterhoekse agrariërs en hun collega's uit de rest van Gelderland voerden actie tegen het stikstofbeleid en de gevolgen daarvan voor de sector en boekten met het opschorten van de regels resultaat.

Lees verder

Gelderland gaat stikstofbeleid veranderen

Provincie Gelderland heeft maandagmiddag besloten om per 22 oktober het stikstofbeleid rondom de landbouw aan te passen. Dat betekent een overwinning voor de Achterhoekse agrariërs die maandag bij het provinciehuis protesteerden.

Lees verder

Valse start competitie voor kampioen Orion

Active Living Orion heeft zaterdagavond een matige start van de competitie beleefd. De regerend landskampioen uit Doetinchem ging op bezoek bij Sliedrecht Sport met 3-1 onderuit.

Lees verder

Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht op OKT

Volleybalster Lonneke Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht tijdens de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De volleybaldames spelen in januari een Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) met een nieuwe trainer.

Lees verder

Superboeren geven stadion opfrisbeurt

De achterwanden op de tribunes van Stadion De Vijverberg in Doetinchem hebben zaterdag na ruim negentien jaar weer een opfrisbeurt gekregen. Supporters van De Graafschap gingen met kwasten en verfrollers aan de slag om de muren een nieuw likje blauwe en witte verf te geven.

Lees verder

Protesten agrariërs krijgen navolging

De landelijke protesten van agrariërs krijgen volgende week navolging. Een kamerbrief van minister Schouten over de stikstofkwestie doet Achterhoekse boeren besluiten om mee te doen met de actie van Farmers Defence Force.

Lees verder

Troonrede voor begroting Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek heeft een gat van ruim 3.9 miljoen euro in de begroting van 2019, die donderdag gepresenteerd werd. Met name door de transformatie in het sociaal domein die in 2018 in gang is gezet, probeert de gemeente dat gat zo veel mogelijk op te vangen.

Lees verder

Oude IJsselstreek hangt regenboogvlag uit

Ter ere voor nationale Coming Out Day hangt Oude IJsselstreek vrijdag de regenboogvlag uit. Doetinchem en Montferland kiezen ervoor om de vlag niet uit te hangen.

Lees verder

Winkel in Varsseveld wordt wooncomplex

Het winkelpand aan de Burgemeester van der Zandestraat in Varsseveld wordt omgetoverd tot drie senioren- en vier starterswoningen. Oude IJsselstreek staat positief tegenover de plannen van de eigenaar van het pand.

Lees verder

Bouwman en Gesink van start in Lombardije

Koen Bouwman en Robert Gesink staan zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije. Het is het laatste monument van het jaar, zoals de vijf grootste wielerklassiekers van het jaar worden genoemd.

Lees verder

De Gruitpoort ontvangt Jo Visser Award

De Gruitpoort in Doetinchem heeft de Jo Visser Award in de wacht gesleept voor het project ‘Jonge Rotten’, waarbij mensen van verschillende generaties tijdens activiteiten van elkaar leren. De Jo Visser Award is bedoeld voor mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor waardige ouderenzorg.

Lees verder

Moestuin Erfgoed Landfort gereconstrueerd

Stichting Erfgoed Landfort gaat de verdwenen moestuin op het terrein van Huize Landfort reconstrueren. De historische tuin werd ontworpen door de bekende landschapsarchitect Johan David Zocher jr. en is van grote waarde voor het landgoed en de omgeving van Megchelen.

Lees verder

Insluiper in woning overlopen in Gaanderen

Een bewoner van een woning aan de Plenariumstraat in Gaanderen heeft woensdagavond een insluiper overlopen. De dader vluchtte snel het huis uit en heeft daarbij buit meegenomen.

Lees verder

Politie stuit op hennepkwekerij in Gaanderen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een hennepkwekerij opgerold aan de Van Damstraat in Gaanderen. Daarbij werd de bewoner van het pand en een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden.

Lees verder

Ten Brinke tweede in slotetappe in Marokko

Rallycoureur Bernhard ten Brinke uit Zeddam en zijn navigator Tom Colsoul zijn in de slotetappe van de Rallye du Maroc tweede geworden. Het duo was al eerder in de rally het zicht op een goede plek in het klassement kwijtgeraakt.

Lees verder

DRU Industriepark viert tienjarig bestaan

Het DRU Industriepark bestaat deze maand tien jaar en dat wordt in het laatste weekend van oktober gevierd. Het park in Ulft heeft de gemeente in de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s gekost, maar volgens geestelijk vader John Haverdil is dat geld het dubbel en dwars waard geweest.

Lees verder

Treinen Achterhoek moeten toegankelijker

Als het aan de provincie Gelderland ligt moeten treinen in de Achterhoek over een aantal jaren duurzamer en toegankelijker worden voor reizigers. Dat blijkt uit een Nota van Uitgangspunten die de provincie Gelderland en Overijssel hebben vastgesteld, vooruitlopend op de nieuwe aanbesteding voor regionale treindiensten.

Lees verder

Achterhoek wil jonge 'bankzitters' activeren

Onderwijsinstanties, UWV en gemeenten hebben een actieplan opgesteld om in contact te kunnen komen met bankzitters, jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder werk, opleiding of uitkering. Het doel is om hen weer een zinvolle dagbesteding te geven en daarom wordt de zoektocht gestart op de plek waar deze doelgroep zich zou moeten bevinden.

Lees verder

Van den Boomen verkozen tot beste speler

De Graafschap-speler Branco van den Boomen is verkozen tot beste speler van de eerste periode. De middenvelder kreeg de meeste stemmen in een onlineverkiezing van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Boete voor huisvesten van arbeidsmigranten

Montferland gaat een dwangsom van vijftigduizend euro innen bij de eigenaar van het pand aan de Stokkumseweg 55 in 's-Heerenberg. Geconstateerd is dat, in strijd met het bestemmingsplan, er arbeidsmigranten worden gehuisvest.

Lees verder

Achterhoekers delen weer duurzame tips uit

Eigenaren stellen met De Achterhoekse Duurzame Huizenroute voor de zevende keer hun energiezuinige en duurzame woning open. Ieder jaar kunnen bezoekers op de eerste zaterdag van november duurzame praktijkvoorbeelden bekijken en tips krijgen over hoe ze het beste energie kunnen besparen.

Lees verder

Lichtenvoordse crossers willen nieuwe baan

De Fietscrossclub Lichtenvoorde is op zoek naar een nieuwe locatie voor de bouw van een nieuwe baan om in de toekomst NK-wedstrijden te organiseren. Zaterdag organiseerde de crossclub een regiowedstrijd voor 250 crossers, die graag een meer uitdagende baan zouden zien.

Lees verder

Bronckhorst creëert eigen leerwerkcentrum

Bronckhorst gaat een leerwerkcentrum oprichten voor begeleiding van inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt. Na opheffing van de GT Delta gaat de gemeente vanaf 1 januari 2020 zelfstandig de Wet sociale werkvoorziening (WSW) uitvoeren.

Lees verder

Doetinchem denkt mee over bezuinigingen

Organisaties die te maken krijgen met de komende bezuinigingen in de gemeente Doetinchem zijn hierover maandagmiddag in gesprek gegaan met het gemeentebestuur. Zo'n vijftig belangstellenden kwamen af op de informele bijeenkomst in de Steck.

Lees verder

Mini Manna ontvangt voetbalkaarten

De sociale hulpwinkel Mini Manna in Doetinchem krijgt voor mensen die in armoede zitten kaarten voor thuiswedstrijden van De Graafschap. De instantie is een samenwerking aangegaan met de voetbalclub en hoofdsponsor AgriBioSource.

Lees verder

Orion verslaat Dynamo en wint Supercup

De volleyballers van Active Living Orion hebben zondag de eerste prijs van het nieuwe seizoen gepakt. Door in een spannende vijfsetter af te rekenen met bekerwinnaar Draisma Dynamo, is de landskampioen uit Doetinchem de winnaar van de Supercup.

Lees verder

Orion vol voor minste prijs van het seizoen

Na een periode van oefenwedstrijden start het seizoen voor de volleyballers van Active Living Orion zondagmiddag echt met de strijd om de Supercup in de eigen Topsporthal. De landskampioen uit Doetinchem ontvangt bekerwinnaar Draisma Dynamo en hoopt de prijzenkast verder te vullen.

Lees verder

Bezuiniging Montferland raakt voorzieningen

Montferland komt mede door een gebrek aan financiële middelen vanuit het Rijk structureel drie miljoen euro tekort. Om het huishoudboekje op orde te krijgen stelt het college onder meer voor om het zwembad in Didam te sluiten en het gemeentepunt Gouden Handen in 's-Heerenberg op den duur dicht te doen.

Lees verder

Halloweenfeest Anholter Schweiz afgelast

Het jaarlijkse Halloween-evenement in het Biotopwildpark Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, gaat dit jaar niet door. Het dierenpark kreeg het niet voor elkaar om voldoende vrijwilligers te vinden voor de horroravonden.

Lees verder

Oude IJsselstreek verbreedt kindpakket

Oude IJsselstreek wil met het uitbreiden van het kindpakket ieder kind de kans geven om mee te doen in de samenleving. De gemeente biedt met het pakket ouders een vergoeding voor zwemles, computerregeling en huiswerkbegeleiding aan.

Lees verder

Breinburg opgenomen in selectie van Aruba

Gregor Breinburg van De Graafschap is opgeroepen voor de nationale selectie van Aruba. Het team van bondscoach Martin Koopman speelt in de interlandperiode twee wedstrijden in de CONCACAF Nations League.

Lees verder

Montferland wil nieuw toeristisch platform

Om de toeristische sector in de gemeente te versterken is Montferland voornemens om het Toeristisch Platform Montferland (TPM) op te richten. Vertegenwoordigers van verschillende belanghebbenden nemen zitting in het platform, dat de huidige adviescommissie vervangt.

Lees verder

Toekomst zwembad Didam weer in gevaar

Het is opnieuw een onzekere tijd voor zwembad De Hoevert in Didam. In 2016 dreigde de gemeente Montferland al de subsidie voor de accommodatie te stoppen en nu lijkt de sluiting van het zwembad onvermijdelijk vanwege de komende bezuinigingen en de afschrijving van het gebouw eind 2020.

Lees verder

Doetinchem wil dertig panden in verkoop

Doetinchem is voornemens om een dertigtal gemeentelijke panden in de verkoop te zetten. De gemeente kampt met een tekort van negen miljoen euro en brengt momenteel keuzerichtingen in kaart om het gat in de begroting te dichten.

Lees verder

Leonardo da Vinci inspireert in het CIVON

Na in Amsterdam en Boedapest te hebben gestaan, is een interactieve expositie over Leonardo Da Vinci vanaf woensdag opgesteld in Ulft. De komende twee maanden kunnen bezoekers kennis maken met de ideeën en werken van de wereldberoemde Italiaanse kunstenaar en uitvinder in het CIVON Innovatiecentrum.

Lees verder

Agrariërs trots maar sceptisch na protest

Als één van de duizenden agrariërs was melkveehouder Arnold Tijhuis uit Terborg dinsdag aanwezig bij het grote boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Hij genoot gigantisch van de saamhorigheid onder de verschillende sectoren, maar kijkt de komende weken sceptisch naar politiek Den Haag wat de reactie zal zijn op de roep vanuit de boerenwereld.

Lees verder

Arrestaties na nieuwe diefstal Winterswijk

De politie heeft dinsdagnacht een 27-jarige man, een 24-jarige vrouw, en een 15-jarig meisje aangehouden na een diefstal op het bedrijventerrein Dennenoord in Winterswijk. Het drietal, woonachtig in Winterswijk, was bezig met het stelen van diesel uit meerdere voertuigen.

Lees verder

Montferland trekt beurs voor speeltuin Didam

Montferland stelt 15.000 euro beschikbaar voor het nieuwe speelterrein aan de Albert Schweitzerschool in Didam. Het geld is bedoeld om onder meer hekken om het veld te zetten en om doelen en vangnetten te plaatsen. 

Lees verder

Honderden bestuurders op de bon in Vorden

De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole uitgevoerd op de N319 bij Vorden. Ruim 350 weggebruikers werden betrapt op een overtreding van de maximumsnelheid.

Lees verder

Waterspeelplaats op DRU in Ulft vervangen

De waterspeelplaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft wordt opnieuw aangelegd. Uit onderzoek blijkt volgens Oude IJsselstreek dat de betonconstructie vervangen moet worden.

Lees verder

Recreatie in Achterhoek staat er goed op

Het gaat goed met de verblijfsrecreatie in de Achterhoek, maar het kan altijd beter. Dat is de conclusie uit het onderzoek dat het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd uitvoerde in opdracht van de Achterhoekse gemeenten in samenwerking met Achterhoek Toerisme.

Lees verder

Nieuw complex fusieclub FC Bergh geopend

Het hernieuwde sportcomplex Marinus van Rooijen van de fusieclub FC Bergh in ’s-Heerenberg is geopend. De eerste thuiswedstrijd van de nieuwe vierdeklasser tegen VV Etten eindigde in een 2-3 verlies, maar desondanks waren er voldoende vrolijke gezichten te zien.

Lees verder

Herleving Ondernemersprijzen in Amphion

De organisatie van de Ondernemersprijzen Achterhoek wil drie jaar na de eerste editie, waarin onder andere de Guus Hiddink Award werd uitgereikt, het dit jaar grootser aanpakken. Schouwburg Amphion is op donderdagavond 17 oktober het decor van de Ondernemersprijzen.

Lees verder

Zwarte Cross wint weer Festileaks-award

De Zwarte Cross is voor de tweede keer op rij verkozen door Festileaks als ‘Beste Randprogramma’. Het Festival in Lichtenvoorde won de publieksprijs ten koste van vijftig andere festivals in heel Europa.

Lees verder

Varssevelder vrijgesproken van omkoping

Een 63-jarige man uit Varsseveld is dinsdag vrijgesproken van omkoping. De rechtbank acht niet bewezen dat de man in zijn functie bij de Politieacademie een tegendaad zou uitvoeren voor het ontvangen van een geldbedrag.

Lees verder

Dieren niet dupe van massaal boerenprotest

Achterhoekse agrariërs zijn dinsdag massaal richting Den Haag getrokken om te protesteren tegen het kabinetsbeleid en het imago dat bestaat over het boerenleven. Colonnes van trekkers trokken in het holst van de nacht richting de Hofstad, maar ook in allerlei tourbussen zijn de boeren gezamenlijk onderweg om een vuist te maken.

Lees verder

Achterhoek met trekkers naar boerenprotest

Achterhoekse boeren vertrokken dinsdagnacht met de trekker naar het Malieveld in Den Haag om dinsdagmiddag te protesteren tegen het huidige landbouwbeleid. De negatieve aandacht die de sector krijgt en het voornemen van D66 om de veestapel in te krimpen, vanwege de stikstofuitstoot, is de druppel is voor boeren uit de regio.

Lees verder

Doetinchem moet pijnlijke keuzes maken

Doetinchem staat de komende tijd voor scherpe keuzes. De gemeente komt in 2019 negen miljoen tekort, onder meer ontstaan door oplopende kosten in de jeugdzorg en het sociale domein. Als er geen maatregelen worden genomen stijgt het tekort in 2023 naar twaalf miljoen. Daarom gaat de onroerende zaakbelasting (ozb) met vijf procent omhoog, wordt parkeren duurder en wordt er bezuinigd op het minima-beleid en de zorg.

Lees verder

Doetinchem scherpt regels rond lachgas aan

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond een motie aangenomen om het gebruik en de verkoop van lachgas verder aan te scherpen. Burgemeester Mark Boumans betreurt de verkoop van lachgas aan minderjarigen, waardoor ondernemers in zijn gemeente ook nog eens snel geld verdienen.

Lees verder

Expositie over jubileum stadhuis Doetinchem

Drie vrijwilligers hebben uit ruim tweehonderd foto’s een expositie samengesteld van dertig afbeeldingen over de geschiedenis van het stadhuis van Doetinchem. De tentoonstelling is gemaakt ter gelegenheid van het vijftig jarige jubileum van het gemeentegebouw.

Lees verder

De Graafschap jaagt op eerste periodetitel

De Graafschap-trainer Mike Snoei kan vrijdagavond in het uitduel met Roda JC weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Door de goede resultaten van de afgelopen weken en met de periodetitel in zicht zijn de kleine blessures van Ralf Seuntjens en Jordy Tutuarima sneller verdwenen.

Lees verder

Bouwman thuis bij excellerend Jumbo-Visma

Koen Bouwman is tevreden over het afgelopen wielerseizoen in dienst van de steeds sterker wordende wielerploeg Jumbo-Visma. De wielrenner uit Ulft was een belangrijke knecht voor kopman Primoz Roglic in de Giro d’Italia, maar de grootste prestatie volgde in de staart van het seizoen met gouden medailles op de gemengde ploegentijdrit op het EK én op het WK.

Lees verder

Komst Van der Valk Doetinchem weer stapje dichterbij

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond enthousiast gereageerd op de komst van een Van der Valk hotel aan de Europaweg. Het ontwerp voor het nieuwe hotel zal de komende zes weken nog ter inzage komen te liggen, waarbij een ieder zijn zienswijze op mag geven.

Lees verder

Lokaal Belang wil af van Achterhoek Raad

Lokaal Belang Oude IJsselstreek wil af van de Achterhoek Raad. De partij vindt dat de raad slechts dient als stemvee voor democratische legitimering en noemt daarnaast de oververtegenwoordiging van VVD en CDA in de Board geen juiste afspiegeling van de regio.

Lees verder

FNV wil in regio belangrijker zijn voor jeugd

Het FNV heeft een nieuw pand geopend in het centrum van Doetinchem. De nieuwe locatie moet het kloppende hart worden van het vakbondswerk in de Achterhoek, waarbij wordt ingezet op verjonging van het ledenbestand.

Lees verder

Tweede aanvoerder Klaasen thuis bij Roda JC

Robert Klaasen is tevreden met zijn zomerse overstap van De Graafschap naar Roda JC. In aanloop naar het duel met zijn oud-werkgever van vrijdagavond geeft hij aan dat zijn salaris nog gewoon wordt overgemaakt en dat hij het gevoel heeft dat er meer in het vat zit voor de huidige nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Onderzoek naar aardwarmte bij Steenderen

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken wordt deze week onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid tot aardwarmtewinning in het buitengebied bij Steenderen. Er worden geluidsgolven de grond ingestuurd om zo de aardlagen in kaart te brengen.

Lees verder

Glasvezel wordt aangelegd in zestien kernen

Glasvezel Buitenaf gaat glasvezel aanleggen in zestien kleine kernen in de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Berkelland. Woensdag werd bekend gemaakt dat de vraagbundeling in de regio Achterhoek Midden is geslaagd.

Lees verder

Toekomst processie in Azewijn gewaarborgd

De toekomst van de bijna tweehonderd jaar oude processie in Azewijn blijft gewaarborgd, ondanks dat het kerkgebouw mogelijk zijn geloofsfunctie verliest. Een werkgroep die gaat over het behoud van het gebouw heeft expliciete afspraken gemaakt met de parochie over de processie, waardoor de traditie door kan blijven gaan.

Lees verder

Doetinchem zoekt plek voor arbeidsmigranten

Doetinchem vindt dat huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten goed geregeld moet zijn en is daarom op zoek naar geschikte woonruimte. Bedrijven kloppen de afgelopen jaren regelmatig aan bij Achterhoekse gemeenten met een vraag naar huisvesting voor de arbeidskrachten, wat reden is voor de gemeente om kaders te stellen.

Lees verder

Silvolde-GOES live te volgen op Optimaal FM

Het duel in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB-beker tussen Sportclub Silvolde en GOES is woensdagavond live te horen op Optimaal FM. De winnaar van de wedstrijd speelt in de volgende ronde tegen SC Cambuur.

Lees verder

Moeizame start bij eerste Spelen voor Senioren

De eerste Achterhoekse Spelen voor Senioren vonden dinsdag en woensdag plaats op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Hoewel verschillende verenigingen meer dan twintig verschillende sporten aanboden voor de aanwezige 55-plussers, liep het qua deelnemers nog niet bepaald storm.

Lees verder

Geen plannen voor De Graafschap-zebrapad

De zebrapaden in de kleuren van De Graafschap verdwijnen de komende periode uit het straatbeeld in Doetinchem. Op dit moment zijn er geen plannen om ze opnieuw aan te leggen, maar de gemeente houdt een slag om de arm.

Lees verder

Nieuwe ronde gratis bomen in Doetinchem

Doetinchem biedt de inwoners van de wijken de Huet en het Weerdje dit najaar een gratis boom aan. Sinds 2016 deelt de gemeente beurtelings bomen uit in verschillende dorpen en wijken.

Lees verder

Bijenhotel op begraafplaatsen Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst plaatst bijenhotels op de vijf algemene begraafplaatsen in de gemeente. Doel van de plaatsing is het verbeteren van de biodiversiteit.

Lees verder

Britten herdenken Lancaster bij Zelhem

Op de algemene begraafplaats in Zelhem is dinsdagochtend de crash van de Lancaster ED470 herdacht door de Britse regering bij het graf van de omgekomen bemanningsleden. Nabestaanden van de zes omgekomen vliegeniers en enkele genodigden waren bij de herdenkingsceremonie aanwezig.

Lees verder

Graafschap College wil praktijkplek in stad

Het Graafschap College wil een voormalig winkelpand in het centrum van Doetinchem inrichten als praktijklocatie voor mbo-studenten Economie & Dienstverlening. Daarnaast komt er in het pand ruimte voor een informatiepunt voor scholings- en loopbaanvraagstukken.

Lees verder

Oldtimerfestival gaat vol gas op nieuwe plek

Het Oldtimerfestival in Meddo mocht dit jaar op de nieuwe locatie aan de Eibergseweg meer deelnemers dan vorig jaar ontvangen. Het is geen uit het oog, uit het hart wat betreft de weilanden aan de Illegoorseweg, maar de nieuwe stek werd door de organisatie, deelnemers en bezoekers omarmd.

Lees verder

Oude IJsselstreek start met afvalcampagne

De zwerfafvalcampagne van Oude IJsselstreek is maandagochtend afgetrapt met een opruimactie bij basisschool de Meeander in Varsseveld. Na voorbereidende lessen in de klas gingen de leerlingen, gewapend met een prikstok en een vuilniszak, samen met wethouder Janine Kock op pad om zwerfafval op te ruimen.

Lees verder

Inwoners warm gemaakt voor Hart van Loil

Ruim tweehonderd inwoners van Loil maakten zondag kennis met de ambitieuze plannen voor het dorpscentrum. De initiatiefnemers van de regiegroep Hart van Loil nemen dorpshuis De Zomp en de naastgelegen kerk en pastorie over en willen met een investering van twee miljoen euro een toekomstbestendig dorpshart creëren.

Lees verder

Verenigingen pakken podium in Doetinchem

Meer dan dertig verenigingen hebben zich zondag gepresenteerd op het plein voor het stadhuis in Doetinchem. De zevende editie van de Sportmarkt trok meer dan tweeduizend bezoekers naar het centrum.

Lees verder

Bouwman wereldkampioen gemengde tijdrit

Koen Bouwman is zondag wereldkampioen geworden met het Nederlands team tijdens het WK in het Verenigd Koninkrijk. De wielrenner uit Ulft reed met zijn team naar een gouden medaille op het onderdeel gemengde ploegentijdrit.

Lees verder

Eerste 'oorlogsfietstocht' SDH druk bezocht

De eerste fietstocht van de Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) is goed bezocht. 25 mensen fietsten de route van twaalf kilometer langs het oorlogsverleden van Doetinchem.

Lees verder

Succestrainer Knippenborg vertrekt bij RKZVC

Laurens Knippenborg neemt na dit seizoen afscheid van hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent. De succestrainer zat zeven jaar bij de dorpsclub en wist daarin van de derde klasse naar de hoofdklasse te promoveren.

Lees verder

Sportschool Physique in Terborg bulkt door

Sportschool Physique in Terborg is flink aan het bulken geslagen en gaat met vijfhonderd vierkante meter uitbreiden. Een van de redenen van de verbouwing is dat het ledenaantal van de zaak blijft stijgen.

Lees verder

De Graafschap puzzelt tegen FC Eindhoven

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Eindhoven de voormalig werkgever van huidig Superboer Branco van den Boomen en een van de verrassingen van de competitie tot nu toe. Na een druk programma met twee wedstrijden in één week, is onder meer het meespelen van aanvoerder Ralf Seuntjens nog onzeker bij de ploeg.

Lees verder

Azora zoekt geld voor extra beweeggroep

Azora wil bij woonzorgcentrum Debbeshoek in Ulft een extra beweeggroep starten om ouderen de gelegenheid te geven om samen in beweging te komen. De zorgorganisatie is opzoek naar voldoende middelen, zodat er geen nee meer verkocht hoeft te worden aan ouderen die belangstelling hebben.

Lees verder

Gemeenten gezakt voor test bereikbaarheid

Oude IJsselstreek en Oost Gelre zijn gezakt voor een test over de bereikbaarheid per e-mail. Waar de zes overige gemeentes in de Achterhoek keurig na twee dagen hun mail beantwoorden, kwam het antwoord bij de twee genoemde gemeentes pas na één maand.

Lees verder

Stijging WW-uitkeringen in de Achterhoek

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand augustus tot ruim drieduizend gestegen. De lichte stijging volgt daarmee de trend van de andere toenames in de Gelderlandse gemeentes. 

Lees verder

Diamond nummer één in loting Doetinchem

De huidige exploitant van coffeeshop Diamond is de nummer één in de gemeentelijke loting voor het mogen uitbaten van een coffeeshop in Doetinchem. Door de uitverkiezing gaat de exploitant nu het selectie- en gunningstraject van de gemeente doorlopen.

Lees verder

De Graafschap wil brug slaan naar de KNVB

In het uitvak van De Graafschap waren maandagavond tegen NEC meerdere fakkels te zien naast een spandoek met de tekst ‘IN-DRUK-WEK-KEND’, een sneer naar KNVB-voorzitter Michael van Praag. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van de Doetinchemse voetbalclub keurt het gebruik van vuurwerk ten strengste af, maar merkt dat de leefwereld van supporters en de voetbalbond steeds meer uiteen loopt en luidt de noodklok.

Lees verder

Jeugd krijgt les over gevaren van zwerfafval

Vertegenwoordigers van Oude IJsselstreek gaan de komende dagen langs acht basisscholen in de gemeente om leerlingen te wijzen op de gevaren van zwerfafval. In het buitengebied kan het weggooien van plastic en andere troep leiden tot de dood van weidedieren. Reden om schooljeugd te wijzen op hun effect op de omgeving.

Lees verder

Voorkeurslocatie nieuwe school in Vorden

Bronckhorst en het schoolbestuur van Achterhoek VO gaan voor de realisatie van een nieuwe, gecombineerde school voor voortgezet onderwijs met ingebouwde sporthal aan de Almenseweg in Vorden. De nieuwbouw moet de huidige school ’t Beeckland en de bestaande sporthal vervangen.

Lees verder

Fietsroutes langs oorlogsverleden Doetinchem

De Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) heeft twee fietsroutes gemaakt die leiden langs de diverse oorlogsgeschiedenis van Doetinchem. Het idee voor de routes ontstond omdat sommige plekken behoorlijk ver van elkaar liggen.

Lees verder

Dialectmuziek krijgt podium op Plat Gespöld

Op het streektaalfestival Plat Gespöld werd afgelopen weekend de Gelderse Kleiroze 2019, een prijs voor dialectmuziek, uitgereikt. De jury had tot grote tevredenheid met zestien genomineerden een overvloed aan nummers om uit te kiezen.

Lees verder

Silvolde geniet van kermis zonder prikkels

Op de kermis in Silvolde vond zondag voor de allereerste keer in Oude IJsselstreek een prikkelarm uurtje plaats. De felle lichten werden gedoofd en harde muziek werd uitgezet om mensen die dit slecht kunnen verdragen ook de kans te geven om te genieten van de attracties.

Lees verder

Gedeputeerde brengt bezoek aan Varsseveld

Peter Kerris bracht vrijdagmiddag een bezoek aan Varsseveld. De gedeputeerde reikte een prijs uit aan het bedrijf Van Raam en maakte kennis met de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt, die valt onder de Achterhoek Board.

Lees verder

Dubbelspoor krikt bereikbaarheid regio op

Het vernieuwde dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam is vrijdagochtend officieel in gebruik genomen. Na een zomer vol werkzaamheden moet het nieuwe spoorgedeelte van vier kilometer zorgen voor een betere spoorverbinding van en naar de Achterhoek.

Lees verder

Actie om kikkerpopulatie op peil te houden

De Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek is een poelenproject gestart om zo de leefomgeving van de boomkikker in stand te houden. Dit doen ze omdat de boomkikker ondanks eerdere maatregelen officieel op de rode lijst staat en wederom met uitsterven wordt bedreigd.

Lees verder

Goede zomer voor toerisme in Achterhoek

Vakantiegangers weten volgens campingeigenaren en de Stichting Achterhoek Toerisme ook deze zomer de Achterhoek goed te vinden. Hoewel exacte cijfers ontbreken, wordt er mede door de goede weersomstandigheden wederom een stijging van het aantal toeristen in de regio verwacht.

Lees verder

Duitse snelweg A3 bij Emmerich afgesloten

De Duitse snelweg A3 wordt een weekend lang afgesloten tussen de afslag Emmerich en de afslag Elten. Dat is nodig om een zestig jaar oude brug tussen Stokkum en Elten te slopen.

Lees verder

Nikki Prein uit Kilder gaat voor Miss Earth

Nikki Prein, de kersverse Miss Beauty of the Netherlands, gaat op 26 oktober voor de titel Miss Earth. Op de Filipijnen moet de Kilderse de strijd aangaan met tientallen vrouwen uit de hele wereld.

Lees verder

Neerslagtekort in Achterhoek is opgelopen

Het neerslagtekort in de Achterhoek is dit jaar opgelopen tot rond de 300 millimeter. Dat blijkt uit gegevens van het KNMI, dat het neerslagtekort van april tot september heeft onderzocht.

Lees verder

Werk aan Liemersweg mogelijk eerder klaar

De werkzaamheden aan de Liemersweg in Doetinchem zijn mogelijk eerder klaar. Aanvankelijk was eind november de verwachte einddatum, maar door het werk anders in te richten kan een maand worden bespaard.

Lees verder

Dusink van De Graafschap naar VV Duno

Andreas Dusink maakt per direct de overstap naar zaterdaghoofdklasser VV Duno uit Doorwerth. De 21-jarige Ulftenaar kwam vorig seizoen nog uit voor Jong de Graafschap.

Lees verder

Nieuwenhuis bij selectie voor wereldbekers

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie voor de eerste twee wereldbekers veldrijden van het seizoen. De wielrenner uit Zelhem staat twee weekenden op rij aan de start in Amerika.

Lees verder

Israëlische studenten bezoeken Bronckhorst

Bronckhorst krijgt donderdag een bezoek van twintig Israëlische studenten. De groep onderzoekt verschillende aanpakken en processen van lokale overheden buiten Israël.

Lees verder

Thomas ten Brinke wereldkampioen karten

De 14-jarige Thomas ten Brinke uit Zeddam is dit weekend wereldkampioen karten geworden. In de Finse plaats Alahärmä won hij zijn race in de OKJ-Klasse.

Lees verder

Achterhoek is een eigen voetbalbeurs rijker

De Achterhoek is sinds afgelopen weekend een voetbalbeurs rijker. Handelaren vanuit het hele land kwamen richting het Kelrehuus in Kilder op zoek naar de meest uiteenlopende voetbalspullen om hun verzameling uit te breiden.

Lees verder

Inbraak in de protestantse kerk in Hummelo

In de Nederlands Hervormde kerk in Hummelo is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Wat er exact is buitgemaakt is onbekend.

Lees verder

Bouwman in selectie WK wegwielrennen

Wielrenner Koen Bouwman is door bondscoach Koos Moerenhout opgenomen in de selectie voor het WK wegwielrennen. De Ulftenaar zit in het mixed relay-team met onder meer Bauke Mollema en Amy Pieters.

Lees verder

Uitvoering van centrumplan in Didam gestart

De starthandeling voor de eerste fase van de uitvoering van het centrumplan Didam is maandagochtend feestelijk verricht. In de aankomende jaren krijgt het centrum een facelift, met het Oranje Erf als de eerste plek waar nieuwe parkeerruimte wordt gerealiseerd.

Lees verder

Wit-Russen veroordeeld na strooptochten

Twee mannen uit Wit-Rusland zijn veroordeeld tot celstraffen van vijf maanden. Ze zijn schuldig bevonden aan winkeldiefstallen die onder meer in de Achterhoek werden gepleegd.

Lees verder

Landskampioen Visser stapt over naar AZ

Dani Visser komt deze jaargang als eSporter uit voor AZ Alkmaar. Vorig seizoen veroverde de 18-jarige inwoner van Emmeloord nog de landstitel in de eDivisie voor De Graafschap.

Lees verder

Bestuursvoorzitter van Achterhoek VO stopt

Bestuursvoorzitter Henk van der Esch van Achterhoek VO gaat volgend jaar met pensioen. In zijn functie gaf hij leiding aan veertien scholen voor voortgezet onderwijs verspreid door de regio.

Lees verder

Boekje helpt kinderen Doetinchem natuur in

Het boekje ’50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’ helpt Doetinchemse kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken. Het initiatief voor de boekjes is landelijk, lokale versie voor de gemeente Doetinchem wordt nu samengesteld.

Lees verder

Truckrun bezorgt regio onvergetelijke dag

Een stoet van 95 claxonnerende vrachtwagens trok zaterdagochtend door de regio tijdens de eerste editie van de Truckrun Achterhoek. Het evenement is bedoeld om kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking een onvergetelijke dag bezorgen.

Lees verder

Steeds meer alleenwonenden in Achterhoek

Steeds meer inwoners van de Achterhoek wonen alleen, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee volgen de gemeenten in de regio een landelijke trend.

Lees verder

Geschiedenis van Terborg komt tot leven

De vertoningen van het openluchtspel "Het straatje dat zich stad mocht noemen" in het kader van het 600 jarige bestaan van Terborg zijn compleet uitverkocht. Verdeeld over donderdag, vrijdag en zaterdag brengen vijfhonderd mensen een bezoek aan het speciale decor in het hart van het stadje om de geschiedenis in levende lijve te aanschouwen.

Lees verder

Braamt wil flinke facelift voor leefbaarheid

Een ambitieus plan van de Dorpsraad waarbij het volledige hart van Braamt op de schop gaat moet zorgen dat het dorp leefbaar blijft. Bewoners hebben de angst dat hun thuis verandert in een spookdorp na onder meer het vertrek van voetbalvereniging Sint Joris en hopen op goedkeuring van gemeente en provincie voor het 1,8 miljoen euro kostende project.

Lees verder

Vak 22 dicht tijdens wedstrijd De Graafschap

De onafhankelijke tuchtcommissie van de KNVB heeft De Graafschap in beroep een boete van 15.000 euro opgelegd voor het gebruik van vuurwerk in de nacompetitieduels met Cambuur Leeuwarden en Sparta. Daarnaast blijft vak 22 als strafmaat één thuiswedstrijd leeg.

Lees verder

Oude IJsselstreek breidt monumentenlijst uit

Oude IJsselstreek heeft 39 panden aangewezen als mogelijke toevoegingen aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het betreft onder meer de voormalige pastorie in Megchelen en het aardappelkoelhuis in Varsseveld.

Lees verder

Technische jubileumeditie van bloemencorso

De wagens die zondag tijdens de negentigste editie van het bloemencorso door de straten van Lichtenvoorde trekken zitten vol technische hoogstandjes. Corsogroepen voegen gedurende de jaren steeds meer technieken toe om een gooi te doen naar de titel. 

Lees verder

Pilot voor getraumatiseerde statushouders

Getraumatiseerde statushouders in Doetinchem, Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Oude IJsselstreek, die moeite hebben met inburgeren, worden bij dat inburgeringstraject ondersteund. Het betreft een groep van ongeveer twintig statushouders uit de vijf gemeenten.

Lees verder

Breuk Oude IJsselstreek en Laborijn is vaag

Er blijft veel onduidelijk over het voornemen van Oude IJsselstreek om uit de sociale dienst Laborijn te stappen. Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor raadsleden uit de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten.

Lees verder

Bezoekers kerkdienst verdubbeld door dialect

De speciale dialectkerkdienst in Zelhem bij het Museum Smedekinck trok zondag het dubbele aantal bezoekers van een normale viering. Waar een dienst in de Lambertikerk zelden meer dan honderd geïnteresseerden trekt, kwamen nu bijna tweehonderd mensen naar het museum toe.

Lees verder

Geen straatverlichting in deel Steenderen

Door een onbekend ondergronds probleem doet de straatverlichting in een gedeelte van Steenderen het al twee weken niet. In de straten tussen de Bronkhorsterweg en de Eiken blijft het ’s avonds donker.

Lees verder

Stadsfeest wil groeien naar grote namen

Duizenden bezoekers hebben dit weekend samen in het centrum van Doetinchem het Stadsfeest gevierd. De organisatie merkt dat verschillende onderdelen van het feest een gevarieerde doelgroep trekken en door het groeiende budget wordt steeds meer mogelijk.

Lees verder

Tante Rikie stopt als directrice Zwarte Cross

De komende Zwarte Cross wordt de laatste met Tante Rikie als festivaldirectrice. Op de laatste editie van het zeventigjarige boegbeeld, met als thema ‘Jullie kunnen het!’, wordt ze op spectaculaire wijze uitgezwaaid.

Lees verder

Man mishandeld nabij kermis Winterswijk

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld nabij het kermisterrein in Winterswijk. Hij werd volgens de politie meerdere malen geschopt en geslagen.

Lees verder

Overlast door afsluitingen in Doetinchem

Wegwerkzaamheden aan de Liemersweg tussen Doetinchem en Wehl zorgden maandag en dinsdag voor veel verkeersoverlast. Weggebruikers op de toegangswegen naar het centrum staan voornamelijk tijdens de ochtend- en avondspits vast.

Lees verder

De Graafschap-middenvelder in team Aruba

Gregor Breinburg maakt onderdeel uit van de selectie van Aruba. De nationale ploeg van het eiland speelt wedstrijden tegen Guyana en Antigua en Barbuda in het kader van de Concacaf Nations League.

Lees verder

Geparkeerd busje gestript in Lichtenvoorde

Een busje is afgelopen weekend gestript in een parkeerkelder in Lichtenvoorde. Toen de eigenaar maandagochtend terugkwam, merkte hij dat zijn voertuig een behoorlijk aantal onderdelen miste.

Lees verder

Pand voormalige basisschool Ruurlo te koop

Berkelland heeft het voormalige pand van de St. Willibrordusschool aan de Stationsstraat in Ruurlo te koop gezet. Potentiële gegadigden kunnen tot 31 december 2019 een bod uitbrengen, mits er een weloverwogen plan kan worden gepresenteerd.

Lees verder

Normaal eregast op jubileum Høkersweekend

De veertigste editie van het Høkersweekend trok dit weekend anhangers uit heel Nederland naar Zelhem. Speciale gast was de band Normaal zelf, de organiserende fanclub hoefde weinig moeite doen om de oude rockers naar Café De Tol te krijgen voor hun tweede optreden van dit jaar.

Lees verder

Jong Oranje treft Cyprus op De Vijverberg

Trainer Erwin van de Looi heeft de selectie bekend gemaakt van Jong Oranje. De ploeg speelt dinsdag 10 september de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Cyprus in Doetinchem.

Lees verder

N18 op de schop voor asfaltwerkzaamheden

De N18 tussen Varsseveld en Groenlo gaat eind september op de schop vanwege asfaltwerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met vier nachten aan werkzaamheden.

Lees verder

De Graafschap in KNVB-beker tegen Vitesse

De Graafschap is zaterdagavond in de beker gekoppeld aan Vitesse. De wedstrijd wordt eind oktober gespeeld in stadion GelreDome in Arnhem.

Lees verder

Kilderse Prein wint nationale missverkiezing

Nikki Prein uit Kilder is vrijdag uitgeroepen tot Miss Beauty of The Netherlands. De Achterhoekse, die eerder al gekroond werd tot Miss Beauty of Gelderland, mag nu Nederland gaan vertegenwoordigen op Miss Earth.

Lees verder

Aanhoudingen na mishandeling Winterswijk

Een jongeman is donderdagavond mishandeld op de kermis in Winterswijk. De politie heeft twee personen aangehouden.

Lees verder

Casper de Gier wint bronzen medaille op EK

Casper de Gier heeft vrijdagavond een bronzen medaille gepakt op de puntenkoers tijdens het Europees kampioenschap (EK) op de weg in het Spaanse Pamplona. De skeeleraar uit Laag-Keppel had evenveel punten als de Fransman Quentin Giraudeau, maar de Achterhoeker kwam sneller over de finish.

Lees verder

Erepenning Doetinchem voor Günter Giesen

Günter Giesen heeft vrijdagavond de zilveren erepenning van de gemeente Doetinchem gekregen. Hij werd onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor het Stadsfeest.

Lees verder

Tweede ZomerOndernemer werpt vruchten af

23 jongeren hebben tijdens hun zomervakantie een eigen bedrijf opgezet met behulp van de ZomerOndernemer. Aan de tweede editie van het project deden deelnemers uit de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Oude IJsselstreek mee, maar de organisatie wil in de toekomst graag het concept uitbreiden naar de rest van de regio.

Lees verder

Achterhoekse kevers jagen op podiumplaats

Coureurs Marco Raben en Rik Pasman strijden beiden mee om de bovenste plaatsen in de Keverklasse bij het Nederlands Kampioenschap Autocross. De concurrentie is stevig en met de races in Lochem en Albergen nog op het programma, moeten de Achterhoekers het maximale uit hun auto halen om op het podium te eindigen.

Lees verder

Vier ton voor verbouw Boerenbondgebouw

Gelderland zet meer dan vier ton in voor de verbouwing van het Boerenbondgebouw in Zieuwent. In het pand komen energieneutrale en gasloze starterswoningen, terwijl op de grond ook acht koopwoningen worden gebouwd.

Lees verder

Liemersweg in Doetinchem gaat op de schop

De Liemersweg in Doetinchem gaat op de schop in de maanden september en oktober. Door het vele gebruik van de weg is deze aan slijtage onderhevig en moet het asfalt vervangen worden.

Lees verder

Hogenkamp richt haar pijlen op de top-100

Richèl Hogenkamp haalt kracht uit haar eerste deelname aan een grandslamtoernooi in bijna anderhalf jaar tijd. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de US Open was Donna Vekic dinsdag te sterk, maar de 27-jarige Doetinchemse ziet de plaatsing als een bevestiging van haar ambitie.

Lees verder

De Graafschap jaagt op nieuwe zege in Oss

De Graafschap hoopt de succesvolle seizoenstart vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss een vervolg te geven. Hoewel aanwinst Branco van den Boomen onderdeel uitmaakt van de selectie, lijkt trainer Mike Snoei vast te houden aan de basisopstelling van vorige week.

Lees verder

Nieuw contract Tutuarima bij De Graafschap

Jordy Tutuarima heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. De 26-jarige linksback ligt nu tot de zomer van 2021 vast bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Zelhem extra thuis voor kinderen uit Parijs

Zeven jaar lang is het huis van een gezin in Zelhem al het tijdelijke thuis voor kinderen uit de Parijse buitenwijken. Maximaal zestien weken per jaar creëren gastouders Hélène Pellegrini en Arno Duitshof met medewerking van gastoudervereniging Symbiose een thuis voor wat inmiddels als hun eigen kroost is gaan voelen.

Lees verder

Plan voor zestig nieuwe woningen Silvolde

Op het voormalige terrein van de buizenfabriek in Silvolde moeten zestig woningen worden gebouwd voor starters en senioren. Initiatiefnemer Groenvast heeft een conceptplan ingeleverd bij de gemeente Oude IJsselstreek die positief tegenover het plan staat.

Lees verder

Gemeente sluit drugspanden in Silvolde af

Oude IJsselstreek heeft twee panden in Silvolde aangewezen als drugspand en verzegeld. In totaal zijn er dit jaar zes panden in de gemeente om een soortgelijke reden op slot gegaan.

Lees verder

Van den Boomen tekent bij De Graafschap

De Graafschap heeft zich verzekerd van de diensten van Branco van den Boomen. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van FC Eindhoven en heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Doetinchem.

Lees verder

Jolink wil nieuw Normaal-concert in Lochem

Frontman Bennie Jolink van Normaal wil volgend jaar opnieuw een groot concert geven op Hemelvaartsdag in Lochem. Beoogd organisator Mojo is bekend met de wens van de zanger uit Hummelo, maar geeft aan dat het plan nog niet definitief is.

Lees verder

Stadsfeest ambitieus na aantal zware jaren

De 34e editie van het Stadsfeest in het centrum van Doetinchem start donderdag met de Dancetour en de Klassieke Avond. De organisatie van het feest wil na een aantal lastige jaren weer groeien naar een groot evenement voor een brede doelgroep.

Lees verder

Winterswijk verbiedt lachgas op Volksfeest

Tijdens het Winterswijkse Volksfeest van komend weekend wordt extra gecontroleerd op het gebruik van lachgas. Burgemeester Joris Bengevoord heeft een verbod laten opnemen in de vergunning voor het feest en de gemeente wil bovendien een lokaal verbod op het gebruik van lachgas.

Lees verder

Recordaantal bezoekers voor Stadsmuseum

De expositie over de 65-jarige geschiedenis van De Graafschap in het Stadsmuseum is de best bezochte sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie. Met ruim drieduizend bezoekers hebben meer mensen het museum in Doetinchem gevonden dan tijdens eerdere tentoonstellingen.

Lees verder

Van Nispen tekent contract bij De Graafschap

Matthijs van Nispen heeft een contract voor een jaar getekend bij De Graafschap. Voor het 21-jarige talent uit de eigen jeugdopleiding is het zijn eerste verbintenis.

Lees verder

Misstanden op 23e editie van Zwarte Cross

De Zwarte Cross is op de afgelopen editie geconfronteerd met onder meer ongewenste intimiteiten, homofobe en racistische uitingen en wildplassen. De festivalorganisatie heeft een statement geschreven waarbij wordt aangegeven dat bezoekers die zich hier schuldig aan maken niet op het festival thuishoren.

Lees verder

Brandweer vult visvijver in Wehl met water

De brandweer heeft op verzoek van de visvereniging in Wehl een vijver gevuld. Dat deden brandweerlieden met behulp van waterkanonnen.

Lees verder

Na dertig jaar weer buitenbad in Doetinchem

Na een periode van dertig jaar kan er in de stad Doetinchem weer in een buitenbad gezwommen worden. Zwembad Rozengaarde opende zaterdag een gloednieuw zwembad, mét bijbehorende glijbaan.

Lees verder

Onderzoek naar bomen in straat door Beek

Montferland gaat een bomenonderzoek uitvoeren in de Sint Jansgildestraat in Beek. De gemeente wil de verkeersveiligheid van ‘het mooiste laantje van de gemeente’ aanpakken.

Lees verder

14-jarige opgepakt na steekincident Doetinchem

De politie heeft zondagmiddag een 14-jarige jongen uit Oude IJsselstreek aangehouden in verband met een steekincident in Doetinchem. Een 13-jarig meisje raakte daarbij lichtgewond.

Lees verder

Doetinchem wil toegankelijke sportclubs

Doetinchem gaat de toegankelijkheid van sportaccommodaties en sportclubs onderzoeken. Het onderzoek richt zich op fysieke aspecten, digitale en schriftelijke toegankelijkheid.

Lees verder

Biggen omgekomen na val bij Loerbeek

Een aantal biggen zijn vrijdag om het leven gekomen in Loerbeek. Ze waren in een mestkelder gevallen.

Lees verder

Ambitieuze start Montferlandse fusieclubs

De allereerste wedstrijd tussen de Montferlandse fusieclubs FC Bergh en VV Montferland, om de Veltins Pokal, is vrijdagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Ondanks dat beide clubs op sportief vlak ambitieus zijn, moet er bij de accommodaties nog het nodige werk verricht worden voordat het seizoen gaat beginnen.

Lees verder

Hogenkamp plaatst zich voor de US Open

Richèl Hogenkamp heeft zich vrijdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open. Ze wist af te rekenen met Varvara Gracheva uit Rusland in de laatste kwalificatieronde.

Lees verder

El Jebli naar Al-Faisaly in Saudi-Arabië

De Graafschap raakt aanvallende middenvelder Youssef El Jebli definitief kwijt. De smaakmaker van de Superboeren maakt de overstap naar Al-Faisaly uit Saudi-Arabië, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend.

Lees verder

3D-project moet regio verbinden op steiger

Negen Achterhoekse gebouwen hebben sinds donderdag een tijdelijk nieuw thuis gevonden op de flaneersteiger bij de Oude IJssel in Doetinchem. De miniaturen, die eerder tentoongesteld werden bij het Stadsmuseum, moeten de verbondenheid tussen de Achterhoek en Doetinchem versterken voor bewoners en bezoekers van de regio.

Lees verder

De Graafschap hoopt op coulance van KNVB

Bij de onafhankelijke tuchtcommissie in Zeist diende donderdagavond de zaak tussen De Graafschap en de KNVB. De Doetinchemse voetbalclub ging in beroep tegen de strafeis waarbij onder meer drie vakken moeten worden afgesloten in een competitiewedstrijd, met name omdat in de ogen van de club de verkeerde mensen worden bestraft.

Lees verder

Dinxperloër veroorzaakt ongeval bij Rhede

Een 29-jarige automobilist uit Dinxperlo heeft donderdag een ongeval veroorzaakt in Duitsland. Omdat hij onder invloed was van amfetamine heeft hij bovendien zijn rijbewijs in moeten leveren.

Lees verder

Housheer in voorselectie van handbaldames

Dione Housheer maakt onderdeel uit van de voorlopige selectie voor de aanstaande EK-kwalificatieduels van het Nederlands handbalteam. De Ulftse handbalster is een van de 23 spelers die zijn opgenomen in de ploeg.

Lees verder

Onderzoek naar wonen arbeidsmigranten

Montferland onderzoekt samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente herbergt op dit moment 2.500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties.

Lees verder

Shirtverkoop De Graafschap beter dan ooit

De shirtverkoop van De Graafschap is deze jaargang beter dan ooit. Zowel het uit- als het thuisshirt vliegt volgens de Doetinchemse voetbalclub over de toonbank, waarbij het absolute record van het ‘D’ran-shirt’ inmiddels is verbroken.

Lees verder

Oost Gelre wil nieuwe woningen realiseren

Een onderzoek naar de woningbouwbehoefte van Oost Gelre laat zien dat er meer vraag is dan aanbod in iedere kern van de gemeente. Het college wil daarom snel aan de slag om in totaal tweehonderd woningen te laten realiseren.

Lees verder

Negatief zwemadvies voor water bij Etten

De provincie Gelderland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor recreatiecentrum Scholtenhof in Etten. Eerder werd al gewaarschuwd voor de aanwezigheid van blauwalgen.

Lees verder

Zeddammer ziet projectorkest meer groeien

Het Nederlands Symfonie Project staat aan de vooravond van een reeks concerten op podia in Gelderland. Het projectorkest, dat zeven jaar geleden in de Achterhoek is ontstaan, is uitgegroeid tot een succes met talentvolle musici en conservatoriumstudenten uit het hele land.

Lees verder

De Graafschap scherpt het mediabeleid aan

De Graafschap heeft besloten het mediabeleid rond trainingen aan te scherpen. Cameraploegen mogen voortaan slechts beelden draaien van de warming-up en rondo's, terwijl interviews over aankomende duels worden beperkt tot de dag voor de wedstrijd.

Lees verder

Hogenkamp één winst verwijderd van US Open

Richèl Hogenkamp heeft ook de tweede kwalificatieronde voor de US Open winnend afgesloten. Door de overwinning op de Russin Valeria Savinykh is ze nog één zege verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi.

Lees verder

Kinderstop voor jubilerende KiVaDa in Ulft

Met tweehonderd aanmeldingen loopt het storm tijdens de vijftigste editie van de Kinder Vakantie Dagen (KiVaDa) in Ulft. De organisatie wil onder meer kinderen die niet op vakantie kunnen door geldgebrek de kans bieden om toch te genieten van de vrije dagen, maar merkt dat het door een vrijwilligerstekort steeds lastiger wordt.

Lees verder

Drankrijder bij Beek heeft openstaande boetes

De politie heeft dinsdagavond een bestuurder van de snelweg A12 bij Beek geplukt. De man bleek teveel gedronken te hebben en had daarnaast nog boetes openstaan, hoewel dat niet de reden was om hem staande te houden.

Lees verder

Kampioen Orion hongerig naar nieuw succes

Regerend landskampioen Active Living Orion is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Bij de volleybalmannen uit Doetinchem is na het afgelopen successeizoen voldoende honger aanwezig om ook dit jaar voor de prijzen te spelen.

Lees verder

Dode en zieke vogels in vijver bij Eibergen

Bij een vijver aan de Borculoseweg nabij Eibergen zijn dode en zieke watervogels aangetroffen. Het Waterschap Rijn en IJssel heeft het sterke vermoeden dat botulisme de oorzaak is.

Lees verder

El Jebli ontbreekt op training De Graafschap

Youssef El Jebli staat woensdag niet op het trainingsveld van De Graafschap. De middenvelder heeft toestemming gekregen om in gesprek te gaan met een andere club.

Lees verder

Hogenkamp zet stap richting de US Open

Richèl Hogenkamp is geplaatst voor de tweede kwalificatieronde voor de US Open. De Doetinchemse tennisster versloeg de Zwitserse Ylena In-Albon dinsdagavond in twee sets.

Lees verder

Wonion zet in op efficiënt zelfstandig wonen

Oude IJsselstreek en woningcorporatie Wonion hebben de handen ineen geslagen om te zorgen dat mensen met een beperking en ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Door een toenemende zorgvraag willen beide partijen efficiënter omgaan met het verhuren van aangepaste huurwoningen, waarbij een verhuizing van bewoners een optie is.

Lees verder

Doorgang bij Gouden Handen afgesloten

Woonzorg Nederland heeft de hekken rond het terrein van Gouden Handen in ’s-Heerenberg afgesloten. Omwonenden gebruikten het terrein als kortere route naar het stadspark, maar wegens overlast is gekozen om een slot te plaatsen.

Lees verder

Huntelaar stapt over naar hoofdklasser DUNO

Koen Huntelaar uit Hummelo speelt dit seizoen voor hoofdklasser DUNO uit Doorwerth. Het contract van de 21-jarige middenvelder bij De Graafschap liep aan het eind van het afgelopen seizoen af.

Lees verder

Gesink met team Jumbo-Visma naar de Vuelta

Robert Gesink maakt onderdeel uit van de selectie van wielerploeg Jumbo-Visma voor de Vuelta d'Espana. De ploeg ziet de wielrenner uit Varsseveld als ondersteuner voor de klassementsrenners in de wielerkoers.

Lees verder

Akte oprichting Binnenstad Bedrijf getekend

De akte van oprichting voor het Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD) is ondertekend. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente richten met het initiatief op een vermindering van leegstand en een bruisend centrum.

Lees verder

Vernielingen op terrein van sv Bredevoort

Op het terrein van sv Bredevoort zijn afgelopen weekend vernielingen gepleegd. Een van de doelen van de voetbalvereniging is in brand gestoken.

Lees verder

Silvolde zet stap naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Hoofdklasser Sportclub Silvolde is een stap dichterbij het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Op bezoek bij tweedeklasser VEV'67 werd zaterdag met 0-3 gewonnen.

Lees verder

Jubilerende Varsseveldse optocht ambitieus

Voor de vijftigste keer sierden wagens en loopgroepen de straten van Varsseveld tijdens de optocht van de Volksfeesten. De organisatie merkt dat deelnemers dit jaar extra uitpakten voor de jubileumeditie.

Lees verder

Petitie voor behoud parkeerplaatsen Didam

Meer dan dertig parkeerplaatsen op het Onze Lievevrouweplein in Didam moeten plaatsmaken voor een evenementenplein. Met het verdwijnen van de parkeerplaatsen vrezen de ondernemers voor minder klanten.

Lees verder

Zorgpartijen in actie tegen groeiende wachtlijsten

Zorgorganisaties Markenheem, Sensire en Azora openen begin 2020 in Gaanderen voor het eerst een gezamenlijk woonzorgcomplex. De partijen merken dat samenwerking noodzakelijk is om de groeiende wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de Achterhoek op te vangen.

Lees verder

Montferland sluit drugspand in Braamt

Burgemeester Peter de Baat van Montferland heeft een drugspand in Braamt voor de duur van drie maanden afgesloten. In de woning werd naast een wietkwekerij ook een nepvuurwapen en een handelshoeveelheid harddrugs gevonden.

Lees verder

Overkapping van Kasteel Huis Bergh voltooid

De werkzaamheden aan een nieuwe overkapping over de binnenplaats van Huis Bergh zijn afgerond. De koepel beschermt de originele deuromlijsting uit het jaar 1701.

Lees verder

Prikkelarm uurtje op kermissen in de regio

In Silvolde vindt dit jaar voor het eerst een ‘prikkelarme kermis’ plaats. Ook op de kermissen in Groenlo en Didam is ruimte voor een uurtje zonder harde geluiden en flitsende lichten.

Lees verder

Gemeenten bekostigen pilot tegen anorexia

Zes Achterhoekse gemeenten gaan een pilot bekostigen voor jeugdigen die behandeld worden tegen anorexia. Door het bekostigen van de pilot kan de zorg volgens de gemeenten van dichtbij worden geleverd.

Lees verder

Banden gedumpt in buitengebied bij Azewijn

In het buitengebied van Azewijn zijn een tiental banden gedumpt. De afgelopen periode werden ook al banden achtergelaten nabij Gendringen en Silvolde.

Lees verder

De Graafschap mist supporters in Maastricht

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij MVV in Maastricht voor de tweede overwinning van het seizoen. Supportersgroepen van de Doetinchemse voetbalclub hebben besloten tot een boycot van de wedstrijd, hoewel trainer Mike Snoei het gemis betreurt ziet hij zijn ploeg als favoriet in stadion De Geusselt.

Lees verder

Zomerschool bezoekt senioren Azora in Ulft

De zomerschool in Ulft bezocht zorgcentrum De Meulenbeek van Azora als onderdeel van de lessencyclus die speciaal opgezet is voor kinderen van nieuwkomers en statushouders. Het doel van het zes weken durende lesprogramma is om op een speelse manier het taalniveau van de kinderen op peil te houden of te verbeteren.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen overstijgt gemiddelde

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand juli verder gedaald naar een totaal van ruim drieduizend. De daling is sterker dan landelijk en ook sterker dan in andere Gelderse regio’s.

Lees verder

Bouw Joop Sarsplein vertraagd tot najaar

De realisatie van het horecaplein aan de Grutstraat in Doetinchem heeft vertraging opgelopen doordat onderdelen voor het plein niet op tijd geleverd zijn. Deze zomer zou het Joop Sarsplein, zoals het horeacaplein gaat heten, klaar zijn maar de officiële oplevering is nu uitgesteld tot het najaar.

Lees verder

Eerste De Graafschap los op De Bezelhorst

Het eerste elftal van De Graafschap trainde woensdag voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld op De Bezelhorst in Doetinchem. Sinds dit seizoen betrekken de jeugd en het vlaggenschip van de club na jaren weer een gezamenlijke accommodatie.

Lees verder

Agent gewond bij arrestatie in Winterswijk

Een agent is dinsdagmiddag gewond geraakt tijdens het aanhouden van een 54-jarige man. Hij kon zich niet legitimeren en verzette zich hevig tijdens de arrestatie.

Lees verder

Raad stelt vragen na boycot Superboeren

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Maastricht heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de boycot van De Graafschap-supporters. De supporters zijn niet tevreden over de manier waarop zij moesten afreizen naar het uitduel met MVV.

Lees verder

Twee Achterhoekse treinen naar Friesland

Twee treinstellen van vervoersmaatschappij Arriva worden verplaatst vanuit de Achterhoek naar Friesland. De voertuigen gaan als vervanging voor twee treinen die momenteel worden gerepareerd als gevolg van een ongeval.

Lees verder

Abdulahi tekent contract bij Zweedse club

Liban Abdulahi heeft een verbintenis tot het einde van het seizoen getekend bij Jönköpings Södra IF. De 23-jarige middenvelder stond de vorige jaargang onder contract bij De Graafschap.

Lees verder

Wagenbouwers bijna klaar voor volksfeesten

Het Varsseveldse Volksfeest wordt dit jaar voor de vijftigste keer afgetrapt door de optocht met praalwagens op donderdagavond. Voor veel van de deelnemende groepen, die op dit moment de laatste hand aan hun wagens leggen, is de optocht het hoogtepunt van het feestweekend.

Lees verder

Cross Gendringen gaat voor continuïteit

Het geluid van knallende uitlaten en scheurende motoren galmde afgelopen weekend door het buitengebied van Gendringen tijdens de 42e editie van de Autocross. Op het evenement, waar ook de vierde ronde van het NK werd verreden, kwamen ruim drieduizend bezoekers af.

Lees verder

Ulfts transportbedrijf naar Aziatische markt

Don Trucking uit Ulft is officieel partner geworden van de Pakistaanse vervoerder AK Transport. Het logistieke bedrijf uit de Achterhoek ziet in de zogenaamde CPEC-route kansen in de Oost-Aziatische markt.

Lees verder

Eerste kavelruil in project Bronckhorst

Binnen het kavelruilproject van Bronckhorst zijn de eerste gronden geruild van eigenaar. De gemeente wil agrarische en niet-agrarische grondeigenaren de kans geven om efficiënter te werken en hoopt daarnaast de natuur te versterken.

Lees verder

Hogenkamp prolongeert titel in Koksijde

Richèl Hogenkamp heeft dit weekend de titel veroverd op het ITF-toernooi van Koksijde. De Doetinchemse tennister versloeg in de Belgische plaats de uit Frankrijk afkomstige Oceane Dodin.

Lees verder

Vernielingen bij De Wegwijzer in Dinxperlo

Vandalen hebben vernielingen aangebracht aan OBS De Wegwijzer in Dinxperlo. De politie weet wie de daders zijn.

Lees verder

Van Mieghem aan de kant bij De Graafschap

De Graafschap moet het de komende wedstrijden stellen zonder Daryl van Mieghem. De vleugelaanvaller liep in het openingsduel met Cambuur Leeuwarden een blessure aan zijn kuitbeen op.

Lees verder

Wijnboeren uit regio blij met warme weer

De Achterhoekse wijnboeren wrijven in hun handen met de afgelopen twee droge en warme zomers. Het mooie weer betekent voor wijnboer Leon Masselink van Wijngoed Montferland echter wel een veranderd eindproduct en een aangepaste werkwijze.

Lees verder

Brugspringers worden extra gewaarschuwd

Het Waterschap Rijn en IJssel hangt borden op bruggen over de Oude IJssel om het brugspringverbod te verduidelijken. De boete voor het springen van een brug ligt rond de 140 euro, maar deze zomer is er nog niemand beboet.

Lees verder

Vrijwilligers herstellen graven in Beek

Een tiental vrijwilligers heeft donderdagochtend de schade aan de graven op de begraafplaats in Beek hersteld. Door de hoosbui van een week geleden, waarin zeker 60 millimeter regen viel, werd de grond onder meer dan twintig graven weggespoeld.

Lees verder

Trainingen FC Bergh in Lengel en Stokkum

De eerste trainingen van de nieuwe voetbalvereniging FC Bergh vinden niet plaats op het eigen terrein. Omdat de velden in ’s-Heerenberg nog niet klaar zijn, wordt uitgeweken naar Lengel en Stokkum.

Lees verder

Blauwalg in water Scholtenhof in Etten

In recreatieplas Scholtenhof in Etten is blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Doetinchemmer opgepakt voor mishandeling

Een 19-jarige man uit Doetinchem is donderdagochtend vroeg aangehouden voor het mishandelen van twee beveiligers van een uitgaansgelegenheid in Zeeland. Nadat hij uit de campingdiscotheek in Scharendijke werd gezet, liep de situatie uit de hand.

Lees verder

Twee jongens beroven man in Doetinchem

Een man is woensdagavond beroofd op de Stokhorstweg in Doetinchem. Hij was op de fiets onderweg toen hij door twee jongens werd opgevangen.

Lees verder

Landwinkel Ulft bijna klaar voor heropening

De landwinkel van Wim en Gerrie Luemes in Ulft is na de verwoestende brand van augustus 2018 bijna klaar voor heropening. Zowel de winkel als het woonhuis van het gezin ging verloren door het vuur, waarna een onrustige periode volgde.

Lees verder

Maastricht betreurt boycot van Superboeren

Maastricht vindt het jammer dat supporters van De Graafschap massaal hebben besloten om de uitwedstrijd tegen MVV van vrijdagavond 16 augustus te boycotten. Aanleiding voor de boycot is het verplicht moeten afreizen met een combiregeling voor supporters van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Koen Bouwman pakt goud op EK wielrennen

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Mix Team Relay bij het EK wielrennen in Alkmaar. Het onderdeel stond voor het eerst op het programma.

Lees verder

De Graafschap huurt Jeremy Helmer van AZ

De Graafschap huurt Jeremy Helmer van eredivisionist AZ. De 22-jarige aanvallende middenvelder blijft tot het einde van het seizoen in Doetinchem.

Lees verder

Vernielingen aan theater bij Gendringen

Vandalen hebben vernielingen aangericht in Openluchttheater Engbergen. Verschillende randen van de bakstenen zitbanken zijn afgebroken doordat boomstammen het theater in zijn gegooid.

Lees verder

Bossen veranderen door extreme droogte

Staatsbosbeheer experimenteert in Achterhoekse bossen met nieuwe boomsoorten omdat het extreme neerslagtekort grote invloed heeft op aanwezige beplanting. Door de tweede extreem droge zomer op rij heeft de letterzetter vrij spel in de fijnsparren en slaan lariksen bruin uit, zelfs de welkome hoosbui van vrijdag zorgde voor schade in het bos.

Lees verder

Man veroordeeld voor misbruiken dochter

Een 43-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdag veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Hij kreeg een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd, naast een verplichte behandeling.

Lees verder

Optimisme voor start seizoen De Graafschap

De Graafschap leeft hoopvol toe naar de seizoenstart tegen Cambuur Leeuwarden van vrijdagavond. Wedkantoren, spelers, staf, directie, allemaal zien ze de Doetinchemse voetbalclub als de titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Grond onder graven Beek weggespoeld

Door de hoosbui van vrijdagavond is de grond onder meerdere graven op het kerkhof in Beek weggespoeld. Omdat op sommige plekken de grond is verzakt en gevaar kan opleveren voor bezoekers van de begraafplaats zijn de graven met rood-witte linten afgezet.

Lees verder

Osasuna verslaat De Graafschap in oefenpot

De Graafschap heeft zondagmiddag de voorbereiding afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Osasuna. Met de beoogde basisopstelling op het veld wisten de Superboeren niet echt een vuist te maken tegen de Spanjaarden.

Lees verder

Overlast station Didam duurt nog een week

Treinreizigers tussen Arnhem en Doetinchem zullen ook de komende week nog overlast ervaren van de werkzaamheden aan het spoor. In Didam betekent dat voor een aantal reizigers een kilometer omlopen om bij de vervangende bussen in de Pittelderstraat, aan de andere kant van het station, te komen.

Lees verder

Oplichter opgepakt na ziekenhuisbezoek

Een man is zondag opgepakt bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk dankzij een tip van het oplettende ziekenhuispersoneel. De man bleek een landelijk gezochte oplichter te zijn.

Lees verder

Minister gaat markt op met streekproducten

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil de waardering voor streekproducten vergroten en is van plan een handelsmissie te starten in eigen land. In de Achterhoek wordt de stap met gejuich ontvangen, want partijen zien kansen te over.

Lees verder

Mindervaliden testen festival Huntenpop

Voor mindervaliden is het vaak letterlijk een drempel om een festival te bezoeken. Huntenpop vind het belangrijk dat een festival toegankelijk is voor deze speciale doelgroep en dus werd het terrein in Ulft getest door een aantal mindervalide festivalbezoekers.

Lees verder

Hilderink tekent contract bij De Graafschap

Milan Hilderink heeft een verbintenis voor drie seizoenen getekend bij De Graafschap. Voor de 16-jarige verdediger uit Steenderen is het zijn eerste contract.

Lees verder

Vakken De Graafschap open tegen Cambuur

Alle seizoenkaarthouders van De Graafschap kunnen aanwezig zijn bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Omdat het beroep tegen de opgelegde sanctie vanuit de KNVB nog loopt, is de voorgenomen straf niet geldig voor de wedstrijd.

Lees verder

Wanddecoratie in raadszaal Montferland

Een nieuwe wanddecoratie moet de raadszaal van Montferland in Gouden Handen meer karakter geven. Het college adviseert te kiezen voor een oude afbeelding van het voormalige klooster in ’s-Heerenberg.

Lees verder

Droogte heeft financiële impact op agrariërs

De droogte en hitte van deze zomer hebben financieel veel impact op de agrarische sector in de Achterhoek. Om zoveel mogelijk opbrengst van het land te krijgen, boren sommige landbouwers naar grondwaterbronnen om de gewassen te kunnen bewateren, maar die investering levert niet direct profijt op.

Lees verder

Dijkgraaf adviseert over besteding miljarden

Dijkgraaf Hein Pieper van het Waterschap Rijn en IJssel is verkozen tot expert voor de Europese Horizon Mission Board over klimaatverandering en sociale transformatie. De raad gaat de Europese Commissie adviseren over de besteding van onder meer onderzoeksgelden.

Lees verder

Renovatie van gymzaal in Kilder vervroegd

De renovatie van de sportvloer en de kleed- en sanitaire ruimten van de gymzaal in Kilder wordt door Montferland naar voren gehaald. Basisschool De Laetare huurt de zaal van de gemeente en startte afgelopen juni met succes een petitie om de slechte staat van de gymzaal onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Achterhoekse vlag in hart en huid van regio

Een jaar na de introductie van de Achterhoekse vlag wordt het symbool steeds meer omarmd door de regio en is het onderdeel geworden van het straatbeeld en het dagelijkse leven. De vlag wordt in verschillende vormen gezien, zoals wapperend aan vlaggenmasten, op het shirt van De Graafschap en nu zelfs ook bij de Doetinchemse barbier Joucke Modderkolk op zijn bovenbeen.

Lees verder

Zandbedrijf Roelofs niet naar Raad van State

Zandbedrijf Roelofs stapt niet meer naar de Raad van State over de zandwinning bij Nieuw-Dijk. De buurt en de politiek hebben Roelofs voldoende vertrouwen gegeven over de aanpassing van het geplande werkterrein om de beroepsprocedure in te trekken.

Lees verder

Dierenkliniek in Etten nieuwe sprong in diepe

Voor Thea Giesbers was de oprichting van de Mobiele Dierenkliniek in 2016 een sprong in het diepe. Inmiddels heeft de rondrijdende ambulance voor dieren in haar ogen een plek in regio veroverd en volgt een nieuwe stap voor Giesbers, met de start van een daadwerkelijke praktijk in Etten.

Lees verder

Droogte in Achterhoek evenaart recordjaren

De droogte in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel evenaart volgens de Unie van Waterschappen de 'recordjaren' 1976 en 2018. Het neerslagtekort in de regio is opgelopen tot 242 millimeter en daarmee is de Achterhoek na Twente de droogste regio van het land.

Lees verder

Verdachte mannen opgepakt in Winterswijk

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie verdachte personen opgepakt in Winterswijk. De drie konden zich niet legitimeren en verplaatsten zich door het dorp.

Lees verder

De Graafschap favoriet voor kampioenschap

Twee wedkantoren zien De Graafschap in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen als dé titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel Toto en Unibet keren het minst uit bij een kampioenschap van de Doetinchemmers.

Lees verder

Dronken Amsterdammer beboet in Winterswijk

De politie is dinsdag in Winterswijk gestuit op een dronken Amsterdammer die over straat zwalkte. Er is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap, maar ook voor baldadigheid.

Lees verder

Doetinchem krijgt speciale parkeerplaatsen

Doetinchem gaat parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen en jonge gezinnen realiseren in de gemeente. Het idee ontstond tijdens de in juni gehouden ideeënmarkt en werd onlangs omarmd door de raad.

Lees verder

Crossspektakel Silvolde over provinciegrens

Met ruim tweehonderd deelnemers trekt het Achterhoekse Crossspektakel ook steeds meer liefhebbers van over de provinciegrens naar Silvolde. De organisatie voegt ieder jaar nieuwe elementen en klasses toe om de groei vast te houden.

Lees verder

Huntenpop volledig op schop voor 30e editie

Het festivalterrein van Huntenpop in Ulft gaat voor de dertigste editie volledig op de schop. Het hoofdpodium is verplaatst naar de kant van het DRU-terrein en daarnaast pakt de organisatie tijdens de verjaardag onder meer uit met een reuzenrad en een vuurwerkshow.

Lees verder

Dekzeilen en banden gedumpt in Aalten

In de buurt van het industrieterrein in Aalten is eind vorige week afval gedumpt. Onbekenden hebben onder meer dakzeilen en een aantal banden achtergelaten.

Lees verder

Montferland verplaatst werk aan rotonde

Montferland verplaatst de geplande werkzaamheden aan de rotonde Bievankweg-Beekseweg-Ruigenhoek in Didam met enkele maanden. Het knooppunt wordt van 7 tot en met 25 oktober aangepakt.

Lees verder

Bouwman rijdt wegwedstrijd tijdens het EK

Koen Bouwman is door bondscoach Koos Moerenhout toegevoegd aan de selectie voor de wegkoers tijdens het EK wegwielrennen in Alkmaar. De Ulftse wielrenner neemt de plek in van Niki Terpstra.

Lees verder

Internationaal spektakel op de DRU in Ulft

De Achterhoek Spektakel Toer trok dit jaar artiesten uit de hele wereld richting het DRU Industrieterrein in Ulft. Duizenden bezoekers zorgen ervoor dat de organisatie alweer kan denken aan de volgende editie, ondanks onzekerheid over de te ontvangen subsidie.

Lees verder

Gemeente waarschuwt illegale putgebruikers

Oude IJsselstreek benadrukt dat de ruim tweehonderd openbare putten in het buitengebied niet gebruikt mogen worden voor besproeiing. De gemeente gaat bij herhaaldelijk illegaal gebruik handhavend optreden.

Lees verder

Jarige Trekkertrek in Nieuw-Wehl voelt als reünie

Voor de tiende keer veranderde het buitengebied van Nieuw-Wehl in een crossbaan voor bulderende trekkers. Hoewel het evenement groeit en inmiddels negentig deelnemers heeft, richt de Trekkertrek zich met onder meer kinderattracties op vertier voor jong en oud in een vertrouwde setting.

Lees verder

Kaak hoogtepunt van zoektocht steengroeve

Een stuk kaak van enkele millimeters groot is het hoogtepunt van anderhalve week aan opgravingen in de steengroeve bij Winterswijk. Studenten van de Universiteit Utrecht (UU) zochten als elk jaar naar fossielen, waarbij de vondsten in de toekomst naast in Naturalis, ook in een bezoekerscentrum bij de groeve zelf kunnen worden bezichtigd.

Lees verder

VVV’s in Achterhoek worden inspiratiepunt

Van een duf kantoor met stoffige folders naar een digitaal belevings- en inspiratiepunt. Vijf van de 22 VVV-kantoren in de Achterhoek worden omgebouwd tot inspiratiepunt. Naast Ulft zijn dat de kantoren in Groenlo, Winterswijk, Lochem en Zutphen.

Lees verder

Van Heertum tekent contract in Doetinchem

Jasper van Heertum heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Graafschap. De 21-jarige verdediger was de afgelopen periode al op proef bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Bahoui terug naar oude liefde AIK in Zweden

Nabil Bahoui keert terug naar AIK Solna in zijn thuisland Zweden. De 28-jarige aanvaller speelde het afgelopen halfjaar voor De Graafschap en beschikte over een aflopend contract.

Lees verder

Terugblik Zwarte Cross 2019 in drie minuten

Exact een week geleden barstte de Zwarte Cross 2019 los. Het zonovergoten uitverkochte festival in Lichtenvoorde bruiste als vanouds. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Lees verder

Weerboer Gerrit wil meedingen naar record

Het KNMI-weerstation in Hupsel bij Eibergen heeft donderdagmiddag de hoogste temperatuur ooit in de Achterhoek gemeten. Voor weerboer Gerrit Vossers was het een spannende dag, want bij hem in Silvolde liep het kwik op tot boven de veertig graden, maar een record pakt hij daar niet mee.

Lees verder

Weerstation Hupsel haalt recordtemperatuur

Het KNMI-weerstation in Hupsel heeft donderdag een recordtemperatuur van bijna veertig graden gemeten. Daarmee is het de hoogst gemeten temperatuur ooit in de Achterhoek.

Lees verder

Vissen gered uit drooggevallen wateren

De Hengelsport Federatie Midden Nederland (HFMN) staat door de droogte in de startblokken om vissen te redden uit droogvallende wateren in de regio. De eerste reddingsoperaties hebben inmiddels plaatsgevonden in Lichtenvoorde en Varsseveld.

Lees verder

Megaklus aan het spoor bij Didam van start

De verbeterwerkzaamheden aan het spoor tussen Zevenaar en Didam zijn donderdag gestart. De komende achttien dagen is beperkt treinverkeer mogelijk door de ‘megaklus’, waarbij onder meer het spoor gedeeltelijk wordt verdubbeld.

Lees verder

Zinderende hitte neemt Achterhoek over

De temperaturen lopen woensdag richting de veertig graden in de Achterhoek. Waar kinderen genieten van waterpret in het centrum van Doetinchem, heeft zorgorganisatie Azora een hitteprotocol ingevoerd voor kwetsbare bewoners.

Lees verder

Waterschap koelt bruggen over de Oude IJssel

Drie ophaalbruggen over de Oude IJssel worden de komende twee dagen gekoeld. Door de hoge temperatuur bestaat volgens het Waterschap Rijn en IJssel de kans dat de bruggen uitzetten.

Lees verder

Bedrijf gaat centrum Doetinchem oppoetsen

Weg met de leegstand en de binnenstad als een aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen om te vertoeven en te winkelen. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente Doetinchem mikken met het op te richten Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD) op een bruisende binnenstad.

Lees verder

Bronckhorst strooit wegen vanwege hitte

Bronckhorst is woensdag gestart met het strooien van zout en zand op diverse wegen in de gemeente. Dit om te voorkomen dat het wegdek beschadigd raakt door de hoge temperatuur.

Lees verder

Regio wil huizen voor starters en ouderen

De colleges van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk kiezen ervoor om in de toekomst vooral te bouwen voor starters en ouderen. Na goedkeuring van de gemeenteraden in september moet ook de provincie nog akkoord gaan met de plannen.

Lees verder

Waterschap controleert extra op brugspringen

Het Waterschap Rijn en IJssel intensiveert de controles op het springen van bruggen. De afgelopen weken zijn tientallen brugspringers al gewaarschuwd, waar vorige zomers slechts vijf tot acht waarschuwingen werden uitgedeeld.

Lees verder

Zwarte Cross-spullen op het gemeentehuis

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt vol met honderden gevonden voorwerpen van festival de Zwarte Cross. Waar voorheen nog wel eens vreemde objecten hun weg richting het gemeentehuis vonden, bleef het dit jaar voornamelijk bij pasjes, zonnebrillen en sleutels.

Lees verder

Chiazor op amateurbasis naar De Graafschap

Dylan Chiazor van IJsselmeervogels sluit op amateurbasis aan bij de selectie van De Graafschap. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de tweededivisionist afgekocht om in Doetinchem voor zijn kans te gaan.

Lees verder

Peuter bevrijd uit een auto in Eibergen

De brandweer in Eibergen heeft maandagmiddag een peuter bevrijdt uit een auto. De peuter zat opgesloten in de auto doordat de sloten onverwacht dicht waren gevallen en niet meer open gingen.

Lees verder

Zwarte Cross voelt als editie van uitersten

De uitverkochte editie van de Zwarte Cross kende veel hoogtepunten, maar ook een groot dieptepunt met het overlijden van een 18-jarige campingbezoeker uit Vragender. De organisatie kijkt dan ook met dubbele gevoelens terug op de editie.

Lees verder

Karssenberg nieuwe secretaris Doetinchem

Gerben Karssenberg is de nieuwe gemeentesecretaris van Doetinchem. De geboren Achterhoeker wordt met ingang van 9 september adviseur van het college van burgemeester en wethouders en geeft samen met het managementteam leiding aan de ambtelijke organisatie.

Lees verder

Rel rond bebording op de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft gereageerd op de rel die is ontstaan over een satirisch bedoeld bord en een zeil op het festivalterrein. Zo maakte onder meer rap-artiest Sevn Alias zich boos over de in zijn ogen 'schandalige' uitingen, waarna de organisatie besloot het bord en zeil te verwijderen.

Lees verder

Koorbazen brengen spektakel op Zwarte Cross

Het a capella mannenkoor Koorbazen maakte er zondagmorgen een waar spektakel van in de theaterweide op de Zwarte Cross. In het buitenpodiumtheater zongen de maar liefst 52 koorleden een divers aanbod aan muziek.

Lees verder

Hermans pakt ONK-titel op de Zwarte Cross

Koen Hermans is zaterdagmiddag Nederlands kampioen geworden op de Zwarte Cross. De zijspancrosser uit Hengelo had voor het weekend al een voorsprong in het kampioenschap en gaf deze niet meer weg.

Lees verder

Verplaatsing markt Doetinchem onderzocht

Doetinchem gaat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar een verplaatsing van de zaterdagmarkt naar het Simonsplein. Een motie daartoe haalde donderdag een ruime meerderheid tijdens de raadsvergadering.

Lees verder

Raad akkoord met bijdrage gevel Amphion

De gemeenteraad van Doetinchem stelt een investeringsbijdrage van 2,3 miljoen beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.

Lees verder

Geen extra staanplaatsen bij De Graafschap

De Graafschap realiseert aankomend seizoen geen extra staanplaatsen op de Spinnekop-tribune. Hoewel uit een enquête blijkt dat de wens er bij een gedeelte van de supporters wel is, zijn de meningen verdeeld over de wenselijkheid van een nieuw ‘staanvak’.

Lees verder

Voorlopig geen oplossing voor Hogenkamp

De gemeente ziet op korte termijn geen oplossing voor de problematiek rond basisschool Hogenkamp in Doetinchem. Volgens wethouder Maureen Sluiter begint het proces richting een nieuw gebouw nu van voor af aan. 

Lees verder

Sproeiverbod ingesteld vanwege de droogte

Vanaf donderdagmiddag is het verboden om water uit rivieren, sloten, beken, meren en vijvers te halen in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel. De Achterhoek is volgens de organisatie door lage waterstanden en een fors neerslagtekort bijna net zo droog als in het extreem droge jaar 2018.

Lees verder

Shuttle rijdt weer door centrum Doetinchem

Vanaf vrijdag rijdt de elektrische hop-on hop-off shuttle weer door het centrum van Doetinchem. Na een pilot in 2018 heeft het gratis vervoersmiddel inmiddels een plek veroverd in de binnenstad.

Lees verder

Industrie draagt daling WW-uitkeringen

Het aantal verstrekte WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand juni verder gedaald. Volgens het UWV kampen veel werkgevers met personeelstekorten, waarbij de industrie als sprekend voorbeeld wordt genoemd.

Lees verder

Kruising in Groenlo veiliger voor fietsers

Vrijliggende fietspaden, voorrang voor fietsers en ruimere bochten vormen de - voorlopige - oplossing voor het verkeersprobleem op de kruising van de Winterswijkseweg met de Oude Winterswijkseweg in Groenlo. De aanleg van een rotonde of ingrijpende reconstructie van de veelbesproken kruising is voorlopig geen optie.

Lees verder

Serrarens stapt over naar Poolse competitie

Fabian Serrarens speelt het komende seizoen in de Poolse competitie. De 28-jarige aanvaller heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Arka Gdynia, dat uitkomt op het hoogste niveau.

Lees verder

Blauwalgoverlast in Blauwe Meer onderzocht

Aalten stelt een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen van de jaarlijkse blauwalgoverlast in het Blauwe Meer. De gemeente wil de zwemfunctie van het water bij Dinxperlo behouden.

Lees verder

Twee locaties in beeld voor Staring College

Berkelland richt zich op twee locaties voor de nieuwbouw van het Staring College in Borculo. Zowel de huidige plek aan de Beukenlaan als een locatie bij sportpark De Wildbaan worden na een eerste afvalronde nader onderzocht.

Lees verder

Miva Las Vegas geopend op Zwarte Cross

Op het festivalterrein van de Zwarte Cross is dinsdagmiddag het mindervalidenhotel Miva Las Vegas geopend. De openingshandeling voor de overnachtingsvoorziening voor mindervaliden werd verricht door minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Lees verder

Metal en rock krijgen podium in Gendringen

Liefhebbers van harde rockmuziek trokken de stoute schoenen aan en organiseerden dit weekend het eerste Powerplant Open Air-festival in openluchttheater Engbergen bij Gendringen. De organisatie wilde Achterhoekse rock- en metalbands de kans geven om zich in hun eigen omgeving te laten zien.

Lees verder

Achterhoek krijgt status agro-innovatieregio

De Achterhoek heeft van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit officieel de status van agro-innovatieregio gekregen. De Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA), een organisatie die duurzame landbouw faciliteert in de regio, krijgt van Den Haag de ruimte om te experimenteren met nieuwe methoden. Voor de organisatie voelt dat na jaren van pionieren als een beloning.

Lees verder

De Graafschap-supporters in actie na boete

Verschillende supportersgroepen van De Graafschap zijn een actie gestart om de door de KNVB opgelegde boete te financieren. De Graafschap kreeg de boete vanwege het gebruik van vuurwerk tijdens de sfeeracties in de nacompetitieduels tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam.

Lees verder

Veertig miljoen euro voor wonen en landbouw

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft maandag namens zes ministeries de ‘Regio Deal Achterhoek’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Het Rijk en de regio investeren gezamenlijk veertig miljoen euro, waarbij de aanpak van leegstand en het realiseren van kringlooplandbouw de belangrijkste onderdelen zijn.

Lees verder

Tweedehands fietsen op de Zwarte Cross

Een tweedehands fiets kopen zodat je veilig naar huis kunt na een bezoek aan de Zwarte Cross. Het kan dankzij de speciale tijdelijke showroom bij de fietsenstalling op het festivalterrein in Lichtenvoorde.

Lees verder

Lichtenvoorde bloeit door jarig bloemencorso

Lichtenvoorde maakt zich op voor de negentigste editie van het steeds populairder wordende Bloemencorso. Tijdens de traditionele maquettepresentatie lieten de bouwers de achttien bijzondere creaties zien die begin september door de straten rollen tijdens het dahliaspektakel.

Lees verder

Blauwalg in Lichtenvoordse Wentholtpark

In de vijver in het Wentholtpark in Lichtenvoorde is blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt om contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Straalman stapt met dubbel gevoel over

Bart Straalman heeft De Graafschap na tien jaar verlaten voor een avontuur bij Sarpsborg 08 in Noorwegen. Na vreemde contractonderhandelingen met een harde deadline in Doetinchem, is de Winterswijker blij met zijn kans in een ander land.

Lees verder

Idyllische beuken op de Haart vallen om

Vier beuken in een bos vlak bij de Spiekerdijk op de Haart bij Aalten zorgen niet langer voor een idyllisch doorkijkje. Als gevolg van de droogte zijn de vier beuken spontaan omgevallen.

Lees verder

Zwarte Cross ondanks plaag in startblokken

Over één week gaat de Zwarte Cross van start en dus wordt er druk opgebouwd op het festivalterrein in Lichtenvoorde. Grootste uitdagingen voor de organisatie zijn de eikenprocessierups en het op tijd aangeleverd krijgen van alle benodigde materialen. 

Lees verder

Showdowner Twan Kruis gehuldigd in Wehl

De kersverse Nederlands Kampioen Showdown Twan Kruis uit Nieuw-Dijk is woensdagavond gehuldigd bij Showdownvereniging Bon Bini in Wehl. De Nieuw-Dijker was zichtbaar verbaasd door de verrassing van familie en verenigingsgenoten.

Lees verder

Straalman tekent bij het Noorse Sarpsborg

Bart Straalman speelt volgend seizoen op het hoogste niveau in Noorwegen. De 22-jarige verdediger uit Winterswijk heeft een contract voor één seizoen getekend bij Sarpsborg 08.

Lees verder

Forse strafeis na vuurwerk bij De Graafschap

De aanklager van de KNVB wil De Graafschap een boete van 15.000 euro en één wedstrijd zonder supporters in de vakken 22,23 en 24 opleggen naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in de nacompetitieduels met Cambuur en Sparta. De club gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel.

Lees verder

Aarden wal zinloos tegen geur leerlooierij

De aanleg van een aarden wal is volgens de Raad van State zinloos tegen de geurhinder van leerlooierij Vitelco Leather, voorheen Rompa, in Lichtenvoorde. Omwonenden probeerden de aanleg af te dwingen, maar de rechterlijke instantie stelt de gemeente Oost Gelre in het gelijk.

Lees verder

Oude IJsselstreek lanceert app Ongehinderd

Oude IJsselstreek wil de meest toegankelijke gemeente van Nederland zijn en om die ambitie kracht bij te zetten is dinsdagavond de app Ongehinderd gelanceerd op het gemeentehuis in Gendringen. De applicatie laat mensen met een visuele of lichamelijke beperking zien hoe toegankelijk publieke locaties zijn.

Lees verder

Bouwman rijdt op het EK samen met Vos

Koen Bouwman maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie voor het EK wegwielrennen in eigen land. De Ulftse wielrenner rijdt bij de teamrelay onder meer samen met Marianne Vos.

Lees verder

Blauwalg geconstateerd in de Grolse gracht

In de Grolse gracht in Groenlo is door het Waterschap Rijn en IJssel blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt contact met het water te vermijden in verband met mogelijke gezondheidsproblemen.

Lees verder

Wethouder is gedoe rond Boogie Woogie beu

Wethouder Wim Aalderink van Winterswijk is het ‘hele gedoe’ rondom muziekschool Boogie Woogie zat. Opmerkingen uit buurgemeenten Oost Gelre en Aalten als ‘stuurloos schip’ en ‘meebetalen aan Cultuurkwartier in Winterswijk’ zijn Aalderink in het verkeerde keelgat geschoten.

Lees verder

De Graafschap wint nipt bij eersteklasser DZC

De Graafschap heeft dinsdagavond een benauwde 2-3 zege geboekt op bezoek bij plaatsgenoot en eersteklasser DZC’68. Verschillende jeugdspelers, waaronder de dinsdag gecontracteerde Jonathan Vergara Berrio, kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen op een sfeervol Sportpark Zuid.

Lees verder

Montferland pakt 's-Heerenberg-Oost aan

In ’s-Heerenberg-Oost zijn er zorgen over de toekomst van de wijk. Montferland komt nu met een plan om het gebied aan te pakken.

Lees verder

Lichtenvoordenaar moet rijbewijs inleveren

Een 52-jarige man uit Lichtenvoorde is woensdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een forse snelheidsovertreding. Hij reed meer dan zestig km/u te hard in het buitengebied van Winterswijk.

Lees verder

Jongere ouderen vinden de feesttent in Ulft

Een week voor de start van de drie kermissen in Ulft namen ouderen de feesttent van schutterij De Eendracht over tijdens het muziekevenement voor 65-plussers. De ruim vijfhonderd steeds jonger wordende enthousiastelingen maakten er een groot spektakel van, met muziek, dans en cabaret.

Lees verder

Doetinchemmer veroordeeld na breken kaak

Een 52-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Na het breken van de bovenkaak van zijn toenmalige vriendin wordt hij voor twee jaar geplaatst in een inrichting voor stelselmatige daders.

Lees verder

Keppel staat op tegen ‘ambitieloze’ woonvisie

De Dorpsraad Keppel en Eldrik stoort zich aan het beoogde woonbeleid van Bronckhorst en heeft een eigen plan ontwikkeld voor de voormalige voetbalvelden in Hoog-Keppel. In plaats van een veld vol zonnepanelen, ziet de belangengroep meer in een kleinschalige woonwijk Hessendaal met zonnepanelen op de daken.

Lees verder

Zorgen om wapengebruik Oude IJsselstreek

Na meerdere steekpartijen met jonge slachtoffers in de regio was wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde zaterdagavond decor van een open gesprek tussen jongeren en onder meer burgemeester Otwin van Dijk tijdens de derde Fataal-avond. Oude IJsselstreek is bezorgd om het wapenbezit en –gebruik en wil inzicht krijgen in de leefwereld van de jeugd.

Lees verder

De Vries spitsentrainer bij De Graafschap

Voormalig profvoetballer Mark de Vries gaat voor De Graafschap aan de slag als spitsentrainer. De 43-jarige ex-aanvaller voetbalde in het verleden onder meer voor Cambuur Leeuwarden en het Schotse Heart of Midlothian.

Lees verder

Hotel voor mindervaliden op Zwarte Cross

De Zwarte Cross realiseert dit jaar ruim twintig overnachtingsplekken voor mindervaliden op de camping. In samenwerking met revalidatiecentrum Het Roessingh uit Enschede hoopt de organisatie drempels weg te nemen voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Lees verder

Springkussen verdeelt Winterswijkse politiek

Een groen springkussen met het partijlogo en CDA’ers die in een groene polo meeliepen tijdens de SamenLoop voor Hoop in Winterswijk. Ongepast, vinden D66 en Winterswijks Belang. "We hebben met zijn alleen een mooi bedrag opgehaald, dáár gaat het om", zegt Wim Wassink, fractievoorzitter van het CDA in Winterswijk.

Lees verder

Klaasen van De Graafschap naar Roda JC

Robert Klaasen stapt van De Graafschap over naar Roda JC in Kerkrade. Na het succesvol doorlopen van de medische keuring tekent de 25-jarige middenvelder voor twee seizoenen in Limburg.

Lees verder

Doetinchem lokt IKEA naar bedrijvenpark

Doetinchem wil meer kansen voor het bedrijfsleven in de gemeente gaan benutten.  Door nieuw beleid van de gemeente krijgen duurzame en innovatieve bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen, zoals op het A18 Bedrijvenpark in Wehl wordt daarin het grote voorbeeld.

Lees verder

Ludger krijgt voorproefje van Buitengewoon

Leerlingen van het Ludger College kregen vrijdag een voorproefje te zien van Theaterfestival Buitengewoon. Na het uitgebreid gevierde jubileum van vorig jaar staat zondag weer een divers gezelschap aan artiesten in de binnenstad van Doetinchem op de 26e editie van het festival.

Lees verder

Loos alarm voor explosieven in Doetinchem

Bij de aanhouding van een 32-jarige man in Doetinchem zijn vrijdagochtend mogelijk explosieven gevonden. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) komt ter plaatse aan de Beethovenlaan.

Lees verder

Vierde jaar voor onzeker Nieuwe Dijkhuis

Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem kan in ieder geval tot 1 december van dit jaar doorgaan. Of het inspiratiecentrum daarna ook toekomst heeft op de huidige locatie, hangt af van een eventuele verkoop van het pand en bereidheid van een nieuwe eigenaar.

Lees verder

De Graafschap niet voorbij hoofdklasser AZSV

De Graafschap heeft donderdagavond de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij Achterhoek Cup-winnaar AZSV in Aalten werd het na een doelpuntloze eerste helft 1-1.

Lees verder

Burgzorg heeft gewenste transfer naar Spezia

Delano Burgzorg speelt komend seizoen voor het Italiaanse Spezia. De 20-jarige vleugelaanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de club die uitkomt in de Serie B.

Lees verder

Rondkomers doorbreekt taboe op schulden

Om schuldproblematiek onder jongeren uit de taboesfeer te halen is in de Gruitpoort in Doetinchem donderdag het project De Rondkomers gestart. De voorstelling ‘Eigen Schuld’ moet samen met een bijbehorend lesprogramma zorgen dat jeugd eerder hulp vraagt bij geldproblemen.

Lees verder

Buurt in Zeddam boos over toegang kermis

Buurtbewoners aan de Benedendorpsstraat in Zeddam zijn boos op schutterij St. Johannes en de gemeente Montferland over de bereikbaarheid van het Gerrit Varwijkplein tijdens het komende kermisweekend. Volgens hen is er onvoldoende gekeken naar de verkeersdoorstroming die in het nauwe straatje tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Lees verder

Man rijdt onder invloed van wiet in Borculo

Een 19-jarige bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het rijden onder invloed van wiet. De man werd betrapt bij een controle in Borculo.

Lees verder

Van de Wardt wordt vervangen bij Laborijn

Wethouder Peter van de Wardt wordt vervangen in het dagelijks bestuur van de sociale dienst Laborijn. Er was woensdagavond in de gemeenteraad geen vertrouwen dat Van de Wardt, nadat hij eerder aankondigde dat Oude IJsselstreek voornemens is om uit Laborijn te treden, orde op zaken kan stellen.

Lees verder

Gildehuis in 2020 dorpshuis Beek en Loerbeek

Het gildehuis moet in 2020 het nieuwe dorpshuis zijn voor de dorpen Beek en Loerbeek. Na het rondkrijgen van de financiën met de nodige subsidies wil de stuurgroep volgend jaar beginnen met een flinke verbouwing van het pand.

Lees verder

Muurschilderijen zetten Silvolde op de kaart

Het derde muurschilderij van het project 'Muren Gluren' in Silvolde nadert zijn voltooiing. Aan de Terborgseweg is op de tuinmuur van de familie Zeelen een kunstwerk van de 'Silvoldsche Cement Pannenfabriek' aangebracht die in het verleden op deze plek heeft gestaan.

Lees verder

Iselinge Hogeschool krijgt nieuwe directeur

Anne-Marie Haanstra is door de raad van toezicht benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Ze volgt Ans van Eijndhoven op, die in augustus met pensioen gaat.

Lees verder

Streetball in gesprek over steekpartijen

Streetball Silvolde organiseert zaterdag voor de derde keer een Fataal-avond. Onderwerp is ditmaal zinloos geweld, naar aanleiding van meerdere steekincidenten waar inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek bij betrokken waren.

Lees verder

Luchtdichte huizen dagen studenten uit

Studenten van de opleiding Smart Building zijn in het CIVON op het DRU-complex in Ulft al tien weken bezig met de realisatie van twee luchtdichte huizen. Het Graafschap College speelt met de praktijkopdracht in op de veranderende wensen binnen het onderwijs.

Lees verder

Zorgboerderij Slangenburg opent deuren

Zorgboerderij Slangenburg zit na de verhuizing vanaf de Sint-Willibrordsabdij en een flinke verbouwing alweer vier maanden op een eigen locatie in het buitengebied van Doetinchem, wat reden was om na dertien jaar voor het allereerst een open dag te organiseren. Werknemers, die onder meer werk verrichten voor de Voedselbank en Staatsbosbeheer, laten maar wat graag zien wat ze uitvoeren op en om de boerderij.

Lees verder

Swim to Fight Cancer gaat voor de drie ton

Op het Goede Doelen Toernooi van City Beach in Doetinchem heeft de organisatie van Swim to Fight Cancer de plannen voor volgend jaar bekend gemaakt. Op 13 september 2020 vindt de zwemtocht plaats bij Braamt, met een streefbedrag van bijna 300.000 euro.

Lees verder

Hulpeloze bejaarde gevonden in Winterswijk

De politie heeft maandagochtend een alleenstaande bejaarde in hulpeloze toestand aangetroffen in een woning in Winterswijk. Agenten gingen ter plaatse na een melding van een thuiszorgorganisatie die de situatie niet vertrouwde.

Lees verder

De Graafschap voorbij regioteam in oefenpot

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen zaterdagavond op een snikheet veld van SVDW in Doetinchem met 8-0 gewonnen tegen een regioteam. Verschillende jeugdspelers kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen tegen de amateurvoetballers uit de Achterhoek.

Lees verder

Achterhoekse hoofdklassers weten indeling

De Achterhoekse hoofdklassers AZSV, Silvolde, RKZVC en Longa’30 weten hun tegenstanders voor het aankomende seizoen. De eerste derby tussen RKZVC en Longa wordt in het weekend van 15 september gespeeld in Zieuwent.

Lees verder

Ulftenaar op trainingskamp met selectie PSV

Steven Theunissen maakt onderdeel uit van de PSV-selectie voor het trainingskamp in Zwitserland. Voor de linksback uit Ulft is het de eerste keer dat hij bij de selectie van het eerste zit.

Lees verder

Sevenich met waterpolodames naar het WK

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de WK-selectie van de Nederlandse waterpolodames. De ploeg vertrekt na een toernooi in eigen land naar Zuid-Korea voor het toernooi.

Lees verder

Raadslid Rob Mos uit fractie LBM gezet

Raadslid Rob Mos is uit de fractie van Lokaal Belang Montferland gezet. Het vertrouwen in het Didamse raadslid is door de fractie opgezegd, nadat een meerderheid in de raad Mos afwees om voorzitter te worden van een nieuwe commissie.

Lees verder

FNV bezorgd over uittreden Oude IJsselstreek

FNV is verbaasd en bezorgd over de voorgenomen uittreding van Oude IJsselstreek uit sociale dienst Laborijn. De vakbond roept op tot verbeteringen en hoopt dat de gemeente zich samen met partners Doetinchem en Aalten richt op de huidige organisatie.

Lees verder

Emotionele Theo Overbeek-memorial in Ulft

Verschillende prominenten koersten donderdagavond mee in de memorial ter ere van Achterhoeks wielercoryfee Theo Overbeek, die onderdeel was van de teruggekeerde Ronde van Ulft. Na een emotionele minuut stilte mocht weduwe Wilma de koers met onder meer organisator Koen Bouwman in gang schieten.

Lees verder

Doetinchem pakt bedrijventerreinen aan

Doetinchem gaat zorgvuldiger kijken naar de inrichting van de acht bedrijventerreinen in de gemeente. Met een voorgenomen beleidskader wilde de gemeente onder meer een uitsterfconstructie voor kringloopwinkels hanteren, maar de raad floot de wethouder Maureen Sluiter donderdagavond terug.

Lees verder

De Graafschap start oefencampagne bij SVDW

De Graafschap speelt zaterdagavond haar eerste duel in aanloop naar het nieuwe seizoen. Op het veld van SVDW in Doetinchem neemt de selectie van nieuwe trainer Mike Snoei het op tegen een regioteam.

Lees verder

Streep door vergunning voor mestfabriek

De Rechtbank Gelderland heeft de omgevings- en waterwetvergunningen voor de beoogde mestverwerkingsinstallatie op bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo vernietigd. Er is onvoldoende duidelijk gemaakt waarom er geen milieueffectenrapport is gemaakt.

Lees verder

Stadspoort icoon vergroenend Doetinchem

De nieuwe, groene poort bij de ingang van het centrum van Doetinchem moet een icoon worden voor de stad. Hoewel de stadspoort nog wat kaal is en er zowel positieve als negatieve geluiden te horen zijn over het bouwwerk, heerst met name tevredenheid over de beeldbepalende entree van de groener wordende binnenstad.

Lees verder

Doetinchem eist vertrouwen van Laborijn

De raad van Doetinchem heeft donderdagavond een raadsbrede motie aangenomen, waarin het bestuur van Laborijn wordt gevraagd om rust en vertrouwen voor klanten terug te laten keren en waarin wordt opgedragen tot optimalisatie van de dienstverlening, bejegening en ondersteuning van klanten. De oppositie liet het niet bij de motie en ging het debat aan met wethouder Jorik Huizinga tot ontsteltenis van de coalitiepartijen.

Lees verder

Muziekles voor alle Achterhoekse leerlingen

In gezelschap van mediamagnaat Joop van den Ende en 350 basisschoolleerlingen is donderdag het convenant 'Meer Muziek in de Klas' ondertekend. Achterhoekse schoolbesturen, gemeenten, muziekverenigingen en muziekscholen gaan, mede door bijdragen van het Rijk en diverse sponsoren, zorgen dat er vanaf 2022 ruim 20.000 kinderen in de regio structureel muziekles krijgen.

Lees verder

Renovatie bloemenbuurt Didam krijgt vorm

De plannen voor de renovatie en vernieuwing van de bloemenbuurt in Didam krijgen vorm. Maandagavond krijgen bewoners van de wijk een eerste uitwerking van de plannen te zien tijdens een inloopavond, waarna in het najaar een begin wordt gemaakt met de renovatie.

Lees verder

Bewoner bedreigd met wapen in Doetinchem

Een Doetinchemmer is woensdagavond bij zijn woning bedreigd met een vuurwapen of een daarop lijkend voorwerp. De politie zoekt getuigen van het incident.

Lees verder

Vrouwen willen nieuw onderzoek Laborijn

De Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek willen dat de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten excuses aanbieden naar aanleiding van de ontstane situatie rond sociale dienst Laborijn. Daarnaast roept de organisatie op tot nieuw onderzoek voor beleid wordt aangepast.

Lees verder

Watergevecht in Doetinchem wordt traditie

Het City Beach-zandveld in het centrum van Doetinchem was woensdagmiddag decor van een kleddernat watergevecht. De door ondernemers georganiseerde vriendschappelijke strijd begint na vier jaar uit te groeien tot een ware traditie.

Lees verder

Montferland maakt beleid voor zandwegen

Montferland trekt komend jaar ruim een miljoen euro uit voor het onderhoud aan zand- en halfverharde wegen. Daarnaast wordt na een stijging in het aantal klachten beleid opgesteld voor eventuele maatregelen aan de wegen.

Lees verder

12.000 stukken bijeen rond NK Wielrennen

De jurist die Montferland in de arm heeft genomen om onderzoek te doen naar de financiën rond het NK Wielrennen in 2017 heeft ruim 12.000 documenten verzameld over het evenement. Vanaf 1 augustus liggen de documenten voor raadsleden ter inzage op het gemeentehuis in Didam.

Lees verder

Nieuwe Terborgseweg moet veiliger zijn

Na negen maanden van werkzaamheden is de Terborgseweg in Doetinchem weer geopend voor al het verkeer. Hoewel de ondernemers aan de Terborgseweg een stuk inkomsten zijn misgelopen, zijn ze blij dat de verkeersveiligheid verbeterd is. 

Lees verder

Beperkt treinverkeer door werk in zomer

Reizigers moeten tussen 25 juli en 11 augustus rekening houden met minder treinverkeer door werkzaamheden aan het spoor bij Zevenaar, Didam en Wehl. Tijdens de zogenaamde ’18-daagse treinvrije periode’ wordt volgens de provincie Gelderland dag en nacht gewerkt.

Lees verder

Transfervrije Narsingh tekent in Armenië

Furdjel Narsingh verruilt De Graafschap transfervrij voor FC Ararat-Armenia. De buitenspeler kwam bij de Doetinchemmers niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Lees verder

Laborijn gaat actief aan de slag met klachten

Het dagelijks bestuur, de directie en de organisatie van Laborijn willen op korte termijn aan de slag met een aantal aanbevelingen uit het rapport van bureau Berenschot. Een aantal concrete verbeteracties zijn inmiddels al genomen zo laat het dagelijks bestuur dinsdagmiddag weten.

Lees verder

Nieuwe MRI Slingeland Ziekenhuis komt via dak

Een nieuwe MRI-scan is dinsdagmiddag met een hijskraan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem in gehesen. De bijzonder grote operatie biedt het ziekenhuis de mogelijkheid om patiënten sneller en makkelijker te helpen.

Lees verder

Plaag eikenprocessierups dwingt tot keuzes

De regio wordt geteisterd door een ware plaag van de eikenprocessierups. Waar de provincie eerder al aangaf de ongekend grote hoeveelheid rupsen niet aan te kunnen, worden ook gemeenten gedwongen tot het maken van keuzes.

Lees verder

Zelhem trotse gastheer van warme TrialGP

Het terrein van Zelhemse Auto en Motorclub werd dit weekend overgenomen door behendigheidskunstenaars op twee wielen. Met ronkende motoren werden hellingen en rotsblokken bedwongen tijdens de eerste editie van de TrialGP in Zelhem.

Lees verder

Waterpoloster Sevenich terug in Nederland

Waterpoloster Vivian Sevenich keert na twee seizoenen in Hongarije terug naar Nederland om voor UZSC in Utrecht te gaan spelen. De Lichtenvoordse wil zich samen met de andere internationals zo goed mogelijk voorbereiden op plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio.

Lees verder

Bestrijding eikenprocessierups duurt langer

De bestrijding van de eikenprocessierups langs provinciale wegen duurt langer dan gepland. Door de aanwezigheid van ondergrondse nesten en rupsen van verschillende leeftijden moeten sommige nesten nogmaals worden weggezogen.

Lees verder

Verkeersproef 's-Heerenberg geen succes

De verkeersproef die Montferland in 's-Heerenberg is gestart op de Emmerikseweg is na anderhalve week afgebroken. De verkeersremmende maatregelen die genomen werden zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 

Lees verder

BROODS koopt zwembad De Blenk in Ulft

Broodjesbar en drive-thru BROODS heeft zwembad De Blenk in Ulft gekocht. Eigenaresse Daphne Kempers wil van het leegstaande pand in Ulft een kopie maken van BROODS in Zeddam.

Lees verder

De Graafschap gaat vol voor kampioenschap

De Graafschap is de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondagmiddag gestart met de eerste training voor een klein duizendtal supporters op het veld van SVDW in Doetinchem. De ploeg van de nieuwe trainer Mike Snoei neemt deze jaargang met niks minder genoegen dan promotie, het liefst via een kampioenschap.

Lees verder

Nieuwenhuis zesde op Europese Spelen

Wielrenner Joris Nieuwenhuis is zesde geworden tijdens de wegwedstrijd op de Europese Spelen in Minsk. De Zelhemmer eindigde op 41 seconden achter de Italiaanse winnaar Davide Ballerini.

Lees verder

Gezinnen redden het zwembad in Steenderen

Een succesvolle donateursactie heeft het zwembad in Steenderen verzekerd van een goede toekomst. Na een subsidiestop van de gemeente Bronckhorst werd de actie, waar vooral gezinnen op reageerden, met succes gestart.

Lees verder

AZSV pakt Achterhoek Cup voor tweede keer

Hoofdklasser AZSV uit Aalten heeft zaterdagavond voor de twee keer de Achterhoek Cup gewonnen. In de finale werd eersteklasser DZC’68 na shoot-outs verslagen.

Lees verder

De Graafschap wil doelman Jurjus behouden

De Graafschap wil komend seizoen wederom op huurbasis gebruik maken van de diensten van Hidde Jurjus. De doelman staat nog twee jaar onder contract bij PSV.

Lees verder

Doetinchem opent inschrijving coffeeshop

Doetinchem opent de inschrijving voor een exploitatievergunning voor een coffeeshop op woensdag 26 juni. Omdat de vergunning voor Diamond in september afloopt, kunnen geïnteresseerden in aanmerking komen om een nieuwe zaak te openen.

Lees verder

Twee verdedigers op proef bij De Graafschap

Fahd Aktaou en Jasper van Heertum trainen de komende periode mee bij De Graafschap. De verdedigers hopen een contract af te dwingen bij de Doetinchemse eerstedivisionist en staan zondag al op het veld tijdens de eerste training.

Lees verder

Streep door plan voor crematorium in Etten

De Raad van State heeft het bestemmingsplan van Oude IJsselstreek voor het nieuw te bouwen crematorium in Etten van tafel geveegd. Buurtbewoners die de zaak hadden aangespannen reageren verheugd op de uitspraak.

Lees verder

Baas maakt overstap naar De Graafschap

Roland Baas heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Graafschap. De verdediger is na Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Ralf Seuntjens en Jesse Schuurman de vijfde zomerse versterking van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Onrust bij cliënten na vertrek Oude IJsselstreek

Sinds de publicatie van het vernietigende rapport van Bureau Berenschot over misstanden binnen sociale dienst Laborijn zijn bij het meldpunt van de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek zestien nieuwe meldingen binnengekomen. Cliënten maken zich volgens de vrouwen zorgen om het voorgenomen vertrek van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst.

Lees verder

Aanvoerder Jong Vitesse naar De Graafschap

Jesse Schuurman maakt de overstap van Vitesse naar De Graafschap. De aanvoerder van de beloftenploeg van de Arnhemmers tekent in Doetinchem een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen.

Lees verder

FightNight in Doetinchem groeit uit voegen

De boksers van COB Doetinchem bereiden zich voor op een van de hoogtepunten van het jaar. In de eigen bloedhete en uitverkochte bokshal staat zaterdagavond de zesde editie van de FightNight op het programma, wat voor Sportman van het Jaar Stanley Koemans de eerste thuiswedstrijd in zes jaar tijd wordt.

Lees verder

Krapte op Achterhoekse arbeidsmarkt groeit

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is ten opzichte van een jaar geleden met ruim 22% gedaald. Volgens het UWV hebben werkgevers in de regio steeds meer moeite om personeel te vinden.

Lees verder

Duitsers gepakt met softdrugs in Winterswijk

Drie Duitse mannen zijn donderdagochtend gepakt met een onbekende hoeveelheid wiet en hasj. Het trio was voornemens om de softdrugs mee te nemen over de grens.

Lees verder

Blauwalg in het Blauwe Meer bij Dinxperlo

In het Blauwe Meer bij Dinxperlo zijn blauwalgen aangetroffen. De provincie heeft een waarschuwing afgegeven voor het zwemwater.

Lees verder

De Graafschap hengelt ‘Seun of God’ binnen

De Graafschap heeft Ralf Seuntjens vastgelegd als versterking voor het nieuwe seizoen. De aanvaller zat zonder contract nadat zijn verbintenis bij VVV-Venlo afgelopen mei werd ontbonden.

Lees verder

Varsselder niet gehoord bij aanpassing N817

Inwoners van Varsselder voelen zich niet gehoord in de plannen van Oude IJsselstreek en de provincie voor de Oude IJsselweg N817 tussen hun dorp en Ulft. Het voornemen is om een fietssluis te plaatsen als overgang en de Varsselderseweg in te richten als ontsluitingsweg, maar ruim tweehonderd mensen hebben met de ondertekening van een petitie aangegeven niks te zien in de plannen.

Lees verder

Honderden dode vissen nabij Winterswijk

In de Osink-Bemersbeek in het buitengebied van Winterswijk zijn honderden dode vissen gevonden. De sterfte is het gevolg van een lekkage van chloorhoudend water.

Lees verder

Zeepkisten waardige vervanger voor Lievelde

De zeepkistenrace in Lievelde heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld tot een waardige opvolger van het Wolcorso. Meer dan veertig deelnemende teams waagden zich aan het spectaculaire parcours vanaf een zeven meter hoge schans.

Lees verder

Van Mieghem jaar langer bij De Graafschap

Daryl van Mieghem speelt ook komend seizoen in het shirt van De Graafschap. Het aflopende contract van de vleugelaanvaller is met een seizoen verlengd.

Lees verder

Orion start competitie bij Sliedrecht Sport

Regerend landskampioen Active Living Orion uit Doetinchem start de competitie op bezoek bij Sliedrecht Sport. Dat blijkt uit het programma dat volleybalbond NeVoBo heeft gepresenteerd.

Lees verder

Oude IJsselstreek spreekt met cliënten Laborijn

Oude IJsselstreek organiseert drie inloopuren om in gesprek te gaan met cliënten van Laborijn. De gemeente besloot vorige week uit de sociale dienst te stappen naar aanleiding van het vernietigende rapport van Berenschot.

Lees verder

Zorgen om financiële toekomst Doetinchem

Doetinchem maakt zich zorgen over de toekomstige financiën en vreest vanaf 2021 geen sluitende meerjarenbegroting meer te kunnen presenteren. Dat bleek dinsdag tijdens de presentatie van de kadernota van de gemeente.

Lees verder

Terborg krijgt geen genoeg van verjaardag

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg en daar wordt gedurende het jaar 2019 met verschillende evenementen bij stilgestaan. Tijdens het officiële verjaardagsweekend kwamen vierhonderd huidig- en oud-Terborgenaren samen om bij het ontbijt verhalen over de stad te delen.

Lees verder

Ruim twee miljoen voor herstel van Amphion

Het college van Doetinchem wil 2,3 miljoen euro investeren in het herstel van de gevels van Schouwburg Amphion. Bij goedkeuring van de raad verwacht het theater dat na de zomer wordt begonnen met herstelwerkzaamheden, waarmee een einde komt aan de voortslepende problematiek.

Lees verder

De Graafschap legt nieuwe verdediger vast

De Graafschap heeft zich voor komend seizoen versterkt met Toine van Huizen. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van Telstar waar zijn contract afliep en tekent een contract voor twee jaar.

Lees verder

Winterswijk wil nieuwe ijsbaan bij FC Trias

Winterswijk is voornemens om een nieuwe ijs- en skeelerbaan te realiseren in een weiland nabij het sportpark van voetbalclub FC Trias. Sinds de schaatsbaan aan de Misterweg weg moest door uitbreiding van HSF Logistics zocht de gemeente naar een nieuwe plek.

Lees verder

Aftermovie Mañana Mañana 2019 in Vorden

De zevende editie van Mañana Mañana trok afgelopen weekend bijna 30.000 festivalgangers naar Vorden. De bezoekers waren voor even ver weg van de grijze massa en dansten, ontspanden en genoten rond Kasteel Vorden van muziek, eten en toch ook de heerlijke zon. Kijk, luister en geniet mee van Mañana Mañana 2019!

Lees verder

Breinburg eerste aanwinst De Graafschap

Gregor Breinburg is de eerste aanwinst van De Graafschap voor het nieuwe seizoen. De middenvelder komt over van Sparta, waar hij niet in aanmerking kwam voor een nieuwe verbintenis, en tekent voor één jaar met een optie voor een extra seizoen.

Lees verder

's-Heerenbergenaar bestraft na slaan vrouw

Een 37-jarige man uit ’s-Heerenberg is veroordeeld voor het mishandelen van zijn partner en haar 9-jarige zoontje. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken opgelegd, inclusief een aantal bijzondere voorwaarden.

Lees verder

Silvolde alsnog van start in de KNVB Beker

Sportclub Silvolde komt komend seizoen alsnog uit in de voorronde van de KNVB Beker. Door de promotie van Sparta Nijkerk is er een plek vrijgekomen voor de hoofdklasser.

Lees verder

Loonsverhoging voor personeel van Aviko

Medewerkers van aardappelfabrikant Aviko uit Steenderen krijgen een loonsverhoging van ruim vijf procent. De stijging komt voort uit een nieuwe tweejarige cao.

Lees verder

Staf van jeugd De Graafschap bijna compleet

De jeugd van De Graafschap heeft de staf voor komend seizoen bijna rond. Na een leegloop is onder meer voormalig Superboer Mees Siers inmiddels toegevoegd aan de trainersstaf.

Lees verder

Mañana Mañana bruist meer dan voorheen

De keuze van De Feestfabriek om het chillen dit jaar wat meer los te laten op Mañana Mañana, zorgde voor een bruisende editie. Er was nog genoeg ruimte om rustig aan te doen, maar vanaf het middaguur werd er bij de verschillende podia meer gedanst dan voorheen. Tot grote blijdschap van de organisatie.

Lees verder

PvdA-fracties bezorgd over cliënten Laborijn

De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren.

Lees verder

Van der Doelen geniet van functie op Mañana

De organisatie van Mañana Mañana stelde voor deze editie voor het eerst festivalambassadeurs aan die artiesten konden aandragen. Ambassadeur, singer-songwriter en tevens vaste gast Björn van der Doelen genoot van zijn nieuwe functie, ondanks zijn eigen afwezigheid op het programma.

Lees verder

Bezoekers dansen modder droog op Mañana

Bezoekers van Mañana Mañana laten zich niet afschrikken door de regen en de bijbehorende modder. Geheel in het thema 'Ver weg van de grijze massa' wordt er flink op los gedanst in de bossen rondom Kasteel Vorden.

Lees verder

Inwoners willen veiliger kruispunt Terborg

Tijdens een inloopavond die onlangs door de gemeente Oude IJsselstreek werd gehouden is er opnieuw met inwoners gepraat over de gevaarlijke verkeerssituatie op het Sint Jorisplein in het centrum van Terborg. Inwoner Frans Zeelen vindt het hoog tijd om de verkeerssituatie aan te pakken.

Lees verder

Website Wehl feestelijk gelanceerd met bord

De Stichting Toerisme & Promotie Wehl heeft vrijdagmorgen een website over het dorp gelanceerd. Dit werd feestelijke gevierd door het onthullen van een bord met het webadres langs de A18 door wethouder Ingrid Lambregts.

Lees verder

Regen deert campingbezoekers Mañana niet

Zon en regen wisselden elkaar donderdagmiddag af bij de opening van de camping van Mañana Mañana. De wisselvallige weersomstandigheden weerhielden vele bezoekers er echter niet van om in goede sferen hun slaapplekken op te zetten. 

Lees verder

Oude IJsselstreek treedt terug uit Laborijn

De gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten om terug te treden uit de sociale dienst Laborijn. De gemeente is niet tevreden over de manier waarop Laborijn omgaat met haar cliënten en het wil zo snel mogelijk de menselijke maat weer terug hebben.

Lees verder

Stevige conclusies in onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot trekt stevige conclusies uit de werkwijze binnen sociale dienst Laborijn. Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de klanten zich kleinerend, minachtend en respectloos behandeld voelt.

Lees verder

Eindexamenscholieren gratis naar Mañana

De Feestfabriek laat eindexamenscholieren donderdag gratis naar binnen bij Mañana Mañana op vertoon van hun cijferlijst. Woensdag horen de middelbare scholieren of zij geslaagd of gezakt zijn voor hun eindexamen.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil meer groene energie

De gemeente Oude IJsselstreek heeft voorwaarden opgesteld voor lokale duurzame energieopwekking. De gemeente heeft als ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn en dit te stroomlijnen.

Lees verder

Berenschot presenteert onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot presenteert woensdagavond haar onderzoek over sociale dienst Laborijn aan raadsleden van de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Aanleiding voor het onderzoek zijn de klachten over het wantrouwen en bejegenen van cliënten van Laborijn.

Lees verder

Care4Life run wil geld ophalen voor goede doelen

Met de Care4Life run van de Stichting BAX2Give proberen tientallen Achterhoekers een flink geldbedrag op te halen voor vier goede doelen. Ruim zestig deelnemers maken te voet of per fiets een tocht van Maastricht naar Doetinchem.

Lees verder

Doetinchem brengt fietsparkeervakken aan

Doetinchem heeft fietsparkeervakken aangebracht op meerdere plekken in de binnenstad. De aanpassing komt vooruit uit de pilot van fietsen door de binnenstad.

Lees verder

Leerling Metzo College wint fotowedstrijd

De 13-jarige Marijn Beretta uit Doetinchem, leerling van het Metzo College, heeft een landelijke fotowedstrijd van de Onderwijsraad gewonnen. Zijn winnende foto hangt deze maand in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

Lees verder

Roparunners gaan voor hoge opbrengst

De Roparunners van het Graafschap College gaan naar eigen zeggen ruim twintigduizend euro ophalen ten behoeve van de zorg van kankerpatiënten. Het afgelopen weekend liepen er 26 deelnemers van Hamburg naar Rotterdam om geld om te halen voor meerdere goede doelen omtrent de ziekte.

Lees verder

SPECIAL | Olderwets Høken met Normaal

De bandleden van Normaal betraden op Hemelvaartsdag als reünie weer de bühne in Lochem. Tijdens 'Olderwets Høken' gingen twintigduizend fanatieke anhangers, die waren opgewarmd door Miss Montreal, De Boetners en Rowwen Hèze, compleet uit hun dak toen de dialectrockers het podium betraden. Herbeleef dat magische moment in deze special van REGIO8. Met bijdrages van De Boetners, Jack Poels en een exclusief interview met bassist Willem Terhorst.

Lees verder

Graafschap College loopt voor goede doelen

Lopers en begeleiders van het Graafschap College vertrokken vrijdagmorgen naar Hamburg waar de Roparun, die de deelnemende teams over ruim 550 kilometer naar Rotterdam voert, zaterdag start. Het team van het Graafschap College wil middels deelname aan de Roparun meerdere goede doelen bedienen, in plaats van slechts één onderzoek.

Lees verder

Tafeltennissers Hercules toch in eredivisie

De tafeltennissers van Hercules spelen volgend seizoen toch in de eredivisie. Eerder degradeerden de Terborgenaren naar de eerste divisie, maar omdat Itass DKT'70 uit de eredivisie stapt mag Hercules op basis van hun rating volgend jaar toch op het hoogste niveau uitkomen.

Lees verder

Bezuiniging clubs Montferland bijna rond

Het is de voetbalclubs in Montferland bijna gelukt om de bezuiniging van twee ton op het onderhoud van de sportparken te realiseren. De clubs komen tot een bedrag van 182.000 euro en daarmee is ruim 90 procent binnengehaald.

Lees verder

Bijna honderd reekalfjes gered in Winterswijk

De Wildbeheereenheid Winterswijk heeft in de afgelopen twee jaar bijna honderd reekalfjes gered van de scharen van hakselaars. Door de inzet van een drone met warmtesensor zijn de diertjes in het hoge gras opgespoord.

Lees verder

Sensire pakt overlast eikenprocessierups aan

Sensire pakt vanaf vrijdag zelf overlast van de eikenprocessierups bij verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem aan. De klachten bij bewoners en medewerkers over de rups namen de afgelopen dagen drastisch toe.

Lees verder

Vordenaar ontwerpt shirt van Mañana

Modeontwerper Antoine Peters uit Vorden heeft een exclusief shirt ontworpen voor het festival Mañana Mañana. Met het T-shirt wil De Feesfabriek het nieuwe motto, ’ver weg van de grijze massa’, meer vorm geven.

Lees verder

Terrein 'Gat van Roelofs' wordt aangepast

Omwonenden van de zandwinning ‘het gat van Roelofs’ in Nieuw-Dijk hebben overeenstemming bereikt met Zandbedrijf Roelofs over de aanpassing van het geplande werkterrein. Het zandwiel komt op een andere plek op het terrein te staan, waardoor de overlast voor buurtbewoners beperkt kan worden.

Lees verder

Over De Top heeft weinig last van storm

Het Over De Top Festival in Lichtenvoorde is druk bezig met de opbouw voor de tiende editie dit weekend. De organisatie ondervond weinig hinder van de stormachtige weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

Lees verder

Dialectlessenproject krijgt vervolg in regio

In het nieuwe schooljaar gaan er nog meer scholen meedoen aan het dialectlessenproject ‘Wiesneus’. Ook de basisscholen in Montferland sluiten volgend jaar aan bij het project.

Lees verder

Kerkgebouw in Loil krijgt nieuwe invulling

De kerk in Loil wordt getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie, met voornamelijk een culturele invulling. Het geloofsgebouw in Loil is één van de zes kerken, van de Parochie H. Gabriël, die zijn geloofsfunctie niet meer behoud.

Lees verder

Buurt Etten vecht tegen komst crematorium

Omwonenden langs de Zeddamseweg in Etten staan donderdag bij de Raad van State om hun bezwaren toe te lichten over het toekomstige crematorium dat daar wordt gebouwd. De buurtbewoners zijn al vanaf het begin van het traject tegen het crematorium en vrezen voor veel overlast.

Lees verder

Weinig te zien van controle eindexamengala

Tijdens het eindexamengala van het Gerrit Komrij College in Winterswijk was dinsdagmiddag weinig te merken van aangekondigde controles van voertuigen door de politie. Door handhavers van de gemeente werd wel een 'oogje in het zeil gehouden' en gekeken of de stoet veilig door het centrum van Winterswijk kon rijden.

Lees verder

Basisschool Bontebrug krijgt Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation heeft dinsdag in samenwerking met TenneT bij basisschool De Bontebrug een Schoolplein 14 gerealiseerd. Door het toevoegen van speellijnen en toestellen kunnen de leerlingen actiever buitenspelen dan voorheen.

Lees verder

Henk Bloemers terug bij De Graafschap

Henk Bloemers is per afgelopen zaterdag toegevoegd aan de commerciële staf van De Graafschap. Hij zal zich gaan richten op de groei in Oost Achterhoek.

Lees verder

Terborg krijgt groen stadspark in centrum

In de omgeving van de oude St. Jorisschool en de Kameleon in Terborg wordt een groen stadspark aangelegd. Hiermee wordt het terrein na de sloop van de voormalige basisschool de Kameleon opnieuw ingericht.

Lees verder

Dode zwaantjes gevonden in 's-Heerenberg

Een voorbijganger heeft zondag in 's-Heerenberg een doos gevonden met daarnaast twee dode jonge zwaantjes. Hoe de dieren om het leven zijn gekomen is nog onbekend.

Lees verder

Palmeiras wint wederom Terborg Toernooi

Palmeiras heeft zich gekroond tot winnaar van het Terborg Toernooi, door FC Midtjylland uit Denemarken in de finale met 1-0 te verslaan. Vorig jaar ging de titel ook naar de Brazilianen.

Lees verder

Terborg Toernooi leunt op inzet vrijwilligers

Tweehonderd vrijwilligers zijn ook dit jaar weer een belangrijke pilaar onder het succes van het Terborg Toernooi. Van gastouder tot omroepster is de belangrijke inzet van personen een onmisbaar onderdeel van het voetbaltoernooi voor jeugdteams onder de 19 jaar.

Lees verder

Casper de Gier wint NK Inline puntenkoers

Casper de Gier uit Laag Keppel heeft op het NK Inline skaten de puntenkoers op zijn naam geschreven. De skeeleraar was er zelf nog het meest verbaasd over.

Lees verder

Grote ontlading bij terugkomst Bergh in het Zadel

Stichting Bergh in het Zadel heeft 1.150.000 euro opgehaald met een fietstocht van 1365 kilometer naar Leipzig ten behoeve van de bestrijding van kanker. Onder luid applaus werden de deelnemers en betrokken zaterdagmiddag bij terugkomst ontvangen in het centrum van ’s-Heerenberg.

Lees verder

Peter Verhaegh opent eigen kickboksschool

Kickbokser Peter Verhaegh heeft zijn eigen kickboksschool geopend in de voormalige gevangenis de Kruisberg in Doetinchem. In de oude bajes hoopt Verhaegh andere jongeren te enthousiasmeren voor de vechtsport.

Lees verder

Moderne bushalte aan N316 bij Keijenborg

De provincie Gelderland start maandag met de aanleg van een zogenaamde 'bushalte 2.0' aan de N316 bij Keijenborg. De nieuwe bushalte met extra openbaar vervoersvoorzieningen moet een voorbeeld zijn voor toekomstige bushaltes in de hele provincie.

Lees verder

Winterswijk trekt bijna twee ton uit voor dak

Het college van Winterswijk stelt de raad voor om 175.000 euro te investeren in het vervangen van de dakbedekking van theater De Storm. De afgelopen jaren neemt het aantal lekkages volgens de gemeente enorm toe.

Lees verder

Leegloop in jeugdopleiding De Graafschap

Een vijftal trainers, waaronder oud-voetballer Tim Bakens, neemt na dit jaar afscheid van de jeugdopleiding van De Graafschap. De leegloop is een combinatie van doorselecteren vanuit de club en een gebrek aan toekomstperspectief voor de trainers.

Lees verder

Toekomst school Loil na aanpassing norm

Scholenstichting LiemersNovum heeft de opheffingsnorm voor Daltonbasisschool St. Jozef in Loil verlaagd naar tachtig leerlingen. Door de aanpassing kijkt de dorpsschool met een goed gevoel naar de toekomst.

Lees verder

Snelweg A18 dicht vanaf Doetinchem-Oost

De snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting op de N18 bij Varsseveld wordt in het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni gedeeltelijk afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit aan een ecoduct.

Lees verder

Terugreis Bergh in het Zadel in goede sferen

De fietsers van Bergh in het Zadel keren in goede sferen terug naar 's-Heerenberg. Het leeuwendeel van de retourtocht naar Leipzig zit er op en door het ontbreken van ongevallen en zware blessures is de groep positief gestemd over een goede aankomst in Nederland.

Lees verder

Politie schrijft boetes na tips van inwoners

De politie in Bronckhorst heeft dinsdag in opdracht van inwoners uit de gemeente gehandeld. Agenten voerden onder meer snelheidscontroles uit, waarbij diverse bekeuringen werden uitgeschreven.

Lees verder

Anhangers draaien warm voor Hemelvaart

Liefhebbers van de boerenrockers van Normaal kijken al maanden uit naar het grote concert van donderdag. De vierde editie van de Høkersmarkt bij café de Tol in Zelhem stond dan ook vooral in het teken van warmdraaien voor de terugkeer van de band in Lochem.

Lees verder

Slingeland ziekenhuis mag bouwen naast A18

Het Slingeland Ziekenhuis mag de nieuwe locatie bouwen onderaan de afrit van de A18 bij Doetinchem. De Raad van State heeft bezwaarmakers in het ongelijk gesteld.

Lees verder

Doetinchem sluit jaarrekening af met tekort

De gemeente Doetinchem heeft vorig jaar een tekort moeten noteren van één miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers over het jaar 2018.

Lees verder

Nieuwe jaarlijkse wielerkoers rondom Ulft

Ulft krijgt na definitieve goedkeuring van de gemeente Oude IJsselstreek op donderdag 27 juni een nieuwe wielerkoers. Onder meer Koen Bouwman en Jelle Nijdam doen mee aan de ‘Ronde van Ulft’.

Lees verder

Achterhoeks 'Eco Office' in race voor prijs

Zeven studenten van het Graafschap College maken met hun ontwerp ‘The Eco Office’ kans op een landelijke ontwerpwedstrijd. Samen met veertien andere teams hebben zij een duurzaam gebouw gemaakt om mee te dingen tijdens de SlimCirculair Challenge.

Lees verder

Populaire steenuilen uit Winterswijk geringd

De jonge steenuilen van onlineplatform Beleef de Lente in Winterswijk zijn zaterdag geringd. De kleine vogeltjes zorgden voor groot enthousiasme bij de bezoekers die van heinde en verre naar Winterswijk kwamen.

Lees verder

Zorgorganisaties samen voor de nachtzorg

Zorgorganisaties Sensire, Marga Klompé en Careaz gaan samenwerken om ’s nachts zorg aan te kunnen bieden in het oosten van de Achterhoek. De drie hopen met de zogenaamde ‘Nachtzorg’ de zorg beschikbaar en bereikbaar te houden voor alle inwoners.

Lees verder

Mañana Mañana wil dit jaar meer gas geven

De organisatie van Mañana Mañana in Vorden wil het festival dit jaar meer laten bruisen dan voorgaande jaren. Om dat te bewerkstelligen zijn er andere keuzes gemaakt in de programmering en is er een nieuwe kaartsoort verkocht.

Lees verder

Weg tussen Laag-Keppel en Wehl afgesloten

De N814 van Laag-Keppel naar Wehl wordt vanaf maandag 10 juni een werkweek lang afgesloten. Naast werkzaamheden aan het asfalt, wordt ook de brug over de Oude IJssel aangepakt.

Lees verder

De Graafschap laat zelf pendelbussen rijden

De Graafschap heeft door de staking in het openbaar vervoer besloten zelf busvervoer te regelen rond de wedstrijd tegen Sparta van dinsdagavond. De bussen van Arriva rijden door een staking niet.

Lees verder

De Graafschap op drempel unieke handhaving

De finale van het seizoen breekt dinsdagavond aan voor De Graafschap op de eigen Vijverberg. De ploeg van trainer Henk de Jong kan zich in de return met Sparta veilig spelen voor de eredivisie, een bijzondere prestatie gezien de geschiedenis.

Lees verder

Doedag rond de dood doorbreekt taboes

Jongeren en andere geïnteresseerden maakten zaterdag in de Lambertikerk in Zelhem op een laagdrempelige manier kennis met de dood. Door een zogenaamde doedag, waarbij onder meer doodskisten en lijkwagens op een speelse manier werden ingezet, wilde de organisatie met name voor jonge geïnteresseerden taboes doorbreken.

Lees verder

PvdA grootst in Doetinchem en Montferland

De PvdA is bij de verkiezingen voor het Europees Parlement de grootste partij geworden in de gemeenten Doetinchem en Montferland. In Oude IJsselstreek bleek het CDA het meest populair.

Lees verder

Emotionele start tocht Bergh in het Zadel

Emoties maakten zich vrijdagochtend meester van deelnemers en betrokkenen van stichting Bergh in het Zadel op het Stadsplein in ’s-Heerenberg. De bijna negentig wielrenners leggen de komende week een route af naar Leipzig in het oosten van Duitsland ten behoeve van de bestrijding van kanker.

Lees verder

Weg tussen Braamt en Doetinchem dicht

De N316 tussen Doetinchem en Braamt gaat begin juni op de schop. De provincie voert onderhoudswerkzaamheden uit, waardoor de weg gedurende tien dagen wordt afgesloten.

Lees verder

Zorgen om weerbaarheid bomen Achterhoek

De Bomenstichting Achterhoek maakt zich grote zorgen over de invloed van de droogte op bomen. De stichting roept inwoners van de regio op om eenmaal per week jonge bomen in de omgeving zelf water te geven.

Lees verder

Netterden loopt niet warm voor Europa

De Achterhoek ging donderdag naar de stembus voor de Europese verkiezingen. In het grensdorp Netterden was er aan het einde van de middag een aanzienlijk lagere opkomst dan bij de vorige editie.

Lees verder

Hogenkamp niet in actie op Roland Garros

Richel Hogenkamp komt dit jaar niet in actie op Roland Garros. De Doetinchemse tennisster werd donderdagmiddag uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

Lees verder

Oost Gelre is dementievriendelijke gemeente

Oost Gelre mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. De gemeente ontving het certificaat omdat zij zich actief inzetten voor de aanpak van dementie.

Lees verder

De Graafschap pakt landstitel in de eDivisie

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel in de eDivisie gepakt. De 17-jarige was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk voor Heracles Almelo-eSporter Bryan Hessing.

Lees verder

Liverpool keurt complex Terborg Toernooi

In aanloop naar de veertigste editie van het Terborg Toernooi voor jeugdteams onder 19 jaar eind deze maand kwam een delegatie van de Premier League club Liverpool FC naar het stadje om de locatie te keuren. Head of education and welfare Phil Roscoe liet zich rondleiden op de Paasberg en was tevreden met wat hij zag.

Lees verder

Twintig woningen op plek van Hotel Moors

Op de plek van het voormalige Hotel Moors in Zeddam zullen in totaal twintig vrijstaande woningen en appartementen worden gerealiseerd. Zo maakte de ontwikkelaar B&O Vastgoed duidelijk op een bijeenkomst voor buurtbewoners.

Lees verder

Finalisten van Achterhoek Cup zijn bekend

De finalisten van de Achterhoek Cup voor amateurclubs uit de regio zijn bekend. DZC’68 uit Doetinchem versloeg DVC’26 in de tweede halve finale en treft zodoende AZSV in de finale.

Lees verder

Verdrievoudiging van Achterhoekse derby's

Door het 1-1 gelijkspel in de derby tussen RKZVC en Sportclub Silvolde komen er komend seizoen drie Achterhoekse teams uit in de hoofdklasse. De kersverse winnaar van de Rinus Michels Award Laurens Knippenborg kan met zijn team uit Zieuwent namelijk niet meer promoveren naar de derde divisie.

Lees verder

Leerlingen ontdekken ijzer op DRU in Ulft

Het lidmaatschap van de Ring van Europese IJzersteden krijgt deze week concreet vorm op het DRU-terrein in Ulft. Ruim 260 leerlingen uit Oude IJsselstreek én Emmerich maken als onderdeel van de projectweek IJzerwijs kennis met het bewerken van metaal.

Lees verder

De Vijverberg in rechterrijtje qua grasmat

Spelersvakbond VVCS heeft de grasmat van De Vijverberg in Doetinchem beoordeeld als elfde beste veld van de eredivisie. Het veld van De Kuip in Rotterdam is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de winnaar.

Lees verder

Boh Foi Toch en Danny Vera op Huntenpop

Danny Vera, Boh Foi Toch en Heideroosjes treden dit jaar op tijdens de dertigste editie van Huntenpop. De organisatie van het festival in Ulft maakte dinsdag in totaal negen nieuwe artiesten bekend.

Lees verder

Bouwman alleen tevreden met winst Giro

Koen Bouwman is de eerste week van de Giro d’Italia met zijn ploeg Jumbo-Visma goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic ligt met een tweede plaats in het klassement op schema voor een mogelijke eindzege en met minder neemt de wielrenner uit Ulft geen genoegen.

Lees verder

Politiek wil regio naar stembus voor Europa

Grensoverschrijdend werken en mobiliteit zijn belangrijke thema’s voor de PvdA en VVD in aanloop naar de Europese Verkiezingen. Daarom hopen de partijen dat de Achterhoek zich massaal laat horen bij het stemmen op 23 mei, om zo deze punten in Brussel op de agenda te krijgen.

Lees verder

Rijksmuseum keert terug op de Zwarte Cross

Het Rijksmuseum zet deze zomer voor de tweede keer een pop-up atelier neer op de Zwarte Cross. Bezoekers kunnen hier zelf schilderen, dit jaar in de stijl van Rembrandt van Rijn.

Lees verder

Didammer krijgt fiets dankzij hardlopers

Bart Berendsen uit Didam heeft zaterdag dankzij de opbrengst van de Kramp Run, een hardloopevenement in Varsseveld, een fiets met trapondersteuning gekregen. De 15-jarige Didammer kan door een lichamelijke beperking zelf niet meer fietsen.

Lees verder

Buurtschapsborden gestolen in Winterswijk

In het buitengebied van Winterswijk zijn diverse buurtschapsborden gestolen. De gemeente Winterswijk doet maandag aangifte van de daad.

Lees verder

Hulp voor studenten met huurachterstand

Wooncorporatie Sité en het Graafschap College willen samen studenten met een huurachterstand vroegtijdig ondersteuning bieden. De organisaties gaan daarbij uit van het idee dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees verder

Trainer Bakens vertrekt bij De Graafschap

Tim Bakens vertrekt na afloop van dit seizoen als jeugdtrainer bij De Graafschap. De oud-voetballer uit Doetinchem gaat aan de slag als trainer van de onder 19 van Almere City.

Lees verder

De Graafschap start play-offs bij Cambuur

De Graafschap start zondagavond aan de nacompetitie met een uitwedstrijd in Friesland tegen Cambuur Leeuwarden. Trainer Henk de Jong wil eerste spits Charlison Benschop niet op kunstgras laten spelen en spaart hem zodoende tegen zijn toekomstig werkgever.

Lees verder

Knippenborg winnaar Rinus Michels Award

Laurens Knippenborg is vrijdagmiddag uitgeroepen tot de winnaar van de Rinus Michels Award. De RKZVC-trainer won in de categorie beste amateurtrainer.

Lees verder

Nieuwenhuis in selectie Europese Spelen

Wielrenner Joris Nieuwenhuis is door bondscoach Koos Moerenhout gekozen in de Nederlandse selectie voor de wegwedstrijd op de Europese Spelen. De 23-jarige Zelhemmer maakt dit seizoen zijn profdebuut bij Team Sunweb.

Lees verder

Meer toegankelijkheid wc's in Oude IJsselstreek

De werkgroep 'inclusie' van de gemeente Oude IJsselstreek wil meer toegankelijke openbare toiletten. Daarom startte de werkgroep onlangs een actie waarbij ondernemers met een sticker op hun raam aangeven dat mensen hier naar het toilet kunnen, zonder dat zij verplicht zijn om wat te kopen of te gebruiken.

Lees verder

Oranjefietsroute geopend in Montferland

Montferland heeft donderdagmiddag officieel de Oranjefietsroute van Apeldoorn naar Moers geopend. Gedeputeerde Conny Bieze van provincie Gelderland gaf het startschot voor de route van 225 kilometer.

Lees verder

De Graafschap is tevreden over Ajax-thuis

De Graafschap kijkt met tevredenheid terug op het verloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax. Los van de festiviteiten bleef het in en rond het stadion rustig tijdens het kampioensduel van de Amsterdammers.

Lees verder

Achterhoek laat kracht zien op Lentediner

Ambassadeurs van de Achterhoek hebben woensdagavond in Den Haag aan Eerste en Tweede Kamerleden de mogelijkheden die de regio biedt aan de rest van Nederland kenbaar gemaakt. Tijdens het traditionele Lentediner probeerde de afvaardiging de Haagse politici van het potentieel van de streek te overtuigen.

Lees verder

Man aangehouden bij politieactie in Ulft

De politie heeft woensdagmiddag in de F.B. Deurvorststraat in Ulft een man aangehouden. Daarbij werd de hulp van een arrestatieteam ingeroepen.

Lees verder

Grensgemeenten intensiveren samenwerking

Montferland, Emmerich en Zevenaar onderzoeken hoe ze de strategische ligging van de drie gemeenten gezamenlijk kunnen uitbuiten. De drie willen onder meer van het Montferlandse bedrijventerrein DocksNLD, de Emmerichse haven en de aanwezige infrastructuur een logistieke hotspot maken.

Lees verder

Voetbaltoernooi in herinnering van Tijmen

Voetbalvereniging MvR uit ’s-Heerenberg organiseert op 15 juni het eerste Tijmen Internationaal Toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar. Onder meer Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC’68 komen in actie.

Lees verder

Doesburgse opgepakt na bellen van 112

Een 59-jarige vrouw uit Doesburg is in haar woonplaats aangehouden na het herhaaldelijk bellen van het alarmnummer. Agenten moesten uiteindelijk de deur van haar woning forceren.

Lees verder

Club Déjàvu in Dinxperlo definitief dicht

Club Déjàvu in Dinxperlo sluit definitief de deuren. De exploitant heeft geen bezwaar of beroep aangetekend tegen het besluit van de burgemeester van Aalten.

Lees verder

De Graafschap kijkt voorbij duel met Ajax

De Graafschap heeft geen illusies dat de wedstrijd tegen Ajax nog consequenties heeft voor de stand in de eredivisie. De Superboeren kijken verder vooruit, naar de eerste wedstrijd in de play offs, en proberen de zure nasmaak van de oorwassing door Vitesse woensdag van zich af te spelen.

Lees verder

Doetinchem heeft blauw-witte zebrapaden

De gemeente Doetinchem heeft dinsdag op twee plekken in het centrum de zebrapaden blauw-wit laten spuiten. Op social media werd de gemeente een tijdje geleden uitgedaagd om een zebrapad in de Graafschap-kleuren te maken. 

Lees verder

Feestvierder fietst door na botsing met auto

Een jongen is zondagavond tegen een geparkeerde auto gefietst op de Kempersdijk in Neede en is daarna door gereden zonder zich te melden bij de eigenaar. De jongen kwam hoogstwaarschijnlijk van een kampioensfeest af van Sportclub Neede.

Lees verder

Hyballa blijkt geen optie voor De Graafschap

FC DAC 1904-trainer Peter Hyballa is niet meer in beeld om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub polste de Duitse oefenmeester, maar zijn overgang blijkt geen optie.

Lees verder

Mogelijk unicum door promotie van Longa’30

Longa’30 uit Lichtenvoorde is zondagmiddag kampioen geworden in de eerste klasse. Daardoor komen er volgend seizoen mogelijk voor het eerst in de geschiedenis drie Achterhoekse ploegen uit in de hoofdklasse zondag.

Lees verder

Achterhoek Orion pakt titel na vijf-setter

Achterhoek Orion is zondagmiddag voor de tweede keer in de historie landskampioen geworden. De ploeg van trainer Martijn van Goeverden had vijf sets nodig in het belissende duel met Abiant Lycurgus in Groningen.

Lees verder

Koninklijke Erepenning voor schutterij Loil

Het Schuttersgilde Loil-Vooruit heeft zaterdagmiddag een Koninklijke Erepenning ontvangen uit de handen van burgemeester Peter de Baat. De vereniging, die dit jaar het honderdjarig bestaan viert, kreeg de onderscheiding voor de verbindende rol die het speelt in het dorp.

Lees verder

Het bewogen eredivisieseizoen van De Graafschap

De beslissende fase van de competitie is aangebroken voor De Graafschap. De ploeg van trainer Henk de Jong mag nog hopen op rechtstreekse handhaving, maar daar ging een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten aan vooraf.

Lees verder

Eibergse dansers strijden voor WK-ticket

Dansgroep E for Excellent uit Eibergen moet alles op alles zetten om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap (WK) streetdance dat in augustus plaats gaat vinden. Dit weekend mag het team van dansschool Odival uit Eibergen op het Europees Kampioenschap (EK) streetdance een ticket proberen te bemachtigen voor het WK.

Lees verder

Politie Winterswijk treft geladen wapen aan

De politie Winterswijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een geladen vuurwapen in beslag genomen. Een persoon is aangehouden voor het bezit van het wapen.

Lees verder

Orion gaat beslissend duel onbevangen in

Achterhoek Orion speelt zondag de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap volleybal. Om in het Martiniplaza in Groningen te kunnen winnen van Lycurgus heeft de ploeg de knop snel om moet zetten nadat de titel in de eigen topsporthal bleef liggen.

Lees verder

Mammoetresten gevonden in Doesburg

Bij baggerwerkzaamheden in de IJssel bij de Fraterwaard in Doesburg zijn mammoetresten aangetroffen. Volgens de gemeente is het aannemelijk dat er een heel mammoetskelet in de grond ligt.

Lees verder

Droogte gaat Achterhoek blijvend veranderen

De droogte die is ontstaan door de zinderende zomer van afgelopen jaar, laat in de Achterhoek nog steeds zijn sporen na. Boswachters en het Waterschap Rijn en IJssel zijn van mening dat als er nog een dergelijke zomer voorkomt, het landschap blijvend zal veranderen. Volgens hen is dat geen mogelijkheid, maar een zekerheid en is het enkel de vraag op wat voor termijn dat gaat plaatsvinden.

Lees verder

SP Oude IJsselstreek gefrustreerd door spot

De SP Oude IJsselstreek kan zich niet vinden in een campagnevideo van de landelijke afdeling en neemt er nadrukkelijk afstand van. In het filmpje is een persiflage van PvdA-politicus Frans Timmermans in beeld gebracht.

Lees verder

Winterswijker nog driehonderd dagen cel in

Een 34-jarige man uit Winterswijk is door de politie in zijn woonplaats aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf van meer dan driehonderd dagen uitzitten na een eerdere veroordeling.

Lees verder

Duitse snelweg A3 nabij Emmerich dicht

De Duitse snelweg A3 wordt komend weekend in beide richtingen afgesloten bij Emmerich. Dat moet omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan een brug over de weg.

Lees verder

Nationale status voor jeugd De Graafschap

De voetbalacademie van De Graafschap krijgt de nationale status. Dit is na een internationale voetbalacademie het tweede niveau dat een jeugdopleiding kan bereiken.

Lees verder

Nieuw woonbeleid Bronckhorst biedt ruimte

Bronckhorst wil in het nieuwe woonbeleid meer ruimte geven aan de woonwensen van inwoners. De gemeente spreekt uit meer ruimte te willen bieden voor experimentele woonvormen als tiny houses en het splitsen van woningen.

Lees verder

Inwoners willen aanpak leegstand en wonen

De aanpak van leegstand, woonwensen en bereikbaarheid zijn belangrijke zaken die in de regio moeten worden aangepakt. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het inwonerspanel Achterhoek Spreekt, waarbij werd gevraagd wat er de komende tien jaar moet worden aangepakt in de regio.

Lees verder

Vida vindt Hyballa passen bij De Graafschap

Kristopher Vida ziet Peter Hyballa als een geschikte kandidaat om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De oud-Superboer is momenteel speler onder de oefenmeester bij het Slowaakse FC DAC 1904 en snapt dat zijn voormalige club interesse heeft in de trainer.

Lees verder

Nieuw inzicht over aanpak laaggeletterdheid

Oude IJsselstreek heeft nieuwe inzichten opgedaan over de aanpak van laaggeletterdheid in gemeente. Maandagavond werd een speciale informatieavond georganiseerd in de DRU Cultuurfabriek, waarbij meerdere experts aan het woord kwamen.

Lees verder

Bundeling brengt streekproducten bij horeca

Meer dan twintig producenten van streekproducten hebben onder leiding van Combigro Helmink de handen ineengeslagen om hun producten van het Achterhoekse land dichter bij de lokale horeca te krijgen. Het vijfjarige project werd maandag feestelijk opgestart met een streekproductenmarkt in stadion De Vijverberg.

Lees verder

Kunst en Kunstig in Zeddam slaat jaar over

Kunst en Kunstig in Zeddam vindt dit jaar niet plaats. De organisatie van het jaarlijkse festival richt zich voor de editie van 2020 op een andere locatie en besluit dit jaar over te slaan.

Lees verder

Recreanten in Stroombroek gewaarschuwd

Gelderland waarschuwt gebruikers van recreatiegebied Stroombroek voor te steile oevers. Dat kan volgens de provincie leiden tot gevaarlijke situaties voor zwemmers.

Lees verder

Knippenborg genomineerd voor trainersprijs

Laurens Knippenborg is een van de zes genomineerden voor de titel ‘Beste amateurtrainer seizoen 2018/2019’. Onder zijn leiding promoveerde RKZVC uit Zieuwent de afgelopen drie seizoen op rij als kampioen.

Lees verder

Inwoners sturen politie aan in Bronckhorst

Inwoners kunnen dinsdag 28 mei bepalen waar de politie in Bronckhorst aandacht aan besteed. De hulpdienst zet extra personeel in om de verzoeken tijdens ‘Rent-A-Cop’ te kunnen honoreren.

Lees verder

Winterswijkers dichtbij spelen uniek duel

Het derde elftal van de zaterdagtak van FC Winterswijk maakt kans om een unieke wedstrijd te spelen. Zondag hoorde het team dat zij bij de tien finalisten zitten, waarvan er uiteindelijk één live op FOX Sports tegen de oud-profs van FC de Rebellen speelt.

Lees verder

Verdeelpunt mijlpaal in aanleg van glasvezel

In het buitengebied van Doetinchem is maandagmorgen nabij kasteel Slangenburg een glasvezelverdeelpunt geplaatst. Hoewel de werkzaamheden in Achterhoek Zuid nog tot het einde van het jaar duren, zijn de eerste adressen in Oude IJsselstreek reeds aangesloten op het snelle netwerk.

Lees verder

Twee nieuwe spelers voor Achterhoek Orion

Achterhoek Orion heeft midspelers Leuan Lamb en David Bes gepresenteerd als aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Daarnaast blijft Israëlisch international Shalev Saada langer actief in Doetinchem.

Lees verder

Oud-burgemeester onthult portretten DRU

Oud-burgemeester Hans Alberse onthult op vrijdag 17 mei een nieuwe reeks aan arbeidsportretten op het DRU Industriepark. Het is de vierde keer dat een serie foto’s wordt geplaatst bij de grote schoorsteen in Ulft.

Lees verder

Sevenich en Slöetjes grijpen titels over grens

Lonneke Slöetjes (volleybal) en Vivian Sevenich (waterpolo) uit Lichtenvoorde hebben afgelopen weekend sportsucces geboekt over de grens. Sloetjes werd kampioen met VakifBank Istanbul, terwijl Sevenich de Hongaarse beker greep met UVSE.

Lees verder

Jongens aangehouden voor reeks inbraken

De politie heeft twee jongens zestien en achttien jaar oud uit Neede aangehouden. Het duo wordt verdacht van meerdere inbraken.

Lees verder

Line-up voor Zwarte Cross is bijna compleet

De Zwarte Cross heeft de line-up voor de editie van 2019 zo goed als rond. Met toevoeging van artiesten als Rondé, Wulf, Paul Elstak en schaatskampioen Kjeld Nuis zijn er nu in totaal 233 acts geboekt.

Lees verder

Feestelijk jubileumjaar voor Cultuurfabriek

De DRU Cultuurfabriek in Ulft kiest dit theaterseizoen voor een extra feestelijk programma. Het DRU Industriepark bestaat dit jaar tien jaar, wat reden is voor onder meer een festivalweekend.

Lees verder

De Gier verovert zilver op marathon Heerde

Casper de Gier is donderdag twee geworden bij de skeelermarathon in het centrum van Heerde. De skeeleraar uit Laag-Keppel moest in een sterk deelnemersveld alleen de Belg Bart Swings voor zich dulden.

Lees verder

De Graafschap speelt oefenpot bij vv Viod

De Graafschap speelt op zaterdag 29 juni een oefenwedstrijd tegen een regioteam op het veld van vv Viod in Doetinchem. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.

Lees verder

Volg Achterhoek Orion tijdens de beslissing

REGIO8 en Optimaal FM volgen Achterhoek Orion in de beslissing om het landskampioenschap volleybal. Luister 5 mei live vanaf 13.30 uur naar Optimaal FM of kijk na afloop op REGIO8 voor een registratie en reacties op de wedstrijd. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met Omroep Gelderland.

Lees verder

Bakkerij in Doetinchem vernield bij inbraak

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bakkerij in Doetinchem. De zaak is daarbij flink overhoop gehaald.

Lees verder

Orion op poleposition voor de landstitel

Achterhoek Orion heeft woensdagavond het derde duel in de best-of-five serie met 3-2 van Abiant Lycurgus in Groningen gewonnen, waardoor de ploeg van Martijn van Goeverden zondag bij winst van het vierde duel landskampioen is. Na een slechte start en een 2-0 achterstand in sets, rechtte Orion de rug en pakte de winst.

Lees verder

School als brug tussen uitkering en werk

Oude IJsselstreek en de Anton Tijdinkschool in Terborg gaan samen aan de slag om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen in de metaalbranche. De samenwerking moet er ook voor zorgen dat het grote tekort aan arbeidskrachten in de maakindustrie afneemt.

Lees verder

Trainers een jaar langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft de aflopende contracten van assistent Richard Roelofsen en keeperstrainer Edwin Susebeek verlengd. Beide trainers blijven een jaar langer in dienst bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Weinig interesse voor woningen Sinderen

De starterswoningen aan de Kromkamp in Sinderen kunnen op weinig interesse rekenen. Op de locatie mogen acht woningen gebouwd worden, maar de verkoop loopt ondanks inzet van Sinderens Belang nog geen storm.

Lees verder

Bank in Lichtenvoorde wordt parkeerplaats

Oost Gelre is voornemens om het voormalige Rabobank-pand bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde te slopen. Het terrein wordt als het aan het college ligt ingericht als parkeerplaats om tijdelijke problematiek aan te pakken.

Lees verder

Berry Powel zoekt parels voor De Graafschap

Berry Powel gaat voor zijn oude voetbalclub De Graafschap op zoek naar nieuwe parels in binnen- en buitenland. De aanvaller heeft al verschillende lijntjes uitgegooid naar oud-Superboeren om een netwerk om zich heen te bouwen en staat te popelen om te starten als de nieuwe coördinator scouting op De Vijverberg.

Lees verder

Overkapping voor binnenplaats Huis Bergh

Een grote hijskraan heeft dinsdagochtend een staalconstructie en een koepel naar de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg getakeld. De overkoepeling beschermt de originele deuromlijsting uit het jaar 1701, die een nieuw thuis vindt in het hart van het middeleeuwse bouwwerk.

Lees verder

Bezoekers backflippen op Zwarte Cross

De Zwarte Cross geeft bezoekers dit jaar de kans om zelf onderdeel te zijn van de traditionele stunt op het festival. Een motorcoureur gaat samen met een vrijwilliger een tandembackflip uitvoeren.

Lees verder

KNVB komt met nieuw schema voor play-offs

De KNVB heeft het nieuwe schema voor de play-offs om promotie naar de eredivisie bekend gemaakt. Mocht De Graafschap nacompetitie spelen, komt het zondag 19 mei voor het eerst in actie.

Lees verder

Housheer en Knippenborg bij handbaldames

Dione Housheer uit Ulft en de Zieuwentse Lynn Knippenborg zijn opgeroepen voor het Nederlands handbalteam. De selectie van trainer Emmanuel Mayonnade speelt twee wedstrijden tegen Rusland.

Lees verder

Opmars van elektrisch rijden in motorsport

Elektrisch rijden is bezig aan een opmars in de motorsport en staat op de TrialGP in Zelhem voor het eerst als aparte wedstrijd op de agenda. Motorrijders zijn nog niet daverend enthousiast, maar de organisatie in Zelhem ziet het als een onomkeerbaar proces.

Lees verder

Echtparen krijgen lintje in Oude IJsselstreek

Burgemeester Otwin van Dijk reikte vrijdagochtend negen onderscheidingen uit aan inwoners van zijn gemeente tijdens de traditionele lintjesregen. Acht van hen, waaronder twee echtparen, werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, één persoon zelfs als Ridder.

Lees verder

Achterhoek Orion wil valse start rechtzetten

Achterhoek Orion hoopt zondag in de eigen Topsporthal de stand in de finale om het landskampioenschap volleybal tegen Abiant Lycurgus gelijk te trekken. De eeuwige rivaal uit Groningen heeft de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen, maar de Doetinchemmers vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en lef.

Lees verder

Weg vrij voor nieuwbouw Almende College

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van een VMBO-school nabij het bestaande Almende College in Silvolde.

Lees verder

Locatie voor brede school in 's-Heerenberg

Montferland is voornemens om de nieuw te vormen brede school in 's-Heerenberg rondom het kruispunt bij restaurant Forest te bouwen. Volgens de gemeente is dit na jaren van onderzoek en vele afwegingen dit de meest geschikte plek om basisscholieren uit de omgeving in een pand onder te brengen.

Lees verder

Contract Rondeel bij De Graafschap verlengd

Het aflopende contract van Jordy Rondeel bij De Graafschap is verlengd. De derde doelman uit Keijenborg blijft na de zomer actief voor de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Opnieuw drugspand in 's-Heerenberg dicht

Een woning in 's-Heerenberg is aangewezen als drugspand en woensdag voor de duur van drie maanden afgesloten. Midden januari werd door de politie verschillende drugs aangetroffen in de woning.

Lees verder

Tien jaar strijd tegen afval in Doetinchem

Tien jaar lang verzamelen de jonge leden van de BeestenBende al zwerfafval in de Doetinchemse straten, vijvers en parken. Hoewel er al kilo’s aan onder meer plastic troep is opgeruimd, blijven de kinderen strijden voor een schone stad.

Lees verder

Line-up voor tiende Over De Top is compleet

De line-up voor de tiende editie van festival Over De Top in Lichtenvoorde is compleet. De organisatie hoopt met 26 bands en vijftien dj’s verspreid over vijf podia het bezoekersrecord van 4.500 gasten te overtreffen.

Lees verder

Tegels ruilen voor planten bij Waterschap

Inwoners van Doetinchem kunnen zaterdag 4 mei hun tuintegels ruilen tegen een plant bij het Waterschap Rijn en IJssel. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor ‘klimaatvriendelijke tuinen’.

Lees verder

VuurFestival #4 | Het vuur ontbrandt!

Tijdens Pasen is de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze vierde aflevering kijken we naar het eindresultaat.

Lees verder

Doetinchem wil ruimere zondagopenstelling

Doetinchem wil de zondagopenstelling voor zogenaamde ‘PDV-bedrijven’ op de Verheulsweide en Wijnbergen bij wijze van proef verruimen. Ondanks tegenstand van wethouder Henk Bulten van CU-SGP mogen de winkels van het college een jaar lang 52 dagen open.

Lees verder

Zware knieblessure voor aanvaller Hendriks

Cambuur Leeuwarden-aanvaller Sam Hendriks heeft maandag in het duel tegen FC Den Bosch zijn voorste kruisband afgescheurd. De Doetinchemmer komt in ieder geval dit seizoen niet meer in actie.

Lees verder

Groen licht voor supermarkt in Vorden

Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de vestiging van een nieuwe supermarkt in Vorden. De Coop moet worden gerealiseerd in het voormalige Rabobank-pand aan de Zutphenseweg.

Lees verder

Pionieren met ijzer op DRU-terrein in Ulft

Zeven teams met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk en Nederland kwamen dit weekend op het DRU Industriepark in Ulft bijeen om op een eeuwenoude manier ijzererts te winnen. Tijdens het zogeheten Rennfeuer evenement konden bezoekers en deelnemers bij elkaar de leer afkijken.

Lees verder

Officiële aftrap van 600 jaar stad in Terborg

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg, wat reden is voor bijzonder feest. Meer dan driehonderd leerlingen van basisschool Dynamiek trokken dinsdag in optocht achter beschermheilige Sint Joris en de draak aan richting het centrum, als officiële aftrap van een jaar vol festiviteiten.

Lees verder

Jeugddetentie na gewapende overval Winterswijk

Een 18-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor onder meer een gewapende overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. Naast zeven maanden jeugddetentie moet de man een intensieve behandeling volgen na diverse delicten.

Lees verder

Hercules op rand degradatie na verliespartij

De tafeltennissers van Hercules mogen zich opmaken voor een beslissingswedstrijd om handhaving in de eredivisie. Na de nederlaag in de play-downs tegen Avanti is het duel met Scyedam de laatste reddingsboei.

Lees verder

Paasvuur illegaal in brand gezet in Eibergen

Onbekenden hebben maandagavond een paasvuur in brand gezet in Eibergen. De gemeente Berkelland had geen toestemming gegeven voor het traditionele vuur.

Lees verder

Drie arrestaties na aanrijding in Gelselaar

Drie personen in een auto zijn zondag op de vlucht geslagen na het aanrijden van een fietser in Gelselaar. De 86-jarige man werd van achteren geraakt en raakte daarbij ernstig gewond.

Lees verder

Uitgebreide registratie Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. REGIO8 maakte in samenwerking met ZSOM Omroep Groenlo een uitgebreide registratie van het evenement.

Lees verder

Achterhoek Orion verliest eerste finaleduel

Achterhoek Orion heeft de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap volleybal verloren. In Groningen was Abiant Lycurgus met 3-1 te sterk.

Lees verder

VuurFestival #3 | Regelgeving omtrent vuur

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze derde aflevering kijken we naar de regelgeving omtrent het paasvuur en wat de gemeente vindt van de traditie.

Lees verder

Orion vol vertrouwen voor eerste finaleduel

Achterhoek Orion start zondagmiddag vol vertrouwen aan de finale voor het landskampioenschap volleybal. De Doetinchemmers reizen voor de eerste wedstrijd in de best-of-five serie af naar Groningen voor het duel met Abiant Lycurgus.

Lees verder

VuurFestival #2 | Opbouw van festivalterrein

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze tweede aflevering kijken we naar de opbouw van het festivalterrein, de fundering van een goed feest.

Lees verder

Leonardo gaat spelen voor Dutch Scorpions

Leonardo Vitor Santiago gaat voetballen voor de BSC Dutch Scorpions. De oud-veldvoetballer van onder meer Ajax en Feyenoord sluit dit zomerseizoen aan bij de beachvoetballers uit Doetinchem.

Lees verder

Verkeershinder op A18 door aanleg ecoduct

Vanwege werkzaamheden aan de nieuwe ecoduct over de A18 verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder op de snelweg. De verwachte extra reistijd zal ongeveer vijf minuten zijn.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen in regio zet door

Het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV de afgelopen maand gedaald. Daarnaast biedt het opkomende horecaseizoen volgens de organisatie kansen voor werkzoekenden.

Lees verder

Nieuw compliment mantelzorgers Montferland

Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland dat eerst helemaal zou worden wegbezuinigd, blijft nu toch in een andere vorm voor mantelzorgers bestaan. De gewijzigde invulling van het mantelzorgcompliment maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.

Lees verder

VuurFestival #1 | Begin van het paasvuur

REGIO8 zendt een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze eerste aflevering kijken we naar de beginjaren van het paasvuur, dat uit is gegroeid tot het vuurfestival. En wat er allemaal nodig is om de enorme houtstapel te verzamelen.

Lees verder

Kerkje Laag-Keppel na jaar in ere hersteld

Na bijna een jaar verbouwen en restaureren is het kerkje in Laag-Keppel weer in ere hersteld. Door het authentieke gebouw van binnen nadrukkelijker in te richten als kunstgalerie heeft het pand tevens een nieuwe invulling gekregen.

Lees verder

Nieuwe hoofd- en naamsponsor voor Orion

Het eerste herenteam van Orion gaat vanaf volgend seizoen een volledig nieuwe koers varen met de nieuwe hoofd- en naamsponsor Active Living. De visie van het gezondsheidsmanagementbedrijf moet niet enkel tot uiting komen in de clubkleuren en op de vloer, maar bovenal in de mentaliteit van het team.

Lees verder

Bronckhorst gelast vier paasvuren definitief af

Bronckhorst heeft een viertal paasvuren definitief verboden. De traditionele vuren in Bekveld, Hummelo, Kranenburg en Velswijk mogen niet worden aangestoken.

Lees verder

Unieke Achterhoekse Spelen starten in Aalten

In navolging van de Special Olympics worden eind juni in Aalten de eerste Achterhoekse Unieke Spelen georganiseerd. Het evenement moet eens per twee jaar worden georganiseerd door een van de gemeenten in de regio.

Lees verder

Plan voor zonnepark op velden Baakse Boys

Een initiatiefnemer heeft het plan opgevat om een ‘solarpark’ aan te leggen op de voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys. De gemeenteraad wordt binnenkort gevraagd om een verklaring van geen bedenkingen.

Lees verder

Tien fietsen gestolen bij oude school Neede

Politie Berkelland is op zoek naar een zestal van in totaal tien fietsen die gestolen zijn bij het gebouw van de oude MaxX-school aan de parallelweg in Neede. De politie werd vorige week via een aangifte gewezen op de diefstal van de fietsen.

Lees verder

Pumptrack beweegt kinderen in Oost Gelre

Oost Gelre organiseert de komende maanden een Pumptrack-toer door alle kernen van de gemeente om kinderen enthousiast te krijgen voor de fietssport en ze meer te laten bewegen. Bij pumptrack is het de bedoeling een bepaald traject af te leggen zonder tussendoor te trappen en gebruik te maken van de snelheid van de heuveltjes.

Lees verder

Louwsma stopt als rector Almende College

Roelof Louwsma stopt met het ingaan van de zomervakantie als rector van het Almende College. Hoewel hij aangeeft de Achterhoek trouw te blijven, was Louwsma voor zijn gevoel klaar op de school met locaties in Ulft en Silvolde.

Lees verder

ONK Trial in Zelhem testcase voor organisatie

ZAMC uit Zelhem was afgelopen weekend gastheer van het Open Nederlands Kampioenschap Trial. Een tachtigtal deelnemers uit binnen- en buitenland waagden zich aan het uitdagende parcours met rotsblokken uit heel Europa tijdens het evenement dat tegelijkertijd een testcase was voor de TrialGP.

Lees verder

Man uit Berkelland onwel na ruiken aan fles

Een man is zaterdag onwel geworden toen hij rook aan een fles die hij gevonden had in een bosperceel in Ruurlo. De gemeente waarschuwt haar inwoners om soortgelijke flessen te laten liggen.

Lees verder

Paasvuren op tocht door natuurbrandrisico

Oude IJsselstreek, Berkelland en Montferland verbieden het aansteken van paasvuren. Het risico op natuurbranden is volgens deze gemeenten door de aanhoudende droogte momenteel te hoog.

Lees verder

Lichtenvoorde loopt uit voor Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. Het lijdensverhaal van Jezus kreeg dit jaar voor het eerst een regionaal aspect door de deelname van acteurs en muzikanten uit de hele Achterhoek.

Lees verder

TEASER | Vierdelige special over VuurFestival

REGIO8 zendt vanaf donderdag een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil transformatie jeugdzorg

Oude IJsselstreek transformeert de jeugdzorg door middel van een bestuursopdracht en wil zorg vanuit het gemeentehuis dichter bij de inwoners brengen. De gemeente hoopt onder meer het jaarlijks miljoenentekort op het sociaal domein in te perken en is inmiddels een zoektocht gestart naar geschikte samenwerkingspartners.

Lees verder

Achterhoek Orion presenteert nieuwe spelers

Achterhoek Orion heeft vier spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De Doetinchemse volleybalploeg strijdt dit seizoen nog volop voor de landstitel, maar kijkt al naar de volgende jaargang.

Lees verder

Orion bereikt finale na spannende wedstrijd

De volleyballers van Achterhoek Orion hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale om het landskampioenschap in de eredivisie. In een bomvolle SaZa Topsporthal werd er in een spannend duel tegen Draisma Dynamo weliswaar met 2-3 verloren, maar voor de Doetinchemmers was dat net genoeg om een plek in de finale te bemachtigen.

Lees verder

De Graafschap past zich niet aan voor PSV

De Graafschap gaat zondagmiddag in Eindhoven uit van de eigen kracht en past de strijdwijze niet aan voor het duel met PSV. De kampioensstrijd met Ajax wordt mogelijk beslist op doelsaldo, maar de Superboeren zijn niet bang voor de gedeeld koploper van Nederland.

Lees verder

FIOD doorzoekt woning belastingadviseur

De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) heeft donderdag een huiszoeking gedaan bij een 69-jarige man in de gemeente Oost Gelre. De man wordt verdacht van belastingfraude en zou 300.000 euro aan aftrekposten hebben verzonnen.

Lees verder

Inwoners Gaanderen winnen prijs bij loterij

Zeven inwoners van Gaanderen zijn woensdag verrast met een mooie geldprijs. De bewoners van de Pinnedijk wonnen in totaal een bedrag van 287.500 euro in de Postcode Loterij.

Lees verder

De Staat en Navarone naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die optreden op het festival. Onder meer de rockbands De Staat en Navarone en de Duitse zanger Heino komen in juli naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Zusjes uit Silvolde naar Italië voor EK Twirlen

De 11-jarige Bastiënne en haar 9-jarige zusje Benthe uit Silvolde vertrekken volgende week naar Italië voor het Europees Kampioenschap Twirlen. De sport, een combinatie van dans, ballet en ritmische gymnastiek met een zogenaamde baton, speelt een grote rol in het leven van de familie Den Hartog.

Lees verder

Snelweg door regio blijft toekomstmuziek

De Achterhoek hoeft niet te rekenen op een 2x2-baans snelweg tussen Enschede en Varsseveld. De Achterhoek Board kreeg vanuit de Achterhoek Raad opdracht om dit richting 2030 te realiseren, maar ondanks de gedeelde wens ziet de Board meer potentie in ‘smart-aanpassingen’.

Lees verder

Politie duidt grensoverschrijdende achtervolging

De Politie Doetinchem spreekt van een goede grensoverschrijdende samenwerking bij de achtervolging die woensdagochtend eindigde in Beek. Door Europese afspraken konden de hulpdiensten aan beide kanten van de grens goed samenwerken na een overval op een Duits tankstation.

Lees verder

Voetbalster Worm niet bij selectie voor WK

Siri Worm uit Doetinchem is buiten de boot gevallen voor het Wereldkampioenschap in Frankrijk. De voetbalster van het Engelse Everton zit niet bij de 23-koppige selectie van Nederland.

Lees verder

Geboortegolf markeert lente in Anholter Schweiz

Een ware geboortegolf markeert voor Dierenpark Anholter Schweiz, vlak over de grens bij Gendringen, het begin van het voorjaar. Drie pasgeboren dassen en een jong ottertje werden dinsdag onderworpen aan een gezondheidscontrole.

Lees verder

De Graafschap start verkoop seizoenkaarten

De Graafschap is woensdag gestart met de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen. Daarmee is de club twee dagen eerder dan vorig jaar.

Lees verder

Winterswijk besluit spoorovergang te sluiten

Het college van Winterswijk heeft besloten de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversw