Gelderland

Mañana Mañana bruist meer dan voorheen

De keuze van De Feestfabriek om het chillen dit jaar wat meer los te laten op Mañana Mañana, zorgde voor een bruisende editie. Er was nog genoeg ruimte om rustig aan te doen, maar vanaf het middaguur werd er bij de verschillende podia meer gedanst dan voorheen. Tot grote blijdschap van de organisatie.

Lees verder

PvdA-fracties bezorgd over cliënten Laborijn

De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren.

Lees verder

Van der Doelen geniet van functie op Mañana

De organisatie van Mañana Mañana stelde voor deze editie voor het eerst festivalambassadeurs aan die artiesten konden aandragen. Ambassadeur, singer-songwriter en tevens vaste gast Björn van der Doelen genoot van zijn nieuwe functie, ondanks zijn eigen afwezigheid op het programma.

Lees verder

Bezoekers dansen modder droog op Mañana

Bezoekers van Mañana Mañana laten zich niet afschrikken door de regen en de bijbehorende modder. Geheel in het thema 'Ver weg van de grijze massa' wordt er flink op los gedanst in de bossen rondom Kasteel Vorden.

Lees verder

Inwoners willen veiliger kruispunt Terborg

Tijdens een inloopavond die onlangs door de gemeente Oude IJsselstreek werd gehouden is er opnieuw met inwoners gepraat over de gevaarlijke verkeerssituatie op het Sint Jorisplein in het centrum van Terborg. Inwoner Frans Zeelen vindt het hoog tijd om de verkeerssituatie aan te pakken.

Lees verder

Website Wehl feestelijk gelanceerd met bord

De Stichting Toerisme & Promotie Wehl heeft vrijdagmorgen een website over het dorp gelanceerd. Dit werd feestelijke gevierd door het onthullen van een bord met het webadres langs de A18 door wethouder Ingrid Lambregts.

Lees verder

Regen deert campingbezoekers Mañana niet

Zon en regen wisselden elkaar donderdagmiddag af bij de opening van de camping van Mañana Mañana. De wisselvallige weersomstandigheden weerhielden vele bezoekers er echter niet van om in goede sferen hun slaapplekken op te zetten. 

Lees verder

Oude IJsselstreek treedt terug uit Laborijn

De gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten om terug te treden uit de sociale dienst Laborijn. De gemeente is niet tevreden waarop Laborijn omgaat met haar cliënten en het wil zo snel mogelijk de menselijke maat weer terug hebben.

Lees verder

Stevige conclusies in onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot trekt stevige conclusies uit de werkwijze binnen sociale dienst Laborijn. Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de klanten zich kleinerend, minachtend en respectloos behandeld voelt.

Lees verder

Eindexamenscholieren gratis naar Mañana

De Feestfabriek laat eindexamenscholieren donderdag gratis naar binnen bij Mañana Mañana op vertoon van hun cijferlijst. Woensdag horen de middelbare scholieren of zij geslaagd of gezakt zijn voor hun eindexamen.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil meer groene energie

De gemeente Oude IJsselstreek heeft voorwaarden opgesteld voor lokale duurzame energieopwekking. De gemeente heeft als ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn en dit te stroomlijnen.

Lees verder

Berenschot presenteert onderzoek Laborijn

Bureau Berenschot presenteert woensdagavond haar onderzoek over sociale dienst Laborijn aan raadsleden van de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Aanleiding voor het onderzoek zijn de klachten over het wantrouwen en bejegenen van cliënten van Laborijn.

Lees verder

Care4Life run wil geld ophalen voor goede doelen

Met de Care4Life run van de Stichting BAX2Give proberen tientallen Achterhoekers een flink geldbedrag op te halen voor vier goede doelen. Ruim zestig deelnemers maken te voet of per fiets een tocht van Maastricht naar Doetinchem.

Lees verder

Doetinchem brengt fietsparkeervakken aan

Doetinchem heeft fietsparkeervakken aangebracht op meerdere plekken in de binnenstad. De aanpassing komt vooruit uit de pilot van fietsen door de binnenstad.

Lees verder

Leerling Metzo College wint fotowedstrijd

De 13-jarige Marijn Beretta uit Doetinchem, leerling van het Metzo College, heeft een landelijke fotowedstrijd van de Onderwijsraad gewonnen. Zijn winnende foto hangt deze maand in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

Lees verder

Roparunners gaan voor hoge opbrengst

De Roparunners van het Graafschap College gaan naar eigen zeggen ruim twintigduizend euro ophalen ten behoeve van de zorg van kankerpatiënten. Het afgelopen weekend liepen er 26 deelnemers van Hamburg naar Rotterdam om geld om te halen voor meerdere goede doelen omtrent de ziekte.

Lees verder

SPECIAL | Olderwets Høken met Normaal

De bandleden van Normaal betraden op Hemelvaartsdag als reünie weer de bühne in Lochem. Tijdens 'Olderwets Høken' gingen twintigduizend fanatieke anhangers, die waren opgewarmd door Miss Montreal, De Boetners en Rowwen Hèze, compleet uit hun dak toen de dialectrockers het podium betraden. Herbeleef dat magische moment in deze special van REGIO8. Met bijdrages van De Boetners, Jack Poels en een exclusief interview met bassist Willem Terhorst.

Lees verder

Graafschap College loopt voor goede doelen

Lopers en begeleiders van het Graafschap College vertrokken vrijdagmorgen naar Hamburg waar de Roparun, die de deelnemende teams over ruim 550 kilometer naar Rotterdam voert, zaterdag start. Het team van het Graafschap College wil middels deelname aan de Roparun meerdere goede doelen bedienen, in plaats van slechts één onderzoek.

Lees verder

Tafeltennissers Hercules toch in eredivisie

De tafeltennissers van Hercules spelen volgend seizoen toch in de eredivisie. Eerder degradeerden de Terborgenaren naar de eerste divisie, maar omdat Itass DKT'70 uit de eredivisie stapt mag Hercules op basis van hun rating volgend jaar toch op het hoogste niveau uitkomen.

Lees verder

Bezuiniging clubs Montferland bijna rond

Het is de voetbalclubs in Montferland bijna gelukt om de bezuiniging van twee ton op het onderhoud van de sportparken te realiseren. De clubs komen tot een bedrag van 182.000 euro en daarmee is ruim 90 procent binnengehaald.

Lees verder

Bijna honderd reekalfjes gered in Winterswijk

De Wildbeheereenheid Winterswijk heeft in de afgelopen twee jaar bijna honderd reekalfjes gered van de scharen van hakselaars. Door de inzet van een drone met warmtesensor zijn de diertjes in het hoge gras opgespoord.

Lees verder

Sensire pakt overlast eikenprocessierups aan

Sensire pakt vanaf vrijdag zelf overlast van de eikenprocessierups bij verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem aan. De klachten bij bewoners en medewerkers over de rups namen de afgelopen dagen drastisch toe.

Lees verder

Vordenaar ontwerpt shirt van Mañana

Modeontwerper Antoine Peters uit Vorden heeft een exclusief shirt ontworpen voor het festival Mañana Mañana. Met het T-shirt wil De Feesfabriek het nieuwe motto, ’ver weg van de grijze massa’, meer vorm geven.

Lees verder

Terrein 'Gat van Roelofs' wordt aangepast

Omwonenden van de zandwinning ‘het gat van Roelofs’ in Nieuw-Dijk hebben overeenstemming bereikt met Zandbedrijf Roelofs over de aanpassing van het geplande werkterrein. Het zandwiel komt op een andere plek op het terrein te staan, waardoor de overlast voor buurtbewoners beperkt kan worden.

Lees verder

Over De Top heeft weinig last van storm

Het Over De Top Festival in Lichtenvoorde is druk bezig met de opbouw voor de tiende editie dit weekend. De organisatie ondervond weinig hinder van de stormachtige weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

Lees verder

Dialectlessenproject krijgt vervolg in regio

In het nieuwe schooljaar gaan er nog meer scholen meedoen aan het dialectlessenproject ‘Wiesneus’. Ook de basisscholen in Montferland sluiten volgend jaar aan bij het project.

Lees verder

Kerkgebouw in Loil krijgt nieuwe invulling

De kerk in Loil wordt getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie, met voornamelijk een culturele invulling. Het geloofsgebouw in Loil is één van de zes kerken, van de Parochie H. Gabriël, die zijn geloofsfunctie niet meer behoud.

Lees verder

Buurt Etten vecht tegen komst crematorium

Omwonenden langs de Zeddamseweg in Etten staan donderdag bij de Raad van State om hun bezwaren toe te lichten over het toekomstige crematorium dat daar wordt gebouwd. De buurtbewoners zijn al vanaf het begin van het traject tegen het crematorium en vrezen voor veel overlast.

Lees verder

Weinig te zien van controle eindexamengala

Tijdens het eindexamengala van het Gerrit Komrij College in Winterswijk was dinsdagmiddag weinig te merken van aangekondigde controles van voertuigen door de politie. Door handhavers van de gemeente werd wel een 'oogje in het zeil gehouden' en gekeken of de stoet veilig door het centrum van Winterswijk kon rijden.

Lees verder

Basisschool Bontebrug krijgt Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation heeft dinsdag in samenwerking met TenneT bij basisschool De Bontebrug een Schoolplein 14 gerealiseerd. Door het toevoegen van speellijnen en toestellen kunnen de leerlingen actiever buitenspelen dan voorheen.

Lees verder

Henk Bloemers terug bij De Graafschap

Henk Bloemers is per afgelopen zaterdag toegevoegd aan de commerciële staf van De Graafschap. Hij zal zich gaan richten op de groei in Oost Achterhoek.

Lees verder

Terborg krijgt groen stadspark in centrum

In de omgeving van de oude St. Jorisschool en de Kameleon in Terborg wordt een groen stadspark aangelegd. Hiermee wordt het terrein na de sloop van de voormalige basisschool de Kameleon opnieuw ingericht.

Lees verder

Dode zwaantjes gevonden in 's-Heerenberg

Een voorbijganger heeft zondag in 's-Heerenberg een doos gevonden met daarnaast twee dode jonge zwaantjes. Hoe de dieren om het leven zijn gekomen is nog onbekend.

Lees verder

Palmeiras wint wederom Terborg Toernooi

Palmeiras heeft zich gekroond tot winnaar van het Terborg Toernooi, door FC Midtjylland uit Denemarken in de finale met 1-0 te verslaan. Vorig jaar ging de titel ook naar de Brazilianen.

Lees verder

Terborg Toernooi leunt op inzet vrijwilligers

Tweehonderd vrijwilligers zijn ook dit jaar weer een belangrijke pilaar onder het succes van het Terborg Toernooi. Van gastouder tot omroepster is de belangrijke inzet van personen een onmisbaar onderdeel van het voetbaltoernooi voor jeugdteams onder de 19 jaar.

Lees verder

Casper de Gier wint NK Inline puntenkoers

Casper de Gier uit Laag Keppel heeft op het NK Inline skaten de puntenkoers op zijn naam geschreven. De skeeleraar was er zelf nog het meest verbaasd over.

Lees verder

Grote ontlading bij terugkomst Bergh in het Zadel

Stichting Bergh in het Zadel heeft 1.150.000 euro opgehaald met een fietstocht van 1365 kilometer naar Leipzig ten behoeve van de bestrijding van kanker. Onder luid applaus werden de deelnemers en betrokken zaterdagmiddag bij terugkomst ontvangen in het centrum van ’s-Heerenberg.

Lees verder

Peter Verhaegh opent eigen kickboksschool

Kickbokser Peter Verhaegh heeft zijn eigen kickboksschool geopend in de voormalige gevangenis de Kruisberg in Doetinchem. In de oude bajes hoopt Verhaegh andere jongeren te enthousiasmeren voor de vechtsport.

Lees verder

Moderne bushalte aan N316 bij Keijenborg

De provincie Gelderland start maandag met de aanleg van een zogenaamde 'bushalte 2.0' aan de N316 bij Keijenborg. De nieuwe bushalte met extra openbaar vervoersvoorzieningen moet een voorbeeld zijn voor toekomstige bushaltes in de hele provincie.

Lees verder

Winterswijk trekt bijna twee ton uit voor dak

Het college van Winterswijk stelt de raad voor om 175.000 euro te investeren in het vervangen van de dakbedekking van theater De Storm. De afgelopen jaren neemt het aantal lekkages volgens de gemeente enorm toe.

Lees verder

Leegloop in jeugdopleiding De Graafschap

Een vijftal trainers, waaronder oud-voetballer Tim Bakens, neemt na dit jaar afscheid van de jeugdopleiding van De Graafschap. De leegloop is een combinatie van doorselecteren vanuit de club en een gebrek aan toekomstperspectief voor de trainers.

Lees verder

Toekomst school Loil na aanpassing norm

Scholenstichting LiemersNovum heeft de opheffingsnorm voor Daltonbasisschool St. Jozef in Loil verlaagd naar tachtig leerlingen. Door de aanpassing kijkt de dorpsschool met een goed gevoel naar de toekomst.

Lees verder

Snelweg A18 dicht vanaf Doetinchem-Oost

De snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting op de N18 bij Varsseveld wordt in het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni gedeeltelijk afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit aan een ecoduct.

Lees verder

Terugreis Bergh in het Zadel in goede sferen

De fietsers van Bergh in het Zadel keren in goede sferen terug naar 's-Heerenberg. Het leeuwendeel van de retourtocht naar Leipzig zit er op en door het ontbreken van ongevallen en zware blessures is de groep positief gestemd over een goede aankomst in Nederland.

Lees verder

Politie schrijft boetes na tips van inwoners

De politie in Bronckhorst heeft dinsdag in opdracht van inwoners uit de gemeente gehandeld. Agenten voerden onder meer snelheidscontroles uit, waarbij diverse bekeuringen werden uitgeschreven.

Lees verder

Anhangers draaien warm voor Hemelvaart

Liefhebbers van de boerenrockers van Normaal kijken al maanden uit naar het grote concert van donderdag. De vierde editie van de Høkersmarkt bij café de Tol in Zelhem stond dan ook vooral in het teken van warmdraaien voor de terugkeer van de band in Lochem.

Lees verder

Slingeland ziekenhuis mag bouwen naast A18

Het Slingeland Ziekenhuis mag de nieuwe locatie bouwen onderaan de afrit van de A18 bij Doetinchem. De Raad van State heeft bezwaarmakers in het ongelijk gesteld.

Lees verder

Doetinchem sluit jaarrekening af met tekort

De gemeente Doetinchem heeft vorig jaar een tekort moeten noteren van één miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers over het jaar 2018.

Lees verder

Nieuwe jaarlijkse wielerkoers rondom Ulft

Ulft krijgt na definitieve goedkeuring van de gemeente Oude IJsselstreek op donderdag 27 juni een nieuwe wielerkoers. Onder meer Koen Bouwman en Jelle Nijdam doen mee aan de ‘Ronde van Ulft’.

Lees verder

Achterhoeks 'Eco Office' in race voor prijs

Zeven studenten van het Graafschap College maken met hun ontwerp ‘The Eco Office’ kans op een landelijke ontwerpwedstrijd. Samen met veertien andere teams hebben zij een duurzaam gebouw gemaakt om mee te dingen tijdens de SlimCirculair Challenge.

Lees verder

Populaire steenuilen uit Winterswijk geringd

De jonge steenuilen van onlineplatform Beleef de Lente in Winterswijk zijn zaterdag geringd. De kleine vogeltjes zorgden voor groot enthousiasme bij de bezoekers die van heinde en verre naar Winterswijk kwamen.

Lees verder

Zorgorganisaties samen voor de nachtzorg

Zorgorganisaties Sensire, Marga Klompé en Careaz gaan samenwerken om ’s nachts zorg aan te kunnen bieden in het oosten van de Achterhoek. De drie hopen met de zogenaamde ‘Nachtzorg’ de zorg beschikbaar en bereikbaar te houden voor alle inwoners.

Lees verder

Mañana Mañana wil dit jaar meer gas geven

De organisatie van Mañana Mañana in Vorden wil het festival dit jaar meer laten bruisen dan voorgaande jaren. Om dat te bewerkstelligen zijn er andere keuzes gemaakt in de programmering en is er een nieuwe kaartsoort verkocht.

Lees verder

Weg tussen Laag-Keppel en Wehl afgesloten

De N814 van Laag-Keppel naar Wehl wordt vanaf maandag 10 juni een werkweek lang afgesloten. Naast werkzaamheden aan het asfalt, wordt ook de brug over de Oude IJssel aangepakt.

Lees verder

De Graafschap laat zelf pendelbussen rijden

De Graafschap heeft door de staking in het openbaar vervoer besloten zelf busvervoer te regelen rond de wedstrijd tegen Sparta van dinsdagavond. De bussen van Arriva rijden door een staking niet.

Lees verder

De Graafschap op drempel unieke handhaving

De finale van het seizoen breekt dinsdagavond aan voor De Graafschap op de eigen Vijverberg. De ploeg van trainer Henk de Jong kan zich in de return met Sparta veilig spelen voor de eredivisie, een bijzondere prestatie gezien de geschiedenis.

Lees verder

Doedag rond de dood doorbreekt taboes

Jongeren en andere geïnteresseerden maakten zaterdag in de Lambertikerk in Zelhem op een laagdrempelige manier kennis met de dood. Door een zogenaamde doedag, waarbij onder meer doodskisten en lijkwagens op een speelse manier werden ingezet, wilde de organisatie met name voor jonge geïnteresseerden taboes doorbreken.

Lees verder

PvdA grootst in Doetinchem en Montferland

De PvdA is bij de verkiezingen voor het Europees Parlement de grootste partij geworden in de gemeenten Doetinchem en Montferland. In Oude IJsselstreek bleek het CDA het meest populair.

Lees verder

Emotionele start tocht Bergh in het Zadel

Emoties maakten zich vrijdagochtend meester van deelnemers en betrokkenen van stichting Bergh in het Zadel op het Stadsplein in ’s-Heerenberg. De bijna negentig wielrenners leggen de komende week een route af naar Leipzig in het oosten van Duitsland ten behoeve van de bestrijding van kanker.

Lees verder

Weg tussen Braamt en Doetinchem dicht

De N316 tussen Doetinchem en Braamt gaat begin juni op de schop. De provincie voert onderhoudswerkzaamheden uit, waardoor de weg gedurende tien dagen wordt afgesloten.

Lees verder

Zorgen om weerbaarheid bomen Achterhoek

De Bomenstichting Achterhoek maakt zich grote zorgen over de invloed van de droogte op bomen. De stichting roept inwoners van de regio op om eenmaal per week jonge bomen in de omgeving zelf water te geven.

Lees verder

Netterden loopt niet warm voor Europa

De Achterhoek ging donderdag naar de stembus voor de Europese verkiezingen. In het grensdorp Netterden was er aan het einde van de middag een aanzienlijk lagere opkomst dan bij de vorige editie.

Lees verder

Hogenkamp niet in actie op Roland Garros

Richel Hogenkamp komt dit jaar niet in actie op Roland Garros. De Doetinchemse tennisster werd donderdagmiddag uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

Lees verder

Oost Gelre is dementievriendelijke gemeente

Oost Gelre mag zich een dementievriendelijke gemeente noemen. De gemeente ontving het certificaat omdat zij zich actief inzetten voor de aanpak van dementie.

Lees verder

De Graafschap pakt landstitel in de eDivisie

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel in de eDivisie gepakt. De 17-jarige was over twee wedstrijden met 4-3 te sterk voor Heracles Almelo-eSporter Bryan Hessing.

Lees verder

Liverpool keurt complex Terborg Toernooi

In aanloop naar de veertigste editie van het Terborg Toernooi voor jeugdteams onder 19 jaar eind deze maand kwam een delegatie van de Premier League club Liverpool FC naar het stadje om de locatie te keuren. Head of education and welfare Phil Roscoe liet zich rondleiden op de Paasberg en was tevreden met wat hij zag.

Lees verder

Twintig woningen op plek van Hotel Moors

Op de plek van het voormalige Hotel Moors in Zeddam zullen in totaal twintig vrijstaande woningen en appartementen worden gerealiseerd. Zo maakte de ontwikkelaar B&O Vastgoed duidelijk op een bijeenkomst voor buurtbewoners.

Lees verder

Finalisten van Achterhoek Cup zijn bekend

De finalisten van de Achterhoek Cup voor amateurclubs uit de regio zijn bekend. DZC’68 uit Doetinchem versloeg DVC’26 in de tweede halve finale en treft zodoende AZSV in de finale.

Lees verder

Verdrievoudiging van Achterhoekse derby's

Door het 1-1 gelijkspel in de derby tussen RKZVC en Sportclub Silvolde komen er komend seizoen drie Achterhoekse teams uit in de hoofdklasse. De kersverse winnaar van de Rinus Michels Award Laurens Knippenborg kan met zijn team uit Zieuwent namelijk niet meer promoveren naar de derde divisie.

Lees verder

Leerlingen ontdekken ijzer op DRU in Ulft

Het lidmaatschap van de Ring van Europese IJzersteden krijgt deze week concreet vorm op het DRU-terrein in Ulft. Ruim 260 leerlingen uit Oude IJsselstreek én Emmerich maken als onderdeel van de projectweek IJzerwijs kennis met het bewerken van metaal.

Lees verder

De Vijverberg in rechterrijtje qua grasmat

Spelersvakbond VVCS heeft de grasmat van De Vijverberg in Doetinchem beoordeeld als elfde beste veld van de eredivisie. Het veld van De Kuip in Rotterdam is voor het zesde jaar op rij verkozen tot de winnaar.

Lees verder

Boh Foi Toch en Danny Vera op Huntenpop

Danny Vera, Boh Foi Toch en Heideroosjes treden dit jaar op tijdens de dertigste editie van Huntenpop. De organisatie van het festival in Ulft maakte dinsdag in totaal negen nieuwe artiesten bekend.

Lees verder

Bouwman alleen tevreden met winst Giro

Koen Bouwman is de eerste week van de Giro d’Italia met zijn ploeg Jumbo-Visma goed doorgekomen. Kopman Primoz Roglic ligt met een tweede plaats in het klassement op schema voor een mogelijke eindzege en met minder neemt de wielrenner uit Ulft geen genoegen.

Lees verder

Politiek wil regio naar stembus voor Europa

Grensoverschrijdend werken en mobiliteit zijn belangrijke thema’s voor de PvdA en VVD in aanloop naar de Europese Verkiezingen. Daarom hopen de partijen dat de Achterhoek zich massaal laat horen bij het stemmen op 23 mei, om zo deze punten in Brussel op de agenda te krijgen.

Lees verder

Rijksmuseum keert terug op de Zwarte Cross

Het Rijksmuseum zet deze zomer voor de tweede keer een pop-up atelier neer op de Zwarte Cross. Bezoekers kunnen hier zelf schilderen, dit jaar in de stijl van Rembrandt van Rijn.

Lees verder

Didammer krijgt fiets dankzij hardlopers

Bart Berendsen uit Didam heeft zaterdag dankzij de opbrengst van de Kramp Run, een hardloopevenement in Varsseveld, een fiets met trapondersteuning gekregen. De 15-jarige Didammer kan door een lichamelijke beperking zelf niet meer fietsen.

Lees verder

Buurtschapsborden gestolen in Winterswijk

In het buitengebied van Winterswijk zijn diverse buurtschapsborden gestolen. De gemeente Winterswijk doet maandag aangifte van de daad.

Lees verder

Hulp voor studenten met huurachterstand

Wooncorporatie Sité en het Graafschap College willen samen studenten met een huurachterstand vroegtijdig ondersteuning bieden. De organisaties gaan daarbij uit van het idee dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees verder

Trainer Bakens vertrekt bij De Graafschap

Tim Bakens vertrekt na afloop van dit seizoen als jeugdtrainer bij De Graafschap. De oud-voetballer uit Doetinchem gaat aan de slag als trainer van de onder 19 van Almere City.

Lees verder

De Graafschap start play-offs bij Cambuur

De Graafschap start zondagavond aan de nacompetitie met een uitwedstrijd in Friesland tegen Cambuur Leeuwarden. Trainer Henk de Jong wil eerste spits Charlison Benschop niet op kunstgras laten spelen en spaart hem zodoende tegen zijn toekomstig werkgever.

Lees verder

Knippenborg winnaar Rinus Michels Award

Laurens Knippenborg is vrijdagmiddag uitgeroepen tot de winnaar van de Rinus Michels Award. De RKZVC-trainer won in de categorie beste amateurtrainer.

Lees verder

Nieuwenhuis in selectie Europese Spelen

Wielrenner Joris Nieuwenhuis is door bondscoach Koos Moerenhout gekozen in de Nederlandse selectie voor de wegwedstrijd op de Europese Spelen. De 23-jarige Zelhemmer maakt dit seizoen zijn profdebuut bij Team Sunweb.

Lees verder

Meer toegankelijkheid wc's in Oude IJsselstreek

De werkgroep 'inclusie' van de gemeente Oude IJsselstreek wil meer toegankelijke openbare toiletten. Daarom startte de werkgroep onlangs een actie waarbij ondernemers met een sticker op hun raam aangeven dat mensen hier naar het toilet kunnen, zonder dat zij verplicht zijn om wat te kopen of te gebruiken.

Lees verder

Oranjefietsroute geopend in Montferland

Montferland heeft donderdagmiddag officieel de Oranjefietsroute van Apeldoorn naar Moers geopend. Gedeputeerde Conny Bieze van provincie Gelderland gaf het startschot voor de route van 225 kilometer.

Lees verder

De Graafschap is tevreden over Ajax-thuis

De Graafschap kijkt met tevredenheid terug op het verloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax. Los van de festiviteiten bleef het in en rond het stadion rustig tijdens het kampioensduel van de Amsterdammers.

Lees verder

Achterhoek laat kracht zien op Lentediner

Ambassadeurs van de Achterhoek hebben woensdagavond in Den Haag aan Eerste en Tweede Kamerleden de mogelijkheden die de regio biedt aan de rest van Nederland kenbaar gemaakt. Tijdens het traditionele Lentediner probeerde de afvaardiging de Haagse politici van het potentieel van de streek te overtuigen.

Lees verder

Man aangehouden bij politieactie in Ulft

De politie heeft woensdagmiddag in de F.B. Deurvorststraat in Ulft een man aangehouden. Daarbij werd de hulp van een arrestatieteam ingeroepen.

Lees verder

Grensgemeenten intensiveren samenwerking

Montferland, Emmerich en Zevenaar onderzoeken hoe ze de strategische ligging van de drie gemeenten gezamenlijk kunnen uitbuiten. De drie willen onder meer van het Montferlandse bedrijventerrein DocksNLD, de Emmerichse haven en de aanwezige infrastructuur een logistieke hotspot maken.

Lees verder

Voetbaltoernooi in herinnering van Tijmen

Voetbalvereniging MvR uit ’s-Heerenberg organiseert op 15 juni het eerste Tijmen Internationaal Toernooi voor jeugdteams onder 15 jaar. Onder meer Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en DZC’68 komen in actie.

Lees verder

Doesburgse opgepakt na bellen van 112

Een 59-jarige vrouw uit Doesburg is in haar woonplaats aangehouden na het herhaaldelijk bellen van het alarmnummer. Agenten moesten uiteindelijk de deur van haar woning forceren.

Lees verder

Club Déjàvu in Dinxperlo definitief dicht

Club Déjàvu in Dinxperlo sluit definitief de deuren. De exploitant heeft geen bezwaar of beroep aangetekend tegen het besluit van de burgemeester van Aalten.

Lees verder

De Graafschap kijkt voorbij duel met Ajax

De Graafschap heeft geen illusies dat de wedstrijd tegen Ajax nog consequenties heeft voor de stand in de eredivisie. De Superboeren kijken verder vooruit, naar de eerste wedstrijd in de play offs, en proberen de zure nasmaak van de oorwassing door Vitesse woensdag van zich af te spelen.

Lees verder

Doetinchem heeft blauw-witte zebrapaden

De gemeente Doetinchem heeft dinsdag op twee plekken in het centrum de zebrapaden blauw-wit laten spuiten. Op social media werd de gemeente een tijdje geleden uitgedaagd om een zebrapad in de Graafschap-kleuren te maken. 

Lees verder

Feestvierder fietst door na botsing met auto

Een jongen is zondagavond tegen een geparkeerde auto gefietst op de Kempersdijk in Neede en is daarna door gereden zonder zich te melden bij de eigenaar. De jongen kwam hoogstwaarschijnlijk van een kampioensfeest af van Sportclub Neede.

Lees verder

Hyballa blijkt geen optie voor De Graafschap

FC DAC 1904-trainer Peter Hyballa is niet meer in beeld om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub polste de Duitse oefenmeester, maar zijn overgang blijkt geen optie.

Lees verder

Mogelijk unicum door promotie van Longa’30

Longa’30 uit Lichtenvoorde is zondagmiddag kampioen geworden in de eerste klasse. Daardoor komen er volgend seizoen mogelijk voor het eerst in de geschiedenis drie Achterhoekse ploegen uit in de hoofdklasse zondag.

Lees verder

Achterhoek Orion pakt titel na vijf-setter

Achterhoek Orion is zondagmiddag voor de tweede keer in de historie landskampioen geworden. De ploeg van trainer Martijn van Goeverden had vijf sets nodig in het belissende duel met Abiant Lycurgus in Groningen.

Lees verder

Koninklijke Erepenning voor schutterij Loil

Het Schuttersgilde Loil-Vooruit heeft zaterdagmiddag een Koninklijke Erepenning ontvangen uit de handen van burgemeester Peter de Baat. De vereniging, die dit jaar het honderdjarig bestaan viert, kreeg de onderscheiding voor de verbindende rol die het speelt in het dorp.

Lees verder

Het bewogen eredivisieseizoen van De Graafschap

De beslissende fase van de competitie is aangebroken voor De Graafschap. De ploeg van trainer Henk de Jong mag nog hopen op rechtstreekse handhaving, maar daar ging een lang seizoen vol hoogte- en dieptepunten aan vooraf.

Lees verder

Eibergse dansers strijden voor WK-ticket

Dansgroep E for Excellent uit Eibergen moet alles op alles zetten om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap (WK) streetdance dat in augustus plaats gaat vinden. Dit weekend mag het team van dansschool Odival uit Eibergen op het Europees Kampioenschap (EK) streetdance een ticket proberen te bemachtigen voor het WK.

Lees verder

Politie Winterswijk treft geladen wapen aan

De politie Winterswijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een geladen vuurwapen in beslag genomen. Een persoon is aangehouden voor het bezit van het wapen.

Lees verder

Orion gaat beslissend duel onbevangen in

Achterhoek Orion speelt zondag de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap volleybal. Om in het Martiniplaza in Groningen te kunnen winnen van Lycurgus heeft de ploeg de knop snel om moet zetten nadat de titel in de eigen topsporthal bleef liggen.

Lees verder

Mammoetresten gevonden in Doesburg

Bij baggerwerkzaamheden in de IJssel bij de Fraterwaard in Doesburg zijn mammoetresten aangetroffen. Volgens de gemeente is het aannemelijk dat er een heel mammoetskelet in de grond ligt.

Lees verder

Droogte gaat Achterhoek blijvend veranderen

De droogte die is ontstaan door de zinderende zomer van afgelopen jaar, laat in de Achterhoek nog steeds zijn sporen na. Boswachters en het Waterschap Rijn en IJssel zijn van mening dat als er nog een dergelijke zomer voorkomt, het landschap blijvend zal veranderen. Volgens hen is dat geen mogelijkheid, maar een zekerheid en is het enkel de vraag op wat voor termijn dat gaat plaatsvinden.

Lees verder

SP Oude IJsselstreek gefrustreerd door spot

De SP Oude IJsselstreek kan zich niet vinden in een campagnevideo van de landelijke afdeling en neemt er nadrukkelijk afstand van. In het filmpje is een persiflage van PvdA-politicus Frans Timmermans in beeld gebracht.

Lees verder

Winterswijker nog driehonderd dagen cel in

Een 34-jarige man uit Winterswijk is door de politie in zijn woonplaats aangehouden. Hij moet nog een gevangenisstraf van meer dan driehonderd dagen uitzitten na een eerdere veroordeling.

Lees verder

Duitse snelweg A3 nabij Emmerich dicht

De Duitse snelweg A3 wordt komend weekend in beide richtingen afgesloten bij Emmerich. Dat moet omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan een brug over de weg.

Lees verder

Nationale status voor jeugd De Graafschap

De voetbalacademie van De Graafschap krijgt de nationale status. Dit is na een internationale voetbalacademie het tweede niveau dat een jeugdopleiding kan bereiken.

Lees verder

Nieuw woonbeleid Bronckhorst biedt ruimte

Bronckhorst wil in het nieuwe woonbeleid meer ruimte geven aan de woonwensen van inwoners. De gemeente spreekt uit meer ruimte te willen bieden voor experimentele woonvormen als tiny houses en het splitsen van woningen.

Lees verder

Inwoners willen aanpak leegstand en wonen

De aanpak van leegstand, woonwensen en bereikbaarheid zijn belangrijke zaken die in de regio moeten worden aangepakt. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het inwonerspanel Achterhoek Spreekt, waarbij werd gevraagd wat er de komende tien jaar moet worden aangepakt in de regio.

Lees verder

Vida vindt Hyballa passen bij De Graafschap

Kristopher Vida ziet Peter Hyballa als een geschikte kandidaat om Henk de Jong op te volgen bij De Graafschap. De oud-Superboer is momenteel speler onder de oefenmeester bij het Slowaakse FC DAC 1904 en snapt dat zijn voormalige club interesse heeft in de trainer.

Lees verder

Nieuw inzicht over aanpak laaggeletterdheid

Oude IJsselstreek heeft nieuwe inzichten opgedaan over de aanpak van laaggeletterdheid in gemeente. Maandagavond werd een speciale informatieavond georganiseerd in de DRU Cultuurfabriek, waarbij meerdere experts aan het woord kwamen.

Lees verder

Bundeling brengt streekproducten bij horeca

Meer dan twintig producenten van streekproducten hebben onder leiding van Combigro Helmink de handen ineengeslagen om hun producten van het Achterhoekse land dichter bij de lokale horeca te krijgen. Het vijfjarige project werd maandag feestelijk opgestart met een streekproductenmarkt in stadion De Vijverberg.

Lees verder

Kunst en Kunstig in Zeddam slaat jaar over

Kunst en Kunstig in Zeddam vindt dit jaar niet plaats. De organisatie van het jaarlijkse festival richt zich voor de editie van 2020 op een andere locatie en besluit dit jaar over te slaan.

Lees verder

Recreanten in Stroombroek gewaarschuwd

Gelderland waarschuwt gebruikers van recreatiegebied Stroombroek voor te steile oevers. Dat kan volgens de provincie leiden tot gevaarlijke situaties voor zwemmers.

Lees verder

Knippenborg genomineerd voor trainersprijs

Laurens Knippenborg is een van de zes genomineerden voor de titel ‘Beste amateurtrainer seizoen 2018/2019’. Onder zijn leiding promoveerde RKZVC uit Zieuwent de afgelopen drie seizoen op rij als kampioen.

Lees verder

Inwoners sturen politie aan in Bronckhorst

Inwoners kunnen dinsdag 28 mei bepalen waar de politie in Bronckhorst aandacht aan besteed. De hulpdienst zet extra personeel in om de verzoeken tijdens ‘Rent-A-Cop’ te kunnen honoreren.

Lees verder

Winterswijkers dichtbij spelen uniek duel

Het derde elftal van de zaterdagtak van FC Winterswijk maakt kans om een unieke wedstrijd te spelen. Zondag hoorde het team dat zij bij de tien finalisten zitten, waarvan er uiteindelijk één live op FOX Sports tegen de oud-profs van FC de Rebellen speelt.

Lees verder

Verdeelpunt mijlpaal in aanleg van glasvezel

In het buitengebied van Doetinchem is maandagmorgen nabij kasteel Slangenburg een glasvezelverdeelpunt geplaatst. Hoewel de werkzaamheden in Achterhoek Zuid nog tot het einde van het jaar duren, zijn de eerste adressen in Oude IJsselstreek reeds aangesloten op het snelle netwerk.

Lees verder

Twee nieuwe spelers voor Achterhoek Orion

Achterhoek Orion heeft midspelers Leuan Lamb en David Bes gepresenteerd als aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Daarnaast blijft Israëlisch international Shalev Saada langer actief in Doetinchem.

Lees verder

Oud-burgemeester onthult portretten DRU

Oud-burgemeester Hans Alberse onthult op vrijdag 17 mei een nieuwe reeks aan arbeidsportretten op het DRU Industriepark. Het is de vierde keer dat een serie foto’s wordt geplaatst bij de grote schoorsteen in Ulft.

Lees verder

Sevenich en Slöetjes grijpen titels over grens

Lonneke Slöetjes (volleybal) en Vivian Sevenich (waterpolo) uit Lichtenvoorde hebben afgelopen weekend sportsucces geboekt over de grens. Sloetjes werd kampioen met VakifBank Istanbul, terwijl Sevenich de Hongaarse beker greep met UVSE.

Lees verder

Jongens aangehouden voor reeks inbraken

De politie heeft twee jongens zestien en achttien jaar oud uit Neede aangehouden. Het duo wordt verdacht van meerdere inbraken.

Lees verder

Line-up voor Zwarte Cross is bijna compleet

De Zwarte Cross heeft de line-up voor de editie van 2019 zo goed als rond. Met toevoeging van artiesten als Rondé, Wulf, Paul Elstak en schaatskampioen Kjeld Nuis zijn er nu in totaal 233 acts geboekt.

Lees verder

Feestelijk jubileumjaar voor Cultuurfabriek

De DRU Cultuurfabriek in Ulft kiest dit theaterseizoen voor een extra feestelijk programma. Het DRU Industriepark bestaat dit jaar tien jaar, wat reden is voor onder meer een festivalweekend.

Lees verder

De Gier verovert zilver op marathon Heerde

Casper de Gier is donderdag twee geworden bij de skeelermarathon in het centrum van Heerde. De skeeleraar uit Laag-Keppel moest in een sterk deelnemersveld alleen de Belg Bart Swings voor zich dulden.

Lees verder

De Graafschap speelt oefenpot bij vv Viod

De Graafschap speelt op zaterdag 29 juni een oefenwedstrijd tegen een regioteam op het veld van vv Viod in Doetinchem. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.

Lees verder

Volg Achterhoek Orion tijdens de beslissing

REGIO8 en Optimaal FM volgen Achterhoek Orion in de beslissing om het landskampioenschap volleybal. Luister 5 mei live vanaf 13.30 uur naar Optimaal FM of kijk na afloop op REGIO8 voor een registratie en reacties op de wedstrijd. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met Omroep Gelderland.

Lees verder

Bakkerij in Doetinchem vernield bij inbraak

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bakkerij in Doetinchem. De zaak is daarbij flink overhoop gehaald.

Lees verder

Orion op poleposition voor de landstitel

Achterhoek Orion heeft woensdagavond het derde duel in de best-of-five serie met 3-2 van Abiant Lycurgus in Groningen gewonnen, waardoor de ploeg van Martijn van Goeverden zondag bij winst van het vierde duel landskampioen is. Na een slechte start en een 2-0 achterstand in sets, rechtte Orion de rug en pakte de winst.

Lees verder

School als brug tussen uitkering en werk

Oude IJsselstreek en de Anton Tijdinkschool in Terborg gaan samen aan de slag om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen in de metaalbranche. De samenwerking moet er ook voor zorgen dat het grote tekort aan arbeidskrachten in de maakindustrie afneemt.

Lees verder

Trainers een jaar langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft de aflopende contracten van assistent Richard Roelofsen en keeperstrainer Edwin Susebeek verlengd. Beide trainers blijven een jaar langer in dienst bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Weinig interesse voor woningen Sinderen

De starterswoningen aan de Kromkamp in Sinderen kunnen op weinig interesse rekenen. Op de locatie mogen acht woningen gebouwd worden, maar de verkoop loopt ondanks inzet van Sinderens Belang nog geen storm.

Lees verder

Bank in Lichtenvoorde wordt parkeerplaats

Oost Gelre is voornemens om het voormalige Rabobank-pand bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde te slopen. Het terrein wordt als het aan het college ligt ingericht als parkeerplaats om tijdelijke problematiek aan te pakken.

Lees verder

Berry Powel zoekt parels voor De Graafschap

Berry Powel gaat voor zijn oude voetbalclub De Graafschap op zoek naar nieuwe parels in binnen- en buitenland. De aanvaller heeft al verschillende lijntjes uitgegooid naar oud-Superboeren om een netwerk om zich heen te bouwen en staat te popelen om te starten als de nieuwe coördinator scouting op De Vijverberg.

Lees verder

Overkapping voor binnenplaats Huis Bergh

Een grote hijskraan heeft dinsdagochtend een staalconstructie en een koepel naar de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg getakeld. De overkoepeling beschermt de originele deuromlijsting uit het jaar 1701, die een nieuw thuis vindt in het hart van het middeleeuwse bouwwerk.

Lees verder

Bezoekers backflippen op Zwarte Cross

De Zwarte Cross geeft bezoekers dit jaar de kans om zelf onderdeel te zijn van de traditionele stunt op het festival. Een motorcoureur gaat samen met een vrijwilliger een tandembackflip uitvoeren.

Lees verder

KNVB komt met nieuw schema voor play-offs

De KNVB heeft het nieuwe schema voor de play-offs om promotie naar de eredivisie bekend gemaakt. Mocht De Graafschap nacompetitie spelen, komt het zondag 19 mei voor het eerst in actie.

Lees verder

Housheer en Knippenborg bij handbaldames

Dione Housheer uit Ulft en de Zieuwentse Lynn Knippenborg zijn opgeroepen voor het Nederlands handbalteam. De selectie van trainer Emmanuel Mayonnade speelt twee wedstrijden tegen Rusland.

Lees verder

Opmars van elektrisch rijden in motorsport

Elektrisch rijden is bezig aan een opmars in de motorsport en staat op de TrialGP in Zelhem voor het eerst als aparte wedstrijd op de agenda. Motorrijders zijn nog niet daverend enthousiast, maar de organisatie in Zelhem ziet het als een onomkeerbaar proces.

Lees verder

Echtparen krijgen lintje in Oude IJsselstreek

Burgemeester Otwin van Dijk reikte vrijdagochtend negen onderscheidingen uit aan inwoners van zijn gemeente tijdens de traditionele lintjesregen. Acht van hen, waaronder twee echtparen, werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, één persoon zelfs als Ridder.

Lees verder

Achterhoek Orion wil valse start rechtzetten

Achterhoek Orion hoopt zondag in de eigen Topsporthal de stand in de finale om het landskampioenschap volleybal tegen Abiant Lycurgus gelijk te trekken. De eeuwige rivaal uit Groningen heeft de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen, maar de Doetinchemmers vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en lef.

Lees verder

Weg vrij voor nieuwbouw Almende College

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van een VMBO-school nabij het bestaande Almende College in Silvolde.

Lees verder

Locatie voor brede school in 's-Heerenberg

Montferland is voornemens om de nieuw te vormen brede school in 's-Heerenberg rondom het kruispunt bij restaurant Forest te bouwen. Volgens de gemeente is dit na jaren van onderzoek en vele afwegingen dit de meest geschikte plek om basisscholieren uit de omgeving in een pand onder te brengen.

Lees verder

Contract Rondeel bij De Graafschap verlengd

Het aflopende contract van Jordy Rondeel bij De Graafschap is verlengd. De derde doelman uit Keijenborg blijft na de zomer actief voor de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Opnieuw drugspand in 's-Heerenberg dicht

Een woning in 's-Heerenberg is aangewezen als drugspand en woensdag voor de duur van drie maanden afgesloten. Midden januari werd door de politie verschillende drugs aangetroffen in de woning.

Lees verder

Tien jaar strijd tegen afval in Doetinchem

Tien jaar lang verzamelen de jonge leden van de BeestenBende al zwerfafval in de Doetinchemse straten, vijvers en parken. Hoewel er al kilo’s aan onder meer plastic troep is opgeruimd, blijven de kinderen strijden voor een schone stad.

Lees verder

Line-up voor tiende Over De Top is compleet

De line-up voor de tiende editie van festival Over De Top in Lichtenvoorde is compleet. De organisatie hoopt met 26 bands en vijftien dj’s verspreid over vijf podia het bezoekersrecord van 4.500 gasten te overtreffen.

Lees verder

Tegels ruilen voor planten bij Waterschap

Inwoners van Doetinchem kunnen zaterdag 4 mei hun tuintegels ruilen tegen een plant bij het Waterschap Rijn en IJssel. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor ‘klimaatvriendelijke tuinen’.

Lees verder

VuurFestival #4 | Het vuur ontbrandt!

Tijdens Pasen is de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze vierde aflevering kijken we naar het eindresultaat.

Lees verder

Doetinchem wil ruimere zondagopenstelling

Doetinchem wil de zondagopenstelling voor zogenaamde ‘PDV-bedrijven’ op de Verheulsweide en Wijnbergen bij wijze van proef verruimen. Ondanks tegenstand van wethouder Henk Bulten van CU-SGP mogen de winkels van het college een jaar lang 52 dagen open.

Lees verder

Zware knieblessure voor aanvaller Hendriks

Cambuur Leeuwarden-aanvaller Sam Hendriks heeft maandag in het duel tegen FC Den Bosch zijn voorste kruisband afgescheurd. De Doetinchemmer komt in ieder geval dit seizoen niet meer in actie.

Lees verder

Groen licht voor supermarkt in Vorden

Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de vestiging van een nieuwe supermarkt in Vorden. De Coop moet worden gerealiseerd in het voormalige Rabobank-pand aan de Zutphenseweg.

Lees verder

Pionieren met ijzer op DRU-terrein in Ulft

Zeven teams met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk en Nederland kwamen dit weekend op het DRU Industriepark in Ulft bijeen om op een eeuwenoude manier ijzererts te winnen. Tijdens het zogeheten Rennfeuer evenement konden bezoekers en deelnemers bij elkaar de leer afkijken.

Lees verder

Officiële aftrap van 600 jaar stad in Terborg

Het is zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg, wat reden is voor bijzonder feest. Meer dan driehonderd leerlingen van basisschool Dynamiek trokken dinsdag in optocht achter beschermheilige Sint Joris en de draak aan richting het centrum, als officiële aftrap van een jaar vol festiviteiten.

Lees verder

Jeugddetentie na gewapende overval Winterswijk

Een 18-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor onder meer een gewapende overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. Naast zeven maanden jeugddetentie moet de man een intensieve behandeling volgen na diverse delicten.

Lees verder

Hercules op rand degradatie na verliespartij

De tafeltennissers van Hercules mogen zich opmaken voor een beslissingswedstrijd om handhaving in de eredivisie. Na de nederlaag in de play-downs tegen Avanti is het duel met Scyedam de laatste reddingsboei.

Lees verder

Paasvuur illegaal in brand gezet in Eibergen

Onbekenden hebben maandagavond een paasvuur in brand gezet in Eibergen. De gemeente Berkelland had geen toestemming gegeven voor het traditionele vuur.

Lees verder

Drie arrestaties na aanrijding in Gelselaar

Drie personen in een auto zijn zondag op de vlucht geslagen na het aanrijden van een fietser in Gelselaar. De 86-jarige man werd van achteren geraakt en raakte daarbij ernstig gewond.

Lees verder

Uitgebreide registratie Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. REGIO8 maakte in samenwerking met ZSOM Omroep Groenlo een uitgebreide registratie van het evenement.

Lees verder

Achterhoek Orion verliest eerste finaleduel

Achterhoek Orion heeft de eerste wedstrijd in de finale om het landskampioenschap volleybal verloren. In Groningen was Abiant Lycurgus met 3-1 te sterk.

Lees verder

VuurFestival #3 | Regelgeving omtrent vuur

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze derde aflevering kijken we naar de regelgeving omtrent het paasvuur en wat de gemeente vindt van de traditie.

Lees verder

Orion vol vertrouwen voor eerste finaleduel

Achterhoek Orion start zondagmiddag vol vertrouwen aan de finale voor het landskampioenschap volleybal. De Doetinchemmers reizen voor de eerste wedstrijd in de best-of-five serie af naar Groningen voor het duel met Abiant Lycurgus.

Lees verder

VuurFestival #2 | Opbouw van festivalterrein

Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze tweede aflevering kijken we naar de opbouw van het festivalterrein, de fundering van een goed feest.

Lees verder

Leonardo gaat spelen voor Dutch Scorpions

Leonardo Vitor Santiago gaat voetballen voor de BSC Dutch Scorpions. De oud-veldvoetballer van onder meer Ajax en Feyenoord sluit dit zomerseizoen aan bij de beachvoetballers uit Doetinchem.

Lees verder

Verkeershinder op A18 door aanleg ecoduct

Vanwege werkzaamheden aan de nieuwe ecoduct over de A18 verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder op de snelweg. De verwachte extra reistijd zal ongeveer vijf minuten zijn.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen in regio zet door

Het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV de afgelopen maand gedaald. Daarnaast biedt het opkomende horecaseizoen volgens de organisatie kansen voor werkzoekenden.

Lees verder

Nieuw compliment mantelzorgers Montferland

Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland dat eerst helemaal zou worden wegbezuinigd, blijft nu toch in een andere vorm voor mantelzorgers bestaan. De gewijzigde invulling van het mantelzorgcompliment maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.

Lees verder

VuurFestival #1 | Begin van het paasvuur

REGIO8 zendt een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival. In deze eerste aflevering kijken we naar de beginjaren van het paasvuur, dat uit is gegroeid tot het vuurfestival. En wat er allemaal nodig is om de enorme houtstapel te verzamelen.

Lees verder

Kerkje Laag-Keppel na jaar in ere hersteld

Na bijna een jaar verbouwen en restaureren is het kerkje in Laag-Keppel weer in ere hersteld. Door het authentieke gebouw van binnen nadrukkelijker in te richten als kunstgalerie heeft het pand tevens een nieuwe invulling gekregen.

Lees verder

Nieuwe hoofd- en naamsponsor voor Orion

Het eerste herenteam van Orion gaat vanaf volgend seizoen een volledig nieuwe koers varen met de nieuwe hoofd- en naamsponsor Active Living. De visie van het gezondsheidsmanagementbedrijf moet niet enkel tot uiting komen in de clubkleuren en op de vloer, maar bovenal in de mentaliteit van het team.

Lees verder

Bronckhorst gelast vier paasvuren definitief af

Bronckhorst heeft een viertal paasvuren definitief verboden. De traditionele vuren in Bekveld, Hummelo, Kranenburg en Velswijk mogen niet worden aangestoken.

Lees verder

Unieke Achterhoekse Spelen starten in Aalten

In navolging van de Special Olympics worden eind juni in Aalten de eerste Achterhoekse Unieke Spelen georganiseerd. Het evenement moet eens per twee jaar worden georganiseerd door een van de gemeenten in de regio.

Lees verder

Plan voor zonnepark op velden Baakse Boys

Een initiatiefnemer heeft het plan opgevat om een ‘solarpark’ aan te leggen op de voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys. De gemeenteraad wordt binnenkort gevraagd om een verklaring van geen bedenkingen.

Lees verder

Tien fietsen gestolen bij oude school Neede

Politie Berkelland is op zoek naar een zestal van in totaal tien fietsen die gestolen zijn bij het gebouw van de oude MaxX-school aan de parallelweg in Neede. De politie werd vorige week via een aangifte gewezen op de diefstal van de fietsen.

Lees verder

Pumptrack beweegt kinderen in Oost Gelre

Oost Gelre organiseert de komende maanden een Pumptrack-toer door alle kernen van de gemeente om kinderen enthousiast te krijgen voor de fietssport en ze meer te laten bewegen. Bij pumptrack is het de bedoeling een bepaald traject af te leggen zonder tussendoor te trappen en gebruik te maken van de snelheid van de heuveltjes.

Lees verder

Louwsma stopt als rector Almende College

Roelof Louwsma stopt met het ingaan van de zomervakantie als rector van het Almende College. Hoewel hij aangeeft de Achterhoek trouw te blijven, was Louwsma voor zijn gevoel klaar op de school met locaties in Ulft en Silvolde.

Lees verder

ONK Trial in Zelhem testcase voor organisatie

ZAMC uit Zelhem was afgelopen weekend gastheer van het Open Nederlands Kampioenschap Trial. Een tachtigtal deelnemers uit binnen- en buitenland waagden zich aan het uitdagende parcours met rotsblokken uit heel Europa tijdens het evenement dat tegelijkertijd een testcase was voor de TrialGP.

Lees verder

Man uit Berkelland onwel na ruiken aan fles

Een man is zaterdag onwel geworden toen hij rook aan een fles die hij gevonden had in een bosperceel in Ruurlo. De gemeente waarschuwt haar inwoners om soortgelijke flessen te laten liggen.

Lees verder

Paasvuren op tocht door natuurbrandrisico

Oude IJsselstreek, Berkelland en Montferland verbieden het aansteken van paasvuren. Het risico op natuurbranden is volgens deze gemeenten door de aanhoudende droogte momenteel te hoog.

Lees verder

Lichtenvoorde loopt uit voor Passion Achterhoek

Ruim duizend mensen kwamen maandagavond naar de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor de eerste editie van The Passion Achterhoek. Het lijdensverhaal van Jezus kreeg dit jaar voor het eerst een regionaal aspect door de deelname van acteurs en muzikanten uit de hele Achterhoek.

Lees verder

TEASER | Vierdelige special over VuurFestival

REGIO8 zendt vanaf donderdag een vierdelige special uit over het VuurFestival in Winterswijk Meddo. Tijdens Pasen wordt de tiende editie van het grootste paasevenement in de Achterhoek gehouden. REGIO8 belicht hoe de traditie tien jaar geleden is begonnen, wat er bij komt kijken om de festiviteiten tot stand te brengen en kijkt volgende week terug op de jubileumeditie van het VuurFestival.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil transformatie jeugdzorg

Oude IJsselstreek transformeert de jeugdzorg door middel van een bestuursopdracht en wil zorg vanuit het gemeentehuis dichter bij de inwoners brengen. De gemeente hoopt onder meer het jaarlijks miljoenentekort op het sociaal domein in te perken en is inmiddels een zoektocht gestart naar geschikte samenwerkingspartners.

Lees verder

Achterhoek Orion presenteert nieuwe spelers

Achterhoek Orion heeft vier spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De Doetinchemse volleybalploeg strijdt dit seizoen nog volop voor de landstitel, maar kijkt al naar de volgende jaargang.

Lees verder

Orion bereikt finale na spannende wedstrijd

De volleyballers van Achterhoek Orion hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale om het landskampioenschap in de eredivisie. In een bomvolle SaZa Topsporthal werd er in een spannend duel tegen Draisma Dynamo weliswaar met 2-3 verloren, maar voor de Doetinchemmers was dat net genoeg om een plek in de finale te bemachtigen.

Lees verder

De Graafschap past zich niet aan voor PSV

De Graafschap gaat zondagmiddag in Eindhoven uit van de eigen kracht en past de strijdwijze niet aan voor het duel met PSV. De kampioensstrijd met Ajax wordt mogelijk beslist op doelsaldo, maar de Superboeren zijn niet bang voor de gedeeld koploper van Nederland.

Lees verder

FIOD doorzoekt woning belastingadviseur

De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) heeft donderdag een huiszoeking gedaan bij een 69-jarige man in de gemeente Oost Gelre. De man wordt verdacht van belastingfraude en zou 300.000 euro aan aftrekposten hebben verzonnen.

Lees verder

Inwoners Gaanderen winnen prijs bij loterij

Zeven inwoners van Gaanderen zijn woensdag verrast met een mooie geldprijs. De bewoners van de Pinnedijk wonnen in totaal een bedrag van 287.500 euro in de Postcode Loterij.

Lees verder

De Staat en Navarone naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die optreden op het festival. Onder meer de rockbands De Staat en Navarone en de Duitse zanger Heino komen in juli naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Zusjes uit Silvolde naar Italië voor EK Twirlen

De 11-jarige Bastiënne en haar 9-jarige zusje Benthe uit Silvolde vertrekken volgende week naar Italië voor het Europees Kampioenschap Twirlen. De sport, een combinatie van dans, ballet en ritmische gymnastiek met een zogenaamde baton, speelt een grote rol in het leven van de familie Den Hartog.

Lees verder

Snelweg door regio blijft toekomstmuziek

De Achterhoek hoeft niet te rekenen op een 2x2-baans snelweg tussen Enschede en Varsseveld. De Achterhoek Board kreeg vanuit de Achterhoek Raad opdracht om dit richting 2030 te realiseren, maar ondanks de gedeelde wens ziet de Board meer potentie in ‘smart-aanpassingen’.

Lees verder

Politie duidt grensoverschrijdende achtervolging

De Politie Doetinchem spreekt van een goede grensoverschrijdende samenwerking bij de achtervolging die woensdagochtend eindigde in Beek. Door Europese afspraken konden de hulpdiensten aan beide kanten van de grens goed samenwerken na een overval op een Duits tankstation.

Lees verder

Voetbalster Worm niet bij selectie voor WK

Siri Worm uit Doetinchem is buiten de boot gevallen voor het Wereldkampioenschap in Frankrijk. De voetbalster van het Engelse Everton zit niet bij de 23-koppige selectie van Nederland.

Lees verder

Geboortegolf markeert lente in Anholter Schweiz

Een ware geboortegolf markeert voor Dierenpark Anholter Schweiz, vlak over de grens bij Gendringen, het begin van het voorjaar. Drie pasgeboren dassen en een jong ottertje werden dinsdag onderworpen aan een gezondheidscontrole.

Lees verder

De Graafschap start verkoop seizoenkaarten

De Graafschap is woensdag gestart met de verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen. Daarmee is de club twee dagen eerder dan vorig jaar.

Lees verder

Winterswijk besluit spoorovergang te sluiten

Het college van Winterswijk heeft besloten de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente is voornemens een brug te plaatsen zodat langzaam verkeer het spoor nog wel kan oversteken.

Lees verder

Doetinchem krijgt De Graafschap-zebrapad

Doetinchem krijgt een zebrapad in de clubkleuren van De Graafschap. Het is nog niet duidelijk waar de blauw-witte oversteekplaats wordt gerealiseerd.

Lees verder

Meerdere scooters gestolen in Winterswijk

In Winterswijk zijn de afgelopen zes weken volgens de politie vijf scooters gestolen. In vier gevallen ging het daarbij om een zogenaamd ‘retromodel’.

Lees verder

Doetinchemse dansers treden op voor Koning

De leden van danstheatergezelschap Sky Motion uit Doetinchem treden op Koningsdag op voor de Koninklijke familie. Op 27 april beklimmen de dansers de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort voor een bijzondere voorstelling.

Lees verder

Winterswijk pas optie na proef Daybreaker

Arriva is tevreden over het eerste weekend van de nachtelijke treinverbinding tussen Arnhem en Doetinchem. Doorrijden naar Winterswijk is tijdens de proefperiode echter nog geen optie.

Lees verder

Hercules treft Avanti in strijd om lijfsbehoud

De tafeltennissers van Hercules uit Terborg treffen Avanti in de zogenaamde ‘play-downs’. De eerste ploeg met twee overwinningen in de ‘best of three’-serie blijft behouden voor de eredivisie.

Lees verder

Politie Oost Gelre treft gewonde fietser aan

De politie in Oost Gelre heeft afgelopen weekend 's nachts tweemaal een jongen aangetroffen in een gevaarlijke situatie. De twee waren afzonderlijk in een gevaarlijke situatie beland.

Lees verder

Doetinchem beboet na plaatsen van borden

Doetinchem gaat na het plaatsen van verkeersborden met duidelijke regels de handhaving op fietsen in de binnenstad intensiveren. Momenteel wordt slechts gewaarschuwd als er na 12.00 uur ’s ochtends wordt gefietst in het centrum.

Lees verder

Vernielingen zorgen voor frustratie in Ulft

Op verschillende plekken in Ulft, waaronder op het Halifax-herdenkingsbord en in een speeltuintje nabij de Tarwestraat, hebben vandalen dit weekend met verf voorwerpen beklad. Zo werden er onder meer beledigende leuzen op tafeltennistafels geschreven en werd een mislukt hakenkruis in het gras getekend.

Lees verder

Varsseveld Toernooi ondanks PSG afgelast

Het Varsseveld Toernooi voor voetbalteams onder 17 jaar gaat dit jaar niet door. Hoewel met Paris Saint Germain een topdeelnemer in de startblokken stond, is na een aantal late afzeggingen besloten de 23e editie van het toernooi te cancelen.

Lees verder

De Liemerse Techniekdag kiest voor de jeugd

De Liemerse Techniekdag wil de jeugd op een steeds jongere leeftijd enthousiasmeren voor een beroep in die sector. Om niet te overlappen met schoolinitiatieven voor vervolgopleidingen en om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te brengen met techniek, heeft de organisatie in Beek gekozen voor een doelgroep van negen tot veertien jaar.

Lees verder

Orion met één been in finale om landstitel

De heren van Achterhoek Orion staan met één been in de finale om het landskampioenschap door zaterdag met 3-0 van SV Land Taurus te winnen. De Doetinchemmers moeten zich nu focussen op de laatste allesbeslissende wedstrijd tegen Draisma Dynamo om een finaleplek voor het landskampioenschap te bemachtigen.

Lees verder

De Graafschap fel op verkoop Ajax-kaarten

De Graafschap is fel op personen die toegangskaarten voor de uitverkochte thuiswedstrijd tegen Ajax op internet doorverkopen. De voetbalclub wil na de vorige confrontatie met de Amsterdammers alles op alles zetten voor een veilig verloop.

Lees verder

Fietssnelweg Doetinchem-Emmerich kansrijk

Een fietssnelweg tussen Doetinchem, Zevenaar en Emmerich heeft een groot potentieel. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd in opdracht van de Euregio Rijn en Waal.

Lees verder

Fietsersbond vindt situatie stad gevaarlijk

De Fietsersbond in Doetinchem spreekt van een onverantwoorde situatie wat betreft fietsen in de binnenstad. Door een gebrek aan handhaving na het middaguur ontstaat volgens de belangengroep een gevaarlijke situatie.

Lees verder

VV Montferland een feit na akkoord leden

Op ledenvergaderingen van vv Zeddam en Sint Joris is vrijdagavond ingestemd met de fusie tot voetbalvereniging vv Montferland. Daarmee is de laatste stap in het fusieproces tussen de clubs gezet.

Lees verder

Montferlandse fusieclub verder als FC Bergh

De nieuwe Montferlandse fusieclub, die bestaat uit de verenigingen MvR, VVL, en Stokkum, gaat FC Bergh heten. Blauw-zwart worden de nieuwe clubkleuren die de voetbalvereniging vanaf het seizoen 2019-2020 gaat gebruiken.

Lees verder

Mogelijk vergiftigde oehoe gevonden in Winterswijk

De politie heeft vrijdagmiddag een mogelijk vergiftigde oehoe gevonden in het buitengebied van Winterswijk. Er wordt vooralsnog uitgegaan van een misdrijf.

Lees verder

Nachttreinen van Arnhem naar Doetinchem

Vervoerder Arriva start zaterdagnacht een proef met een nachttrein van Arnhem naar Doetinchem. Uitgaansbezoekers krijgen zo de kans om vanuit de provinciehoofdstad terug te keren naar de Achterhoek.

Lees verder

Taakstraf voor Doetinchemmer na mishandeling

Een 27-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand en een taakstraf van 180 uur. In september 2017 mishandelde hij een man op een feest in Ulft.

Lees verder

Nieuwbouw in dorpshart van Varsseveld

Het dorpshart van Varsseveld krijgt er de komende jaren honderd woningen en een supermarkt bij. De woningbouw is het voortvloeisel van de gebiedsvisie van Oude IJsselstreek, waarbij nu onder meer de zuivelfabriek, het Poppeliers-pand en het Helmink-pand als locaties in beeld zijn.

Lees verder

De Graafschap met rouwbanden tegen AZ

De Graafschap draagt tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ zaterdag rouwbanden naar aanleiding van het overlijden van Annet Kuipers. Kuipers was vele jaren in verschillende functies actief voor de Doetinchemse eredivisionist.

Lees verder

Gemeente akkoord met bewoning Halfweg

Het college van Oude IJsselstreek verleent medewerking aan bewoning van het voormalige café Halfweg in het buitengebied van Terborg. De indiener van de bestemmingsplanwijziging wil daarnaast een kleinschalig bedrijf beginnen in de voormalige horecagelegenheid.

Lees verder

Gendringen krijgt gebiedsvisie voor centrum

Oude IJsselstreek stelt een gebiedsvisie voor het centrum van Gendringen op. De kansen en mogelijkheden voor het gebied worden op deze manier in kaart gebracht.

Lees verder

Spaghettiberg in buitengebied van Miste

In het buitengebied van Miste is de politie op een berg spaghetti gestuit. Waar de grote hoeveelheid ongekookte pasta vandaan komt, is niet bekend.

Lees verder

Nieuw clublied De Graafschap opgenomen

De Boetners en Bennie Jolink hebben zondag samen een nieuw clublied opgenomen ter ere van het 65-jarig jubileum van De Graafschap. ’t Geet hier spoken van Jovink is in een nieuw ‘Superboeren-jasje’ gegoten.

Lees verder

Bronckhorst bespaart met slimme lampen

De vervanging van de openbare verlichting in Bronckhorst door ledverlichting is voltooid. Volgens de gemeente wordt het energieverbruik daardoor gehalveerd.

Lees verder

Recyclingbedrijf opent locatie in Winterswijk

Recyclingbedrijf Winterswijks Metaal Recycling Jan Verhaegh heeft de nieuwe locatie in Winterswijk woensdag officieel in gebruik genomen. Daarmee is na bijna vijftien jaar voorbereiding de verhuizing vanaf het oude bedrijventerrein Dennenoord gerealiseerd.

Lees verder

Nieuwe afsluiting Terborgseweg Doetinchem

De Terborgseweg in Doetinchem wordt vanaf maandag wederom gedeeltelijk afgesloten. Ditmaal worden de afslagen naar de Melkweg en de Stationsstraat afgesloten.

Lees verder

Kinderen krijgen les over historie Terborg

Leerlingen van basisschool Dynamiek in Terborg krijgen de komende weken geschiedenisles in het kader van het 600-jarig bestaan van de stad. De kinderen horen van alles over de rijke historie.

Lees verder

Man rijdt vijftig kilometer te hard op de N315

Een bestuurder werd woensdagmiddag door de politie betrapt toen hij vijftig kilometer per uur te hard reed op de N315 in Ruurlo. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lees verder

Einde conflict tussen De Graafschap en Zuil

De Graafschap en commercieel directeur Martine Zuil zijn overeengekomen om per mei officieel uit elkaar te gaan. Daarmee komt een einde aan een langslepend conflict tussen beide partijen.

Lees verder

Politie Winterswijk houdt twee dieven aan

De politie in Winterswijk heeft dinsdag twee dieven aangehouden. Het betreft twee inwoners van de grensgemeente.

Lees verder

Hercules zet goede stap in degradatiestrijd

De tafeltennissers van Hercules hebben zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de eredivisie. Met steun van het thuispubliek werd concurrent Scyedam in de eigen hal in Terborg met 4-2 verslagen.

Lees verder

Programmering Mañana Mañana is compleet

Met het presenteren van 21 nieuwe artiesten is de line-up voor zevende editie van Mañana Mañana compleet. Onder meer Robin Borneman, The She’s en cabaretier Klaas Prins zijn toegevoegd aan de programmering.

Lees verder

Canadese country sluit seizoen Nieuwe Dijkhuis af

Het derde theaterseizoen van het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem wordt afgesloten door twee Canadese countryartiesten. Pharis en Jason Romero treden op zaterdag 13 april als laatste op.

Lees verder

Warme maaltijd voor bewoners Grotenhuys

Oudere bewoners van appartementencomplex Grotenhuys uit Doesburg zijn verzekerd van warme maaltijden. Na eerdere zorgen is met Smakelijk Thuys een nieuwe aanbieder van het warme eten gevonden.

Lees verder

Achterhoeks succes op NK halve marathon

Saskia Weinans uit Gendringen heeft zondagmiddag brons veroverd tijdens het NK halve marathon in Venlo. Varssevelder Gert-Jan Wassink werd bij de mannen negende.

Lees verder

Diefstal uit auto’s in woonwijk Doetinchem

Onbekenden hebben donderdag en vrijdag ingebroken in geparkeerde auto’s in Doetinchem. In de wijk Dichteren werden onder meer complete sturen gestolen.

Lees verder

Anhangers enthousiast over nieuw werk Jolink

Ruim honderd enthousiaste Anhangers kwamen zaterdagmiddag naar boekhandel Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem voor het nieuwe werk van Bennie Jolink. De zanger hield daar een signeersessie en voor de vele fans was dat een mooi moment om hem te ontmoeten.

Lees verder

De Jong krijgt waardering van supporters

Als blijk van waardering kreeg trainer Henk de Jong vrijdag een kaart met daarop bijna tweehonderd bedankjes van de supporters van De Graafschap. De Friese oefenmeester vertrekt na dit seizoen naar Cambuur Leeuwarden, zodat hij meer tijd met zijn gezin kan doorbrengen.

Lees verder

Dorpsauto blijft rijden in Oude IJsselstreek

De proef met de dorpsauto in de kernen van Netterden en Breedenbroek van de afgelopen drie jaar, wordt verlengd. Zowel Oude IJsselstreek als de organisaties die de auto's exploiteren spreken van een groot succes.

Lees verder

Eerste namen jubileumeditie Huntenpop

Level 42, Ilse DeLange en Snollebollekes komen in augustus een optreden verzorgen op Huntenpop. De organisatie maakte vrijdagmiddag de eerste namen bekend.

Lees verder

Montferland stemt in met fusie voetbalclubs

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de fusieplannen van MVR, VVL en Stokkum en Zeddam en Sint Joris. Ook stemde de raad in met de financiële ondersteuning die de verenigingen vroegen van de gemeente.

Lees verder

Doetinchem wil betere match statushouders

Doetinchem wil statushouders nog beter begeleiden naar werk. Van de 525 statushouders die vanaf 2014 in de gemeente zijn heeft veertien procent inmiddels betaald werk gevonden, maar volgens wethouder Jorik Huizinga is dat veel te weinig.

Lees verder

Barney en Mighty Mike darten op Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft vrijdag voor de aankomende editie twee bijzondere nieuwe namen bekendgemaakt. Raymond 'Barney' van Barneveld en Michael 'Mighty Mike' van Gerwen gaan in Lichtenvoorde met elkaar de strijd aan op het festival.

Lees verder

Doetinchem ontmoedigt oplaten ballonnen

De raad van Doetinchem heeft ingestemd met het actief ontmoedigen van het oplaten van ballonnen binnen de gemeente. Verenigingen, scholen en organisatoren van evenementen worden actief geïnformeerd om daar voortaan van af te zien.

Lees verder

Koeien dansen weer erg vrolijk de wei in

De lente is begonnen en dat betekent dat koeien in de regio deze dagen voor het eerst sinds lange tijd weer de wei in mogen. Dat zorgde donderdagochtend in De Heurne niet enkel voor vreugde bij de koeien, maar het koeiendansen zorgde ook voor een lach bij de veehouder en de aanwezige toeschouwers.

Lees verder

Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Het Terborg Toernooi presenteerde woensdagavond de deelnemende teams aan de jubileumeditie van het jaarlijkse jeugdtoernooi. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er niet geloot, maar werden de teams van onder andere De Graafschap en Vitesse na een presentatie van toparbiter Bas Nijhuis ingedeeld in de verschillende groepen.

Lees verder

Montferland introduceert Ambtenarenplaatjes

Montferland introduceert in navolging van het succes van verschillende spaaracties bij supermarkten hun eigen stickervariant. De zogeheten 'Ambtenarenplaatjes' worden vanaf maandag, 1 april, verstrekt.

Lees verder

Man uit Almere aangehouden in Winterswijk

Een man uit Almere is woensdag aangehouden in Winterswijk. Een conflict op straat ging aan de aanhouding vooraf.

Lees verder

Orion zet goede reeks voort met winst

Orion heeft de goede reeks van de afgelopen weken woensdagavond doorgezet. In de SaZa Topsporthal werd Zaanstad met 3-0 verslagen.

Lees verder

Pabostudenten nemen scholen in regio over

Studenten uit het derde leerjaar van de pabo van Hogeschool Iselinge uit Doetinchem nemen deze week diverse basisscholen over in de regio waaronder OBS De Slinger in Aalten. De leerkrachten van de toekomst staan deze week voor het eerst op eigen benen.

Lees verder

Mos steunt contractverlenging van Hofstede

Ondanks kritiek van supporters en uit de organisatie op het functioneren van Peter Hofstede is voorzitter Martin Mos overtuigd van de toekomstplannen van De Graafschap. Hij staat achter de keuze van de club om een jaar langer door te gaan met de manager voetbalzaken.

Lees verder

Politie waarschuwt voor straatverkopers

De politie in Winterswijk waarschuwt voor buitenlandse werklieden die aan de deur klussen proberen binnen te halen. Volgens de politie is momenteel een groep actief in het buitengebied.

Lees verder

De Graafschap bindt Burgzorg en Tutuarima

De Graafschap heeft de opties in de contracten van Jordy Tutuarima en Delano Burgzorg gelicht. De Doetinchemse eredivisionist heeft daarentegen de contracten van Robert Klaasen en Sven Nieuwpoort formeel opgezegd.

Lees verder

Nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel'

De inwoners van Montferland hebben een nieuwe naam voor de 'ontbrekende schakel' gekozen. Uit een peiling blijkt dat 'Burgemeester van Breemenweg' als favoriet wordt gezien voor de weg tussen de N816 en de N316.

Lees verder

Montferland wil aanhaken bij energiefonds

Montferland wil 1,2 miljoen euro stoppen in een regionaal aanjaagfonds voor duurzame energieopwekking. Lokale initiatieven in de Achterhoek die een duurzaam energieproject willen opstarten kunnen via het fonds een financiële ondersteuning krijgen.

Lees verder

Vermiste Zeddamse gevonden bij uitkijktoren

De vermiste Zeddamse die maandag door de politie met man en macht werd gezocht is gevonden. De vrouw werd aangetroffen bij de uitkijktoren in Stokkum.

Lees verder

Achterhoeks inwonerspanel zoekt jonge leden

Voor het inwonerspanel Achterhoek Spreekt zoekt de Achterhoek Board meer inwoners die hun stemmen willen laten horen voor de plannen die er zijn met het bedrag dat vrijkomt uit de Regio Deal. Inmiddels hebben vierduizend panelleden een vragenlijst ingevuld, maar de regio wil meer aanmeldingen om een meer representatieve groep te krijgen.

Lees verder

Orion doet goede zaken in kampioenspoule

Achterhoek Orion heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het Nederlands kampioenschap volleybal. In Groningen werd regerend landskampioen Abiant/Lycurgus met 2-3 verslagen.

Lees verder

Jubileumeditie van halfvasten in Angerlo

De traditionele Halfvastenoptocht trok zondagmiddag weer door het centrum van Angerlo. De beste wagens, loopgroepen en orkesten zorgden er voor de twintigste keer voor dat de duizenden bezoekers langs de kant, onder een heerlijk zonnetje, hun ogen uitkeken.

Lees verder

Ellens restaurant Zelhem sluit haar deuren

Ellens Restaurant in Zelhem sluit op 1 april na twintig jaar de deuren. Het overlijden van de man van Ellen Berntsen is de reden van de sluiting.

Lees verder

Oldtimerfestival Meddo gaat toch door

Het Oldtimerfestival in Meddo gaat dit jaar alsnog door op een andere locatie. Vorig jaar meldde de organisatie dat het geen beschikking had over een plek en daarom het festival moest annuleren.

Lees verder

Museum opent expositie over De Graafschap

Het Stadsmuseum in Doetinchem heeft tot zondag 25 augustus een tentoonstelling over voetbalclub De Graafschap. Verschillende hoogte- en dieptepunten uit het roemruchte verleden komen terug in de expositie over de 65-jarige geschiedenis van de Superboeren.

Lees verder

Doetinchem herdenkt aanslag in Utrecht

Ruim honderd mensen kwamen vrijdagavond naar het Simonsplein in Doetinchem voor een herdenking die naar aanleiding van de aanslag in Utrecht plaatsvond. Er werd onder andere een minuut stilte gehouden en dat bracht veel emoties los bij de aanwezigen.

Lees verder

Contractverlenging voor Kaak bij TOP Oss

Lion Kaak heeft zijn contract bij TOP Oss met drie jaar verlengd. De 27-jarige middenvelder uit Hengelo is bezig aan zijn tweede seizoen bij de eerstedivisionist.

Lees verder

VNOG wil jeugd enthousiasmeren met spel

De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (VNOG) probeert met het organiseren van jeugdbrandweerwedstrijden jongeren enthousiast te maken voor een carrière bij de hulpdiensten. De wedstrijden worden tevens gebruikt om samenwerking, zelfs grensoverschrijdend, te verbeteren.

Lees verder

De Veemarkt wil biljartsport levendig houden

De Veemarkt uit Doetinchem probeert de biljartsport in de Achterhoek op peil te houden. Door toernooien als het NK Artistiek te organiseren en met teams mee te strijden in de landelijke top hoopt de biljartvereniging levensvatbaar te blijven.

Lees verder

Verkeersonderzoek Winterswijk met drone

Gelderland heeft dinsdag voor het eerst een verkeersonderzoek uitgevoerd met een drone. In Winterswijk werden gegevens verzameld ter voorbereiding op een groot onderhoud in 2021.

Lees verder

Doetinchemse jongeren herdenken aanslag

Doetinchemse jongeren herdenken vrijdagavond op het Simonsplein in de stad de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag. Ze roepen daarbij iedereen die mee wil doen op om zich aan te sluiten.

Lees verder

Rijdersparade voor races Varsselring Hengelo

Voorafgaand aan de internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo vindt dit jaar opnieuw een rijdersparade plaats. De coureurs presenteren zich vrijdagavond 10 mei aan het publiek in het dorpscentrum.

Lees verder

CDA verliest 1 zetel bij waterschapsverkiezing

Bij de voorlopige uitslag van de verkiezingen voor het Waterschap Rijn & IJssel is een minimaal verschil ten opzichte van vier jaar geleden te zien. Het CDA verliest een zetel aan de PvdA.

Lees verder

Geen vergrijzing bij dansgardes in de regio

Vergrijzing krijgt vooralsnog geen vat op de Dansgardewereld in de Achterhoek. Jeugdige dansgroepen als de Dynamic Dancers uit Gendringen en De Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg hebben geen moeite om deelnemers te vinden aan wedstrijden.

Lees verder

Brigitte Kaandorp komt naar de Zwarte Cross

Het Britse White Lies, het uit Zweden afkomstige Royal Republic en Brigitte Kaandorp komen naar de Zwarte Cross. De organisatie maakte donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend die op komen treden op het festival in Lichtenvoorde.

Lees verder

Rustpauze voor groene energie Montferland

Montferland maakt een pas een op de plaats als het gaat om de mogelijke locaties voor zonneparken en windmolens. Wethouder Oscar van Leeuwen praat in april eerst de raad bij over het proces.

Lees verder

De Graafschap verliest oefenduel bij PEC Zwolle

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle verloren. Waar de Superboeren enkele weken geleden nog ruim wonnen in de competitie, was de thuisploeg nu met 4-2 te sterk voor de reservespelers.

Lees verder

Herinrichting Aaltense Goor en Zwarte Veen

Na de zomer wordt er gestart met de herinrichting van Het Aaltense Goor en de Zwarte Veen. Het vernieuwde uitvoeringsprogramma is definitief vastgesteld.

Lees verder

Twee festivalambassadeurs voor Mañana

Björn van der Doelen en Vedran Mirčetić zijn aangesteld als festivalambassadeurs van Mañana Mañana. De twee muzikanten worden creatieve meedenkers voor het festival in Vorden.

Lees verder

Aantal WW-uitkeringen in regio daalt weer

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in februari weer gedaald na een stijging in januari. Er werden minder dan vierduizend uitkeringen verstrekt.

Lees verder

Doetinchem brengt stembureau naar jeugd

Op het Graafschap College in Doetinchem was woensdag een speciaal stembureau gevestigd om jongeren bij de verkiezingen te betrekken. Aanvankelijk zou er ook een verkiezingsfestival met activiteiten plaatsvinden, maar die zijn door de gebeurtenissen in Utrecht afgelast.

Lees verder

De Jong ondanks kritiek blij met Cambuur

Henk de Jong is woensdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Cambuur Leeuwarden. De huidig trainer van De Graafschap wilde door privéomstandigheden zijn contract in Doetinchem niet verlengen en keert komend seizoen, ondanks kritiek, terug naar Friesland.

Lees verder

Bezoekerscentrum WOII in Doetinchem geopend

Door het luiden van de klok van de voormalige aula aan de Loolaan in Doetinchem is dinsdagmiddag het bezoekerscentrum Tweede Wereldoorlog Doetinchem geopend. In het centrum is speciale aandacht voor de bombardementen op de stad waarbij in maart 1945 ongeveer 140 mensen om kwamen.

Lees verder

Doetinchem geeft ruimte aan windmolens

Doetinchem geeft initiatiefnemers de ruimte om met omwonenden te werken aan de ontwikkeling van zonneparken en windmolens. De projecten moeten bijdragen aan de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

Lees verder

Organisaties willen de visstand herstellen

Het Waterschap Rijn en IJssel en de Hengelsport Federatie Midden Nederland werken samen om de vispopulatie in de regio op peil te brengen. Zaterdag worden in de Berkel nabij Lochem in totaal honderdtwintig karpers uitgezet, maar ook voor andere wateren wordt gekeken naar opvulling.

Lees verder

Doetinchem onderzoekt glazen plaat kazemat

Doetinchem onderzoekt of de kazemat middels een ondergrondse bak met glazen plaat in de toekomst te zien zal zijn voor publiek. Dat heeft het college dinsdag besloten.

Lees verder

Achterhoek wil criminelen uit buitengebied

Achterhoekse gemeenten gaan gezamenlijk de strijd aan tegen criminaliteit binnen het project Keurmerk Veilig Buitengebied. Met de slogan 'Criminelen, kiek uut!' wordt gepoogd ondermijnende criminaliteit in de vorm van onder meer drugslabs en hennepkwekerijen tegen te gaan.

Lees verder

Politie Groenlo vraagt hulp bij twee situaties

De wijkagent van Groenlo roept inwoners op om meer informatie te verstrekken over meerdere situaties die afgelopen weekend plaats hebben gevonden. Zo vond er een inbraak plaats en werd een situatie gemeld met een verdacht persoon in de hoofdrol.

Lees verder

SP hangt onderbroeken op bij Laborijn

Leden van de SP-fractie Doetinchem hebben maandagavond onderbroeken met teksten opgehangen bij het gebouw van Laborijn in Doetinchem. Met deze actie vraagt de partij aandacht voor de misstanden binnen de sociale dienst.

Lees verder

Politie in de regio extra alert na incident

De Politie Oost-Nederland is extra alert na het incident dat maandagochtend plaatsvond in Utrecht. Daar werden in een tram meerdere schoten gelost, een daad met een terroristisch motief.

Lees verder

Bronckhorst wil aanpassing Wildenborchseweg

De Wildenborchseweg in Vorden staat als het aan het college van Bronckhorst ligt een grondige renovatie te wachten. De gemeente wil dat gemotoriseerd verkeer om de driehonderd meter een snelheidsremmer tegenkomt.

Lees verder

Italiaans bedrijf Raico gaat door als Kramp

De Italiaanse groothandel voor agrarische onderdelen Raico gaat voortaan door het leven als Kramp. De Varsseveldse onderneming had het Zuid-Europese bedrijf vorig jaar al overgenomen.

Lees verder

Achterhoek Orion wint zonder setverlies

Achterhoek Orion heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op sv Land Taurus. Alleen in de eerste set bleven beide ploegen bij elkaar in de buurt, daarna walste Orion met 3-0 over het team uit Houten heen.

Lees verder

Eeuwenoude linde bij Radstake gaat weg

De iconische linde voor dansgelegenheid Radstake in Heelweg moet worden verwijderd. De meer dan driehonderd jaar oude boom is volgens de leiding van de horecagelegenheid getroffen door honingzwam.

Lees verder

Turkse Mert zoekt geschikte stamceldonor

De 13-jarige Mert uit Gaanderen is ernstig ziek en heeft een beenmergtransplantatie nodig. Hij kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Zijn familie is al jaren op zoek naar een juiste match, maar een geschikte donor is nog niet gevonden.

Lees verder

Groene kunstmestmachine officieel in gebruik

De machine die Groene Weide Meststof, een kunstmestvervanger, uit dierlijke meststof maakt, is officieel in gebruik genomen. De nieuwe meststof moet ervoor zorgen dat boeren straks geen kunstmest meer hoeven te gebruiken.

Lees verder

Beelden van Beleef de Lente staan online

De camera’s van Beleef de Lente in Winterswijk zijn online gegaan. Vogelliefhebbers kunnen op het online platform van de Vogelbescherming onder meer de verrichtingen van de Achterhoekse steenuilen en kauwen volgen.

Lees verder

Winterswijker cel in voor mishandeling ex

Een 49-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een celstraf van vier maanden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.

Lees verder

Spiel mir Einer failliet verklaard door rechter

Spiel mir Einer uit ’s-Heerenberg is door de Rechtbank Gelderland failliet verklaard. Het evenementenbureau organiseerde onder meer muziekreizen en muziekevenementen.

Lees verder

Grondwaterpeil regio herstelt zich langzaam

Volgens het Waterschap Rijn en IJssel herstelt het grondwaterpeil in de regio zich langzaam na de droge zomer van afgelopen jaar. De regen van de afgelopen periode is volgens de organisatie meer dan welkom, aangezien hoger gelegen gronden nog wel problemen kennen.

Lees verder

Rusland laatste kans voor MS-patiënt Elma

Bij de 37-jarige Elma Lamers uit Gendringen is 2,5 jaar geleden de ziekte MS ontdekt. Nadat medicijnen een averechts effect op haar bleken te hebben, besloot Lamers met haar gezin dat een rigoureuze stamceltransplantatie in Rusland haar laatste optie is.

Lees verder

Hamdaoui nog niet klaar bij De Graafschap

Mohamed Hamdaoui hoopt in de zomer op een nieuwe kans bij De Graafschap. Momenteel is hij als wisselspeler op weg naar de titel met FC Twente, maar na het seizoen keert hij terug naar Doetinchem.

Lees verder

Van der Heide vertrekt ook bij De Graafschap

In navolging van hoofdtrainer Henk de Jong vertrekt assistent-trainer Sandor van der Heide na dit seizoen bij De Graafschap. Ook hij zoekt een nieuwe werkgever in de omgeving van Friesland.

Lees verder

Oude IJsselstreek wil iedereen aan het werk

Oude IJsselstreek start in mei met een experimenteel project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Bij succes kan de proef leiden tot een besparing van maximaal 1,4 miljoen euro.

Lees verder

Boomfeestdag gevierd in Idinkbos Sinderen

In het kader van de landelijke Boomfeestdag zijn woensdagochtend in het Idinkbos bij Sinderen zeventig lindebomen aangeplant. Leerlingen van basisschool De Wegwijzer werden opgetrommeld om de bomen te planten.

Lees verder

‘Zuur’ CDA kraakt uitgaven van Winterswijk

CDA-raadslid Steven Vuijk zet in zijn raadsrubriek grote vraagtekens bij de plannen van Winterswijk om Dennenoord te saneren en andere grote uitgaven te doen. Coalitiepartij Winterswijks Belang noemt de uitspraken van het raadslid van de nieuwe oppositiepartij onwaar en vooral ‘zuur’.

Lees verder

Winterswijk pakt rups aan met nestkastjes

Winterswijk wil meer koolmeesjes en pimpelmeesjes lokken door gratis nestkasten uit te delen. De vogels moeten de eikenprocessierups bij wijze van proef gaan bestrijden.

Lees verder

Montferland wil helder woonwagenbeleid

Meerdere partijen hebben dinsdagavond in de commissievergadering van Montferland opgeroepen om te komen tot een woonwagenbeleid. Op dit moment zijn er vier plekken gereserveerd voor woonwagenbewoners in de gemeente, maar een aantal inwoners die tijdens de vergadering heeft ingesproken ziet graag dat de standplaatsen voor woonwagens worden uitgebreid.

Lees verder

Kinderbad Stroombroek houdt op te bestaan

Het kinderbad op recreatiegebied Stroombroek in Braamt houdt op te bestaan. Het pierenbad voldoet niet aan meer de huidige regels die gelden en is daarnaast sterk verouderd.

Lees verder

Stormachtige Elverloop vol sfeer in Nieuw-Wehl

De Elverloop in Nieuw-Wehl, een sponsorloop voor het goede doel, had door het slechte weer met 138 deelnemers veel minder lopers dan de tweehonderd van vorig jaar. Ondanks druilerige omstandigheden zorgden cliënten van zorginstelling Elver voor het nodige enthousiasme rondom de start- en finish.

Lees verder

Achterhoekers in actie op het Gelders Debat

Maurits Gemmink (Ulft) van de SP en VVD’er Jan Markink (Borculo) kruisen maandag de degens met collega-lijsttrekkers tijdens het Gelders Debat. De twee zijn de enige Achterhoekse deelnemers aan het verkiezingsdebat dat Omroep Gelderland organiseert.

Lees verder

PSG, Barça én Grol op het Marveldtoernooi

Het Marveldtoernooi heeft het deelnemersveld voor de dertigste editie van het toernooi voor jeugdspelers onder 15 jaar bekend gemaakt. Internationale topclubs als Paris Saint Germain, Manchester City en FC Barcelona kruisen in Groenlo de degens met het jeugdteam van de plaatselijke SV Grol.

Lees verder

Woning in Groenlo dicht na drugsvondst

Een woning in Groenlo is door Oost Gelre aangewezen als drugspand en afgesloten. Donderdag werden in het pand drugs gevonden en meerdere aanhoudingen verricht.

Lees verder

Vertrek De Jong is klap voor De Graafschap

Het besluit van trainer Henk de Jong om na dit seizoen te stoppen komt hard aan bij De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub is inmiddels een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer, maar het aanstaande vertrek van de Fries laat in Doetinchem wel zijn sporen na.

Lees verder

Herdenking verbindt Megchelen en Rees

De Sint-Martinuskerk in Megchelen stroomde zondagmiddag vol voor de tiende editie van de herdenking van dwangarbeid in Arbeitslager Groin in Rees. 1.700 dwangarbeiders vluchtten tijdens de oorlogsjaren weg uit Duitsland en werden in het Achterhoekse dorp opgevangen, een gebeurtenis die de grensdorpen tot de dag van vandaag verbindt.

Lees verder

De Jong stopt als trainer van De Graafschap

Henk de Jong stopt na dit seizoen als trainer van De Graafschap. De Friese oefenmeester heeft zijn besluit maandagochtend kenbaar gemaakt aan de spelersgroep.

Lees verder

De Graafschap vol vertrouwen naar Willem II

De Graafschap treedt zaterdagavond op bezoek bij bekerfinalist Willem II aan zonder de geblesseerde doelman Hidde Jurjus en spits Charlison Benschop. De Superboeren reizen desondanks met vervangers Nabil Bahoui en Nigel Bertrams in de basis vol vertrouwen af naar Tilburg.

Lees verder

Bijltjesmaand voor spelers De Graafschap

De Graafschap voert in maart gesprekken met spelers over hun toekomst bij de Doetinchemse voetbalclub. Achttien spelers van de eredivisionist beschikken over een aflopend contract, terwijl de club ook interesse verwacht in eigen spelers.

Lees verder

Kauwen vergezellen steenuilen in Winterswijk

In het nieuwe seizoen van Beleef de Lente krijgen de steenuilen op een erf in Winterswijk door de plaatsing van een nestkast mogelijk gezelschap van kauwen. Na de start trekt het onlineplatform van de Vogelbescherming de afgelopen jaren meer dan een miljoen vogelliefhebbers naar de webcambeelden.

Lees verder

De Jong gefrustreerd door berichtgeving

Henk de Jong stoort zich aan de geruchten over een mogelijke overstap naar een andere voetbalclub. De trainer van De Graafschap heeft een contractverlenging in beraad, maar twijfelt door privéomstandigheden.

Lees verder

Gedragsverandering nodig van A12-verkeer

Gelderland, Rijkswaterstaat, betrokken gemeenten en het bedrijfsleven hebben donderdagochtend afgesproken maatregelen te nemen voor het filegevoelige traject tussen de Duitse grens en knooppunt Velperbroek. Weggebruikers hoeven echter niet te rekenen op verbetering van infrastructuur.

Lees verder

Minister bespreekt kansen van Regio Deal

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tevens verantwoordelijk voor de Regio Deals, was woensdagmiddag op werkbezoek in de Achterhoek. Bij Kramp in Varsseveld besprak ze de mogelijkheden die de regio heeft met de twintig miljoen euro vanuit Het Rijk.

Lees verder

Club Déjàvu moet deuren sluiten van Aalten

Club Déjàvu in Dinxperlo moet van Aalten de deuren sluiten. Sinds de opening in 2017 zijn er volgens de gemeente problemen geweest, waarbij de politie meerdere malen heeft moeten optreden voor 'onregelmatigheden binnen en buiten het pand'.

Lees verder

De Graafschap blij met functioneren klankbord

De Graafschap is tevreden over het functioneren van de drie leden van het klankbord. De voetbalclub ziet geen noodzaak om meer voetbaltechnische kennis toe te voegen aan de organisatie in de vorm van een commissaris en ziet het drietal als belangrijke adviseurs voor de toekomst van de scouting, de jeugdopleiding en het eerste team.

Lees verder

Zelhem in startblokken voor WK-wedstrijd

Motorclub ZAMC uit Zelhem is eind juni gastheer van een wedstrijd in het wereldkampioenschap Trial, de TrialGP. Door rotsblokken te importeren uit onder meer Denemarken en Duitsland wordt een parcours klaargemaakt op de voormalige vuilnisbelt om de wereldtop te kunnen ontvangen.

Lees verder

Jurjus weken aan de kant bij De Graafschap

Hidde Jurjus is naar verwachting zes weken uitgeschakeld bij De Graafschap. De doelman liep in het duel tegen ADO Den Haag een hamstringblessure op.

Lees verder

Bronckhorst pakt Industriepark Zelhem aan

Bronckhorst gaat samen met pandeigenaren het Industriepark Zelhem herstructureren. Een gebiedsregisseur gaat met ondernemers de verkaveling evalueren terwijl ook de bereikbaarheid onder de loep wordt genomen.

Lees verder

Iseldonk versiert het gemeentehuis als stunt

Leden van Stichting Iseldonk hebben dinsdagmiddag als carnavalsstunt het gemeentehuis van Oude IJsselstreek versierd. Burgemeester Otwin van Dijk deed afgelopen weekend tijdens de sleuteloverdracht een oproep daartoe. Toch kwam deze actie als een complete verrassing.

Lees verder

De Jong wacht met verlengen van contract

Henk de Jong zegt De Graafschap de wacht aan voor wat betreft een verlenging van zijn aflopende contract. Privéomstandigheden zorgen dat de Friese trainer de beslissing over een langer verblijf voorlopig voor zich uitschuift.

Lees verder

Dakloze man veroordeeld na aanrandingen

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld voor onder meer de vernieling van een ruit in Wehl en zeven aanrandingen. Hij verbleef in het Domushuis toen hij verschillende strafbare feiten pleegde.

Lees verder

Opnieuw Kamervragen gesteld over Laborijn

Er zijn opnieuw Kamervragen ingediend over sociale dienst Laborijn. Jasper van Dijk (SP) gaat negentien vragen stellen in het vragenuurtje dat dinsdag in de Tweede Kamer wordt gehouden.

Lees verder

Code geel deert optocht van Vlègeldarp niet

De carnavalsoptocht in Vlègeldarp, zoals Beek tijdens het carnaval heet, leed niet onder de code geel die het KNMI had afgekondigd vanwege de harde wind. Onder toeziend oog van een trotse Prins Pim de 1e van c.v. De Dösvlègels trokken ruim tachtig wagens door de drukbezochte straten.

Lees verder

Cornielje ontvangt carnavalsonderscheiding

Clemens Cornielje is zaterdag in Leutekum onderscheiden in de Orde van de Positieve Umdraey. De voormalig Commissaris van de Koning is de elfde die de orde van carnavalsvereniging De Umdraeyers in ontvangst mag nemen.

Lees verder

Jong Oranje blijft op de Vijverberg spelen

Jong Oranje speelt ook tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021 haar thuiswedstrijden op de Vijverberg. De KNVB heeft de samenwerking met de Doetinchemse voetbalclub verlengd.

Lees verder

Orion verslaat angstgegner Lycurgus thuis

Achterhoek Orion heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Zaterdagavond werd thuis in de Topsporthal angstgegner Abiant Lycurgus met 3-1 verslagen.

Lees verder

Carnaval in Doetinchem traditioneel gestart

Het carnaval in Doetinchem is zaterdagochtend weer losgebarsten na de traditionele sleuteloverdracht in de raadzaal. Burgemeester Mark Boumans heeft met de overhandiging van de sleutel aan Stadsprins Bertie 1 de macht van de stad overgedragen aan carnavalvierend 'Leutekum'.

Lees verder

Kupers loopt halve finale EK Indoor net mis

Atleet Thijmen Kupers heeft bij de Europese Kampioenschappen Atletiek Indoor in Glasgow net naast een ticket voor de halve finale gegrepen. De middellangeafstandsloper uit Lengel kwam vrijdagavond in zijn serie over 800 meter 0.01 seconde tekort voor de volgende ronde.

Lees verder

Woede om openblijven overgang Winterswijk

Gelderland en ProRail zijn zeer teleurgesteld over het besluit van Winterswijk om de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversweg in stand te houden. De partijen beraden zich op hun bijdrage voor de beveiliging van twee andere overwegen in de gemeente.

Lees verder

Winkels Montferland langer open op zondag

De gemeenteraad van Montferland heeft donderdagavond ingestemd met de verruiming van winkeltijden op zon- en feestdagen. Wel steunde een meerderheid van de raad een amendement waarin de winkels op de christelijke feestdagen Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Nieuwjaarsdag gesloten blijven.

Lees verder

Studenten ook komende drie jaar bij politie

Ook de komende drie jaar kunnen studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid van het Graafschap College stagelopen bij de politie. Op het bureau in Doetinchem is een nieuwe overeenkomst ondertekend met vertegenwoordigers van de school.

Lees verder

Taskforce op tekort jeugdzorg Doetinchem

Doetinchem stevent op basis van prognoses af op een tekort van ongeveer 4,2 miljoen euro op jeugdzorg. Inmiddels is een taskforce ingericht om inzicht te krijgen in de budgettaire overschrijding van dertig procent.

Lees verder

Voorstelling Veur Altied naar de filmhuizen

De opname van de theatervoorstelling Veur Altied over De Graafschap is de komende maanden te zien in filmhuizen in de regio. Met een filmticket krijgen bezoekers daarnaast toegang tot de jubileumexpositie in het Stadsmuseum in Doetinchem.

Lees verder

Politie waarschuwt thuiszorg voor inbraken

De politie waarschuwt thuiszorgorganisaties en bewoners van huizen met sleutelkastjes voor mogelijke inbraken. Deze week sloegen dieven toe in Ruurlo en Borculo door de kastjes open te breken.

Lees verder

Cafetaria Litjes viert feest met ’s-Heerenberg

Het 35-jarig bestaan van Cafetaria Litjes in ‘s-Heerenberg was woensdag reden voor een bijzondere actie. Klanten vielen over elkaar heen om voor 35 cent een frietje, frikadel, kroket of bamischijf te bemachtigen.

Lees verder

Extra kaarten Normaalconcert uitverkocht

De tweeduizend extra kaarten voor het Olderwets Høken concert van de band Normaal waren donderdagochtend binnen een minuut vergeven. Hiermee is het concert op Hemelvaartsdag in Lochem definitief uitverkocht.

Lees verder

Regio Achterhoek start nieuw inwonerspanel

Regio Achterhoek is sinds woensdag een nieuw inwonerspanel gestart. Onder de naam van Achterhoek Spreekt kunnen inwoners en ondernemers in de regio twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek over de toekomst van de Achterhoek.

Lees verder

Ex-Superboer wacht op kans in eerste PSV

Met tien basisplaatsen in de eerste divisie maakt Steven Theunissen dit seizoen flink wat minuten in het shirt van Jong PSV. De 19-jarige Ulftenaar is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Eindhovenaren en droomt van een plek in het eerste van de regerend landskampioen.

Lees verder

Sproeiverboden in de regio zijn opgeheven

Waterschap Rijn en IJssel heeft het verbod voor het onttrekken van oppervlaktewater in haar gebied per direct opgeheven. Dat betekent dat het weer toegestaan is om water uit rivieren en beken te onttrekken in de Achterhoek en de Liemers.

Lees verder

Dromen van profvoetbal op de Talentendag

Een kleine honderd deelnemers kwamen maandag af op de Talentendag van De Graafschap. Gelukszoekers uit onder meer Amsterdam, Nijmegen en zelfs Brazilië probeerden hun droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken op de voetbalvelden van De Bezelhorst.

Lees verder

Extra kaarten voor concert van Normaal

Voor het uitverkochte concert Olderwets Høken van de band Normaal in Lochem komen donderdag extra kaarten in de verkoop. Dat heeft concertorganisatie MOJO dinsdag bekend gemaakt.

Lees verder

Lammetjeszesling geboren in Gelselaar

In de stal van de familie Riethorst in Gelselaar is zondagavond een lammetjeszesling geboren. Dat is bijzonder, want normaal krijgt een schaap gemiddeld maar drie lammetjes per keer.

Lees verder

Wegen De Graafschap en Lötters scheiden

De Graafschap en hoofdscout Marcel Lötters hebben een overeenkomst getroffen en zijn na een periode van dertig jaar definitief uit elkaar gegaan. De Doetinchemse voetbalclub bezint zich momenteel op de toekomst van de scouting.

Lees verder

Zeddamse prins plaatst kritische muzieknoot

Prins Tonny II van De Paverts uit Zeddam plaatst een kritische muzieknoot voor de carnavalsoptochten in de regio. De prins, tevens dj bij Optimaal FM en REGIO8, gaf zaterdag voorafgaand aan de optocht aan dat hij hoopt dat de jeugd de muziektraditie van het feest in ere houdt.

Lees verder

Buurt niet blij met crematorium in Etten

Buurtbewoners aan de Zeddamseweg in Etten zijn niet blij met de toekomstige plannen voor een crematorium. De raad van Oude IJsselstreek stemde vorige week in met het bestemmingsplan, maar de buurt gaat zich nog beraden over vervolgstappen.

Lees verder

Poging tot inbraak in woning in Eibergen

In een woning in Eibergen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een poging tot inbraak plaatsgevonden. Dat meldt de politie Berkelland op Facebook.

Lees verder

Vier wedstrijden schorsing voor Serrarens

Fabian Serrarens is voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen PEC Zwolle. De Graafschap laat weten niet in beroep te gaan tegen de straf.

Lees verder

Orion-speler wil geen titel zonder spelen

Achterhoek Orion-volleyballer Joris Marcelis wil het landskampioenschap dat Abiant Lycurgus vorig jaar pakte niet overnemen. Oud-trainer Redbad Strikwerda riep op om de titel alsnog aan de Doetinchemmers te geven wegens de financiële perikelen bij kampioen Abiant Lycurgus, maar Marcelis ziet de uitspraak vooral als afleiding.

Lees verder

Slooptocht in de omgeving van Ruurlo

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen gepleegd op de route tussen Beltrum en Ruurlo en tussen Barchem en Ruurlo. De daders zijn nog niet gevonden.

Lees verder

Vrijwilligers druk met stadspoort Terborg

Over precies twee maanden is het zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg. In het kader van dit jubileumjaar wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Zo worden er twee veertiende eeuwse stadspoorten gereproduceerd, die straks in het stadje te zien moeten zijn.

Lees verder

Onafhankelijk onderzoek naar Laborijn

Wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek heeft donderdag in de raadsvergadering opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek over de klachten binnen sociale dienst Laborijn. Het onderzoek is bedoeld om te onderzoeken wat er mis gaat binnen de werkwijze van het bedrijf.

Lees verder

Studenten straat op voor inbraakpreventie

Studenten van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid van het Graafschap College gingen donderdagmiddag de straten van Lichtenvoorde op om de meldingsbereidheid in de gemeente te vergroten. Samen met een handhaver van de gemeente gingen ze de deuren langs om inwoners informatie te verschaffen over wat te doen bij een verdachte situatie.

Lees verder

Teams Walking Football Toernooi bekend

Het deelnemersveld voor het eerste ‘Achterhoekse Walking Football Toernooi’ is rond. Onder meer De Graafschap, NEC en FC Twente doen op woensdag 20 maart met een team mee aan het toernooi op de velden van vv Doetinchem.

Lees verder

Aaltenaar met zelfgemaakt wapen opgepakt

De politie heeft woensdagmiddag een Aaltenaar aangehouden voor wapenbezit en overtreding van de Wet Natuurbescherming. Daarbij is een zelfgemaakt vuurwapen in beslag genomen.

Lees verder

Laborijn herkent wantrouwen en angst niet

Directrice Betty Talstra herkent zich niet in de klachten dat cliënten extreem worden gewantrouwd en tot in detail worden gecontroleerd. Ze zou graag het gesprek over die klachten willen hebben.

Lees verder

Man met nepvuurwapen gepakt in Zeddam

De politie heeft woensdagochtend in Zeddam een man aangehouden voor wapenbezit. De man lag in zijn auto te slapen, met een nepvuurwapen zichtbaar in zijn voertuig.

Lees verder

Projectleider tegen ondermijning Achterhoek

De acht Achterhoekse gemeenten gaan één front vormen in de strijd tegen ondermijning in de regio. Een projectleider coördineert de komende twee jaar de gezamenlijke strijd, waarbij een lokale aanpak van onder meer drugsproductie, mensenhandel, witwassen en zorgfraude centraal staat.

Lees verder

Meerdere verkeerscontroles in Bronckhorst

Tijdens meerdere verkeerscontroles heeft de politie in Bronckhorst dinsdag zeventien bekeuringen uitgedeeld. Op vijf locaties in de gemeente voerde de politie de controles uit.

Lees verder

Laborijn trekt boetekleed aan na klachten

Laborijn heeft woensdagavond in een schriftelijke reactie laten weten serieus te kijken naar de klachten die zijn binnen gekomen. De sociale dienst herkent zich in het beeld dat de afgelopen jaren de bejegening en de benadering van cliënten niet altijd goed is gegaan.

Lees verder

Achterhoek Orion start aan kampioenspoule

Voor de volleyballers van Achterhoek Orion breekt zaterdagavond met de start van de kampioenspoule de beslissende fase van de competitie aan. In sporthal Rozengaarde bereiden de lange mannen zich voor op het openingsduel tegen Draisma Dynamo van voormalig Orion-trainer Redbad Strikwerda in Apeldoorn.

Lees verder

De Graafschap presenteert nieuwe esporter

De Graafschap heeft Mike Boesveld gepresenteerd als nieuwe, regionale esporter. In eerste instantie blijft de 18-jarige esporter uit Gaanderen tot de zomer bij de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Doetinchem steekt ton in kinderboerderij

Het college van Doetinchem stelt de gemeenteraad voor om 95.000 euro te investeren in de kinderboerderij Kokiezier. Na goedkeuring wordt het bedrag onder meer gebruikt om de toegankelijkheid en de faciliteiten voor de medewerkers te verbeteren.


Lees verder

Man en vrouw uit Ulft opgepakt met hennep

Tijdens een internationale politie-actie die gericht was op bestrijding van mobiel banditisme en de handel in verdovende middelen, zijn dinsdag een man en een vrouw uit Ulft aangehouden. Ze vervoerden 2,5 kilo hennep.

Lees verder

Kamervragen over werkwijze van Laborijn

Tweede Kamerleden Gijs van Dijk en John Kerstens van de PvdA hebben dinsdag Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de werkwijze binnen de sociale dienst Laborijn. In de vragen roepen zij de staatssecretaris op om te onderzoeken of de schrijnende aard die wordt geschetst door cliënten die bij de sociale dienst voor de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek werkzaam zijn klopt.

Lees verder

Fietsenmakersmarathon levert duizend euro op

Vijftig uur lang achtereenvolgend banden plakken, kettingen wisselen en verlichting vervangen. Het gebeurde afgelopen weekend bij Hofstede Tweewielers in Borculo tijdens de zogenoemde 'fietsenmakersmarathon'. De winkel haalde in totaal duizend euro op met de actie, waarvan de totale opbrengst gaat naar de stichting 'Spieren voor Spieren'.

Lees verder

Achterhoek op weg naar nieuw sportakkoord

De Achterhoekse gemeenten hebben maandag op de Vijverberg in Doetinchem met ambassadeurs en partners van gedachten gewisseld over hoe sport en bewegen de komende jaren als middel ingezet kan worden in de regio. Alle partijen streven naar een regionaal sportakkoord dat in het najaar van 2019 gepresenteerd moet worden.

Lees verder

Fietsendief met drugs op zak aangehouden

De politie Winterswijk heeft dinsdag een fietsendief opgepakt. Een inwoner van het dorp werd op de Torenstraat staande gehouden.

Lees verder

Dutch Bowl Gendringen groeit uit voegen

De Dutch Bowl groeit met volle wachtlijsten en uitpuilende locaties in Lichtenvoorde en Gendringen uit haar voegen. Met een toekomstige uitbreiding in het aantal spelershotels blijft de organisatie van het tennistoernooi voor jeugdspelers ambitieus.

Lees verder

De Graafschap strikt Nabil Bahoui uit Zweden

De Graafschap heeft de 28-jarige Nabil Bahoui vastgelegd. De achtvoudig Zweeds international zat zonder club nadat zijn contract vorige maand werd ontbonden bij Grasshoppers.

Lees verder

Carnavalsoptocht in zonovergoten Braamt

In Braamt is zondag de eerste grote carnavalsoptocht van de regio gehouden. Een stoet aan vrolijke wagens van allerhande bouwgroepen trok door het dorp, uiteraard gadegeslagen door veel publiek langs de kant.

Lees verder

Weerboer Vossers stopt als fractievoorzitter

Gerrit Vossers is gestopt als fractievoorzitter van Lokaal Belang in Oude IJsselstreek. De Silvoldenaar kan zijn dagelijkse werkzaamheden niet meer combineren met zijn politieke taak.

Lees verder

Housheer en Knippenborg bij selectie Oranje

Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent zijn opgeroepen voor het Nederlands handbalteam. Het is de eerste selectie van de debuterende bondscoach Emmanuel Moyannade.

Lees verder

De Graafschap komend seizoen in hummel

De Graafschap speelt met ingang van komend seizoen in shirts van het merk hummel. De Doetinchemse voetbalclub gaat een verbintenis aan tot 2023.

Lees verder

Gereanimeerde man Gaanderen overleden

De man die onlangs door twee jongens op de grens van Gaanderen en Terborg gereanimeerd is, is alsnog overleden. Desondanks is de familie de jongens dankbaar, omdat ze nu afscheid hebben kunnen nemen.

Lees verder

De Graafschap wil vechten tegen FC Utrecht

De Graafschap gaat zondagmiddag voor de derde thuiszege op rij tegen FC Utrecht. De griepgolf is inmiddels aan De Vijverberg voorbij getrokken, want op Stef Nijland na kan trainer Henk de Jong beschikken over een fitte selectie.

Lees verder

Fusieclubs Montferland blij met vervolgstap

Het collegebesluit van Montferland om 1,5 miljoen te investeren in de voetbalaccommodaties in ’s-Heerenberg en Zeddam is met gejuich ontvangen. Hoewel Braamt, Lengel en Stokkum hun club verliezen, heerst in de kantine van MvR vooral blijdschap over de volgende stap in het fusietraject.

Lees verder

Fiscus ontvangt 1.8 miljoen euro van Aalten

Aalten heeft 1.8 miljoen euro terugbetaald aan de Belastingdienst, na een uitspraak van de Hoge Raad. Een vijftien jaar lang durend geschil dat voortkwam uit de verkoop van twee schoolgebouwen ging daaraan vooraf.

Lees verder

De Kruisberg is broeinest van bedrijvigheid

Met onder meer lokale kerkgemeenschap LEEF! en elektrisch brommerwerk BREKR is een veelzijdig gezelschap ontstaan in De Kruisberg. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de oude gevangenis in Doetinchem te koop staan, maar tot de verkoop is het een broeinest van bedrijvigheid.

Lees verder

Kaya uit Doetinchem op reis met pestverhalen

De Doetinchemse Kaya van Dikkenberg reist op Valentijnsdag het land door met als liefdesbrieven vermomde pestverhalen. Ze hoopt zo mensen aan het denken te zetten over pesten en de gevolgen ervan, iets dat zij aan den lijve heeft ondervonden.

Lees verder

Man (66) veroordeeld na stalken ex-partner

Een 66-jarige man uit Lichtenvoorde is veroordeeld voor het langdurig stalken, bedreigen en mishandelen van zijn ex-partner. Hij kreeg een werkstraf en een deels voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Lees verder

Bronckhorst sluit loods in Vorden voor jaar

Een loods in Vorden is door burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst voor de duur van een jaar gesloten. In het pand werd eind januari een grote hennepkwekerij opgerold.

Lees verder

De Graafschap evalueert uitvak Feyenoord

De Graafschap spreekt op korte termijn met Feyenoord over de ontstane situatie bij het uitvak rondom het duel van zaterdag. Een sfeeractie mocht niet mee naar binnen en er zou een dreigende sfeer zijn ontstaan.

Lees verder

Achterhoekse scholieren leren debatteren

Vmbo-scholieren van acht scholen uit de regio zijn onder leiding van een jury met elkaar in debat gegaan tijdens het Achterhoek Debat op het Metzo College in Doetinchem. Bij de behandeling van de verschillende stellingen leren de scholieren om zich uit te spreken over onderwerpen als aantrekkelijk wonen in de Achterhoek, veilig vrijen en de druk van het presteren op school.

Lees verder

The Passion in Lichtenvoorde gaat regionaal

De belangstelling voor The Passion in Lichtenvoorde is in de afgelopen drie jaar zo hard gegroeid, dat de organisatie voor de vierde editie de opvoering een regionaal karakter geeft. De vertelling van de lijdensweg van Christus zal dit jaar worden opgevoerd onder de naam The Passion Achterhoek en verplaatst worden van het Marianum naar de Hamalandhal.

Lees verder

Montferland wil investeren in sportparken

Montferland wil de portemonnee trekken voor fusievereniging VV Montferland en de toekomstige fusieclub in ’s-Heerenberg. Beide nieuwe voetbalverenigingen kunnen rekenen op de nodige investeringen.

Lees verder

Achterhoek geeft wederopbouw een podium

Elf Achterhoekse gemeenten starten een project waarbij wordt ingegaan op de periode van de wederopbouw. Na de Tweede Wereldoorlog stond Nederland voor een grote opgave, die volgens de organiserende partijen parallellen kent met het heden.

Lees verder

Zoektocht naar naam 'ontbrekende schakel'

De Provincie Gelderland en de gemeente Montferland schakelen de hulp van inwoners in om de 'ontbrekende schakel' een straatnaam te geven. Voorlopig wordt de nieuw aan te leggen verbindingsweg aangeduid als 'ontbrekende schakel'.

Lees verder

Minister zet vrijwilligers Terborg in zonnetje

Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandagavond een aantal gastgezinnen van het Terborg Toernooi in het zonnetje gezet. Tijdens een werkbezoek ging de minister langs bij de organisaties van Terborg 600 jaar en het internationale jeugdtoernooi, en overhandigde enkelen een bloemetje.

Lees verder

Hans Keuper vertaalt dialectmagazine voor jeugd

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper is de eerste ambassadeur van het in dialect geschreven kindermagazine Wiesneus. De dialectlessen die voortkomen uit het magazine zijn bedoeld om jeugd in de Achterhoek enthousiast te maken voor dialect.

Lees verder

De Graafschap scout een regionale esporter

Stadion De Vijverberg stond voor even in het teken van digitaal voetbal. Tijdens een speciaal selectietoernooi kregen supporters van De Graafschap de kans om zich in de kijker te spelen als nieuwe esporter van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Borculose muziekshow afgelast door Brexit

De Achterhoekse muziekproductie The Music Show Scotland last de show die het gezelschap dit jaar zou spelen in Glasgow af. Door de Brexit werd het optreden te onzeker, waarmee een droom in duigen valt voor de groep uit Borculo.

Lees verder

Community Goed Geaard valt in goede aarde

Het initiatief Goed Geaard van de Lichtenvoordse Melanie Garstenveld is in een jaar tijd uitgegroeid tot een community met ruim 1.500 leden. Garstenveld merkt dat de bereidheid om geaardheid bespreekbaar te maken aan de Achterhoekse keukentafels is gegroeid, maar de initiatiefneemster hoopt daarnaast een ander doel te realiseren.

Lees verder

Fedde Schoemaker met kajak richting Oslo

Fedde Schoemaker uit Gaanderen gaat op twee april met een kajak van Doetinchem naar Oslo in Noorwegen varen. Voor de 22-jarige wereldreiziger is de kajaktocht van drieduizend kilometer een wens die in vervulling gaat.

Lees verder

Drie miljoenste glasvezelaansluiting in Aalten

In het buitengebied van Aalten is vrijdagmiddag de drie miljoenste glasvezelaansluiting van Nederland gerealiseerd. Op zorgboerderij De Neeth werd de aansluiting gemaakt in het bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer.

Lees verder

Grieperig De Graafschap wil resultaat in Kuip

De Graafschap kampt met een ware griepgolf in aanloop naar het uitduel tegen Feyenoord. Desondanks gaan de Superboeren, die onder meer basisspelers Jordy Tutuarima en Javier Vet missen, gesteund door ruim zevenhonderd uitsupporters voor een resultaat in De Kuip.

Lees verder

Jongen wordt geslagen op straat in Groenlo

Een 13-jarige jongen is op vrijdag 11 januari meerdere malen op straat geslagen door twee leeftijdsgenoten. Zowel op de Ruurloseweg en de kruising van de Bernard van Halenstraat met de Prins Mauritsstraat werd de jongen belaagd.

Lees verder

Joop Sarsplein moet gereed zijn in de zomer

Voor de realisatie van een horecaplein aan de Grutstraat in Doetinchem is donderdag een overeenkomst getekend tussen de eigenaren en de gemeente. Het Joop Sarsplein, zoals het horecaplein gaat heten, moet rond de zomer klaar zijn.

Lees verder

Elver creëert logeerlocatie in Nieuw-Wehl

Elver tovert het pand ‘Het Maatwerk’ in Nieuw-Wehl in ieder geval één weekend per maand om in een plek waar zorgbehoevenden die nog thuis wonen kunnen logeren. Om de logees een leuk weekend te bezorgen, maar ook om de ouders te ontlasten.

Lees verder

Infopunt verkeersplan 's-Heerenberg geopend

Montferland spreekt de komende week met inwoners over drie verkeersvarianten die moeten zorgen voor ontlasting van de Drieheuvelenweg in ‘s-Heerenberg. Door de aanleg van de ontbrekende schakel vanaf Zeddam ontstaat een nieuwe situatie.

Lees verder

Black Eyed Peas komen naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die in juli optreden op het festival. Onder meer de Black Eyed Peas, Rowwen Hèze, Beef en Sevn Alias komen naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Nostalgie ten top bij quiz over De Graafschap

In het kader van het 65-jarig jubileum van De Graafschap werd woensdagavond in de supporterskantine bij De Vijverberg de Slimste Superboeren-quiz gehouden. In een bont gezelschap van supporters, oud-spelers en trainers was het team van Tim Bakens uiteindelijk de winnaar, maar meedoen was belangrijker dan winnen op de avond vol nostalgie.

Lees verder

Ex-voetballer De Graafschap neergeschoten

Yassine Abdellaoui is volgens Het Parool woensdagavond neergeschoten in Amsterdam. De oud-speler van De Graafschap zou in zijn been zijn geraakt.

Lees verder

Buurt wil nieuw gesprek over Gat van Roelofs

Omwonenden van de toekomstige zandwinlocatie in Nieuw-Dijk bij Didam geven aan dat er geen akkoord is over het plan van zandwinner Roelofs. De buurt gaf dinsdagavond in de commissievergadering van de gemeente Montferland aan niet blij te zijn met de locatie van het toekomstige depot, omdat dit het zicht van de buurtbewoners zou beperken.

Lees verder

Aanhoudingen na invallen in Doetinchem

De politie heeft dinsdagavond in Doetinchem meerdere aanhoudingen verricht in een langlopend drugsonderzoek. Agenten vielen drie woningen en een kapperszaak binnen.

Lees verder

Ten Brinke met Colsoul naar Dakar in 2020

Bernhard ten Brinke gaat samen met de Belgische navigator Tom Colsoul toewerken naar de Dakar Rally van volgend jaar. De twee reden eerder in 2014 en 2015 al samen.

Lees verder

CDA teleurgesteld in coalitie Winterswijk

Het CDA is teleurgesteld in de voorgenomen coalitie in Winterswijk. De grootste partij van de gemeente valt buiten de voorgenomen samenwerking tussen vier partijen.

Lees verder

IJsselkade gaat zich richten op cocktails

Het pop-up eetcafé De IJsselkade in Doetinchem is dinsdagochtend officieel overgedragen aan de nieuwe 21-jarige eigenaresse Yade Wortelboer. Zij neemt het stokje over van haar ouders die eerder als mede-eigenaren bij de horecazaak betrokken waren.

Lees verder

Zakken hennepafval gedumpt in Winterswijk

Een lading hennepafval is gedumpt aan de Ratumseweg in Winterswijk. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees verder

Zwaar jaar voor rijders Expeditie Noordkaap

De deelnemers van Expeditie Noordkaap zijn zondagavond na een week touren weer teruggekeerd in Nederland. Door barre weersomstandigheden bleek het een moeilijkere tocht dan voorgaande edities.

Lees verder

Wim Elferdink (CDA) stopt als wethouder

Wim Elferdink van het CDA in Winterswijk zal in een nieuwe coalitie niet meer terugkeren als wethouder. Het besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen maakte hij dinsdag bekend.

Lees verder

Poging tot doodslag met auto in Terborg

Een automobilist heeft zaterdagavond op de Prins Constantijnstraat in Terborg getracht een vrouw te raken met zijn voertuig. De politie spreekt van poging tot doodslag en zoekt getuigen.

Lees verder

Drukte voor eerste Truckrun in Achterhoek

Chauffeurs waren er snel bij tijdens de inschrijving voor de eerste Truckrun in de Achterhoek. Binnen vijftien minuten waren alle honderd plaatsen volgeboekt voor het evenement dat kinderen en volwassenen met een ziekte of een beperking een onvergetelijke dag moet bezorgen.

Lees verder

Veroordeling na mishandeling in Dinxperlo

Een 19-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling in Dinxperlo. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk.

Lees verder

Daan en Teun gehuldigd voor heldenactie

Daan en Teun ten Brink zijn maandagochtend op hun basisschool in 's-Heerenberg in het zonnetje gezet, omdat ze het leven van hun oma hebben gered. De jongens twijfelden geen moment toen de 75-jarige vrouw onwel werd en schakelden de hulpdiensten in.

Lees verder

Voedselbank kan niet met Mini Manna markt

De Voedselbank Oost-Achterhoek ziet geen heil in een samenwerking met de Mini Manna Markt. Oude IJsselstreek zoekt naar een nieuwe manier voor voedselverstrekking aan minima, maar de Voedselbank noemt een eventuele samenwerking in de huidige vorm onmogelijk.

Lees verder

Zoektocht naar coalitie Winterswijk gestart

De partijen uit de Winterswijkse gemeenteraad geven zichzelf tot vrijdag de tijd om een nieuwe coalitie te vormen. Mocht dit niet lukken, wordt een informateur in de arm genomen.

Lees verder

ABBA geeft bewoners thuisgevoel in Sydehem

Bewoners van verzorgingshuis Sydehem zijn na een jaar afwezigheid weer terug op hun vertrouwde stek in Zeddam. Na een grondige renovatie is er door het concept van kleinschalig wonen meer rust gecreëerd voor de ouderen met dementie of met een intensieve zorgvraag.

Lees verder

Kickbokser Verhaegh via Siam-Gym naar top

Kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is overgestapt van team Luyken naar de Siam-Gym. De 17-jarige atleet droomt van deelname aan kickboksgala Glory en denkt in Valkenswaard grote stappen te zetten richting de wereldtop.

Lees verder

CDA trekt stekker uit coalitie in Winterswijk

Het CDA in Winterswijk zegt haar vertrouwen op in de coalitie in Winterswijk. De partij zegt dat de samenwerking met coalitiepartner Winterswijks Belang steeds moeizamer is geworden.

Lees verder

Oude IJsselstreek gaat meer afval scheiden

Oude IJsselstreek is vrijdagochtend gestart met een nieuwe proef over afval scheiden. Met een zogenaamde BEST-tas kunnen inwoners een half jaar lang actief boeken, elektronica, speelgoed en textiel scheiden van ander afval.

Lees verder

Montferland zoekt stukken over NK Wielrennen

Montferland stelt naar aanleiding van een vraag van raadslid Henk Groote alles in het werk om informatie te achterhalen omtrent het NK Wielrennen dat in 2017 meer dan vier ton over het beschikbare budget ging. Hoewel er aanvankelijk weerstand bestond tegen de zoektocht, ging het college uiteindelijk akkoord.

Lees verder

Inbraak in Café de Kletskop in Lichtenvoorde

In Café de Kletskop in Lichtenvoorde is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De daders vluchtten weg van het pand aan de Broekboomstraat nadat ze werden overlopen.

Lees verder

De Graafschap vindt nieuwe back in Ligeon

De Graafschap heeft Ruben Ligeon tot het einde van het seizoen gehuurd van PEC Zwolle. De 26-jarige vleugvelverdediger is vrijdagavond niet speelgerechtigd voor het duel tegen NAC Breda.

Lees verder

BROODS bouwt aan dromen vanuit Zeddam

In drie jaar tijd is BROODS uit Zeddam uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met uitbreidingsplannen in de regio. In Ulft is de eerste mogelijk nieuwe locatie voor een broodjeszaak gevonden, maar de dromen van eigenaresse Daphne Kempers uit Stokkum reiken verder.

Lees verder

Jonge levensredders willen voorbeeld zijn

Niels Verheijen (18) uit Terborg en Bram Verheij (16) uit Etten hopen met hun goede daad een voorbeeld te stellen. Het duo redde zaterdag door een snelle reanimatie het leven van een man op de grens van Gaanderen met Terborg.

Lees verder

Doetinchemmer geeft veel om en door DAF

Theo Jansen, eigenaar van het onlangs heropende DAF-museum in Doetinchem, geeft niet alleen veel om DAF, maar ook heel veel dóór DAF. Door zijn collectie tentoon te stellen geeft hij niet enkel een nostalgisch gevoel aan de bezoekers, maar de opbrengst van de kaartverkoop doneert hij aan het goede doel.

Lees verder

Airbagdief Dichteren herkenbaar in beeld

Een dief die het gemunt heeft op airbags in de Doetinchemse wijk Dichteren is dankzij een particuliere beveiligingscamera herkenbaar in beeld gebracht. De beelden waren dinsdagavond te zien in Opsporing Verzocht.

Lees verder

Recordjaar voor recreatieplassen in de regio

Leisurelands spreekt van een recordjaar voor de recreatieplassen in de regio. In totaal bezochten volgens de beheerder 300.000 meer mensen de recreatiegebieden in de Achterhoek ten opzichte van een jaar eerder.

Lees verder

Abena verlaat De Graafschap met pijn in hart

Myenty Abena maakt de overstap naar FC Spartak Trnava met pijn in zijn hart. De 24-jarige verdediger ziet meer kans op speeltijd in Slowakije, maar geeft aan behoorlijk verknocht te zijn geraakt aan de Achterhoek in zijn anderhalf jaar bij De Graafschap.

Lees verder

Arriva past de dienstregeling nog niet aan

Arriva is niet van plan om op voorhand de dienstregeling aan te passen voor de aangekondigde winterse omstandigheden. De treinen rijden gewoon volgens plan.

Lees verder

Twee jongeren redden leven in Terborg

Twee jongeren van zestien en achttien jaar oud hebben zaterdag het leven van een man gered op de grens van Terborg en Gaanderen. Door snel te handelen en te reanimeren kon hij worden gered.

Lees verder

Werkstraf na diefstal van Dierenambulance

De rechtbank heeft een 71-jarige man uit Gaanderen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Hij stal met een bankpas meer dan 20.000 euro van de Dierenambulance Doetinchem Winterswijk. 

Lees verder

Voedselbank krijgt geld van boze gemeente

Voedselbank Oost-Achterhoek ontvangt alsnog het gevraagde subsidiebedrag over 2018 en 2019 van Oude IJsselstreek. Naar aanleiding van het dreigement om te stoppen met het leveren van voedselpakketten besluit de gemeente het geld over te maken, maar de wethouder stoort zich wel ernstig aan de opstelling van de stichting.

Lees verder

De Graafschap huurt doelman Bertrams

De Graafschap heeft doelman Nigel Bertrams gehuurd van het Deense FC Nordsjælland. De keeper blijft tot het einde van het seizoen bij de Superboeren.

Lees verder

Prijzenregen bij Doetinchemse Sportverkiezing

Sportend Doetinchem is maandagavond in het zonnetje gezet in Schouwburg Amphion. Naast bekende sporters als Richel Hogenkamp en Stanley Koemans werden ook een aantal maatschappelijke sportactiviteiten geëerd met een prijs.

Lees verder

Ostendorp ziet gesprek met supporters zitten

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zou het toejuichen als supporters in gesprek gaan met de directie. In de wedstrijden tegen Excelsior en Fortuna Sittard was een spandoek te zien gericht tegen manager voetbalzaken Peter Hofstede, waarna trainer Henk de Jong een oproep deed.

Lees verder

Veel sensatie bij start Expeditie Noordkaap

Vijftien teams zijn zondag in Lichtenvoorde onder spectaculaire omstandigheden gestart aan de vierde editie van Expeditie Noordkaap. De deelnemers rijden tijdens de achtdaagse tourrit door Scandinavië richting de Noordkaap om vervolgens weer terug te keren naar de Achterhoek.

Lees verder

‘t Neije Raethuys open na flinke renovatie

‘t Neije Raethuys in ’s-Heerenberg is zaterdag na een flinke renovatie officieel geopend. Het nieuwe onderkomen van de Heemkundekring Bergh moet na de investering van bijna een miljoen euro een toeristische trekpleister worden voor Montferland.

Lees verder

Verdediger Abena tekent bij Spartak Trnava

Myenty Abena maakt per direct de overstap van De Graafschap naar FC Spartak Trnava. De Doetinchemse voetbalclub werkte mee aan een vertrek van de verdediger.

Lees verder

De Graafschap-icoon Koolhof overleden

Jurrie Koolhof is op 59-jarige leeftijd overleden. De voormalig trainer en voetballer van De Graafschap was al een tijdlang ziek.

Lees verder

Nieuwenhuis bij selectie voor WK Veldrijden

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie van de eliterenners bij de Wereldkampioenschappen Veldrijden. De coureur uit Zelhem reist in het eerste weekend van februari af naar Denemarken.

Lees verder

Leven en bewegen in SSP-Hal tijdens fair

Helpgewoon Buurtsport organiseert 3 februari een (Be)leef- en Beweegfair voor iedereen in de SSP-Hal in Ulft. Het is geen typische sport- of lifestylebeurs, leggen buurtsportcoaches in Oude IJsselstreek Dennis Kock en Geke Schuurman uit.

Lees verder

Mogelijk cultuurprijs in Oude IJsselstreek

De PvdA heeft donderdagavond een motie ingediend om een Kunst- en Cultuurprijs in te stellen voor de gemeente Oude IJsselstreek. De partij vindt dat dergelijke uitingen gestimuleerd dienen te worden.

Lees verder

Voedselbank in conflict met Oude IJsselstreek

De Voedselbank Oost Achterhoek is in een conflict verwikkeld met de gemeente Oude IJsselstreek. De organisatie dreigt met het niet leveren van pakketten wanneer geen akkoord wordt bereikt.

Lees verder

Gezelligheid troef bij jarige Seniorenbond

De Seniorenbond Gendringen en omstreken vierde haar 25-jarige bestaan met een borreltje in de hand tijdens een feestelijk samenzijn. De bond brengt ouderen uit de regio samen en helpt om eenzaamheid tegen te gaan.

Lees verder

Forse toename aantal daklozen Doetinchem

De temperatuur daalt ’s nachts onder nul en dat betekent dat er een winterprotocol is ingesteld om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen. Iriszorg ziet sinds de zomer een forse toename in het aantal daklozen en heeft in Doetinchem bedden klaarstaan voor 28 mensen.

Lees verder

Werkstraf voor Zevenaarder na aanrijding

Een 22-jarige man uit Zevenaar heeft een werkstraf van honderd uur opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een ongeval in Duiven in 2017. Daarnaast krijgt de man een voorwaardelijk rijontzegging van zes maanden.

Lees verder

Groen licht voor zorgcentrum Gendringen

Een meerderheid van de raadsleden van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouwplannen van woon-zorgcentrum Maria Magdalena Postel (MMP) in Gendringen. Alleen de oppositiepartijen SP, PvdA en VVD-raadslid Richard de Lange stemden tegen.

Lees verder

Broods wil vestiging openen in zwembad Ulft

Het college van Oude IJsselstreek verleent medewerking aan de vestiging van Broods in een gedeelte van voormalig zwembad De Blenk in Ulft. De broodjesbar met een locatie in Zeddam wil een horecazaak openen in het pand.

Lees verder

Van Dijk leest voor aan peuters in Voorst

Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek las in het kader van de Nationale Voorleesdagen donderdagochtend voor op Kinderopvang Natuur-luck in Voorst. De Voorleesdagen worden georganiseerd om het voorlezen bij jonge kinderen te stimuleren.

Lees verder

The Wailers komen naar de Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdag een aantal nieuwe artiesten bekend gemaakt die in juli optreden op het festival. Onder meer Bökkers, Plork en de Aannemers en The Wailers komen naar Lichtenvoorde.

Lees verder

Genomineerden voor Beste Boek bekend

De genomineerden voor de titel ‘Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018’ zijn woensdagmiddag bekend gemaakt. In totaal zijn er vijf boeken in de race voor de titel.

Lees verder

Kinderboek moet het dialect levend houden

Femke van Wijk wil met haar nieuwe kinderboek ’ABC tot XYZ – Doet i-j ook met’ de streektaal bij de jeugd in leven houden. Onder grote belangstelling werd de eerste uitgave van het boekje met Achterhoekse benamingen van dieren overhandigd aan Tante Rikie.

Lees verder

Benschop nieuwe aanvaller De Graafschap

De Graafschap heeft woensdag Charlison Benschop gepresenteerd als nieuwe aanvaller. Hij komt op huurbasis over van FC Ingolstadt en blijft tot het einde van het seizoen.

Lees verder

Derde titel op rij voor Doetinchemse boksers

Stanley Koemans en Anouk Echteld van boksschool COB in Doetinchem hebben zich in Rotterdam gekroond tot Nederlands kampioen. Het is het derde jaar op rij dat beide boksers de titels mee terug naar de Achterhoek nemen.

Lees verder

Wereldtitels voor Groenlose vogelliefhebber

Vogelliefhebber Frans Harbers uit Groenlo is wereldkampioen geworden met zijn kleurkanaries op de Mondial, het belangrijkste vogelevenement ter wereld met duizenden deelnemers. Hij troefde de concurrentie af in de categorieën agaat geel intensief en agaat kobalt rood mozaïek.

Lees verder

Meerdere botbreuken door gladheid in regio

De ziekenhuizen in Winterswijk en Doetinchem merken een stijging in het aantal botbreuken bij mensen. Door de gladheid kwamen vanaf dinsdag meer dan tien mensen binnen met diverse breuken.

Lees verder

Grootschalige opknapbeurt voor Beinum

De wijk Beinum in Doesburg staat een grootschalige opknapbeurt te wachten. In samenspraak met bewoners van de wijk wordt de buitenruimte flink onder handen genomen.

Lees verder

Studenten doen mee aan ontwerpwedstrijd

Zeven studenten van de opleiding communicatie en Smart Building van het Graafschap College doen voor het eerst mee aan de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair. Onder begeleiding van een architect en docenten van het Graafschap College ontwerpen de studenten een duurzaam gebouw en een communicatieplan in opdracht van buitendienst Buha en gemeente Doetinchem.

Lees verder

Volop ijspret op schaatsbaan in Doetinchem

De opening van de ijsbaan op Sportpark Zuid in Doetinchem is met gejuich ontvangen. IJsvereniging IJD’96 verwacht tot in ieder geval donderdag dagelijks vijfhonderd bezoekers te verwelkomen.

Lees verder

Bestuurders op de bon in woonwijk Wehl

De politie heeft de afgelopen periode gecontroleerd op snelheidsovertredingen op de Beekseweg in Wehl. Verschillende bestuurders werden daarbij op de bon geslingerd.

Lees verder

Aaltense wielerploeg groeit op trainingskamp

De Aaltense wielerploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers belegde afgelopen weekend een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. De ploeg die vorig jaar Nederlands kampioen werd bij de clubteams werkt er hard aan om 2019 nog succesvoller te maken.

Lees verder

Israëlische aanwinst voor Achterhoek Orion

Achterhoek Orion heeft Shalev Saada gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 26-jarige buitenaanvaller is een international van Israël en beschikt daarnaast over de Zweedse nationaliteit.

Lees verder

Start bouw StadsHub Doetinchem vertraagd

De realisatie van de StadsHub, het zes verdiepingen tellende hotel- en appartementencomplex voor jongeren bij het station in Doetinchem, loopt vertraging op. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat in de loop van 2019 de schop in de grond gaat.

Lees verder

De Gier wil podium als opstapje gebruiken

Casper de Gier uit Laag-Keppel is trots op zijn derde plek bij de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen. Maandag reed de beloftenrijder zichzelf verrassend naar een podiumplek, wat mogelijk deuren opent richting volgend seizoen.

Lees verder

IJsbaan Aalten als eerste open in de regio

De schaatsbaan in Aalten was maandagavond de eerste plek in de regio waar geschaatst kon worden. De nieuw gerealiseerde baan van IJsvereniging de Harde was ook voor het eerst geopend voor het publiek.

Lees verder

Trio cel in voor grootschalige wietteelt

Drie mannen uit Doetinchem en Ulft zijn veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Het trio was volgens de rechtbank verantwoordelijk voor diverse hennepkwekerijen in de regio. 

Lees verder

Winkels Montferland nog niet langer open

Wethouder Martin Som heeft het voorstel om de openingstijden op zondag te verruimen voorlopig teruggetrokken. De Albert Heijn in Didam had hierop aangedrongen bij Montferland, maar Som wil eerst onderzoeken of er wel genoeg draagvlak is bij andere ondernemers.

Lees verder

Artiest Van Dijk debuteert bij Ulftse carnaval

Burgemeester Otwin van Dijk heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt als carnavalsartiest bij de pronkzitting van Stichting Iseldonk in Ulft. Voor de burgervader was zijn deelname een bijzondere ervaring.

Lees verder

Project 'Electrocar' wint prijs van EUREGIO

Het project ‘Electrocar’ heeft de People-to-People-EUREGIO-prijs gekregen. Het initiatief wordt geprezen om de directe lokale grensoverschrijdende mobiliteit.

Lees verder

IJsbaan in Doetinchem gaat dinsdag open

De ijsbaan op Sportpark Zuid in Doetinchem gaat dinsdagochtend voor het eerst open. Momenteel laat ijsvereniging IJD’96 het water onder de vier centimeter dikke ijslaag weglopen.

Lees verder

Terborg Toernooi presenteert eerste teams

Het Terborg Toernooi heeft de eerste deelnemers voor de jubileumeditie bekend gemaakt. Op de veertigste editie van het toernooi voor onder 19-teams doet onder meer de Engelse topclub Tottenham Hotspur mee.

Lees verder

Gemengde gevoelens bij Ten Brinke na Dakar

Coureur Bernhard ten Brinke kijkt met gemengde gevoelens terug op de Dakar 2019. Door mechanische pech viel de Zeddamer in de achtste etappe uit en moest daarmee de Dakar drie dagen voor de finish verlaten.

Lees verder

Montferland gastheer van NK voor bedrijven

Montferland is dit jaar de eerste gastheer van het NK Wielrennen voor bedrijven. Op 16 en 23 juni wordt gestreden op de wielrenfiets, maar ook op de mountainbike.

Lees verder

Doneeractie voor zieke Jill (22) uit Zelhem

Om de ernstig zieke 22-jarige Jill Wijshake uit Zelhem in de langdurige strijd tegen beenmergkanker te helpen, is haar familie een doneeractie gestart. Jill kreeg woensdag te horen dat ze Acute Lymfatische Leukemie (ALL) heeft en de eerste chemobehandeling in een reeks van vier zit er inmiddels op.

Lees verder

Alsnog elfde editie Hanzedag in Doesburg

De elfde editie van de Hanzedag in Doesburg gaat dit jaar alsnog door. Aanvankelijk nekte een tekort aan vrijwilligers het evenement, maar een nieuw bestuur biedt uitkomst.

Lees verder

Sluiting Domus voorlopig niet aan de orde

De sluiting van Domus in Wehl is voorlopig niet aan de orde volgens burgemeester Mark Boumans. De gemeenteraad in Doetinchem kreeg donderdagavond de gelegenheid om vragen te stellen aan het college over de meerdere malen in opspraak geraakte daklozen- en verslaafdenopvang. 

Lees verder

Klimaat Klaor mikt op bedrijven in Oost Gelre

In het kader van het project Klimaat Klaor werden woensdag voor het eerst drie klimaatbomen geplant bij het bedrijf Dusseldorp in Lichtenvoorde. Na een aantal afgeronde projecten, zoals de wateropvanggebieden, wil de projectgroep zich de komende tijd meer op ondernemers gaan focussen.

Lees verder

Sjoerd Ars op zijn plek bij Fortuna Sittard

Sjoerd Ars is op zijn plek als technisch manager van Fortuna Sittard. In aanloop naar het duel van zijn huidig werkgever tegen De Graafschap geeft de oud-aanvaller uit Didam aan met name in de praktijk veel te leren over het vak.

Lees verder

Jacobskerk Winterswijk maanden in steigers

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het carillon in de Jacobskerk in Winterswijk, beklom het college de nauwe, donkere kerktoren. De kerk staat de komende maanden wegens restauraties samen met het klokkenspel in de steigers.

Lees verder

Doelman Etemadi stapt over naar Almere City

Agil Etemadi maakt per direct de overstap van De Graafschap naar Almere City FC. De 31-jarige doelman tekent een contract voor 2,5 jaar bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Lees verder

Daling WW-uitkeringen sterker dan verwacht

De daling van het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek over het afgelopen jaar is volgens het UWV sterker dan verwacht. Aan het eind van 2018 ontvingen een kwart minder mensen een uitkering dan aan het begin van het jaar.

Lees verder

Veel animo voor avondrondleiding kazemat

Een kleine tweehonderd mensen hebben dinsdagavond een kijkje genomen bij de blootgelegde kazemat in Doetinchem. Er werden rondleidingen gegeven waarbij de bezoekers een inkijkje kregen in de geschiedenis van de kazemat. 

Lees verder

De Graafschap zet vier spelers in de etalage

Liban Abdulahi, Robert Klaasen en Myenty Abena mogen van De Graafschap uitkijken naar een andere club. Daarnaast mag Mohamed Hamdaoui op huurbasis vertrekken.

Lees verder

Wietkwekerij gevonden in woning Silvolde

De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij opgerold in Silvolde. In de woning stonden honderden wietplanten.

Lees verder

Wederom auto-inbraken in wijk Doetinchem

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag sturen gestolen uit geparkeerde auto’s in de wijk Dichteren. Tot nu toe zijn twee aangiftes binnen, maar de politie gaat uit van meer inbraken.

Lees verder

Ten Brinke door autopech uitgevallen in Dakar

Voor Zeddammer Bernhard ten Brinke is de Dakar Rally 2019 voorbij. De autocoureur heeft door mechanische pech op enkele kilometers afstand van de finish van de achtste etappe moeten opgeven.

Lees verder

De Graafschap stopt samenwerking met Nike

De Graafschap is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe shirtleverancier. De club wil zichtbaarder worden in de regio en zoekt naar een partij die kleinschaliger is, zodat meer inspraak mogelijk is.

Lees verder

De Graafschap gelijk tegen AZ in laatste testcase

De Graafschap heeft in de laatste testcase voor zondag de competitie wordt hervat, met 2-2 gelijkgespeeld tegen een gemixt team van eerste elftalspelers en beloften van AZ. Trainer Henk de Jong startte het duel met een basiselftal waarvan de fundamenten vastliggen voor het duel met Fortuna. 

Lees verder

Jubileumvlag van Terborg600 gepresenteerd

Het comité Terborg600 heeft zondag de officiële jubileumvlag feestelijk gepresenteerd. De groep wil met de nieuwe vlag het 600-jarig bestaan van de stad meer onder de aandacht brengen bij de inwoners van Terborg.

Lees verder

Verdediger Tim Keurntjes kan los bij TOP Oss

Verdediger Tim Keurntjes is speelgerechtigd voor TOP Oss. De Doetinchemse voetballer sloot in september op amateurbasis aan bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar kan nu ook in actie komen.

Lees verder

App voor werkzoekenden Oost-Achterhoek

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) heeft dinsdag de app ‘SDOA werkt’ gelanceerd. Met de app kunnen werkzoekenden en cliënten van de Sociale Dienst makkelijker zoeken naar banen.

Lees verder

Slingeland sluit tijdelijk aantal afdelingen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem sluit donderdagmiddag tot vrijdagochtend tijdelijk een aantal afdelingen. Dit is noodzakelijk omdat het digitale ziekenhuisinformatiesysteem wordt aangepast.

Lees verder

Jong Oranje tegen Mexico in Doetinchem

Jong Oranje speelt op vrijdag 31 mei een oefenwedstrijd tegen Jong Mexico. De wedstrijd wordt gespeeld in stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Lees verder

KWcross groeit ondanks gemis topatleten

De KroeseWeverscross in Winterswijk moest het zondag vanwege visumproblemen zonder de Marokkaanse toplopers doen. Ondanks het ontbreken van de Noord-Afrikaanse atleten kijkt de organisatie met een nieuw deelnemersrecord tevreden terug op de achtste editie.

Lees verder

Nieuw clublied De Graafschap voor jubileum

In het kader van het 65-jarig jubileum van De Graafschap schrijven De Boetners samen Bennie Jolink een nieuw clublied. De bewerking van 't Geet Hier Spoken van Jovink komt uit in het jubileumjaar van de Doetinchemse voetbalclub.

Lees verder

Regenboogvlag gehesen bij de DRU in Ulft

Op de DRU Cultuurfabriek in Ulft is maandagmorgen op initiatief van Optimaal FM-DJ Rob Spijker een regenboogvlag gehesen. De vlag is het antwoord op de zogenaamde 'Nashville-verklaring' die vorige week in het nieuws was.

Lees verder

Autoruit gesloopt bij poging diefstal Azewijn

Tijdens een poging tot diefstal is zondagnacht een autoruit kapotgemaakt in Azewijn. Bij de poging zijn geen spullen uit de auto gestolen.

Lees verder

Opnieuw onderhoud wegen in Bronckhorst

Een aantal wegen in Bronckhorst moeten na eerdere asfaltwerkzaamheden opnieuw worden aangepakt. De kosten van de tweede opknapbeurt zijn voor de rekening van de wegenbouwer.

Lees verder

Orion wint op bezoek bij rivaal Lycurgus

Achterhoek Orion heeft zondagmiddag regerend landskampioen Abiant Lycurgus verslagen. In Groningen wonnen de Doetinchemse volleyballers met 1-3 in sets.

Lees verder

Gratis bomen voor Dichteren en Wijnbergen

Inwoners van de wijken Dichteren en Wijnbergen in Doetinchem kunnen zich aanmelden voor een gratis boom. De gemeente geeft deze bomen weg aan haar inwoners in het kader van het 3000-bomen plan.

Lees verder

Eerste 'Elverfilm' enthousiast ontvangen

De film ‘High 5’ werd zaterdag met luid applaus ontvangen tijdens de première bij de Gruitpoort in Doetinchem. De productie is onder leiding van filmproducent Jorn Snelting gemaakt met mensen uit de regio die een beperking hebben.

Lees verder

Bartjan repareert auto's voor minima

Bartjan Tijman uit Doetinchem repareert auto’s voor mensen die krap bij kas zitten. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt na een moter ongeluk, maar wil op deze manier wat terug doen voor mensen die een garage niet kunnen betalen.

Lees verder

Huntenpop doel voor Plork en de Aannemers

De Achterhoekse band Plork en de Aannemers wil in hun laatste jaar nog een keer alles uit de kast halen, voor ze eind 2019 afscheid nemen van het publiek. Voor het zeventiende en laatste jaar hebben de bandleden nog één groot doel.

Lees verder

De regenboogvlag in Doetinchem gehesen

Oppositiepartij SP Doetinchem hees donderdagochtend zelf de regenboogvlag bij het stadhuis, nadat de gemeente dat naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring niet deed. Bij protestantse kerken in Doetinchem wordt de vlag wel gehesen, wat erg belangrijk is volgens de plaatselijke predikant.

Lees verder

Rust terug in buurt 'Truckershotel' in Ulft

Iets minder dan een jaar na de commotie die ontstond rondom de invulling van de voormalige Huishoudschool in Ulft, is de storm in de buurt inmiddels gaan liggen. Duidelijk is nu dat er een bed and breakfast in het pand gaat komen, maar de commotie die in eerste plaats rondom de plannen van het Truckershotel ontstond ging de eigenaar niet in de koude kleren zitten.

Lees verder

Steel Panther komt naar de Zwarte Cross

Festival de Zwarte Cross heeft wederom enkele namen uit het programma bekend gemaakt. Zo komen onder andere Steel Panther, Kraantje Pappie, Donnie en The Mavericks naar het festivalterrein in Lichtenvoorde.

Lees verder

Voedselbank Doetinchem verruimt criteria

De Voedselbank Doetinchem verruimt de criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Het normbedrag is nu 215 euro per maand voor een eenpersoons huishouden en dit bedrag wordt nu met 90 euro per persoon verhoogd.

Lees verder

Taalambassadeur voor gesprek naar minister

Taalambassadeur Ab Reijgersberg uit Eibergen is na zijn brandbrief over autochtone laaggeletterdheid door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgenodigd voor een gesprek in Den Haag. Als regionale taalambassadeur roept Reijgersberg op tot een andere aanpak in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Lees verder

Albert Heijn niet naar nieuwe plek in Didam

De Albert Heijn in Didam mag de vestiging niet verplaatsen naar een nieuwe plek in het centrum. Eigenaar Ton Ten Have had een kort geding aangespannen tegen de gemeente Montferland om alsnog in het nieuwe centrumplan te worden opgenomen, maar verloor deze.

Lees verder

Siri Worm bij selectie trainingskamp Oranje

Siri Worm is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor de 25-koppige selectie van het Nederlands Vrouwenelftal. De Doetinchemse linksback van Everton gaat maandag 14 januari mee op trainingskamp naar Zuid-Afrika.

Lees verder

Nieuwjaarsreceptie in teken van Sint Joris

Burgemeester Otwin van Dijk trok tijdens de nieuwjaarsreceptie van Oude IJsselstreek in Terborg de parallel tussen de legende van Sint Joris en de huidige tijd. Sint Joris is de beschermheilige van de stad die dit jaar viert dat het 600 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Lees verder

Toekomst van De Jong in februari besproken

De Graafschap evalueert in februari de toekomst van trainer Henk de Jong. De club wil eerst de reeks belangrijke wedstrijden van na de winterstop afwachten.

Lees verder

'Battle' moet beatboxen in regio promoten

Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem wil samen met de wereldberoemde beatboxer Bart Voogt het beatboxen promoten in de Achterhoek. Op de 'Beat Box battle of the East' kwamen de mondkunstenaars samen voor de aftrap van die ambitie.

Lees verder

Montferland wil misdaad verder afstraffen

Burgemeester Peter De Baat heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de nadruk gelegd op het thema criminaliteit in Montferland. Volgens de Baat gaat de gemeente het komende jaar de verschillende vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit verder uitwerken.

Lees verder

Zilveren eremedaille voor Hans Peter Helder

Hans Peter Helder ontving maandagavond de zilveren eremedaille van de gemeente Doetinchem. Burgemeester Mark Boumans reikte de gedenkpenning tijdens de nieuwjaarsreceptie uit.

Lees verder

Doetinchem wil nieuwe kansen aangrijpen

Burgemeester Mark Boumans heeft in de nieuwjaarstoespraak zijn bewondering uitgesproken over de discipline en medewerking van inwoners tijdens de jaarwisseling in Doetinchem. Hij sprak een dankwoord uit aan alle hulpverleners die paraat stonden om te helpen.

Lees verder

Rixten vol plannen voor Villa Mondriaan

Charlotte Rixten staat te popelen om haar ideeën te realiseren bij Villa Mondriaan. De 25-jarige Groningse is de opvolgster van Judith Kadee en is daarmee de jongste museumdirecteur van Nederland.

Lees verder

Brandweer wil stokers risicobewust krijgen

De brandweer wil het aantal schoorsteenbranden terugdringen door stokers van houtkachels risicobewust te maken. De hulpdienst is druk met voorlichtingen over veilig stoken en adviseert stokers om vaker met hun schoorsteenveger te praten.

Lees verder

Inbreker heeft spijt en belt politie Doesburg

Een inbreker met spijt heeft zich gemeld bij de politie in Doesburg. De man had goede voornemens en wilde graag opnieuw beginnen.

Lees verder

Extra oplettendheid geboden in Winterswijk

De politie in Winterswijk vraagt om extra oplettendheid in de grensplaats. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom wordt er momenteel met regelmaat ingebroken.

Lees verder

Politie blikt terug op 2018 in de Achterhoek

De teamchef van Politie Achterhoek West, Patrick de Koeijer, blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. Met een forse daling in het aantal woninginbraken en geweldsdelicten spreekt de politie van een succesvol jaar.

Lees verder

Massaal vuurwerk ingeleverd in Doetinchem

Vuurwerkvegers in Doetinchem hebben dit jaar 141 zakken meer vuurwerk ingeleverd dan vorig jaar. Initiatiefnemer Buha laat weten dat er donderdag in totaal 933 zakken met vuurwerkafval ingeleverd zijn.

Lees verder

Walking Football-toernooi bij vv Doetinchem

Vv Doetinchem is woensdag 20 maart gastheer van het eerste ‘Achterhoekse Walking Football Toernooi’. Voorzitter Ger Melissen speelt daarmee in op de groei van de aangepaste variant van de voetbalsport.

Lees verder

Aanpak kruising Groenlo goed ontvangen

De initiatiefnemers van de 'petitie onveilige kruising Groenlo' hebben een positief gevoel overgehouden aan het overleg met de gemeente Oost Gelre. Tijdens het overleg zijn de korte termijnmaatregelen die onlangs genomen werden door de wethouder geëvalueerd en zijn er suggesties gedaan voor de toekomst.

Lees verder

De Baat blikt terug op 2018 in Montferland

Peter de Baat blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. De burgemeester genoot van de verbondenheid in zijn gemeente, maar rouwde om het overleden voetballertje Tijmen en gaat in op de aanpak van drugscriminaliteit in zijn gemeente.

Lees verder

Van Dijk over 2018 en 2019 in Oude IJsselstreek

Otwin van Dijk blikt in gesprek met REGIO8 terug op 2018. De burgemeester kijkt tevreden terug op gesprekken met zijn inwoners in het kader van de toekomstvisie, maar hij gaat ook in op de TenneT-energiemasten en hij uit zijn zorgen over drugscriminaliteit.

Lees verder

Bevolkingskrimp in de Achterhoek zet door

In bijna alle gemeenten in de Achterhoek is het inwoneraantal in 2018 gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Lees verder

Teeuws weer in top drie beste corsowagens

De corsowagen ‘Toccata und Fuge’ van corsogroep Teeuws uit Lievelde is door corsoliefhebbers in Nederland verkozen tot een na mooiste wagen van 2018. De winst ging naar de creatie ‘Alert’ van corsogroep Stark Wark uit Vollenhove.

Lees verder

De Graafschap vist achter net bij De Leeuw

De Graafschap heeft geprobeerd Michael de Leeuw vast te leggen als nieuwe aanvaller. De oud-Superboer koos echter voor concurrent FC Emmen, waardoor de zoektocht naar aanvallende versterking een vervolg krijgt in het nieuwe jaar.

Lees verder

eSporter De Graafschap pakt landstitel

eSporter Dani Visser van De Graafschap heeft de landstitel gepakt in het voetbalspel FIFA op de Playstation. In de finale was Visser over twee wedstrijden te sterk voor Tony Kok van PEC Zwolle.

Lees verder

Regio knalt het jaar uit met carbidschieten

De regio knalt traditioneel het oude jaar uit met het carbidschieten op 31 december. Ook in Zelhem werden de melkbussen van stal gehaald en galmden de luide knallen over de weilanden.

Lees verder

De Graafschap heeft Ajacied Matusiwa binnen

De Graafschap neemt Azor Matusiwa definitief over van Ajax. De 20-jarige middenvelder komt op huurbasis tot het einde van dit seizoen uit voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

Lees verder

Twee gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in

Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn de enige Achterhoekse gemeenten die vuurwerkvrije zones instellen voor nieuwjaarsnacht. Hoewel autoriteiten aangegeven te willen handhaven in de zones, blijkt dat in de praktijk een lastig verhaal.

Lees verder

Groot oliebollencircus in markthal Didam

In de markthal in het centrum van Didam is het oliebollencircus van bakker Paul Berntsen van start gegaan. Het is dit jaar voor het eerst dat studenten met de actie geld inzamelen voor de inwoners van Gambia.

Lees verder

Inbraak bij tennisvereniging Doesburg 2002

Bij tennisvereniging Doesburg 2002 is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Daarbij is er geld en goederen ontvreemd.

Lees verder

Heterdaadje bij hoveniersbedrijf Doetinchem

Bij een hoveniersbedrijf in Doetinchem is zaterdagmorgen rond 2.15 uur een inbreker op heterdaad betrapt. De man was bezig geweest bij een bedrijf aan de Turfweg toen de politie ter plaatse kwam.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #3

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het derde deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op de grote branden in Varsseveld en Didam, een stoffige editie van de Zwarte Cross en de invloed van de uitzonderlijke droogte op agrariërs in de regio.

Lees verder

Jan ter Voert uit Megchelen is overleden

Jan ter Voert, bekend van het gelijknamige Megchelse restaurant en café ‘Jan ter Voert’, is overleden. Ondanks zijn overlijden gaat de traditionele nieuwjaarsparty op 1 januari door.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #2

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het tweede deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op jeugdcriminaliteit in Doetinchem, de opening van de nieuwe N18 en de start van de zinderende zomerhitte.

Lees verder

Vrijspraak man uit Zevenaar na ontploffing

Een 46-jarige man uit Zevenaar is vrijgesproken voor het veroorzaken van een ontploffing van een brandblusser op oudjaarsavond 2015. Het 13-jarige nichtje van de Zevenaarder liep daarbij fors letsel aan haar been op.

Lees verder

Bouwman pakt zilver op NK achtervolging

Koen Bouwman heeft donderdag een zilveren medaille veroverd op het NK baanwielrennen in Apeldoorn. De wielrenner uit Ulft pakte de tweede plek op de individuele achtervolging.

Lees verder

Wethouder pakt kruising in Groenlo aan

Wethouder Karel Bonsen van Oost Gelre heeft maatregelen getroffen voor de gevaarlijke kruising in Groenlo. Onlangs werd er door inwoners een petitie gestart om de kruising Winterswijkseweg met de Parallelweg veiliger te maken.

Lees verder

De Graafschap wil Matusiwa huren van Ajax

De Graafschap wil Azor Matusiwa tot het einde van het seizoen huren. De middenvelder zit momenteel bij de selectie van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie

Lees verder

Vrouw (18) vermist in bosgebied Doetinchem

Een 18-jarige vrouw wordt donderdagmiddag vermist in Doetinchem. De politie is een grootschalige zoekactie gestart met onder meer speurhonden en een helikopter.

Lees verder

Jaaroverzicht van REGIO8 Actueel 2018 #1

Een speciale uitzending van REGIO8 Actueel. In het eerste deel van het jaaroverzicht van REGIO8 kijken we onder meer terug op de gemeenteraadsverkiezingen, de terugkeer van bier op de tribune bij De Graafschap en bijzondere prestatie van sterkoe Marieke!

Lees verder

Huisartsenzorg herkent zich niet in tekort

Huisartsenzorg Oude IJssel herkent zich niet in de geschetste tekorten van huisartsen in de Achterhoek. Minister Bruno Bruins luidde eerder de noodklok voor een nijpend tekort aan huisartsen in de toekomst.

Lees verder

Ruzie verraadt wietkwekerij in 's-Heerenberg

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag op een hennepkwekerij gestuit in een woning in 's-Heerenberg. Een melding van een conflict bracht agenten bij de kwekerij.

Lees verder

Burgemeester sluit drugspand in Neede

Burgemeester Joost van Oostrum heeft een bedrijfspand in Neede voor zes maanden gesloten. Eind november werd er een wietplantage aangetroffen.

Lees verder

Liefdadigheidsdiner in Ulft verbindt mensen

Mensen die het moeilijk hebben konden vrijdagavond een vorkje prikken tijdens een speciaal kerstdiner in de SSP-HAL in Ulft. Onder muzikale begeleiding de van Harmonie uit Ulft werd er een vijf gangen diner geserveerd met diverse culinaire en culturele gerechten.

Lees verder

Wereldwijde doorbraak lonkt voor FASHR

Esporter Dion ‘FASHR’ Derksen staat, nu hij de Benelux aan het ‘uitspelen’ is, aan de voet van een wereldwijde doorbraak. In deze documentaire nemen we een kijkje in het leven van de 22-jarige Doetinchemmer.

Lees verder

Nominatie Bengevoord als Beste Bestuurder

Burgemeester Joris Bengevoord is genomineerd in de verkiezing Beste Bestuurder Kleine Gemeente. De Winterswijker is samen met de burgemeester van Culemborg en een wethouder in Tubbergen in de race voor de titel.

Lees verder

Trekkers bulderen in regen bij Zone College

Zware regenval weerhield bijna tweehonderd leerlingen van het Zone.college er niet van om vrijdag traditioneel met de trekker naar school te komen. Op de laatste schooldag van het jaar trokken de trekkers door de straten van Doetinchem om de Kerstvakantie bulderend in te luiden.

Lees verder

Modelvliegliefhebbers los in sporthal Eibergen

Modelvliegliefhebbers kunnen in de wintermaanden terecht in De Pickerhal in Eibergen. Op in totaal drie indoor modelvliegdagen proberen huidige piloten jongeren enthousiast te krijgen voor de hobby.

Lees verder

Versteeg keert weer terug bij De Graafschap

Marlon Versteeg keert per direct terug bij De Graafschap. Door het terugtrekken van FC Lienden uit de tweede divisie wordt de verhuurperiode van de 21-jarige aanvaller stopgezet.

Lees verder

Buurt Moors blijft nog even in onzekerheid

Burgemeester Peter de Baat heeft nog geen contact opgenomen met de Bon Groep over de invulling en de plannen voor het voormalige hotel Moors in Zeddam. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Montferland.

Lees verder

Zeddam en Sint Joris presenteren identiteit

Vv Zeddam en Sint Joris gaan in het nieuwe seizoen voetballen onder de naam vv Montferland met rood-groen-zwart als clubkleuren. Donderdagavond werden de nieuwe naam, het nieuwe logo en de nieuwe clubkleuren gepresenteerd in de kantine in Braamt.

Lees verder

Business Jump slecht grenzen bij ICER in Ulft

Voor het vierde jaar deden scholieren van het Graafschap College mee aan de Business Jump. Samen met collega’s van de Fachhochschule in Bocholt kregen de ondernemers in de dop drie dagen lang les, met een finaledag in het ICER in Ulft als besluit.

Lees verder

Zwarte Cross maakt eerste namen bekend

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de eerste artiesten bekend gemaakt die in 2019 optreden. Onder meer Scooter, Beatcrooks, Boh Foi Toch, Brainpower en Kenny B komen naar de 23e editie van het festival.

Lees verder

Fränkel hoopt op zege van De Graafschap

Purrel Fränkel is door een aantal kleine blessures mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen als voetballer. In aanloop naar de Gelderse derby gaat de 42-jarige verdediger van hoofdklasser DUNO in op zijn legendarische doelpunt tegen Vitesse, de derby en het naderende einde van zijn carrière.

Lees verder

Kwart minder WW-uitkeringen in Achterhoek

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek lag eind november bijna een kwart lager dan een jaar eerder. Opvallend is dat de daling in Winterswijk achterblijft bij de andere gemeenten.

Lees verder

Winterswijk wil een Tiny Forest realiseren

Winterswijk wil een Tiny Forest realiseren om de natuur dichter bij de burger brengen. In samenspraak met scholen uit het dorp wordt gezocht naar een goede locatie.

Lees verder

Buurt is verpauperd pand in Zeddam zat

Meerdere buurtbewoners van het voormalige hotel Moors in Zeddam zijn het zat. Al meer dan zes jaar staat het pand aan de Benedendorpsstraat te verpauperen. De buurt wil dat de gemeente Montferland actie onderneemt.

Lees verder

A12 vanaf Beek dicht voor werkzaamheden

De snelweg A12 gaat in de nacht van woensdag op donderdag vanaf Beek richting Arnhem dicht voor asfaltwerkzaamheden. Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Lees verder

Bronckhorst op vingers getikt door rechter

De gemeente Bronckhorst heeft steken laten vallen bij de afhandeling van een rapport naar de vraag of commissielid Herman Stapelbroek van Gemeentebelangen Bronckhorst integer heeft gehandeld. Dat oordeelt de rechtbank in Zutphen.

Lees verder

Bronckhorst start met een Monumentenprijs

Bronckhorst voert vanaf het nieuwe jaar een Monumentenprijs in. De prijs moet volgens de gemeente het belang van monumenten onderstrepen en eigenaren motiveren om panden actief te onderhouden.

Lees verder

Nieuwbouw in Cultuurkwartier Winterswijk

Vervangende nieuwbouw in het Cultuurkwartier in Winterswijk is het meest wenselijk, blijkt uit een haalbaarheidsstudie die onlangs door Explorius Vastgoedontwikkeling in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. De bouw moet worden gerealiseerd aan het Weurden.

Lees verder

Behind the Corner wil opvolging na afscheid

Ondanks honderden publicaties en lobby-uren, voelden gemeenten en andere partijen zich te weinig geroepen tot doorpakken met muziekplatform Behind the Corner. Oprichter Meindert Bussink hoopt dat andere partijen in het ontstane gat springen na het afscheid, want de regio loopt in zijn ogen achter qua muzikale infrastructuur.

Lees verder

Moskee Terborg zet deur open voor iedereen

De Mimar Sinan Moskee in Terborg is zondag onder grote belangstelling geopend. Het nieuwe gebouw is volgens de lokale moslimgemeenschap niet alleen een gebedshuis, maar juist een plek om elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Eerste sportverkiezing Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek organiseert volgend jaar voor het eerst een eigen sportverkiezing. Via een speciaal daarvoor ingerichte site kunnen inwoners van Oude IJsselstreek tot en met 31 januari de sporters nomineren die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

Lees verder

AGEM alarmeert voor buitenlandse partijen

De Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) roept gemeenteraden op om aan de eigen regio te denken bij het stellen van kaders voor de energietransitie. De maatschappij noemt het een risico dat Achterhoekse energiebronnen in buitenlandse handen vallen.

Lees verder

Bieze overtuigd van doortrekken snelweg A15

Conny Bieze is overtuigd van het doorgaan van de doortrekking van de snelweg A15 tot de A12 bij Zevenaar. Ondanks mogelijke problemen door een uitspraak van Europese Hof van Justitie, maakt de gedeputeerde zich geen zorgen.

Lees verder

Startsein voor spoorverdubbeling bij Didam

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is maandag officieel gestart. Het dubbele spoor moet de betrouwbaarheid van de lijn verbeteren en een eerste opstap zijn naar het verdubbelen van het spoor tot station Doetinchem de Huet.

Lees verder

Begraafplaats Varsseveld vol bij herdenking

Honderden belangstellenden kwamen zaterdagavond samen op begraafplaats Rentinkkamp in Varsseveld voor de tiende herinneringsavond. Juist in de donkere decembermaand is het volgens de organisatie belangrijk om het gemis van geliefden te delen.

Lees verder

Raad unaniem over ontwikkeling DRU-terrein

De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de doorontwikkeling van het DRU Industriepark. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe overkoepelende entiteit tussen de huidige gebruikers.

Lees verder

Actiegroep Behoud Kleiput geeft niet op

De actiegroep Behoud Kleiput blijft zich de komende tijd verzetten tegen het minder diep maken van de kleiput. De gemeente is gestart met werkzaamheden bij de plas aan de Driemarkweg, maar het gezelschap laat in gesprek weten de bijl er niet bij neer te leggen.

Lees verder

Behind the Corner trekt de stekker eruit

Muziekplatform Behind the Corner stopt na zes jaar met haar activiteiten ten behoeve van de popmuziek in de Achterhoek. Het bestuur laat weten dat een gebrek aan ledengroei zorgt voor te weinig toekomstperspectief.

Lees verder

De Graafschap verwacht geen getergd Ajax

De Graafschap houdt in uitduel tegen Ajax vast aan dezelfde speelwijze als tijdens het gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. Trainer Henk de Jong wil in Amsterdam zijn huid zo duur mogelijk verkopen tegen de achtste finalist van de Champions League.

Lees verder

Hayo Canter Cremers stopt als raadslid D66

Raadslid Hayo Canter Cremers legt per 1 februari 2019 zijn functie bij gemeente Oude IJsselstreek neer. Het raadslid van partij D66 heeft zicht acht jaar lang ingezet voor de gemeente.

Lees verder

Anton Tijdink blij met vereiste nieuwbouw

Bedrijfstakschool Anton Tijdink neemt vrijdag een extra schoolgebouw in gebruik in Terborg. De nieuwbouw sluit naadloos aan bij de groeiende vraag naar technisch geschoold personeel bij bedrijven in de Achterhoek.

Lees verder

Laatste editie van Ulftse Festivaart in 2019

Het Ulftse evenement Festivaart ontvangt in 2019 haar laatste bezoekers. De organisatie wil een daling van het bezoekersaantal voor zijn, waardoor ze na dit jaar de stekker eruit trekken.

Lees verder

Housheer uit selectie voor halve finale EK

Dione Housheer uit Ulft is buiten de selectie gevallen voor de halve finale van het EK Handbal tegen Frankrijk. Angela Malestein is teruggekeerd voor het duel dat vrijdagavond wordt gespeeld.

Lees verder

Erfgoedcentrum zoekt mee naar historie

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers merkt dat mensen steeds meer geïnteresseerd raken in hun eigen geschiedenis. Dit weekend werd het archief in Doetinchem opengesteld, waarbij tientallen geïnteresseerden onderzoek deden naar hun familie, sportclub en woonplaats.

Lees verder

Montferlandse clubs stap verder in fusie

De Montferlandse voetbalclubs MvR, VVL en Stokkum hebben van hun leden een groot mandaat gekregen om verder te gaan met de voorgenomen fusie. In het nieuwe seizoen moet de bal gaan rollen op Sportpark Marinus van Rooijen in ‘s-Heerenberg, maar daarvoor hebben de verenigingen steun van de gemeente nodig.

Lees verder

Volumeknop eerder omlaag in Berkelland

Bij grote activiteiten waarvoor een horecabedrijf een vergunning nodig heeft voor hogere geluidsnormen, moet in Berkelland vanaf 1 januari de volumeknop om 00.30 uur worden teruggedraaid. Nu is dat nog om 01.30 uur.

Lees verder

Schuur in Hummelo gesloten na wietvondst

Een schuur aan de Broekstraat in Hummelo is voor zes maanden gesloten door burgemeester Marianne Besselink. In het pand zijn volgens Bronckhorst twee keer wietplanten en productiematerialen gevonden.

Lees verder

Bloemenbuurt in Didam wordt opgefleurd

De Bloemenbuurt in Didam staat een grondige opknapbeurt te wachten. Met een investering van dertig miljoen euro door woningcorporatie Plavei en de gemeente Montferland worden in totaal 136 woningen gerenoveerd, daarnaast wacht voor 73 huizen de sloopkogel en wordt een park gerealiseerd.

Lees verder

Finale van Quad Masters op Zwarte Cross

Voor de aankomende editie heeft de Zwarte Cross haar crossprogramma uitgebreid met de landelijke finale in de Quad-categorie. De vierwielers zullen op dezelfde dag als de zijspannen hun finales rijden.

Lees verder

Drugspanden Varsselder en Gendringen dicht

Burgemeester Otwin van Dijk heeft de afgelopen weken twee panden in Oude IJsselstreek laten afsluiten omdat ze gebruikt werden voor drugscriminaliteit. Het gaat om een woning in Gendringen en een pand in Varsselder.

Lees verder

DRU-terrein verbindt met kerstactiviteiten

Om in de feestelijke decembermaand mensen te verbinden organiseren verschillende partijen op het DRU-terrein een maand lang allerlei activiteiten om kerst te vieren. Onderdeel daarvan is de ijsbaan die vrijdag opent in de SSP-HAL.

Lees verder

Cavlan in race voor Doetinchemse sportprijs

De genomineerden voor de Doetinchemse sportverkiezing zijn bekend. Onder meer voetballer Caner Cavlan, bokser Stanley Koemans, tennisster Richel Hogenkamp en De Graafschap komen in aanmerking voor de ereprijzen.

Lees verder

Hogenkamp moet afzeggen voor NK Tennis

Richel Hogenkamp heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het NK Tennis in Alphen aan de Rijn. Vrijdag zou de Doetinchemse na een lange afwezigheid terugkeren op de baan.

Lees verder

Nieuwe datum voor triathlon bij Slingeplas

De triathlon rond de Slingeplas in Bredevoort vindt dit jaar niet op Vaderdag plaats. De organisatie heeft besloten de editie van dit jaar op zondag 23 juni te houden.

Lees verder

Winterswijker gepakt voor illegaal vuurwerk

De politie heeft woensdag een 30-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote partij illegaal vuurwerk. In Corle werd dinsdag vierhonderd kilo gevonden.

Lees verder

Velpenaar cel in voor wietteelt in Hummelo

Een 40-jarige man uit Velp is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor onder meer de exploitatie van een hennepkwekerij in Hummelo. Zijn 35-jarige partner werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Lees verder

Actie tegen medicijnresten in afvalwater SKB

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en Waterschap Rijn en IJssel starten een proef om medicijnresten uit het afvalwater van het ziekenhuis te halen. Deze resten komen nu uiteindelijk deels in het oppervlaktewater terecht en dat willen beide partijen in de toekomst voorkomen.

Lees verder

Gemeenten samen in actie tegen gladheid

Oude IJsselstreek strooit dit jaar preventief om gladheid in de komende periode te bestrijden. Daarbij wordt samengewerkt met omliggende gemeenten om ervoor te zorgen dat overal in de regio de wegen goed begaanbaar zijn.

Lees verder

Ulftse Housheer bij selectie handbaldames

Handbalster Dione Housheer uit Ulft is door de Nederlandse bondscoach Helle Thomsen bij de selectie gehaald voor het cruciale duel tegen Duitsland van woensdagavond. Housheer vervangt hoekspeelster Angela Malestein.

Lees verder

Derby op Vijverberg is volledig uitverkocht

De wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse op de Vijverberg is uitverkocht. Woensdag gingen de laatste kaarten voor het thuisvak over de digitale toonbank.

Lees verder

Lantaarnpaal blokkeert vak in ’s-Heerenberg

Bewoners van De Bongerd in ’s-Heerenberg kunnen tot vrijdag geen gebruik maken van een van de parkeervakken in de straat. Een lantaarnpaal blokkeert het vak.

Lees verder

Grote vangst illegaal vuurwerk Winterswijk

De politie heeft dinsdagochtend in Winterswijk een grote vangst van illegaal vuurwerk gedaan. In totaal werd vierhonderd kilo aan zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Lees verder

Waterschap zet balgen in tegen droogte

Het Waterschap Rijn en IJssel geeft grondeigenaren de mogelijkheid om komende winter door middel van balgen, een speciaal soort opblaasbare bal, zoveel mogelijk regenwater vast te houden. De balg wordt geplaatst in duikers, pijpen die twee sloten aan elkaar verbinden, om deze af te sluiten waardoor het water in de grond blijft zitten en niet wegstroomt.

Lees verder

Oost Gelre gaat rupsen aanpakken met mezen

Oost Gelre gaat vanaf komend jaar bij wijze van proef de eikenprocessierups in Harreveld bestrijden met vogels in plaats van middelen. Inmiddels zijn honderd nestkasten geplaatst voor mezen.

Lees verder

Herinnering aan Tijmen blijft leven bij MvR

Onder grote belangstelling is zaterdag bij voetbalvereniging MvR in ’s-Heerenberg een jeugdhonk geopend ter nagedachtenis aan Tijmen. Het voetballertje overleed na de wedstrijd tegen vv Dieren op dertienjarige leeftijd aan de gevolgen van een ongelukkig duel, maar zijn nagedachtenis blijft leven op het sportpark.

Lees verder

Wethouder pakt verkeerssituatie Jumbo aan

Wethouder Oscar van Leeuwen onderzoekt de verkeerssituatie bij de Jumbo supermarkt in ’s-Heerenberg. Volgens de wijkraad binnenstad Bergh ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties tijdens de bevoorrading van de supermarkt.

Lees verder

Graafschap College pleit voor wetswijziging

Om het Loopbaanplein, waarin jongeren begeleiding krijgen van school naar werk, nog beter uit de verf te laten komen pleit het Graafschap College voor een aanpassing in de wet. De onderwijsinstelling trachtte Tweede Kamerlid Zohair El Yassini maandagmiddag tijdens zijn bezoek in Doetinchem te overtuigen.

Lees verder

Elver vervangt vrijwel volledige bebouwing

Zorginstelling Elver gaat binnen nu en tien jaar tachtig procent van de huidige bebouwing vervangen door nieuwbouw. Begin 2019 moet de eerste schop de grond in gaan bij de locaties in Doetinchem, Wehl en Nieuw-Wehl.

Lees verder

De Graafschap oefent tegen Spaanse ploeg

De Graafschap speelt tijdens het trainingskamp in Noord-Spanje een oefenwedstrijd tegen CF Peralada-Girona B. De wedstrijd wordt donderdag gespeeld op het complex van het hotel.

Lees verder

Coffeeshopeigenaar naar de Raad van State

Doetinchem heeft met recht coffeeshop ’t Rotterdammertje gesloten. Dat oordeelt de rechter in Arnhem, de coffeeshopeigenaar stapt in reactie naar de Raad van State.

Lees verder

Mannen veroordeeld voor grote wietzaak

Een 46-jarige man uit Doetinchem en een 41-jarige man uit Aalten zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een criminele organisatie die onder meer handelde in wiet. Drie hoofdverdachten van buiten de regio kregen jarenlange celstraffen opgelegd.

Lees verder

Museumwerkplaats tevreden over debuut

Transit Oost in Winterswijk is tevreden over het afgelopen eerste seizoen. In totaal trok de museumwerkplaats vierduizend bezoekers.

Lees verder

Eerste namen Mañana Mañana 2019 bekend

Mañana Mañana heeft de eerste namen voor de 2019 editie van het festival bekend gemaakt. Zo komen onder andere de rootsrockers The Sheepdogs, Dichter des Achterhoeks Eva Schuurman en huisband Boogie Beasts naar Vorden.

Lees verder

Koorleden Ulft lijken passie kwijt te raken

Het gaat niet goed met het koor de Ulftse Nachtegalen. Julia Fukkink is al geruime tijd lid van het koor, maar dreigt nu door de financiële problemen bij de Nachtegalen haar passie kwijt te raken.

Lees verder

Omgekeerd ondernemersfestival in silo Wehl

Het PITfestival voor ondernemers in de Graansilo naast het spoor in Wehl keert de zaken aanstaande donderdag om. In plaats van met een welkomstwoord, wordt met de borrel begonnen.

Lees verder

Grote hennepkwekerij ontdekt in Meddo

In Winterswijk Meddo is zaterdagavond een grote hennepkwekerij ontdekt. Een verdachte werd aangehouden.

Lees verder

Fusie tussen Zelos en Zelhem is uitgesteld

De fusie tussen Zelos en Zelhem is met minstens een jaar uitgesteld. Hoewel leden van de voetbalverenigingen eerder instemden met het samengaan, blijkt een fusie met ingang van het nieuwe seizoen niet haalbaar.

Lees verder

De Graafschap in zelfde systeem tegen ADO

De Graafschap start zaterdagavond in het uitduel tegen ADO Den Haag met hetzelfde systeem als tegen PEC Zwolle. De resultaten zijn de afgelopen wedstrijden teleurstellend, maar trainer Henk de Jong is wel te spreken over de motivatie van zijn ploeg.

Lees verder

Penibele situatie voor de Ulftse Nachtegalen

De Ulftse Nachtegalen gaan zaterdag, naast al hun andere acties, langs de deuren om kerststollen te verkopen voor hun zeer kritieke financiële situatie. Het koor moet al lange tijd hun hoofd boven water zien te houden en verwacht zonder ingrijpen binnen een jaar om te vallen.

Lees verder

Bewoner drugspand werd al eerder opgepakt

De bewoner van het drugspand in ’s-Heerenberg die deze week is opgepakt, werd eerder in april in zijn woning aangehouden. Ook toen werden amfetaminen en een vuurwapen gevonden bij de man.

Lees verder

Kaarten voor Normaal extra duur verkocht

De kaarten voor het speciale concert van Normaal op Hemelvaartsdag in Lochem verschijnen vrijdag al voor fikse prijzen op doorverkoopsites. Op Marktplaats worden tickets voor honderd euro per stuk aangeboden en worden biedingen geplaatst voor tachtig euro of meer.

Lees verder

Poepgooiende man uit Doetinchem cel in

Een 41-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor het stalken van zijn buren. Naast een deels voorwaardelijke celstraf van vijftig dagen, kreeg hij een taakstraf opgelegd en moet de man een behandeling ondergaan.

Lees verder

Varssevelder maakt mooiste brandweerfoto

Een foto van Wijnand Rensink uit Varsseveld is op een landelijk congres van Team Brandonderzoek uitverkozen tot mooiste foto van het jaar. De medewerker van 112Achterhoek-nieuws.nl legde een emotioneel moment vast tijdens de grote stalbrand in Didam eind juli.

Lees verder

Montferland sluit drugspand ’s-Heerenberg

Op last van burgemeester Peter de Baat is vrijdag een woning aan het Bergherveld in ’s-Heerenberg afgesloten wegens drugsoverlast. De 31-jarige bewoner had naast een hoeveelheid amfetamine ook een doorgeladen vuurwapen in zijn huis liggen.

Lees verder

Bronckhorst gooit gemeentehuis in verkoop

Het voormalige gemeentehuis in Hengelo wordt door Bronckhorst opnieuw in de verkoop gezet. De vraagprijs is 129.000 euro, maar een goede invulling is volgens de gemeente belangrijker dan de prijs.

Lees verder

Pijlen Orion op competitie na verlies in Bosnië

Achterhoek Orion richt zich na de uitschakeling in de CEV Cup op de competitie. Mladost Brcko was na een overwinning in Doetinchem woensdagavond ook in Bosnië en Herzegovina met 3-1 in sets te sterk.

Lees verder

Ten Brinke gaat voor hoogste trede in Dakar

Bernhard ten Brinke gaat dit jaar in de Dakar 2019 voor het hoogste treetje in het autoklassement, de klasse waarin hij vorig jaar als eerste Nederlander ooit een etappe won. De inwoner van Zeddam heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om topfit aan de start te staan in Peru.

Lees verder

IJsbaan Simonsplein bijna klaar voor gebruik

De ijsbaan op het Simonsplein in Doetinchem is donderdag met hulp van vrijwilligers van Mooi Koor Man klaargemaakt voor gebruik. De ijsbaan, die vanaf vrijdagmorgen open is, zorgt ervoor dat het centrum van Doetinchem de komende weken aantrekkelijker wordt voor consumenten.

Lees verder

Buurt uit zorgen over hotel Moors Zeddam

Buren van hotel Moors in Zeddam maken zich grote zorgen over het leegstaande en verpauperde pand. Buurtbewoners willen dat de gemeente Montferland actie gaat ondernemen.

Lees verder

Achterhoekse vlag zichtbaarder in de regio

De Achterhoekse vlag wordt, na de lancering op de Zwarte Cross, steeds zichtbaarder in de regio. De vlag was al te zien bij de entree van stadion De Vijverberg in Doetinchem, maar sinds het duel tegen PEC Zwolle wordt de banier elke thuiswedstrijd mee het veld opgedragen.

Lees verder

Powel druk als klankbord van De Graafschap

Berry Powel is als adviseur van De Graafschap drukker dan hij aanvankelijk dacht. De oud-aanvaller is sinds begin november actief als een van de drie klankbordgroepleden van de Doetinchemse voetbalclub en merkt dat zijn expertise richting de winterstop belangrijker wordt.

Lees verder

Rondje rond kerk Didam voor Serious Request

De parochie H. Gabriël organiseert op zondag 16 december een sponsorloop rondom de Mariakerk in Didam. De kerkelijke organisatie hoopt op die manier geld bij te dragen aan 3FM Serious Request.

Lees verder

Montferland stapt in samenwerking Liemers

Montferland stapt in de netwerkorganisatie Liemers++. Binnen de kleinschalige samenwerking liggen volgens de gemeente vele subsidiemogelijkheden om geld binnen te halen ten behoeve van het platteland.

Lees verder

Lynn Knippenborg wint EK-duel met Oranje

Lynn Knippenborg heeft gisteren met de Oranje handbaldames met 34-23 gewonnen in het EK-duel met Kroatië. De Zieuwentse speelster nam vier doelpunten voor haar rekening.

Lees verder

Karpers vinden thuis in drie recreatieplassen

De Hengelsport Federatie Midden Nederland heeft meer dan honderd schub- en spiegelkarpers uitgezet in drie recreatieplassen in de Achterhoek. De federatie wil het sportvissen aantrekkelijker maken en een impuls geven aan de hengelsport.

Lees verder

Dienstencentrum op grens stap dichterbij

De realisatie van het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel is een stap dichterbij. De komende periode ligt het ontwerpbestemmingsplan van Vreden en Winterswijk ter inzage op het gemeentehuis.

Lees verder

Bezetting Normaal-concert nog onbekend

Bennie Jolink bekijkt de komende tijd met zijn mede-bandleden de exacte invulling van het Normaal-concert in Lochem. Wel is duidelijk dat tijdens het concert de nadruk komt te liggen op oudere nummers.

Lees verder

Anhangers blij met wederopstanding Jolink

Toen Normaal aankondigde op Hemelvaartsdag eenmalig weer te gaan optreden in Lochem, gingen de harten van menig Anhanger sneller kloppen. De fans van de Achterhoekse dialectrockband waren vooral blij verrast met de wederopstanding van Bennie Jolink.

Lees verder

Spiegeltent mogelijk weg van Simonsplein

De traditionele Spiegeltent staat vanaf 2020 mogelijk niet meer op het Simonsplein in het centrum van Doetinchem tijdens carnaval. Na elf jaar is de organiserende stichting op zoek naar een nieuwe locatie, mede om ondernemers in de binnenstad tegemoet te komen.

Lees verder

Personenbusje en bier gestolen in Groenlo

In Groenlo is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een woning. Daarbij werd een wit personenbusje weggenomen.

Lees verder

OldStars wil ouderen op voetbalveld krijgen

Op stadion De Vijverberg in Doetinchem is zaterdag OldStars Achterhoek van start gegaan met als doel om 60-plussers aan het sporten te krijgen. Momenteel is op een zestal plaatsen in de regio gestart met walking football, maar dat aantal moet verdubbelen.

Lees verder

Eerste boek over Kasteel Wisch in Terborg

Wat begon als een idee voor een onschuldig artikel op Monumentendag, resulteerde in het eerste boek over Kasteel Wisch in Terborg. Schrijfster Aggie Daniëls raakte in gesprek met de jonkvrouw en schreef de eeuwenlange geschiedenis uit.

Lees verder

Andere locatie voor trekkerdag Doetinchem

Het Zone.college organiseert de jaarlijkse trekkerdag dit jaar op een andere locatie. Op de laatste schooldag van 2018 zijn leerlingen met hun voertuigen welkom bij de loonwerkhal aan de Havenstraat.

Lees verder

Straf voor Lichtenvoordse na verduistering

Een 51-jarige vrouw uit Lichtenvoorde is veroordeeld tot een maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Ze verduisterde ruim twee jaar lang geld van de plaatselijke geloofsgemeenschap.

Lees verder

Offensief Kramp op de Zuid-Europese markt

Kramp heeft het agrarische bedrijf Recinsa uit Spanje overgenomen. De in Varsseveld opgerichte onderneming hoopt met de overname de positie in Spanje en Portugal te verbeteren.

Lees verder

Nieuwpoort geschorst tot de winterstop

Lars Nieuwpoort is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen PEC Zwolle. Naast de schorsing kreeg de verdediger nog één wedstrijd voorwaardelijk opgelegd.

Lees verder

Jolink treedt met Normaal op in Lochem

Normaal keert volgend jaar op Hemelvaartsdag met het exclusieve concert ‘Olderwets Høken’ in Lochem terug op het podium. In 2015 trad de band ter ere van haar 40-jarig jubileum voor het laatst op in een uitverkochte Gelredome met het afscheidsconcert ‘Ajuu, de mazzel’.

Lees verder

Ulftenaar lijsttrekker van de Gelderse SP

Maurits Gemmink uit Ulft is door leden van de Gelderse SP gekozen tot lijsttrekker voor de aankomende Provinciale Statenverkiezing. Huidig fractievoorzitter Peter de Vos uit Gaanderen staat op plek drie.

Lees verder

Bestuurder opgepakt na rit door Veldhoek

Een bestuurder van een witte bestelbus heeft zich zaterdag aan het begin van de avond klem gereden in een weiland tussen Ruurlo en Veldhoek. De persoon sloeg enige tijd daarvoor op de vlucht voor de politie.

Lees verder

Leden van MvR stemmen in met fusieplan

Het ledenbestand van voetbalvereniging MvR uit 's-Heerenberg heeft vrijdagavond ingestemd met een fusie in het Montferlandse voetbal. Eerder stemden de leden van VVL uit Lengel al voor een samenvoeging.

Lees verder

Leden akkoord met fusie tot FC Dinxperlo

De leden van SV Dinxperlo en DZSV hebben vrijdagavond ingestemd met een fusie per volgend seizoen. Een overgrote meerderheid ging akkoord met een samengaan tot FC Dinxperlo.

Lees verder

Talententuin in Ulft blijft doorontwikkelen

De Achterhoekse Talententuin zet de stijgende lijn vrijdag tijdens de zesde editie, met onder meer twintig extra bedrijven, door. Om ondanks de groei toch een specifieke doelgroep aan te spreken, is er voor de duizend aanwezige jongeren dit jaar onder meer een speciaal mbo-programma.

Lees verder

Extra kosten renovatie molen ‘s-Heerenberg

De tweede fase van de renovatie bij de Zwarte Molen in ’s-Heerenberg gaat naar schatting 100.000 euro extra kosten. Stichting Kasteel Huis Bergh rondde onlangs de bouwkundige restauratie af, maar er bleken nog wat addertjes onder het gras te zitten.

Lees verder

Jaar vol festiviteiten rondom Terborg 600

De organisatie van Terborg 600 jaar heeft haar activiteitenkalender op een feestelijke wijze kenbaar gemaakt aan de inwoners van de stad. In 2019 zullen de stad en zijn geschiedenis flink in het zonnetje worden gezet.

Lees verder

VVL baalt na nieuwe vernieling op complex

Onbekenden hebben op het complex van VVL in Lengel gaten gebrand in een van de netten. De voetbalvereniging is de afgelopen periode vaker slachtoffer geworden van vernielingen.

Lees verder

Minister ziet de Achterhoek als voorbeeld

Minister Kajsa Ollongren ziet het woonproject dat zij donderdag bezocht in Beltrum als voorbeeld voor andere krimpgebieden. De minister van Binnenlandse Zaken was daarnaast onder de indruk van het noaberschap in de Achterhoek.

Lees verder

Schaatsbaan keert terug op het Simonsplein

Bezoekers van de binnenstad van Doetinchem kunnen op vrijdag 7 december weer schaatsen. De BAX-ijsbaan is dit jaar tot 6 januari open op het Simonsplein.

Lees verder

Orion gebrand op revanche na 'ballenrel'

Achterhoek Orion heeft het eerste duel in het Europese tweeluik tegen Mladost Brcko in de eigen topsporthal met 1-3 verloren. Na afloop ging het vooral over de heuse ballenrel met als aanstichter Mirsad Keserovic, coach van de Boschnische volleybalploeg, waardoor het duel ruim 45 minuten stil lag.

Lees verder

Woningen op Katja-terrein in ‘s-Heerenberg

Het voormalige Katja-terrein in ‘s-Heerenberg wordt als het aan het college van Montferland ligt omgeturnd tot een woonlocatie. Eerder was de plek aan de Lengelseweg nog in beeld voor de nieuwe school, maar de gemeente is blij met deze andere invulling.

Lees verder

Parzyszek hoorde niks van De Graafschap

Piotr Parzyszek heeft na het afgelopen seizoen zelf een balletje opgegooid bij De Graafschap om terug te keren in Doetinchem. De Poolse spits hoorde niets en toog naar de Poolse competitie, waar hij inmiddels gelukkig is bij Piast Gliwice.

Lees verder

Ulderink nieuwe trainer van Ajax Cape Town

Andries Ulderink is de nieuwe hoofdtrainer van de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town. Met de voetbaltrainer uit Aalten aan het roer hoopt de ploeg terug te kunnen keren in de hoogste afdeling.

Lees verder

De Graafschap neemt afscheid van Leidsman

Aanvaller Kyvon Leidsman vertrekt per direct bij De Graafschap. In onderling overleg is besloten zijn aflopende contract per direct te beëindigen.

Lees verder

Drugspand in Groenlo drie maanden dicht

Burgemeester Annette Bronsvoort heeft een woning aan de Irenestraat in Groenlo voor drie maanden gesloten. Twee weken geleden troffen agenten bij een woningoverval een hennepkwekerij aan in de woning.

Lees verder

Bronckhorst draagt Joannesschool over

Bronckhorst en Stichting Welzijn Steenderen hebben woensdag de overdracht van de Joannesschool in het dorp beklonken. De school, inmiddels bekend als ontmoetingscentrum De Kei, was al langer in gebruik bij de stichting maar nu de provincie een bijdrage van twee ton beschikbaar stelt, is de overdracht definitief.

Lees verder

Renovatie molen ’s-Heerenberg deels klaar

De buitenkant van de Zwarte Molen in 's-Heerenberg is tijdens een feestelijk moment opgeleverd, maar daarmee is het werk nog niet gedaan. Deel twee van de renovatie staat voor de deur, waarbij het interieur een volledige metamorfose krijgt.

Lees verder

Eigenaren dragen bij aan stad Doetinchem

Vastgoedeigenaren in de Doetinchemse binnenstad gaan meebetalen aan het leefbaar houden van het centrum. Een kleine driekwart van de eigenaren stemde voor het instellen van een zogenaamde Bedrijven Investeringszone (BIZ).

Lees verder

Van Beukering matchwinner voor Silvolde

Voormalig profvoetballer Jhon van Beukering maakte dinsdagavond een bijzondere rentree in de tweede ronde van de beker in het amateurvoetbal. Sportclub Silvolde won met 3-5 van RKHVV en de voormalig clubtopscorer van De Graafschap scoorde twee keer.

Lees verder

Grote hennepkwekerij opgerold in Neede

De politie heeft maandagmorgen een grote hennepkwekerij opgerold in Neede. In een pand aan de Bedrijvenweg werd een kwekerij met ruim 1300 planten aangetroffen.

Lees verder

Eerste lustrum voor Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek pakt tijdens haar vijfjarig jubileum extra uit met onder meer verbeterde trainingsmogelijkheden en een verhoogde prijzenpot. Het paardenevenement uit Vragender opende de speciale editie afgelopen weekend met de jeugd, de senioren komen aankomend weekend nog in actie.

Lees verder

Bakwagen Racing Team Kock gestolen in Ulft

De bakwagen van Racing Team Kock is in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. De wagen stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Ir. Sassenstraat in Ulft.

Lees verder

Bezoekers verrast tijdens taxatie in Heelweg

Kunstliefhebbers beleefden zondag in de Radstake een mooie dag tijdens de tweede editie van Kitsch & Kunst. Belangstellenden konden onder andere sieraden en schilderijen laten taxeren, waarbij sommige bezoekers werden verrast door de hoge waarde van hun stuk.

Lees verder

Grensgemeenten tekenen voor samenwerking

Gemeenten in de Duits-Nederlandse grensregio hebben maandag in Groenlo een strategiedocument ondertekent voor grensoverschrijdende samenwerking. Doel is om informatie uit te wisselen en toenadering te zoeken op meerdere gebieden.

Lees verder

Winterswijker vlucht na verkeersongeval

Een 20-jarige inwoner uit Winterswijk is zondag aangehouden, nadat hij zich uit de voeten maakte bij een aanrijding. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de man achterhalen.

Lees verder

Motie van treurnis voor college Montferland

Lijst Groot Montferland dient een motie van treurnis in voor het college van Montferland. De politieke partij vindt dat tijdens de begrotingsbehandeling bewust informatie is achtergehouden omtrent bezuinigingen op het sociaal domein.

Lees verder

Calderwood wil vertrouwen overbrengen

Interim-trainer Scott Calderwood uit Doetinchem wil vertrouwen overbrengen op zijn spelers bij FC Dordrecht. De trainer nam afgelopen week het roer over na ontslag van Gerard de Nooijer.

Lees verder

Schaatser De Gier wint beloftenmarathon

De Laag-Keppelse marathonschaatser Casper de Gier heeft zondagavond de Trachitol Trophy gewonnen. Naast het algemeen klassement, won de schaatser ook het sprintklassement.

Lees verder

DNA koppelt man aan inbraak in Zevenaar

De politie heeft een 23-jarige man uit Veenendaal op basis van een DNA-match aangehouden voor een overval in Zevenaar. Een bloedspoor in de woning heeft geleid tot de arrestatie.

Lees verder

Keetje in Doetinchem overtreft vorige editie

Het Recht Uit Het Hart Keetje op het Simonsplein in Doetinchem heeft qua opbrengst de editie van vorig jaar overtroffen. In totaal werd er tijdens de tiende editie 52.738 euro opgehaald voor de allerarmsten in Roemenië.

Lees verder

Ouders overleden Tijmen geven MvR cadeau

De oproep die de ouders van Tijmen na zijn overlijden deden om in plaats van bloemen geld te schenken, is niet aan dovemansoren gericht geweest. Het blijvende cadeau dat moeder Saskia en vader Dion aan MvR willen geven wordt 8 december onthuld.

Lees verder

Leden VVL uit Lengel stemmen in met fusie

De leden van VVL uit Lengel hebben zaterdag als eerste van drie Montferlandse voetbalclubs ingestemd met de voorgenomen fusie. De komende twee weken is het woord aan vv Stokkum en MvR uit 's-Heerenberg.

Lees verder

Sobere jubileumeditie Keetje in Doetinchem

De tiende verjaardag van het Recht Uit Het Hart Keetje op het Simonsplein in Doetinchem is een sobere. De organiserende Moeder Teresa Stichting wil qua opbrengst vorig jaar overtreffen, maar hoopt richting de toekomst op nieuw vuur en doet een open uitnodiging aan enthousiastelingen.

Lees verder

Laatste kaarten voor Zwarte Cross snel weg

De laatste toegangskaarten voor de vrijdag van de Zwarte Cross raakten zaterdagochtend snel uitverkocht. In een kwartier tijd gingen de laatste achtduizend kaartjes over de digitale toonbank.

Lees verder

Piet de Visser scout niet voor De Graafschap

Oud-trainer en meesterscout van Chelsea Piet de Visser gaat geen directe rol spelen in de scouting van De Graafschap. De scout was deze week terug op De Vijverberg, maar vindt dat manager voetbalzaken Peter Hofstede en zijn team zelf bij machte zijn om spelers te zoeken.

Lees verder

Housheer en Knippenborg naar EK Handbal

Dione Housheer en Lynn Knippenborg zijn opgeroepen voor het EK Handbal in Frankrijk. De speelsters uit Ulft en Zieuwent hebben de schifting van bondscoach Helle Thomsen overleefd.

Lees verder

Doetinchemse stadstrein breidt route uit

De Hop-on Hop-off Shuttle rijdt de komende maanden met twee nieuwe haltes weer door Doetinchem. Tijdens de pilot die in de zomer startte reden er 3500 mensen mee, maar de gemeente wil de gratis stadstrein nu ook testen in de wintermaanden.

Lees verder

Kersthuis van Dennis in Hengelo ontstoken

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar Dennis van Hagen heeft de tienduizenden lampjes op zijn tot kersthuis getransformeerde woning in Hengelo al ontstoken. Eerst versierde hij zijn woning met hulp van zijn vader en broer, nu hangt hij de lichtjes op ter nagedachtenis aan beide en om geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder

Doetinchem zet kindertehuizen in zonnetje

De McDonald’s in Doetinchem stond woensdag in het teken van McHappy Day. Bij de Doetinchemse fastfoodketen traden diverse Achterhoekse artiesten op en werd live radio gemaakt om extra geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Lees verder

Kaarten Zwarte Cross opnieuw in verkoop

De Feestfabriek gooit zaterdag achtduizend vrijdagkaarten voor de Zwarte Cross opnieuw in de verkoop. De organisatie wil liefhebbers tegemoet komen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen na de chaotische kaartverkoop van afgelopen weekend.

Lees verder

Montferlandse clubs stemmen over fusie

Leden van de Montferlandse voetbalverenigingen VVL, MvR en Stokkum stemmen de komende weken over een mogelijke fusie tussen de clubs. De drie voorzitters hopen dat de leden meegaan in het traject naar één toekomstbestendige voetbalclub in het nieuwe seizoen, met sportpark Marinus van Rooijen in ’s-Heerenberg als thuisbasis.

Lees verder

Spullen gestolen bij snelkraak Doetinchem

Bij een bedrijf aan de Transportweg in Doetinchem vond maandagavond een snelkraak plaats. Er werd voor meer dan zevenduizend euro aan goederen gestolen.

Lees verder

Aanhoudingen na baldadigheid op de Huet

De politie heeft maandagavond op station de Huet twee mannen aangehouden. Het duo zou baldadig gedrag hebben vertoond op het station.

Lees verder

Hogenkamp maakt na twee jaar rentree op NK

Tennisster Richel Hogenkamp komt in december in actie op het Nederlands Kampioenschap. De organisatie van het toernooi maakte donderdag bekend dat de Doetinchemse na een afwezigheid van twee jaar haar rentree maakt.

Lees verder

Parkeeronderzoek in centrum Lichtenvoorde

In opdracht van Oost Gelre wordt van donderdag tot zaterdag een parkeeronderzoek uitgevoerd in het centrum van Lichtenvoorde. De gemeente wil onder meer weten hoe hoog de parkeerdruk is.

Lees verder

Oud-sponsor wil hulp van De Graafschap

Frank Krake, oud-eigenaar van de voormalige De Graafschap-shirtsponsor TiTaTuinmeubelen, heeft hulp nodig van supporters van de Superboeren. Hij hoopt de NS Publieksprijs te winnen met zijn boek De Laatste Getuige en wil de titel opdragen aan een Achterhoekse oorlogsheld.

Lees verder

Jong talent krijgt broedplaats op DRU Park

Jong talent krijgt vanaf woensdagmorgen officieel een 'innovatieve broedplaats' in het Frank Daamen-gebouw in Ulft. Wethouder Ben Hiddinga ondertekende namens Oude IJsselstreek samen met vijf partijen de intentieverklaring voor het concept.

Lees verder

Sinterklaas is aangekomen in de Achterhoek

Sinterklaas heeft deze week weer voet aan wal gezet op meerdere plekken in de Achterhoek. Vele kinderen uit de regio dromen al weken over de komst van de goedheiligman. Net zoals Manou, die niet kon wachten tot ze Sint Nicolaas in Doetinchem kon zien binnenvaren en eindelijk, na al die tijd, weer haar schoen mocht zetten!

Lees verder

Parochie vertrouwt op toekomst van kerken

De Parochie H. Gabriël heeft vertrouwen in de toekomst van de kerkgebouwen in Braamt, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl en Stokkum. De gebedshuizen moeten voor 15 mei zijn onttrokken aan de eredienst.

Lees verder

Doetinchem geeft Van der Valk groen licht

Het college van Doetinchem is akkoord gegaan met de plannen voor de vestiging van een Van der Valk-hotel. De vergunning voor de bouw van het hotel wordt zes weken ter inzage gelegd.

Lees verder

Housheer en Knippenborg strijden voor EK

Handbalsters Dione Housheer uit Ulft en Lynn Knippenborg uit Zieuwent krijgen tijdens een trainingsstage de kans om een plek af te dwingen in de Nederlandse selectie. De handbalvrouwen reizen eind november af naar Frankrijk voor het Europees Kampioenschap.

Lees verder

Volgend jaar geen Oldtimerfestival in Meddo

Wegens ontbreken van een geschikt terrein vindt er in 2019 geen Oldtimerfestival plaats in Meddo. De 25e editie trok dit jaar nog zo’n vijfduizend bezoekers naar het evenement.

Lees verder

Inwoners willen kazemat zichtbaar houden

Inwoners van Doetinchem vinden het jammer dat de gevonden kazemat voor de komende tijd weer onder de grond verdwijnt. De bijzondere vondst kwam vorige week bij werkzaamheden aan de Terborgseweg aan het licht, maar wordt nu weer tijdelijk afgedekt met zand.

Lees verder

Regionale biertappers strijden om NK-ticket

Tijdens de Achterhoekse Biertapwedstrijden kwamen veertig vakmensen maandagavond in het Doetinchemse Café Kafé samen om het beste biertje te tappen. De tappers zijn vereerd om namens hun werkgever onderling te strijden om een ticket voor het NK.

Lees verder

Accordeonliefhebbers samen in Varsseveld

Honderden liefhebbers en muzikanten reisden afgelopen weekend naar de Radstake voor de zevende editie van het accordeon- en harmonicafestival. De organisatie wil laten zien dat de muziekstijl niet meer oubollig is, maar meegaat met de huidige tijd.

Lees verder

Mohamed Hamdaoui legt schuld bij zichzelf

Aanvaller Mohamed Hamdaoui maakte dit seizoen nog maar weinig speelminuten voor De Graafschap. De oorzaak van de geringe speeltijd zoekt de van Telstar overgekomen vrije trappen-specialist vooral bij zichzelf.

Lees verder

Zwarte Cross pakt klachten kaartverkoop op

De Feestfabriek is maandag druk met het beantwoorden van vragen over de stroeve voorverkoop van de Zwarte Cross. Op sociale media werd er zaterdag met veel onvrede en teleurstelling gereageerd , nadat servers de massale toestroom niet aan konden en het festival binnen een uur was uitverkocht.

Lees verder

Dag van Achterhoekse Popmuziek per spoor

Op meer dan dertig locaties verspreid door de regio waren de tonen van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zaterdag te horen. Ter ere van het vijfjarig jubileum werden in samenwerking met vervoerder Arriva zelfs een aantal concerten in de trein gehouden.

Lees verder

Menselijk drama bij camperbrand Zeddam

Een menselijk drama voltrok zich donderdagnacht aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. Een uitslaande brand vernietigde niet alleen de camper van bewoner Pim Visser, maar ook zijn hele hebben en houden. En dat uitgerekend op zijn verjaardag.

Lees verder

Wereldtoppers aan start Montferland Run

De regerend wereldkampioene op de marathon staat zondag 2 december aan de start van de Montferland Run. Rose Chelimo is volgens de organisatie een van de vele wereldtoppers die meedoet aan de marathon rond ’s-Heerenberg.

Lees verder

DRU Industriepark vindt beoogd voorzitter

Henk de Hartog is de beoogde nieuwe voorzitter van de op te richten Stichting DRU Industriepark. Vanaf het nieuwe jaar moet hij leiding geven aan de overkoepelende organisatie.

Lees verder

Kamerlid vindt gedrag Winterswijk opvallend

SP-Kamerlid Cem Laçin, indiener van de motie over verondieping, vindt het bijzonder dat Winterswijk al voldoet aan de nieuwe eisen over het storten van vuile grond in de kleiput. Het Kamerlid geeft in gesprek met REGIO8 aan dat de eisen nog niet bekend zijn, maar in een conceptfase zitten.

Lees verder

Breuk in persleiding bij Lochem gerepareerd

Het Waterschap Rijn en IJssel laat weten dat de breuk in de persleiding bij de Friesland Campina-fabriek in Lochem is gerepareerd. De afgelopen week stierven duizenden vissen door het lekken van industrieel restwater in de Berkel.

Lees verder

Einde aan stilstaan van De Engel in zicht

De wieken van De Engel in Varsseveld worden vanaf deze week klaargemaakt voor gebruik, nadat de vernieuwde roeden vorige week zijn geplaatst. Door een foutieve boutconstructie moesten de wieken worden vernieuwd, waardoor de molen inmiddels anderhalf jaar stilstaat.

Lees verder

De Jong scout versterkingen in buitenland

Henk de Jong gebruikt de interlandperiode om mogelijke versterkingen te scouten voor de aankomende transferperiode. Met die reden zit assistent-trainer Sandor van der Heide op de bank bij oefenwedstrijden, zoals bij het gewonnen duel tegen VVV-Venlo.

Lees verder

Aaltense boeren worstelen met toekomst

Uit keukentafelgesprekken die Aalten heeft gehouden met bijna tweehonderd boeren blijkt dat bijna de helft van de agrarische bedrijven problemen heeft om het hoofd boven water te houden. Dat komt naar voren in het uitgevoerde project ‘Platteland Aalten in beweging’.

Lees verder

Achterhoek leider in daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Achterhoek daalde in oktober landelijk gezien het hardst. Het aantal uitkeringen lag een kwart lager dan vorig jaar.

Lees verder

Geweld gebruikt bij conflict Wijnbergen

Bij een conflict in Doetinchem is woensdagmiddag geweld gebruikt tussen twee groepen. Een van de twee betrokken groepen belde de politie.

Lees verder

Winterswijk gaat door met storten kleiput

De gemeente Winterswijk ziet geen aanleiding om voorlopig te stoppen met het verondiepen van de kleiput. Dat laten ze woensdagmiddag in een verklaring weten.

Lees verder

Verwarmingsnet Lichtenvoorde uitgebreid

Stichting EnergieK gaat na zwembad Meekenesch ook de gebouwen bij voetbalclub Longa, verzorgingstehuis Antoniushove, tennisverenging De Kei en het gemeentehuis verwarmen met water van de biovergister aan de Boslaan. Daarmee besparen de projecten samen bijna 110.000 euro op jaarbasis door een leidingsstelsel dat overeenkomt met stadsverwarming.

Lees verder

Oude IJsselstreek vervolgt jacht op roeken

Oude IJsselstreek verwijdert op drie locaties in Silvolde, Ulft en Gendringen bestaande roekennesten. Omwonenden ondervinden al een aantal jaren overmatige overlast van de roeken.

Lees verder

Achterstandswijk Veentjes heeft expositie

Als voorbode op de volledige metamorfose van De Veentjes in Doetinchem is een expositie geopend in een van de voormalige winkelpanden. Van galgenveld tot de voormalige C1000 en van hangjongeren tot Schouwburg Amphion wordt de geschiedenis van het toekomstige woongebied geschetst in Het Veentjes Informatiecentrum.

Lees verder

Discussie rond bomenkap bij Slangenburg

Staatsbosbeheer is dinsdag begonnen met het kappen van stukken monumentale lanen op landgoed Slangenburg in Doetinchem. Op de plek van de oude bomen worden nieuwe beuken geplant om het landgoed ook voor de komende generaties in stand te houden.

Lees verder

Tweede Kamer wil stop op stort Winterswijk

De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin Winterswijk wordt gevraagd om te stoppen met het storten van vervuilde grond in de kleipunt aan de Driemarkweg. Volgens de landelijke volksvertegenwoordigers is het wenselijk eerst te wachten op de evaluatie van het Besluit Bodemkwaliteit.

Lees verder

Eerste vergroening stad Doetinchem is klaar

Het eerste vergroeningsproject in de binnenstad van Doetinchem is afgerond. In twee straten in het centrum zijn twee grote plantenbakken geplaatst, die inmiddels zijn voorzien van beplanting.

Lees verder

Oude IJsselstreek gaat aan de slag met input

Oude IJsselstreek gaat de komende tijd aan de slag met de input die voortvloeide uit gesprekken over de toekomstvisie van de gemeente. Bewoners konden in de gesprekken hun ei kwijt over het ideale toekomstbeeld van hun eigen omgeving.

Lees verder

Duo veroordeeld na woningbrand in Lobith

Een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Lobith zijn veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk. Het duo is schuldig bevonden aan brandstichting in een woning op 12 mei vorig jaar.

Lees verder

Weekmarkt in Lichtenvoorde naar centrum

De weekmarkt in Lichtenvoorde wordt vanaf het voorjaar van 2019 op een andere locatie gehouden. De markt verhuist, na het doorlopen van gemeentelijke procedures, naar het centrum van het dorp.

Lees verder

Hennepkwekerij opgerold in wijk Doesburg

De politie heeft zondag een hennepkwekerij opgerold in Doesburg. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Lees verder

Garageboxen opengebroken in Doesburg

Meerdere garageboxen zijn afgelopen weekend in Doesburg opengebroken. Daarbij werden verschillende spullen ontvreemd.

Lees verder

Rietveld machteloos tegen nepnieuws-pagina

Het Rietveld Lyceum staat machteloos tegen het verspreiden van nepnieuws op de Facebookpagina ‘Rietveld Lyceum Nieuws’. Afgelopen weekend verscheen daar een bericht dat DENK-politicus Tunahan Kuzu de nieuwe rector zou worden.

Lees verder

Nieuw fietspad langs Engbergseweg Voorst

Oude IJsselstreek gaat in samenwerking met de provincie Gelderland een nieuw vrijliggend fietspad realiseren langs de Engbergseweg in Voorst. Met het fietspad wil de gemeente de verkeersveiligheid voor fietsers verbeteren.

Lees verder

Judith Kadee vertrekt bij Villa Mondriaan

Judith Kadee stopt per 1 januari als directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk. Kadee gaat vanaf die datum aan de slag als conservator van 'Escher in het Paleis' in Den Haag.

Lees verder

Caravankaarten Zwarte Cross uitverkocht

Alle beschikbare caravan- en camperkaarten voor de Zwarte Cross 2019 zijn dit weekend gekocht door leden van de Zwarte Cross fanclub Harder. Daarmee zijn deze tickets uitverkocht.

Lees verder

eSporter De Graafschap internationaal actief

eSporter Julian van den Berg van De Graafschap is in de race om wereldkampioen FIFA te worden. De 18-jarige Van den Berg eindigde de afgelopen periode bij de beste acht online spelers van Europa-West, waardoor hij in een kwalificatietoernooi mag spelen.

Lees verder

Kanjers voor Kanjers strikt Han Vaanhold

Het Aaltense wielerteam Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft ploegleider Han Vaanhold toegevoegd aan het team als ploegleider. Vaanhold was in het verleden onder meer actief als ploegleider bij het continentale team van CT Jo Piels.

Lees verder

Inbrekers overlopen bij inbraken in Zelhem

Inbrekers hebben zondag meerdere inbraken en een poging tot inbraak gedaan in Zelhem. In de omgeving van de Jeroen Boschstraat, Paulus Potterstraat en de Halseweg waren de dieven actief.

Lees verder

Omleiding breuk persleiding Lochem gereed

De omleiding die gelegd moest worden om de breuk in de persleiding bij Lochem te kunnen repareren is gereed. De persleiding brak maandag, zaterdag was de omleiding gereed.

Lees verder

Opnieuw Bib Gourmand voor LEV Foodbar

LEV Foodbar in Doetinchem heeft voor het tweede jaar op rij een Bib Gourmand gekregen van Michelin. De titel wordt jaarlijks toegekend aan restaurants met een goede prijs-kwaliteitsverhouding voor een driegangenmenu.

Lees verder

Arbitragecommissie geeft De Graafschap gelijk

De arbitragecommissie van de KNVB heeft de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA) van De Graafschap gelijk gegeven in de arbitragezaak tegen Dennis te Braak. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding eiste een ontslagvergoeding.

Lees verder

Centrumpunt Didam geopend voor inwoners

In het oude raadhuis in Didam is vrijdagochtend een centrumpunt geopend om inwoners meer te betrekken bij het Centrumplan Didam. Met de nieuwe inrichting wil de gemeente Montferland de communicatie met de inwoners over het plan verbeteren.

Lees verder

Van zolderkamer naar Maassilo voor 2Faced

Het Winterswijkse dj-duo 2faced staat zaterdagavond op het hardstylefeest Loudness in de Maassilo in Rotterdam. Gerard Lodders en Rick Oortgiese begonnen heel simpel, maar zijn inmiddels een van de aanstormende artiesten in deze categorie muziek.

Lees verder

Aanhanger gevonden in weiland Doesburg

De Doesburgse politie vond zondag 28 oktober een aanhanger in een weiland. De aanhanger is volgens de politie mogelijk gestolen.

Lees verder

De Graafschap ontvangt geweigerde PSV-fan

De Graafschap-voorzitter Martin Mos heeft kaarten geregeld voor de 10-jarige Guus Dansen uit Eindhoven voor het aankomende duel tegen PSV. Dinsdag werd de jongen geweigerd omdat hij een PSV-shirt droeg tijdens Tottenham Hotspur-PSV op Wembley.

Lees verder

Noodoproep van ondernemers uit Liemers

Ondernemersvereniging Lindus luidt de noodklok voor de bereikbaarheid van de regio. Het in gevaar komen van doortrekking van de snelweg A15 is volgens de Liemerse ondernemers funest voor logistieke bedrijven.

Lees verder

Jeugdafdeling De Graafschap onder de loep

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdag groen licht gegeven voor een investering in het trainingscomplex van De Graafschap op De Bezelhorst. Nu de verhuizing rond is, ziet de club het als een mooi moment om de bestuursvorm van de jeugdafdeling onder de loep te nemen.

Lees verder

Kinderen brengen burgemeester een ontbijt

Kinderen van de Knienenbult uit Westendorp waren donderdagochtend te gast op het gemeentehuis van Oude IJsselstreek. Burgemeester Otwin van Dijk ontving in het kader van het Nationale Schoolontbijt de kinderen die zelf beleg en fruit hadden meegenomen.

Lees verder

Ulftse KiKa-ambassadeur trots op prestaties

KiKa-ambassadeur Rick Kleinhesselink is na zijn avontuur in New York weer terug in zijn woonplaats Ulft. Hij is trots dat hij de marathon uitgelopen heeft, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Lees verder

Bouwman mist kers op voorbije wielerseizoen

Koen Bouwman uit Ulft kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen wielerseizoen. Hoewel een kers op de taart in de vorm van een ritzege ontbrak, genoot de 24-jarige wielrenner met volle teugen van zijn deelname in de Giro d’Italia en de Coppi e Bartali.

Lees verder

Nieuwe roeden geplaatst bij molen Varsseveld

Molen de Engel in Varsseveld is donderdagmiddag voorzien van nieuwe roeden. Hoewel het bouwwerk acht jaar geleden nog is voorzien van nieuwe wieken, moet de molen door een constructiefout weer onder handen worden genomen.

Lees verder

In Zevenaar gevangen pony terug bij baasje

De pony die deze week door de politie in Zevenaar werd gevangen is terug bij zijn baasje. De eigenaar heeft de pony woensdag bij de politie opgehaald.

Lees verder

Man meldt zich na verminking van konijnen

Een slangenhouder heeft zich gemeld bij de politie naar aanleiding van de vondst van een tiental dode, verminkte konijnen in de omgeving van Lichtenvoorde. De knaagdieren zouden te groot zijn geweest om te voeren aan zijn slangen.

Lees verder

’t Peeske proeftuin van nieuw veldsysteem

Het tweede veld van voetbalvereniging ’t Peeske uit Beek wordt dit seizoen proeftuin van een revolutionair systeem voor het onderhoud van natuurgrasvelden. Het in Montferland ontwikkelde DrainTalent zou bij een succesvolle pilot kunnen worden uitgerold over de nationale en internationale voetbalvelden.

Lees verder

Dode konijnen schrikken Lichtenvoorde op

De teller van het aantal gevonden, dode konijnen in de omgeving van Lichtenvoorde staat sinds woensdagmiddag op tien. De lugubere vindingen komen hard aan bij de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk, wiens medewerkers overtuigd zijn van opzet.

Lees verder

Overtollige kunst van Oost Gelre geveild

Oost Gelre organiseert samen met Lokalen in Lichtenvoorde een kunstveiling met overbodig werk uit de collectie van de gemeente. Op 18 november kunnen inwoners, verzamelaars of andere geïnteresseerden met elkaar de biedingsstrijd aangaan over ruim twintig werken van bekende en minder bekende kunstenaars.

Lees verder

Montferland niet in samenwerking jongeren

Montferland wil niet deelnemen aan het regionale actieplan voor jongeren. Het college ziet geen meerwaarde in een samenwerking op Achterhoeks niveau en wijst naar eigen medewerkers.

Lees verder

Berkellanders content met eigen gemeente

Inwoners van de gemeente Berkelland geven gemiddeld een acht voor de mate waarin zij prettig wonen in hun buurt. Dat blijkt uit de uitkomsten van een internetpeiling onder 827 inwoners over meerdere onderwerpen binnen de gemeente.

Lees verder

Loslopende pony gevangen in Zevenaar

De politie heeft een loslopende pony gevangen van dinsdag op woensdagnacht op de Babberichseweg in Zevenaar. De viervoeter werd door de politie gevonden ter hoogte van de Sint Anna parkeerplaats.

Lees verder

Telefoonoplichter actief in de Achterhoek

In meerdere gemeentes in de Achterhoek is een telefoonoplichter actief. De oplichter vraagt mensen om geld over te maken naar een Duits rekeningnummer.

Lees verder

Konijnen met breuken gevonden in Lievelde

Een vrouw heeft zondag vijf dode konijnen gevonden in een bosperceel in Lievelde. De dieren hadden volgens de Dierenambulance een veelvoud aan verwondingen.

Lees verder

Eerste gratis bomen voor Doetinchem Noord

De eerste gratis bomen voor de wijk Doetinchem Noord zijn dinsdagmorgen door Buha uitgedeeld. De bomen, die de inwoners tot 22 oktober bij de gemeente uit konden kiezen, worden de rest van de week allemaal afgeleverd.

Lees verder

Verdachte van overval Winterswijk opgepakt

De politie heeft een 17-jarige verdachte uit Winterswijk opgepakt voor de overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. De winkel werd afgelopen april overvallen door een man.

Lees verder

Restwater in de Berkel door leidingbreuk

Door een leidingbreuk bij Lochem stroomt industrieel restwater in de Berkel. Vissen hebben volgens het Waterschap Rijn en IJssel last van zuurstofgebrek in de rivier.

Lees verder

N318 blijft open voor landbouwverkeer

De provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Winterswijk blijft open voor landbouwverkeer. Gelderland laat landbouwpasseerhavens plaatsen om de doorstroming te verbeteren.

Lees verder

Aaltens museum genomineerd voor prijs

Het Onderduikmuseum in Aalten is genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland. 

Lees verder

Opnieuw kerken gesloten in de Achterhoek

De Sint Paulus parochie sluit vier kerken in de Achterhoek. Uiterlijk op 1 januari 2026 moeten de kerkgebouwen in Lievelde, Neede, Rekken en Rietmolen dicht, of eerder als er een nieuwe bestemming is gevonden voor de kerken.

Lees verder

Achterhoekse jeugdkampioen BMX gehuldigd

Fietscrosser Noud Garstenveld werd zondagochtend in het zonnetje gezet bij de Fietscross Club Lichtenvoorde (FCCL). De jonge Achterhoeker werd in mei Nederlands Kampioen BMX op het NK in Haaksbergen in de categorie jongens van 13 jaar.

Lees verder

Inwoners Achterhoek kijken duurzaamheid af

32 eigenaren van duurzame woningen en bedrijven openden zaterdag de deuren tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Geïnteresseerden konden duurzame praktijkvoorbeelden bekijken en ook tips krijgen om energie te besparen.

Lees verder

Ulftenaar haalt ruim 15.300 euro op voor KiKa

Rick Kleinhesselink uit Ulft heeft het afgelopen jaar 15.310 euro opgehaald voor de Stichting KiKa. Zondag 4 november gaat hij samen met 101 andere ambassadeurs voor KiKa de marathon van New York lopen.

Lees verder

Inschrijving races Zwarte Cross liep storm

Crossfanaten voor de Zwarte Cross van 2019 waren er zaterdagochtend wederom heel snel bij. Alle crossklassen waren binnen anderhalve minuut volgeboekt.

Lees verder

Aandacht voor tekort aan pleeggezinnen

Om het nijpende tekort aan pleeggezinnen in de Achterhoek onder de aandacht te brengen zijn deze week op verschillende plaatsen banners en posters opgehangen. Op IKC de Meeander in Varsseveld werd donderdag bij het tekort stilgestaan en gesproken over het belang van goede pleeggezinnen.

Lees verder

Man uit Groenlo vast voor drugshandel

Een 34-jarige man uit Groenlo is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf vanwege het bezit van XTC, de handel in harddrugs en het beledigen van een politieagent. Vier maanden van deze straf hoeft de man niet uit te zitten als hij zich laat behandelen en binnen twee jaar geen nieuwe strafbare feiten pleegt.

Lees verder

Aaltenaar (84) mogelijk slachtoffer babbeltruc

De auto van een 84-jarige Aaltenaar is woensdagmiddag gestolen van de parkeerplaats van de Albert Heijn in Aalten. De bejaarde man is mogelijk het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Lees verder

Achterhoek Cup gaat toekomst evalueren

De Achterhoek Cup is geëvolueerd in een toernooi waarin regionale voetbalclubs hun aanstormend talent een kans geven om zichzelf te laten zien. Door die ontwikkeling en de late afmeldingen van verschillende clubs beraadt de organisatie zich over de opzet van het toernooi in de toekomst.

Lees verder

Barbier Joucke blijft trouw aan Doetinchem

Barbier Joucke Modderkolk wil in Doetinchem wil zijn vakmanschap blijven verbeteren en verfijnen en uiteindelijk doorgeven op een nieuwe generatie herenkappers en barbiers. De Nederlands kampioen en nummer zes van de wereld wil met Joucke's Barbershop aantonen dat hij kwaliteit boven kwantiteit stelt om zo de tand des tijds kan doorstaan.

Lees verder

Berusting na einde Henk Lubberding Classic

De organisatie van de Henk Lubberding Classic heeft berusting gevonden in het feit dat de wielertour geen doorgang meer vindt. Er is definitief een einde gekomen aan de fietswedstrijd die vanuit 's-Heerenberg door heel Gelderland verreden werd en de naam droeg van de voormalig profwielrenner.

Lees verder

Woninginbraken in gemeente Bronckhorst

Volgens de politie Bronckhorst worden er de laatste tijd vele woninginbraken gepleegd in de gemeente. Daarom worden inwoners gewaarschuwd via social media.

Lees verder

Verhaal achter luchtoorlog WOII krijgt vorm

De Stichting Aircraft Research Group Achterhoek geeft in een museum in Hengelo het verhaal achter de luchtoorlog die gevoerd is boven de Achterhoek vorm. In het museum worden verhalen over en restanten van in de streek gecrashte vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog vertoond.

Lees verder

Jeugd Silvolde bouwt eigen horrordoolhof

Jongeren van Streetball de Lichtenberg uit Silvolde hebben in het kader van Halloween zelf een horrordoolhof opgezet. Door een verhaallijn te volgen werden de tientallen bezoekers van alle leeftijdscategorieën zaterdagavond flink aan het schrikken gemaakt tijdens de Strong Horror Night.

Lees verder

Montferland geen kandidaat NK Wielrennen

Montferland wil geen kandidaat zijn voor het NK Wielrennen in 2019 en 2020. Dat laten burgemeester en wethouders in een brief aan de raad weten.

Lees verder

A18 wordt opnieuw een weekend afgesloten

Rijkswaterstaat voert komend weekend opnieuw werkzaamheden uit aan de A18. De weg wordt tussen Doetinchem en Wehl in de richting van Arnhem afgesloten om nieuwe voegen aan te brengen in de brug over de Oude IJssel.

Lees verder

Coverband HIKE is terug van weggeweest

De Achterhoekse coverband HIKE is terug van weggeweest. Na tweeënhalf jaar door het land te hebben getoerd als Saints 'n' Sinners, grijpt de formatie nu terug op de oude succesformule.

Lees verder

De Dennen beste cafetaria van Gelderland

Eeterij De Dennen uit Doetinchem is de beste cafetaria van Gelderland geworden in de Cafetaria Top 100 2018. In de lijst die maandagavond voor de vijftiende keer door Snackkoerier bekend werd gemaakt eindigde de Doetinchemse cafetaria als zevende van Nederland. 

Lees verder

Winterswijkse diervereniging vergrijst flink

De Winterswijkse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging is naarstig op zoek naar nieuwe leden, omdat de vereniging flink vergrijst. Desondanks waren er op de kleindierenshow van de vereniging zondag maar liefst 410 dieren te bewonderen, 45 meer dan vorig jaar.

Lees verder

De Graafschap in halfvol stadion tegen PEC

De Graafschap treedt dinsdagavond in de tweede ronde van de beker aan tegen PEC Zwolle in een half gevuld stadion. De club verwacht dat zo'n vijfduizend supporters de wedstrijd gaan bijwonen. Dat aantal is ongeveer even hoog als voorgaande jaren, toen seizoenskaarthouders nog gratis naar binnen konden.

Lees verder

Winterswijker valt 12 meter van parkeerdek

Een 13-jarige jongen uit Winterswijk is maandag twaalf meter naar beneden gevallen vanaf het parkeerdek van winkelcentrum Arkaden in Bocholt. De Winterswijker raakte hierbij zwaargewond.

Lees verder

Man steelt herhaaldelijk vlees in Doetinchem

De afgelopen tijd is er door dezelfde man voor honderden euro’s aan vlees gestolen bij een supermarkt aan de Stationsstraat in Doetinchem. De politie is op zoek naar mensen die de persoon herkennen.

Lees verder

Cel voor Zevenaarder met 1,3 miljoen schuld

Een inwoner uit Zevenaar die een schuld van ruim 1,3 miljoen euro open had staan, heeft zich maandagmorgen zelf bij de politie gemeld. De man kon de schuld niet betalen en wordt voor drie jaar opgesloten.

Lees verder

Bernice Sangers nog niet naar Amerika

De 32-jarige bodyfitnesster Bernice Sangers is afgelopen weekend tijdens de kwalificatiewedstrijd in Frankfurt tweede geworden. Door haar tweede plaats loopt de Gendringse bodyfitnesster voorlopig een ticket naar Amerika mis.

Lees verder

De slogan voor Zwarte Cross 2019 is bekend

De editie van de Zwarte Cross 2019 heeft als motto: “Niks is onmogelijk!”. Festivaldirectrice Tante Rikie onthulde maandag de strijdkreet.

Lees verder

Superboeren herdenken overleden supporter

De Boetners en supporters van De Graafschap brachten zaterdagavond, na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior, een speciaal eerbetoon aan de overleden supporter Gerben Eskes. De dialectband herdacht Eskes met een speciale ‘tribute to Gerben’ en ook werd er een shirt van de overleden Superboer in de supporterskantine opgehangen.

Lees verder

Gemengde gevoelens door horror-McDrive

De McDonald's in Doetinchem is overdonderd door de enorme verkeerschaos die ontstond door de speciale Halloweenactie van de fastfoodketen. Het ingrijpen van de politie om de immense verkeersstroom in goede banen te leiden, riep gemengde gevoelens op bij hamburgergigant.

Lees verder

Verkeerschaos door Halloweenactie McDonald's

Door de Halloweenactie van de McDonald's in Doetinchem is vrijdag een verkeerschaos ontstaan. De politie moest er aan te pas komen om de verkeersstroom te reguleren.

Lees verder

Oud-Gelderlanderpand wordt horecaplein

Het voormalige pand van De Gelderlander dat vanaf 5 november wordt gesloopt, gaat plaats maken voor een open en toegankelijk horecaplein. Het plein dat wordt vernoemd naar de in 2017 overleden Joop Sars, biedt in eerste plaats ruimte voor terrassen, maar gaat enkele malen per jaar ook gebruikt worden voor evenementen.

Lees verder

Gendringse bodyfitnesster wil naar Amerika

De 32-jarige bodyfitnesster Bernice Sangers uit Gendringen wil uitkomen in de Amerikaanse Pro League om zich te plaatsen voor haar ultieme doel, de Mister Olympia-wedstrijd in Las Vegas. Om dit doel te bereiken moet de huidige Nederlands kampioene eerst afrekenen met de concurrentie in een kwalificatiewedstrijd in Frankfurt dit weekend.

Lees verder

Auto-inbrekers gevlucht in Lichtenvoorde

Meerdere auto-inbrekers zijn in Lichtenvoorde in de nacht van woensdag op donderdag ontkomen aan de politie. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden.

Lees verder

Bestuurder scootmobiel vertrekt na ongeval

Een bestuurder van een scootmobiel is op zondag 14 oktober doorgereden na betrokken te zijn bij een verkeersongeval aan de Akkermansbeekweg in Terborg. De politie komt graag in contact met de man.

Lees verder

Onrust in Montferland over begroting

De coalitie in Montferland wil benadrukken dat er in 2019 geen sprake is van bezuinigingen op het sociale domein. De oppositiepartijen stelt op haar beurt dat de coalitie onrust veroorzaakt door het wel over bezuinigingen te hebben in de meerjarenbegroting.

Lees verder

Elf bekeuringen bij controles in Doesburg

Tijdens een controle van de politie Doesburg op woensdag zijn elf boetes uitgedeeld. Twee boetes werden uitgedeeld tijdens een controle op fietsverlichting en de andere negen tijdens een controle bij de Parallelweg, die voor auto's afgesloten is.

Lees verder

Arriva en DRU Cultuurfabriek werken samen

Vervoersmaatschappij Arriva en de DRU Cultuurfabriek gaan tijdens de dag van de Achterhoekse Popmuziek op een muzikale en feestelijke wijze samenwerken. Dit jaar wordt er een nieuwe locatie toegevoegd en is een trein van Arriva het bijzondere podium voor verschillende Achterhoekse muzikanten.

Lees verder

Meer jongeren naar voedselbank Doetinchem

De voedselbank in Doetinchem ziet het aantal jongeren dat aanklopt voor een voedselpakket stijgen. Het instituut ziet dat niet als iets negatiefs, maar merkt dat deze probleemgroep juist beter zichtbaar wordt.

Lees verder

Oude IJsselstreek beloond door provincie

De gemeente Oude IJsselstreek werd dinsdagmiddag door de provincie beloond voor hun bijdrage aan de circulaire economie. De provincie deed dat door een symbolisch estafettestokje aan zowel de gemeente, als aan meerdere bedrijven door te geven.

Lees verder

Traject Sportpark Zuid nog niet ten einde

De opening van Sportpark Zuid in Aalten van afgelopen weekend is volgens het stichtingsbestuur nog niet het einde van het traject. Om in de toekomst de maatschappelijke functie te vergroten wordt er een extra financiële bijdrage van de gemeente verlangd, maar het bestuur krijgt vooralsnog nul op het rekest.

Lees verder

Enkel verliezers in arbitragezaak Te Braak

De zitting van de arbitragezaak tussen het voormalig hoofd jeugdopleidingen Dennis te Braak en De Graafschap diende maandagavond op de KNVB Campus in Zeist. Na afloop gaven beide partijen aan dat deze zaak enkel verliezers kent.

Lees verder

Joucke Modderkolk in wereldwijde top tien

De Doetinchemse barbier Joucke Modderkolk is dit weekend zesde geworden op de International Barber Awards. De doelstelling van de barbier was een top vijf klassering, maar desondanks heerst een trots gevoel bij zijn collega’s.

Lees verder

Achterhoek Orion simpel langs Advisie SSS

Achterhoek Orion heeft zaterdag simpel gewonnen van Advisie SSS. Thuis tegen de Barnevelders werd het 3-0.

Lees verder

Man overleden bij brand in wooncentrum Didam

Een 88-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een brand in wooncomplex De Ent in Didam. Ondanks grootschalige inzet van de hulpdiensten kon de bewoner niet worden gered.

Lees verder

De Graafschap boekt ingecalculeerd verlies

De Graafschap heeft over het afgelopen seizoen een operationeel verlies geleden van 750.000 euro. De club laat weten dat het tekort over het jaar in de Jupiler League niet als een verassing komt.

Lees verder

Zevenaar speelt in op vernieuwde snelwegen

Zevenaar past de komende jaren toegangswegen aan om straks beter aan te kunnen sluiten op de vernieuwde snelwegen. Met het verlengen van de A15 en het verbreden van de A12 verandert de verkeersstroom in en rond Zevenaar.

Lees verder

Geen plek voor veroordeelde Harrevelder (18)

Een 18-jarige man uit Harreveld is door de Rechtbank Gelderland veroordeeld voor een zestal geweldsdelicten. Hij kreeg naast een jeugddetentie van 165 dagen een voorwaardelijke jeugd tbs-maatregel opgelegd, maar een behandelplek is nog niet gevonden.

Lees verder

Wesenthorst in touw voor goede doelen

Honderden kinderen van de locatie Wesenthorst van het Almende College klommen en klauterden over obstakels, om geld op te halen voor Dierencentrum Achterhoek en Vereniging Aangepast Sporten de Achterhoek. De goede doelen voor de obstacle run werden door de scholieren op een democratische manier gekozen.

Lees verder

Gestolen drumstel terug bij Bennie Jolink

Het gestolen drumstel van de band Normaal is terug in de Achterhoek. Het instrument verdween na het afscheidsconcert van de band, maar werd door twee enthousiaste Normaal-fans uit Noord- Brabant weer teruggebracht.

Lees verder

Zevenaar presenteert nieuw gemeentewapen

Het nieuwe wapen van de fusiegemeente Zevenaar is door het college voorgesteld aan de raad. Na de fusie met Rijnwaarden in januari van dit jaar was de nieuwe gemeente op zoek naar een wapen.

Lees verder

Slöetjes naar troostfinale WK volleybal

De Varsseveldse volleybalster Lonneke Slöetjes is er vrijdagochtend met het Nederlandse damesteam niet in geslaagd om de finale van het WK volleybal te halen. In de halve finale was Servië met 3-1 te sterk voor het Nederlands team.

Lees verder

Joucke Modderkolk in internationale finale

Joucke Modderkolk van Joucke's Barbershop uit Doetinchem is doorgedrongen tot de 'Grand Final' van de International Barber Awards. De barbier uit Doetinchem gaat dit weekend in het Duitse Neurenberg live op het podium de strijd aan met negentien finalisten uit elf landen.

Lees verder

Chemische wapens-eenheid oefent in regio

Het nationaal chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair-team van de Landmacht oefende donderdagmiddag in het buitengebied van Winterswijk. Er werd een situatie nagebootst waarin mogelijk chemische of biologische wapens ingezet zouden zijn.

Lees verder

Zus overleden soldaat bezoekt Megchelen

Enkele Achterhoekers hebben de familie gelokaliseerd van een Engelse soldaat die vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog overleed bij Megchelen. Zij nodigden de zus woensdag uit voor een indrukwekkend bezoek aan de plek des onheils.

Lees verder

Roulatieformatie Hooked brengt plaat uit

De Achterhoekse roulatieformatie Hooked bestaat vijf jaar. Ter ere van dit jubileum is er donderdag een cd en vinylplaat uitgebracht met vier eigen nummers van vier Achterhoekse formaties.

Lees verder

Herfstfair in Ulft trekt mensen uit isolement

De Herfstfair die woensdag plaatsvond in de SSP-HAL in Ulft hoopt mensen te motiveren om te werken aan een betere toekomst. Met een banenmarkt, diverse workshops en sollicatietips wil de organisatie mensen uit hun isolement halen en actief betrekken bij de samenleving.

Lees verder

Te Braak tegenover De Graafschap in Zeist

Dennis te Braak en De Graafschap staan maandag tegenover elkaar tijdens een arbitragezaak in Zeist. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding eist een ontslagvergoeding, terwijl de Doetinchemse voetbalclub op haar beurt een bedrag eist als compensatie voor een cursus.

Lees verder

Graafschap College opent nieuw gebouw

Het Graafschap College heeft dinsdagmiddag het nieuwe gebouw voor de opleidingen Sport en Bewegen en Defensie en Veiligheid geopend. Naast de opleidingen nemen ook Sportservice Doetinchem en SportmedX hun intrek in het nieuwe pand op Sportpark Zuid.

Lees verder

Nieuwenhuis naar wereldbeker in Bern

Veldrijder Joris Nieuwenhuis is door de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de selectie voor de derde wereldbekerwedstrijd veldrijden van het seizoen in het Zwitserse Bern. De Zelhemse coureur van het Sunweb Development Team reed dit seizoen al twee keer in de top tien in drie veldritten bij de eliterenners.

Lees verder

Taxusopbrengst voor chemotherapiën lager

De opbrengsten van gesnoeide taxussen in Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek zijn lager uitgevallen dan verwacht. Het snoeisel van de taxus wordt in de zomermaanden verzameld, omdat het in die periode de werkzame stof Taxol bevat, die gebruikt kan worden voor chemotherapiën.

Lees verder

Bonnenregen tijdens controle-actie politie

Motorrijders van de politie hebben afgelopen weekend een handhavingsactie uitgevoerd op N-wegen in de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland. Hierbij werden in totaal 66 bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder

Brandje legt stuk berm in de as bij Beltrum

Nabij de voetbalvelden van Vios Beltrum is maandag een brandje uitgebroken. De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te doven.

Lees verder

Golfers halen geld op voor kankeronderzoek

Golfers in de Achterhoek hebben tijdens GolfdagBergh 2018 een bedrag van 45.000 euro opgehaald voor het goede doel. De organisatie is tevreden met het geld voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

Lees verder

Politieoproep voor gestolen mountainbikes

Via Facebook heeft de politie Doetinchem foto’s gedeeld van mogelijk gestolen mountainbikes. Mensen die de mountainbikes herkennen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

Lees verder

Herfstloop Wehl bevordert structurele beweging

De Herfstloop moet inwoners uit Wehl en omstreken bevorderen om structureel te gaan bewegen. Zo’n 300 deelnemers deden afgelopen zondag mee aan het hardloopevenement waarbij de sportievelingen onder andere door de Wehlse Bossen liepen. Daarnaast wil de organisatie enkele kinderen, die om financiële redenen niet kunnen sporten, ondersteuning bieden.

Lees verder

De Graafschap gaat planken Amphion op

Ter ere van het 65-jarig jubileum van de De Graafschap heeft een groep supporters van de Doetinchemse eredivisionist een voorstelling vol verhalen gemaakt, die 5 en 6 januari gespeeld gaat worden in het Doetinchemse Amphion Theater. Het stuk genaamd #Veuraltied, een prijzenkast vol verhalen moet daarnaast ook een nieuw publiek naar het Amphion trekken.

Lees verder

Acht boetes bij alcoholcontrole Doetinchem

De politie heeft zaterdag in Doetinchem de handen vol gehad aan bestuurders die met een slok op achter het stuur stapten. Dat begon ’s middags met een bestuurder die een stopteken negeerde.

Lees verder

Stichting volgende stap voor DRU-terrein

De DRU Cultuurfabriek, SSP-HAL en Galerij bij de Boeken in Ulft worden als het aan het college van Oude IJsselstreek ligt vanaf het nieuwe jaar ondergebracht in één stichting. Na een bezuinigingsslag vorig jaar, ziet de gemeente deze stap als een onderdeel van het traject richting een volwassen, zelfstandig DRU-terrein.

Lees verder

Achterhoekse breekt door op Fashionweek

Fedde Betting uit Vragender timmert hard aan de weg om internationaal topmodel te worden. De 18-jarige Achterhoekse verwezenlijkt haar meisjesdroom, nadat ze begin 2017 werd gescout door IBTM Models tijdens een dagje winkelen in Amsterdam.

Lees verder

Winterswijker vast voor vernieling ruit

Een 51-jarige inwoner van Winterswijk is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor de vernieling van een ruit. Dit gebeurde bij een woning aan de Plataanlaan in zijn woonplaats.

Lees verder

Museum MORE vereerd met prestigieuze prijs

Museum MORE in Ruurlo heeft donderdag de Sacha Tanja Penning ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die een belangrijke rol speelt op het gebied van figuratieve kunst.

Lees verder

Nieuw leven voor digitale vastgoedetalage

Anderhalf jaar na de lancering van Vastgoedetalage Achterhoek hebben tien van de veertien panden die aangeboden werden een nieuwe invulling gekregen. De samenwerkende gemeenten kunnen niet aantonen dat dit door de website komt, maar zijn wel voornemens om de etalage in de lucht te houden.

Lees verder

Arriva komt forens tegemoet met extra trein

Arriva gaat een extra vroege trein vanuit Winterswijk naar Zutphen laten rijden op werkdagen, zodat de aansluiting op de treinen naar de Randstad beter aansluit. Daarnaast gaat de vervoerder op zaterdag experimenten met een nachttrein.

Lees verder

Opgevoerde scootmobiels op Zwarte Cross

De Feestfabriek heeft donderdag de nieuwe crossklassen voor de aankomende editie van de Zwarte Cross bekend gemaakt. Creatieve geniën kunnen hun talenten los gaan laten op ontwerpen voor de Minder Valideklasse en de Krangklasse.

Lees verder

Duo aangehouden na diefstal in Winterswijk

Een 39-jarige vrouw uit Winterswijk en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden voor winkeldiefstal. Ze werden op heterdaad betrapt in de woonplaats van de vrouw.

Lees verder

Tweede editie Sportverkiezing in Amphion

De Doetinchemse Sportverkiezing krijgt een vervolg. Na de debuuteditie van vorig jaar, is Schouwburg Amphion op maandagavond 28 januari wederom decor voor de prijsuitreiking.

Lees verder

Lauw ontvangst voor het dialectconvenant

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft woensdag samen met afgezanten van provincies een convenant getekend waarmee het Nedersaksisch als een officieel onderdeel van de Nederlandse taal wordt erkend. Hoewel de hoop bestaat dat de uitstervende taal daarmee meer bescherming krijgt, zien voorvechters Optimaal FM-dj Alard Ross en Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper het als mosterd na de maaltijd.

Lees verder

Blik op Montferland bij vervolgstap in fusie

Inwoners van Zeddam en Braamt richten hun blik op Montferland voor de volgende stap in de aanstaande fusie tussen de voetbalverenigingen. Leden van Sint Joris stemden vorige week unaniem in met de voorgenomen fusie met vv Zeddam met Sportpark De Padevoort als thuisbasis.

Lees verder

Voetballende politieagenten in Achterhoek

Internationale politieagenten zijn deze week in de Achterhoek neergestreken, niet om boeven te vangen, maar om ballen te vangen. Dienders van over de hele wereld zijn naar Eibergen, Groenlo en Lichtenvoorde gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan tijdens de 36e editie van het World Peace Indoor Soccer Tournament.

Lees verder

Nieuwe Doetinchemse schoolbieb geopend

De nieuwe schoolbibliotheek van Het Noorderlicht is dinsdagochtend op feestelijke wijze geopend door wethouder Maureen Sluiter. De nieuwe voorziening moet het makkelijker maken voor leerlingen van de Doetinchemse school om boeken te lenen en het lezen zo bevorderen.

Lees verder

Hal Didam wordt thuis voor verenigingen

De nieuwe sporthal van Margriet is zaterdag onder grote belangstelling geopend in Didam. Na een traject van meer dan tien jaar moet de hal een thuis zijn voor de turners en gymnasten, maar ook voor andere verenigingen uit de gemeente Montferland.

Lees verder

Zaterdag van Mañana Mañana uitverkocht

De zaterdagkaarten voor het festival Mañana Mañana zijn binnen twee dagen uitverkocht. Maandag ging het laatste dagkaartje over de toonbank.

Lees verder

ONK Boerengolf terug naar geboortegrond

Het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf keerde dit weekend terug naar haar Achterhoekse roots. Internationale teams streken neer in Lievelde om de beste te worden met de klomp en de bal.

Lees verder

Nandoes gestolen van boerderij in Sinderen

Zeven pasgeboren nandoes zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen van het erf van de familie Bekker in het buitengebied van Sinderen. Dieven moesten door een bietenveld lopen en een hekwerk kapot knippen om bij de Zuid-Amerikaanse loopvogels te komen.

Lees verder

Vondst illegaal vuurwerk in Winterswijk

De politie heeft vrijdagmiddag een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen in Winterswijk. Vorige week werden er op meerdere locaties in dezelfde gemeente ook al zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Lees verder

Toegankelijkheid Oude IJsselstreek getoetst

Oude IJsselstreek wil Hardenberg naar de kroon steken als meest toegankelijke gemeente van Nederland. Met de aanstaande lancering van de app Ongehinderd kunnen minder validen beoordelingen geven aan openbare gebouwen in de gemeente, in de hoop dat toegankelijkheid van onder af wordt opgepakt.

Lees verder

Opnieuw verhoging woonlasten Montferland

Montferland gaat de aankomende vier jaar werk maken van de in het coalitieakkoord gepresenteerde plannen over onder meer het centrum van Didam en de Bloemenbuurt. Uit de begroting, die vrijdag werd gepresenteerd, blijkt echter ook dat wonen in de gemeente duurder gaat worden.

Lees verder

De Graafschap presenteert eerste eSporters

Julian van den Berg en Dani Visser zijn de allereerste eSporters van De Graafschap. Door de promotie naar de Eredivisie komen de Superboeren dit seizoen verplicht uit in de Edivisie en daarvoor riep de Doetinchemse club de hulp in van het eSports-team van Ruud Gullit.

Lees verder

Groeiend ‘Langer Thuus’ in de race voor prijs

Het project ‘Langer Thuus’ dat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in de Achterhoek uitvoert is in de race voor de Jan van der Heydenprijs. Na een proefperiode in Winterswijk krijgen maximaal duizend huishoudens volgend jaar sensoren in hun woning met als doel om langer thuis te blijven wonen.

Lees verder

Oude IJsselstreek verwacht fors tekort

De gemeente Oude IJsselstreek verwacht op basis van huidige cijfers een tekort van ruim vier miljoen in het sociaal domein. Dat blijkt uit de programmabegroting ‘Met lef’ die donderdag door de gemeente is gepresenteerd.

Lees verder

Iselinge beste pabo van Oost-Nederland

Iselinge Hogschool in Doetinchem is volgens de 'Keuzegids HBO 2019' de beste pabo van Midden- en Oost-Nederland. Op de landelijke ranglijst hoeft de Doetinchemse pabo alleen de lerarenopleiding van Hogeschool 'de Kempel' uit Helmond voor zich te dulden.

Lees verder

Keemink verkiest Modena toch boven Orion

Wessel Keemink komt toch niet naar Achterhoek Orion. De spelverdeler en de Doetinchemse volleybalclub hadden afgesproken dat Keemink het team na het WK zou versterken, maar Keemink kreeg een aanbieding van topploeg Modena en gaat nu voor het Italiaanse avontuur.

Lees verder

Senioren voorgelicht over babbeltrucs

Senioren uit Oost Gelre zijn woensdag voorgelicht over babbeltrucs. Verschillende instanties lieten tijdens een speciale voorlichtingsmiddag zien hoe je ouderen in de val kunt lokken, zodat ze zich in de toekomst bewust zijn van de gevaren.

Lees verder

Dierendag wederom in oud dierencentrum

Dierencentrum Achterhoek stelt donderdag opnieuw haar oude deuren open op nationale dierendag. Het asiel voor de acht gemeenten in de Achterhoek is al tien jaar bezig met plannen voor een nieuw pand, maar er zit nog altijd weinig schot in de zaak.

Lees verder

Berkelland wil splitsing beperkt toestaan

Het college van Berkelland wil woningsplitsing in het buitengebied onder voorwaarden toestaan. Volgens de gemeente is het van belang om de leefbaarheid te behouden en versterken.

Lees verder

Veel bijval voor oproep om fietsverlichting

Eddie Assinck, woonachtig in Oost Gelre, heeft dinsdag een oproep op Facebook gezet om aandacht te vragen voor goede verlichting op de fiets. De automobilist reed dinsdagochtend over de Vredenseweg in Groenlo en wist een aanrijding met een fietsster ternauwernood te voorkomen, wat hem aanzette tot het schrijven van een bericht op sociale media. 

Lees verder

Groen licht voor hbo-studie in Achterhoek

Iselinge Hogeschool en het Graafschap College hebben groen licht gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie om een tweejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau te beginnen. De opleiding Pedagogisch Educatief Professional, die qua niveau tussen mbo-4 en hbo bachelor in zit, start in februari 2019.

Lees verder

A18 tussen Varsseveld en Wehl aangepakt

Het groot onderhoud aan de snelweg A18 tussen Varsseveld en Wehl is afgelopen weekend gestart. Verkeer moet naar verwachting tot woensdag 24 oktober rekening houden met afsluitingen, snelheidsbeperkingen en omleidingen.

Lees verder

Orion promoot Achterhoek via nieuwe naam

Volleybalclub Orion uit Doetinchem presenteerde maandagavond de nieuwe naamsponsor, waardoor het vanaf dit seizoen verder gaat als Achterhoek Orion. Het financiële gat dat voormalig sponsor Seesing Personeel liet wordt onder meer opgevangen door meerdere nieuwe sponsoren.

Lees verder

Gaanderenaar gaat provinciale SP leiden

Peter de Vos uit Gaanderen is voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland, die op 20 maart 2019 gehouden worden. De Vos is al Statenlid en was in het verleden onder meer jarenlang voorzitter van de Doetinchemse SP-afdeling.

Lees verder

's-Heerenbergenaar krijgt titel 'Koning Toto'

Een inwoner van 's-Heerenberg is maandag tot Koning Toto gekroond. De gelukkige won zaterdag duizenden euro's met een juiste combinatie van weddenschappen.

Lees verder

Gaanderense behaalt doel op EK beroepen

Grafisch vormgeefster Manon Sprenkeler uit Gaanderen heeft haar doel van het behalen van een medal of excellence op het EK voor beroepen verwezenlijkt. De Gaanderense greep met met haar vierde plek op het toernooi in Boedapest net naast een podiumplaats.

Lees verder

Uitgeschakeld Hercules kijkt tevreden terug

De tafeltennissers van TTV Hercules hebben ondanks een goed optreden van voormalig topspeler Trinko Keen niet de tweede ronde bereikt van de Europacup. Toch kijken de Terborgenaren met een tevreden gevoel terug op het toernooi in Brussel.

Lees verder

Kasteel Huis Bergh decor Sinterklaasfilm

Kasteel Huis Bergh is decor voor de film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus. De film werd opgenomen in aanloop naar de Sinterklaasperiode.

Lees verder

VV Doetinchem klimt met Noord uit een dal

De revitalisatie van sportpark De Bezelhorst in Doetinchem biedt kansen voor VV Doetinchem en de omliggende wijken. De voetbalvereniging ziet na jaren van krimp kans om op te klimmen uit een dal en wil de omliggende buurten meenemen.

Lees verder

Groenlo heeft weer een eigen bierbrouwerij

Na twee jaar van voorbereiding is vrijdag het Brouwersnös officieel geopend. Groenlo kent daardoor weer een ambachtelijke bierbrouwerij en is na het vertrek van bierbrouwerij Grolsch nu weer een actieve bierstad.

Lees verder

Man uit Heerlen opgepakt in Lichtenvoorde

Een 35-jarige man uit Heerlen is vrijdagmiddag op een bedrijventerrein in Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van harddrugs en munitie.

Lees verder

Berg afval gedumpt op straat nabij Kilder

Op de Stroombroekweg in Kilder is een flinke hoeveelheid afval gedumpt. In de berm lagen vrijdagochtend meer dan tien autobanden, daarnaast was op de weg een ware afvalberg achtergelaten.

Lees verder

Politie Winterswijk vindt illegaal vuurwerk

De politie in Winterswijk heeft donderdagmiddag op verschillende locaties binnen de gemeente zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Hoe de agenten het illegale vuurwerk op het spoor zijn gekomen, wil de politie niet melden.

Lees verder

Nieuw uiterlijk voor centrum van Varsseveld

Oude IJsselstreek laat kritisch kijken naar de invulling voor het centrum van Varsseveld door een centrumvisie op te stellen. De gemeente wil vanuit de ontwikkeling van de oude zuivelfabriek kijken naar de beste invulling voor het centrumgebied.

Lees verder

St. Ludgerparochie stoot zestal kerken af

De St. Ludgerparochie stoot de komende jaren een zestal kerkgebouwen af in het oosten van de Achterhoek. Het gaat om katholieke gebedshuizen in Aalten, Bredevoort, Harreveld, Mariënvelde, Meddo en Vragender.

Lees verder

Brug over Oude IJssel bij Hoog-Keppel dicht

De ophaalbrug over de Oude IJssel bij Hoog-Keppel wordt komende week afgesloten. Van maandag tot vrijdag kunnen weggebruikers geen gebruik maken van de oversteek.

Lees verder

Beeldvormende raad over Domus in Wehl

Doetinchem organiseert op 30 oktober een beeldvormende raadsvergadering over daklozenopvang Domus in Wehl. De vergadering wordt georganiseerd op verzoek van de gemeenteraad.

Lees verder

Rico Verhoeven brengt scholen in beweging

Kinderen op verschillende basisscholen in Doetinchem hebben woensdag tijdens de 10@10 challenge bewogen in de klas. Tijdens de Nationale Sportweek moeten kinderen meer in beweging komen. Speciaal voor deze dag heeft bokser Rico Verhoeven een 10-minuten workout opgenomen die ook op basisschool OBS Mozaïek werd uitgevoerd.

Lees verder

Raadsleden op toer door coulisselandschap

De Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) en Natuurmonumenten nemen op 12 oktober tien Achterhoekse raadsleden mee op toer. De organisatie wil de deelnemers met eigen ogen laten zien hoe het coulisselandschap in de regio achteruit gaat.

Lees verder

Doetinchem pakt Kruisberg en Gaanderen aan

Doetinchem wil in de komende periode Gaanderen en het gebied tussen de Kruisberg en het huidige Slingeland Ziekenhuis aanpakken. Volgend jaar moet een eerste gebiedsvisie zijn opgesteld.

Lees verder

Doetinchem voorziet risico's in begroting

Doetinchem heeft voor het jaar 2019 heeft een begroting gepresenteerd met een 'gezond financieel meerjarenperspectief'. De gemeente laat wel weten financiële risico's te zien op het gebied van ICT en het sociale domein.

Lees verder

Oktoberfest Zeddam mag niet in Zandgat

Het Oktoberfest in Zeddam moet noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe locatie. Op last van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland mag het evenement niet in het Zandgat worden gehouden. De plek zou namelijk niet goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten.

Lees verder

Festival promoot wandelen in Doetinchem

Verschillende wandelgroepen kwamen afgelopen weekend samen tijdens de eerste editie van Wandel Festival Doetinchem. Door middel van laagdrempelige wandeltochten met verschillende afstanden, wil de organisatie wandelen in de gemeente nog meer promoten.

Lees verder

Zwarte Cross wint nieuwe Festileaks-award

De Zwarte Cross heeft de award voor ‘Beste Randprogramma’ van Festileaks gewonnen. Het festival uit Lichtenvoorde kreeg een 9,2 voor de prijs in de categorie die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Lees verder

SamenLoop haalt tienduizenden euro's op

Honderden deelnemers hebben zaterdag en zondag op de baan van Atletico ’73 in Gendringen rondes gelopen tijdens de Samenloop voor Hoop in Oude IJsselstreek. In totaal haalde het evenement ruim 64.000 euro op voor de bestrijding van kanker.

Lees verder

Inbreker direct gepakt dankzij alerte burger

Een inbreker is maandagavond op heterdaad aangehouden in Doetinchem. De 54-jarige man uit Haarlem werd gezien door een alerte getuige, die direct de politie informeerde.

Lees verder

Doetinchemmers gepakt voor drugshandel

Twee mannen en een vrouw uit Doetinchem zijn opgepakt in verband met een groot onderzoek naar drugshandel. Volgens de politie zijn eerder al drie personen uit Doesburg aangehouden in dezelfde zaak.

Lees verder

Carnavalsgroep Didam houdt moed na brand

De leden van de door een brand getroffen Didamse carnavalsgroep Deurdraaiers houden de moed erin dat ze volgend jaar alsnog met het carnaval mee kunnen rijden. De brand verwoestte zaterdag hun bouwschuur, wagen en apparatuur.

Lees verder

RKZVC wint Achterhoekse derby in hoofdklasse

RKZVC heeft de Achterhoekse derby in de hoofdklasse zondagmiddag gewonnen van Sportclub Silvolde. De bezoekers uit Zieuwent waren met 1-3 te sterk voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering.

Lees verder

Feyenoord geeft Grol clinic voor verjaardag

SV Grol bestond dinsdag honderd jaar, reden voor een week vol met feesten, herdenkingen en recepties. Feyenoord gaf de Groenlose voetbalclub zaterdag als speciaal verjaardagscadeau een clinic voor jeugdspelers op sportpark Den Elshof cadeau.

Lees verder

Stijgende populariteit van Achterhoekse wijn

Achterhoekse wijnboeren zijn deze week begonnen met het oogsten van hun druiven, na een zomer die een mogelijk topjaar in kan luiden. De populariteit en kwaliteit van Achterhoekse wijn lijkt volgens experts te stijgen.

Lees verder

Stekker verbindt Doetinchem en Duitse Wesel

Met het koppelen van twee stekkers is de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en het Duitse Wesel vrijdag officieel in gebruik genomen op de grens bij Voorst. Na ruim twee jaar aan werkzaamheden en procedures tot aan de Raad van State is het project daarmee voorlopig voltooid.

Lees verder

OBW in rouw na overlijden clubman Jos (59)

Voetbalvereniging OBW uit Zevenaar heeft alle duels en evenementen voor komend weekend afgelast na het overlijden van kantinecoördinator en clubman Jos de Veer. Afgelopen donderdagavond overleed De Veer op 59-jarige leeftijd aan hartfalen terwijl hij bij OBW was.

Lees verder

Alex de Crook weg bij San Jose Earthquakes

Alex de Crook is na een klein half jaar vertrokken als assistent-trainer bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes. In het kielzog van de ontslagen Zweedse trainer Mikael Stahre verlaat de Terborgenaar de MLS-club.

Lees verder

Molen in ’s-Heerenberg heroverd op natuur

De vervallen beltmolen in ’s-Heerenberg krijgt na een grondige renovatie een nieuw leven. Het door de natuur overwoekerde rijksmonument wordt voor een kleine vier ton opgeknapt, waarna het publiek hernieuwd kennis kan maken met de tweehonderd jaar oude molen.

Lees verder

Van Haarlem ambitieus na schok op het WK

Daan van Haarlem blijft ambitieus na de wereldprestatie van Oranje op het WK Volleybal. Na overwinningen tegen toplanden Frankrijk (3-2) en Brazilië (3-1) wacht komend weekend de tweede ronde voor het Nederlandse team.

Lees verder

Vormgeefster uit Gaanderen mikt op EK-titel

Grafisch vormgeefster Manon Sprenkeler uit Gaanderen gaat voor de titel op het 'EK voor beroepen' in Budapest, nadat ze in maart Nederlands kampioen 'Graphic Design' werd. Naast het winnen van de titel heeft Sprenkeler nog een duidelijk doel voor ogen op het Europese toernooi.

Lees verder

Miljoenentekort op zorg in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek stevent zonder ingrijpen de komende jaren af op een miljoenentekort op het sociaal domein. Over het jaar 2018 verwacht de gemeente al een tekort van 2,8 miljoen euro te hebben.

Lees verder

Dalende lijn in WW-uitkeringen zet door

Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is ten opzichte van een jaar geleden met een kwart gedaald. In vergelijking met vorige maand bleef het aantal verstrekte uitkeringen volgens het UWV echter nagenoeg gelijk.

Lees verder

Binnenstad Doetinchem open voor fietsers

Na een volgens de gemeente geslaagde pilot met fietsen in het centrum van Doetinchem is woensdagochtend een bord onthuld, waarmee de regels voor binnenstadbezoekers duidelijk worden. Uit onderzoek van onderzoeksbureau STIPO bleek dat het merendeel positief is, maar de bezoekers zijn niet uitsluitend enthousiast.

Lees verder

G-voetballers genieten op toernooi in Didam

Spel- en Sportinstuif Gehandicapten ‘De Liemers’ biedt G-voetballers al ruim 25 jaar de kans om onderling te strijden in Didam. Deelnemers tot ver buiten de regio togen dit weekend richting sporthal De Muizenberg voor het toernooi.

Lees verder

Deelname Europacup is al prijs voor Hercules

De tafeltennissers van TTV Hercules uit Terborg bekronen hun eredivisieseizoen met een unieke gebeurtenis, het debuut in de Europacup. Om goed beslagen ten ijs te komen hebben ze voormalig topspeler Trinko Keen gestrikt om de gelederen te versterken.

Lees verder

Drie jonge criminelen uit Doetinchem vrij

Een van de twaalf opgepakte criminele jongeren blijft voorlopig in de cel zitten. De voorlopige hechtenis van drie andere jonge Doetinchemse criminelen is dinsdag tijdens een pro-formazitting opgeheven.

Lees verder

Veel hinder verwacht door werk aan A18

Weggebruikers moeten vanaf 28 september een kleine maand rekening houden met ernstige hinder op de snelweg A18 tussen Varsseveld en Wehl. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit, waarvoor gedeelten van de snelweg worden afgesloten.

Lees verder

Koemans pakt zijn derde NK-titel op rij

Bokser Stanley Koemans is maandagavond Nederlands kampioen geworden in de klasse superzwaargewicht. De Zelhemmer rekende in de finale af met Kilat Hallie uit Alkmaar en pakte zo zijn derde titel op rij.

Lees verder

Sportclubs werven leden met sportmarkt

Met een sportmarkt in de binnenstad probeerden ongeveer veertig Doetinchemse sportclubs zaterdag nieuwe leden te werven voor het aanstaande seizoen. De markt betekende tegelijkertijd de aftrap voor de Nationale Sportweek.

Lees verder

Celstraf voor man uit Zelhem na oplichting

Een 52-jarige man uit Zelhem is samen met twee medeplegers veroordeeld tot een gevangenisstraf. De mannen maakten door oplichtingspraktijken geld afhandig van slachtoffers.

Lees verder

Stanley Koemans wil rentree in Bundesliga

De Zelhemse bokser Stanley Koemans wil zichzelf opnieuw in de kijker spelen bij Duitse clubs om voor het tweede seizoen op rij uit te kunnen komen in de Bundesliga, nu zijn voorgaande club Chemnitz niet meer uitkomt op het hoogste niveau. De eerste mogelijkheid voor een goed resultaat dient zich maandagavond aan, in de vorm van de finale van het NK in de klasse superzwaargewicht.

Lees verder

Hessenbad sluit bijzonder zomerseizoen af

Het Hessenbad in Hoog Keppel sluit het bijzondere zwemseizoen van 2018 zondag af. Het baas-hondzwemmen is de laatste activiteit die plaatsvindt, net nu de zomer volgende week terugkeert.

Lees verder

Politie haalt ijzeren balk van spoor bij Woold

Politieagenten hebben zaterdagavond een metalen balk van het spoor gehaald bij Winterswijk Woold. De balk was door een getuige opgemerkt aan de Klandermansweg in de buurt van een overweg.

Lees verder

Ronkende motoren op Oldtimerfestival Meddo

Voor de 25e keer wordt dit weekend het Oldtimerfestival georganiseerd in Meddo. De organisatie verwacht dat zo’n vijfduizend bezoekers de ogen uitkijken naar de bonte verzameling trekkers, busjes, brommers en meer.

Lees verder

Amphion opent laagdrempelig jubileumjaar

Theater Amphion in Doetinchem bestaat vijftig jaar en viert dat. Dit weekend is er een jubileumweekend en ook in het programma is er ruimte voor voorstellingen waarbij laagdrempeligheid voorop staat om zo de binding met de regio te versterken.

Lees verder

Sportlessen voor ouderen in Doetinchem

Sportservice Doetinchem streeft ernaar om zoveel mogelijk ouderen twee dagen per week te laten sporten. Om dit te bewerkstelligen gaat de organisatie in alle wijken in de stad speciale lessen aanbieden.

Lees verder

Jeugd uit regio leert over oorlog en vrede

Kinderen van zes basisscholen uit de regio maakten woensdagmiddag kennis met verhalen over oorlog en vrede bij de aftrap van de Peace Poster Contest in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Door te luisteren naar ervaringen van mensen die oorlog hebben meegemaakt en actief aan de slag te gaan met het thema 'Aardig zijn helpt' werden de kinderen bewust gemaakt van de kracht van vrede.

Lees verder

Trouw-illustrator exposeert in Breedenbroek

Kunstenares Suzan Hijink uit Bredevoort opent op 22 september haar expositie in Breedenbroek. De 21-jarige illustrator werkt in het dagelijks leven voor dagblad Trouw en laat in Galerie 21 onder meer haar werk voor die krant zien.

Lees verder

Toiletgebouw De Bleek open voor gebruik

Het openbare toilet op De Bleek in Doetinchem is sinds deze week open voor gebruik. Het gebouw stond er al vanaf eind augustus, maar de gemeente moest wachten op de aansluiting op het riool- en stroomnetwerk.

Lees verder

Jong Oranje tevreden over De Vijverberg

Jong Oranje heeft de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland dinsdagavond met 1-2 verloren. Hoewel plaatsing voor het EK nagenoeg onmogelijk lijkt, is er zowel bij De Graafschap als het nationale jeugdteam na een jaar tevredenheid over stadion De Vijverberg als vaste thuisbasis.

Lees verder

Elise van Staveren (17) geeft zichzelf bloot

De 17-jarige Elise van Staveren uit Sinderen is één van de jongste kunstenaressen van Nederland met een eigen expositie. Haar provocerende en expliciete kunst schildert ze zelf af als simpelweg een onderdeel van haar persoonlijkheid. Als student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht werkt ze, onder meer met steun van Stichting Pak An, aan haar naam in de kunstwereld. REGIO8 sprak haar in het kader van een korte documentaire.

Lees verder

Nachtelijke afsluiting op N18 bij Groenlo

De N18 tussen Groenlo en Enschede gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag op slot. In opdracht van Rijkswaterstaat worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de weg.

Lees verder

Gevaarlijke gassen vrijgekomen in Eibergen

Op een agrarisch bedrijf in Eibergen zijn woensdagmiddag gevaarlijke kuilgassen vrijgekomen. Door de extreme droogte van de afgelopen maanden ontstaan ophopingen van gas in maiskuilen.

Lees verder

Doetinchem is officieel Fairtrade Gemeente

Doetinchem is vanaf woensdag officieel een Fairtrade Gemeente. Nadat vrijwilligers zich twee jaar lang hebben ingezet om het predicaat binnen te slepen, werd langs de Zelhemseweg een officieel bord geplaatst.

Lees verder

Geschiedenis in bordvorm terug in Terborg

Het gedicht ‘Mijn Achterhoek’ van woordkunstenaar Jan Steen bij de kasteelmuur in Terborg is het negende plakkaat van het bordenproject van Terborgs Belang. De geschiedenis van het stadje komt door de borden steeds meer terug in het straatbeeld.

Lees verder

Hennepdrogerij opgerold nabij Winterswijk

In Winterswijk is dinsdagmiddag een hennepdrogerij opgerold. Ter plaatse zijn twee personen aangehouden.

Lees verder

Politie pakt fietsdiefstal in Doetinchem aan

De politie hoopt de dalende lijn in fietsdiefstallen in de regio Achterhoek-West door te trekken. Om het publiek extra te informeren over de risico’s van fietsdiefstal en met name de diefstal van accu’s, werd een preventiemiddag georganiseerd op het Simonsplein in Doetinchem.

Lees verder

Van Haarlem streept zijn volleybaldromen af

Daan van Haarlem staat aan de vooravond van het Wereldkampioenschap volleybal in Italië en Bulgarije. De 29-jarige Doetinchemmer maakt, net als bijna al zijn teamgenoten bij het Nederlands team, zijn debuut als selectiespeler op het hoogste mondiale podium.

Lees verder

Dik dossier over probleemjeugd Doetinchem

De politie in Doetinchem is tevreden over het effect van de grootschalige politieactie tegen jeugdcriminaliteit. In de maand juni werden in totaal twaalf jongeren opgepakt voor delicten als zware mishandeling en afpersing.

Lees verder

Brandweer Didam viert 200-jarig jubileum

Brandweer Didam vierde zondag haar 200-jarig jubileum. De kazerne werd opengesteld voor publiek dat zich kon vergapen aan een expositie over de geschiedenis van de post en aan een defilé van oude en nieuwe brandweervoertuigen dat door de voormalige gemeente Didam trok.

Lees verder

Swim to Fight Cancer haalt ruim een ton op

Swim to Fight Cancer 0314 heeft zondag 128.739 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Omdat bij de laatste check het water in de Oude IJssel ook dit jaar niet goed genoeg bleek, werd er uitgeweken naar Stroombroek in Braamt zodat de deelnemers toch konden zwemmen.

Lees verder

Wethouder Montferland politieke held 2018

Wethouder Ruth Mijnen van Montferland is verkozen tot politieke held van 2018. De uitverkiezing vond plaats tijdens de jaarlijkse politieke tweedaagse van haar partij D66.

Lees verder

Jubilerend Olympus’58 uit Doetinchem groeit

Korfbalvereniging Olympus’58 uit Doetinchem heeft de weg naar boven weer gevonden na een dipje in het ledenaantal. Met tientallen wedstrijden en een clinic van een bekende korfbaltrainer werd het zestigjarig jubileum zaterdag gevierd.

Lees verder

Corsotuin Lichtenvoorde onthult eyecatcher

Het Bloemencorso in Lichtenvoorde heeft sinds donderdagavond een nieuwe permanente eyecatcher. In de corsotuin is een beeld onthuld, de Dahlia-Allemansbloem, die representeert hoe ondanks alle verschillen, het corsoleven één geheel is.

Lees verder

De Steck wordt broedplaats voor innovatie

Innovatiecentrum De Steck is donderdagmiddag officieel geopend in de oude bibliotheek van Doetinchem. Zeven jaar na het vertrek van de boeken hebben inmiddels 38 partijen een plek gevonden in de broedplaats voor duurzame ideeën.

Lees verder

Special Olympics scoort hoge rapportcijfers

De Special Olympics in de Achterhoek zijn door de deelnemende sporters met een 8,3 beoordeeld. Op de meeste gebieden scoorde de organisatie hoge cijfers, al waren er ook enkele verbeterpunten. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de organisatie is uitgevoerd.

Lees verder

Eerste vergadering van Achterhoek Board

De tien bestuursleden van de Achterhoek Board hebben donderdagmiddag voor het eerst vergaderd in Hengelo. Ondanks kritiek vanuit raadsleden, hoopt de organisatie na beëdiging door de Achterhoek Raad snel spijkers met koppen te slaan.

Lees verder

Kilder wil het kerkgebouw niet overnemen

De voormalige locatieraad van Kilder neemt het kerkgebouw in het dorp niet over. Eerder deze week werd duidelijk dat de eigenaar, de parochie H. Gabriël, lokale kopers tot 15 november de tijd geeft om een intentieverklaring te overleggen.

Lees verder

Orion speelt eerste serieuze oefenduel gelijk

De volleyballers van Orion hebben hun eerste serieuze oefenduel op weg naar het nieuwe seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Talentteam Papendal. De Eredivisionist uit Doetinchem begint het seizoen met een nieuwe trainer en bijna een compleet nieuw team.

Lees verder

Gemeente wil Frank Daamen-pand Ulft kopen

De gemeente Oude IJsselstreek wil het Frank Daamen-gebouw in Ulft aankopen. In het gebouw, waar voorheen het ISWI gevestigd was, moet een startupomgeving voor smart industry gerealiseerd worden.

Lees verder

Aannemer dubbelspoor bij Didam is bekend

Strukton Rail BV gaat het extra spoor aanleggen tussen Zevenaar en Didam. Het nieuwe dubbelspoor op het vier kilometer lange traject moet eind 2019 in gebruik genomen zijn.

Lees verder

Jefta Bresser hoofd jeugd bij De Graafschap

Jefta Bresser is de opvolger van Dennis te Braak als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. De 47-jarige Achterhoeker komt over van NAC Breda, waar hij naast assistent-trainer ook hoofdcoach van de O-19 was.

Lees verder

Sevenich straalt bij huldiging Lichtenvoorde

Waterpoloster Vivian Sevenich is dinsdagavond door Oost Gelre in het zonnetje gezet in het zwembad in Lichtenvoorde. Op het Europees Kampioenschap in Spanje veroverde ze eind juli met haar teamgenoten de Europese titel.

Lees verder

Van Haarlem in Doetinchem voor interland

Het Nederlands volleybalteam speelt donderdagavond een van de laatste voorbereidingswedstrijden in aanloop naar het Wereldkampioenschap. In de Doetinchemse Topsporthal is topland Argentinië de tegenstander.

Lees verder

Stadsrechten terug in centrum van Terborg

De stadsrechten hebben in de vorm van een bord een prominente plek gekregen in het centrum van Terborg. Na een afwezigheid van honderden jaren werd het bijzondere stuk papier gevonden in ’s-Heerenberg.

Lees verder

Harde deadline voor kopers kerkgebouwen

De parochie H. Gabriël geeft lokale kopers van kerkgebouwen tot 15 november de tijd om een intentieverklaring te overleggen. De intentie van de parochie blijft om de gebouwen te verkopen aan een lokale stichting of vereniging.

Lees verder

Nieuwe trend in het dumpen van huisdieren

De Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk merkt dat er tegenwoordig gedurende het hele jaar dieren worden achtergelaten. Vroeger was de trend dat er vooral een piek zat in het aantal achtergelaten dieren richting en tijdens de vakantietijd.

Lees verder

Badeendjes sponsoren zwembaden Bronckhorst

3000 badeendjes gingen zondagmiddag te water bij de Bronkhorster Molen in Steenderen. Geïnteresseerden konden afgelopen tijd een lot kopen om een project van een openluchtbad in gemeente Bronckhorst te sponsoren. De loten corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes die het ruime sop kozen van de Groote Beek.

Lees verder

Bestuurder vliegt uit bocht buiten Zeddam

Een 45-jarige bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag uit de bocht gevlogen op de Beekseweg tussen Beek en Zeddam. De man had teveel gedronken.

Lees verder

N18 nachten dicht door wegwerkzaamheden

De N18 tussen Lichtenvoorde en Varsseveld gaat in de nachten van maandag 17 tot vrijdag 21 september dicht. Rijkswaterstaat voert dan asfalteringswerkzaamheden uit.

Lees verder

Brandweer opent pop-up store in Eibergen

De Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland opent dinsdag een pop-up store in Eibergen. De zogenaamde ‘Three Minute Store’ wil bezoekers informeren over brandveiligheid.

Lees verder

Neploverboys jagen erop los in Doetinchem

Tientallen jongeren zijn vrijdagavond tijdens het Stadsfeest in Doetinchem benaderd door neploverboys en -girls om aan een erotische fotoshoot mee te werken. Maar liefst 80% van de benaderde jongeren ging mee en verstrekte gegevens.

Lees verder

Meedoen in Montferland breidt pakket uit

Meedoen in Montferland breidt uit met extra mogelijkheden voor ondersteuning aan inwoners. Kinderen uit minderbedeelde gezinnen kunnen vanaf nu ook aankloppen voor bijvoorbeeld een fiets of schoolboeken.

Lees verder

Stadsfeest 2018 haalt kracht uit diversiteit

Het Stadsfeest in Doetinchem gaat donderdag van start aan twee kanten van het centrum. De dreunende beats van Dancetour moeten opboksen tegen de melancholische klanken van de Klassieke avond op het Simonsplein als voorbode van een divers weekend.

Lees verder

IJzevoorde start schooljaar zeer sportief

Basisschool IJzevoorde is het nieuwe schooljaar sportief gestart met een sportdriedaagse. Leerlingen van de Doetinchemse school kunnen tijdens de eerste editie van het evenement kennismaken met verschillende sporten en zich daarbij helemaal uitleven.

Lees verder

Van den Hurk verkast per direct naar MVV

Anthony van den Hurk speelt aankomend seizoen voor MVV in de Keuken Kampioen Divisie. De 25-jarige aanvaller kon bij De Graafschap op weinig speeltijd rekenen en stapt over naar Maastricht. Daarnaast is het contract met Elvio van Overbeek per direct ontbonden.

Lees verder

Groot bedrag voor sfeeracties De Graafschap

De jaarlijkse collecte onder supporters van De Graafschap heeft een recordopbrengst opgeleverd. De actie van supportersgroep Brigata Tifosi rond het duel tegen FC Groningen was dit jaar goed voor ruim 26.000 euro.

Lees verder

Nieuw Fluisterwoud betovert ’s-Heerenberg

De trollen, kabouters en indianen van het Fluisterwoud in ’s-Heerenberg zijn afgelopen weekend zonder problemen van sprookjesbos gewisseld. De organisatie van het Mechteld ten Ham weekend moest noodgedwongen uitwijken naar een andere plek, omdat de Plantage bij Huis Bergh door de droogte niet gebruikt kon worden.

Lees verder

Zwarte Cross verplaatst om Dutch Masters

De editie van de Zwarte Cross in 2019 wordt een week verplaatst. Op de eigenlijk geplande data is een Grand Prix in Azië toegevoegd aan de kalender, waardoor de wereldtop niet meer aanwezig kon zijn tijdens de Dutch Masters of Motorcross in Lichtenvoorde.

Lees verder

Robert Gesink breekt ribben en sleutelbeen

Robert Gesink heeft twee ribben en zijn sleutelbeen gebroken. De wielrenner uit Varsseveld kwam ten val tijdens een training in de Verenigde Staten.

Lees verder

Leerlingen in Winterswijk krijgen drankles

Alle leerlingen van groep 8 en hun ouders krijgen komend schooljaar in Winterswijk les over het gebruik van alcohol. Alle zeventien basisscholen uit de gemeente doen mee aan de voorlichtingscampagne van IrisZorg en SPOT Jongerenwerk.

Lees verder

Recordeditie voor corso in Winterswijk

Duizenden toeschouwers hebben vrijdag en zaterdag in Winterswijk genoten van tientallen fraaie creaties tijdens het Bloemencorso. De organisatie spreekt ondanks een bloementekort bij bouwers van een recordeditie met 56 kleine en grote wagens.

Lees verder

Zestig leerlingen doorlopen Zomerschool

Ruim zestig leerlingen van de Zomerschool in Oude IJsselstreek hebben donderdagmiddag een officieel certificaat gekregen. Tijdens de derde editie van het schoolproject maakten de nieuwkomers onder meer kennis met de Nederlandse taal, cultuur en de politie.

Lees verder

Montferland blij met staat voetbalvelden

Montferland is blij met de staat van de voetbalvelden in de gemeente. Volgens wethouder Oscar van Leeuwen hebben de verenigingen en gemeente er alles aan gedaan om de droogte tegen te gaan.

Lees verder

Stamcelbehandeling werkt bij Gaanderense

De stamcelbehandeling die Iris Reuterink uit Gaanderen volgt tegen de ziekte van Lyme, slaat aan. Dankzij de behandelingen in Duitsland, gaat ze weer vooruit in plaats van achteruit.

Lees verder

Eigenaren Landwinkel dankbaar voor steun

Een ruime week na de verwoestende brand in Landwinkel Luemes in Ulft zijn de deuren alweer geopend. De eigenaren voelden ondanks de enorme ravage in de winkel en hun woonhuis een hartverwarmende steun vanuit het dorp.

Lees verder

Achterhoekse projecten in race voor prijs

Vijf projecten op het gebied van ruimtelijke ordening in de Achterhoek zijn genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2018. Allemaal hebben ze een opmerkelijke verandering ondergaan met een nieuwe stijl als resultaat.

Lees verder

Jongen uit Terborg opgepakt na chantage

Een 17-jarige jongen uit Terborg is dinsdagmiddag aangehouden voor chantage. Hij zou via zijn Instagram-account hebben gedreigd om naaktfoto’s van een ander te publiceren.

Lees verder

SiZoKa viert vijftigjarig bestaan in Silvolde

Het is feest in Silvolde, want SiZoKa bestaat vijftig jaar! Aan het avontuurlijke zomerkamp doen al tientallen jaren vele honderden kinderen uit het dorp mee. In het Idinkbos leven zij zich een week lang uit met het bouwen van hutten, bakken van broodjes en spannende speurtochten.

Lees verder

Swim to Fight Cancer danst naar Oude IJssel

Nog een kleine drie weken en de Oude IJssel bij Doetinchem verandert in het toneel van Swim to Fight Cancer. Tijdens het evenement duiken tientallen sportievelingen het water in om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Om extra aandacht te vragen danst de organisatie zich met vele vrijwilligers door Doetinchem.

Lees verder

NVWA ontdekt opnieuw tijgermug in Aalten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft opnieuw een Aziatische tijgermug aangetroffen in Aalten. Ondanks dat het maar gaat om één mug, neemt men geen risico en start de NVWA donderdag opnieuw met de bestrijding van de exotische mug

Lees verder

Bronckhorst praat met inwoners over de bieb

Bronckhorst gaat op 12 en 13 september met inwoners van de gemeente in gesprek over de toekomstige invulling van de bibliotheek in Hengelo, Vorden en Zelhem. De bieb in Zelhem bleek eerder een heet hangijzer, aangezien Bronckhorst de voorziening mogelijk wil inruilen voor seniorenwoningen op de plek van de oude dorpsboerderij.

Lees verder

DZC'68 niet in hoofdtoernooi van KNVB-Beker

DZC’68 is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker te bereiken. De Doetinchemse eersteklasser verloor zaterdag tijdens de voorronde in eigen huis van tweededivisionist Scheveningen: 0-2.

Lees verder

Varsseveld loopt uit voor optocht in dorp

Varsseveld is zaterdagochtend uitgelopen voor de optocht als onderdeel van de Volksfeesten. De eerste prijs voor grote bloemenwagens ging dit jaar naar De Drankelingen, maar op de andere bouwwerken was het feest minstens zo groot.

Lees verder

Globe biedt Achterhoekers baangarantie

Het beveiligingsbedrijf Globe Security uit Zelhem start binnenkort met een gratis opleiding mét baangarantie. Een groep van twintig toekomstige beveiligers kan binnen de Globe Academy de fijne kneepjes van het vak leren.

Lees verder

Veel overlast door barbecues in Berkelland

Berkelland krijgt veel meldingen en klachten van geluid- en geuroverlast binnen door barbecues. De gemeente vraagt buren om vooral met elkaar in gesprek te gaan voordat een klacht wordt ingediend.

Lees verder

Eerste Achterhoek Run gaat toch niet door

De eerste editie van de Achterhoek Run is afgelast vanwege te weinig animo. De wedstrijd zou aankomende zondag plaatsvinden in Gendringen en was onderdeel van de Ronde van de Achterhoek.

Lees verder

Zomerschool Oost Gelre helpt corsogroep

Corsogroep Teeuws uit Lichtenvoorde kreeg woensdag de kinderen van de Zomerschool van Oost Gelre op bezoek om hen kennis laten maken met het corsoleven. De nieuwe Achterhoekers hielpen met bloemen plukken en kwamen zo in aanraking met een echte Hollandse traditie.

Lees verder

Arrestatie na zware mishandeling in Aalten

In de omgeving van een supermarkt in Aalten is dinsdagmiddag een persoon zwaar mishandeld. Een 41-jarige man is inmiddels aangehouden voor de zaak.

Lees verder

Varsseveld in startblokken voor Volksfeest

Varsseveld staat in de startblokken voor de jaarlijkse Volksfeesten. Uitgevlogen dorpelingen trekken dit weekend weer en masse terug naar hun geboortestreek voor de optochten en het grote feest.

Lees verder

Politie deelt beelden mishandeling Neede

De politie heeft niet geblurde beelden gedeeld van een verdachte man. Hij zou een medewerker van een winkel in Neede hebben mishandeld.

Lees verder

Achterhoekse jongeren leren ondernemen

Een groep van dertig Achterhoekse jongeren krijgt deze zomer les in het vak van ondernemen. Onder meer door workshops van ervaren ondernemers, zoals bij Villa Ruimzicht, worden ze in het project Zomerondernemer gestimuleerd om hun ideeën in de praktijk in uitvoering te brengen.

Lees verder

Mannen bij Duiven opgepakt in gestolen auto

Drie mannen zijn dinsdag aan het einde van de middag aangehouden op de A12 bij Duiven omdat ze in een gestolen auto reden. De politie kwam het voertuig op het spoor omdat het kenteken als gestolen geregistreerd stond.

Lees verder

Ulft helpt massaal door brand getroffen gezin

De initiatiefnemers van een inzamelingsactie voor de familie van de afgebrande landwinkel en woning in Ulft zijn overdonderd door de hoeveelheid donaties die in 48 uur zijn binnengekomen. Honderden mensen willen een bijdrage leveren om de getroffen familie van basisbehoeften te voorzien.

Lees verder

Honden op surfplanken te water in Braamt

Een bijzonder beeld afgelopen weekend op het water bij Braamt. Een tiental hondenliefhebbers besloot hun viervoeter op een surfplank te zetten om een rondje te ‘dogsuppen’.

Lees verder

Ulft geniet van historisch Huntenpop 2018

Het DRU-park in Ulft was afgelopen weekend het toneel van Huntenpop. Het festival greep voor de 29e editie terug naar de historie van Ulft en kreeg een nieuw en industrieel uiterlijk. Op de podia werden de duizenden bezoekers vermaakt door onder meer Wulf, Donnie, De Boetners en Snollebollekes!

Lees verder

Hogenkamp wint opnieuw een ITF-toernooi

Richel Hogenkamp heeft zondagmiddag opnieuw een titel gepakt op een ITF-toernooi. De tennisster uit Doetinchem wist op overtuigende wijze de winst te grijpen in het Belgische Koksijde, waar ze in 2011 en 2014 al twee keer eerder succesvol was.

Lees verder

Boetners treden op voor overleden Gerben

De Boetners hebben hun optreden op Huntenpop in Ulft opgedragen aan de overleden De Graafschap-supporter Gerben Eskes. De 28-jarige Zutphenaar kwam donderdag om het leven bij een verkeersongeval in El Salvador.

Lees verder

Nieuwe locatie Fluisterwoud in 's-Heerenberg

Het Fluisterwoud krijgt dit jaar een andere locatie tijdens het Mechteld ten Ham weekend in 's-Heerenberg. Wegens de droogte is gekozen om het bos nabij Kasteel Huis Bergh, de Plantage, te vermijden.

Lees verder

Tolkamp gaat akoestisch voor solodebuut

Jan Wilm Tolkamp uit Aalten heeft voor zijn eerste soloalbum de vertrouwde boerenrock met een band ingeruild voor een akoestische gitaar. De voormalig gitarist van Normaal haalde de inspiratie voor ‘Vrijheid van denken en doen’ uit zijn theatertour met Arjan Erkel.

Lees verder

Sjoerd Ars in clubleiding van Fortuna Sittard

Sjoerd Ars is de nieuwe technisch manager van Fortuna Sittard. De voormalig aanvaller uit Didam treedt in eerste instantie voor twee seizoenen toe tot de clubleiding van de kersverse Limburgse Eredivisionist.

Lees verder

Oost Gelre zet Vivian Sevenich in zonnetje

Burgemeester Annette Bronsvoort heeft Vivian Sevenich woensdag in haar ouderlijk huis in Lichtenvoorde gefeliciteerd. De waterpoloster werd twee weken geleden Europees kampioen met het Nederlands team.

Lees verder

Topjaar gloort voor Achterhoekse wijnen

De komende periode wordt bijzonder spannend voor wijnboeren in de Achterhoek. Alle voorwaarden voor een uitstekend wijnjaar zijn door de droogte en overdaad aan zonuren aanwezig, maar de laatste periode is minstens zo belangrijk.

Lees verder

Huntenpop grijpt naar historie voor 29e editie

Huntenpop grijpt terug naar de historie voor de 29e editie. Met een industrieel uiterlijk en een sterke line-up hoopt het festival in Ulft zich meer te verankeren in de regionale muziekwereld.

Lees verder

Zwembad Steenderen bouwt buffer door weer

Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen kan door de grote bezoekersstroom van de afgelopen tijd een buffer opbouwen om de aankomende subsidiestop op te vangen. Met 180 vrijwilligers weet het buitenbad het hoofd boven water te houden in deze extreme zomer.

Lees verder

Bronckhorst koopt en sloopt Union-pand

Bronckhorst heeft het voormalige clubgebouw van Union in Zelhem gekocht. De gemeente gaat het pand van de gestopte muziekvereniging slopen om overtollig maatschappelijk vastgoed te verminderen.

Lees verder

Hard optreden politie Aalten heeft impact

Het optreden van de politie Aalten in de nacht van donderdag op vrijdag heeft veel impact achtergelaten op verschillende bewoners van het dorp. De politie wil met hen in gesprek om de gang van zaken na afloop van de Aalten Dagen toe te lichten.

Lees verder

Bergrun Winterswijk afgelast vanwege hitte

De Koopman Bergrun, die zondag in Winterswijk zou worden gehouden, is afgelast. De organisatie vindt het niet verantwoord om deelnemers bloot te stellen aan de hoge temperaturen.

Lees verder

Winterswijk krijgt hulp met bewateren bomen

Huiskamp B.V. schiet de gemeente Winterswijk te hulp bij het bewateren van bomen. Om sterfte te voorkomen krijgen bomen die na 2015 zijn geplant vanaf vrijdag water.

Lees verder

Bedrag Swim to Fight Cancer over halve ton

De teller van het sponsorbedrag van de aankomende editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem is deze week de halve ton gepasseerd. Daarmee wordt het totaalbedrag van vorig jaar zo goed als geëvenaard.

Lees verder

Agrariërs hakselen door droogte nu al maïs

Verschillende agrariërs in de regio hebben hun maïsoogst nu al gehakseld om nog enige voedingswaarde voor hun vee te behouden. Normaal gesproken gebeurt het hakselen eind september. De boeren zitten echter met hun handen in hun haar omdat, ondanks de neerslag van afgelopen weekend, door de aanhoudende droogte en hitte de maïskolven niet willen groeien.

Lees verder

‘Gewone’ Bakker wil handhaving De Graafschap

Erik Bakker is de nieuwe ervaren middenvelder van De Graafschap. Nadat de ‘spectaculaire aankoop’ Joey van den Berg voor NEC koos, tekende de 28-jarige middenvelder woensdag een contract voor één seizoen bij de Superboeren.

Lees verder

Politie stuit op wapens in schuur Zevenaar

De politie heeft dinsdagmiddag vier wapens aangetroffen in een schuur in Zevenaar. Agenten kwamen bij het huis omdat de bewoner nog een celstraf van twaalf dagen open had staan.

Lees verder

Stalbrand Didam zorgt voor felle discussie

De brand in Didam waarbij dinsdagmiddag zo’n 2.500 varkens omkwamen, zorgt voor veel discussie op social media. Waar men aan de ene kant hun medeleven aan de boer uitspreekt, is er aan de andere kant ongenuanceerde woede om het aantal varkens dat het leven liet.

Lees verder

Oorzaak grote brand Didam blijft onbekend

De oorzaak van de verwoestende brand in een schuur bij een varkenshouderij in Didam waarbij dinsdag 2.500 varkens omkwamen blijft onbekend. Onderzoek ter plekke is niet mogelijk in verband met de grote ravage.

Lees verder

Nieuwe vergunning Ter Horst in de maak