Gehavend De Graafschap tegen Excelsior

Gepubliceerd: 16-09-2021 17:09.

Een gehavend De Graafschap neemt het vrijdagavond op de eigen Vijverberg op tegen Excelsior, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren misten aanvoerder Ted van de Pavert al en zagen maandag in het duel met Jong AZ ook aanvaller Danny Verbeek uitvallen.


"Kijk je naar beide gevallen, dan denk je: 'Hoe is het in godsnaam mogelijk'", aldus trainer Reinier Robbemond. "Alleen je bent ze allebei lang kwijt. Bij Danny is zijn schouder uit de kom. Hij moet geopereerd worden, die zijn we voor een lange tijd kwijt en dat is teleurstellend." Door de blessure van aanvoerder Van de Pavert heeft Jasper van Heertum met Jeffry Fortes een andere partner naast hem in de verdediging. Hij ziet dat niet als een probleem: "Het is wel even wennen, inderdaad. Maar Jeffry heeft genoeg kwaliteiten en wij gaan met zijn tweeën die automatismen ook wel inbouwen."

De gasten uit Rotterdam scoren er dit seizoen lustig op los, maar Robbemond en Van Heertum weten hoe ze Excelsior vrijdagavond van scoren willen houden. "Ten eerste beter verdedigen op bepaalde momenten", aldus Robbemond. "We doen dat op heel veel momenten wel goed. Qua percentage van het aantal ballen dat we veroveren op de helft van de tegenstander, is dat een van de hoogste van de hele competitie. Alleen op de beslissende momenten, als je een doelpunt moet voorkomen, moeten we individueel en als team beter verdedigen."

Acheffay en Verbeek
Ook achter de naam van Johnatan Opoku staat vrijdagavond een vraagteken. De middenvelder kreeg maandagavond een bal hard in zijn gezicht en hield daar flinke hoofdpijn aan over. Robbemond houdt qua vervangers van de geblesseerden de kaarten nog tegen de borst. Waarschijnlijk is Jesse Schuurman de vervanger van Opoku en speelt Hicham Acheffay in plaats van Verbeek.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Schuurman, Dekker, Lieftink; Korte, Konings, Acheffay.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)