Geer en Goor geven SV Westendorp make-over

Gepubliceerd: 21-07-2017 13:07. Bijgewerkt: 21-07-2017 13:15

De accommodatie van SV Westendorp is flink onder handen genomen. Bij de opknapbeurt kreeg de vereniging bijzondere hulp, namelijk van het televisieprogramma Geer en Goor: Stevig Gebouwd. Donderdag werd de vernieuwde accommodatie geopend voor de clubleden.


“De kantine was een beetje gedateerd”, zegt voorzitter Henk Berkelder van SV Westendorp. “Dus we wilden de kantine aanpakken, dat was het begin.” Daarna kwam het onverwachte bericht dat het RTL-programma Geer en Goor: Stevig Gebouwd wel een handje wilde helpen bij de make-over. Het programma wil in samenwerking met het Ouderenfonds de senioren meer betrekken bij het verenigingsleven in Westendorp. “Dat was gewoon hartstikke leuk, dat het op deze manier opgelost kan worden”, zegt clublid Henk Nijman. “Het is een succes, omdat het idee dat erachter zit gewoon goed is.”

Oudere voetballers kunnen nu al terecht bij het walking football van de Westendorpse sportvereniging. “Vanaf vandaag hebben we ook een bewegingstuin, speciaal voor ouderen”, zegt Berkelder. “Het is heel goed voor de gezondheid en om fit te blijven”, zegt clublid Magda van Dalen. “En het is ook heel gezellig om jeu de boules te spelen.”

Geer en Goor
De vrijwilligers en leden van SV Westendorp vonden het hoge bezoek erg bijzonder. “Het was heel leuk met allerlei grappen die ze maken, hartstikke gezellig.” Volgens de voorzitter waren de Westendorpers eerst een beetje terughoudend. “Maar nu ze er eenmaal zijn wil iedereen toch wel op de foto, dat is wel leuk.” Het gierende duo was in juni al bij de club voor opnames van de aanpassingen, maar erg handig bleken ze niet. “Ze hoeven ook niet zo handig te zijn, het was alleen maar leuk”, aldus Magda.

Het programma Geer en Goor: Stevig Gebouwd wordt dit najaar uitgezonden op RTL4.

Foto: SV Westendorp

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)