Geen voetbal bij KSV en Erix door corona

Gepubliceerd: 12-09-2020 10:09. Bijgewerkt: 12-09-2020 14:23

Alle wedstrijden van voetbalclubs KSV Vragender en Erix Lievelde zijn dit weekend afgelast, Reden is dat er in Vragender twee jongeren besmet zijn geraakt met het coronavirus, zij kwamen op een klein feestje in contact met leden van de club.

"Het is een klein dorp, een hechte gemeenschap", zegt voorzitter Jan van de Wolfshaar tegenover Omroep Gelderland over het ruim 1.100 inwoners tellende Vragender. "Jongeren hebben contact met elkaar." Vorige week zaterdag zouden die een 'gezellige avond' hebben gehad. Van de KSV-leden is nog niemand positief getest, benadrukt Van de Wolfshaar. "Maar de meeste testuitslagen moeten nog binnenkomen. Dus gooien we nu alle wedstrijden eruit. Maar als alle uitslagen goed blijken te zijn, kan het weer gewoon doorgaan."

Omdat KSV veel samenwerkt met Erix Lievelde, besloot ook laatstgenoemde club het voorbeeld te volgen. "We trainen en spelen met elkaar", licht voorzitter Han Ressing van Erix toe. Ook bij hem wachten momenteel verschillende leden op testuitslagen. Het hele dorp is volgens Ressing op de hoogte. Of andere organisaties of ondernemingen ook voorzorgsmaatregelen nemen, weet hij niet.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)