Geen vervanging van hoofdveld bij FC Trias

Gepubliceerd: 11-09-2020 15:09. Bijgewerkt: 11-09-2020 15:06

Het jeugdveld van voetbalvereniging FC Trias in Winterswijk krijgt een nieuwe toplaag van kunstgras, maar dat geldt niet voor het opgelapte hoofdveld. Volgens wethouder Elvira Schepers brengt het vervangen van een goedgekeurd kunstgrasveld meer kosten met zich mee.

Schepers stelde tijdens een commissievergadering dat er voor het vervangen van kunstgras bij voetbal, hockey en tennis in de toekomst een financiële planning wordt gemaakt: "Maar dat wil niet zeggen dat een veld dan ook automatisch wordt vervangen, zoals nu bij Trias werd gezegd”, aldus de wethouder. “Dat is afhankelijk van de keuring." Op het hoofdveld is een lap kunstgras vervangen door een nieuw stuk. Een geheel nieuwe kunstgrasmat was volgens het college niet nodig na de (goed)keuring door een onafhankelijk bureau. Het kleinere trainingsveld voor de jeugd is echter wel als versleten gekwalificeerd en Schepers hoopt dat die klus in oktober is geklaard.

Voor Winterswijk en het CDA betreurden dat het hoofdveld niet gelijk wordt vervangen, terwijl Petra Borsboom namens GroenLinks aangaf in plaats van plastic graag natuurgras te zien. "Natuurgras is niet aan de orde", reageerde wethouder Schepers. "Daar zitten voor de clubs veel nadelen aan zoals de bespeelbaarheid als gevolg van de belasting. Die discussie gaan we voorlopig niet voeren."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)