Geen verandering in coronacijfers in regio

Gepubliceerd: 21-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 22-05-2020 14:21

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van woensdag geen nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. Er zijn ook geen nieuwe inwoners van de regio overleden aan het virus.

Doetinchem blijft de zwaarst getroffen gemeente qua aantal ziekenhuisopnames. Al 26 inwoners van de gemeente zijn opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. In Oude IJsselstreek zijn in totaal 21 opnames gemeld, in Montferland zijn twintig inwoners opgenomen (geweest). Oost Gelre en Bronckhorst kennen zeventien ziekenhuisopnames. In Berkelland en Aalten zijn respectievelijk twaalf en negen mensen in het ziekenhuis beland. Winterswijk kent met zeven ziekenhuisopnames het minst aantal inwoners opgenomen of opgenomen geweest. In totaal zijn er 129 ziekenhuisopnames geteld in de regio.

Het aantal mensen dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus steeg voor de derde dag op rij niet. Doetinchem is ook wat betreft overlijdensgevallen het zwaarst getroffen. Vijftien inwoners herstelden niet van een besmetting met het virus. In Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Bronckhorst (7), Berkelland (7), Aalten (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal overlijdensgevallen ook gelijk. In totaal zijn 62 Achterhoekers overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)