Geen verandering in coronacijfers in regio

Gepubliceerd: 19-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 19-05-2020 15:01

Het RIVM meldt dinsdag dat er ten opzichte van de update van maandag geen verandering in de coronacijfers is. Er zijn dus geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en geen inwoners overleden aan een besmetting.

Dat betekent dat Doetinchem 26 inwoners kent die opgenomen of opgenomen geweest zijn in het ziekenhuis en daarmee de zwaarst getroffen gemeente van de regio blijft. In Oude IJsselstreek en Montferland zijn er twintig inwoners van beide gemeenten opgenomen (geweest). In Oost Gelre en Bronckhorst zijn zeventien ziekenhuisopnames geteld. In Berkelland, Aalten en Winterswijk zijn respectievelijk twaalf, negen en zes mensen in het ziekenhuis beland. In totaal zijn er 127 ziekenhuisopnames geteld in de regio.

Doetinchem is ook wat betreft overlijdensgevallen het zwaarst getroffen. Vijftien inwoners herstelden niet van een besmetting met het virus. In Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Bronckhorst (7), Berkelland (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) bleef het aantal overlijdensgevallen ook gelijk. In totaal zijn 62 Achterhoekers overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)