Geen verandering in coronacijfers in regio

Gepubliceerd: 17-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 17-05-2020 15:05

Het RIVM meldt zondagmiddag dat er geen nieuwe patiënten met corona zijn opgenomen of overleden aan de gevolgen van het virus in de afgelopen 24 uur. Het totaal blijft daarmee staan op 122 ziekenhuisopnames en 61 overledenen.

Het is voor de derde dag op rij dat er in de regio niemand is overleden aan het virus. Doetinchem blijft met vijftien overlijdensgevallen als gevolg van het virus de zwaarst getroffen gemeente, maar heeft ook de meeste inwoners. In Oude IJsselstreek overleden negen mensen aan het virus, gevolgd door Montferland (8), Berkelland en Bronckhorst (beiden 7), Aalten en Oost Gelre (beiden 6) en Winterswijk (3).

Zaterdag werden nog vier nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, maar zondag zijn daar geen gevallen bij gekomen. Doetinchem is ook hier de zwaarst getroffen gemeente, 25 inwoners werden opgenomen. Daarna volgen Montferland en Oude IJsselstreek (allebei 19), Bronckhorst (17), Oost Gelre (16), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (5).

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)