Geen tweede editie van Achterhoek Rally

Gepubliceerd: 19-10-2021 11:10. Bijgewerkt: 19-10-2021 11:58

De tweede Achterhoek Rally in de omgeving van Eibergen gaat niet door. De organisatie heeft de vergunningen niet rond kunnen krijgen en twijfelt of er ooit nog een rally kan plaatsvinden in de gemeente Berkelland.

“Dit is voor dit jaar gewoon klaar”, verzucht organisator Marijn Visser. “Ik durf te stellen dat door hoe ze het nu hebben opgezet, dat de kans heel klein is dat we überhaupt nog in Berkelland kunnen rijden. Ook andere evenementen kunnen dan niet doorgaan.” De Achterhoek Rally zou op 20 november plaatsvinden en dienen als afsluiter van het Nederlands kampioenschap rally. De omgevingsvergunning en het verkeersplan werden echter afgewezen. Uit een ‘quickscan’ zou niet voldoende blijken dat er geen blijvende schade zou ontstaan aan dier- en plantensoorten. “Wij hebben geen goed woord over voor de manier waarop”, zegt Visser. Ook voor een servicepark op bedrijventerrein De Kiefte kwam geen toestemming.

Lokale ondernemers reageren bij Nieuws uit Berkelland vol frustratie. “Door een paar geitenwollen sokken figuren gaat zo’n geweldig evenement voor onze regio niet door, dan kan toch niet waar zijn”, zegt Peter Stoverink namens de Belangenvereniging Bedrijventerreinen Eibergen (BVBE). De eigenaar van Stooff Interior Projects heeft geen goed woord over voor het uitblijven van de vergunning: “Ik heb heel veel klanten uitgenodigd om de rally te komen meemaken in Eibergen en had al van alles gehuurd. Dit kan ik nu allemaal afzeggen. Wat moeten we toch met een gemeentebestuur in Berkelland dat zo onbetrouwbaar is. Ik vraag me als ondernemer echt af of ik nog wel goed zit in deze gemeente.”

Toekomst
Visser laat namens de organisatie weten gesprekken te voeren over de toekomst van de rally. Of de eerste editie, na het afgelasten van de rally in 2020 door corona, gelijk de allerlaatste was? “In de gemeente Berkelland lijkt de kans heel klein dat we nog iets doen”, zegt de voorzitter. “De komende tijd gaan we om tafel om te overleggen over hoe we nu verder moeten.”

Foto: Nieuws uit Berkelland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)