Geen run op glasvezel in Zuid Achterhoek

Gepubliceerd: 26-01-2018 14:01. Bijgewerkt: 26-01-2018 14:14

De vraagbundeling van glasvezel in de zuidelijke Achterhoek is in volle gang. Ook in Montferland worden bewoners van het buitengebied gemobiliseerd om zich in te schrijven voor de deadline van 19 februari. 


"Zeker is de noodzaak groot, en niet alleen voor Netflix of gamen", aldus René Derksen van de Plattelandsraad. "Kijk maar naar het langer thuis blijven wonen met de zorg, de bedrijven. Wij vinden het echt een noodzaak." Verspreid door de gemeente worden momenten georganiseerd om bewoners uitleg te geven over de vraagbundeling van Glasvezel buitenaf. "Wij hebben een keuze", zo schetst John de Groot, die van plan is een woning te bouwen in het buitengebied van Beek. "Of aansluiten, of geen internetaansluiting. Ik hoop dus dat iedereen zich geroepen voelt om zich aan te sluiten."

Hoewel niet alle bezoekers overtuiging nodig hebben, is er een groep die afwacht. "Er zijn mensen die denken dat het hun tijd wel uitzingt, die probeer je dan toch te overtuigen", aldus ambassadeur Anne-Marie Hazersloot uit Loerbeek. "Als ze hier nog veel langer willen blijven wonen, is het internet gewoon een voorwaarde om dat te doen." Hoewel nog geen twintig procent van de benodigde vijftig zich heeft ingeschreven, zijn er geen zorgen bij Hazersloot. "De laatste twee weken komt er ineens een run, omdat iedereen dan denkt dat ze er nog even bij moeten zijn."

Inmiddels zijn er al diverse informatiemomenten geweest in de gemeente Montferland. Zaterdagmiddag staat er een glasvezelmiddag op het programma in Loil.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)