Geen promotie De Graafschap in Amsterdam

Gepubliceerd: 07-05-2021 21:05. Bijgewerkt: 07-05-2021 23:15

De Graafschap is vrijdagavond niet gepromoveerd naar de eredivisie. Op bezoek bij Jong Ajax in Amsterdam werd er ondanks een surplus aan kansen na rust met 1-1 gelijkgespeeld.


Het mogelijke promotieduel van De Graafschap begon in een laag tempo. Aan het begin van de wedstrijd was er geen hoogstand voetbal en vooral veel balbezit voor Jong Ajax. De eerste kans was er echter voor de Superboeren en kwam op naam van Ralf Seuntjens. Toch was het de thuisploeg die door een goal van Kenneth Taylor na drie├źntwintig minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Zoals vaker in een promotieduel van de Doetinchemmers moest er een achterstand worden weg gewerkt en stond de druk er vol op. Vlak voor rust hadden de bezoekers enkele kansen op de gelijkmaker, maar gingen met een achterstand de rust in.

De mannen van Mike Snoei begonnen de tweede helft fel wat leidde tot enkele kansen voor de Superboeren. In het eerste kwartier na rust was het voor eenrichtingsverkeer richting het Amsterdamse doel. Onder andere Seuntjens was dicht bij een doelpunt met een schot op de paal. Uiteindelijke kopt verdediger Toine van Huizen na een vrije trap van Daryl van Mieghem de 1-1 binnen. Na de aansluitingstreffer drukken de Achterhoekers door opzoek naar de verlossende 1-2. Via kansen van Jesse Schuurman en Elmo Lieftink was de ploeg van Snoei dichtbij, maar bleef de voorsprong uit.

Na verschillende kansen in de slotfase wilde het doelpunt niet vallen voor De Graafschap. Hiermee laten de Superboeren de beslissing aankomen op de laatste speeldag woensdag, wanneer de Doetinchemmers Helmond Sport ontvangen op de eigen Vijverberg.


Foto: De Graafschap Media

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)