Geen problemen bij testen voor Superboeren

Gepubliceerd: 04-08-2021 10:08. Bijgewerkt: 04-08-2021 11:55

Stichting Open Nederland, de aanbieder van Testen voor Toegang, verwacht geen probleem voor supporters die een negatieve testuitslag moeten halen voor de eerste thuiswedstrijd van De Graafschap. Supporters zonder een geldig vaccinatie- of herstelbewijs kunnen een test afnemen bij de landelijke organisatie zodat ze een negatieve test kunnen laten zien bij de poorten van de Vijverberg.

"Voor de eerste thuiswedstrijd op 7 augustus zien we meer afspraken bij de testlocatie in Doetinchem", laat een woordvoerdster van Testen voor Toegang weten. "Maar deze piek blijft rond de zeventig tot tachtig procent van de beschikbare capaciteit." Ook op de aangesloten testlocaties in Zutphen en Duiven ziet de organisatie een kleine piek in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van de Superboeren. "De voetbalwedstrijden van de Graafschap zijn aangemeld bij Testen voor Toegang", aldus een woordvoerdster. "Dat betekent dat alle bezoekers zonder geldig vaccinatie- of herstelbewijs via Testen voor Toegang zich kunnen laten testen voor een coronatoegangsbewijs." Na het bekend worden van de nieuwe coronamaatregelen werd duidelijk dat er getest moest worden voor toegang. Normaal gesproken is er een testlocatie in de supporterskantine van de Doetinchemse club. Er is nu een extra locatie geopend aan de Gazellenlaan in Doetinchem.

Voorlopig komen er geen extra testlocaties laat de organisatie weten: "Met de ruim 110 testlocaties die inmiddels zijn gerealiseerd is de afgesproken testcapaciteit behaald." Voor supporters van De Graafschap die nog niet over een geldig bewijs beschikken, geldt dat ze voorlopig in de regio op drie verschillende plekken getest kunnen worden. "Uitgangspunt is hierbij dat mensen zich in de buurt van hun woonplaats kunnen laten testen en dat er een regionale spreiding wordt gerealiseerd."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)