Geen nieuwe opnames door coronavirus

Gepubliceerd: 12-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 12-05-2020 14:46

Het RIVM meldt dinsdag dat er geen nieuwe coronapati├źnten uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn er geen inwoners van de regio overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente blijft qua ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus. In totaal zijn 23 inwoners opgenomen of opgenomen geweest met een coronabesmetting. Dit aantal ligt lager in Montferland (18), Oude IJsselstreek (18), Bronckhorst (17), Oost Gelre (15), Berkelland (11), Aalten (8) en Winterswijk (5). Tijdens de pandemie zijn in totaal 115 Achterhoekers wegens het virus in het ziekenhuis beland.

Ook qua aantal sterfgevallen door het virus is Doetinchem in de regio het zwaarst getroffen met vijftien inwoners die zijn overleden door een coronabesmetting. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8) Berkelland (7), Bronckhorst (6), Aalten (6), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) kennen minder coronadoden. In totaal zijn zestig personen uit de Achterhoek overleden aan een besmetting met het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)