Geen nieuwe coronadoden in de Achterhoek

Gepubliceerd: 22-04-2020 14:04.

Drie nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn volgens het RIVM opgenomen in het ziekenhuis in verband met een coronabesmetting. In vergelijking met woensdag zijn er geen nieuwe overlijdensgevallen gemeld in verband met het virus.

Twee nieuwe inwoners van Doetinchem zijn in vergelijking met woensdag opgenomen in het ziekenhuis, terwijl één coronapatiënt uit Oude IJsselstreek is opgenomen. Doetinchem is nu met in totaal vijftien opgenomen inwoners het zwaarst getroffen. Oude IJsselstreek volgt met in totaal veertien opgenomen coronapatiënten. Het aantal ziekenhuisopnames in verband met corona in Aalten (4), Berkelland (6), Bronckhorst (11), Montferland (11), Oost Gelre (9) en Winterswijk (3) bleef hetzelfde. In totaal zijn 73 Achterhoekers opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Het aantal inwoners van de Achterhoek dat is overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus bleef volgens het RIVM gelijk in vergelijking met woensdag. Dat betekent dat Doetinchem met twaalf overlijdensgevallen ook hier koploper is. In Oude IJsselstreek (6), Aalten (3), Berkelland (3), Bronckhorst (5), Montferland (4), Oost Gelre (5) en Winterswijk (1) ligt het aantal coronadoden lager.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)