Geen mondkapjes op Graafschap College

Gepubliceerd: 04-10-2020 11:10.

Studenten van het Graafschap College hoeven geen mondkapje te dragen op school. De mbo-opleiding volgt daarmee het kabinetsadvies.

“Minister van Engelshoven heeft duidelijk aangegeven dat het dragen van mondkapjes in het mbo niet nodig is”, laat de onderwijsinstelling weten. “In het mbo geldt, in tegenstelling tot het voortgezet onderwijs, de anderhalve meter afstand tot elkaar”, legt het Graaafschap College uit. “Dit RIVM-voorschrift kan op onze locaties goed nageleefd worden.” Om dat te laten lukken is het maximum aantal personen per lokaal gehalveerd en zijn er verplichte looproutes ingesteld. Daarnaast worden niet alle lessen op locatie gegeven en zijn de lessen geclusterd, waardoor er een betere spreiding ontstaat.

Er is nog een reden dat het Graafschap College geen mondkapjesplicht instelt. “Het gebruik ervan heeft ook nadelen. Ze kunnen het gevoel geven dat de anderhalve meter afstand en andere maatregelen niet meer nodig zijn. Dat is zeker niet het geval. Ook het onjuist gebruik van mondkapjes brengt juist meer risico’s met zich mee.” Voor praktijklessen en –examens wordt een uitzondering gemaakt. “Hier worden praktijksituaties nagebootst zoals bij kappers en schoonheidsspecialisten.” Het besluit geldt in ieder geval tot de herfstvakantie. “Tenzij er eerder nieuwe maatregelen afgekondigd worden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)