Geen maatregelen tegen Escape Doetinchem

Gepubliceerd: 12-11-2019 10:11. Bijgewerkt: 12-11-2019 12:43

Doetinchem neemt vooralsnog geen maatregelen tegen seksclub Escape in Doetinchem. Daar zou sprake zijn van mensenhandel, uitbuiting en illegale overnachtingen, maar bij twee controles dit jaar zijn volgens een woordvoerder van de gemeente geen overtredingen geconstateerd.

Een overtreding is nodig om de vergunning in te trekken. Een woordvoerder van de gemeente laat aan Omroep Gelderland weten dat er inmiddels wel een gesprek heeft plaatsgevonden tussen burgemeester Mark Boumans en de eigenaresse van Escape. Tijdens het gesprek is de vergunning besproken en zijn afspraken aangescherpt. Zo moeten signalen van mensenhandel schriftelijk worden gemeld bij de politie. Ook benadrukte de gemeente dat overnachten op de locatie niet is toegestaan.

De gemeente houdt samen met de politie toezicht. De komende periode worden vaker controles uitgevoerd. “Als daarbij wel iets aan het licht komt, zal de vergunning direct ter discussie komen te staan”, aldus de woordvoerder. “Het bedrijf weet dat ze onder een vergrootglas ligt.”

Undercover in Nederland
In de SBS6-uitzending van 'Undercover in Nederland' ging een prostituee undercover om de vermeende misstanden aan te tonen. Ze stelde dat er meiden worden geslagen door klanten en vervolgens niet de politie mogen bellen. Ook zouden prostituees bij de seksinrichting slapen, terwijl dat verboden is.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)