Geen landelijk vuurwerkverbod in Duitsland

Gepubliceerd: 25-11-2020 22:11. Bijgewerkt: 26-11-2020 9:27

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdagavond tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat het afsteken van vuurwerk verboden wordt op drukke pleinen en straten in het land. Daarnaast is besloten om de huidige maatregelen in Duitsland te verlengen tot de feestdagen.


Het afsteken van vuurwerk op drukke pleinen en straten in Duitsland wordt verboden om groepsvorming te voorkomen. Ook mogen er geen vuurwerkshows plaatsvinden. Maar er is geen sprake van een verkoopverbod op vuurwerk in Duitsland. Wel gaven de Duitse Bondsregering en deelstaten het dringende advies om vuurwerk zoveel mogelijk te mijden om de zorg te ontlasten. Daarom is ook besloten om de huidige maatregelen in Duitsland te verlengen tot 20 december. Dit moet zorgen voor een daling van het aantal besmettingen.

Duitsland maakt tijdens de feestdagen een uitzondering voor de groepsgrootte. Het aantal mensen dat mag samen komen wordt uitgebreid naar maximaal 10 personen in de naaste familie of vriendenkring waarbij kinderen tot 14 jaar niet mee tellen. Deze uitzondering blijft tot maximaal 1 januari 2021 gelden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)