Geen Halfvastenoptocht door coronavirus

Gepubliceerd: 12-03-2020 15:03. Bijgewerkt: 12-03-2020 15:08

De jaarlijkse Halfvastenoptocht in Angerlo, waar jaarlijks veel Achterhoekse groepen aan deelnemen, gaat niet door vanwege het coronavirus. De gemeente Zevenaar heeft het dringende advies gegeven het evenement af te gelasten omdat de risico's te groot zijn.

De editie van vorig jaar

“We hebben er heel veel begrip voor”, zegt voorzitter Jan Hendriks van de Halfvastenoptocht tegenover Omroep Gelderland. “Maar het is wel een zwarte dag.” Volgens Hendriks zijn de betrokkenen enorm teleurgesteld. “Het is echt een groot evenement. We hebben honderd wagens en groepen die deelnemen. Er werken honderdvijftig vrijwilligers mee, leveranciers enzovoort. En dan heb ik het nog niet over de duizenden bezoekers die er ieder jaar veel plezier aan beleven. Het zat er natuurlijk al wel aan te komen en we lagen er ook al nachten wakker van, maar dat het nu definitief niet doorgaat komt wel heel hard aan.”

Een woordvoerder van de gemeente Zevenaar bevestigt dat de optocht niet doorgaat op advies van de burgemeester: “Het moet worden gezien als een risico-evenement omdat er veel mensen bij elkaar komen. Daarom was de burgemeester gedwongen dit advies te geven.” Volgens Hendriks is het voor dit jaar ook definitief van de baan en komt er geen alternatief moment meer. “Een nieuwe vergunning zou pas over maanden weer aan de orde zijn. Bovendien past het sowieso niet in de traditie van carnaval.”

Foto: REGIO8 (archief, optocht 2019)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)