Geen extra vaccins voor Kleve en Borken

Gepubliceerd: 23-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 23-03-2021 15:21

Kreis Kleve en Kreis Borken krijgen geen extra coronavaccins. Beide districten hadden via de deelstaat Noordrijn-Westfalen de landelijke overheid om extra coronavaccins gevraagd omdat ze bezorgd zijn over de coronasituatie in Nederland.

"Noordrijn-Westfalen komt met lege handen naar buiten", vertelt een woordvoerder van Kreis Kleve. Op initiatief van bestuurder Kai Zwicker van Borken hebben verschillende districten in het Duits-Nederlandse grensgebied in een brandbrief een beroep gedaan op de deelstaat om aanvullende coronavaccinaties te verstrekken, naar nu blijkt zonder succes. Zondagavond werd duidelijk dat de federale overheid wél extra vaccins levert aan de Duits-Tsjechische en Duits-Franse grensregio's.

Inwoners van Duitse grensregio’s zijn bezorgd om de coronasituatie in Nederland en willen meer coronavaccins. Het aantal coronabesmettingen in Noordrijn-Westfalen stijgt sneller dan het gemiddelde in Duitsland. Ondanks dat de federale overheid op dit moment geen kans ziet om extra coronavaccins richting Kreis Kleve en Kreis Borken te brengen, vinden de districten nog steeds dat de deelstaat de toezegging waar moet maken.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen
Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)