Geen extra staanplaatsen bij De Graafschap

Gepubliceerd: 19-07-2019 11:07. Bijgewerkt: 19-07-2019 11:47

De Graafschap realiseert aankomend seizoen geen extra staanplaatsen op de Spinnekop-tribune. Hoewel uit een enquête blijkt dat de wens er bij een gedeelte van de supporters wel is, zijn de meningen verdeeld over de wenselijkheid van een nieuw ‘staanvak’.

“Los van het feit dat dit, gezien de uitkomsten, door de meeste supporters op de Spinnekop niet wenselijk wordt geacht, is dit ook binnen de regels die de KNVB stelt niet mogelijk”, zo laat de Doetinchemse voetbalclub weten. “Ons stadion mag in de huidige situatie één vak van duizend staanplaatsen hebben.” De Vijverberg heeft momenteel met de vakken 15 en 16 een totaal van 750 staanplaatsen, waardoor het niet mogelijk is een extra vak toe te voegen.

Op basis van de stadioncapaciteit zou het stadion van De Graafschap maximaal 1.500 staanplaatsen mogen hebben van de voetbalbond. “Echter kunnen we niet aan alle voorwaarden voldoen, waardoor duizend nu het maximale aantal blijft.” Daarnaast is gekeken om ‘staan’ in vak 19 te gedogen, maar dit stuitte op weerstand bij andere Spinnekop-seizoenkaarthouders.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)