Geen bikini voor Doetinchemse in Qatar

Gepubliceerd: 23-02-2021 10:02. Bijgewerkt: 23-02-2021 10:54

Beachvolleybalster Sanne Keizer uit Doetinchem reist komende maand met haar partner Madelein Meppelink af naar Qatar voor een toernooi uit de World Tour. Hoewel het duo niet als gebruikelijk in bikini mag spelen, willen de speelsters het evenement niet boycotten.

"Wij zijn vooral heel blij dat we eindelijk weer een toernooi kunnen spelen", zegt Meppelink, die een duo vormt met de Doetinchemse, tegenover Omroep Gelderland. "De voorschriften zijn heel duidelijk, vooraf konden de speelsters daar hun mening over geven. Wij zien hier geen probleem in. Wij zijn te gast daar en dit zijn de culturele waarden in dat land." Een Duits koppel besloot vanwege het opvallende kledingvoorschrift het evenement in Qatar te boycotten. Vier Oranje-duo's doen wel mee, in aangepaste kleding.

Qatar huisvest voor het eerst een beachvolleybaltoernooi voor vrouwen. Normaal spelen die in een bikini, maar in het Arabische land is dat niet toegestaan. Een shirt en een broek tot op de knie, zo staat in het kledingvoorschrift. "Het is voor het eerst dat we dit meemaken", zegt Meppelink, die onlangs voor een periode van vier jaar werd herkozen in de atletencommissie van de internationale volleybalfederatie FIVB. "We weten dat in het Midden-Oosten andere culturele aspecten van kracht zijn dan bij ons."

Laatste optreden in september
Vanwege de coronapandemie hebben de beachvolleybalsters al maandenlang geen toernooi gespeeld. Het laatste optreden van Meppelink en Keizer was in september, op het EK in Letland. Om de speelsters in de aanloop naar de Olympische Spelen ritme te laten opdoen, heeft de FIVB geregeld dat op Katara Beach in Doha een World Tour-toernooi wordt gehouden.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)