Geen besluit over windmolens Bronckhorst

Gepubliceerd: 01-07-2021 22:07. Bijgewerkt: 02-07-2021 9:38

De gemeenteraadsvergadering van Bronckhorst is donderdagavond door technische problemen opgeschorst tot volgende week. Op de agenda stond onder meer een besluit over spelregels voor windenergie.

"In verband met een technische, landelijke storing is de vergadering om 22.24 uur opgeschort naar een nader te bepalen datum volgende week", laat de gemeente Bronckhorst weten. De vergadering werd rond 22.00 uur in eerste instantie voor vijf minuten stilgelegd. Op dat moment wilde wethouder Paul Hofman net starten aan zijn termijn tijdens de behandeling van het kader voor windenergie. In totaal werden er door verschillende partijen vier amendementen en vier moties werden ingediend bij de voorgenomen spelregels.

Het vaststellen van de kaders voor windenergie kan op veel kritiek rekenen van inwoners. In het voorstel dat werd besproken, wordt een zoekgebied aangewezen in het buurtschap Eldrik. Ook staan er verschillende andere voorwaarden in beschreven over onder meer de maximale tiphoogte (150 meter) en lokaal eigenaarschap.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)